(2) 

Modem 5+1 subwooferı bozuyor

benim adim kerim hepinizi severim #1474466 
Çok ilginç bir olay. Modemi 5+1 hoparlörün subwooferının yanına koyunca tüm hoparlörlerden pata pata bass sesi gelmeye başlıyor. Modemi uzaklaştırınca geçiyor. Hoparlörler kablolu, bluetooth falan da yok öyle sinyal çakışması olsun. Nedendir bu olay bilen var mı? Modemi kasaya yakın koysam onda da bozmasın bişeyler.
(8) 

Biri patronunuzun/müdürünüzün yanında size yürürse

benim adim kerim hepinizi severim #1448789 
Selamlar. Özellikle kızlara soruyorum.

Henüz birkaç aydır çalıştığınız iş yerinizde patronunuzla ya da müdürünüzle ve birkaç iş arkadaşınızla aynı odada çalışıyor olsanız ve dışardan iş yerinize gelen birisi sizi akşam yemeğine davet etse ya da cep telefonunuzu istese kabul eder miydiniz? Yoksa patron/müdür ve iş arkadaşlarının yanında kıza bak hemen kabul etti demesinler diye daha çekingen mi davranırdınız? Karşı taraf hakkında olumsuz düşünce yaratır mı karşı tarafın ulu orta yürümesi?
(1) 

Tax free iade işinden anlayan var mı?

benim adim kerim hepinizi severim #1395181 
Almanyaya gidiyorum, dönüş uçağım sabah 6.35 gibi boktan bi saatte.

Birkaç elektronik ürün alacağım gitmişken. Dönüşte vergi iadesi için anlaşmalı firma bürosuna mı ne uğramak gerekiyormuş sanırım. Gece 4 gibi giderim muhtemelen havaalanına. O saatte o işleri yaptırabilecek miyim? Kapalı olursa yanacak mı benim vergi iadesi?
(11) 

Yarın sabah 18 yaşında uyansanız ilerde yine aynı kişiyle mi evlenirsiniz?

benim adim kerim hepinizi severim #1373350 
Bir uyanıyorsunuz zamanda geriye gitmişsiniz... Tekrar aynı kişiyle tanışmaya çalışıp onunla mı evlenirsiniz yoksa başka birini mi bulursunuz? Evli arkadaşlar nedenleriyle beraber dürüstçe cevaplarsa daha güzel olur.
(21) 

Eşinizi evde yemek firmasıyla basmak

benim adim kerim hepinizi severim #1371665 
Merhaba arkadaşlar, size bir sorum olacak.

Diyelim yeni evlisiniz. Eşiniz çalışmıyor. Evlenmeden önce sevgiliyken çok güzel yemek yaptığını iddia etmiş, size birkaç kere evde hazırladığı yemekleri getirmiş beraber yemişsiniz.

Neyse efenim, evlendikten sonra bir gün işten erken çıkıp habersizce eve geliyorsunuz. Bir de ne göresiniz... Hazır yemek firması kapının önünde tencere ile yemek getirmiş eşinize teslim ediyor. Firma yemeği bırakıp gittikten sonra eşinize hayırdır diye soruyorsunuz. Eşinizin evlendiğinizden bu yana (3 ay kadar bir süre) siz evde yokken yemek firmasından hazır yemek söylediğini, yemek yapmayı beceremediğini öğreniyorsunuz... Size bunca zaman firma yemeği yedirmiş ben hazırladım diyerek, yalnızca tencerede ısıtıp tabağa koymuş... Siz yemeğe içmeye çok düşkün olduğunuz için hayatı boyunca hiç mutfağa girmeyen biriyle evlenmek istemezsiniz diye düşünmüş o yüzden sevgililik döneminden beri yalan söylemiş, sonra da bozamamış o yalanı utandığı için... Ne yaparsınız böyle bir durumda? Sırf bunun için yalan söyleyen başka neler için yalan söyler diye düşünür müsünüz? Yalanlar üzerine kurulu bir ilişki sürdürülür mü?
(20) 

Evlenen Eski Sevgilim Beni Unutamamış

benim adim kerim hepinizi severim #1361565 
Merhaba ekşi duyuru sakinleri... Bu aralar kafam allak bullak.

3 senedir ilişki yaşadığım kız arkadaşımla geçen sene ayrılmıştık. Ayrılık sebebi de tamamen ondan kaynaklı, instagramda başka bir erkekle flörtleşme benzeri yazışmalarını yakalamam yüzünden... Ben hiç kullanmadım instagram da kız bayağı aktif kullanıyordu. Mini etekli hafif açık güzel bir giysisi vardı. O fotoya like atmış elemanın biri. Takipleşmişler karşılıklı likelaşmışlar birsürü fotoğrafta falan. Eleman demiş şu giysiyi yeniden giyip foto paylaşsana. Benimki arka arkaya o giysiyle dışarda fotolar paylaşmaya başlamış... O aralar geceleri bana yatıyorum dedikten sonra onla gece geç saatlere kadar mesajlaşmalar falan...

Olayı farkedip yüzleşince öyle masumca yazışıyorduk arkadaş olarak, asla ciddi birşey olma olasılığı yoktu aramızda falan dedi ama içime kurt düştü, güvenim sarsıldı bir kere. Göğsümde bir boşluk oluştu geçmedi bir daha. Bir ayrılıp bir barışarak geçirdik bir süre. Beraber evlilik hayalleri kurduğumuz bir kadının başka bir erkeğe gözünün kayması ya da onun için özel fotoğraf paylaşabilmesi düşüncesini bile midem kaldırmadı. O saatten sonra kafamdan evlilik olayını sildim, çocuklarımın annesi olamaz dedim bu kadın. Birbirimizi sevmemize rağmen ayrıldık.

Ayrılırken bazı ağır laflar söyledim, sen artık evlenilecek kadın değilsin benim gözümde. Senin gözün dışarda, benimle doymazsın sen falan. Seni tanıyamamışım senelerdir vaktimi çaldın, artık o evlilik hayallerini başkalarıyla kurarsın vs söyledim birşeyler. Neyse işte bu da bana inat birkaç ay sonra sevgili buldu bir tane, bu sene mart gibi de evlenmişler.

Geçen haftalarda aradı bu kız beni. Konuştuk bir süre arkadaşça. Yaşanmışlıklardan dolayı hayatının büyük bir parçası olduğumu ve arkadaş kalmak istediğini söyledi. Ben her zaman mutlu olmasını istediğimi söyledim ama içim burkuldu evlendiği için ne yalan söyleyeyim... Kaç senemi geçirdiğim kişi başkasının eşi olarak arıyor beni. Eleman benim kadar tanımıyordur bile onu. Neyse, buluşmak istedi en son. Tereddüt etmeme rağmen kabul ettim.

Geçen hafta buluştuk. Yürürken kolumdan tutmalar falan, biraz fiziksel temaslara girmeye başladı. Sonra yavaşta koluma girdi. Ben de şimdi sokakta tanıdık biri görür, evli kadın falan diye irkildim çözdüm kolumu uzaklaştım. Birden gözleri doldu, yere çöktü ağlamaya başladı. Şok oldum bir anda... Tuttum elinden kaldırdım, geçtik kenara oturduk. Ağlaması durunca evlilik kararının yanlış olduğunu, ben evlilik ihtimalini silip attığım için sinirle acele bir karar alarak evlendiğini söyledi. Evlendiği kişi de bayağı yakışıklı efendi bir çocuk ama ona aşık olmadığını, geceleri yanında benim uyuduğumu hayal ettiğini vs. söyledi. O evde nefes alamıyorum onunla, onun yerinde sen olmalıydın, mükemmel bir hayatımız olacaktı niye bozduk falan dedi. Diyecek birşey bulamadım ben de, teselli etmek için sarıldım oturduk öyle akşama kadar vakit geçirdik. Bir yandan da evli olduğundan dolayı rahatsızlık duydum.

Bana ailelerin yaptığı düğün masrafları, akrabalara rezil olma korkusu vs. nedeniyle ayrılamadığını ama evliliği bu şekilde yürütemeyeceğini söyledi. Bana ihtiyacı varmış evliliği sürdürebilmesi ve hayatta kalabilmesi için. Ölümü bile düşünüyorum, nefes alamıyorum bu şekilde falan diyip durdu. En son dedi, eşinin sık sık şehir dışında görevlendirmeleri oluyormuş. 2 haftada bir falan 3-4 gece şehir dışına çıkıyor, o akşamları seninle beraber geçirmek istiyorum dedi. Dedim ne dediğinin farkında mısın sen?... Farkındayım ama bu şekilde yaşamayam dedi. Eşi şehir dışındayken benim evime ya da otele gelecekmiş. Hayatımda olmanı istiyorum dedi. Bu şekilde ne evli kalabilirim ne de boşanabilirim dedi. Çocuk sahibi olmayı konuşuyormuş eşi ama çocuğum olacaksa babası sen olmalısın yoksa çocuk istemiyorum ben dedi. E diyorum başkasıyla evlisin, farketmez diyor. Bu şekilde yaşayamam falan.

Ben de konuşmalar sırasında onu yavaştan unutuyorum derken hala aşık olduğumu farkettim. Ayrılırken öptü beni dudaklarımdan, karşı çıkmadım. Yaşanan öpüşmenin yasak ilişki olması biraz daha heyecanlandırdı beni... Eve gidince uyuyamadım kafam allak bullak oldu. Yatakta uzanırken onun evli olmasına rağmen otellerde buluşup seviştiğimizi düşündüm. Olayların yasak olması daha da tahrik etti beni. Yaşanan şeylerin ve bazı düşüncelerimin yanlış olduğunun farkındayım ama sanırım daha da çekici geliyor yanlış olması yüzünden. Kötü birşeyler yapmak istemiyorum ama irademe hakim olamayacağım gailba. Onu hala seviyorken ona karşı koymak çok zor geliyor. Kendime yenik düşmekten korkuyorum... Ne yapacağım bilmiyorum...
(30) 

Kendi çocuğuna babalık testi yaptırmak

benim adim kerim hepinizi severim #1288756 
Merhabalar ekşi duyuru sakinleri

Bir arkadaşım yakın zamanda eşinin hamile olduğunu öğrendi. Çok sevinmiş kendisi de ama böyle bir planımız yoktu, her seferinde korunuyorduk dedi bana. İçine bir kurt mu düştü artık bilmiyorum, dedi ben her ihtimale karşı çocuk doğduktan sonra bir babalık testi de yaptıracağım. Yahu dedim kız iyi niyetli falan biri, öyle aldatacak bir tip yok o kızda dedim. Bana cevap olarak e aldatacak kızlarda da öyle bir tip olmuyor zaten, iş yerinde falan birini bulup bi haltlar edebiliyorlar, bizim iş yerinde bile var öyle kızlar dedi. Çok düşük bir ihtimal ama ben yine kendimi sağlama alayım diyor.

Şimdi normal mi arkadaştaki bu düşünce yapısı? Biraz paronayak geldi bana. Ha, maddiyat dışında bir zararı yok tabi, yaptırsın içi daha rahat edecekse de yine de garip geldi bana. Güvenmiyor musun evlendiğin kişiye... Gerçi kimse eşim aldatır diye düşünmüyor evlenirken. Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?
(13) 

Ayrılmayı Düşündüğüm Kız Arkadaşım Evlenmek İstediğimi Zannetti

benim adim kerim hepinizi severim #1269836 
Yahu inanılmaz saçma bir olay, aklıma geldikçe içim daralıyor... Hep benim pısırıklığımdan, adam gibi iş halledemememden kaynaklanıyor olay.

Kız arkadaşımla yaklaşık 2 senelik bir birlikteliğimiz var. İlk tanıştığımızda kendimi de az çok tanıdığımdan kısa süreli birşeyler yaşanır biter zannediyordum ama şimdiye kadar yaşadığım en uzun ilişkim oldu resmen. Herşey de güzel gidiyor ama sorun yine bende, yürütemiyorum ne yaparsam yapayım... Henüz yaşım 28, biraz daha sorumsuzca hayatı yaşamak istiyorum ve uzun süreli olarak bir kişiye bağlandığımda kendimi büyük sorumluluk altında ve kapana kıstırılmış hissediyorum. O sorumluluğu alacak olgunluğa henüz ulaşamadım sanırım. Karşımdaki insanı da kırmamak adına yavaş yavaş kızı kendimden soğutup daha sonra da ayrılmayı ya da onun benden ayrılmasını sağlamayı planlıyordum.

Her neyse, bugün iş çıkışı oturduk sohbet ediyoruz cafede. Biraz da iltifat duymaktan hoşlanan biri... Güzel birşey söylediğimde açıklama yapmamı filan istiyor, iyice daral geliyor bana. Bazen de saçma sapan kıskançlıklar yapıyor. Sen benim için çok özelsin diyorum mesela. Nasıl özel yani, açsana biraz, tek bana mı böyle hissediyorsun, nasıl hissediyorsun yani tam olarak benim için vs... Arka arkaya gel egomu okşa içerikli sorular geliyor...

Bugün de güzel giyinmiş falan, bir farklı güzel geldi gözüme, dedim ki bugün muhtemelen bu şehirdeki en güzel kişi sensin dedim. Cevap olarak "Niye bugün için söyledin? Daha güzel bulduğun biri var mıydı ki önceleri?" tarzı saçma sapan bir soru sordu yine... Ben de sinir oldum, kızgınlıkla dedim ki bundan önce bu şehirde senden güzel bulduğum bir kız yoktu ama ilerki zamanlarda senden güzel bulduğum bir kız illa olacak dedim biraz egosu insin ve saçma sapan kıskançlıklar yapmasın diye. Ben öyle diyince yutkundu birden karşımda sustu kaldı. İyi misin diyorum cevap vermiyor. Gözleri doldu ağladı ağlayacak.

Ben de insanları kıramayan biriyim. O öyle olunca üzüldüm ben de. Dedim ki "ama kızın senden güzel olmasına rağmen sen onu hiç kıskanmayacaksın." dedim. O da niye diye sorunca "çünkü o kişi bizim kızımız olacak." dedim... Ben öyle diyince birden gülümseyiverdi bu, ağızları kulaklarına vardı resmen. Tahmin ettiğim şeyi mi söylüyorsun bana diye sordu. Dedim "ne tahmin ediyosun ki?"... "Yani benimle evlenmek istiyorsun değil mi?" diye sordu... O kadar heyecanlı gözüküyordu ki hayır diyemedim ben de... Evet düşünüyorum tabi, 2 senedir birlikteyiz dedim. Daha sonra başka konulardan sohbet muhabbet falan, evine bıraktım onu akşam.

2 senelik bir ilişkide evlilik insanın aklından geçer yani, kız olaya fazla bir anlam yüklemez diye umuyordum. Biraz önce bana mesaj attı anneme de bahsettim evleneceğimizden, inanılmaz mutlu oldu o da diye yazmış bana...

Kızla ayrılmayı düşünürken birden evlilik teklifi etmişim gibi bir duruma düşüverdim. Cidden de değer verdiğim biri ve bende insanları kıramayan bir yapı var. Çok üzülür diye sen olayı yanlış anladın, ben öylesine dedim o evlilik mevzusunu diyemiyorum... En sonunda ayıp olmasın diye evlenecek halim de yok doğal olarak da, bu diyalogdan sonra nasıl onu üzmeden onunla ayrılık mevzusunu konuşabilirim onu da bilmiyorum. Fikri olan varsa yardımcı olmaktan çekinmesin lütfen.
(39) 

Kız arkadaşım beni param için mi kullanıyor?

benim adim kerim hepinizi severim #1266842 
Merhabalar ekşi duyuru sakinleri.

Şimdi benim üniversite 3. sınıfa giden bir kız arkadaşım var, ailesinden ayrı yaşıyor ev arkadaşıyla. Haftasonları vs devamlı beraber takılıyoruz.

Cafelerde mekanlarda şurda burada hesabı zaten hep ben ödüyorum çalıştığım için, o zaten daha öğrenci, herhangi bir geliri yok. Bu kısmı o yüzden sıkıntı yapmıyorum da, ne zaman beraber bir avm'ye gitsek mağazalara girmek istiyor. Beğendiği bir giysi olduğunda bunu alayım mı diye sormak yerine hep bunu alalım mı, beğendin mi şeklinde soruyor bana. Ben de alalım diyince hesabı ben ödüyorum kasada. Bu şekilde birkaç aydır tüm giyim kuşamını da ben karşılamaya başladım iç çamaşırı ve makyaj malzemeleri de dahil olmak üzere. Bir de mağazada saatlerce giysi giyip çıkarmasını beklemek de ayrı bir can sıkıntısı...

Ara ara bu duruma canım sıkılıyordu da kırmamak için yorum yapmıyordum. En son baktım aylık masraf 4 haneli rakamlara ulaşıyor, kızgınlıkla dedim ki en iyisi ben senin hesabına 1000 lira yatırayım her ay, sen kendin yap harcamalarını, en azından mağaza önünde beklemek zorunda kalmam dedim.

Ben o şekilde tepki verince kız yaptığı hatayı farkeder diye umuyordum ama tamam olur diye cevap verdi bana sanki kızarak söylememişim gibi... Mart ayı için 1000 lira hesabına yatırdık geçen bankamatikten. Her ay düzenli olarak bu parayı yatıracağım, o da beni mağazalara sokmayacak beraber buluştuğumuzda, cafe sinema vs takılacağız sonra evine bırakacağım. O alışverişlerini daha sonra yapacak...

Şimdi böyle saçma sapan bir duruma sokmuş oldum kendimi. Aramız da süper, bensiz yapamıyor kız, sarılıp uyuyoruz saatlerce. Öyle beni sevmiyormuş gibi bir sinyal de hiç almadım şimdiye kadar ama bu para mevzusu çok canımı sıkıyor. Bu kız şimdi param için kullanıyor sayılmaz değil mi?
(11) 

Evlilik sözleşmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

benim adim kerim hepinizi severim #1252394 
Diyelim deli gibi aşk yaşadığınız karşı cins evlenirken sizden evlilik sözleşmesi istedi. Bu durum tabi ilk duyulduğunda kulağa hoş gelmiyor. Sen evliliğin daha başında ayrılma ihtimalini düşünüyorsun. Evlilik hayat boyu birlikte olma sözü sonuçta, bu sözü verirken bir takım tereddütlerinin, güvensizliklerinin olduğunu gösteriyor evlilik sözleşmesi.

Diğer bir yandan mantıklı düşününce de evliliklerin neredeyse yarısı boşanma ile sonuçlanıyor ya da mutsuz bir şekilde sürdürülmeye çalışılan evliliklerde dolu her yer. Bu insanların hiçbiri yola boşanacağız, mutsuz olacağız diye başlamıyor doğal olarak. Seneler içerisinde neler yaşanacağını, aynı evi paylaşınca herşeyin aynı kalıp kalmayacağını, insanların zaman değişip değişmeyeceğini nasıl bilebilirsiniz ki?

Sonuç olarak sorum şu: Evlenme aşamasındayken size evlilik sözleşmesi teklif edilse ne düşünürdünüz?
(4) 

Sonuçları hangi kanalda izleyelim?

benim adim kerim hepinizi severim #1182963 
Hangisi daha iyi sunuyor sonuçları tavsiye liften.
(23) 

Sizce ben mi suçluyum?

benim adim kerim hepinizi severim #1146462 
Düzenli konuştuğumuz bir kız vardı. Telefonla arıyordu ara ara akşamları. Son seferinde tam da dizi izleyecektim. Kıza "ya sabah arasan da boş vaktimden gideceğine mesai saatimden gitse" dedim. Trip attı aramıyor artık. Söylediğim sözde alınılacak bir şey var mı ya şimdi? Bilemedim...
(9) 

Ata binen var mı?

benim adim kerim hepinizi severim #1096439 
Zor mu öğrenmesi ya, arada özeniyorum. Kurs falan alayım diyorum da harcanan vakte göre çok para istiyorlar. Öğrensem arada gidip 1 saat falan binerdim öyle, zevkli olurdu... Var mı bu konuda tavsiye verebilecek?
(44) 

Ailenize para yedirmenizden rahatsız olan nişanlı

benim adim kerim hepinizi severim #1093497 
Ne yaparsınız böyle bir durumda?

Mesela 200-300 bin paranız var birikmiş. Kız biliyor mal varlığınızı. Aileniz de emekli olmuş, kendi hallerinde yaşıyorlar. Bunun hastalığı var, bisürü şeyi var. Sonuçta kazandığınız parada ailenizin payı büyük. Yaşanan bir takım olaylar gereği ailenize 100.000 tl civarı para harcamanız gerekti.

Nişanlınız ise biz o parayla aile kuracağız, ev, araba alacağız diye ailenizde para harcamanızdan şikayetçi. Sanki kendi parası gibi içi acıyor siz başka yere harcadıkça.

Böyle bir durumda haklı bulur musunuz yoksa nişanlızı yoksa yol yakınken bunla yaşanmaz hayat boyu, çok maddiyatçı diyip ayrılır mısınız, ne yaparsınız?
(20) 

Evlenmek istemediğiniz sevgili

benim adim kerim hepinizi severim #1092995 
Kızla sevgilisiniz diyelim, ama evlenilecek bir kız olarak görmüyorsunuz o kızı. Daha genç, daha güzel, daha eğlenceli birini bulurum evleneceğiniz zaman diye düşünüyorsunuz ama aşık gibisiniz sevgilinize, sadece hayatta aldığınız ciddi kararlarda mantık yönünüz ağır basan bir insansınız.

Kızın evlilik çağı da yaklaşıyor hatta geçiyor da. Siz kızdan ayrıldıktan sonra kız başkasını bulamayıp evde kalırsa sizi suçlar diye çekiniyorsunuz. Ypıyorlar çünkü öyle evde kalmış kızlar, son sevgililerini suçluyorlar devamlı, gördüm kaç kere.

Neyse efenim, sevdiğiniz/aşık olduğunuz için henüz ayrılmak da istemiyorsunuz bu kızla... Ne yaparsınız böyle bir durumda?

Kıza evlilik konusundaki düşüncelerinizi söyleyip, sen evlenilecek birini bulana kadar takılmaya devam edelim denilebilir mi böyle bir durumda?
(16) 

Arkadaşımın Seneye Evleneceği Sevgilisi

benim adim kerim hepinizi severim #1090070 
Üniversiteden mezun olduktan sonra irtibatı koparmadığım ve çok sevdiğim nadir arkadaşlarımdan biri seneye temmuz başında evleniyor. Bizim bunla üniversitede yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi de mezun olduktan sonra iş, güç, kız arkadaş falan derken biraz mesafe girdi aramıza. Özellikle kız arkadaş bulduktan sonra bizim eleman toplu buluşmalarımıza falan da hiç gelmemeye, telefonlara cevap vermemeye başladı iyice. Tanışmıyorduk bu elemanın kız arkadaşıyla ama kıl oluyordum kıza bayaa bu yüzden.

Neyse, bunlar haftaya nişanlaıyorlar. Benim de kıza uyuz olduğumu biliyor arkadaş. Nişandan önce kızla aramda soğukluk olmasın istedi, sen de evlenince çift olarak görüşmeye devam edecez, arayı iyi tutun falan dedi. Yaklaşık 1 ay önce tanıştırmaya karar verdi bizi. Kızın bekar arkadaşları varmış, onları da topladı bir mekanda. Biz de üniversiteden 3-4 eleman toplanıp hep birlikte bir araya geldik.

Tabi toplantının asıl amacı bizle arkadaşın nişanlısını kaynaştırmak olduğundan sohbetin ilgi odağı kızın üzerindeydi genel olarak. Benim arkadaş zaten kızın arkadaşlarıyla tanışıyordu önceden. Biz kızla ilk defa tanıştık bu buluşmada. Kız da bizden 1 yaş büyük, 27 yaşında, beyaz tenli falan tatlış bir kız, üst dudağı alt dudağına göre biraz önde falan, çok tatlı duruyor kızda. Tabi ben arkadaşımın nişanlısı olduğundan o gözle bakmıyordum da kıza, bir tatlılık vardı yani, çok içten gülüyordu bir de, gözüm tuttu kızı yani, içim ısındı birden.

Arkadaş da kıza söylemiş benim ona uyuz olduğumu. Geldi, gülerek sohbet falan açmaya çalıştı benle. İş, güç derken boş zamanlarda ne yapıyorsun mevzularından girdi diyaloga. Ben de boş vakitlerimde inanılmaz dizi, film falan izleyen birisiyim. Kız da tam benim kafadanmış. Başladık biz bunla dizi film konuşmaya, game of thronesdan girdik, breaking badden çıktık. Nip/Tuck da izledin mi diye soruyorum, e heralde diyor, başlıyoruz christian troy geyiği çevirmeye. Seinfeldi izledin mi diye soruyor, evet diyorum, george costanza muhabbetleri yapıp kopuyoruz kendi aramızda. Sonra bir baktık, etrafımızdaki herkesi unutmuşuz, dünyadan soyutlanıp birbirimize dalmışız. Etrafımızdakiler de bizim muhabbeti dinliyorlar bir yandan... Bir kız arkadaşının ismini söyledi, hayatımda ondan sonra ilk defa bu kadar iyi anlaşabildiğim biriyle tanıştım diyip gülümsedi. Gülünce de yanakları kızarıyor hafiften, değişik bir gülümsemesi var kızın. Neyse, kız bana bir film tavsiye etmişti muhabbet esnasında mutlaka izle diye, aklımdan çıkmış o film. Akşam tam ayrılıyorken ya o filmin adı neydi bir daha hatırlatsana dedim. Ver telefonunu yazayım, unutursun sen kesin yine diye telefonumu aldı elimden. Ben mesajlara kaydet diyecekken baktım kendi telefonunu çaldırdı benim telefonla, ben whatsapp’dan yazarım sana sonra dedi. Güldü... Dağıldık o akşam evlerimize...

Geçen cumartesi mesaj attı bana whatsapp’dan. Filmi izleyip izlemediğimi sordu. İzlediğimi söyledim. Filmden sohbete başladık. Sohbet enasında devamlı canının sıkkın olduğunu laf arasına sıkıştırıyor ama. En sonunda nedir derdin, yardımcı olabileceğimiz bir konuysa elimizden geleni yaparız, hani nişanla ilgi maddi bir sıkıntı falansa dedim. Çünkü kız nişanı kendi parasıyla karşılayacak ailesinden para almak istemediğinden... Bizim evlerimiz de birbirine yakın kızla, bir avm var yakında. Ya gelsene avm’ye yüz yüze anlatayım, bu şekilde olmuyor telefonda dedi. Ben de dedim heralde borç falan isteyecek, kalktım gittim avm’ye. Kız askılı beyaz bir elbise giymiş üzerine, etek falan yakışmış. Neyse oturduk kahve dünyasına. Yine havadan sudan biraz bahsettikten sonra kız bana dedi ki, ya haftaya nişanlanıyorum ama bazen karşımdaki kişi doğru insan mı acaba benim için diye sorguluyorum dedi. Nişan stresinden öyle geliyordur sana, bence çok yakışıyorsunuz birbirinize dedim. Bence doğru kişiyi bulduğumda aklımda hiçbir soru işareti kalmayacak, o benim için doğru kişi olsa hiç soru işareti olmazdı kafamda dedi. Dışarıda daha iyi anlaşabileceğim kişiler varken acaba hata mı yapıyorum onunla evlenerek diye sordu... Ben ne cevap vereceğimi düşünürken “Mesela...” dedi. “Mesela senle ilk tanıştığımız andan beri sanki seni senelerdir tanıyormuşum gibi geliyor, yanında kendimi rahat, doğal ve güvende hissediyorum, şuanda nişanlanacağım kişiye karşı bunların hiçbirini tam olarak hissedemiyorum.” dedi. Bunları düşünmek için biraz geç değil mi, bence çok mutlu olacaksınız, sen stres altındasın dedim. Bunları söylemek benim için de kolay değil, tanıştığımız andan beri her gece bunları düşünüyorum ama evlenene kadar hiçbirşey için geç değil, hem daha nişan da olmadı ve kafamda soru işaretleri varken nişanlanmak istemiyorum, seni daha yakından tanımak istiyorum, içimde senelerdir hissetmediğim duyguları hissettiriyorsun bana dedi. Bunları söylerken çok savunmasız gözüküyordu, içim burkuldu.

Ayağa kalktım, bence sen şuan sağlıklı düşünemiyorsun. Nişandan sonra herşeyi farklı göreceksin, emin ol dedim. Hesabı ödeyip mekandan ayrıldım.

Şimdi whatsapp’dan mesaj yazmış, bana nişanı iptal edebilmem için bir sebep ver lütfen diye. Cevap yazmadım. Ne yapacağımı bilemiyorum, bir akıl verin ne olur. Arkadaşım olayı duyar beni suçlar diye çok korkuyorum. Kıza nişanlanma da diyemiyorum ancak evlenirlerse mutlu olamazlar gibi geliyor bu saatten sonra. Kızla da cidden iyi anlaştık, acaba diyorum cidden doğru kişi o olabilir mi benim için? Ne yapacağım ben şimdi?
(5) 

Hoşlanılan kişiye göre değişen ideal sevgili adayı profili

benim adim kerim hepinizi severim #1088888 
Ya var böyle bir olay gailba... Ya yaşla değişiyor ya da benim hoşlandığım kişileri aslında olmak istediğim ideal sevgili tipi zannediyorum.

Mesela yanında çok eğlendiğim, kafa dengi, hafiften kopuk bir kızdan hoşlanıyorum. Diyorum ki hayatımı geçireceğim kişi böyle olmalı. Sıkıcı olmasın, biraz çılgın olsun.

Sonra utangaç, hanım hanımcık bir kızdan hoşlanmaya başlıyorum. Diyorum ki ideal sevgili tipi bu tarz olmalı, iltifat edince utanmalı falan, ne tatlı oluyor demeye başlıyorum.

Dini bütün birinden hoşlanınca ideali buymuş gibi geliyor. Evlenmeden önce sevişmesin benle bile zaten diye düşünmeye başlıyorum.

Bu mudur yani olay? Beynimiz hoşlandığımız / aşık olduğumuz tipin aslında bizim mantıksal olarak uygun bulduğumuz bir seçim olduğuna mı inandırmaya çalışıyor bizi? Yoksa benim zevklerim mi değişiyor her seferinde bilemedim...
(4) 

Takım elbise altına ayakkabı

benim adim kerim hepinizi severim #1083856 
www.divarese.com.tr

www.divarese.com.tr

www.divarese.com.tr

Bu ayakkabılar nasıl sizce?

1. Modeldeki beyaz taban çabuk kirlenip sıkıntı yaratır diye çekiniyorum. Bu tarz ayakkabı kullanan varsa yorumları alabilir miyim beyaz bölgelerin kirliliği konusunda.
(35) 

Evlenilecek kızda meslek arama

benim adim kerim hepinizi severim #1082712 
Normal birşey mi bu ya? Bugün böle ilik gibi bir kızla denk geldik bir ortamda. Biraz konuştum falan, teknikermiş bu kız. Normalde güzellik olarak bana göre üst düzey olsa da pek ilgi çekici gelmedi ciddi anlamda. Hani deli gibi sevişirim, yerim yalarım her noktasını, sıkıntı yok da, evleneceğim kızın en azından düzgün bir 4 senelik bölümden mezun, az biraz yüksek statüden iş sahibi olmasını istediğimi fark ettim. Tercihen memur ya da öğretmen, mesai saatleri sıkıntı olmasın yani.

Şimdi kızların erkekte meslek, para vs aramasına alışkınız tamam da bende de bu tarz düşünce oluşması garip geldi. Maddiyatçı biri miyim, ya da ben kazanayım karım harcasın düşüncesi mi rahatsız ediyor beni bilemiyorum. Sizde de oluyor mu bu tarz düşünceler?
(5) 

Kayahan

benim adim kerim hepinizi severim #1050998 
Rahmetlinin en sevdiğiniz şarkısı neydi? Arada denk geliyor rs fm'de 1-2 eski şarkısı radyo dinlerken, nostaji oluyor da yıllardır unutmuşuz hangi şarkıları vardı diye. Söyleyin favorilerinizi de dinleyeyim youtube'dan.

Radyoda bu denk gelmişti geçen... www.youtube.com
(10) 

Evli kişiler, zaman geçtikçe sex periyodunuz nasıl değişti?

benim adim kerim hepinizi severim #1017546 
Biraz özele giriyor da merak ettim. Evliliğin ilk yılı haftada 3-4 iken 2-3 yıl sonra haftada 1'e, 2 haftada 1'e iniyor mu?

Çocuğu olanlar için çocuktan sonra nasıl bir değişim oldu? Çocuk büyütürken yorulup hiç o iş aklına gelmeyenler oluyor sanırım.
(6) 

İkamet Değişikliği Sıkıntısı

benim adim kerim hepinizi severim #1011669 
Şimdi vatandaşlık kanunu bilmemkaçıncı maddeye göre ikamet değişikliği bildirmek zorunlu, bildirmeyene para cezası vs. yaptırımlar var.

Ben de iş için arada şehir değiştiriyorum. Şimdi memlekete döndüm. Ailemle kalıyorum. Gittim bugün kaymakamlığa ikamet değişikliğini bildirmeye. Dediler annen baban gelip buraya onay verecek, başka türlü elektrik ya da su faturası lazım üzerine kayıtlı...

Benim üzerime fatura yok, bizimkileri de tee kaymakamlığa kadar götürmem böyle tırttan bir iş için. Şimdi ben kaymakamlığa durumu anlatan bir dilekçe yazıp, ikamet değişikliğimin gerçekleşmemesi halinde tarafıma kesilecek bir cezadan sorumlu olmadığımı vs yazıp ekine de annemin imzaladığı, benim evde oturduğuma dair bir yazı eklesem bunlar yapar mı ikamet değişikliğini? Bir de saçma değil mi ya ille evde oturanlara bu senle mi oturuyor diye onay istemek? Soyadımız aynı işte. Daha önce bilmemkaç sene yaşadığım ev. Beyanla olması gerekmiyor mu bu işlerin?
(1) 

Kiradan çıkıyorum. Sözleşme fesih etmedim.

benim adim kerim hepinizi severim #1008799 
Bir sıkıntı olur mu. Ev sahibine yarın taşınıyorum, evden çıktığıma dair bişey imzalamam lazım mı diye sordum, gerek yok dedi. Bi de bugün elektriğimi kestiler dün yaptığım başvuru sonucunda. Baktım sadece şalteri kapatmışlar. Eğer yeni kiracı elektriği üstüne almadan şalteri açıp kullanım yaparsa bana kaçak kullanım cezası gelme ihtimali olur mu kiradan çıktığıma dair fesih yapmadım diye? Yeni kiracı bugün sözleşme yapmış depozitoyu vermiş daha ben taşınmadan.
(5) 

Jiletle/Traş bıçağıyla traş olan erkeklere soru

benim adim kerim hepinizi severim #1000208 
Kaç günde bir traş oluyorsunuz?

Köpük mü jel mi kullanıyorsunuz?

Jilet başlığınızı ne kadar sürede/kaç traşta değiştiriyorsunuz?

bende 3-4 traşta jilet başındaki o kayganlaştırıcı kısım yok oluyor o yüzden soruyorum.
(7) 

Ankara hayat boyu yaşanacak bir şehir mi?

benim adim kerim hepinizi severim #999484 
Pek bilmiyorum o tarafları, güzel midir ankara yalnız biri için? İnternette aratınca Ankara'nın en güzel yanı İstanbul'a dönüşü diye çıkıyor da o açıdan sordum :)
(22) 

Evlenmeden önce skor eşitlemek aldatma sayılır mı?

benim adim kerim hepinizi severim #986835 
Mesela uzun süredir sevgili olduğunuz ve evlenmeyi düşündüğünüz kız arkadaşınız sizden önce 7 kişiyle beraber olmuş. Siz ise ondan önce sadece 3 kişiyle birlikte olmuşsunuz...

Evlendikten sonra kompleks yapıp bu durumu kafaya takmak yerine evlenmeden önce hazır yüzük takmamışken gidip 4 kişiyle birlikte olsak aldatma sayılır mı bu? Evliliği olumlu etkileme olasılığı da var psikolojik olarak. Biraz daha masumane oluyor sanki bu şekil düşününce...
(33) 

Erkeklere soru: Göğüs kıllarınızı kesiyor musunuz?

benim adim kerim hepinizi severim #985786 
Çok biçimsiz halde benim göğüs kılları. Tam bir görüntü katliyamı. Zamanında bir kere seyreltmeye çalışmıştım makineyle de bir şeye benzememişti. Sıfır kesip oğlan gibi dolaşmk da istemiyorum.

Siz kesiyor musunuz kıllarınızı? Kesiyorsanız ne kullanıyorsunuz? Traş makinesiyle mi yoksa jiletle komple sıfırlıyor musunuz?
(6) 

Sopranos nasıl dizi?

benim adim kerim hepinizi severim #984467 
İlk 2 bölümünü izledim hiç sarmadı. Sonradan güzelleşir mi, şans vereyim mi birkaç bölüm daha? Şuan hiç izleyesim yok ama boş vaktim çok.
(2) 

İnsanlar ölümsüz olsa şimdiki evlilik sistemi olur muydu?

benim adim kerim hepinizi severim #983384 
İyi akşamlar sayın ekşi duyuru sakinleri.

Şimdi aklıma takıldı, insanlar ölümsüz olsa ya da 100.000 sene gibi bir ömürleri olsa evlilik diye birşey kalmazdı gibi geliyor bana. Yani tanışırlar, aşık olurlar, birlikte yaşarlar ama belirli süre sonra paylaşacak birşey kalmayınca ayrılırlardı diye düşünüyorum. 100.000 sene boyunca beraber kalmak için bir sözleşme imzalamak gerçekçilik dışı geliyor. Aşkın ömrü o kadar değil ama yaşlılık ve ölüm gibi faktörler bizi birlikte kalmaya itiyor sanki. Kısacık hayatımızda kendine yakın bulduğun biriyle birşeyler paylaşmak, birbirine alışmak, iyi kötü hayatı paylaşmak... Ama hayat sınırsıza yaklaşınca daha fazla insan tanıma, daha iyi anlaşabileceğin birini bulma gibi imkanlar varken insanların evli kalamayacaklarını düşünüyorum. Böyle düşününce de insanların birbiriyle evlenmesinin yapmacık birşey olduğu gibi bir çıkarım elde ediyorum. Ölmeyeceğimiz garantisi olsa kimse birbirine sonsuza kadar birlikte olma sözü veremez, değil mi? Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(10) 

Başarısız Olmanızı İsteyen Arkadaş

benim adim kerim hepinizi severim #980949 
Var mı etrafınızda bu tarz bir insan?

Bende var bi tane, komedi yemin ediyorum. Niyeyse bir kıskançlığa kapılmış. Kariyer olarak başarısız olsam zil takıp oynayacak adam ben ondan az para alıyorum falan diye. Hani o kadar insan var etrafında, bir beni mi bulmuş kendisine kıyaslayacak bilmiyorum. Yüzüme gülüp arkamdan başarısız olmamı istemeler, topluluk içindeyken işte ben hayatta aslında senden üstünüm mesajı vermeye çalışmalar falan...

Geçenlerde telefonum gece olmadık saatlerde bilinmeyen numaralardan aranmaya başladı. Telefonu açtığım an kapanıyor karşıdaki telefon. Dedim bakayım konuşmayayım, ne olacak acaba... Erkek sesi geldi karşıdan alo orda mısın falan diye. Sonra whatsapp'tan öğrendim ki telefon numaramı eskort numarası diye internete, tuvalette duvara falan sağa sola dağıtmış birisi. Dedim kesin bu heriftir. Çirkefliğinden ne yapacağını şaşırıyor ben başarılı oldukça. Niye böyle bir davranışta bulunuyor, nasıl yaklaşmak gerekir böyle bir duruma onu da bilmiyorum.
(6) 

Telefona izinsiz gelen reklam şikayeti

benim adim kerim hepinizi severim #980561 
Şikayet edip sonuca ulaştığınız oldu mu? Ona göre uğraşacam. pizza hutttan reklam geldi demin, sinirden kan beynime sıçradı. İzinli veritabanımızda olduğunuzdan mesaj attık demiş bi de pezevenkler. Kim verdi sana o izni orospu evladı...

Neyse efendim, şikayet edince maille haber ediyorlarmış gailba sonucunu. Olumlu sonuçlanan şikayetiniz varsa söyleyin lütfen.
(15) 

Hayatta devamlı load edebileceğiniz bir save alma hakkınız olsa...

benim adim kerim hepinizi severim #976796 
Hayatınızın hangi dönemine alırdınız bu save noktasını? Geçmiş tarih de olabilir. Mesela her ölmeye yaklaştığınızda tekrar bu noktadan hayata başlayacabileceksiniz. Ama yaşadıklarınızı tam olarak hatırlamayacaksınız, öyle iddia zengini olma şansınız ya da ilkokula geri dönüp şuan bildiklerinizde o yaşta profesör olma olayınız olmayacak.

Ben böyle bir durumda 2012 şubata save alırdım. Üniversite'nin son dönemine girmişim. 5-6 çerezlik dersim kalmış mezun olmaya. Hayat uzun, gezip tozmaya vakit bol... ohh... Üniversite başına almam ama, o kadar sene bir daha okunmaz, çekilecek çile değil.

edit: nedenini de yazın yahu, sırf tarih hiçbirşey ifade etmiyor okuyunca.
(3) 

Hangi Fantastik Kitap Serisine Başlayayım?

benim adim kerim hepinizi severim #974608 
Kingkiller Chronicle serisinin 2. kitabını bitirdim bugün. 3. kitap daha yayınlanmamış malesef. Mecburen başka bir seriye başlamam gerekiyor şimdi. Kingkiller Chronicle çok güzel gidiyordu, benzer tarzda bir kitap olursa tercihimdir. Aşağıdakiler arasında kaldım, okuduğunuz varsa yorumlarınızı esirgemeyip karar vermemde yardımcı olursanız sevinirim.

1.The Malazan Book of the Fallen

2. The Stormlight Archive

3. The First Law

4. Discworld
(13) 

Koca zoruyla doğum kontrol hapı kullanmak

benim adim kerim hepinizi severim #969925 
İyi akşamlar ekşi duyuru sakinleri...

Benim çok sevdiğim bir arkadaşım yakın zamanda evlendi. Bu kız evlenmeden önce kimseyle ilişkiye girmemiş biri. Evlendiği adam da bayağı zengin bir eleman. Prensesler gibi davranıyordu kıza. Bu kızla bayram tatilinde görüştüğümüzde morali çok bozuklu. Kocasının baskı yoluyla kendisine devamlı doğum kontrol hapları kullandırttığını anlattı. Hapın etkilerinden rahatsız olduğunu kocasına anlatıp kocasından prezervatif kullanmasını istediğinde "ben öyle zevk alamıyorum, karımla prezervatifsiz birlikte olamayacaksam ne anladım ben o evlilikten" gibi bir cevap almış.

Evlenmeden önce kızın bir dediğini iki etmeyen bu dallamanın bu şekilde cevap vermesi cidden çok canımı sıktı. Kıza fazla değer vermediğini düşündüm adamın ama arkadaşımın morali bozuk olduğu için sesimi çıkarmadım. Teselli edecek bir laf bile bulamadım.

Kendimi iyi hissetmiyorum, hormonlarım bozuluyor, kalıcı hasarlar olacak bende diye morali bozuluyor kızın... Elemanın bu şekilde davranması kızı sevmediğinin göstergesi midir sizce? Kızla telefonda konuşmayı düşünüyorum. Ne denir ki böyle bir durumda... Daha yeni evliler, henüz yolun başındayken ayrılmasını mı söylesem diye düşündüm ama kızın daha önce sevgilileri olsa da ilk defa bu adamla ilişkiye girdi hayatında, adamla birkaç ay evli kalıp ayrılırsa bu nedenle daha da tramvatik bir durum olacağını düşünüyorum onun için. Ne diyim ben şimdi bu kıza?...
(1) 

Siyah Beyaz Eski Resimlere Bakınca...

benim adim kerim hepinizi severim #943469 
Resimdeki temayı yakalayacağıma mutlu bir şekilde poz vermiş ya da kendi halinde takılan insanların hepsinin şuanda ölü olduğunu düşünüp hüzünleniyorum. Bir gün bizim de facebookta vs paylaştığımız fotograflar ölü insanların unutulmuş hatıraları olacak. Yaşadığımız her anın kıymetini bilmek lazım değil mi?

Niye böyle düşünüyorum la? Eski resim görünce bu tarz düşüncelere var mı benden başka yoksa bende mi sıkıntı var?
(9) 

Birinin sizi hayal ederek ya da resminize bakarak masturbasyon yapması

benim adim kerim hepinizi severim #943150 
Böyle bir durum karşısında ne düşünürsünüz? Birinin sizi cinsel obje olarak görmesinden rahatsızlık mı duyarsınız, gururunuz mu okşanır ya da nötr mü olur görüşünüz böyle bir durum karşısında? Cinsiyet farketmez.
(4) 

Banka Hesaplarındaki 100.000 TL Devlet Garantisi Hakkında

benim adim kerim hepinizi severim #942159 
Bu devlet garanti bildiğim kadarıyla aynı bankanın farklı şubelere ait hesaplarında işlemiyor. 2 farklı şubede 100.000 tl paramız olduğu zaman, bankanın iflas etmesi durumunda devlet sadece bir tanesini karşılıyor diye biliyorum.

Bir bankada vadeli tl, vadesiz tl, vadeli döviz, vadesiz döviz tutalarının toplamı 100.000 tl'nin altındaysa bankanın iflas etmesi durumunda hepsini birden karşılıyor mu devlet yoksa sadece bir tanesini mi karşılıyor bilmek istiyorum. Açtığımız vadelilerden birisi başka şehirdeki bir şubeye aitse bankadaki toplam param 100.000'in altındaysa farklı şubeye ait hesap garanti kapsamına girmeyecek mi? Ayrıca döviz hesaplarını karşılıyorsa o günkü merkez bankası kuruna göre mi karşılar? İnternette biraz bakındım ama net bir bilgi bulamadım bu konuyla ilgili.
(10) 

Hangi işi tercih edersiniz?

benim adim kerim hepinizi severim #940064 
Aylık 5000 küsür maaşla haftada 5 gün / 40 saat çalışmak mı yoksa aylık 12000 üzeri maaşla haftada 6 gün / 55+ saat, bazen pazarları da çalışmak mı?

hangisini tercih edersiniz? niye? 1i tercih ediyorsanız 2yi tercih etmeniz için ne kadar maaş gerekir? 2yi tercih ediyorsanız 1i tercih etmeniz için ne kadar maaş gerekir?
(6) 

Traş olurken et benimi doğradım

benim adim kerim hepinizi severim #939713 
genelde jilet üzerinden hasarsız bir şekilde geçiyordu. bu sefer geçmedi... çenemin sol alt kısmında kalıyor tam köşedeki kemiğin altı gibi. kanıyor ve hafiften küçüldü, sanki içi boşaldı biraz. tıbbi açıdan bir sıkıntısı olur mu? ameliyat gibi aldım sanki benin yarısını. sivilce gibi poflattım.
(14) 

Sevgilinizle Nasıl Tanıştınız?

benim adim kerim hepinizi severim #939227 
Son sevgilinizle ya da şuan sevgiliniz varsa onunla nasıl tanıştınız? Şöyle güzel birkaç hikaye varsa tadından yenmez, sıradan hikayeler olsa da olur. Anlatın dinleyelim ufkumuz açılsın.
(19) 

Erkek ve Kadın Arasındaki İdeal Yaş Farkı

benim adim kerim hepinizi severim #938825 
Sizce bu yaş farkı ne kadar olmalı?

Ben oturdum, mantıklı bir şekilde düşündüm ve 12 yaş fark olması gerektiği kararına vardım. Çünkü erkekle kız arasındaki yaş farkın az olması evlilikte mutsuzluklara ve boşanmalara neden olabiliyor.

Mesela evlenen kızla erkeğin aynı yaşta olduğunu varsayalım... Erkekler 40 yaşına geldiğinde mesleklerinin zirvesinde, yüz hatları oturmuş, yakışıklı karizmatik ve genç kızlar tarafından arzulanan bir konumda oluyorlar. Kadınlar ise 40 yaşındayken gençliklerini ve güzelliklerini büyük oranda kaybetmiş, hayatlarının zirvesinden oldukça uzak bir konumdalar. Bu nedenle erkekler genç kızlara yöneliyorlar ya da kendileri yönelmeseler bile baştan çıkarılıp ayartılabiliyorlar. Ha, aynı yaşta olup mutlu olan çiftler yok mu? Az da olsa var tabi ama bu tarz istisna evlilikleri katmayalım buradaki tespitime.

Peki 30 yaşında bir erkek 18 yaşında bir kızla evlenirse? O zaman erkek 40'a geldiğinde 28 yaşında bir kadınla evli oluyor. Böylelikle kadın erkeği elinde tutmakta hiçbir problem yaşamıyor. Bence ideal evlilik yaşı bu şekilde olmalı. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
(17) 

Renkli Göz Ne Zaman Tükenecek?

benim adim kerim hepinizi severim #938424 
Dün gece uyurken aklıma geldi moralim bozuldu. Renkli gözlü insanlar bu geni taşımayan insanlarla evlendikçe nesilleri tükeniyor giderek. Şuan renkli gözlü insanların oranını bilmiyorum ama tahmini her nesil geçtikçe sayıları 10'da 1 oranına iniyor bile olabilir. Hadi kuzey ülkelerde sayıları bol olduğundan birbirleriyle çiftleşme oranları yüksektir tabi de bizim ülkemizde filan durum içler acısı...

30 yılda bir yeni nesil geldiğini varsayarsak sizce kaç nesil sonra dünyada renkli gözlü insanlar tükenir. 30-35 nesil sonra yani 1000 yıl falan sonra renkli gözlü insan sayısı milyonda birlere iner mi? Bu durumun önüne geçmek için renkli gözlü insanları birbirleriyle çiftleştirmek, hatta zeki, uzun boylu, renkli gözlü alfa genlere sahip insanları zorla birbirleriyle çiftleştirmek faşist bir düşünce midir?
(6) 

Diş Uçlarının Renk Değiştirmesi

benim adim kerim hepinizi severim #937226 
saydam ya da gri tarzı bir renk değişikliği oldu dişlerimin ucunda. özellikle üst ön 2 dişimin uçlarında hafiften belirgin. arkasında siyah renk birşey var da önden görünüşte dişleri hafif karanlık gösteriyor gibi. neden olabilir bu durum? vitamin mi gitmiyor dişlerin ucuna kadar? uç kısmı yassı ve ince olan dişlerin tümünde var bu durum.
(15) 

Gece uyumak için yatağa girdiğinizde

benim adim kerim hepinizi severim #936833 
Başınızı yastığa koyduğunuzda uyuyana kadar ne düşünüyorsunuz? Boş boş bekliyor musunuz ya da?
(11) 

30'una Yaklaşan Kadınların Seviyormuş Gibi Yapması

benim adim kerim hepinizi severim #920935 
Merhabalar ekşi duyuru sakinleri...

Yakından tanıdığım birkaç kadından gördüğüm kadarıyla böyle bir olay malesef mevcut. Evde kalma korkusuna kapılan kadın, kendisiyle ilgilenen erkekler arasında eli yüzü düzgün, kariyerli bir adam varsa, erkeği falza beğenmemesine ve elektrik alamamasına rağmen bu adama aşıkmış gibi yapıyor ve elinden kaçırmak istemiyor.

Kadınlarda bu tarz bir davranışın varlığından uzun zamandır haberdardım, kadından kadına değişiklik gösterir bu tarz olaylar, herkes böyle yapmaz diye düşünüyordum ancak çok değer verdiğim ve böyle bir davranış görmeyi beklemediğim bir kişi de aynı şeyi yapınca cidden çok üzüldüm.

Olay da şu. 26-27 yaşladında hanım kişimize uzun süre talip çıkmayınca bu hesaplar yapmaya başlıyor. Bu sene tanışsam, 1 sene sonra evlilik teklif etse, nişan düğün derken evlensek, sonra 1-2 sene evlilik hayatının keyfini çıkarsak, sonra çocuk yapsak diye hesaplamalar yapınca çocuk yaptığında çok yaşlı olacağını düşünüyor ve kendi kendine bir panik havasına kapılıyor. Daha sonra arkadaşımın arkadaşı kontenjanından kendisiyle tanışmak isteyen 2-3 çocuk olduğunu öğreniyor. 2'sini tipten direkt olarak eliyor. 1 tanesini de fazla beğenmemesine rağmen bununla takılmaya başlıyor.

Başlarda onunla vakit geçirmekten hiç hoşlanmamasına rağmen belki ilerde severim düşüncesiyle çocukla takılmaya devam ediyor ve ondan hoşlanmadığını hiç belli etmiyor elemana. Sonra bir gün, ya ben bu çocuğu beğenmeye başladım, mutluyum onunla diye size geliyor. Siz de ona diyorsunuz ki sen kendini kandırmaya çalışıyorsun gibi geliyor bana, kendini onu sevmeye zorluyorsun, bırak uğraşma diyorsunuz ama dinlemiyor sizi. Siz de içinizden diyorsunuz belki gerçekten sevmiştir çocuğu, mutlu olur...

Sonra bir gün iş arama sitelerinin birinde başvurduğu bir şirketten bir adam telefonla ulaşmış buna. Telefon numarasını şirkete yaptığı başvurudan aldığını ve oradaki resmini görüp beğendiğini, kendisinin şirket patronunun oğlu olduğunu ve onunla romantik bir yemekte görüşmek istediğini söylemiş.

Kız bana geldi, ya buluşsam mı acaba, daha mı iyi anlaşırım, adam zengin zampara mıdır, beni kullanır mı acaba yoksa ciddi mi düşünüyordur falan filan birşeyler geveliyor... Lan sen 6 aydır görüştüğün kişiyi sevsen gözün başkasını görmezdi... Daha iyi bir aday çıktığı gibi karşısına unuttu kaç aydır takıldığı çocuğu... Bu eleman da mutlu bir ilişkisi olduğunu sanıyor. Eleman açısından aşırı zavallı bir durum bence.

Çok boktan bir durum değil mi lan bu? Düşündükçe moralim bozuluyor eleman için... Aynı şey benim de başıma gelebilir diye düşünmeye başladım. 25 üzeri bir kızla takılmaya bile korkar oldum beni böyle seviyorum ayağına parmağında oynatacak, ben de saf saf kız beni seviyor zannedeceğim diye... Belki de benim özgüvensizliğim, bilemedim. Gerçi oldukça özgüvenli bir insanımdır genel olarak.

Böyle bir davranış nasıl analiz edilebilir? Erkeğin anlama şansı var mı? Kızların evlenmek için seviyor gibi yapması hakkındaki genel yorumlarınız nedir? Mantık evliliği mi oluyor bu durum? Ya da bu tarz karşısndakini kandırarak bir mantık yapmak bu kadar normal de ben mi yanlış düşünüyorum acaba?
(4) 

Trafik Cezası - Gelmeyen Tebligat ve Faiz

benim adim kerim hepinizi severim #912013 
Ne biçim iş bu ya. Ceza geldiğinden haberimiz yok, erken ödeyip indirimden yararlanacağımıza üzerine faiz ödüyoruz 100 liradan fazla. İnternette araştırdım boşuna dava açmayın sonuçlanmıyor denmiş. Yapabileceğim birşey var mı yoksa paşa paşa ödeyecek miyiz faiziyle?

i.imgur.com
(22) 

Kız Arkadaşım Kendisini Aldatmama İzin Verdi... Ne Yapmalıyım?

benim adim kerim hepinizi severim #910162 
Sevgilimle üniversitede zamanlarımızdan beri beraberiz. Yaklaşık 4 sene oluyor ilişkimiz başlayalı ve artık onun yaşı dolayısıyla evlenmemiz gerektiği konusunda baskı oluştu üzerimizde. Onu çok sevsem de bazen gençliğimin tadını çıkaramadığımı düşünüyorum. Şimdiye kadar fazla sevgilim olmadı. Uzun süreli ilk ciddi ilişkim o. Onu hiç aldatmadım ama bazen yakın arkadaşlarımla bar vs. ortamlara gidip başka hatunlarla tanışınca, arkadaşlarım kızları yatağa atmaya, eve davet etmeye çalışırken ben sevgilim olduğu için hiçbirşey yapamıyorum. Arkadaşlarım her hafta farklı bir çıtırla birlikte olup ballandıra ballandıra anlatırken ben tüm gençliğimi tek bir kıza adadığımı farkediyorum ve içimde bir burukluk oluşuyor.

Geçenlerde sevgilim niye durgun olduğumu sorup beni sorguya çekince bu düşüncelerimden biraz bahsettim ona. Aramızda pek bir çekince yoktur kız arkadaşımla, ne düşündüğümüzü direkt olarak söyleriz birbirimize. Onu çok sevdiğimi ve ondan ayrılmayı asla düşünmesem de acaba onunla daha sonra tanışıp sevgili olsaydık daha mı güzel bir hayatım olacağını sorguladığımı söyledim. Hani üniversitede tanışmasaydık, 28 yaşımıza gelince falan tanışsaydık ama aramızda yaşanan herşey aynı şekilde yaşansaydı, ben de onunla tanışana kadar başka kızlarla düşüp kalkıp gençliğimin tadını çıkarsaydım falan filan...

Ben bunları söyleyince kız arkadaşım oldukça üzüldü. Söylediklerim yüzünden kendisini benim önümde bir engel gibi hissettiğini söyledi. Biraz tartıştık... Sonra sarılıp öptüm gönlünü aldım, konu kapandı. Birkaç gün sonra bu mevzuyu tekrar açtı bana. Erken yaşta tanışmamız yüzünden bazı şeylerin eksikliğini hissetmemin doğal olduğunu, kendisine asla anlatmamak şarıyla bazı günler dışarıda eğlenmeye çıkabileceğimi söyledi. Ben açık açık söyle diye ısrar edince de bana söylememek kaydıyla başkalarıyla yatabilirsin biz nişanlanana kadar dedi.

Kız arkadaşım böyle bir duruma izin verse de biraz gönülsüz bir şekilde, beni kaybetme korkusuyla böyle birşeye izin verdiğini düşünüyorum. Onu çok seviyorum ve onu üzecek hiçbirşey yapmak istemem. Bir yandan da benim yaşımdaki tüm arkadaşlarım 18'lik çıtırlarla beraber olurken, tüm hayatımı tek bir kadınla geçirmek istemiyorum.

Onun da izni olduğu için bu haftasonu kaldırabildiğim ilk hatunla çılgınlarca sevişeceğim muhtemelen, ama sonrasında vicdan azabı çekme ihtimalim de var. Kız arkadaşımla aramız bu olay yüzünden bozulabilir diye korkuyorum. Vazgeçtiğimi, başkasıyla yatmayacağımı mı söylesem? Ne yapsam bilemedim bir akıl verin ne olur...
(24) 

İntikam için biriyle yatmak

benim adim kerim hepinizi severim #901854 
Merhabalar ekşi duyuru sakinleri... Size bir sorum olacak.

Diyelim eski sevgiliniz sizi çok samimi olmadığınız, anca karşılaşınca selamlaştığınız bir elemanla aldattı. Eleman da kızla yatarken sizin sevgili olduğunuzu biliyordu. Neyse, durumu öğrenince ayrıldınız bu kızdan ama hala aklınıza geldikçe sinir oluyorsunuz bu duruma.

Birkaç yıl sonra arkadaş ortamında hoş bir kızla tanışıyorsunuz. Muhabbet sırasında kızın bu elemanın sevgilisi olduğunu öğrendiniz. Kızla muhabbetiniz de bayağı iyi gidiyor. Telefonunu falan alıyorsunuz. Eski sevgilinizle yatan dallamadan intikam almak için bu kızla yatmaya çalışır mısınız?
(37) 

Kız Arkadaşımın Kardeşi

benim adim kerim hepinizi severim #899610 
Bugün kız arkadaşımın kardeşiyle yaşanmaması gereken bir diyalog yaşadık. Benden hoşlandığını söyledi gibi birşeyler oldu. Sabahtan beri yerimde oturamıyorum, kafam allak bullak oldu, ne yapacağımı düşünmekten kafayı yemek üzereyim. Ne olur bi akıl verin yoksa muhtemelen sevgilimle olan ilişkim boka saracak.

Kız arkadaşım İstanbul’da tek başına yaşıyor. Haftanın yarısını onun evinde geçiriyorum ben de. Kız arkadaşımın kardeşiyle geçen yaz tanıştık. Metallica konseri için İstanbul’a gelmişti. Konserden önce 3-4 gün kalıp konser sonrası memleketlerine geri dönmüştü. Kızın ablasıyla sevgili olduğumuzdan haberi vardı uzun zamandır ama ilk defa orda yüz yüze tanıştık. Daha sonra beraber yemek için dışarı çıktık 3ümüz. Orada sohbet sırasında kız arkadaşımın kardeşi ilk defa bir metal konserine gideceğini söyledi. Konsere giden başka tanıdığı da yokmuş, tek başına gidecekmiş konsere. Kız arkadaşım hiç hoşlanmaz bu tarz müziklerden. Ben ise eski metalcilerden sayılırım, gittiğim konserlerdeki tecrübelerimi anlattım orda. Metal konserlerine gidenler bilir, ön sıralarda inanılmaz bir itiş kakış yaşanır. 2008 Judas Priest konserinde ayaklarım yere değmeden 15-20 saniye boyunca milletle vücut vücuda sağa sola uçmuşluğum var. Millet yorulup konserdeki yerine razı olana kadar yarım saat sürüyor bu tarz itişmeler, bunları anlattım ben de işte yemek yerken. Dedim kız başına önlere ilerlemeyi deneme, zaten boyun da kısa göremezsin oralardan. Susuzluk sorunu oluyor, yanına bi şişe su alıp öyle önlere ilerle, tuvaletini yap önceden, konser sırasında sıkıştırırsa oradan çıkıp bi daha önlere ilerleyemezsin falan filan tüyolar verdim kıza. Ben bunları anlatınca kızın gözü korktu, benim de onunla birlikte konsere gelmemi istedi. Kız arkadaşım da kardeşimi yalnız bırakma öyle ortamda diyince itiraz edemedim, gittik bana da bi bilet ayarladık.

Neyse efenim konser günü geldi, biz öğleden sonra atladık arabaya, itüdeymiş konser, gittik oraya. Kız arkadaşımın kardeşi üzerine vücudunu saran dar bir metallica t-shirti giymiş, altında da kısa sayılabilecek siyah bir etek var. Üzerindeki t-shirtin kollarını kıvırmıştı bi de, çok güzel duruyordu üzerinde. Kardeşi kız arkadaşımdan daha güzel denebilir ama ben tabi o gözle bakmıyorum ona sevgilimin kardeşi olduğundan. Neyse ben kıza konseri arkadan izlemeyi teklif ettim, 2mizin de boyu uzun değil daha rahat ederiz uzaktan dedim. Kız tutturdu hayatımda bir kere görecem Metallica’yı, önden izlemek istiyorum diye. İkna edemeyince başladık öne doğru ilerlemeye. Ben boyu kısa insan kolluyorum önlerde ki yerler sabitlenince görüş açımız iyi olsun. Neyse demirlerden sonra 4. sırada iyi bir yer bulduk sahneyi görebileceğimiz. Konser saati yaklaştıkça itiş kakış başladı. Sağa sola savruluyoruz herkes vücut vücuda. Baktım olacak gibi değil kız arkadaşımın kardeşine sen önüme geç dedim. Arkasına ben geçtim yabancı herifin biri geçip sürtünmesin diye. İtiş kakış sırasında birbirimizden ayrı düşmeyelim diye belinden sarıldım sıkıca. Kafasını hafifçe bana doğru çevirip gülümsedi. Böyle daha iyi oldu dedi. Sonra konser başladı millet şarkılara dalıp sakinledi, sağa sola savrulmalar azaldı iyice. Ben de konseri daha rahat izleyebilmek için kıza sarılmayı bırakıp biraz geriledim. 1-2 dakika sonra kendisi gelip tekrar bana sokuldu ve ona tekrardan sarılmamı istedi. Ben de kendisini kalabalıkta güvensiz hissettiği için böyle bi istekte bulunduğunu düşünerek kabul ettim. Yalnız bu sefer kalçalarını da vücudumda hissediyordum. Saçları da çok güzel kokuyordu birkaç kere burnumu boynuna doğru yaklaştırıp kokusunu hissettim. İstemeden de olsa küçük bir hareketlenme başladı bende ama kız arkadaşımın kardeşi olduğu için ona o gözle bakmıyordum. Konser bitti, yorgunluktan halsiz düşmüştük, yine birbirimize destek olmak için sarmaş dolaş eve döndük. O gece kız arkadaşımda kaldım. Sonraki gün ben evime döndüm, o da memleketine geri döndü. O tarihten beri görüşmüyorduk.

Bu haftasonu da yine kız arkadaşımda kalıyordum. Dün sabah kız arkadaşımın kardeşi yüksek lisans mülakatları için İstanbul’a geldi. Şimdilik 2 hafta falan kalmayı düşünüyormuş birkaç üniversiteye başvuru yapacakmış. Kazanırsa İstanbul’a taşınacakmış. Neyse iş çıkışı ben kızları akşam yemeğine götürdüm. Oradan da kahve içmeye falan derken geç döndük eve. Kız arkadaşımla ben odamıza çekildik. Kardeşi de misafir odasına geçti yatmaya. Ben cumartesileri çalışmadığımdan sabah 11 gibi uyandım. Kız arkadaşım çoktan işe gitmişti. Kardeşiyle ben varız evde. Gittim mutfağa kahvaltı hazırladım kendime. Ben yemek yerken geldi yanıma oturdu muhabbet etmeye başladık. Gayet normal bir şekilde sohbet ediyorken konserden sonra hep o günü düşündüm tarzı bişeyler dedi. Ben de evet bayağı güzel bir konser olmuştu dedim. Güzel olan sadece konser miydi diye sordu... Soruyu duyunca duraksadım cevap veremedim. Dün gece çok ses çıkardınız uyumakta zorlandım dedi. Ben evdeyken de mi sevişmeden yapamadınız diye sordu. Arka arkaya bunları duyunca soğuk soğuk terlemeye başladım birden. Ablamı seviyor musun diye sordu. Evet ablanla ciddi düşünüyoruz haberin vardır heralde farkındasındır dedim. Kızın birden gözleri doldu. Ben buraya ne hayallerle gelmiştim dedi. Senin için istanbul’a taşınmaya karar verdim, o geceden beridir aklımdan çıkmıyorsun tarzı birşeyler dedi. Ben iptal oldum orada, midem bulanmaya başladı korkudan. Korku dediğim de içimden dedim ki tamam boku yedim hayatım karardı. Kız ağlamaya başladı hafiften, daha fazla ağlamasın diye sakinleştirmeye çalıştım. Dedim aklında böyle birşey olduğudan haberim yoktu. Önce yüksek lisansını kazanmaya bak sen eğitimini tamamla sonrasına o zaman bakarız tarzı birşeyler geveledim ama kafam tam çalışmıyordu o anda söyleyecek birşey bulamadığımdan saçmaladım bayağı bi. Sonra benim eve gitmem lazım, sen şimdilik sakinleş, haftaiçi sakin kafayla oturup konuşalım bunları, ablana sakın bahsetme dedim. Tamam dedi o da. Şimdi sabahtan beri kafayı yiyorum, ne yaptıysam bi çözüm yolu bulamadım. Bir yandan herşeyi kız arkadaşıma bire bir anlatmayı düşünüyorum, ama anlattıktan sonra herşey eskisi gibi olur mu emin değilim. Kız arkadaşımı cidden çok seviyorum ve kardeşi yüzünden aramıza böyle bir soğukluk girmesini istemiyorum, ya da benim yüzümden kardeşiyle arası kötü olur ve bu yüzden beni suçlar diye korkuyorum. Kız arkadaşımın kardeşiyle hafta içi gizlice görüşüp bir şekilde onu ikna etmeye çalışırsam da kız arkadaşımın arkasından iş çevirmiş olacağım. Gidip ablasına herşeyi yanlış bir şekilde aktarmasından da korkuyorum. Ne yapacağıma karar veremedim, boka batmış durumdayım, bi akıl verin ne olur...
(28) 

Kız Arkadaşımla Evlenmeye Korkuyorum

benim adim kerim hepinizi severim #896381 
Çok sevdiğim ve normal koşullar altında evlenmek isteyeceğim bir kız arkadaşım var ancak son aylarda yaşadığımız olaylar yüzünden kafamda büyük soru işaretleri oluştu. Çok iyi anlaşıyoruz. Onun benim için uygun kişi olduğuna emin gibiyim ama son aylarda evlendikten sonra beni aldatabileceğini düşünmeye başladım.

Aldatılma korkum da şöyle başladı. Son 4-5 senedir top sakalla gezen bir insanım. Geçen aylarda başka bir şirketle önemli bir toplantımız vardı ve sakallarımı komple kesip takım elbiseyle vs. toplantıya katılırsam daha ciddi ve daha disiplinli gözükeceğimi düşündüm. Gittim kestim sakalları ama o kadar garip geliyor ki hiç alışmamışım, aynada sanki yabancı biri var. Kız arkadaşım da beni hiç sakalsız görmediğinden ona da çok garip geldi bu durum. Daha sonra bu durumu fanteziye dönüştürdü. Şehirdışından gelen kargosu var kızın ptt'de bekleyen. Gidip bana aldırttı. Eve gelince kargocu takidi yapmamı istedi. Kapıyı açınca "sevgilim evde yok içeri girmek ister misin" falan diye sordu. Sonra olanlar malum... Genelde aramızda bu tarz konularda çekince yoktur. Ben de genelde ilişkiye girmeden önce liseden kalma ekose etek ve vücudunu saran dar lise gömleğini giymesini istiyorum kız arkadaşımdan. Ama kız arkaşımın fantezi dünyası birden genişlemeye başladı bu olaydan sonra.

Bir gün benden beraber otobüse binmemizi, daha sonra onu hiç tanımıyormuş gibi davranarak kendisini taciz etmemi istedi. Neyse kabul ettim ben de en sonunda, güzergahı belirledik. Ondan 2 durak ilerde bekliyorum ben otobüsü, telefonla iletişim halindeyiz. Geldi otobüs bindim. Çorap giymeden kalçasının hemen altında biten daracık mini etekle binmiş otobüse, cam kenarında bekliyor. Herkesin gözü kızın üzerinde abaza gibi bakıyor hayvanlar sağda solda. Yaklaştım kız arkadaşıma ama tepki almaktan korkuyorum, millet "napıyorsun lan sen bayana" diyip girişecek bana diye bir korku geldi, yanaşamadım. Neyse sonra o geldi yavaş yavaş eliyle 1-2 temas etti önce bana. Bende hareketlenme başlayınca sertçe kavradı. Neyse ben de gözümü karartıp arkadan temasa başladım. Cama dayandı kız arkadaşım gözlerini kapattı. Ben de kendimden geçmişim artık kimse izliyor mu izlemiyor mu umrumda değil. 5-10 dakika sonra tuttum kızı elinden indirdim otobüsden. Hemen taksiye atlayıp eve gittik. Kendimizi yatakta bulduk. Hayatımda en çok zevk aldığım sekslerden birini yaşadım. Kulağına "küçük orospum" diye fısıldadım. Bu daha da tahrik etti onu. Seksten sonra bana kendisini teşhir etmekten ne kadar zevk aldığını anlattı. Bazen kendisini birkaç erkek tarafından ellenirken hayal ettiğinden, üzerindeki giysilerin parçalanarak gangbang'e uğradığından vs fantezilerinden bahsetti.

Ben cidden çok seviyorum bu kızı ama bu olaylardan sonra kendime itiraf etmekte zorlansam da kız arkadaşımın orospu ruhlu olduğunu farkettim. Tamam ben de yeri geldiğinde birden fazla kızla aynı anda ilişkiye girmeyi hayal etmişimdir ama burdaki özne benim masum kız arkadaşım olunca bu durum beni korkutuyor. Çocuklarımın annesinin böyle bir kişi olmasını istemiyorum sanırım... Evlendikten sonra doyuma ulaşamayacak, gözü dışarda olacak diye çekiniyorum. Bu durumu onla konuşsam hem onu çok üzmüş olacağım, hem de bir şekilde beni asla aldatmayacağından, bunların anlık fanteziler olduğundan bahsedecek ama benim aklımdaki soru işaretleri yok olmayacak. Bu kadar çok severken ayrılmayı da berecemiyorum ama böyle biriyle evlenmek çok korkutuyor beni. Ne olur bi akıl verin bana ne yapmalıyım?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık