[q]
(4) 

Askerlik Muayene

kablelvuku #1296517
2020'ye kadar tecilliyim, fakat büyük ihtimalle bedelliden yararlanacağım. Bugün tesadüf internette bir konuya denk geldim.

25 yaşında 6 senedire hipertansiyon hastasıyım. İlaç kullanmadığım günler 16/10 gibi değerler görüyorum. Hipertansiyondan dolayı oluşan kalp kası kalınlaşmam var.

www.engelliler.biz

Yukarıda bahsedildiği gibi çürük olma ihtimalim de var. Fakat muayene tecil bozulmadan yapılmıyor. Bedelli kesinleşince tecili bozdurup muayene olup, çürük olmazsa "ya hazır gelmişken bedelli yapayım bari" deme şansım?

 

%100

malheiros

evet olur. Bedelli çıktı zaten işlemlere şimdi başla. Muayene işi sandığın gibi hemen sonuçlanmıyor. Zaten yüksek tansiyon hastalığında yatış veriyorlar. Sonra heyete gireceksin. Raporu alana kadar 1.5 ay sürebiliyor

goodman

Hipertansiyon için direk muafiyet alan da var erteleme alan da var. Tecil bozup işlemleri başlatırsanız kasım celbine tabi olursunuz. Yerin 15-20 Ekimde açıklanır, birliğine de kasımın ilk haftası katılırsın (Normal şartlarda). Hastane ve sağlık kurulu süreci durumuna göre 3-4 gün ile 10 gün arası değişebilir. Bu süreç her halükarda sen kasım celbi için yerinin açıklanmasını ve birliğine katılmayı beklerken sonuçlanır. O konuda bir endişen olmasın.

Diyelim ki askerliğe elverişlidir raporu verdiler, bu durumda bedelliden yararlanabilirsin. Son açıklamalara göre, ağustos celbine tabi olup yeri açıklanmış ama birliğine katılmamış kişiler bile yararlanabiliyor. Sen zaten Kasım celbine tabi olacasın, bu durumda senin için herhangi bir sorun yok.
1 sene erteleme verirlerse de bedelliden yararlanabilirsin. Erteleme alıp, bedelliden yararlanmazsan seneye tekrar kontrollerin yapılır tekrar kurula çıkarsın. Duruma göre muafiyet ya da 1 sene daha erteleme alabilirsin.

battal gemalmaz

Ben hipertansiyon hastasi olarak askerlik yaptim, engel sayilmadi.
Esansiyel Hipertansiyon tek basina bir engel olamaz zaten. Ilacini alir, herkes ne yapiyorsa yaparsin. Kalbinde baska sorunlar varsa, belki? Link'e cok itibar etme.

ebabil curnatasi
1

mobil görünümden çık