(7) 

suyla birlikte kaya tuzu içmek faydalı diyen var

geveze yazar #1582566 
Sizce? ben denemeye korkuyorum.
(4) 

yaşlanıp elden ayaktan düştüğünüzü nasıl farkedeceksiniz?

geveze yazar #1582534 
geçenlerde biri teyzenin birini yazmıştı yaşına bağlı normal olmayan davranışlar sergiliyor ama bunu farkedemiyordu, belli yaşa gelince bende de buna benzer durumlar olunca ben şöyle yapcam birkaç kişiye daha sorcam, sen iyi değilsin geveze derlerse huzur evine gidecem. ordakilere de sorarım, nasılsa hiçbirimiz iyi olmayacağız orda.
(9) 

kalabalık ortamlar sonrası ağır hasta hissetmek

geveze yazar #1582526 
size de oluyor mu, nazar mı bilemedim ne olduğunu ama yine de ne zaman öyle yerlere girsem fena oluyorum ya. ama gitmezsem olmuyor bak inanın. sadece tek ben miyim merak ettim.
(1) 

fırınım değiştirdim yeni ekmek dilimi damağımı kurutuyor

geveze yazar #1582338 
böyle yaşayan oldu mu hiç, ya daşöyle sorayım her fırın aynı ekmeği çıkarmıyor de mi, un farklı oluyor içine katılanlar da aynı şekilde.
(2) 

çevre düzenlemesine, peyzajına hayran bıraktıracak ülke ve şehir

geveze yazar #1582286 
önerebilir misniz? türkiye'den yerler de olablilir...
(3) 

asil biri gibi görünmek mümkün mü bu yaştan sonra

geveze yazar #1582064 
kahvaltı toplantımız vardı bugün ve bürokrasinin ileri gelenleri de vardı kahvaltıda. böyle gözlerim fıldır fıldır yiyeceklerde gibi hissettim kendimi. öyle olmamak için biraz topladım kendimi bu sefer yerken fena iştahlıydım sanki, taa öte yandaki domatesi istemekten de çekinmedim ama sanki ben domatesi isterken herkes suspus oldu gibi. diğerlerine baktım çok naziktiler sanki. belki bana öyle geliyor. aman neysem neyim. bence bana öyle geliyordu.
(2) 

Ay yüzün gören gözlerim, mest olur hayran olur, Yakma ey can, yakma kalbim,

geveze yazar #1582030 
ateş-i suzan olur. dem bu demdir diye devam eden ilahide geçen sözleri kim yazmış aradım bulamadım?

www.youtube.com
(15) 

spor yapma saatlerinizi yazar mısınız?

geveze yazar #1581982 
hatırı sayılır bir sağlık sayfasında sporu akşam 6'dan sonra yapın deniyor? ben niye böyleyim yaa, ne duyarsam, acaba bu mu doğru diyorum. kendi saatimi bulamadım bi türlü...
(10) 

yaşlıyı bakımevine verip maaşını yemek isteyen biri

geveze yazar #1581954 
bu amacına ulaşabilir mi? ben değilim çok şükür bir tane yaşlım var Allah kabul etsin elimizden geleni yapıyoruz. ama öyle biri var etrafımızda uğraşıyor bunun için. kurul raporu çıkaracak şimdi.
(1) 

ekşi sözlük hesabı para ediyor mu?

geveze yazar #1581913 
nerelerde satılabilir?
(14) 

bu kaymakamlar neden böyle ve niye izin veriliyor?

geveze yazar #1581858 
şikayet edemiyor da kimse. biri evini devletin arabasıyla taşıttırmış ve halk eğitim hocalarından birine tablo yaptırıp parasını vermemiş. milli günde gözleme dağıtıp parasını müdürden çıkarttırmış. peki neden izin veiliyor. insanlar neden korkuyorlar peki? gidrken ağlayanlar olmuş birde gitme diye.
(7) 

udemy'den kurs alan var mı, işe yarar mı?

geveze yazar #1581736 
hobimi geliştirmek istiyorum hobin ne derseniz moda tasarım, kara kalem çizim vs. kimseyi bulamadım etrafta. paramla da bulamadım. bir tane kadın var aslında ama ona da para vermek istemiyorum ne yalan söyleyim faydalı olmaz gibi geliyor. ben de udemy'den kurs alacam çünkü en uygun fiyatlı oralar var peki işe yarar mı? birde info akademi diye bir yer var. kaliteli görünüyor ama 6 aylık eğitim için 25 bin diyor. sözünü ettiğim yerler 10 saati 1buçuk falan çok daha uygun.
(9) 

bu öğretmeni nereye bildireyim?

geveze yazar #1581728 
arkadaşlar bulunduğum ilin sosyal medya hesabından öğretmen olduğunu düşündüğüm bir kadın temizlikçisine mutfak beziyle vestiyer silmiş diye kızıyordu. ben de uygun bezi verince sorunun ortadan kalkacağını söyledim. o gündür bana takık. temizlikçi arayanların altına ismimi etiketliyor, yemek yaptırıyorum sen yaparsan alırım bir dal falan yazıyor. birde eğitimci bunu yapan sadece yaptığının ayıp olduğunu mesaj atmamasını söyledim. cimere yazsam bir şey çıkmaz. engelle geç diyebilirsiniz ama bu bir öğretmen. birilerini rahatsız etmesi normal mi?
(3) 

ev tutulduğu halde ilan kaldırılmamışsa bunun yaptırımı var mı?

geveze yazar #1581684 
sahibinden.comda ve hepsi emlakta ilanı kaldırmayan kişi ya da emlakçı?
(4) 

sağlıklı atıştırmalıklarınızı yazar mısınız? sağlıksız da olabilir

geveze yazar #1581668 
ben limonata ve çekirdek seviyorum ya birde süzme yoğurtlu çizkek ve çay.
(2) 

kahve çektiriyordum ama son zamanlarda kokusu değişti bence?

geveze yazar #1581520 
siz de farkettiniz mi? tarçınımsı bir koku geliyor. epeydir böyle hatta nemlendi zannettim bi ara.
(5) 

katili yıllar sonra bulunan cinayetler var mı bildiğiniz?

geveze yazar #1581492 
gece gece izleyesim geldi.
(4) 

yemek menüsü seçenekleri içinde boğulmam düzene koymam için fikir

geveze yazar #1581451 
o kadar çok tarif biriktirmişim ki; tatlı tuzlu, kış yaz diye sınıflandırma yapmama rağmen ne pişirsem diye içine bi giriyorum çıkmam saati buluyor. nasıl bir düzene koysam, en çok pişenler desem sanki diğerlerine de ihtiyacım olur gibi hissediyorum. sizin taktikleriniz var mı?
(2) 

şarkıları neden dinliyorsunuz? kendinizi o duyguyla özdeşleştirdiğiniz

geveze yazar #1581405 
için mi? acılarınızı mı dindiriyor. şunu dinlerken şunu farkettim, az önce parkta oturuyorken dinledim amcalar gözüme çok eğlenceli geldi. küçük bi yerde ikamet ediyorum, aşırı dedikoducular. yerel halktan kadınlar çarşıda parkta görünmekten çekincek kadar iğrenç bir yer. ben bu şarkıyı dinleyip hem amcalara dik dik baktım ve çok eğlenceliydi. merak etmeyin kontrol elimde. hakkımda ne söyleyecekleri de umrumda değil güçleri kendi karılarına yeter. neyse şarkı da şuydu:

www.youtube.com

ben galiba bazı şarkıları hayatı umursamaz kıldığı için seviyorum..
(11) 

patiswiss fıstık ezmesi canımın çekmesi nerde bulabilmem?

geveze yazar #1581343 
öncelikle cümleler için özür dilerim çok yorgunum. şu kadını geziyorken şu reklama rastladım canım çekti. migrosta yoktu. nerde bulurum acaba ya da muadili var mıdır?
böyle yeşil olan ben alıyorum züber ismi, ama böyle değil.

www.instagram.com
(10) 

yaşlıları nasıl teselli edeceğiz veya siz yaşlanınca bunu nasıl yaparsınız?

geveze yazar #1581261 
Annem 90 yaşında günlük işlerini yaparken çok zorlanıyor. Hani ağır grip olursun da elini kaldırasın gelmez ya. Bu da geçecek annecim diyorum. Bunun geçmesi ahiret diyor. Ama derken gözünün içinde hüzün var. Orda sana gençliğini geri vereceklermiş anne Allah öyle söz verdi diyorum ama sanki havada kalıyor dediklerim. Yine de bi teselli olmalı.
(3) 

bu kadın nasıl ikna olacak sorunlu abla?

geveze yazar #1581006 
Kendisi 100 kiloya yakın. Sorsan az yiyor şişkinlik. 90 yaşında annemizle ilgileniyoruz. Aynı yeme muamelesini anneme de çekiyor. Az önce 1 tabak patates salatası yedirdi. Bugünlük bu kadar yeter artık yemesin diyoruz şimdi 1 tepsi çörek çekmiş ondan da koca bi dilim yedirdi. Birde süt içiriyor. Annem de lavabonun yolunu bulamayıp salona işemiş. 1 haftadır annemle ben ilgileniyorum. Çok az veriyordum inanın sizle sohbet eder gibi konuşuyorduk aklı cin gibiydi. Beni az yemek verdiğim için acımasızlıkla suçluyor. Doktor artık bebek kadar yese yeridir dedi. Çünkü hareketi de az zaten. Ama ikna edemiyoruz. Ayın çoğunda o ilgileniyor.
(9) 

aynı ürünler arasındaki fiyat uçurumu neden böyle?

geveze yazar #1580851 
bunları denetleyen yok mu? internette öyle ama mağazalarda aynı bunları denetleyen yok mu?

derdim şu aslında dün şu soruyu sormuştum: www.eksiduyuru.com

dünden beri fiyat araştırması yapıyorum. inanın aynı ürün hiç fark yok biri diyor bin lira, öteki 3500. yani ... değil mi bu? gerçekten 3500 e alsam bana yazık değil mi? ya da ne bileyim bilemedim.


yıllar önce evlerimize satıcılar gelir halk arasında bohçacı çingene gibi isimlerle adlandırılırlardı. onların satışlarında vardı böyle uçuk farklar. o şekilde adlandırmam bu nedenledir. yine de durduk yere kimseyi incitmeyelim. sağlıkla.
(3) 

tekerlekli klozet kullanan oldu mu?

geveze yazar #1580804 
en iyi tercih hangisi olur? yaşlı için kullanacağız?

www.trendyol.com

şu daha iyi gibi musluklu falanmış:

www.trendyol.com

en iyisi şu bence biraz daha pahalı ama kullanışlı:

www.hepsiburada.com
(2) 

çok güzel değil mi?

geveze yazar #1580780 
siz de beğendiğiniz piyano eserlerini paylaşır mısınız? birini seçmem lazım da...

www.youtube.com
(6) 

Emdr terapisi hakkında?

geveze yazar #1580759 
Şimdi psikoloğa gittim. Özellikle seçtim devlet hastanesi doktorlarından bu terapiyi uygulayını. Başladık neyse, okul öncesinden üniversite yıllarına kadar konuştuk 3 ay boyunca. Çocukluk dönemi ebeveyn kaybı travmamı salya sümük anlattım. Bunun yanında uğradığm zorbalıklar vs çıkardık gün yüzüne. Hepsi bu. Bu ağlama ve iç dökmelerinden sonra bi rahatlık hissettim ama bazı olayların bende yarattığı duyguların tahribatlarını halen hissediyorum. Ve gòz egzersizi buna çok iyi geliyor diye gitmiştim zaten. Ama benim için Çok iyi görüyorum hiçbir şeyin yok gerek duymuyorum dedi ben de zaten çok rahatsız olmadığımı daha vahim durumda olan insanların hakkına girmek istemediğimi belirtip sonlandırdım. Yine de aklım kaldı ve hiçbir sonuç alamadım. Ne biliyim. Tükürüyüm böyle işe. Binbir umut gidiyorsun bi gözünü bile oynattırmıyorlar. Orayı yapsaydık sanki her şey çözülecekti gibi bir his var içimde. Bunu sonuna kadar devam ettiren var mı?
(9) 

şimdi ip atlıycam 1 hamburger bol kızartma yedim bi bakın hele?

geveze yazar #1580671 
öncesinde 20 dakika bulaşık falan yıkadım. biraz sonra 20 dakika daha hafif işler yapcam sonrasında ver elini ip şıp şıp terleyene kadar atlıyacam. gidişatım doğru mudur?
(2) 

word 3000 kelime uygulamasını açamıyorum?

geveze yazar #1580631 
play store den kaldırılmış. Uygulama eşimin telinde var. Bana vatsapdan yolldadı ama benim telde açılmıyor. Telofonlarımız aynı bu arada. Nasıl açabilirim acaba?

süzme yoğurttan çizkek yapan var mı?

geveze yazar #1580396 
labneden daha mı hafif oluyor ve tadı nasıl?
(19) 

yurtdışında dışarda yemek çok mu pahalı?

geveze yazar #1580330 
seyahat etme şansımız olacak gibi görünüyor. nereler olduğunu ben de tam bilmiyorum. şimdi bana kızmayın ama dışarda yiyemeyceksem adana'ya gitmeyi tercih ederim. ben gezilerde yiyecek saatini iple çeken biriyimdir. şimdi oraya gidip kaldığımız yerde basit şeyler yiyeceksem ne anladım ben.
(8) 

ingilizce için ilerleyebilir miyim böyle yoksa boşa kürek mi çekiyorum?

geveze yazar #1580319 
altyazılı dizi izliyorum, kelime kelime epey anlıyorum cümleler çat pat hatta hiç desem yeri. sizin de şöyle yap diyeceğiniz önerileriniz var mı?
(2) 

philips filtre kahve makinesi olan var mı hangi kahveler yapılıyor?

geveze yazar #1580199 
biri almış sevmemş bana verecek ücretsiz. kararsızım sert kahve sevmiyorum.
(5) 

maddi olarak ne uzuyoruz ne kısalıyoruz sizler de durum ne?

geveze yazar #1580120 
tabii Allah bugünümüzü de elimizden almasın. yıllardır o kadar tekdüze yaşıyoruz ki azcıkta bir olsa değişim yok hayatımızda. geçenlerde eşime az miras çıktı bi yerden onun da içinde de yetimler varmış eşime tek kuruş alırsan terkederim seni dedim neyse.
bi ara kuantımcıların para çekme meditasyonlarını yaptım çok boş ya, inanmalıymışız falan.
şimdi moda tasarım ve yabancı dile kasıyorum. yurt dışına gideceğim. umut işte umutsuz olmuyor.
sizler nasılsınız?
(5) 

mamalar da ne pahalıymış öyle bi kedi maması alayım

geveze yazar #1580059 
demiştim elim yandı tabiri caizse. Mama lobisi diye bir şey var mı gerçekten? Yine kahvane dayısı sorusu gibi demeyin bu kadar pahalı olunca aklıma düştü öyle sordum.mutlu tatiller.
(4) 

burnumdan gitmeyen sidik kokusu

geveze yazar #1579988 
Şiir gibi oldu ama değil maalesef. Bi hastaya refakatçilik etmek zorunda kaldım ordan kaldı. Sağlıklçılar bu durumla nasıl başediyor acaba geçen biri de tatla iligili paylaşımda bulunmuştu asla geçmez diyenler olmuş. Lütfen o tür şeyler yazılmasın.
(6) 

sebze ve meyve buzdolabında saklarken poşetlerinden

geveze yazar #1579978 
çıkarıyor musunuz? Bi arkadaşım ağzı açık halde koymuş. En iyi saklama şeklinin de bu olduğunu iddia ediyor. Ağzı tamamen de kapanmayacakmış ama. Buzdolabında poşet bana mantıklı gelmedi açık kapalı.. sizde durum ne?
(4) 

resimden anlayanlar gölgelendirmesiz düz çizimler arıyorum?

geveze yazar #1579884 
ne diye aratayım? ama anlamsız düz çizgi değil bu? mesela kuş resmi gölgelendirmesiz
(3) 

telegram toplulukları sağlıklı mı? dolandırıcılık olayları oluyor diyorlar

geveze yazar #1579810 
da, ondan sordum.
açıklama: ya bende tabiki sağlıkla ilgili bir telegram grubuna üye olacağım. orada benimle aynı kaderi paylaşan insanlarla bilgi alışverişi yapcam vs. bunun vatsap değil de telegram olması nasıl bir güvenlik zayıflığı oluşturur. telegramdan bilgilerime ulaşmak daha mı kolay olur? thanks
(4) 

bi büyüğümüze diş yapılacak sadece 2 dişi var yemek olarak

geveze yazar #1579670 
ona ne yapabilirim. süreç biraz uzayacak. pirinçli sütlaç yaptım. sabahları 1 yumurta yiyor. yoğurt vs. ekmek sıkıntı oluyor ama sandviç ekmeği daha yumuşak. sizin aklınıza gelen var mı?
(4) 

hem sağ hem sol elini kullananlar aynı zamanda hipreraktifler bence

geveze yazar #1579633 
bana ait bir tespit. katılıyor musunuz? kendinzden ve çevrenizden örnekler var mı? benim sadece 2 tanıdığım böyle.
(10) 

demek ki kılıçdar aday olmasaydı önceki seçim sonuçları

geveze yazar #1579581 
çok farklı olacaktı. katılıyor musunuz?
(3) 

ağır yemekten sonra hareket

geveze yazar #1579566 
ağır yemekten sonra sadece ağır spor yapılmaz de mi? en az 1 saat sonra deniyor. yoksa temposuz yürüyüş, ev işleri vs. yapabiliriz.
(3) 

yutupta ve instagramda ne kadar engel koyarsam koyayım

geveze yazar #1579561 
yine de istemediğim içeriklerle karşılaşıyorum. yok mu iyi bir yolu? teşekkürler
(1) 

hassas koku duyusu olan insanlar

geveze yazar #1579053 
Ortamımda böyle biri var ve ben bu kişiden çekiniyor muyum yoksa iyiliğini mi düşünüyorm bilemiyorum ama takıntılı birine dönüşmeden hem ağız hem beden olarak hijyen olmak istiyorum. Aşırı kimyasala maruz kalmadan bunu sağlayabilen var mı? Birde emin olabiliyor musunuz kendinizden. Yani şöyle arkadaşım ben gayet temizim sen burun ameliyatı ol diyecek bir özgüven içersinde olmak...heh istediğim tam olarak bu...
(4) 

evinizde yaşlı var mı?

geveze yazar #1578793 
Sadece yemek yiyor ve yatıyor. Aklı da gidiyor yavaş yavaş. Denileni hiç anlamıyor. Zorla anlatmak isteyince sinirleniyor. Kakasına bile zor gidiyor. Ne olacak bunların hali ya.
(5) 

vodafone müşteri hizmetlerine bağlanmak imkansız mı?

geveze yazar #1578718 
Eskiden kalma birkaç yol denedim ama yüzüme kapandı. Haberim olmadan paketi bitince farklı bir pakete üye olmuşum.
(4) 

terzilikte en iyi nasıl gelişirsin?

geveze yazar #1578378 
köy yerinde kurs aç diyorlar bana ama öğretici olmak istemiyorum çünkü hep acemilere öğretiyorsun. bu matematikte hep çarpım tablosu çalıştırmak gibi bir şey. bunun trigonemetrisi var, fonksiyonu var, analitiği var...
tekstil demeyin tanıdık tekstilde 3 senedir sabahtan akşama gömlek kolu dikiyor, etek dik desem yapamaz.
ben hem çizmek hem her şeyi dikmeyi öğrenmek istiyorum nasıll??

eşim udemy kurslarına katıl diyor.
(3) 

kitapları pdf ye dönüştüren yerler var mı?

geveze yazar #1578342 
fotokopiciler vs
(1) 

geometri sorusu

geveze yazar #1578288 
hizliresim.com

fotoğraf açılıyordur inşAllah. arkaaşlar 2 metre uzunluğundaki kumaşın ucuna yerleştirmek için çember kestim ama sanırım çap hesaplamada hata yapmışım. 40 cm açık kaldı. ne kadar içe gireyim?
(3) 

şöyle bir şeyi başucu kitaplığı olarak kullanmak istiyorum ama çok ufak bu

geveze yazar #1578241 
daha büyüklerini bulma şansım var mı, ya da tıpkı marangozlar gibi plastik kap imal ettirenlere sipariş verme şansım muhtemelen yok. en son kendim yapabilir miyim?

www.hepsiburada.com
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık