(1) 

tenis raketi tavsiyesi

ilgeru #1580758 
tenis dersi almıştık geçen sene. yaklaşık 1 senedir de ara ara oynuyoruz arkadaşımla. en giriş seviye artengo raketlerimiz vardı;

www.decathlon.com.tr

ancak raketler haşat olmuş durumda. Birer kaliteli raket almak istiyoruz. 6-7k civarında bütçemiz var. Araştırdıkça kafamız çorba oldu. Ne almalıyız?

Not: İkimizin de eli küçük :)
(4) 

döviz bürosuna iban ile tl atıp döviz alabiliyor muyuz?

ilgeru #1579877 
muhtemelen yapabiliyoruzdur ama güvenli mi yasal bir dayanağı var mı bunun onu merak ediyorum. teşekkürler.
(2) 

ist havalimanı bilinmedik havayollarının check-in noktaları

ilgeru #1579779 
thy, pegasus vs olmayan az bilinen yabancı uçak firmalarından bilet alınca uçuş günü nereye gidiyoruz? bagaj ve check için işlemleri için. küçük havalimanı olsa neyse de kocaman yer şimdi ara ara bulamazsın da.
(1) 

Metrobüs hattına yakın iftarlık kebapçı/dönerci

ilgeru #1579283 
var mı tavsiye edebileceğiniz iftar yapmalık kebapçı, dönerci vs?

iftar saatine yakın gidileceğinden metrobüs hattına yakın olması ve yayan ulaşımı kolay bir yer arıyoruz. özellikle yenibosna - merter hattına yakın olsa tabii çok daha iyi olur.
(5) 

erkek hassas bölge traş makinesi tavsiyesi

ilgeru #1577622 
jilet'in banyo olanını kullanıyordum ama sürekli bitmesinden ve tahriş etmesindne bıktım. Tahriş etmeyen ve düzgün kesen bir makine arıyorum. Kullandığınız var mı?
(10) 

bütün dünyadaki bu mülteci ve göç problemiyle amaçlanan nedir?

ilgeru #1575580 
amerika'da da bu sorun var, avustralya'da da kanada'da da, avrupa'nın en ileri ülkeleri diyebileceğimiz ülkelerinde de. yani dünyanın neredeyse bütün ülkelerini etkileyen bir problem haline geldi. bunun sebebini sormuyorum sebebi açık zaten.

ancak son zamanlarda bunun ülkelerin en temel sorunu haline gelmesi ve buna hala göz yumuluyor oluşu ile ne yapılmak isteniyor? amaçlanan şey nedir? bu göç alan ülkelerin hepsi isteseler 1 günde önleyebilirler bunu, hak, hukuk, adalet, insan hakları, medeniyet, istediklerinde pek umurlarında değil çünkü.
(3) 

Asıl kredi kartını internete kapatıp sanal ile alışveriş yapılabilir mi?

ilgeru #1574507 
Fiziki kredi kartımı hiç internet alışverişinde kullanmıyorum. İnternet alışverişine kapattım az önce çünkü neden açık olsun?

Ama bu fiziki kartıma bağlı sanal kartım internet alışverişine açık ama limiti var. nispeten daha güvende hissediyorum.

Bu şekilde kullanabiliyor muyuz? Denemek için boş yere alışveriş yapmak istemedim.
(7) 

kahve makinesi tavsiyesi

ilgeru #1573697 
Öyle bir kahve uzmanı değilim. Dandik bir filtre kahve makinem vardı. Günde maksimum 1 belki 2 bardak filtre kahve içiyordum ancak makinem hakkın rahmetine kavuştu.

Güzel kahve içmek için genelde kahve dükkanlarına giderdim. Hazır makine ihtiyacım varken bir tık daha iyi bir makine alayım istiyorum ancak bilgim kısıtlı. iyi kahve makineleri hep "espresso" makinesi olarak geçiyor. Bunlar sanırım filtre kahve yapmıyor. İstediğim şey; sade güzel bir kahve içmek, bazen de sütlü -lattemsi- şeyler içebilmek. bütçem çok yok; 5-6k maksimum.

öneriniz var mı? fiyattan bağımsız "şu bende var çok memnunum" görüşlerinizi merak ediyorum elbette.
(8) 

karşıdakini ikna etmek üzerine kişisel gelişim

ilgeru #1573250 
karşımdaki insanı, arkadaşım eşim dostum iş arkadaşı fark etmez, ikna etmekte inanılmaz güçlük çekiyorum. lafı dolandırıyorum dolandırıyorum bir türlü ikna edemiyorum. ancak karşımdaki beni 10 saniyede ikna ediyor. hemen kabulleniyorum. konuşma bitiyor daha sonra aklıma geliyor bir sürü şey.

bu konuda kendimi nasıl geliştirebilirim ilk adım olarak? mesela tavsiye edeceğiniz kitap, video vs. var mı?
(2) 

Sevgiliyle gidilen tatillerde nasıl fotoğraf çektiriyorsunuz-tripod önerisi

ilgeru #1572714 
Sevgili ile gidilen tatillerde millete "bizi çeker misiniz?" diye yalvarmaktan yorulduk. Selfie'ler de pek hoş değil güzel manzaralarda. Onun yerine şöyle hemen kurulabilen bir tripod'umsu bir şeyse olsa, telefonu koysak ve şipşak 3-5 foto çekebilsek istiyoruz. Sonra hemen toplayıp çantaya atıp yolumuza devam etsek. Siz bu fotoğraf işlerini nasıl yapıyorsunuz?

Biraz araştırdım, tripod'lar var ama iki saat vidalarını sık kur vs. çok meşakkatli aletleri gördüm. var mı şöyle hızlıca kurulabilen ve toplanabilen sağlam tripod?
(3) 

önce evlilik mi teklif edilir yoksa aile ile mi tanıştırılır?

ilgeru #1571863 
sb. standart nedir veya nasıl olmalıdır? aile ile tanışmaktan kastım ailelerin tanışması değil. örneğin kızın erkeğin ailesiyle tanışması veya tam tersi gibi.
(1) 

Zorlu center'da çalışılabilecek mekan tavsiyesi

ilgeru #1570735 
Zorlunun içinde bir işim olduğundan dolayı tüm gün orada çalışmam gerekiyor. Bilgisayarı alıp gideceğim kahvesi ve prizi olan neresi var? Aşırı kalabalık olmayan bir yer olursa çok daha iyi olur.
(1) 

repo tam olarak nedir?

ilgeru #1569496 
iş bankasının mobil uygulaması üzerinden belirlediğim bir fonu yine mobil uygulamadan bugün aldım. fonlarım'a girdiğimde fon görünmüyor, ancak emirlerim'de statüsü "iptal edilmez" şeklinde görünüp gerçekleşme tarihi 24'ü gösteriyor. hadi bunu anladık ancak yatırım portföyüme repo diye bir şey gelmiş. içindeki miktar da tam olarak fonu aldığım miktar. vade bitiş tarihi 24'ü yazmış, belli bir faiz oranı vs var. ancak ben repo'ya dair hiçbir şey yapmamıştım.

internetten arattım benzer şekilde biri şikayet etmiş bu durumdan ama cevap bulamadım. bu olay normal mi? nedir tam olarak açıklaması?
(5) 

şipşak faiz nasıl hesaplıyorsunuz?

ilgeru #1569455 
ben google'dan hazır sitelerden hesaplıyorum ama hesap makinesinde hesaplayabiliyor musunuz?

örneğin; 20 bin tl ihtiyaç kredisini %3 faiz oranıyla 12 ayda toplam kaç tl geri ödenir?

problemini en hızlı nasıl çözebiliyorsunuz?
(3) 

iphone 15 vs iphone 15 pro

ilgeru #1567516 
iphone 11 kullanıyorum uzun süredir. Çıktığında 15 almak istiyorum. Ancak pro mu normal mi ona karar veremedim. Benim için öncelik; telefonu 11'deki gibi en az 3-4 yıl kullanabilmek, influencer değilim ama iyi fotoğraf çekmek (profesyonel olmasına gerek yok) ve şarj. 15 pro kağıt üzerinden elbette daha iyi ama 15k fazla vermeye değecek kadar iyi mi? Bütçem 15 almaya yetiyor 15 pro için bi tık zorlamam gerekiyor. Değer mi?
(1) 

ingilizce speaking geliştirmeye yardımcı yapay zekalı mobil uygulama

ilgeru #1566829 
Yapay zeka ile yazılı olarak iletişim kurulan çok fazla uygulama var. ChatGPT mesela ingilizce grammar hatalarını bile düzeltip sohbet ediyor, bir nevi öğretmen gibi. Peki bunu sözle olarak yapan bir uygulama var m ingilizce konuşabileceğimiz?
(3) 

schengen için vize başvuru merkezi kullanmak

ilgeru #1563533 
avusturya için. ne bir randevu bulabiliyoruz ne başka şey. ancak bu tarz şirketler nasıl oluyorsa randevu alabiliyorlar. biraz daha tuzlu oluyor. başka ülkeleri deniyoruz ama onlardan alsak bu sefer de o ülkelere girip çıkmak oralara da uçak bileti almak gerek.

hangi daha mantıklı?
(1) 

italya için vize randevusu alamıyorum

ilgeru #1563125 
kasım ayı için olan turistik seyahatim için idata'ya neredeyse her gün bakıyorum(istanbul). hiç randevu yok. geçtim standart'ı premium veya prime bile yok. nasıl randevu alıp da gidiyor bu kadar insan?
(1) 

galatasaray yeni sezon forması niye eksik?

ilgeru #1562243 
gs store'daki forma
www.gsstore.org

neden sponsor vs hiçbir şey yok? geçen sezonun formasında sponsor vardı. bu sezonki sponsorlar da belli oldu halbuki. böyle çok tişört gibi. düzelecek mi yoksa bütün sezon formalar böyle mi satılacak?
(3) 

stan wawrinka vs andy murray

ilgeru #1561549 
tenisi son birkaç yılda ciddi manada takip ediyorum. genelde murray big four içinde sayılıyor ilk 3 efsaneden sonra. anlaşılabilir bir durum sonuçta en büyük efsanelerden kupa aldı. ancak baktım stan wawrinka wimbledon hariç bütün grand slam'leri kazanmış ve yine nadal ve djoko'yu yenerek almış ancak asla murray kadar sayılmıyor.

neden?
(10) 

torunum oturacak evden çık diye ev sahibi

ilgeru #1559359 
kontratın 4. yılı dolmak üzere. torunum oturacak kontratın yılı dolunca çıkar mısın dedi, ben de ihtar çekmesi gerektiğini söyledim. bu durumda zorunlu olarak çıkarabilir mi? yüzde 25 zammı kiraya ekleyip oturmaya devam edebilir miyim? kanunen böyle hakkım var mı veya ihtar çektikten sonra çıkmazsam ne kadar zaman sonra gelip çıkarabiliyorlar?

açıkçası zaten çıkma planım vardı ancak madem öyle; boya badana yaptırmadan, depozitomu tam olarak ve taşınma parası da isteyerek çıkma pazarlığı yapacağım fakat kanunen durum nedir öğrenmek istiyorum.
(1) 

vfsglobal - avusturya vize başvurusunda tek bir randevu almak yeterli mi?

ilgeru #1559207 
şu an zaten randevu yok görünüyor. ancak merak ettiğim nokta şu; 4 kişilik bir arkadaş grubuyla beraber gidip geleceğiz turistik amaçla. randevuyu nasıl alacağız? zaten 1 kişi için bile randevu görünmüyor da ola ki açıldı diyelim, tek bir randevu ile 4 kişi gidebilir miyiz? yoksa 4 kişi de ayrı ayrı mı randevu alacak? 4 kişi ayrı ayrı alacaksa bu imkansız değil mi :(
(9) 

şu çikolatanın benzeri vardı neydi o?

ilgeru #1556137 
images.app.goo.gl

şu resimdeki alman çikolatasının benzeri vardı türkiye'de de satılan. kinder miydi milka mıydı neydi tam hatırlamıyorum ama alıp yediğimi çok iyi hatırlıyorum. çikolata + süt katmanı + kurabiye

hatırlayan var mı?
(5) 

iç göstermeyen erkek gömlek

ilgeru #1551521 
bu lanet olasıca şeyi nasıl bulacağız? insanlar nasıl buluyor? tam olarak kriterimiz ne olacak gömlek bakarken? görüyorum insanlar beyaz gömlek giyiyor, altında da bir şey yok ama içini göstermiyor. bugün 10 tane farklı gömlek denedim (beyaz) hepsi göğüz uçlarını çok belirgin şekilde gösteriyor. var mı bildiğiniz?
(3) 

home office için mikrofonlu kulaklık tavsiyesi

ilgeru #1549177 
bluetooth olması tercihimdir. evdeki laptop'u kasa niyetine kullanıyorum dolayısıyla benden biraz uzak oluyor. her görüşmede bilgisayara yaklaşmak zorunda kalıyorum sesimi duyurabilmek için. o yüzden 3 kritere sahip bir kulaklık istiyorum.

mikrofonu iyi, bluetooth ve noice canceling.

bütçem 3k'ya kadar var.
(7) 

erkek için doğal coşku verici besinler

ilgeru #1549050 
yiyince cinsel olarak isteği arzuyu arttıran doğal şeylerden bahsediyorum. bal badem (doğru mu bilmemekle beraber) vs gibi. neler var?
(1) 

Orta gelirli konutta evi nasıl buluyoruz?

ilgeru #1546361 
Ankara için soruyorum. Bu konu ile alakalı bir bilgi vs de bulamadım. Sıfır ev olması ve anlaşmalı firmalardan olması gerek de bu anlaşmalı firmalar neler, boş evleri nerelerde, fiyatı ne kadar vs gibi şeyleri nasıl bulacağız? Nasıl olacak o iş bilen var mı?
(6) 

sessiz ortamda çalışamamak

ilgeru #1545205 
işim gereği bilgisayar başından ve evden çalışıyorum, tek yaşıyorum da aynı zamanda. ancak sessiz bir ortamda çalışamadığımdan sürekli bir video, müzik, dizi film açık oluyor bilgisayarımda. böyle çalışınca da hiç verimli olmuyor ve hiçbir şey aklımda kalmıyor. yani bir problem çözüyorum diyelim onu yarım saatte çözeceğim yerde 5 saatte çözüyorum çünkü sesler düşünme hızımı çok yavaşlatıyor. üstelik de çözdüğüm şeyi anlayarak çözmediğimden kalıcı olmuyor. böylece kariyerimde istediğim ilerlemeyi sağlayamadığımı düşünüyorum.

açtığım dizilerin müziklerin olduğu sesli ortamın bana verimli olmadığını da şurdan anlıyorum; bazen acil yetişmesi gereken bir iş oluyor. o durumda bütün sesleri kapatıp full odak çalışınca pat pat hallediyorum işleri. günde 9 saat'in 30 dakikası böyle olmak yerine 4 saat bile böyle olsam çok çok hızlı öğrenir ve gelişirim. herhangi bir ses olmayınca da bu sefer çok sıkılıyorum ve bilgisayar başına oturasım gelmiyor.

bu duyuruyu da neden açtım bir fikrim yok ama belki bu sorunla karşılaşmış ve çözmüş insanlar vardır ya da tavsiye verebilecek. yapmam gereken şey çok açık ama onu da yapasım gelmiyor. saçma sapan bir durum.
(1) 

aktif vs reaktif vs proaktif

ilgeru #1543328 
Günlük yaşamda çok kullanılıyor bu cümle kelime ancak bende ciddi bir anlam karmaşası yaratıyor. tam olarak farkları nedir birbirlerinden?
(6) 

kış lastiği takılır mı şimdi? ankara-istanbul

ilgeru #1542325 
ankara istanbul arasında gidip geliyorum. az önce otoparkta (ankara) baktım neredeyse herkes kışlık takmış. takılır mı şimdiden? önümüzdeki 2 haftada ankara ortalama sıcaklık 10 derece.
(1) 

kadıköy/moda'da mekan tavsiyesi

ilgeru #1538527 
cuma, cumartesi gidilebilecek "nispeten" nezih, rahat rahat tekilamızı, içkimizi içecebileceğimiz bir mekan öneriniz var mı? teşekkürler.
(4) 

istiklal ve çevresinde ne yapılır?

ilgeru #1537784 
galata kulesi'ne çıkmak ve istiklal'de yürümek gibi 2 tane basit eylemimiz var. bunlar dışında mekan olur turistik yer olur tavsiyeniz var mı?
(1) 

karaköy'de otopark

ilgeru #1537584 
malum katlı otopark kapanmış. ispark benzeri otopark var mı akşam yoğun saatlerde bırakabileceğim? o katlı otopark'a park eden yüzlerce araç şimdi nereye park ediyor?
(4) 

istanbul'dakiler kültür sanat etkinliklerini nereden takip ediyorlar?

ilgeru #1536935 
istanbul'da yeni olan biri için merak ediyorum. tesadüfen denk gelmediğim sürece hiçbir kültür sanat etkinliğinden "önceden" haberim olmuyor. film, tiyatro, müzik vs gibi kültür sanat etkinliklerini nereden takip ediyorsunuz? artık biletlerin tükendiği haberini görmeden haberdar olsam daha güzel olur :/
(4) 

kaliteli sneaker yapan markalar

ilgeru #1536481 
kullanıp memnun kaldığınız casual sneaker yapan markalar nelerdir? kadın-erkek fark etmiyor.
(2) 

hırsızlığa karşı ev sigortası

ilgeru #1536087 
bu tür sigortalar işe yarıyor mu? yoksa göz boyayan ve asla dediklerini yapmayan şeyler mi? derdim evdeki nakit altın vs değil. evde bulunan "artık" kıymetli eşyalar. macbook, televizyon, telefonlar vs gibi. herhangi bir hırsızlık vakasında bunların nakti değerini vs veriyor mu sigorta şirketleri? duyan bilen var mı acaba?
(4) 

pasaportum çıktı ama gönderilecek adreste değilim

ilgeru #1535199 
Pasaport başvurusu yapmıştım 2 ay önce ve ikametgah adresimi vermiştim gelsin diye. Bunun ne zaman geleceğini de bilmediğimden geçen hafta o şehirden ayrıldım ve birkaç ay dönmeyeceğim (iki şehir birbirinden çok uzak). Baktım basılmış ve muhtemelen birkaç güne dağıtıma çıkacak. nüfus müdürlüğünü aradım adres değişikliği yapamadıklarını söyledi.

bunu ptt ile halledemez miyiz? Gelince beni evde bulamadığından arasa şu adrese iletin desem göndermezler mi? Nasıl bu işin içinden çıkacağız? Tekrar git gel yapsam pasaporta verdiğim para kadar tekrar yola ücret vereceğim bu duruma fena canım sıkılıyor.
(4) 

hangi interneti alayım?

ilgeru #1534811 
ev istanbul'da ancak fiber veya kablo altyapısı yok. bildiğiniz apartman.

ttnet, superonline, vodafone net vs gibi ihtimaller var. turk net vardı sürekli kesildiği için iptal ettim yeni bir tanesine bakıyorum. ne tavsiye edersiniz?
(1) 

alerji testi / ankara

ilgeru #1533348 
özel sağlık sigortam var ancak karşılamıyor. özellerde de çok pahalı. son zamanlarda yaptıranınız var mı? devlette alerji bölümüne randevu almak istediğimde önce dermatolojiden almam gerektiği uyarısı veriyor. muhtemelen de uzunca bir süre randevu alamayacağım malum randevu alınamadığından. önerdiğiniz bir yer var mı? yoksa randevu kovalamaya devam mı etmeliyim?
(6) 

bir psikoloğun iyi gelip gelmediğini nasıl anlarım?

ilgeru #1530142 
evet saçma bir soru olabilir ama gerçekten işin içinden çıkamadım. bu konuda kendi gittiğim psikologdan başka da danışacağım kimse yok o da ne kadar objektif olur bilmiyorum.

hayatımda ilk defa terapi alıyorum. bir 10 seansa falan gitmişimdir. seanslarım öyle benim problemlerime yönelik olmuyor da daha çok benim gündelik sıkıntılarımı paylaştığım, psikoloğumdan da fikir aldığım dertleşme havasında geçiyor. örneğin bir flört durumundaydım ve aklımı o kadar meşgul ediyordu ki terapilerin çoğunda o kişiyi anlatıyordum o konularda iyi geliyordu çünkü gerçekten seanslardan sonra rahatlamış hissediyordum. ancak düşündüğümde ben psikoloğa bu amaçla başlamamıştım kendi asıl dertlerim kayboldu gitti. bunlarla ilgili hiçbir aşama katetmediğimi düşünüyorum. ki hangi problemlerle ondan terapi aldığımı biliyordu ancak 2-3 seans sonra terapilerimiz benim gündelik sıkıntılarımı anlattığım, flörtlerimi paylaştığım bir şeye dönüştü gibi. bu psikoloğu da epey bir tavsiye üzerine bulmuştum hakkında her yerde çok fazla olumlu yorum olan biriydi, önüme gelen ilk psikoloğa gitmedim yani.

ancak objektif şekilde bir değerlendirme mi yapıyorum, yanlış mı düşünüyorum yoksa "terapi dediğin şey 15 seansta düzeltilecek bir şey değil zaten" mi? psikolog değiştirsem bundan farklı mı olur ondan da emin değilim. siz nasıl yürütüyorsunuz bu süreci?
(2) 

kadın için küpe/kolye hediye nereden alınır?

ilgeru #1528990 
sochic gibi yerlerden alınır mı? 500 tl'ye kadar bütçem var. trendyoldaki 20-30 tl'lik şeylerden değil de altın kaplama gümüş ya da direkt gümüş, paketi falan güzel olan bir şeyler bakıyorum.
(4) 

karaköy'de mekan tavsiyesi

ilgeru #1528051 
cafe, restoran hepsi olur. var mı gidip beğendiğiniz yerler?
(1) 

istanbul'da güzel bir pazar geçirilebilecek yerler

ilgeru #1527791 
hem güzel bir kahvaltı yapabileceğimiz, sonrasında iyi vakit geçirebileceğimiz bir yerler var mı? doğayla iç içe, denize yakın, hem doğa hem deniz olan ya da şehrin göbeğinde. özetle her öneriye açığım.

not: araba var.
(8) 

sizce bu ayakkabılar unisex mi?

ilgeru #1524450 
e. ayak numaram küçük olduğundan (39) genelde unisex reyonundan alışveriş yaparım. sade bir şeyler ararken kadın bölümündeki şu birkaç ayakkabıya denk geldim. ancak görünüş itibariyle bunlar unisex mi değil mi karar veremedim :( eğer "kadın ayakkabısı" gibi görünüyorsa almayacağım :/

www.derimod.com.tr

www.derimod.com.tr

www.derimod.com.tr
(7) 

migros - şarap tavsiyesi

ilgeru #1523481 
evin yakınında şarap alınacak bir tek migros var. açıkçası şarap bilgim vs yok. tavsiye ettiğiniz bir şarap var mı migros'takilerden? kırmızı tercihtir.
(1) 

duvardaki rutubet niye gitmiyor?

ilgeru #1521367 
binanın dışında olan boru patlamıştı 2-3 ay önce. dolayısıyla dış cepheden duvar epey su almış malum karlı ve yağmurlu havalardı, bu da bir süre sonra içerde göründü, duvarda lekeler ve kabarmalar oluştu kötü de bir koku vardı. boru tamir edildi ve neredeyse 1 ay bekledik duvardaki su kurusun diye. sorun binadan kaynaklandığı için yönetim duvarın boyasını vs yaptıracaktı. geçen gün de geldiler o su alan, kabaran yerleri zımparayla vs kazıyıp duvarın da tamamına boya attılar. 2 gün bekledim ve bugün gördüm ki su ve lekeler kendini tekrar gösterdi.

gerçekten canım çok sıkkın. bu illetten kurtulmanın yolu yok mu? napmamız lazım duvarı yıkıp baştan mı yapacağız nedir bu işin hal çaresi :( var mı başına gelen veya fikri olan birileri?
(4) 

yatırımı arabaya mı yapmalı yoksa kenara mı atmalı?

ilgeru #1520213 
arabam var, biraz eski (2009) ama tertemiz diyebilirim sorun çıkarmıyor, düzenli bakımını yaptırıyorum zaten çok da kullanmıyorum evden çalıştığımdan. değiştirmek istedim ancak 200k kredi çektiğimde 330k gibi bir şey ödetiyor bana. o krediye de maaşımın yarısını gömüyorum. ilk sene bir miktar zorlar ama sonraki seneler nispeten daha rahat ödeyebilirim.

arabaya ihtiyacım olduğundan değil de "biraz daha iyi ve otomatik bir araca bineyim" isteğimden arabayı düşünüyorum, krediler beni fena geri vites yaptırdı. bir taraftan da bu arabayla devam edip "ne olur ne olmaz" diye o parayı kenara koyayım diyorum. ancak bu ülkede hiçbir şey araba ve ev kadar maddi fayda getirmiyor.

kararsızım açıkçası. siz ne yapardınız?
(6) 

barış sağlanırsa rusya'ya yaptırımlar hemen kalkar mı?

ilgeru #1516971 
tamamen meraktan soruyorum. bugün çıkan birkaç haberde ukrayna tarafı yapıcı şekilde görüşmelerin başladığını açıklamış. farz edelim ki -tamamen sallıyorum- 5 nisan'da anlaştılar ve savaş bitti. şimdi bu alelacele kapanan starbucks'lar, swift'ten çıkarılma, rus iş adamlarının malına mülküne el koyma gibi yaptırımlar hemen kalkar mı? yoksa abd fırsat bu fırsat diyip yaptırımları kalıcı hale getirir ve rusya'ya verebileceği maksimum zararı verip iyice izole etmeye mi çalışır? nasıl bir süreç ilerler?
(9) 

Survivor’dakilerin dişleri nasıl bu kadar beyaz?

ilgeru #1515979 
İstisnasız hepsinin dişler bembeyaz. Dişlerini mi beyazlattı hepsi? Diş beyazlatma bu kadar mı kalıcı ya? Kaç aydır oradalar. Geçen sezonlar da izledim, 6 ay kalıp dişleri sarı kimseyi de görmedim. Nedir bunun olayı?
(5) 

the witcher 3 oyununda neyi yanlış yapıyorum?

ilgeru #1514013 
yeni başladım. 4 level'ım. ana hikayeyi takip etmeye çalışıyorum ama yan görevleri de yapıyorum. "ciri'nin izinden" görevindeyim ancak şu an velen'de mal gibi dolaşıyorum. yan görevler alıyorum hepsinde 10+ level üstü gösteriyor. onları da yapamıyorum. ana görev desen 1000 coin istiyor gemi bulup karşıya geçmek için onda da zaten 16 level olmayı tavsiye ediyor.

şu an yaptığım tek şey velen şehrinde dolanmak boş boş. ilan panolarına bakıyorum görev alayım da level atlayim diye o da yok. yol mol da göstermiyor. neyi yanlış yaptım? ya da ne yapmalıyım? çok zor level atlıyorum ve bildiğin görev bulamıyorum yapacak hepsi çok üst seviye level istiyor.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık