www.eksiduyuru.com

su soruyu görünce dehsete düştüm. aslında resmen beta- hcg testi yaptırınca bile " fişleniyor" muyuz? the handmaid' s tale' deki distopya pek de uzak sayılmaz.

güncel olarak türkiye' de bu kürtaj prosedürü nasıl işliyor? diyelim ki bekar bir kadın hamile kaldı ve kürtaj yaptırmak istiyor. bunu herhangi bir devlet ya da üniversite hastanesinde özgürce yaptırabiliyor mu? özel bir hastane ya da klinikte yapılırsa bu kayıtlara gecen bir durum mu?

 

fişleme olayını hiç duymadım, 10 haftaya kadar yasal olmasına karşın pratikte zorluk çıkarıyorlar lgbtisagligi.org

kaset

Söz konusu duyuruda ki aramaların sebebi gebeliği ilk andan itibaren takip edip anne-bebek sağlığını kontrol altında tutmak. Eskiden ebeler kapı kapı dolaşır yeni evli var mı, gebelik var mı sorardı. Cevaplara göre ellerinde ki formlara son adet tarihini falan yazarlardı. Tamam iktidarın bu konularda zihniyeti çağ dışı ama bu derece paranoya yaratmakta abes yani.

Phoebe

Devlet ya da özel hastaneleri bilmiyorum ama şu durum var "Her kürtaj bir Uludere'dir' açıklamasından önce çok sayıda özel hastanede yapılan bir işlemken, açıklamadan sonra çok sayıda özel hastanede kaldırılmış. Yapan hastaneler de az olduklarından fiyatları oldukça yükseltmişler.

aychovsky

bekar ise ve yasal süreler içindeyse özgürce yaptırabiliyor olması lazım. evli ise eş onayı gerek galiba.

özel hastanede yaptırıyorsa bence kayıtlara geçmeme ihtimali var, doktorla olan anlaşmaya bağlı olarak.

yasal sınırları geçtiği halde kürtaj yapan doktorlar da var. onlar hiç kayıtlara geçmiyor tabi.

elorelia
1

mobil görünümden çık