(4) 

07:00'de spor yapmak vs 18:00'de spor yapmak

arkady svidrigaylov #1612246 
mesai saatim: 08:30-17:00

şu zamana kadar hep 18:00'de spor yaptım. mesai sonrası yemeğimi yiyip spora gittim.

mesai sonrası spor yapmanın avantajları:

- salonda uzun süre kalabiliyorsun. 1.5 saat durduğum oluyor. oyalanarak sporumu yapabiliyorum.

mesai sonrası spor yapmanın en büyük dezavantajı:

- spor aletleri dolu oluyor. bazı ağırlık aletlerini kalabalıktan dolayı yapamıyorsun. 3 kişi sırayla 1 alete giriyorsun.

07:00'de spor yapmayı tercih edersem:

07:40'da hemen çıkıp eve gidip duş alıcam. oradan işe gidicem.

spora sadece 40 dakika ayırabilicem. kardiyo yapmıcam. sadece ağırlık aletlerini çalışıcam.

bunda avantajım ise 40 dakikada spor salonu bomboş olacağı için tüm aletleri hakkını vererek yapabilicem.

hangisini tercih ederdiniz/ediyorsunuz ?
(8) 

bu ayakkabı sizce güzel mi ?

arkady svidrigaylov #1610817 
link: www.intersport.com.tr

beyaz renkte bir ayakkabı almak istiyorum. pegasus 41'in beyaz modelini beğendim. sizce bu ayakkabı güzel mi ?

10 üzerinden kaç verirdiniz ?
(6) 

Hangi Ayakkabı Daha Güzel ?

arkady svidrigaylov #1610344 
1- www.intersport.com.tr
2- www.barcin.com

Beyaz bir ayakkabı almak istiyorum. İkisi arasında kararsız kaldım. Sizce hangisi daha güzel ?
(8) 

Tatilde olduğum için spor salonuna gidemiyorum

arkady svidrigaylov #1610202 
Haftada 4 gün olmak üzere 2 yıldır düzenli fitness yapıyorum. Yıllık izne çıktım. 14 gün tatilde olacağım.

Bu 14 günlük süre zarfında spor yapamayacağım. Kaslarım erimesinden endişe ediyorum.

Yakın bir yerde spor salonu da yok çünkü köydeyim.

Bir yandan kafam tatildesin, sporu düşünme diyor. Bir yandan önceki çalışmalarım boşa gider endişe ediyorum.

2 haftada çok şey kaybeder miyim, ne dersiniz bu konuda.

Not: protein tozu vs kullanmıyorum. Natural sporcuyum.
(7) 

Nike Structure 26 / Hangi rengi tercih etmeliyim ?

arkady svidrigaylov #1610117 
Link: www.nike.com

Merhabalar. Yeni bir soruyla karşınızdayım. Nike structure 26 versiyonu çıkmış. Bu ayakkabıyı alacak olsaydınız bu renklerden hangisini tercih ederdiniz ?

Hiçbirinizi de beğenmemiş olabilirsiniz. Kötünün iyisini tercih etmenizi istiyorum. Bu şekilde fikir verebilirsiniz bana.
(3) 

internette yayınlanan makaleleri kitaba bastırmak

arkady svidrigaylov #1601768 
Hobi olarak tarih ile ilgilenmeyi seviyorum. Belleten dergisinde birçok akademisyenin makalesi açık bir şekilde paylaşılıyor. Bu makaleleri bireysel olarak yararlanmak adına kitap olarak (1 adet bastıracağım sadece) bastırmamda yasal olarak bir sakınca var mı ? Kendim evde basmak istemiyorum çünkü yazıcı işlerinden anlamıyorum. Yasal olarak problem yaşamayacaksam bu tür bir hizmet veren, tavsiye edebileceğiniz bir site var mı ?
(12) 

yaş ilerledikçe oyunlardan zevk alamamak

arkady svidrigaylov #1592682 
bu muhabbete pek inanmazdım cidden varmış böyle bir şey. uzun süredir oyun oynamıyordum 2 haftalık izne çıktım. benim tatilim de yazlıktaki evimizde pineklemekten ibaret. dışarı çıkmayı sevmiyorum. tatildeyiz boş zamanım var haliyle steam'dan bir oyun yükleyeyim dedim. birkaç sene önce half life alyx'i satın almıştım. half life zaten çocukluğumun oyunu. bol hikâyeli bir oyun, zaman geçirir bir yandan eğlenirim dedim.

oyunda herhalde 45 dakikadan fazla durmadım. oyunu beğenmediğimden değil aksine aynı modla yapılmış half life 2'i çok severek bitirmiştim seneler önce. beynim bu oyuna kafa yormak istemedi, bu oyunla yorulmak istemedi sanırım. 45 dakika bile zor durdum, çıktım oyundan.

age of empires vardı. çocukluğumda en bayıldığım oyunlardan biriydi. çocukken hep 4'ün çıkmasını beklemiştim. seneler sonra ben büyüdüğümde oyunun 4'ü çıktı satın aldım 2 dakika duramadım onda da.

abi cidden yaş ilerleyince en sevdiğimiz oyunlardan bile nasıl soğuyoruz ?

orjinal 2.el forma bulabileceğimiz yabancı siteler

arkady svidrigaylov #1591351 
eski efsaneleşmiş bazı futbolcuların formalarını almak istiyorum dolayısıyla bunlar her halükarda 2.el durumda olacaklar.

ebay.com dışında önerebileceğiniz siteler var mı ?

bir de ebay.com'da bulduğum bazı formalar. 2.eller fakat replika olmasından endişe ediyorum.

rahatlıkla orjinal olduğunu bilerek alabileceğim bir site arıyorum.
(8) 

büyük beden t-shirt nasıl küçültülür ?

arkady svidrigaylov #1590345 
e-bay üzerinden hoşuma giden bir t-shirt aldım. Normalde Large giyiniyorum fakat sadece XL bedeni bulunduğu için XL satın aldım. Bugün geldi, denedim. Büyük geldi. Bu t-shirt'i en sağlıklı nasıl küçültebilirim ?

Yıkanınca t-shirtler küçülüyor diye biliyorum. Ama beceremem diye korkuyorum. Terziye versem halledebilir mi ?
(4) 

Rutin olmayan bir iş hayatında mental olarak yorgun hissetmek

arkady svidrigaylov #1590166 
8/5 Çalışıyorum. Çalıştığım iş yerinde fazla bir iş tempom olmuyor sadece belli dönemlerde yoğun oluyoruz. O da senenin 3 ayında yoğunluk yaşıyoruz. Fakat yoğun çalışmadığım aylarda bile eve geldiğimde çok yorgun hissediyorum. Akşam 5'ten sonra bir arkadaşım dışarıya çıkalım dese yorgun hissettiğimden gitmiyorum. Spora da giden biriyim fakat spora gitmeden önce de aynı yorgunluğu hissediyordum. Sporun getirdiği bir şey değil. Neden hissediyorum bu yorgunluğu ?
(1) 

amazon co.uk'tan alınan ürünün gümrüğe takılması

arkady svidrigaylov #1590152 
50 dolarlık bir ürün aldım ve gümrüğe takıldı. gümrükten çıkarmam için upskargo vekaletname göndermemi ve belli ücretleri ödemem gerektiğini söyledi. acaba 50 dolar tutan bir ürün için maksimum ne kadar vergi, masraf öderim. tecrübeli dostlar yardımcı olabilir mi ?
(3) 

baskılı tshirt giyememek

arkady svidrigaylov #1588716 
genelde baskısız siyah ve beyaz t-shirtler tercih ediyorum. biraz baskılı t-shirtler satın alayım dedim kaç mağaza gezsem de kendime uygun bir şey bulamadım.

Grafikli ve baskılı t-shirtlerin çoğunu ergence buluyorum. Marka adının yazılı olduğu t-shirtleri zaten sevmiyorum mağaza elemanı gibi gezmek istemiyorum.

Zevkime uygun baskılı t-shirtleri nereden bulacağım bilemiyorum. Benim durumumda olan var mı ? Baskılı hangi t-shirtleri tavsiye edersiniz böyle birine ?

O kadar mağaza gezdim, şu an sadece şehir(yabancı) fotoğraflarının yer aldığı tişörtler hoşuma gitti.
(2) 

amazondan vereceğim 30 euro altında 2 sipariş

arkady svidrigaylov #1588511 
amazon.co.uk'tan 2 ürün sipariş vermek istiyorum

biri kargo ücretiyle beraber 25 dolara,
diğeri kargo ücretiyle 23 dolara denk geliyor

21 ağustos'ta 30 euro sınırı başlıyor. benim ürünlerim ise sipariş verirsem 25 ağustos ayında gelecek. ürünlerim tek başına sipariş ettiğimde 30 euro altındalar ikisini birlikte sipariş etsem 30 euronun üzerine çıkıyorlar.

bu iki siparişi aynı anda mı sipariş etsem daha kârda olurum yoksa ayrı ayrı mı ? daha doğrusu ayrı ayrı sipariş edecek olursam vergi muafiyetinden kurtulur muyum?

pek yurt dışı alışverişim yok. o yüzden bilgim yok pek. 30 euro sınırına yakalanmamak için siparişi nasıl vermeliyim ?
(3) 

baskılı t-shirt seçme problemi

arkady svidrigaylov #1588230 
genelde düz baskısız siyah-beyaz t-shirt giymeyi tercih ediyorum. ama üç beş parça baskılı t-shirt almayı düşündüm. zaradan mangoya, oradan ck'ya, yerli markalara kadar birçok t-shirt taradım fakat bir tane bile beğenmedim. marka adının yazılı olduğu t-shirtleri zaten sevmiyorum fakat az buz yazılı ve şekilli t-shirt arıyorum. kafama uygun t-shirt bir türlü bulamıyorum, ne yapıcam bu durumda tavsiyesi olan var mı ?

markanın adılı yazılı olduğu, ingilizce "yapabilirsin" "başarabilirsin" tarzı cümlelerin yer aldığı t-shirtleri sevmiyorum. buna göre öneri sunarsanız sevinirim.
(2) 

kıyafet alma konusunda ikilem

arkady svidrigaylov #1587684 
kendime haz bir tarzım var fakat online olarak mağazaları tek tek incelesem de neredeyse 1 senedir kendime uygun bir şey bulamadım. kaliteli mağazaların ürünlerini alacak bütçem var. fakat sayısız mağazaya baksam da 2-3 ürün dışında alabilecek bir şey bulamıyorum. o 2-3 ürünü de %100 memnun olarak seçmedim. birbirinden çeşit birçok kıyafetim var fakat yeni şeyler almak istiyorum artık. onu da beceremiyorum. beni %100 olarak tatmin eden bir giysiye denk gelemiyorum bi türlü.

bir tek ben yaşıyor olamam herhalde bunu.

cinsiyet: erkek
(8) 

Boş Zamanı Değerlendirmek İçin Tavsiyeler

arkady svidrigaylov #1587185 
9-6 çalıştığım bir işim var. Düzenli olarak da spora gidiyorum. Çok sosyal değilim, sosyalliği de sevmiyorum. Evde zaman geçirmeyi seviyorum. Fakat günde en az 4-5 saatimi boşa geçiriyorum. Kitap okuyayım desem şu sıcaklarda hiç çekilmiyor(bu bir bahane değil düzenli olarak okurum normalde) Film izleyeyim desem, yeni filmleri hiç sevmem. İnternetten kült film seyrede seyrede filmlerden soğudum, belli bir süre seyretmeyeceğim. Boş boş oturmaktan sıkıldım. Sıkıntıdan günde 3 saat bir oyuna girip anlamsızca karakter yürütüyorum. Anlayacağınız oyalanmak için bir şeylere ihtiyacım var ama neye ihtiyacımın olduğunu hâlâ bulamadım. Yeni şeylerle oyalanmam için ne tavsiye edersiniz bana ?
(5) 

izinden sonraki ilk pazartesi

arkady svidrigaylov #1585642 
iznimi bayramdan sonraki 2 hafta için kullanmıştım. bu haftayı da bitirdiğimde iznim sona eriyor. izinden aldığım keyfi size anlatamam ama her güzel şeyin sonu olduğu gibi iznimin de sonuna yaklaşıyorum. yeni çalışan değilim ama bayrama denk geldiği için ilk defa böyle uzun tatil yaptım çalıştığımdan beri. hiç de hazır değilim :) nasıl gidecek benim ayaklarım o iş yerine ? nasıl aşacağım bu zorluğu tavsiyesi olan var mı :)
1

mobil görünümden çık