Arkadaşlar merhaba,

Size danışmak istediğim bir konu var. kariyer.net üzerinden bir iş teklifi aldım. Ben bir başvuruda bulunmadım. Durduk yere adamlar aradı. Sonra test gönderdiler, kişilik envanteri yolladılar vs. daha sonrada mülakata davet ettiler ve telefonda ücret beklentiniz nedir? diye sordular. Bende net olarak mı konuşuyoruz diye sordum, evet cevabını aldım ve 5000 lira talep ettim. Şimdi benimle görüşmeyi bekliyorlar. Aktif olarak iş arayışım yok. Ne yapmalıyım? Nasıl davranmalıyım. Talep ettiğim ücret şu anda aldığım ücretten fazla. Fakat şöyle bir durum da var. alabileceğim kıdem tazminatım da hatırı sayılır bir para. Yani içeride oldukça çok birikmiş tazminatım var. hiç böyle bir şey beklemiyordum ve ne yapmam gerektiğine dair bir planım yok. Sizin başınızda böyle bir durum olsa ne yapardınız?

İyi günler.

 

Kıdem tazminatın birikse de firmanın seni çıkarma gibi planı yoksa o parayı unut.

Gidip görüşmekten zarar gelmez, en azından elinde alternatif olur.
Teklif gelirse terazinin hangi tarafı ağır basarsa ona göre karar verirsin.

cakabo

Gidin görüşün ne olacak. başvurmasanız bile cv'nize ulaşıp görüşmeye davet edebilirler. daha iyi bir fırsatsa değerlendirebilirsiniz.

veritaslibertas

zaten insanlar genelde başvurdukları değil başvuruldukları ilanlarla iş buluyor :)
içerdeki kıdem tazminatına bakarsan emekli olana kadar firmada durursun. 6 yıllık tazminatı yaktım hiç de umrumda değil. ne yani beni atacakları günü mü bekleseydim?

maaş farkına bak, firmanın sana sağladığı ek avantajlara bak, iş ortamına bak.. avantajlı görürsen değiştir mis gibi.

lcha
1

mobil görünümden çık