Klozetin üstündeki rezervuarın iç aksamı eskimiş, çatlamış vs. suyu tam kesemiyor, uğraştıysam da işe yaramadı. Bu durumda,
1-Sadece iç aksamı değiştirmek mümkün mü? Rezervuara uyumsuzluk sorunu çıkar mı? Kendim takabilir miyim?
2-Rezervuarı komple mi değiştirmeliyim? Klozete uymama durumu olabilir mi?
Teşekkürler.

 

kiracı iseniz ev sahibi değiştirecek, avusturyada kanunen 2 iş günü mü neydi wc için.

sanırım sisteme bağlı olarak komple ya da ayrı değişebiliyor, bende geçen sene komple sistemi değiştirdiler. hatta klozet, rezervuar hepsi değişti sırf mekanizma yüzünden. adam sonra mekanizmanın kendisini değiştirebilirdik 50€ ya, ama 1-2 saat uğraşacaktır gömülü çünkü, onun yerine sıfır klozet takımı getirdik 80€ya 15 dakkada değiştirdik demişti.

kurnaz

nerden su kaçıyor? dışarı mı su veriyor? klozetin içine mi? içe veriyorsa iç takım değişmeli, su dolunca suyu kesen mekanizma arızalanmıştır muhtemelen. sen değiştirebilirsin de zor biraz takması.

cekilmis gayfe

@cekilmis gayfe
Rezervuar içinde suyu açıp kapatan plastik bölüm deforme olmuş kapanmadığı için su dolmaya devam ediyor oradan da klozete gidiyor.
Peki rastgele aldığım mekanizma rezervuara uyacak mı?
Ya da daha kolayı rezervuarı değiştirsem klozete uymama ihtimali var mı?

mikro patlama

sanmam onlar standart oluyor genelde. hırdavatçı veya yapı markete git. rezervuarın fotosunu çek, ona göre versinler. takamazsan tesisatçı çağır 30-40 liraya takar.

cekilmis gayfe

muhtemelen şamandıra ya da diger adiyla flatör denen, suyu kesmeye yarayan nane bozulmuştur. en iyisi 30-40 lira. ben de gecen degistirdim. su kesilmiyor ve tahliye borusuna kadar yukseliyor. o boruyu asinca icine akiyor. siz de bunu gozlemleyebilirsiniz.

tabudeviren

öncelikle standart değiller tutan dişleri farklı sucu standart abi bu derse bile inanma.
Tecrübe ettim oradan konuşuyorum. Sen şamandıra alacaksın değiştireceksin eskisini sök götür buna uyumlu bir takım alacağım de değiştir. kolay sökülür takılır cinsten onlar

basond
1

mobil görünümden çık