bi tane türk firmasından windows sunucu kiraladım ama sunucu üzerinde bazı hassas bilgilerim var. orada çalışan istersen ben napıyorum diye izleyip bilgilerime ulaşabilir mi? yoksa sızması falan mı gerekiyor o derece bir erişim için?




 

Gerektigi sekilde konfigure edildigi takdirde bilgi sizmasi zor. (İmkansiz degil tabi ki)

Adamlara kalmis guvenlik. Hassas verimi kendim kontrol edemeyecegim ortamlarda barindirmazdim.

fakyoras

Evet biliyorum ama bunu ne derece kolay yapabileceğini merak ediyorum. Benim kullanıcı adı şifre girdiğim kadar kolay bi şekilde erişebiliyor mu?

oddyseus

sununun windows ya da linux olmasinin bir onemi yok bu durumda, sunucuyu kiraladiginiz yer maillerinizi de okuyabilir sizin domaine gelen. bilgilere de erisebilir. hashlemeniz lazim

bollocks44

olay tam olarak şu. sunucu üzerinde hassas bilgilerim var derken masaüstümü izleyebilir mi izleyemez mi onu merak ediyorum daha çok.

oddyseus

kullanıcı oturumunu izlemek için: sunucuda admin haklarına sahip birisi zorlanmadan izleyebilr, şu sayfadan faydalanabilrisin: technet.microsoft.com(v=ws.11).aspx - bunun dışında tamamen yabancı biri için zor, bir şekilde o makineye girip admin hakkı elde etmesi lazım. yine de bu örnekteki gibi sunucuyu host'layan için imkanlar daha geniş.

sunucuya erişmi olmayan, dışardaki insan ise kolaylıkla o sistemin ağ trafiğini izleyebilir, güvensiz protokollerden yapılan her şeyi görür.

yine de ek güvenlik tedbirleri alabilirsin:
- kullanıcı hesaplarını kontrol etmek, gereksiz admin varsa yoketmek
- "Administrator" hesabının adını değiştirmek + güçlü şifre
- UAC ve admin approval modu - technet.microsoft.com(v=ws.11).aspx
- güvenlik duvarı, https, ne bileyim ldap-s vs.

ek olarka "IT elemanına" değil insana güven olmaz. yeter ki kafayı takmış olsun yapmak isteyen üniversite ağında ofiste de elinden geldiği kadar yapar.

celeron 300a

Bu tür hizmetleri müşteri tabanı geniş ve saygınlığını kaybetmekten endişe edecek türde firmalardan almak en sağlıklısı. Nihayetinde hiçbir ciddi firma müşteri bilgilerini çalmakla suçlanmak ve internette afişe olup müşteri kaybetmek istemez ve bunun için gereken tedbiri alır. Yani güvenlik açısından en önemli adım firma seçiminde.

mikro patlama
1

mobil görünümden çık