Amazon İngiltere'den Kindle almaya çalışıyorum. Londra'daki bir adrese göndereceğim, arkadaşım ordan alıp getirecek. TEB kredi kartımı girdim. Ancak son aşamada, GBP kurunu 6.07'den hesaplıyor. An itibariyle pound 5.70 dolaylarında. Bu aşırı farkın nedeni nedir? Bir şeyleri yanlış mı yapıyorum?




 

amazon hep yüksek çevirir, bankaya çevirtiniz.

passion rules the game

ödemeyi tl'ye çevirmeden yap, gbp olarak. amazon'un kuru yüksek oluyor biraz. gbp olarak yaparsan banka kendi kurundan hesaplar, daha uyguna gelir.

lemmiwinks

Bankaya çevirtmek ne demek? Kredi kartımdan pound satın alıp, payment currency'yi GBP olarak mı çevirmem gerekiyor?

long live rock n roll

Haa o zaman, doğrudan ödemeyi GBP seçip bankaya güveneceğim bu durumda. Tam kaç çekeceğini söylemiyor ama daha düşük olacak diyorsunuz?

long live rock n roll

Daha dusuk olacaktir ama yabanci kur oldugu icin banka ekstra kesinti yapabilir onu da ayri olarak gorursun islemlerinde. Artik yuzde 2,3 falan olabilir.

baldur2

www.teb.com.tr
www.cepteteb.com.tr

gbp'yi önce usd'ye çevirir, sonra usd'yi tl'ye çevirir. bunların hepsini kendi kurundan yapar. her türlü amazon'un kurundan ucuza gelir.

lemmiwinks

Teb tl hesabımla 500 poundluk ürün aldığımda 510 pound kadar ödemiştim. Yani tebde tl hesabınızla pound harcaması yaparsanız yüzde 2 kadar fark ediyor. 5.70lik kuru 5.81 gibi düşünebilirsiniz.

hohoho
1

mobil görünümden çık