(1) 

it's always sunny in philadelphia'nın hangi bölümü?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1542385 
Selamlar,

Ekibinin etraflarındaki kişileri bir masa etrafında topladıkları bir bölüm vardı, saçma bir konu hakkında ortak karar almak için falandı sanırım. Sonra evde bir olay oluyordu yangın gibi bir şey, ekip de kaçıyordu. Dee'nin eviydi sanırım. Hangi bölümdü ya?

Teşekkürler
(13) 

Arkadaşım bana açıldı...

kostüm çok güzel prenses misiniz #1541125 
Selamlar,

Beraber işe başladığım ve 1 yıldır birlikte çalıştığım arkadaşım bugün bana açıldı. Çok sevdiğim birisi, hem kibar hem düşünceli. Ama işte ben ona o gözle bakmıyorum, çekim hissetmiyorum:( Ayrıca 7 yaş büyük benden ve bazen konuşurken araya kuşak giriyor sanki.

Ona sinyal verecek hareketler yaptığımı düşünmüyorum, hatta bro diye hitap ederim. Bunları göre göre arkadaşlığımızın içine edip bu yola girdi. Küçük bir iş yerindeyiz sürekli beraber çalışıyoruz, 4 kişilik arkadaş grubumuz içinde güzelce geçinip gidiyorduk. Şimdi bu durumu bozduğu için aşırı sinirliyim ama bir taraftan da onu üzmeden bu işi nasıl hallederim diye düşünüyorum. Fena afalladım cevap da veremedim, sonra konuşalım sakin kafayla diyebildim sadece. Çok da yersiz bir zamanda söyledi zaten. Ne yapıcam ben ya kafam allak bullak. Nasıl eskisi gibi olabiliriz ki? Hoşlanmadığımı bile bile söyleyip belki bir aklıma düşer de şans veririm diye mi düşünüyor sizce?

Benim en çok üzüldüğüm şey benden net bir karşılık görmeden arkadaşlımıza gölge düşürmesi. Aslında gelecek cevapları tahmin ediyorum ama yine de derleşmek için yazmak istedim. Ne yapmalıyım bir yol gösterin nolur:(
(4) 

Bu hareketler hayra alamet mi

kostüm çok güzel prenses misiniz #1524508 
Bir x kişisi var, erkek. Bakışlarını ara ara üzerimde yakalıyorum, periferik görüş sağ olsun baktığını anlayıp ben de ona bakınca aniden gözlerini kaçırıyor. Beni dinlerken bazen gözleri dudaklara kayıyor. Arkadaş ortamında çok rahat davranırken sadece ikimizin kaldığı ortamlarda çok geriliyor ve sesi inceliyor çok olmasa da. Espri yapınca direkt bakıyor ben gülüyor muyum diye falan. Böyle bir durumda hoşlanma ihtimali nedir? Her insan birbirinden farklı yani şu şu hareketler varsa kesin hoşlanıyordur diyemiyorum. Örneğin ben de karşımdaki konuşurken istemsizce dudaklarına bakıyorum bazen.

Siz böyle bir durumda sizden hoşlandığını düşünür müydünüz?

Buyrun sohbete
(3) 

Nefes kokusu testi

kostüm çok güzel prenses misiniz #1523719 
Selam,

Kötü nefes kokusunu test etmek için şu yöntemler işe yarar mı;

1.Peçeteye tükürmek ve bir süre sonra koklamak
2.Maske takılıyken nefesi koklamak

Bileği yalayıp koklamak ya da dile pamukla sürüp koklamak gibi yöntemler de var biliyorum ama ben bu yazdıklarım işe yarar mı merak ettim. Çünkü her yöntem nefes kokusunu anlamak için yeterli değil deniyor.

Şimdiden thanks
(3) 

Kbb uzmanı göğüs filmine bakar mı?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1519087 
Selamlar,

Geçmeyen geniz akıntısı şikayetiyle gidicem ama göğsümde de akıntıya bağlı sıkışma gibi bir his var. Kbb ye gideyim dedim. Göğüs filmi de çektirmek istiyorum. Yoksa dahiliye ya da göğüs hastalıkları uzmanına mı gitmeliyim?

Teşekkürler..
(7) 

Kafada kurulan senaryoların gerçek olması

kostüm çok güzel prenses misiniz #1518069 
Selamlar,

Şöyle bir durum oluyor; yaşanma ihtimali olan bir olayın senaryosunu kurguluyorum kafamda mesela x ile şuraya gidiyoruz şunu şunu konuyoruz gibi küçük bir senaryo yazıyorum. Genelde yaşanmasını istediğim şeyleri kurguluyorum. Örneğin flört ettiğim biriyle şöyle bir şey geçse aramızda diyorum ve bu senaryo gerçekleşiyor.
Benim kurguladığım akışta hem de. Tamam yaşanması imkansız şeyler değil ama yine de ilginç geliyor. Enerji, telepati, tesadüf mü nedir bunun adı? Bu tarz bir şey yaşayan var mı ya da psikolojide yeri nedir acaba?

Buyrun sohbete
(1) 

Proje için isim önerisi

kostüm çok güzel prenses misiniz #1510227 
Selamlar,

Görme ve işitme engelliler için bir müze projesi var. Mimari yapıların maketleri olacak görme engelliler dokunarak tarihi yapıları inceleyecek, sesli betimlemeler olacak örneğin. Bu tarz müzelerin örneği var ama ben projeye bir isim arıyorum. Kültürümü duyumsuyorum ya da hissediyorum gibi bir şey düşündüm ama sizin önerilerinizi bekliyorum. Eminim daha güzel fikirler gelir.

Şimdiden teşekkür ederim
(13) 

Bazı şeyler çalışarak olmuyor değil mi..

kostüm çok güzel prenses misiniz #1508126 
Selamlar,

Kafa dağıtmak için twitche girdim, yanda gelecekbilimde diye bir kanal çıktı baktım 3 kişi kuantum biyolojisi konuşuyor. Bambaşka bir dil gibi geldi dinledikçe sonra konuşmacılara bir bakayım dedim. Biri Technische Universität Berlin'de, biri Innsbruck'ta, diğeri de Koç'ta akademisyen. Gerçekten zeki insan gerçeğiyle yüzleştim gece gece. Bu insanların beyni farklı işliyor çalışmak falan değil bu. Buna katılıyor musunuz?

Kendimi süper zekasız hissettiğim bir geceden herkese selam olsun
(1) 

yarı kıvırcık yarı düz saç sorunu

kostüm çok güzel prenses misiniz #1506114 
Selamlar,

Saçlarım eskiden kıvırcıktı sonra düzleştirici vs. derken daha az kıvırcık-dalgalı bir forma dönüştü. Şimdi yine saçın üstleri kıvırcığa yakın ama ense kısmındaki saçlar dümdüz kalmaya başladı. Sarsam bile bana mısın demiyor. Saçım kısa ama ensedeki saçların da bir boyu var, yine de kıvrılmıyor hiç. Bunun nedeni ne olabilir, saçlarımı hep kısa kullanıyorum ya kestirmek etkilemiş olabilir mi?
Not: 5-6 yıldır hiç ısıl işlem uygulamıyorum
(4) 

Elektrikli süpürge önerebilir misiniz

kostüm çok güzel prenses misiniz #1505025 
Selamlar,

Dikey süpürgelerden almak istiyorum, max 300 tl bütçe var. Yüksek emiş gücüne sahip bir makine istemiyorum, eski makinem halıya yapışıyordu ve süpürmek resmen işkenceydi. Emiş gücü fazla yüksek olmayan f/p süpürge önerilerinize açığım.

Şimdiden teşekkürler
(1) 

Deneme süresinde işten ayrılmak?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1501176 
Selamlar,

Çalışacağım kurum 3 yıl çalışma tahahhütü istiyor, 3 yıldan önce ayrılırsam para cezası ödemem gerekiyor. Şimdi önümde 2 aylık deneme süresi var. İmzalayacağımız sözleşmede şu madde var: Deneme süresi içinde taraflar iş sözleşmesini ''tazminatsız'' feshedebilir.

Yani sözleşmeyi işveren de ben de herhangi bir tazminat bedeli ödemeden karşılıklı bitirebiliriz ve benim de ceza ödemem gerekmiyor. Doğru mu anlamışım?

Yardımcı olabilen olursa şimdiden teşekkür ederim
(2) 

Psikiyatri muayenesiyle ilgili bir sorum var

kostüm çok güzel prenses misiniz #1500066 
Kardeşim için psikiyatri randevusu almamız lazım. Daha önce de böyle bir deneyimi oldu ve muayene sırasında hocanın yanında vaka incelemeye gelen internlerden çekindi, rahat olamadı ve devam edemedi. Sadece birebir görüşmek istiyor. Üni hastanelerinde bunu talep etmek zor olabilir ama eğitim ve araştırma hastanelerinde rica edebilir miyiz? Direkt özele gidin diyebilirsiniz ama şu an seçeneğimiz değil maaalesef.

Teşekkür ediyorum şimdiden
(1) 

Youtube mobilde reklamlar gözükmüyor

kostüm çok güzel prenses misiniz #1486423 
Selamlar,

Videolarda gözüken minik sarı reklam alanları kayboldu ama reklamlar çıkmaya devam ediyor. Ne zaman reklam çıkacağını öngöremiyorum yani. Bir süredir reklamlardan kurtulmak için videoyu en sona alıp baştan başlatıyordum, reklamlar temizleniyordu. Youtube hilemi anladı galiba hdjshf

Nasıl çözebilirim bu sorunu? Ya da mobilde reklamları nasıl engelliyorsunuz? Adblock çalışmıyor bende. Şimdiden teşekkürler..
(3) 

Fotoğrafçılıktan anlayanlar bir bakabilir mi? Acil

kostüm çok güzel prenses misiniz #1482056 
Selamlar,

Dün çektirdiğim vesikalığın photoshopta boyutuna baktım, 4.5×6 cm olması gerekirken 115x153 cm gözüküyor. Çıktı alsam poster kadar yani küçültülmez de bu boyuttaki bir şey. Photoshopta sorun var desem, biyometrik fotoğrafım 5x6 cm gözüküyor olması gerektiği gibi. Fotoğrafı yükleyeceğim site 4.5×6 cm hariç boyut da kabul etmiyor. Ne yapmak lazım?

Şimdiden teşekkür ederim
(1) 

İngilizce kelimelere yabancılaşma sorunu

kostüm çok güzel prenses misiniz #1481270 
Selamlar, umarım derdimi tam açıklayabilirim

İngilizce okumaya/dinlemeye bir süredir ara vermiştim, dille bağım kopmuştu bir süre. Birkaç gündür tekrar yabancı kaynaklarda zaman geçireyim dedim ama birçok kelimeye yabancılaştığımı fark ettim ama kelimeyi unutmak gibi değil tam. Mesela x kelimesi çıkıyor karşıma, diyorum ki ben bunu biliyorum ama emin de olamıyorum. Yazılışı bir garip geliyor. Sonra kelimeyi biraz tekrarlıyorum, aklımda bir cümleyle kullanıyorum o zaman oturuyor.

Bu durum olağan mıdır? İçerik tüketmeye devam ettikçe kendiliğinden rayına oturur mu? Fikirlerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkür ederimm
(6) 

Gözlerin sağa sola kısa süreli hareketi

kostüm çok güzel prenses misiniz #1474886 
Uzun süre bir şey okuduğumda satır geçişleri yaparken ya da gözlerimi farklı yönler için fazlaca kullandığımda, ara sıra göz bebeklerim sağa-sola 1 saniyelik bir git gel yapıyor. Araştırdım nistagmus diye bir durum varmış ancak benim sürekli tekrarlayan bir durumum yok.

Ara sıra göz yorgunluğundan dolayı bu durumu yaşayan var mıdır? Çevremdekiler yaşıyoruz herhalde farkında değiliz dediler.

Teşekkürler şimdiden
(1) 

Olası bir tam kapanmada özel diş klinikleri de kapanıyor mu?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1474095 
sb...

Teşekkür ederim şimdiden
(9) 

Kardeşime çok kırıldım

kostüm çok güzel prenses misiniz #1473423 
Birkaç saat önce kardeşimin beni benim onu sevdiğim kadar sevmediğini ve değer vermediğini hissettim ilk defa. Nasılsa ablamsın ve hep ordasın, şimdi sana zaman ayıramam tarzı bir tavırdı. Çok derinden bir yerlerim kırılmış gibi hissediyorum. Hep çok iyiydi aramız o yüzden bu darbe gibi geldi. Çok üzgünüm ve yalnız hissediyorum yazmak istedim o yüzden. Bu hissi yaşayanınız oldu mu bilmiyorum. Kardeş bile olsa hep bir taraf daha mı çok seviyor? Umarım bu his geçer çünkü çok farklı bir üzüntü hissediyorum. Duyuru da kendini imha eder sanırım bir süre sonra..
(2) 

Dudak hattında morarma için hangi bölüme gözükmeli?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1473269 
Sb..

Teşekkürler şimdiden
(1) 

İngilizce bir kalıp vardı?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1471879 
''Kendi zevklerini arkadaşına dayatmak, onun da sevmesi için darlamak'' anlamına gelen ingilizce bir kalıp vardı neydi o?

Teşekkürler şimdiden
(5) 

Bu ülkedeki rezilliklere katlanamıyorum artık..

kostüm çok güzel prenses misiniz #1471450 
Bu sabah İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi haberiyle uyandım. Twitter'dan gördüğüm kadarıyla siyasal islamın neferleri çok mutlu. Şiddeti meşrulaştırmak ve kadınları sindirmek üzerine kurdukları o meşhur türk aile yapısını devam ettirebilirler artık. Zaten sözleşmeyi kimsenin salladığı da yoktu, şimdi iyice rahatlamışlardır.

17 yaşındaki Gizem'in bıçaklanıp hayattan koparılması, Serpil Palalı ve kızı Serap'ın bir pislik yüzünden katledilmesi haberlerini de yeni gördüm bu sabah. Her gün bu haberlere uyanmaktan bıktım artık bıktım.

Canım o kadar sıkkın ki. Ben bu ülkede bir kadın olarak yaşayamıyorum artık, nefes alamıyorum sanki. Her tanıştığım, görüştüğüm insan acaba bana zarar verir mi ya da beni öldürür mü diye düşünmekten bıktım. İçimi dökmek, biraz da yalnız olmadığımı görmek istediğim için yazıyorum. Özellikle duyurunun kadınlarına soruyorum, nasıl hissediyorsunuz? Bu bataklıkta nasıl hayatta kalabiliyorsunuz, karşınızdaki insana nasıl güvenebiliyorsunuz?

Böyle nereye kadar gider bilmiyorum. İçim kapkaranlık. Çok dağınık yazmış olabilirim lütfen kusuruma bakmayın.
(4) 

Ales ve süre sorunu

kostüm çok güzel prenses misiniz #1467630 
Selamlar,

Ales'te önce türkçe mi matematik mi çözüyorsunuz? Yoksa atıyorum 20 matematik çözdükten sonra 20 türkçe mi yapıyorsunuz? Sözel mantığı ve zor mat problemlerini sona mı bırakıyorsunuz mesela? Ben önce hangi dersten başlarsam öbürünü yetiştiremiyorum. Süre sıkıntısı yaşayan biri olarak sizin taktiklerinizi merak ettim.

Teşekkür ederim şimdiden ^-^
(1) 

Uğur Mumcu'yu anlatan ya da onun yazdığı

kostüm çok güzel prenses misiniz #1464346 
kitap önerebilir misiniz?

Teşekkür ederim şimdiden ^-^
(2) 

Uzaktan eğitim yüksek lisans hakkında fikir almak istiyorum

kostüm çok güzel prenses misiniz #1462705 
Merhaba,

YL yapmayı çok istediğim bir bölümün örgün eğitim kontenjanı açılmadığı için uzaktan yapma seçeneğine yönelmek zorunda kaldım...İnternette uzaktan eğitimin çöp olduğu, yl yapmış olmak için yapıldığı vs. şeyler görmekten bıktım, objektif bir şekilde verimliliği hakkında bilgi almaya ihtiyacım var.

Gerçekten bir şey öğrenmek isteyen ve aktif katılım sağlayan biri verim alabilir mi? Bir de diplomada uzaktan eğitim ibaresinin yer alması işveren için önyargı oluşturuyor mu?

Şimdiden çok teşekkür ederim
(13) 

Çoğu kişinin sevdiği ama sizin sevmediğiniz türkçe şarkılar neler?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1459877 
Sb..

Hani bazı şarkılar vardır çoğu kişi bilir ve çok sever, ama sevmeyeni de illaki vardır. Mesela, sen benim şarkılarımsın bu kategoride benim için. Sizden de örnekleri bekliyorum *-*

Teşekkürler
(1) 

Mhrs'den radyoloji bölümüne randevu alamıyorum

kostüm çok güzel prenses misiniz #1458430 
İyi geceler,

Mhrs üzerinden radyoloji bölümüne randevu almaya çalıştım ama listede bu bölüm gözükmüyor. Direkt radyoloji bölümüne randevu alınamıyor mu? Başka bir bölüm gerekli görürse mi yönlendiriyor acaba? Şimdiden teşekkürler..
(8) 

Davranış problemleri olan çocuk ve aile içi sorunlar

kostüm çok güzel prenses misiniz #1457189 
Selamlar,

10 yaşında bir erkek kuzenim var. Son zamanlarda ciddi uyum sorunları olduğunu gözlemliyoruz ailece. Annesi çocuğun iyiliği için yapmaması gereken şeyleri söyledikçe babası annesinin dediğinin aksini söylüyor çocuğa. Çocuk anneyi kötü, babayı iyi olarak görüyor ve anneye karşı saldırgan tavırları var, asla söz dinlemiyor. Çocuk epeydir bu vaziyette ama babası ortada bir sorun olmadığını söyleyerek hiç uzman yardımı almaya yanaşmamış. Baba sürekli ''Ben de küçükken hırçındım, sonra geçti'' vs gibi ultra bilimsel yaklaşımlar sunuyor. Bu durum yüzünden karı kocanın da araları çok kötü. Anne daha önce çocuğun rehberlik hocasından rica etmiş eşimle beni çağırsanız da konuşsak diye, ama baba oradan da sıvışmış bir şekilde.

Baba anneyi delirtmeye mi çalışıyor, çocuğuna sorunu mu konduramıyor... nedir yani anlamadık. Yazık çocuk yıpranıyor arada. Annenin de psikolojisi iyi değil. Nasıl bir yol izlenebilir sizce? Çift terapisi, psikolog, pedagog vs yardımı almaları için ne yapmak gerekir? Babanın bu inadı nasıl kırılabilir? Koca koca insanları da zorla bir yere götüremezsin.. Bunaldım duyuru halkı ya önerilere açığım. Teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

Basit bir yatırım sorusu

kostüm çok güzel prenses misiniz #1456106 
İyi geceler,

3.000 tl gibi bir para geçse elinize, euro/dolar/altın hangisine çevirirsiniz, bu dönemde hangisi mantıklı?

Şimdiden teşekkür ederim

Not: Ekonomi bilgim ilkokul terk
(17) 

Çin aşısını yaptırır mısınız?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1455088 
Selamlar,

Teyzem Ankara şehir hastanesinde pandemi bölümünde çalışıyor. Birçok doktor oraya gelen çin menşeli aşıyı yaptırmış hatta aileleri için de sıraya girmişler. Başka hastanelerde de gönüllü olarak yapılıyormuş zaten.

Çinden gelen her şeye karşı çok mesafeliyim, siz güven duyuyor musunuz? Kendinize yaptırır mısınız ya da en azından risk altındaki yakınlarınız için düşünür müsünüz? Şahsen Almanya'da üretilen aşıyı seçmek isterdim ancak ona ne kadar ulaşabiliriz bilmiyorum.

Fikir belirtenlere şimdiden teşekkür ederim

Edit: Çin'e duyduğum güvensizlik test kitlerinin geri gönderilmesi, İngiltere'nin bozuk pcr testleri için geri ödeme istemesi vs. yüzünden.
(8) 

Dm'den tartıştığım mağaza sahibi

kostüm çok güzel prenses misiniz #1454229 
Küçük ve ünlü olmayan bir mağazanın insta paylaşımlarının birinin altına yorum yazmıştım. Hoşlarına gitmemiş olacak ki silmişler. Özelden neden sildiniz diye sordum. Kendini mağaza sahibi olarak tanıtan kişi saygısızca konuşmaya başladı. Keşke o an sussaydım ama dayanamadım ve konuşma uzadı biraz. İki lafın arasında allah.cc rızkımızı veriyor, fani hayata kanmışsın vs. tarzı konuşunca anladım adam çomar çıktı rıza baba. Zaten türkçe de bilmiyordu daha fazla dayanamadım, konuşmayı kestim ve engelledim.

Sonra çok pişman oldum ya böyle biriyle muhattap olduğum için. Seviyesiz biri olduğu için acaba kafayı takar mi diye düşündüm. Kullandığım hesap da goygoy sayfalarını takip etmek için açtığım bir hesap, fotoğrafım ya da herhangi bir bilgim yok içinde. Herhangi bir bilgime vs. ulaşamaz değil mi?

Bu paranoya seviyesi yüksek soruma cevap verenlere şimdiden teşekkürler
(3) 

Bazı ölümlere daha çok üzülmek

kostüm çok güzel prenses misiniz #1453606 
Bazı ölümler beni daha çok etkiliyor. Özellikle de kendi değer yargılarıma göre "hayatını yaşayamamış" insanlara daha çok üzüldüğümü fark ettim. Örneğin yoksul, hastalıkla cebelleşmiş, toplumun dışladığı ya da tercih etmedikleri bir yalnızlığı yaşayan kişilere.

Genelde daha güzel ve başarılı insanlara daha çok üzülme eğilimi var sanki, en azından ben böyle gözlemledim. Bu kişiler nispeten daha iyi bir hayat (bana göre) geçirdikleri için onlara üstte bahsettiğim kişilere göre daha az üzülüyorum. En azından hayatı yaşamışlar diyorum. Aslında yakınlarımıza, çocuk ölümlerine de daha çok üzülüyoruz, yaşlıları daha kolay kabulleniyoruz. Bu da böyle bir şey diyorum kendime bazen, bazen de kötü hissediyorum. Ne bileyim bir huzursuzluk oluşuyor içimde. Sanki ölümler arasında ayrım yapıyormuşum gibi. Bilinçaltımda ezilmişin yanında olmak tarzı bir duygu mu var bilmiyorum.

Dün bir tanıdığımızı kaybettik de üzerine düşündüm biraz. Paylaşmak istedim. Düşüncelerinizi paylaşırsanız da seve seve okurum..
(3) 

Angular kurulum - Yazılımcılar acil yardımınıza ihtiyacım var

kostüm çok güzel prenses misiniz #1452736 
Merhaba,

Angular CLI kurarken fotodaki uyarıları alıyorum. Error olmadıkları için görmezden gelsem programın çalışmasında sorun oluşturmazlar değil mi? Yine de bu uyarıları nasıl giderebilirim ya da nasıl update edebilirim?

Kodlama dünyasına yeni giriyorum o yüzden sorunu çözemedim bir türlü.
Yönlendirdikleri github adresine de gittim ama yine olmadı.

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkürler
(4) 

Dişçiye gitmem lazım bir bakar mısınız...

kostüm çok güzel prenses misiniz #1452350 
Selamlar,

Üni hastanelerinde pandemi yüzünden sadece çekim yapılıyormuş, benim işimi görmüyor. Özele gitsem de bin tl'den aşağı çıkamam, birden fazla işlem yaptırmam gerek. 1-2 ay bekleyebilecek durumdayım, çok acil değil işim. O yüzden özele gitmesem de üni hastanelerinin normalleşmesini beklesem diyorum. Yılbaşından sonra normal süreçlerine dönerler mi sizce?

Teşekkür ederim
(14) 

Engelli olduğunu söyleyerek indirim isteyen alıcı

kostüm çok güzel prenses misiniz #1451324 
Dolap uygulamasından ikinci el bir bot satıyorum. Temiz durumda olmasına rağmen fazlaca indirim yaptım. Birisi engelliyim 35 tl olur mu dedi, maalesef bana bir şey kalmıyor dedim. Tekrar yazmış engelli kardeşinize bir yardim edin nolur diye. Samimi mi yoksa indirim almak için mi yapıyor anlamadım. Hayır dersem kötü hissedeceğim sanki ama o fiyata da satmak istemiyorum. Çok mu safım ben ya :/ Ne yapayım sizce?

Teşekkür ederim
(2) 

Psikolog İzzet Güllü hakkında ne düşünüyorsunuz?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1450850 
Merhaba,

Kendisinin yaklaşımının çok faydalı olduğunu söyleyen de var tersini diyen de. Tek bir videosunu izledim ama konuşma tarzından mı nedir önyargılıyım biraz:/ Bir de instagramda sürekli birilerine laf atıyor sanki. Takip etmiş olanlar varsa olumlu sonuç gördülerse paylaşabilirler mi acaba? İzlemeye devam etmeli miyim?

Çok teşekkürler
(8) 

Yine bir geri gelmeyen kitap hüznü

kostüm çok güzel prenses misiniz #1450031 
Selamlar,

Çok sevdiğim bir kitabım 2 aydır arkadaşımda. Herhalde okudu ki yeni bir kitap da almış kendine. Kitabı sana mı vermiştim, başka bir arkadaşım da ödünç istedi diye bir ağzını yokladım. Evet bende dedi ve konuyu değiştirdi. Hediye vermek istemiyorum, altını çizdiğim yerler var. Bu tipler yüzünden ödünç vermeyi kesinlikle tercih etmiyordum zaten iyice soğudum.

Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz, nasıl istiyorsunuz? Nasıl bir geri isteme cümlesi kurayım sizce?

Teşekkürler
(5) 

Erkeklere soru - Gündelik hayatta maruz kaldığınız cinsiyetçi söylemler

kostüm çok güzel prenses misiniz #1448681 
Selamlar,

Kadınların cinsiyetçi söylemlere çok sık maruz kaldığı malum. Ben daha çok erkekler ne tür şeylere maruz kalıyor onu merak ediyorum.

Erkekler ağlamaz, erkek adam pembe giymez vs. gibi cinsiyetçi kalıplara maruz kaldıysanız örnek verir misiniz?

Teşekkür ederim
(12) 

Acemi sürücü soruları vol 1

kostüm çok güzel prenses misiniz #1448377 
Merhabalar,

Sürücü eğitmenlerinin videolarına bakıyorum ama kafama takılan birkaç nokta var. Herkes farklı bir yöntem kullanıyor gibi gelmeye başladı.

1. Sol şeride geçmek istiyorum diyelim. Önce sol aynaya sonra da dikiz aynasına bakıyorum. Bazıları dikiz aynasına bakmadan sadece sol aynaya bakıyor. Hangisi en doğrusu?

2. Kör noktaları kaçırmamak için, şerit değiştirmeden önce hafifçe yan aynaya eğilerek bakın ya da omuz üzerinden 1 sn kadar arka cama bakın diyorlar. Özellikle arkaya bakma olayı beni çok korkutuyor. Önüme bakamadığım zaman panikliyorum. Şu tarz kör nokta aynaları işimi kolaylaştırır mı? urun.n11.com

Yardımcı olanlara şimdiden teşekkür ediyorumm
(2) 

Kariyer.net - CV ekleme sorunu

kostüm çok güzel prenses misiniz #1446196 
Kariyerde cv'mi eklemek istiyorum ama pc'den dosya ekleme bölümü göremedim. Site sadece kendi şablonu üzerinden cv oluşturmaya mı izin veriyor? Yoksa ben mi göremedim acaba anlamadım. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
(1) 

İkinci el ders kitaplarını değerlendirmek için..

kostüm çok güzel prenses misiniz #1445449 
Selamlar,

İkinci el ders kitaplarını satabileceğim, kullandığınız ya da bildiğiniz aktif bir site var mı? Sahaflar ders kitabı almıyor, bazı kitap satma sitelerinden veya letgo üzerinden de satamadım:( Teklif olsa ücretsiz de verebilirim ama o da yok. Yeter ki birinin işine yarasın, çöpe atmak istemiyorum.

Kalkülüs, yds denemesi, iş sağlığı ve güvenliği vs. bu tarz kitaplar var elimde.

Yardımcı olabileceklere çok teşekkür ederim.
(4) 

Kıyafet Bağışı - Ankara

kostüm çok güzel prenses misiniz #1445448 
Selamlar,

Ankara içinde kıyafet bağışı yapmak istiyorum. Ancak giysi kutularına atmak istemiyorum. İnternette araştırdım pek çok yer var bağışlanacak ama gerçekten ihtiyaç sahiplerine gittiğinden emin olmak istiyorum. Daha önce bağış yapmış olanlar varsa aramızda bana öneriniz var mı? Şimdiden çok teşekkürlerr
(16) 

Bu elbise şık mı sizce?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1442922 
Sb

Yorumlarınızı bekliyorumm
(6) 

Duyurunun kadınları bir bakabilir misiniz? - Bacakta kılcal damar çatlaması

kostüm çok güzel prenses misiniz #1439454 
Selamlar,

Özellikle sağ bacağımda görseldeki gibi kılcal damar çatlamaları mevcut. Doppler çekildim, sorun ana damarlarda değilmiş. Tamamen estetik açıdan canımı sıkıyorlar. Ciddi anlamda dert ediyorum bunları ve kurtulmak istiyorum.

Doktor cildin ince ve bacakların çok beyaz olduğu için operasyon sonrası iz kalabilir demişti, o kafama takılıyor. Böyle bir sorunu olup da skleroterapi, köpük tedavisi vs. yaptıran varsa bana ulaşabilir mi? Etrafımda danışabileceğim pek kişi yok:(

Ankara içinde doktor tavsiyelerine de açığım. Şimdiden çok teşekkür ederim.
(3) 

Covid belirtileri hakkında bir soru

kostüm çok güzel prenses misiniz #1438985 
Selamlar,

Covidin belirtilerini gösterme süresi ortalama kaç güne düştü? Eskisine göre daha kısa sürede kendini belli ediyor diyorlar ama detaylı araştırmadım açıkçası. Benim virüs kaptığıma dair şüphemin üzerinden 10 gün geçti. Hiç bir belirti göstermiyorum ama 14.güne kadar içim rahat etmeyecek sanırım. Halen 14 gün kuralı geçerli değil mi?

Hastalığı geçiren ya da çevresinden gözlemleyen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim, teşekkür ederim.
(2) 

ÖSYM HES kodu zorunluluğu - Acil yardım

kostüm çok güzel prenses misiniz #1438651 
Merhabalar,

Ösym sınavlar için Hes kodu zorunluluğu getirmiş. Sınava başvuru yapmak için hes kodu alınacakmış. Şimdi;

1. Ben 3 sınava giriyorum. Ales, yds ve kpss. Bu sınavların başvuru süreçleri bitti. Bana o yüzden mi kod otomatik olarak gelmiş?

2. Yeni kayıt kısmına kodları yazmama gerek var mı, yoksa yeni başvuru yapacaklar için mi bu?

3. Toplam 3 sınava gireceğim ama 2 tane hes kodu gelmiş? Bu pazar günkü ales için koda gerek yok demişler ondan mı acaba?

Hiç bir yerde adam akıllı açıklama yok tahmin edersiniz ki. Yardımcı olabilenlere şimdiden çok teşekkür ederim
(3) 

Kpss gk/gy - Soru çözüm tekniği hakkında yardım :(

kostüm çok güzel prenses misiniz #1437626 
Selamlar,

Kpss gk-gy için deneme çözerken turlama tekniği kullanan var mı aranızda? Temel mantığı, yapamadığımız soruyu geçip en son tekrar bakmak ama daha ileri bir modeli varmış bunun.

İlk 30-35 dk her bölümden en kolay soruları tarayıp çözüyorsun ve bu ilk tur oluyor. Bu turda sözel mantık ve zor problemleri çözmüyorsun, önce çerez soruları yapıyorsun ve motivasyonun artıyor. Her alandan soru çözdüğün için de bunalmıyorsun. Sonra ikinci turda en başa dönüp devam ediyorsun falan. Süre sıkıntısına çok iyi geliyor demişler youtubeda baktığım kadarıyla.

Riskli midir bu yöntem bilemedim, ama memnun kalan da çok. Uygulayanınız varsa deneyimlerinize talibim. Ya da siz her derse kaç dk arıyorsunuz, yapamadıklarınıza nasıl dönüyorsunuz vs. bunları paylaşırsanız da çok işime yarar. Şimdiden teşekkür ederimm.
(1) 

Anayasa sorusu (capsli) - yardımcı olur musunuz

kostüm çok güzel prenses misiniz #1434828 
İyi geceler dostlar

Ben C demiştim ama cevap anahtarı A diyor. Sorudaki duruma göre, gerekli milletvekili sayısı üye tam sayısının salt çoğunluğu(301) olması gerekmiyor mu? A şıkkına göre 360 mv gerekliymiş.

Bir yeri mi kaçırdım bilmiyorum, yardımcı olabilenlere çok teşekkür ederim .
(8) 

Dert köşemde bugün

kostüm çok güzel prenses misiniz #1434250 
Her şeyin kötü gittiği bir dönemdeyim. Saçma sapan, hayal kırıklıklarıyla dolu anılarıma yenileri ekleniyor. Kasvet ve hüzün denizinde dibe batmamaya çalışıyorum. Üstelik etrafımdaki herkes çiçek açıyor benim yapraklar dökülürken. Güzel şeyler olacağına dair umutlarım gittikçe tükeniyor.

Detay vermedim ama çok doldum yazmak istedim işte. Belki güzel bir söz duymaktır ihtiyacım olan bilemiyorum. Bir ışık görsem yola dair inancım canlanacak ama karanlıktayım.
(7) 

Bu nasıl bir cahillik?

kostüm çok güzel prenses misiniz #1433138 
youtu.be
1 dk kadar izler misiniz rica etsem

Adam cumhuriyetin ilanına 1960'lar dedi ya..kurtuluş savaşına he duydum onu duydum da dedi..Bu nasıl bir şeydir? Mağarada mı yaşadın, sen nasıl bir ortamda yaşadın da böyle biri oldun. Gerçekten şoka girdim. Bu tarih bilmemek değil artık özünü, yaşadığın toprağın temellerini bilmemektir.

Şimdi milletin çoğu böyle, yeni mi anladın diyebilirsiniz. Ama bu video cidden sinirlerimi zıplattı. Bu insanın oy hakkına sahip olması bana çok koyuyor. Zaten kendisi de baştakilerin her yaptığının doğru olduğunu düşündüğüne göre halk iradesine ihtiyacı yok. Siz ne düşünüyorsunuz merak ettim. Cevap veren herkese teşekkür ederim.
(5) 

İki film arıyorum - Sinefillerden yardım bekleniyorrr

kostüm çok güzel prenses misiniz #1432885 
1. Cnbc-e'nin ustalara saygı kuşağında denk gelmiştim. Büyük ihtimalle fransız sineması. Genç bir kızın ergenliğe geçiş süreci, ilk ilişkileri vs. günlük tarzında anlatılıyordu diye hatırlıyorum. Renkleri canlıydı. Bu kadar:/

2. Fransız sinemasıydı sanırım. Kasaba tarzı bir yerde baba-kız ve üvey anne yaşıyorlardı. Küçük ahşap bir evleri vardı. Baba ve kız arasında garip bir ilişki vardı, elektra kompleksi-ensest arası bir şey. Kızın cinselliği tabuydu, babasına inat biriyle birlikte oluyordu. Filmin adı uzundu diye hatırlıyorum.

Bulanlara şimdiden çoook teşekkür ediyorum *-*
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık