(3) 

İlaçlı tomografi sonucu -akciğer

Sakinolmamlazim #1581039 
Yaş:65
Kilo:55
Sigara: 1 senedir kullanmıyor.
2003 yılında kolon kanseri 3. Evre. Ameliyat sonrası kemoterapi ile tedavi edildi.
21 senedir bir kez bile kontrollerini aksatmadı ta ki covid kapanmalarına kadar.
Edit: annemin ameliyatını yapan cerrah ve onkoloji pet gibi ileri tetkike gerek yok 3 ay sonra kontrol dedi yalnızca :)

Sonrası da şu şekilde

Annem Ekim 2023 tarihinde rutin kontrollerde fark edilen evre 1 yumuşak doku kanserini ve evre 3 rahim kanserini yendi.
Yapılan 3 aylık kontrollerinde akciğerde bu tarz bir bulgu görüldü.
Allah rızası için birisi beni aydınlatabilir mi? Bir kanser gelişme ihtimali var mı? (Bu arada 2021 yılından beri bu aynı kitle 6mm idi ilk defa 0.7 mm ile büyüme görüldü)


Hastaya ait 22.01.2024 tarihli BT inceleme ile birlikte
değerlendirme yapılmıştır. RADYOLOJİK BULGULAR: TORAKS BT:. Trakea ve ana bronşlar açık olup, mediastinal patolojik boyutta lenf nodu ayırt edilmemiştir. Torakal yumuşak dokular ve kemik yapılar normaldir. Kesitler akciğer parankim penceresi ile birlikte değerlendirildiğinde, her iki akciğer aerasyonu ve bronkovasküler dağılım normal görünümdedir. Sol akciğer alt lob lateral bazal segmentte izlenen plevra tabanlı iki adet milimetrik nodül ve sol akciğer alt lob posterior bazal segmentte izlenen lineer atelektazi alanı izlemde stabildir. Sol akciğer üst lob apikoposterior segment düzeyinde önceki incelemelerde tanımlanmış, düzensiz sınırlı ve spiküle konturlu nodüler lezyon önceki incelemede 6 mm çapta iken, bu aşamada 6.7 mm boyuta hafifçe boyutsal progresyon göstermiştir. Hastaya ait PET BT inceleme bulguları ile birlikte değerlendirme, klinik kuşku halinde PET BT incelemenin bu lezyona yönelik tekrarı yada toraks BT inceleme ile yakın izlem önerilir. İntraparankimal kitle, plevral kalınlaşma veya sıvı saptanmamıştır.
(2) 

Mr raporu

Sakinolmamlazim #1580747 
Merhaba annem sol uylukta ankiyosarkom tanısı ile opere olmuştu. Mr çekimi yapılıyor üç ayda bir. Aşağıda raporu var inceleyebilir misiniz?

Sağ bacakta bir tümör yok değil mi?

Kıyasamalı bakıda; anjiosarkom tanısı ve opersyon öyküsü bilinen olguda postop alan bir önceki tetkik ile
benzer özellikler göstermekte olup gross farklılık saptanmamıştır. Postop insizyon skarı çevresinde
granülasyon dokusu ile birlikte ödem ve inflamasyon ile bağlantılı olduğu düşünülen sinyal değişiklikleri
izlenmektedir. Nüks rezidü açısından anlamlı bulgu saptanmamıştır. Loj bulgu ve interval süreç stabil olup
yeni gelişen bir lezyon mevcut değildir. Sağ tarafta adductor kas grubunda interval süreç gelişmiş ödem ile
uyumlu STIR sekans yüksek sinyal özelliği dikkati çekmektedir. Diğer bulgular da eski tetkiki ile benzer
olup stabildir. Loj bulgularının kısa süreli radyolojik takibi ve kıyaslamalı değerlendirilmesinin devamı önerilir
(1) 

Piercing-Ankara

Sakinolmamlazim #1576617 
Ankara'da steril bir stüdyo önerebilir misiniz?
(4) 

İlaçlı tomografi sonucu

Sakinolmamlazim #1575503 
Merhaba annem rahim kanseri tedavisi görüyor. Doktor kontrol amaçlı ilaçlı tomografi istemişti. Her şey normal ancak şu iki nokta kafamı karıştırdı.

Mide antrumunda diffuz duvar kalınlık artışı izlenmiştir; klinik gereklilik halinde endoskopik inceleme önerilir.
Her iki surrenal bezde volümlü görünüm, sol surrenalde nodüler lezyon

Bir metastaz yapmış olabilir mi? İnternetten bakmak gibi bir hata yaptım elbette ki
(1) 

Rahim kanseri ameliyatı ve kemoterapi

Sakinolmamlazim #1571239 
Herkese yeniden merhaba uzun süredir annemin tedavisi ile ilgili başlık açıp duruyorum ve bana çok fazla destek oluyorsunuz sizlere teşekkür ederim.
Annem çok başarılı bir rahim ameliyatı geçirdi. Rahim, yumurtalıklar, tüm lenf nodları çıkarıldı. Lenf nodlarında yayılma görüldüğü için direkt evre 3 sayıldı. Koruyucu kemoterapi tedavisi görecek. Uzak organ metastazı da yok.
Bir önceki duyurumda da bacağının arkasında da anjiyosarkom evre 1 tümör ortaya çıkmıştı o da alındı zaten.
Hem kısa bir bilgilendirme olsun hem de aramızda süreci yaşayan birileri varsa ya da hekim varsa gidişat nasıl, bizleri neler bekliyor danışmak istedim.

Hepinize çok sağlıklı günler diliyorum
(3) 

Anjiyosarkom tanısı

Sakinolmamlazim #1570029 
Geldi mi hepsi birlikte geliyor malumunuz. Rahim kanseri teşhisi konulan annemin pet çekiminde bacak arkasında bir kitle vardı o da alınmıştı sonucu bugun geldi. 2. Evre anjiyosarkom. Ben artık kafayı yemek üzereyim. Doktoruna ulaşamıyorum anneme bir şey çaktırmamaya çalışıyorum. İnternetten okudum berbat şeyler yazıyor. Her yeri saracak kurtulamayacak mı annem ne olacak biri beni bu durumdan çıkarabilir mi lütfen
(5) 

Rahim kanseri ameliyatı

Sakinolmamlazim #1569327 
Bir önceki duyurumda anneme rahim kanseri teşhisi konulduğunu yazmıştım. Bu sabah çok başarılı bir ameliyat geçirdi. Doktoru iç organlarda metastaz görmediklerini söyledi. Ama son sözü bir ay sonra çıkacak olan patoloji sonucu söyleyecek.
Fakat ben hiç iyi değilim. Moral olarak annem benden çok daha iyi, ben de onun yanında kuyruğu dik tutuyorum ama şu beynim susmuyor. Annemin ilk biyopsi sonucu seröz adı verilen bir tür olarak çıktı, asistan hekim bizi epey korkuttu ve ben de internette makalelerde çok kötü şeyler okudum dengemi iyice bozdum. Bu bir ay nasıl geçecek, ya annemi kaybedersem, ya patoloji sonucu da çok kötü çıkarsa ben nasıl dayanacağım?
(4) 

Rahim kanseri

Sakinolmamlazim #1568847 
Merhaba, 20 yıl önce kolon kanserini atlatan annemin rahim kanseri olduğunu öğrendik iki gün önce. Ne yerdeyim ne gökte. Çok kızgınım hayata bir kabus bittikten sonra yeniden başladı. Çok ama çok kötü birkaç gün geçirdik. Ameliyat planlandı, sonra da kemoterapi alacak çok yüksek ihtimalle. Pet sonucunda hiçbir organa yayılma yok ama Hep aklıma kötü senaryolar geliyor. Onu kaybetmekten deli gibi korkuyorum. Ben Ankara'da annem İzmir'de yaşıyor. Bizi nasıl bir süreç bekliyor aslında çok iyi bildiğim için bu kadar çok korkuyor ve üzülüyorum. Kendimi bu kadar açık ifade edebilecek kimsem olmadığı için buraya yazdım. Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
(10) 

Araç kullanmaya başlayan birine tavsiye

Sakinolmamlazim #1548013 
1 aydır araç kullanıyorum. Ara sokaklarda arkamdan gelen sürücüler beni çok geriyor. Tamponuma yapışıp selektör yapanlar, korna çalarak rahatsız edenler.
Ara sokakta hızlı gidersem sağımda solumda Park halindeki araçlara sürtmekten korkuyorum. Kedi, köpek, çocuk fırlayabilir, her şey olabilir. 1. Aracın kapladığı alani tahayyül edebilecek seviyeye ne zaman gelirim?
Diyelim ara sokaktan ana yola baglanacagim. Özellikle arkamda taksici varsa iki salise bile beklemiyorlar hemen kornaya basiyorlar. Bugün de acele edip salak salak hatalar yaptım kendime gore. Trafiğe çıkmadan önce karnım ağrıyor resmen. Bir an önce süreyim bitsin derdindeyim.
2. Acaba arka cama acemi sürücü mu yazsam da beni biraz rahat bıraksalar?
(Not: Ankara'yi bilenler için Tahran caddesi, birlik mahallesi güzergahında oluyor bu bahsettiklerim)

Kan tahlil sonuçlarıma bakar mısınız?

Sakinolmamlazim #1543913 
Eğer bunlardan bir şey anlaşılmaz derseniz tüm sonuçları özelden de yollarim
(9) 

Bu nasıl bir şey?

Sakinolmamlazim #1538011 
Çok sevdiğim, aynı alanda çalıştığım birbirimize kızkardeş olarak hitap ettiğimiz bir kadın arkadaşımla yaşadığım ve anlam veremediğim bir şey anlatacağım.

Ben insan kırmaktan çok korkarım ve dostum dediğim insanlarla anaokulundan beri arkadaşım. Hayatıma çok insan girmez, giren de dusmanlikla vs çıkmaz öyle kopar gider.

Şimdi bu arkadaşimla da aramızdan su sizmazdi. Eşiyle birlikte bir iş yeri açtılar, ikisi de çok emek verdikleri için ben arkadaşımı da tebrik ettikten, iş ueri açılışına gidip hediyesini verdikten sonra eşini de tebrik ettim. Bana verdiği cevap "evet eşim x de bana çok destek oldu ama buranın yıldızı ve kahramanı benim, her şeyi ben yaptım en çok alkış bana :)" e tabi ki öyle dedim ben de konu kapandi. Sonra Instagram'da bir fotoğraf paylaşıp, "benim yerime eşimi tebrik edenler kıskançtir, umarım ,80 yaşındaki haliniz de sizinle gurur duyar ve peşinden koşacak hayalleriniz vardır." Özetle böyle üç koca paragraflik bir şeydi.

Daha sonra bir daha beni ne aradı ne sordu, ben de onu ne aradım ne sordum. Bu arada aynı apartmanda oturuyoruz.

Şimdi ben bir hata mı yaptım, yoksa fazla ego zehirlenmesine mi kurban gidiyor bu kadın?

Sizin düşünceleriniz neler?
(8) 

Anksiyete, depresyon ve korona

Sakinolmamlazim #1537506 
Merhaba yaygın anksiyete bozukluğu ve majör depresyon tanım var bununla ilgili ilaç tedavisi görüyorum. Bir hafta önce de korona oldum. Süreci tek başıma geçirdim anksiyetemi tavan yaptırdı bu da. Dün gece de adetim 15 gün önce geldi, adet kanaması olduğunu ilk başta anlamadım ve idrarımda kan var diye Kendi kendimi yedim bitirdim. (Böbrek yetmezliğinden tutun da karaciger hasarına kadar her şeyi düşündüm)

Sanki hiç normale donemeyecek sevdiklerimi göremeyecek, çok daha büyük bir hastalığa yakalanıp hiç iyilesemeyecek gibi hissediyorum. Kiminiz için alt tarafi bir grip, bir virüs olabilir ama psikolojik rahatsızlığı olanlar için o kadar zormuş ki kimse yaşamasın.

Kendini böyle hissedip de toparlayan oldu mu, neler önerirsiniz?
(6) 

Covid sonrası Spor

Sakinolmamlazim #1537357 
Yıllardır kaçtıktan sonra ağır bir Corona geçirdim. Spora iyileştikten ne kadar sonra başlayabilirim? Sanki hiç kendimi iyi hissedemeyecek, spora ve sevdiğim aktivitelere donemeyecek gibiyim. Böyle hissedenler oldu mu?
(3) 

Arkadasima nasıl destek olmalıyım?

Sakinolmamlazim #1517186 
Çok sevdiğim bir arkadaşım intihar etti ancak sağlık personellerinin müdahalesi sayesinde hayata döndü (iyi ki varlar demek istiyorum ayrıca)

Haberi aldığım zaman şok anıyla bir şey hissetmedim ancak üç dört gündür aklımdan çıkmıyor. Bu duygu ile ne yapacağımı bilemiyorum. Çok sevdiğim birini kaybetmeye ilk defa bu kadar yaklaştım. Ne diyeceğimi ne yapacağımı bilmiyorum. Arkadaşım da Şu ara kimseyle konuşmak istemiyor, psikiyatrik tedavisi devam ediyor. Konusunca da ya yanlış bir şey dersem ya uzersem diye düşünüyorum hep. Konusunca onu çok sevdiğimi yalnız olmadığını, onu çok iyi anladığımı falan söylüyorum.

Ne bileyim işte, kafam aklım karmakarışık oldu. Sizlerin bir önerisi olur mu?
(4) 

Hep çok yorgunum

Sakinolmamlazim #1500577 
Doktora yeterlik sınavına gireceğim için gece çalışmak durumdayim bu sebeple de Uyku duzenim çok kötü.
Sabah üzerimden tır geçmiş gibi kalkıyorum, en son ne zaman dinlendirici bir uyku uyudum hatırlamıyorum. Motivasyonum da giderek düşüyor.

Nasıl toparlarim ben bu düzensizliği? Gece 12 gibi yatıp şöyle 8 gibi kalkayim diyorum ama gece uyuyamıyorum bu sefer de
(2) 

Demir ökçe sonrası okuma önerisi

Sakinolmamlazim #1497640 
Demir ökçe çok sevdiğim kitaplardan biridir. Bu kitabı seven bir kişiye, bu tarz başka hangi kitapları önerirsiniz?
(1) 

Doktora yeterlik sınavı / iktisat

Sakinolmamlazim #1496320 
Politik ekonomi alanında doktora yapıyorum. Aralık sonu gibi de yeterlik sınavına gireceğim.
Çok stres oldum şimdiden. Yaklaşık 3 ayım var. Yetiştirebilir miyim, kendimi nasıl sakinleştirip de çalışmaya başlayabilirim?

Not: işsizim, gün içinde başka bir uğrasım olmayacak bu süreçte
(1) 

Bilgisayar alacağım, kararsizim

Sakinolmamlazim #1491579 
Doktora öğrencisiyim.

Office programlarını,
SPSS, maxqda gibi analiz programlarini sıklıkla kullanıyorum. Arada bir de Sims 4 oynuyorum.

Film, dizi çok nadir izlerim bilgisayardan.
Sims harici oyun da oynamıyorum.


Bu saydığım programlari rahatlıkla çalıştıran, donmayan, kasmayan beni yarı Yolda bırakmayacak ucuz yollu bir laptop arayışındayim.

Ne önerirsiniz?
(5) 

Stephen king kitap önerisi

Sakinolmamlazim #1488521 
Sadist (misery) kitabını okudum en son ve çok begendim. Sizin en beğendiğiniz Stephen king romanı hangisi?
(9) 

Dizi önerisi

Sakinolmamlazim #1485674 
Oz bitti. İzlediğim en iyi dizilerden bir tanesiydi. Suç temalı (illa hapishanede geçmesi gerekmiyor), gerçekçi, hafiften içimi sıkacak bir dizi arıyorum neler önerirsiniz?

Dexter, how to get away with murderer, oz, broadchurch çok sevdiğim dizilerdendir mesela
(5) 

Robot süpürge

Sakinolmamlazim #1484703 
Benim koltuklarım bazali olduğu icin Önden 7cm, arkadan 10 cm yüksekliği var.

Robot süpürge alsam arkadan rahatlıkla girebilir mi?
(7) 

Tetanoz aşısı

Sakinolmamlazim #1482927 
Dün 17.00 sularında yazlıkta paslı çiviye basmak suretiyle minik bir kaza geçirdim.

Bugün de 18.00 gibi tetanoz aşımı oldum.

Eczacı aşının 1 sene koruması var dedi.

Benim de kafam karıştı, çoğu yerde 3 ila 5 yıl deniyor.

1. 24 saat içerisinde aşımı olmam yani hemen akabinde asi olmamam sorun yaratır mı?

2. Bu aşıların koruması kaç yıldır?
(2) 

Ankara'da helikopter sesleri

Sakinolmamlazim #1478054 
iki gündür ucan helikopterlerin sebebi nedir acaba?
(19) 

Akıl sağlığınızı nasıl koruyorsunuz?

Sakinolmamlazim #1477835 
Soru başlıkta

Ben çok yorulduğumu, motivasyonumun çok düştüğünü hissediyorum. En azından çıkıp yürüyüş yapıp evden kurtuluyordum ama o da bitti malum.

Siz neler yapıyorsunuz? Çok bunaldığınız zaman sizi motive eden şey ne oluyor?

Not: Beni artık bu sürecin geçici olduğunu düşünmek falan da kesmiyor
(7) 

Sigara kokusu

Sakinolmamlazim #1477730 
Merhaba

Oturduğum apartmanda balkon yok. Dolayısıyla alt komşum salon penceresinde sigara içiyor ancak sigara kokusu olduğu gibi penceresi açık olan salonuma doluyor.
İnsanlara sigara içme kardeşim de diyecek halim yok. Nasıl çözülür bu sorun? Kışın hiç problem olmuyor ama yaz gelince çok problem oluyor
(6) 

Harici disk sorunu

Sakinolmamlazim #1477548 
Windows bilgisayarımdan birkaç belge aldım daha sonra mac bilgisayara harddiski takınca, mac bilgisayardan harddiske dosya atamadım. Yeterli yerim de var.
Sebebi ne olabilir? Bu sorunun düzelmesi için ne yapabilirim?
(3) 

R öğrenmek istiyorum

Sakinolmamlazim #1475379 
Twitter analizi, web scrapping gibi alanlarda kullanmak üzere r öğrenmek istiyorum. Nereden başlayabilirim?
Ya da r yerine başka bir program öneriniz de olabilir benim için.

Not: sosyal bilimciyim
(2) 

zoom kaydı

Sakinolmamlazim #1468180 
zoom toplantısının kaydını bir uygulama ile alırsam, karşı tarafın haberi olur mu bundan?
(3) 

2. Aşı randevusu

Sakinolmamlazim #1465625 
Babam için e nabız dan, aile hekiminden ikinci aşı randevusu alamıyorum. Aradığınız kriterlere uygun randevu bulunamadı diyor.

Ne yapabilirim?
(8) 

Buzluktaki her şey çözülmüş

Sakinolmamlazim #1464700 
15 gündür evde yoktum geldiğim zaman buzluktaki tüm etler çözülmüş. Hepsi çöp mu oldu şimdi ne yapacağım ben
(1) 

İncinmiş kedi patisi

Sakinolmamlazim #1464429 
Bahçemde baktığım 9 aylık yakışıklı bir kedim var. Bu beyefendinin aşılarını her şeyini yaptırdım ama kız kovalarken diğer evlerden birinin erkek kedisiyle çok fena kavga etmiş ve sol patisinin üzerine basarken zorlanıyor. Kontrol edince bir tırmık izi gördüm.

Bu yakışıklının patisine ne süreyim de mikrop kapmasin?
(11) 

İse başlıyorum

Sakinolmamlazim #1463901 
Çok uzun zamandır issizdim ve çok istediğim bir yerde Nisan ayında ise başlıyorum.

Ama bir anksiyete aldı başını gidiyor.

Ya yapamazsam ya karistirirsam ya yöneticim çok uyuz biri çıkarsa...

Bı silkeleyin beni ya
(5) 

Aşırı tembelim

Sakinolmamlazim #1461565 
Pandemi başında sporumu hiç aksatmadim, en kötü ihtimalle her gün yürüyüş yapardım.

Şu an o kadar tembelim ki bütün gün uyusam bile dinlenememiş kalkıyorum.

15 dklik spor videosu açtım ona da tahammül edemedim.

İki sene içerisinde de 15 kilo aldım, dizlerim, kalcam ve belim ağrıyor. Kısır bir döngüye girdim ne yapacagim ben böyle
(2) 

Doktora ders dönemi

Sakinolmamlazim #1459133 
Doktora ders döneminde seçmeli dersten kalırsam ne olur?

Daha ilk dönemimdeyim.
(15) 

Okuyup çok etkilendiğiniz kitaplar

Sakinolmamlazim #1458483 
Okuyup çok etkilendiğiniz kitaplar neler?

her türden olabilir. ben yerdeniz serisini okuyunca çok etkilenmiştim nasıl böyle bir dünya yaratabilmiş yazar diye...

bu duyuruyu da silmeyeceğim daha sonra da isteyen olursa yararlanabilsin diye
(2) 

Marx'ın Para Teorisi

Sakinolmamlazim #1457694 
Marx'ın Para Teorisi - Suzanne de Brunhoff

elinde olan var mı çok acil? ya da e kitap halinde nasıl ulaşabilirim?
(2) 

Diskalkuli

Sakinolmamlazim #1457011 
Merhaba

Ben diskalkuli olduğu geç keşfedilen biriyim. Tüm okul yaşamım boyunca çok zorluk çektim. (Gerizekalı gibi birçok yakıştırma yapıldı, hem de ailem tarafından!)

Bu öğrenme güçlüğünden muzdarip olan var mı aramızda?

Mesela yeterli yönlendirme olmadığı için iktisat okumak gibi bir intihar deneyimim bile oldu :))

Siz neler yaşadınız?
(3) 

Korona belirtileri

Sakinolmamlazim #1456146 
Kayınpeder dünden beri sadece koku almıyor başka belirti yok.

Teste gidecek birazdan. Kesin tanı için test yeterli mi, yönlendirirler mi onu test negatif çıksa mesela?

Kafamiz karışık, tüm duyduklarım çorba oldu.
(3) 

20lik diş agrisi

Sakinolmamlazim #1455967 
20lik dişim çıkıyor. Ama boğaz ağrısı ve basınç hissi kafamı koparma isteğine yol açıyor resmen.

Gecen sene kontrolde Çekilmesine gerek yok dedi doktor çünkü düz bir şekilde geliyor ve çenemde yer varmis.

Bu dişin çıkmasını nasıl kolaylaştırırim? Yani bu boğaz ağrısı nasıl geçer?

Resmen bebekler sert bir şey kemirir ya diş çıkarırken, sert bir şeyler isira isira kaşımak istiyorum dişimi
(4) 

Buzlukta yemek saklama

Sakinolmamlazim #1453313 
Önceden pişirdiğimiz mercimek, nohut ve kuru fasulye yemeği soğutulur dondurucuda saklanirsa ne olur?

Etsiz olduğunu belirteyim
(4) 

Nasılsınız?

Sakinolmamlazim #1451783 
Ben İzmir'deyim ailemin yanındayım. Çok büyük bir travma yaşadık, iliklerime kadar hissediyorum herkesin acısını. Yorgunum sanki sırtımda taş taşımış gibiyim, günlerce uyusam ancak dinlenirim gibi hissediyorum.

Siz nasılsınız?
(11) 

İzmir'e Girişler

Sakinolmamlazim #1451004 
Twitter'da, Instagram'da İzmir'e girişler kapatıldı diye paylaşımlar var.valilikten böyle bir açıklama duymadım.

Var mı kesin bilgisi olan?
(8) 

Koşu ayakkabısı önerisi

Sakinolmamlazim #1450779 
Yeni yeni koşmaya basladim.

Özellikle STKlarin düzenlediği yardım koşullarına katılmak bana yaşam enerjisi veriyor

Bunun için de koşu ayakkabısına ihtiyacım var, çok profesyonel değilim henüz. neler onerirsiniz?

Not: böbreğimi satmama gerek kalmayacak bir fiyat aralığında olursa çok sevinirim :)
(7) 

Yöneticim için bir anı

Sakinolmamlazim #1450035 
Çok çok çok değer verdiğim bir yöneticim var. Babasını dün kaybetti, ben Corona sebebiyle cenazesine ve cenaze evine gidemedim.

Çiçek göndermek istemedigim için babası adına tema, ege orman vakfı gibi bir kuruma ağaç diktirmek ve sertifikasını yollamak istiyorum. Nasıl olur sizce?

Başka bir fikir var mi aklınıza gelen
(19) 

30 yaşında tıp okumak

Sakinolmamlazim #1449543 
kendimi bildim bileli tıp okumak istiyorum ama olmadı bir türlü.

30 yaşında tıp fakültesi için hazırlanmak saçmalık mı?
(5) 

OKB arkadaşa yardim

Sakinolmamlazim #1448825 
Merhaba OKB ve anksiyete bozukluğu tanısı alan bir arkadaşım var.cok büyük oranda AIDS fobisi de var ( var mı böyle bir şey gerçekten?)

Geçen gün bir düğüne gidiyor, ayakkabısı vurduğu için de yanındaki arkadaşı ayakkabıları idareten degiselim diyor. Hanım kızımız ayakkabıyı giyiyor sonra bir panik başlıyor. Arkadaşım HİV pozitifse onun da ayağı kanamissa, ayakkabidaki kandan benim de ayağımdaki açık yaradan virüs bulaşır mı diye.

Dilim döndüğünce anlattım ama sakinlestiremiyorum asla. Doktor arkadaşlar bir cevap yazsa da okutsam hayrına?

Böyle bir soru sorduğum için çok utanıyorum, sileceğim daha sonra
(2) 

E kitap satın almak

Sakinolmamlazim #1445823 
Merhaba

Yeni basılan kitapların, e kitap formatını nerelerden satın alıyorsunuz? Ben idefix kullanıyorum ama çok yeni kitaplari bulamıyorum ne yazık ki. Sizin e kitap bulma, satın alma yollariniz neler?

Kobo aura H2O kullanıcısıyim
(20) 

Görümcesiz plan yapamama hastalığı

Sakinolmamlazim #1442882 
Merhaba!

Eşim kişisi kardeşi olmadan bir plan yapamama hastalığına tutuldu.

Bu sadece yazları görülen bir hastalık ama.

Hemen anlatayım durumu. Pandemi sebebiyle uzun süre ailemizi göremedik ve İzmir'e yanlarına geldik. Urladayiz şu an. Burnumuzun dibinde deniz var. Eşime gel biraz dolaşalım diyorum hoppppp kardeşi de geliyor eğer kardeşi gelmezse o da yok.

Mesela bugün gel biraz dolaşalım sahilde dedim, kardeşi gelmeyecek diye çıkmadık . Kardeşimi yalnız bırakamam diyor. Kardeş de sadece telefonla oynayan ya da uyuyan bir tip. Obsesif kompulsif bozukluk ve depresyon tedavisi görüyor bu arada. Sürekli bir gerilim, sürekli mutsuzluk içinde gecen bir gezi oluyor o plana salça olunca. Ben çok bunaldım bu durumdan.

Eşimin kardeşi yüzünden yazın doğru düzgün plan yapamamaktan bıktım. pandemi yüzünden zaten burnumu dışarı çıkarmıyorum Ankara'da ama burnunun dibinde sahil varken insan bı karımı alayım demez mi?

Ailesinin yanında sürekli temizlik, bulaşık yıkamaktan çok bunaldim. kayınpeder dünyanın en dengesiz adamı. Sürekli pasif agresif haller, akrep gibi laf sokmalar. Size anlatamam o adamı, kelimeler yetmez. Ama kayınvalidem de dünya tatlısı. kimseyi kırmak gücendirmek istemiyorum ama çok sıkıldım. Konuşacak kimsem de yok

Eşime açıyorum konuyu ama asla ailesine toz kondurmuyor.

Ben ne yapayım Allah aşkına

Edit: benimki gezemedim edemedim tribi değil bu arada. İt gibi çalışmaktan başka hiçbir şey yapamadığımı gören adamın bir şey yapmıyor oluşu
(2) 

Bcc mail atma

Sakinolmamlazim #1441408 
Şimdi ben bccye göndereceklerimi ekledim.

CC ye de illa birini koymak lazım mı? Gider mi öyle de?

İzmir sıcak kafam durdu bı el atin
(4) 

Zatürre aşısı oldum

Sakinolmamlazim #1439481 
Arkadaşlar dün olduğum bu aşı beni yerden yere vurdu.

Kolum asla kalkmıyor, ateşim var

Vücudumun her yeri kırılıyor ağrıdan uyku uyuyamadim bile.

Yav bu aşı bana ne etti boyle. Tetanoz aşısı vs olduğumda hiç böyle olmadım ben
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık