tavsiye edeceğiniz, sonuç alabileceğim gözenek sıkılaştırıcı krem,serum ya da maske var mıdır. evde hazırlayabileceğim maske tarifi de olur.




 

Gözenekleri sıkılastırmayı vaad eden urunleri cogu etkisiz. Etkili olan yontemler daha cok lazer skin toning denilen medikal kozmetik girisimleri. Ancak gozenekleri derinlemesine surekli temizleyerek daha kucukmus gibi gostermek ve sebum dengesini korumak mumkun. Bunun icin de glikolik ya salisilik asit iceren urunler en iyi tercih. Bazi arastirmalar glikolik asitin gozenek boyutu ve sayisinda etkili oldugunu soylese de bu arastirmalarda %10luk serumlar kullaniliyor ve baslangic icin oldukca yuksek doz bu. %2-3 ile baslamaniz lazim. Cilt tipinize uygun olani secmek icin biraz internette arastirin. Cyrene urunlerini tavsiye ederim. Glikolik asit AHA, salisilik asit BHA kategorisinde bu sekilde bulabilirsiniz.

neferkitty

Kiehls in kil maskesi ve nip fab in temizleyici pedlerini kullaniyorum, duzenli kullanildiginda fena degiller ama gozenekleri tamamen kucultmek neredeyse imkansiz

balpolen
1

mobil görünümden çık