(3) 

Starbucks ve vergi hk.

Cenk Daniels #1581236 
Merhaba,
Starbucks'ta kahve içenler bilir, mobil uygulamaya para yükleyerek qr ile ödeme yapıyoruz ve yıldız kazanıyoruz. Fakat qr ile yapılan ödemelerde fiş verilmiyor. Örneğin ben yiyecek mi aldım içecek mi aldım bunun bir önemi yok. (Yiyecek ve içeceklerde kdv farklı diye yazmak istedim)

Dolayısıyla starbucks vergi vermiş oluyor mu? Yoksa mobil uygulama yöntemi ile vergiden kaçınmış mı oluyor?

Teşekkürler.
(2) 

Toplu uçak bilet alımı

Cenk Daniels #1581088 
Merhaba, yaklaşık 12 kişilik ekibiz, gidiş dönüş uçak bileti alacağız ama, bunu havayolu sitesinden değil de bir acenta üzerinden alsak daha uyguna gelir mi?

nasıl almalıyız uçak biletini? çok teşekkürler.
(4) 

Elektrik gidince modem kapanmasın istiyorum

Cenk Daniels #1564438 
Merhaba,
evde adsl modem kullanıyorum, elektrik gidince modem kapanmasın istiyorum, bunun için ups cihazı mı almam lazım yoksa daha portatif güç sağlayan cihazlar var mıdır?

teşekkürler.
(3) 

Evin rayiç bedeli nasıl öğrenilir?

Cenk Daniels #1562728 
Merhaba, belediyenin sitesinde evin yanında rayiç bedel olarak 2170 TL yazıyor, bu rakamı evin metrekaresi ile çarpıp çıkan sonuca göre %2 satıcı %2 alıcı mı tapu harcı ödeyecek? evin rayiç bedelini en kolay nasıl öğrenebilirim?

çok teşekkürler.

Bayram sürecinde çalışan kargo şirketi var mı?

Cenk Daniels #1560996 
Merhaba,
Ankara'dan İstanbul'a bir kargo göndermemiz gerekiyor ve acil bir konu. Ücreti önemli değil. Çalışan kargo şirketi yok diye görüyorum, bu durumda bu kargoyu nasıl yollayabiliriz İstanbul'a? (Adrese teslim olması gerekiyor otogardan otobüs firması ile göndermek seçenek dışı)

Teşekkürler.
(11) 

Kiracıyı evden nasıl çıkarabilirim

Cenk Daniels #1555871 
Merhaba,
kendime ait bir evim yok ve eve ihtiyacım var. daire annemin üzerine ait, kiracı oturuyor 2 sene oldu ve ben oturmak istiyorum. fakat kiracı çıkmıyor. bu durumda ben evi kendi üzerime alsam tapuda annem bana satmış olarak gösterse kiracıya ihtar çekip çıkmasını sağlayabilir miyim?

ne yapacağım? çok teşekkürler.
(2) 

Kiracıya ihtarnameyi ne zaman göndermeliyiz?

Cenk Daniels #1554227 
merhaba,
kontrat haziranda dolacak, ev sahibinin çocuğu olarak evde ben oturacağım. kiracıya çıkması için tahliye taahhütnamesini ne zaman göndermeliyiz?

teşekkürler.
(2) 

Türkiye'de iPhone'da remote management kullanılabiliyor mu?

Cenk Daniels #1552268 
Merhaba,
çalıştığım kurumda iphone'larda remote management kullanılması gerekiyormuş. fakat sanırım bu cihazlar alınmadan önce içine gömülü olarak alınması gerekiyor. herhangi bir yerden aldığımız iphone için şirkete ait remote management kullanabilir miyiz?

teşekkürler
(10) 

Nasıl olur?

Cenk Daniels #1549124 
Merhaba,
Bir yakın tanıdığım kardeşine para göndermiş. Aynı gün akşamında eşi "sen kardeşine şu kadar para göndermişsin, hayırdır? " şeklinde bazı söylemlerde bulunmuş.

Birincisi hesap ilgili kişinin adına, eşinin erişimi mümkün değil. Ayrıca mail hesabı vs kendisine ait şifreleri eşinde yok.

Merak ettiğimiz konu eşinin nasıl haberi olduğu? Bu nasıl mümkün olabilir?

Teşekkürler.
(8) 

Babaannem hisse senetlerini dayıma devretmiş / ne yapabiliriz?

Cenk Daniels #1547150 
Merhaba,
Babaannem çok yaşlı, geçenlerde sahip olduğu hisse senetlerini bankaya gidip virman işlemi yaparak dayıma devretmiş, fakat annem bundan rahatsız.

Ne kadarlık devir olmuş, bunu e devletten mkk dan öğrenebilir miyiz? Babaannemin e devlet bilgileri var.

İlerleyen zamanlarda tabi istemeyiz ama babaannem vefat ederse bu devir konusunda annem hak iddia edebilir mi?

Teşekkürler.

Ankara / ana okulı tavsiyesi

Cenk Daniels #1546597 
Merhabalar, yeğenimi önümüzdeki sene anaokuluna göndereceğiz, kaliteli eğitim vwren fiyatları anormal seviyede olmayan okul tavsiyesinde bulunabilir misiniz?

Lokasyon olarak çayyolu bölgesi tercih sebebidir.

Teşekkürler.
(1) 

Vps hk.

Cenk Daniels #1546450 
Selamlar, şirket bilgisayarından sorunsuz erişebileceğim bir linux bilgisayara ihtiyacım var, zaman zaman shell script vs yazmak için her an erişebileceğim durumda olması lazım. bu konuda çözüm önerileriniz var mıdır?

teşekkürler
(7) 

Aidata yapılan fahiş zam hk.

Cenk Daniels #1543975 
Merhaba,
yaşadığım apartmanda yönetim aidatı 800 TL den 2000 TL ye çıkarmaya karar verdi, bu artış ise gerçekten çok fazla geldi bana. bu konuda orada yaşayan ve ev sahibi birisi olarak itiraz edebilir miyim? zaten yönetim toplantısına 4 kişi felan katılıyor, toplamda 28 dairelik bir bina. aidat içerisine apartman görevlisinin giderleri ve ısınma dahil. ve genel apartman giderleri. (yönetici aidat vermediği için istediği gibi at koşturabiliyor)

ne yapmamı önerirsiniz?
teşekkürler.
(4) 

Excelde yukardan aşağı çarpma

Cenk Daniels #1543368 
Merhaba,
excelde örneğin dolar kuru 18,50 diyelim bunu bir hücrede bulunduruyoruz. elimizde çok sayıda veri var ve bunları sırasıyla bu hücre ile çarpmak istiyoruz. üstten ilk 2 tanesini seçip aşağı doğru kaydırınca otomatik formülün alt satırlara da uygulanması gerekiyor ama uygulamıyor. sebebi ne olabilir?

teşekkürler.
(2) 

Outlook takvimini windows takvimine ekleme hk.

Cenk Daniels #1542147 
Merhaba,
outlook takvimini windows takvimine entegre edebilir miyim? normal windows takviminde outlook takvim bilgileri görünsün istiyorum, araştırdım ama sonuç alamadım açıkçası.

teşekkürler.
(14) 

Kombi sorunu hk. (Ev sahibi ve kiracı arasında)

Cenk Daniels #1540603 
Merhaba,
Sağlam teslim ettiğimiz kombide bir arıza varmış ve kiracı emrivaki yaparak bunu yaptıracağını ve kiradan düşeceğini söylüyor. Ev sahibile uzlaşı sağlanmadan kendi kafasına göre yaptırıp kiradan düşebilir mi? Ev sahibi olarak bir hakkımız var mı?

Teşekkürler.
(8) 

Kirayı kontrat sahibi mi ödemeli?

Cenk Daniels #1537662 
Merhaba, kirada olan evimizin kirasını kontratta ismi yazan kişi değil, onun oğlu banka kanalıyla ödüyor. hukuken kontratta ismi yazan kişinin ödemesi gerekmiyor mu? bu durumda kiracıyı çıkarmak için hukuksal bir hakkımız oluyor mu?

not: zaten ihtiyaç sebebiyle tahliye davası açılacak, fakat bu durum bir tahliye sebebi olabilir mi?

çok teşekkürler.
(13) 

Eve çöken kiracı hk.

Cenk Daniels #1534373 
Merhaba, kiracı çok komik rakama oturuyor ve artış konusunda anlaşamadık. Ev babama ait. Babam kiracıyla konuşsa be benim oğlum oturacak dese çıkar mı? Gerçekten de ben oturacağım. Nasıl bir yol izlemeliyiz?

Çok teşekkürler.
(1) 

Android için kullanışlı antivirüs uygulaması

Cenk Daniels #1530894 
Merhaba, ücretsiz ve basit kullanım kolaylığına sahip antivirüs uygulaması tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler
(4) 

BES otomatik katılım hk.

Cenk Daniels #1526146 
Merhabalar, yeni başladığım işyerinde otomatik bireysel emeklilik hesabı açılmış, ben bu bireysel emeklilikten cayma hakkını kullanırsam buraya aktarılan para her ay maaşıma yansır değil mi? Caymak mantıklı mı?

Teşekkürler.
(2) 

Hatay havalimanı transfer

Cenk Daniels #1523040 
Merhaba,
Hatay havalimanında transfer hizmeti kullanan oldu mu daha önce? Varsa tavsiyelerinize açığım.

Teşekkürler.
(6) 

Fiş toplayanların amacı nedir

Cenk Daniels #1522903 
Selamlar,
Geçtiğimiz gün migrostaydım, bir kadın fiş sordu kasiyere ve daha önceki müşterilere ait atıl olan fişleri aldı. Neden fiş topladığını sorduğumda cevap vermedi. Kadın 55-60 yaşlarındaydı. Ne için topluyor olabilir bu fişleri? Vergi iadesi olayı kalktı diye biliyorum ve bu durum biraz garip geldi.

Teşekkürler
(3) 

İhbar süresi hk.

Cenk Daniels #1519349 
Merhaba,
Yeni bir yerle anlaştım ve teklifini kabul ettim. Şu an çalıştığım yerde 6 aydan az olduğu için 2 hafta ihbar sürem var. Örneğin 11 nisan pztesi istifamı versem son iş günüm 22 nisan cuma mı olur? İstifamı 11 nisan pztesi versem olur mu?

Diğer yerde işbaşı olarak 25 nisan pztesi olarak anlaştık.

Teşekkürler.
(3) 

Kadıköy'de sodexo geçen pub

Cenk Daniels #1518846 
Selamlar, kadıköy'de sodexo veya ticket geçen bira içebileceğimiz güzel bir mekan var mıdır?

Teşekkürler.
(2) 

İstanbul'da kalacak yer

Cenk Daniels #1517905 
Önümüzdeki hafta 3 gün İstanbul'da olacağım. Taksim veya kadıköy taraflarında çok pahalı olmayan, tek kalmak için uygun yer önerileriniz varsa açığım.

Teşekkürler.
(1) 

Prim yatırma hk.

Cenk Daniels #1515344 
Merhaba,
Örneğin diyelim ki çalışmıyoruz, ama emeklilik için dışardan prim ödemeye devam etmek istiyoruz. Dışardan prim ödemek ile bir başkasının yanında kendimi çalışıyor gibi gösterip o işletme üzerinden prim ödeme arasında fark var mıdır?

Avantajı/dezavantajı var mıdır yoksa bir farkı yok mudur?

Teşekkürler.
(5) 

Yurtdışına taşınma / taahhütlü internet fesih hk.

Cenk Daniels #1513630 
Selamlar, bir arkadaşım yurtdışına taşınıyor ve türk telekomda tahhüdü var daha 10 ay daha devam edecek interneti. Fesih etse cezai bedel çıkıyor. Sonuçta yurtdışına gidiyor, gerekçesi var. Cezai bedel ödemeden nasıl çıkılabilir bu işin içinden?

Teşekkürler.
(9) 

Zam oranını beğenmedim / istifa hk.

Cenk Daniels #1512201 
İşe gireli 3 ay oldu, fakat 3 ay içerisinde malum her şeyin fiyatı 2 ye katladı. Enflasyon malum. Bana yapılan zam %13 oldu. ( agi de yatmıyor artık)

İlk yöneticimle görüşüp ayrılmak istediğimi mi belirteyim yoksa direkt ik ile görüşüp işlemleri başlatayım mı?

Teşekkürler.
(8) 

Babaannem üzerine engelli aracı almak

Cenk Daniels #1510746 
Merhaba,babaannemin engelli oranı %90 kurula götürüp %90 engelli raporu alsak, babaannem adına ötvsiz sıfır araç alabilir miyim? Kendisi 88 yaşında. Uğraşmaya değer mi sizce?

Teşekkürler.
(10) 

Ne yapmalıyım

Cenk Daniels #1510387 
Yeni bir işe başladım ve bana önceden gece çalışması vs olacağından bahsetmemişlerdi, şimdi görüyorum ki haftanın en az 2 günü gece 4 e kadar çalışmaya katılıyorum. Ne yapmalıyım? Bu konuda ik ile görüşüp hayırdır biz böyle anlaşmamıştık demeli miyim? Ekstra bir ücret ödemesi yapılmıyor ve bu çalışma hayatımın kalitesini olumsuz yönde etkiliyor. Tavsiyelere açığım. (Deneme sürem bitti)

Teşekkürler.
(3) 

Linkedin profilim hk.

Cenk Daniels #1504721 
Merhaba,
İş ilanlarının takibini yapmak için linkedin hesabım olsun ama etkileşim halinde olduğum kişiler bile profilimi göremesin istiyorum. Sadece iş başvuruları yapmak için açık tutmak istiyorum linkedin hesabımı.

Böyle bir şey var mı? Yapabilir miyim?

Çok teşekkürler.
(4) 

Deneme sürecinde istifa etmek hk.

Cenk Daniels #1504132 
Normal karşılanır mı? Henüz 3 hafta doldu. Tam aslında alışma sürecindeyim fakat olmayacak yani sevemedim işi. Bunu yöneticime,ik ya nasıl anlatabilirim? Gerekçe olarak ne söylemem uygun olur istifa hakkında?

Yeni iş falan da bulmadım, sadece burada çalışmak istemiyorum.
(4) 

Sodexo mobil kapanır mı?

Cenk Daniels #1501635 
Merhaba, işten ayrılıyorum. Sodexo fizikel kart vermediler sadece mobil var. İçinde de iyi bir bakiye var. İşyeri kapatır mı kullanıma ayrıldıktan sonra?

Teşekkürler.
(9) 

Emeğin karşılığının olmaması

Cenk Daniels #1500716 
Çalışıyoruz, didiniyoruz, haftanın 45 saatini bir şirketin modern kölesi olarak geçiriyoruz, fakat sermaye sahibi insanlar hiç çalışmadan parasıyla çok kolay para kazanabiliyor. Bu durumu düşününce motivasyonum düşüyor ve emeğin karşılığının olmadığını düşünüyorum.

Usd faizi bonoda %7 seviyelerindeyken, normal mevduat faizi %16 lardayken parası olan parasına değer katarken emek harcayarak para kazanmak zoruma gidiyor bazen.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
Teşekkürler
(8) 

Araç satarken dikkat edilecek unsurlar

Cenk Daniels #1498187 
Merhaba, yarın aracımı satacağım. önce ekspertize sokacağız ardından noterden devir işlemini yapacağız. burada ekspertiz ücreti ve noter ücreti alıcıya ait değil mi? ayrıca devir işlemini yapmadan önce ücreti banka üzerinden mi almam daha doğru olur? farklı dikkat edilmesi gereken konular varsa söyleyebilirsiniz.

çok teşekkürler.
(2) 

İzmir havalimanından Özdere'ye ulaşım

Cenk Daniels #1497033 
Merhaba,
havalimanından Özdere'ye ulaşım için en uygun yol nedir? dolmuş var mıdır havalimanından, veya transfer?

teşekkürler.
(2) 

Yurtdışında yaşayan yabancılar Türkiye borsasında nasıl yatırım yapabilir?

Cenk Daniels #1496628 
İmkanı var mıdır?

Teşekkürler.
(4) 

Çalışma hayatı hk.

Cenk Daniels #1494912 
Merhaba,
Çalıştığım işyerinde mesai diye bir kavram yok. Remote çalışıyoruz, fakat sabah 9 akşam 6 hiç bir zaman olmuyor. Örneğin akşam saat 8 olunca da aranabiliyoruz, veya gece 2 olsa da. Kısaca mesai bitince mail takibini bırakma, gelen telefonları açamama gibi durum yok çünkü kritik sistemler. Sorun çözme aşamasında bize geliyorlar. Haftasonu olsa bile takip etmek durumundayız, ve aranabiliyoruz yine mail geliyor vs..Tabi gelen mailler bol cc li. Dönüş yapmazsan yönetici gözünde negatifç bir durum.

Fakat bizim de özel hayatımız var, her an bilgisayar yanımda gezemem ki? Artık maaşı batsın moduna girdim ve sorgulamaya başladım bu durumu.

Ne yapmalı bu durumda?
Teşekkürler.
(2) 

Tek başıma tatil yapmak istiyorum

Cenk Daniels #1494197 
1 hafta kafamı dinleyeceğim, tek bay girişi sıkıntı yapmayacak fiyat/performans otel de olabilir, veya farklı tavsiyelere de açığım. Amacım deniz, güneş ve kafamı dinlemek.

Teşekkürler.
(3) 

Özel sağlık sigortası hk.

Cenk Daniels #1493727 
Merhaba,
Anneme özel sağlık sigortası yaptırmak istiyoruz. 60 yaşında kendisi,
Önerileriniz var mıdır?
Teşekkürler.
(4) 

Remote çalışmak/ofis hk.

Cenk Daniels #1491924 
Merhaba,
Remote çalışoyorum. Evde işe odaklanamıyorum. Ofise gider gibi gidip, iş bitince evime dönmek istiyorum.
Ankara'da böyle ofis ortamı sunan yerler var mıdır?
Teşekkürler.
(6) 

Remote çalışmak hk.

Cenk Daniels #1490900 
Merhaba,
Oldukça stres yükü fazla olan bir işte çalışıyorum. Yaklaşık 10 senelik şirketimden ayrıldıktan sonra 8 aydır bu yeni işimde çalışmaktayım. Önceden hep ofise giderdim, sabah gider akşam eve dönerdim. Fakat yeni çalışmaya başladığım firma ile başından beri remote çalışıyorum.

Evde durmak istemiyorum, evden çıkıyorum starbucksa gidiyorum orada çalışıyorum, toplantı vs oluyor çoğu zaman 2 saat sonra felan kalkmak durumunda kalıyorum.

Kısaca işe kendimi verebileceğim veya keyif alarak çalışabileceğim bir ortam yaratamadım. Ben de bir sorun mu var acaba?

Sorum benim gibi remote çalışanlara;
Siz ne yapıyorsunuz?
Teşekkürler.
(5) 

Hep abi diye hitap etmek

Cenk Daniels #1489792 
Merhaba,
Çalıştığım işyerinde ilk günden itibaren kimseye saygıda kusur etmemek adına nezaket kurallarına hep uydum. Bazı arkadaşlara abi diye hitap ediyordum, başlangıçtan beri böyle olduğu için hala abi diye hitap etmeye devam ediyorum. Ama son günlerde herkese abi abi demek biraz rahatsız etmeye başladı beni. Aramızdaki yaş farkı da 1. Fazla bir yaş farkı yok yani. Kimseye abi demek istemiyorum artık ben. Bunu yavaş yavaş nasıl uygulayabilirim?

Fikirlerinizi dinlemek isterim. Teşekkürler.
(8) 

Temettü geliriyle geçinen var mı?

Cenk Daniels #1487567 
Yaptığı yatırımlarla yıllık 100k civarı temettü geliri olan ve hayatını bu şekilde geçindiren var mı? Veya çevrenizde tanıdığınız?

Teşekkürler.
(4) 

Köpekler gerçekten siyah beyaz mı görür?

Cenk Daniels #1486454 
Bunun bilimsel bir kanıtı var mı? Varsa nasıl anlaşılmış?

Çok teşekkürler.
(6) 

Aşı öncesi/sonrası alkol alınır mı?

Cenk Daniels #1483905 
Aşıdan önce ve sonra 3 gün alkol alınmaması önerilmiş, doğru mu acaba? aşıdan sonra alkol alsak nolur?
teşekkürler.
(1) 

Covit testi için gidebilir miyim?

Cenk Daniels #1479112 
Merhaba,
yarın covid testi için hastaneye gitsem, çevirmeye denk gelirsem sorun olur mu?
teşekkürler.
(2) 

Ailemin evinden kendi evime nasıl geçebilirim?

Cenk Daniels #1477501 
Malum kısıtlama var, fakat ailemin evinden kendi evime geçmek istiyorum. Arabayla 10 dk sürüyor. Toplu taşıma da kullanabilirim. Fakat gereksiz ceza yememek adına bu konuda mazeret talebinde bulunabiliyor muyum e-devletten? Yoksa bayram sonuna kadar burada mı kalmak zorundayım?

Teşekkürler.
(3) 

Haftasonu alkol satışı yasak mı?

Cenk Daniels #1473179 
Geçen haftasonu yoktu, bu haftasonu var mı?
Teşekkürler
(3) 

İşle alakalı ne yapmalıyım?

Cenk Daniels #1472859 
İşyerinde bir kaç ayım doldu, uzaktan çalışıyoruz. Doğru düzgün bir takım şeyleri öğretmeden direkt benden işi yapmamı ve çözüm üretmemi bekliyorlar. Yöneticiye işle alakalı soru sorsan o da bilmiyor çoğu kez, takıldığım noktada danışacağım kimse yok. İş arkadaşları desen angarya işleri bana yıkma peşinde. Bir de öyle bir şey ki, özel bir takım programlar var kullandığımız dışardan öğrenme gibi bir durum da değil. Mesela iş geliyor ben geriliyorum, bu ne şimdi, nasıl yapıcam bunu gibi. Anksiyete bir nevi. Haftalardır çıkış yolu arıyorum ama bulamadım. Yeni işte arıyorum bir yandan ama malum piyasa bitik.

Ne yapmalıyım bu durumda? Çok teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık