(15) 

begendiginiz soyadlari nelerdir?

ala09 #1460915 
sb
(3) 

e-kitap okuyucular ile kitapları bedavaya mı getiriyorsunuz?

ala09 #1460796 
pdfsi olan kitapları bedava okuyabiliyor musunuz mesela?
(20) 

bim de satılan toblerone un tadı vs migros da satılan toblerone

ala09 #1460791 
aralarında fark var mı sizce?
(3) 

Elimde Alman marki var

ala09 #1460011 
Bunu nerde bozdurabilirim? Merkez bankasi aliyor mu bunu?
(7) 

aydın insan memeden uzak yaşayan insan mıdır?

ala09 #1459795 
merhaba, sb.

link: www.youtube.com
(2) 

migros valizleri kaliteli mi

ala09 #1459721 
merhaba, bugün indirimde gördüğüm travelpac valizleri alıp almamakta kararsız kaldım. model bundan kumaş 8 tekerlekli. deneyen, öneren var mıdır? büyük boyu 300 tl idi

ayrıca kumaş valiz mi yoksa abs mi önerirsiniz? daha önce kumaş hiç kullanmadım ama hoşuma gidiyor.

www.trendyol.com
(7) 

ölüm korkusunu sebepleri ne olabilir?

ala09 #1459649 
istediği gibi yaşayamamak veya öldükten sonra başına bir şey gelecek korkusu mu ne sizce?
(6) 

en sevdiğiniz iphone

ala09 #1458905 
selam, iphone 7im var eskiyi al yeniyi götür vs bakıyorum ama 7den kopabilmek çok zor.pili zorlasa bile. sizin bırakamadığınız iphone hangisi?
(11) 

Kadikoydeki rezidanslar

ala09 #1458790 
konum olarak bana mantikli gibi ama orada oturan eden var mi butcemi biraz zorlarim tutarsam. pismanlik yasamamak adina hangi yapi daha guzel ve kullanim alanlari genis(havuz gibi) veya en uygun fiyatlisi gibi avantajli olan gozunuze carpan oldu mu?
(3) 

enlem ve boylamdan il-ilçe bulmak

ala09 #1458723 
merhaba elimde 100 tane harcama için enlem ve boylam bilgileri var diyelim. ben bu enlem ve boylam bilgilerini tek tek aratmadan il-ilçe bilgisini en kısa yoldan nasıl bulabilirim?
(4) 

"Kendini temasli yazdirma"

ala09 #1458283 
Merhaba, boyle bir sey duydum, diyelim gorustugum birisi pozitiv cikti deyince ne belge ne kanit sunmadan hes sisteminde 14 gun karantinali gorunuyor. Ne calisilan sirket ne saglik bakanligi bunu dogrulamiyor mu?
(3) 

haritada şehirler / ilçeler üzerinde satış bilgilerini göstermek

ala09 #1458053 
merhaba, başlık çok açıklayıcı olmamış olabilir, anlatacağım.
elimde türkiye'nin her yerindeki şubelerde yapılan satışları içeren devasa bir data var (her satışın lokasyon bilgisi datamda işlem bazında mevcut)

ben istiyorum ki bu lokasyon datasını bir yere import edeyim ve bana hangi şubenin ne kadar satış yaptığını göstersin (satış miktarı arttıkça harita üzerinde baloncuk kızarsın mesela). yani bağcılar'da 10 birim satış yaptıysam tuzla'da 1 birim satış yaptıysam haritadaki bağcılar'ın üzerindaki baloncuk tuzla'dan 10 kat fazla olsun gibi.

mümkün müdür? yapılabilir bir şey mi?
(1) 

ibrahim tatlıses ve mahmut tuncer küsme sebepleri neydi?

ala09 #1457896 
sb.
(4) 

bu saat karanlıkta saati gösteriyor mudur

ala09 #1457795 
www.morhipo.com

yelkovan kısmı benim karanlıkta gösteren saatime benziyor da bu bilgi girilmemiş. şekliyle bilinen bir şeyse diye size sormak istedim. şimdiden teşekkürler

ek olarak; karanlıkta gösteren saatlere ne deniyor?
(6) 

kuruşuna kadar her gider kalemini not edebileceğim uygulama var mı?

ala09 #1457261 
merhaba, kart harcamalarını ekstreden takip edebiliyorum ama nakitlerde param nereye gidiyor çözemiyorum. aldığım 2 liralık poğaçayı bile not edebileceğim ay sonu da ekstre veya rapor şeklinde görebileceğim bir uygulama var mı?
(5) 

ikea koltuk kullananlar

ala09 #1454365 
ikeanın yumuşak koltuklarını ve tekstil ürünlerini sevdiğim için evlenirken ikeadan koltuk almak/almamak arasında biraz kararsız kaldım.

bu ürünü mağazada beğendim. kullanan var mıdır? ömrü kaç senedir 10 yıl garanti diyor ama taşınma davalarında vs nasıldır fikri olan:?

www.ikea.com.tr
(10) 

implantttt

ala09 #1452907 
merhaba dostlar bu implant icin guvenilir adres neresidir? bi fiyat aldim komple tedavi 4.500 ama sgjya bagli olmayan kurumlar estetik merkezi gibi hissettiriyor emin olamiyorum.
konum:istanbul
(4) 

kadikoyde raki veya sarap icmelik

ala09 #1452099 
$ik bi yer onerisi gelir mi? cok curcuna olmayan muzikli bir mekan? kadikoy moda caddebostan kalamis dolaylari
(6) 

Bu sirket ciddi midir sizce?

ala09 #1451865 
Is basvurumu reddettikleri maile boyle yazmislar ama beni impressive bulmuslar mi yoksa otomatik herkese mi boyle yolladilar sizce?

"Thank you for your interest in the XXX position at YYY. While your skills and background are impressive, we have decided to proceed with other applicants who more closely fit our needs at this time."
(7) 

Uzaktaki yakinlariniz arkadaslariniz "nasilsin" diye sorunca

ala09 #1451835 
Iyi degilseniz, istirabiniz buyukse onlara cevaben ne diyorsunuz? Uzun uzun anlatiyor musunuz?
(2) 

neden cevap vermiyorlar?

ala09 #1451442 
merhaba, iş arama sürecindeyim 1 aydır, InMail denen naneyi kullanabilmek için premium üyelik filan da yaptım, bağlantı kurup da yazdığım kişiler oldu. niyet mektubu denen kuralına kitabına uygun kişiye ve işe özel mesajlar yazıyorum ama cevap vermiyorlar bana (bölüm yöneticileri, pozisyonda söz sahibi kişiler, ik'nın işe alım uzmanları gibi kişiler). neden olabilir? en azından "hmm gördüm ama uygun değilsin pozisyona. byee" yazmaları adabı muaşerete daha uygun olmaz mı?
(6) 

Yakin zamanda evlenenlere bir soru

ala09 #1451266 
Ev esyanizi kaca mal ettiniz her seyiyle? (Alim yaptiginiz tarih civarini ve ev buyuklugunu de belirtirseniz aydinlatici olur) cok tesekkurler
(1) 

taksim-karakoy taki alinacak yer

ala09 #1450771 
kararmayan takici onerir misiniz?
(5) 

bana şu gümrük meselesini anlatır mısınız?

ala09 #1450070 
merhaba, daha önce 2 kez uçakla yurtdışından türkiye'ye geldim elimi kolumu sallayarak girdim ülkeye.
şimdi diyelim hem sırt çantası hem de uçağa binerken verdiğimiz bavulla yurda giriş yapıyoruz. gümrük meselesi hangi aşamada oluyor?

örnek vermek adına diyelim ki yasal sınırı 3er karton olan sigarayı hem bavula koymuşuz hem de yanımızda uçağa bindiğimiz sırt çantasında var. tam olarak nasıl "hop kardeşim 6 karton sigarayla girmek yasak" deniyor?

not: yeni havalimanından ülkeye giriş yapılacak.
(7) 

sevgilinin sigara icmesinden rahatsiz olanlar

ala09 #1449819 
ben de kullandigima ragmen sevgilimin sigara icmesinden son derece rahatsizim cunku ben koku birakmayacak sekilde son derece dikkatli ve az tuketiciyim. sevgilim ise karsidan karsiya gecerken, uyanirken, yatarken emzik gibi agzinda sigarayla gezmesinden cok rahatsizim fakat bu durumu dile getirdigimde onun keyfine mani olma, onu kisitlama gibi bir cabadaymisim hissi yaratacak karsiliklar veriyor. "bi sigaramiz var", "dertliyim bi sey deme sigraya" gibi artik karsilik veremeyecegim cevaplar aliyorum. onceden istesem birakirim modundayken simdi "kolay mi sanki" cevabi aliyorum.
ozetle birakmak istemiyor. bu sorunu yasayip cozebilen oldu mu? nasil yaklasim sergilemeliyim?
(3) 

yurtdışından ne getirilir? (sırbistan, arnavutluk)

ala09 #1449585 
yükte hafif pahada ağır cinsten?
(26) 

emniyet kemeri zorunluluğu insan haklarına aykırı değil mi?

ala09 #1449066 
insanlara kendi arabalarında tek başınayken emniyet kemeri takmaya zorlamak teorik olarak insan haklarına aykırı değil midir?

edit: yazana yazmayana teşekkürler. goklerdengelenkarar'ın yazdığı cevap beni çürüttü. teşekkür ediyorum kendisine.
(2) 

insanlar neden bu kadar güleç?

ala09 #1448798 
gerçekten ortada komik bir şey yoksa gülmek (tebessümü kastetmiyorum) bana absürt hatta karşı tarafa saygısızca geliyor. insanlar neden bu kadar güleç sizce?

ama insanlara bakıyorum (hem sosyal hem işyeri çevremde) birisi tebessüm bile edilmeyecek bir denk-geliş hikayesi anlatıyor ve insanlar buna gülüyor (bu hikayeleri bilirsiniz, mesela tatile gitmişlerdir, bir çift sürekli fransızca konuşuyordur, bizim arkadaş -özne- foto çeksinler diye onlara telefonu uzatmıştır, o sürekli fransızca konuşan çift bir anda "türk müsünüz?" diye sormuştur gibi bize niye anlatıldığını asla anlamadığım, anlatılmaya değer olmayan trivia anılar). anlatan ve anlatıcı arasında ast-üst ilişkisi de mevcut değil mesela yani hemen cevaba "yağ çekmek için gülüyordur" dememeniz için belirtiyorum bu durumu. sosyal ilişkilerde de gözlemliyorum bu konuyu.

burda niyetim gülme şeklinin abartılı veya çirkin olması değil. veya insanların birbirine bir tebessüm etmesine gıcık kapan bir sosyopat değilim. insanlar bana fazla güleç geliyor. neden sizce? dümdüz temel fıkrası anlatılsa anlayacağım ama insanlar genellikle anlatılan bir konuya tepkisel dönüt olarak gülmeyi tercih ediyorlar.

not: benim denk-geliş hikayelerime diğerlerinin anılarından daha fazla gülünür. hikayesine gülünen anlatıcıları kıskanmadığımı belirtmek istiyorum.
(1) 

LinkedIn den ise alim uzmanina dm atmak?

ala09 #1448274 
Merhaba, kriterlerini sagladigim bir is ilani yayinlayan ise alim uzmani baglanti teklifimi kabul etti. Basvurdugum pozisyon icin onyazi ve cv yollamistim ilana sirketin kendi basvuru sisteminden ama bu kisiye de dm atsam faydasi olur mu?

Not:ik directoru falan degil, 3 senelik ise alim uzmani bu kisi
(10) 

enver, sarikamista 90bin kisiyi katletmeseydi ww1 osmanli acisindan nasil

ala09 #1447856 
Merhaba arkadaslar ben bir wishful thinking bagimlisiyim. Bugun kafama takildi, ww1 baslarinda sarikamistaki aptallik olmasaydi da bu asker gucu kanal veya hicaz da kullanilsa savasin seyri farkli olur muydu sizce? Tesekkur ederim
(3) 

cv ye ik mudurunu eklemenin geregi var mi?

ala09 #1447291 
merhaba, cv imde profesyonel referans olarak eski yonetici ve mudurum hali hazirda var. eski sirketimin ise alim ik mudurunu de ref. olarak eklemek fark yaratir mi cv de sizce? sonucta ik calisaniydi ama nasil calistigimi ne is yaptigimi vs bilirdi.
(4) 

korona miyim

ala09 #1447038 
merhaba, burun akintisi (ve sonrasi tikanikligiyla) birlikte durduk yere sicak basmasi ve terleme geliyo. korona testi yaptirayim mi biraz daha bekleyeyim mi?

not:kalabalik bir sirkette calisiyorum. sadece mevsim gecisinden kaynakli hasta da olmus olabilirim. veya ofiste klimalar da carpmis olabilir. emin degilim. gunde 3 kez maske degistirir her yerimden kalktigimda elimi yikarim.
(5) 

Bu iş durumlarını ne yapsam sizce?

ala09 #1446900 
Merhaba, daha önce 3.5 sene boyunca A firmasında çalıştım. İşimi ve içeriğini seviyordum ama bitmek bilmeyen fazla mesailer (üstelik fazla mesai ücreti yoktu), gece 2 de eve gelmelerden yorulduğum için yükselme şansım olmasına rağmen maaşı nispeten daha iyi, iş temposu çok daha sakin B firmasına geçtim.
Ancak B firması corona olayından çok ciddi biçimde etkilendi ve yaşamını sürdürebilmek için maaşlarda ciddi bir azalmaya gitmek durumunda kaldı. B firmasının 2022 yılbaşına kadar düzelme ihtimali ve maaşların eski haline getirilmesi mümkün değil gibi görünüyor (coronaya bağlı olarak bu benim düşüncem). Haliyle A firmasından buraya transfer olduğum o maaş yükselişi durumu avantajını yitirdi.
Bunların yanında bir de mevcut tecrübelerime uygun iş arıyorum ancak piyasa hepinizin malumu. Yine de az da olsa bir şansım var gibi (coronadan etkilenmeyen veya corona sayesinde pazarı büyüyen firmalara başvuruyorum)
Şimdi böyle bir durumda ne yapmalıyım?
A) Eski maaşın biraz daha fazlasına A şirketine geri dönmek. (bu özel hayat dengesini koruyamadığım ancak maaş konusunda bir düzelme sağlayacak bana)
B) B şirketinde yükselmenin ve maaşa katkı yapmanın fırsatlarınnı kollamak (bu firmanın bazı yan hakları gerçekten çok iyi. Iş yoğunluğu gayet makul. Özel hayatıma vakit ayırabiliyorum normal insanlar gibi)
C) Yeni bir firmada işe başlamak (bunun getireceği riskler daha yüksek ama iyi bir maaş olmadan şu anki B firmamdan ayrılmayı düşünmüyorum.)

Kafalar karışık. Sürekli bu planları yapmaktan duramıyorum. Siz olsanız ne yapardınız?
(4) 

minibüsçüler

ala09 #1445951 
merhaba, minibüs şöförleri sabit maaşla mı çalışıyor yoksa sefer boyunca ne kazandıysa cebine atıp sabit bir kira mı ödüyor? bir de bu işin vergilendirilmesi nasıl? minibüs şöförü ayrıca gelirvergisi vs ödüyor mu?
(5) 

mouse tutan el bilegi icin yukseltici/destekleyici

ala09 #1445258 
merhaba, gun icerisinde mouse tutmaktan kaynakli olarak bilegim agriyor. ne onerirsiniz bu agriyi yasamadan uzun sure mouse tutmak icin? internette bazi jel bilek destekleyici gordum ama fiyat skalasi cok genis, kalite konusunda da bilgim yok. cok tesekkurler
(2) 

sigara tadı ağır ancak ağız kokusu en az sigara hangisi

ala09 #1440179 
merhaba, hali hazırda camel white içiyorum. ne önerirsiniz bu kritere uygun?

not: marlboro'nun hiçbir çeşidini tad olarak beğenmiyorum.
(3) 

bu şarkıda arkada çalan enstrüman nedir?

ala09 #1438779 
piyanoyu değil, fülüfülüfülü olan enstrümanı soruyorum.

www.youtube.com
(2) 

üsküdar'da romanların ağırlıklı yaşadığı yer neresi?

ala09 #1438601 
merhaba, üsküdar marmaray civarında ev bakıyorum ama bir yerde roman vatandaşlar ağırlıkta yaşıyordu, neresiydi orası?
(2) 

tiras makinesi

ala09 #1438568 
Selam arkadaslar sevgilime tiras makinesi alacagim saclari uzun sayilir sac kesmeye cok yaramaz ama genellikle sac tras makineleri goruyorum.hangi model almaliyim? sakal duzeltmede falan kullanir sakal ve biyik kullanan birisi icin bu ücgenimsi o uc yuvarlak seyi olan baslikli sakal tiraslari kullanisli gibi gormedim

kullananlarrrrr! bekleriz
(3) 

anadolu yakası piyano kursu önerisi

ala09 #1438437 
merhaba, nereyi önerirsiniz bir amatör için?
(3) 

Freelance ise teklif verirken

ala09 #1434900 
Merhaba tek seferlik bir proje icin teklif verecegim de teklifin sonuna "bu ucretin yarisini ise baslamadan once istiyorum" demek usulen uygun mudur?
(1) 

Google işletme ve reklam hk.

ala09 #1434698 
Merhaba, babamın ırak kürdistanı’nda (dohuk bölgesinde) hızlı gıda tüketim ürünlerini satan bir dükkanı var 5-6 senelik. Şimdi ben buranın adı google aratınca çıksın diye işletmeyi sahiplendim ama google’ın göndermesi gereken kod henüz ulaşmamış dükkana, tekrar kod istedim ama işletmeyi doğrulamak için google’a ayrıca yazabilir miyim? Bugünlerde süreç nasıldır tecrübe eden oldu mu?

İkinci sorum: şimdi ben reklam da verdim bu işletme için. hatrı sayılır bir görüntüleme de almış (kart ekstreme bakarken giden paralardan fark ettim). O bölgede yaşamadığım için reklamı test edemiyorum. Bunu test edebilmemin bir yolu var mıdır? Kendimi dohuk’ta gösterip arama yapabilmek için

Son olarak: tamamen amatör şekilde kendim ilgileniyorum bu işlerle. Bir şey araştırmadım yani. Özellikle reklamın daha güçlü ulaşması için neler yapabilirim öneriniz var mı?
(6) 

ukrayna'da görmeye değer bir şey var mı?

ala09 #1434508 
selamlar, kiev ve odessa özelinde soruyorum. gitmeye değer memleketler midir? biraz cahilim o bölge hk.
illa bu dönem için düşünmeyelim bu arada yıl geneli olarak soruyorum.

daha önce gezip sevdiğim memleketler: istanbul, kudüs, tel aviv, antalya, antep, mardin
(2) 

ziraat döviz hesabımdaki dövizleri enparadaki döviz hesabıma aktarmak için

ala09 #1434172 
swift ücretleri konusunda enpara'nın ücretlerine mi bakmam lazım ziraat'in mi?

bu arada çok yüksek bir tutar değil transfer edeceğim tutar, tl çevirip öyle de geçirebilirim ama son vergiden dolayı swift düşünüyorum. ne önerirsiniz?
(4) 

robot süpürge kullananlara bir soru

ala09 #1433549 
merhaba, haritalama özelliği olmayan ancak çekim gücü çok yüksek olan bir model ile çekim gücü biraz daha düşük olup haritalama özelliği olan 2 robot arasında kaldık. sizce hangisini seçmeliyiz?

robot süpürge sahipleri kendi kullandıkları modeli belirtirlerse de çok güzel olur.
(4) 

Maltepe kartal pendik dis hekimi onerisi

ala09 #1433504 
Selam, dolgu yaptiracagim once sonrasinda da ortodonti tedavisi lazim olacak. Tanidik bildik guvendik dis hekimligi var mi bu bolgede?
(3) 

Gunluk lens onerisi

ala09 #1432813 
Merhaba 10 seneye yakin lens kullandim, son 9 aydir gozluk kullaniyorum ancak bazi ozel gunler icin gunluk lens kullanmam gerekiyor. daha once hep aylik lens kullandigim icin kutusunu acinca o ay icinde kullanmam gerekiyordu ama ben sadece ozel zamanlarda lens takacagim. Onerilerinizi alabilir miyim?

Daha once Air Optix Night and Day AQUA markasinin aylik lensini kullaniyordum.
(8) 

mahalle bakkalınızda beypazarı 6lı soda ne kadar?

ala09 #1432537 
demin 9 liraya aldım, kazıklandım mı?
(17) 

Kredi kartinizin hesap ozeti borcunu mu oduyorsunuz yoksa tum borcunu mu?

ala09 #1432464 
Paraniz var diyelim, hesap ozeti x birim olarak kesilmis ama siz sonrasinda alisveris yapmissiniz borc olmus 2x. Boyle bir durumda tum borcu kapatmak mantikli mi?
(4) 

Soyismi degistirmek

ala09 #1432375 
Merhaba, soyismimi degistirmeyi dusunuyorum. Hakli hicbir sebebim yok sadece fonetik olarak begenmiyorum guncel soyismimi.
Mesela isim soyisim Ahmet Yilmaz ama ben Ahmet Ahmet yapmak istiyorum kendimi.
Yolu yordami nedir acaba?

mobil görünümden çık