(4) 

Yurtdisinda Yasayan Vatandaslarin Askerlik Durumu

14 #1580936 
Merhaba,

Uzunca bir suredir Kanada'da yasiyorum. Buradaki sirkette gecenlerde tansitigim bir Turk kadin bana oglunun askerligi icin ne yapmalari gerektigini sordu, cocuk Turk vatandasligini kaybetmesin diye. Bilgiler soyle:
*Cocuk 20 yasinda, universiteye gidiyor burada.
*1 yasindayken Turkiye'den Kanada'ya tasinmislar, bu kadin, cocugu ve burali esi.

Ben de yok kolay kolay kimseyi vatandasliktan atmiyorlar, sizin durumunuzda cok gurbetci vardir zaten falan dedim de bu isin asli nedir? Cocuk her sene veya 2-3 senede bir konsolosluga basvurup erteleme mi yaptiracak bedelli yasi gelene kadar? Yoksa tum hayatini yurtdisinda geciren ve Turkiye'ye donmeyi planlamayan vatandaslar icin ayri bir uygulama mi var?

Ben geldikten 3 sene sonra direkt bedelli olarak 0 gun askerlik yaptigim icin onun disinda konsoloslukla isim olmadi.
(1) 

Trafik cezasi odeme

14 #1576905 
Babam cok yasli ve eposta falan kullanmiyor, dolayisiyla e-tebligat vs tarzi seyler edevlet sistemi uzerinden bana geliyor. Daha dogrusu gecenlerde ilk defa geldi. Girdim baktim (sifresi var) trafik cezasi yazilmis gecen hafta, yanlis yere park ettigi icin sanirim.

Buna ek olarak gecen yila ait 2 tane daha ceza gorunuyor e-devlette.

Altinda da "Ödemesi yapılan cezalar bu sayfada görüntülenmeye devam eder. Ödeme işlemini gerçekleştirdiyseniz ceza bilgisini dikkate almayınız. Ödeme işlemini, Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme hizmetini kullanarak Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi üzerinden yapabilirsiniz."

Yaziyor. Gecen hafta yazilan cezayi ben odeyecegim simdi de, digerlerinin odenmis mi odenmemis mi oldugunu nasil bulabilirim? Yukarida alintiladigim kisimdaki " Trafik Para Cezası Borcu Sorgulama ve Ödeme" linkine tiklayinca bir sey cikmiyor veya ben bulamadim.
(7) 

Yazici Onerisi

14 #1575294 
Ablam ogretmen ve sinifta kullanmak icin yazici almak istiyor.

Gereklilikler:
Renkli olacak
Gorece hizli olacak
Sik kullanima uygun
Murekkebi/kartusu/vs bittiginde kolayca ve asiri pahali olmadan doldurulabilecek

Butce 8 bin e fazla.

Tesekkurler
(3) 

Baskasinin hesabina para yatirmak

14 #1572163 
Simdi garanti bankasina gitsem babamin doviz hesabina para yatirabilir miyim? Ufak bir miktar. Kimlik numarasi var bende. Baska bir seye ihtiyac var mi?

E-Devletten Vergi Borcu Odemek

14 #1571886 
Aile ziyaretindeyim de bizimkilerin ufak tefek islerini yapiyorum hazir buradayken.

Otruduklari evin vergi borcunu odedim simdi edevletten.

Baska bir belediyede bir ev ve baska bir yerde de bir arsa var. Bu belediyelerin sayfalarinda Tahakkuk Bilgileri Sorgulama ve Ödeme'ye tiklayinca bir sey cikmiyor. Acaba mayista odeme yapilirken tum senelik mi odemisiz? (Tahsilat sorgulamada odeme goruyorum). Yani Tahakkuk'ta bir sey cikmiyorsa borc yok mudur?

Tesekkurler
(4) 

Kedi mamasi onerisi

14 #1571816 
Annemin 2-3 yasinda kisirlastirilmis erkek kendisi var (bu bilgiler onenmli mi bilmiyorum hic). Daha once aldigi mamayi artik buyuk palette satmiyorlarmis, pahali oluyor diyor, takma ona desem de pek ikna edemedim. Rahatca markette bulunan veya benim internetten siparis edip yollayacabilecegim bir sey olsa guzel olur.
(3) 

THY/Anadolu Jet Rotar

14 #1571737 
Yurtdisindan Sabiha Gokcen aktarmali ucusumun ic hatlar ayagini ilk ucus operasyonel sebeplerden geciktigi icin kacirdim. Beni yarin sabahki ucusa aktardilar ve bu gece sabihaya yakin bir otelde konaklatacaklar. Bu durumda haklarim bu kadar mi yoksa aksam yemegi ve/veya sabah kahvaltisi da istemeli miyim?
(1) 

Yurtdisi aktarmali ucus

14 #1571698 
Simdi Kanada'dan binip Frankfurt'a indim. Almanya'lik isim yok, istikametim Istanbul. Ve az once indigim ucusla Istanbul ucusu ayri bilet. Bu durumda gumrukten cikmama gerek var mi? Sanki hep gumrukten cikilacak diye duyuyorduk ama gerek yok gibi. Valizim de yok bu arada. Indigim yere yakin FRA-SAW ucaginin kapisini da buldum. Uykusum kafam karisti bir el ativerin.
(5) 

Basit F/P Telefon

14 #1571561 
Annemin telefonu bozulmus. Ne alayim? 70 yasinda kendisi ve telefonu whatsapptan gorusme yapmak haricinde kullanmiyor diyebiliriz.

Xiaomi vs is gorur mu? Realme, Reeder gibi daha once duymadigim markalar goruyorum. Tek istedigim cok sorun cikarmasin. Ciddi bir ozelligi olmasina gerek yok.
(5) 

Kayitsiz telefon kullanma?

14 #1571380 
Yurtdisinda yasiyorum (ulke onemliyse Kanada)

Buradan aldigim iki telefon var elimde, biri eski digeri yeni. Eski olanini Turkiye'ye mayis ayinda ziyaretimde Turk hattimi takip kullandim 3 hafta.

Simdi bu turk telekom hattimi banka sms yollasin falan diye eski telefona taktigimda hic gormuyor, sadece "No Sim" diyor. Yeni telefonda ise hat aktif calisiyor, sms vs alabiliyorum.

Acaba yazin geldigimde kullandim ve kayit ettirmedim diye eski telefon turk hattiyla kullanima bloke mi olmustur? 120 gun kullanma suresi var diyor internette, ben kesinlikle o kadar takmadim sim karti telefona.

Ya da baska bir ayalarda falan mi sorun olabilir?
(6) 

Istanbul Havalimani'ndan Sabiha'ya transfer

14 #1570794 
Yurticinde bir sehirden (ADA) yurtdisina gidecegim.

THY'de en ucuz secenek ADA-IST - SAW-FRA seklinde.

Tavsiye eder misiniz boyle bir sey? Istanbul havalimanindan Sabiha'ya otobus varmis ve 2 saat suruyormus diye okudum. Bir gecikme olmazsa 2 ucus arasinda 5 saat var. Valizim vs yok, onu beklemeyecegim.

Adana'dan kalkan ucak gecikirse ve Sabiha'dan kalkan ucaga gec kalirsam THY bunu idare edip beni baska ucaga iletir mi?
(10) 

BIST ve fonlar

14 #1564033 
Abim hisse senetlerine yatirim yapmak istiyor. Ben Turkiye'de yasamiyorum, uzun suredir Kanada'dayim. Burada finans sistemi ABD'ye entegre oldugu icin bu isin normali olan hep 50 dolarlik VOO (etf) aliyorum. Neden? Tum S&P500 endeksini takip eden endeks fonu, yonetim ucreti cok dusuk ve icerik olarak da otomatik olarak cesitlendirilmis. Genel gorus budur.

Bu yaklasimin Turkiye'deki eslenigi nedir? Mesela su fon www.ziraatportfoy.com.tr mantikli degil mi? Direkt BIST'teki en buyuk 30 sirkeye yatirim yapiyorsun, fon yonetim ucreti de dusuk gozukuyor.

1) Kacirdigim bir sey var mi?
2) Siz ne onerirsiniz?
(1) 

HGS ihlalli gecis cezasi odeme?

14 #1558461 
Babamin hesabina bakiye yukledim banka kartiyla ama birikmis ihlallerden cezalari odeyip o hesabi nasil kapatacagiz anlamadim. Yukledigim bakiyeden cezalar ve bakiyesi olmamasina ragmen yaptigi gecisler dusmedi sanirim.
(4) 

Faturasiz hat

14 #1558388 
Annemin faturasiz hatti var. Hattina bir miktar lira yukledim. Hatta mevcut para yokmus, hemen yukledigim bakiyeden son 5 aylik vergi dustu tanesi 9 bucuk liradan. Annem sadece markete gidip paket yuketiyormus her ay.

Sorum su: Lira yuklemeyince (sadece paket yukleyince) ve haliyle vergiyi odemeyince ne oluyor?
(1) 

armut.com kullananlar

14 #1558365 
Mesela elektrikci ihtiyaci icin, "teklif verenler beni arayabilsin"i mi seciyorsunuz yoksa "teklifler sadece email'le gelsin"i mi?

Bu isin normali nedir? Daha once hic kullanmadim.
(5) 

Set ustu ocak kurulumu?

14 #1558305 
Simdi bizimkiler (anne-baba) setustu bir ocak almis sehrin yakinlarinda kasaba tarzi bir yerde evleri icin. Ancak actiklarinda baglantisi cok genismis anladigim kadariyla, gelen komsu "dogal gaz icin bu" demis. Tabi bu bolgede dogal gaz yok, normal tuple kullanacaklar ocagi. Ne yapilabilir? Direkt iade mi olmali yoksa dogal gaz icin yapilmis bir ocagi tuple kullandirtacak bir adaptor mu var? Servis cagirilsa onlar halleder mi? Marka Arcelik.
(2) 

Garanti bankasi faiz veya kur korumali mevduat?

14 #1558302 
Merhaba,

Babamin emekli maasli Garanti bankasina yatiyor - herhalde bir ara promosyon varmis diye oraya gecirmis. Ancak para (80 bin lira civari) oyle duruyor aylardir nakit olarak :(

Simdi ben Turkiye'de yasamadigim icin mevzuya yabanciyim da bunu KKM mi yapmak lazim, yoksa normal turk lirasi mevduati mi? Hangisi daha uygun? Riskler neler? Babamin 80 yasinda oldugunu ve para ve banka islerinden zerre anlamadigini dusunerek yanitlayalim. Tum parayi cek gidelim dolar alalimla ugrastirmak istemiyorum - bir de bankalar doviz cektirmiyor falan diye okuyoruz o yuzden emin olamadim. Dedigim gibi pek bilgili degilim.
(4) 

Kas'ta Ne Yapilir

14 #1557961 
4 gunlugune geldim. Tek kisi. Arac yok.

Tekne turu vs ne onerirsiniz tek biri icin?

Kastellorizo adasina gidilir mi mesela?

Otobuste birileri safariden bahsediyordu mesela o nasil olur?

Tesekkurler.
(2) 

Bursa Terminal Ulasim

14 #1557893 
Sabah 5'te Sabiha Gokcen'e giden otobuse binmek icin terminalde olmam gerekiyor. O saatte otobus bulunur mu yoksa illa ki birinin beni terminale birakmasi mi lazim?
Lokasyon: Kucuk Sanayi metro duragi civari.
(1) 

VPN olarak ne kullaniyorsunuz (Booking.com)

14 #1557194 
Tesekkurler.
(2) 

iPhone Ekran Degisimi (bu ne demek?)

14 #1557100 
appledrmersin.com

Orijinal ve "a kalite" arasindaki fark ne? Tabii ki telfoncuya sordum, biri orjinal biri yan sanayi dedi ama hangisini tercih etmeliyim? Arada kayda deger bir fark var mi? Tecrubesi olan? Tesekkurler.

Tuslu Telefon Tavsiyesi

14 #1556997 
www.akakce.com

Internet bilmeyen, hayatinda hic bilgisayar kullanmamis yasli babama alacagim bir sey. Smartphone dusunmuyorum cok karmasik olur. Yakin zamanda tecrubesi olan var mi tuslu telefonlarla, ne onerirsiniz?

yukaridaki linkte cikan n11'deki saticilar guvenilir mi? Daha once hic o sekilde alisveris yapmadim.

pttavm ve sattigi Hixing marka nasil? Onu daha once hic duymamistim.

Tesekkurler.
(7) 

Dyson basliklari

14 #1556886 
Bende v8 makine ve sadece standart motorbar ve kombinasyon basliklari var.

Siz en cok hangi basliklari kullaniyorsunuz? Su aksesuarlar hakkinda dusunceleri alabilir miyim? Evim ufak (75 metrekare) genelde parke, hali az. Evcil hayvan yok.

Fluffy/Soft Roller Cleaner Head: www.dyson.com.tr (bu baslik iyi gozukuyor ozellikle sert zeminler icin ama fiyatina deger mi?)
Mini motorhead: www.dyson.com.tr (bunun amacini cozemedim, ozellikle merak ediyorum)

Mobilya alti adaptoru: www.dyson.com.tr vs
Up-top adaptor www.dyson.com.tr

Esnek aralik temizleme basligi www.dyson.com.tr vs
(Esnek olmayan) Aralik temizleme basligi www.dyson.com.tr

Diger tavsiyelere acigim
(1) 

Mersin'de Pilates Onerisi

14 #1556872 
2-3 hafta ailemi ziyarete geldim de bu sure icinde surekli evde oturmaktansa eskiden beridir merak ettigim reformer pilatese gideyim diyorum. Hoca veya studio onerisi gelir mi Mersin'de yasayanlardan?

Ikinci olarak instagramdan bakinca hocalar da katilimcilar de hep kadin gibi, erkek halimle arayip ozel ders sormam garip olur mu?
(3) 

Istanbul havalimani oy kullanma

14 #1556738 
Internette bulamadim.

Yurtdisindan Turkiye’ye geldim. Yurtici aktarmami bekliyorum. Bu sure icinde oy kullanabiliyor muyum? Tecrubesi olan var mi? Yasadigim yerin konsoloslugunun sayfasinda havalimanlarinda kullanabilirsiniz yaziyor ama nerede nasil anlamadim.
(2) 

iPad Pro vs iPad Air

14 #1553509 
Arkadasim kendine Amerika'dan alacak. Hangisini alsin?

128gb yeter diyorum ben. Yoksa 256gb mi alsin?

Magic Keyboard ve Smart Keyboard Folio diye secenekler var. Hangisini onerirsiniz?
(9) 

Izlenen filmleri takip etmek icin uygulama

14 #1546644 
veya websitesi, ne onerirsiniz?

Pandemi basindan beri cok ve duzenli film izler oldum, cogu da eski. Ama 2-3 sene once izledigim filmleri hatirlamiyorum. Gecenlerde bir tanesini ikinci defa izledim yanlislikla, ancak sonunda tanidim fili ehehe. Bazen de bir sahne geliyor aklima, ama filmin adini cikartamiyorum vs. Duzenli bir sisteme gecmek gerek yani.

Tesekkurler.
(10) 

Bruksel'e Ucus

14 #1545257 
Onumuzdeki yaz Bruksel'e gitme durumum var. Bulundugum Toronto'dan hem Bruksel'e her gun direkt ucus yok, hem de oldugunda da 1300-1400 dolar (kanada dolari) falan. Ote yandan Amsterdam ve Paris'e hem her gun ucus var hem de sadece 800-850 dolar. Bunlardan birine ucup trenle/otobusle Bruksel'e ulasmak nasil fikir? Hangisi daha mantikli olur? Veya baska bir yer uzerinden mi gitmeliyim? Vize sorunu yok.

Alternatif olarak Bruksel'e aktarmali ucus 950-100 dolar ve direkt ucusa gore 4-5 saat daha uzun.
(1) 

Kaplica/Otel Onerisi

14 #1544644 
Yasli anne-baba kaplica tatili yapmak istiyor. Nereleri onerirsiniz? Otel veya sehir/ilce olarak onerebilirsiniz. Tesekkurler.
(5) 

Fiyat Performans Urunu Telefon

14 #1539713 
Cok muglak oldu farkindayim ama ablam ne alsin? Sordu ama hic anlamam bu islerden. Su aralar hangi telefon oneriliyor asiri pahali olmayan?
Android kullanicisi kendisi.

Teskkurler
(4) 

Youtube Premium ogrenci hesabi

14 #1524691 
Benim universite biteli seneler oldu da, kuzenimin emailini yazsam ogrenci fiyatindan youtube premium kullanmak icin, olur mu? Ne gibi bir sorun cikabilir?

Mesela, hesabim o emaille baglantili olur mu? Yani kuzenim ne izliyorum ne yorum yaziyorum gorsun istemem :) Veya mesela sifreyi degistirince o maile onay kodu gitmez di mi?
(3) 

Surucu dersi almak

14 #1524124 
18 yasimi doldurunca standart bir sekilde ehliyet almistim ama ancak sinavi gececek kadar ogrenmistim o zamanlar. Ehliyeti aldigimdan beri de hic araba kullanmadim.

Su an 33 yasindayim. Yeniden bir ogrensem diyorum. Armut.com'dan hoca bulmak onerildi. Sizin bir tavsiyeniz var mi, suna dikkat et, sunu aklinda tut gibi tecrubeler vs? Mesela otomatik mi ogrenmeliyim duz vites mi? Veya mesela hoca arabayi, pratik yapilacak yeri falan sagliyor degil mi?
(3) 

Kimlik kaybetmek

14 #1523557 
Merhaba arkadaslar

Normalde yurtdisinda yasiyorum, su an Turkiye'de bir tatil beldesindeyim. Dun carsida gezinirken eski tip mavi tc kimligimi dusurdum sanirim.

1. Yeni kimlik cikartmak ne kadar suruyor? Gitsem kaymakamliga fotograf ve pasaportumla hemen cikar mi? Yoksa yasadigim/oturumumun oldugu yerde mi cikarmaliyim? Normalde kac gun surer?

Eskiden hukumsuzdur diye gazeteye Ilan vermek gerekirdi. Kaldi mi o?

2. Birisi kimligimi bulsa jandarmaya/polise falan mi verir? Nereye sorayim bulunmus mudur diye?
(5) 

Kas'a gitmek (ucakla)

14 #1522942 
Daha once hic gitmedim. Ucakla Dalaman'a mi gitmeliyim Antalya'ya mi? Hangisinden ulasim daha rahat?

Su an Mersin'deyim bu arada, otobus mantikli bir tercih degil di mi? (onu da dogrulamak istedim)
(2) 

Cambly, Preply, vs.

14 #1522139 
Universite hazirliktaki yegenime alacagiz da hangisi mantikli sizce? Eksi sozlukteki Cambly basligina baktim, entry'lerin yarisi Preply referans kodu satmaya calistigi icin hangi yorumlar gercek, hangi elestiriler mantikli cozemedim.

Hangisi daha kullanisli ve hocalar daha iyi? Para cok sikinti degil, ben odeyecegim.
(7) 

Istanbul Havaalani Dis-Ic Hatlar Aktarma

14 #1514276 
Saat 15'te yurtdisi ucusuyla istanbul havaalanina inip 16:45'te adanaya ic hatlar ucusuna aktarilacak sekilde bilet almak iyi bir fikir mi? Yetisebilir miyim? Valizler benimle adanaya gelmezse diye korkuyorum :/
Tecrube eden var mi? Tesekkurler.
(2) 

Youtube Premium (yurtdisi kullanimi)

14 #1497305 
Turkiye'de alinca cok daha ucuz. Turkiye'de TL uzerinden uye olup uzun donemli olarak yurtdisinda kullanilabilir mi? Bildigim kadariyla mesela spotify hesabini donduruyor/kullandirmiyor ama youtube icin boyle bir oneri gormedim. Tecrubesi olan?
(2) 

Dis beyazlatma

14 #1497050 
Tek gunluk bir islem mi yoksa birkac defa disci ziyareti gerektiriyor mu? Sadece discide mi yapilyor yoksa evde de kullanilmasi gereken seyler var mi?

Birden fazla cesidi varsa hangisini onerirsiniz?

Tecrubelerinizi ve tavsiyelerinizi paylasirsaniz sevinirim.
(2) 

Masterchef (bu aksam)

14 #1496977 
Arkadaslar, Eren adli yarismaci patatesli bir yemek yapmis bu aksamki bolumde. Annem soruyor, tam olarak ne yapmis?

Yardimci olabilirseniz seviniriz.
(2) 

Baba icin eski tip telefon

14 #1496692 
Merhaba,

Kedi babamin telefonunu masadan itip yere dusurmus. Sim kartini, bataryasini falan geri taktim ama telefon nedense arama yapamiyor/almiyor ("sadece acil aramalar"). Eski tip, tuslu samsung marka telefon. Nasil duzelebilir sizce?

Ikinci olarak, eger baska telefon almam gerekirse ne onerirsiniz? Gene eski tip tuslu telefon ariyorum (babam 80'li yaslarda, hayatinda hic internet/bilgisayar kullanmadi ve telefonu sadece arama yapmak icin kullanacak). Cabuk bozulmasin, kullanimi basit olsun, babam yanlislikla ayarlarini bozmasin en onemli kriterlerim.

Tesekkurler.
(7) 

Istanbul Hava Limani Ic Hatlar + Dis Hatlar

14 #1496380 
Merhaba,

Saat 16'da dis hatlar ucusum var.

13:40'ta inecek ic hatlar ucusuyla hava limanina varsam yeterli olur mu? Bagajda valizlerim olacak. Valizleri almam yarim saat alsa, check-in + guvenlik kontrolu + boarding + ic hatlar dis hatlar arasindaki mesafeyi kat etmek icin 2 saatten az zamanim kaliyor. Tecrube eden var mi?
(3) 

Mersin'de mekan oneresi

14 #1496336 
Aile ziyareti icin Mersin'deyim 1 haftadir. Annem aksam lokanta tatlici tarzi bir yerlere gitmek istiyor ama:

1. Babamin ayagi sakat ve araba kullanamiyor. Ben de kullanmayi bilmiyorum dolayisiyla Mezitli'den taksiyle rahat gidilebilecek bir yer olmali.
2. Hem annem hem babam pek yuruyemiyor bel agrisi ve sakatlik vb gibi nedenleren. Dolayisiyla taksi biraksin, sonra da yakinin/kapisindan alsin tarzi bir durum tercihimizdir. Mesela Mersin Marina'ya gitsek taksi nerede birakir, ne kadar yurumeleri gerekir kestiremedim.
3. Acik havada oturulacak yeri olan bir mekan olmali. Deniz kenari/manzarasi olsa daha da guzel olur ama sart degil.
4. Ben Mersin'i pek bilmiyorum.
(6) 

Kredi Karti + Banka Hesabi Onerisi

14 #1495730 
Merhaba,

6-7 senedir yurtdisinda yasiyorum, senede 1 ay Turkiye'de kaliyorum aile ziyareti.

1) Eski banka hesaplarim/kredi kartlarimin hepsi zaman icinde kullanilmamaktan kapandi sanirim. Buradayken kullanmak icin yeni bir kredi karti almak ve odemelerini falan yonetmek icin vadesiz hesap acmak istiyorum. Hangi kredi kartini onerirsiniz? Aidatsiz olmasi tercihimdir. Herhangi bir puan toplama taksit vs beklentim yok.

2) Enpara ve Cepteteb'den hesap acmaya calistim dun anksam internetten. Ikisi de "ikametgahiniz yurt disinda oldugu icin hesap acamiyoruz" diye hata verdi TC kimlik numarami girince. Bunun bir yolu yok mudur? Butun bankalar Turkiye'de ikametgah mi istiyor hesap acmak icin? Tesekkurler simdiden.
(3) 

Istanbul Hava Limani Ic Hatlar

14 #1495488 
Sabah 6:35 ucusu icin 5:30'da hava alanina varmak yeterli olur mu?

Soyle ki: Su an Bursa'dayim ve buradan Istanbul'daki hava alanlarina belediye otobusu var. Gece 2'de kalkip 3:30'da Sabiha Gokcen'e, saat 5'te de yeni hava alanina ulastigi yaziyor tarifede. Yarim saat gecikme payi koyarak 5:30'da yeni hava alanina ulastigimi varsayarsak yeter mi, gorusleriniz neler?

Bagaja 1 valiz veriyorum.
(9) 

Teknoloji bilmeyen anneye robot supurge

14 #1458098 
Daha once sordum, arkadaslar sag olsun iki tane model onerdiler:
Roborock S5 Max
Mi Robot Vacuum Mop Pro

Annem bunlari rahatca kullanabilir mi? 73 yasinda ve hayatinda hic bilgisayar kullanmadi. Akilli telefonu var ama mesela interneti yok. O sekilde dusunelim.

Fiyat sikintisi yok. Sadece kullanimi ugrastirmayan, ilk kurulumdan sonra dugmesine basmaktan baska bir sey gerektirmeyen sorunsuz bir cihaz arayisindayim :)
(1) 

YKS tercihi yaptiktan sonra degistirilebiliyor mu? (bir kisitlama olmadan)

14 #1438552 
Kendim icin sormuyorum :) Tesekkurler!
(1) 

Fitbit gerekli mi?

14 #1433990 
Adimlarimi, km ve kalori saymak istiyorum gundelik olarak ama bunu telefonda yapmakla bilege takilan bant tarzi bir cihaz alip yapmak arasinda ne fark var?

Smartwatch olarak sormuyorum. Mesela su alet: www.fitbit.com
(3) 

Ankara Mersin arasi otobusle kac saat?

14 #1369154 
Sb.
(1) 

Ankara Laptop Tamiri (Asus)

14 #1368447 
Merhaba,

Laptopimi dusurdum cantanin icinde ve kasada, ekranla bilgisayarin birlestigi menteseli kisim ve ekran kisminin sag ust kosesinde ayrilma var. Bunlari Ankara'da nereye tamir ettirebilirim en guvenilir? Garantisi yok artik, o yuzden maliyeti neyse cebimden odeyecegim. Asus marka.

Tesekkurler
(2) 

Bursa'dan Ataturk Havalimanina Nasil Giderim?

14 #1181149 
Ben metro + otobusle mudanya, oradan feribotla yenikoy, oradan da metroyla havaalani diye dusundum ama esya cok - bir suru in bin...
Daha kolayi var midir bunun?

Tesekkurler
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık