(1) 

Ruble almalı mı? Daha fazla düşer mi?

benim adim kerim hepinizi severim #878868 
Anlayan var mı şu olaydan? Ruble dibin de dibine vurdu hala da düşüyor. Tekrar yükselişe geçer elbet. Ne yapmak lazım bu konuda anlayan var mı? Şuan 10.000 tl civarı para ile ruble alıp faize yatırmak riskli mi olur?
(2) 

E - Book Reader Sözlük Özelliği (özellikle kindle paperwhite 2)

benim adim kerim hepinizi severim #860296 
Bu amazon kindlelara ingilizce-türkçe çeviri için sözlük yüklenebiliyormuş. Kullanıp performansından bahsedebilecek biri var mıdır? İngilizce kelimeleri seçerken köklerini eklerinden ayırt edebiliyor mu bu sözlükler? Kelime hazneleri geniş mi? İngilizce-ingilizce sözlük kullanmak daha mı iyi performans verir yoksa? Bu tarz ingilizceden türkçeye çeviri yapabilecek başka e-book reader var mıdır? Bi yardımcı olursanız sevinirim.
(3) 

Emlakçı alt katımızdaki daireyi pansiyon gibi işletiyor

benim adim kerim hepinizi severim #808652 
Ayda 2-3 farklı suriyeli aile getiriyor adam daireye. 10-15 kişi doluşuyorlar adamlar almış 2-3 karı 7-8 çocuk yapmışlar her taraf bağıran çocuk dolu. Çocuklar apartmana devamlı girip çıkıyor bizim zile basıyorlar yanlışlıkla kafayı yedik.

Polise gittik bizim birşey yapma yetkimiz yok dediler. Oturanlar ikamet, oturma izni vs birşey almış mı bilmiyoruz bile. Apartmanda imza toplama şansımız var. Dava mı açmak gerek başka türlü halledilir mi hukuktan anlayanlar bir akıl versinler lütfen.
(10) 

Hangisi cenneti daha çok hak eder?

benim adim kerim hepinizi severim #278929 
2 kişi var.

1.si çok iyi kalpli, içinden herkese iyilik yapmak gelen bir insan.
2.si çok kötü kalpli, içinden devamlı kötülük geçen bir insan.

1.si içinden geldiği için herkese iyilik yapıyor. 2.si içinden kötülük geçmesine rağmen günah,yasak olduğu için (belki de cehennem korkusuyla) kendini engelliyor ve iyilik yapıyor.

Şimdi 2 açıdan bakıyorum bu olaya. Düz bir şekilde bakınca iyi kalpli olan kişi cenneti kötü olandan daha çok hak ediyormuş gibi geliyor. Ama olayı bir sınav olarak düşününce iyi olan kişinin sınava daha kolay şartlarda girdiğini, kötü olanın ise zor şartlarda başlayıp buna rağmen kendine hakim olduğunu düşünüyorum. Sonuçta insanın içinden iyilik ya da kötülük gelmesi o kişinin elinde olan bir durum değildir? Kararsız kaldım. Görüşleriniz nedir?
(2) 

Altyazı aranıyor

benim adim kerim hepinizi severim #274107 
"The history of iron maiden" altyazısı gerekli... İngilizce ya da türkçe farketmez... Çok aradım bir tek ispanyolcasına rastladım. Buldurun be...
(2) 

Jedi Robe Nerede Satılır?

benim adim kerim hepinizi severim #200581 
İnternet haricinde gidip üzerimde deneyip alabileceğim bir yer lazım. Var mı güzel bir kostüm dükanı tavsiye edebilecek olan? Fiyatlar uygun olursa tam süper olur.

Edit : vader kostümü de olabilir aslında
12   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık