(2) 

Sakarya-Antalya Arası Gezi planı

Zima Blue #1581886 
merhaba,

kız kardeşimin düğünü nedeniyle önümüzdeki ay antalyaya gitmem lazım. düğün günü yol gidip sonra düğüne katılmak istemiyorum. 2 gün önceden yola çıkmak istiyorum ama antalya da konaklamak da pahalı. acaba diyorum bu güzergahta konaklayarak hem de gezerek 2-3 saat araç kullana kullana gitsem buraya. ama nereye uğramaya değer nerde kalınır gezilir hiç bilmiyorum.

var mıdır önerisi olan?
(8) 

Kira - arabulucu durumları

Zima Blue #1580985 
Merhaba,

2020 Nisan ayından beri kirada oturduğum bir ev var. Ev sahibi arabulucuya gitmiş. Bu durumla alakalı bir iki sorum olacaktı. öncesinde biraz bilgi vereyim.

Nisan ayında zam zamanıydı kimse aramadı beni ben de %25 lik farkı yatırıp yolladım. Şuan oturduğum kira çevreye göre düşük. Arabulucu ile anlaşmayı planlamıyorum. Geçen sene 2 kere zam yaptık. evin duvarları kabardı su aldığından dolayı, kiracı kendi oturuyor kendi problemi dediler. kiradan düşmeden kendim yaptım. eve ilk girdiğim tarihte muhite göre zaten yüksek kira ile girmiştim.

bu ve benzeri sebeplerden anlaşmayı planlamıyorum. 5. yılım dolunca da çıkmayı planlıyorum.

bu bilgiler ışığında, arabulucu ile anlaşmadığımda dava süreci olacaktır. Bu süreçte (bildiğim kadarıyla yeniden tespit davası 5. yılda açılabiliyor) davayı kazanma ihtimalleri var mı? tekrar bir avukat süreci vs olacağından o kısım da maliyet olacak.

sizlere danışıp karar vermek istedim.

herkese iyi günler.
(4) 

Kedinin işemesi

Zima Blue #1579421 
merhaba,

4 yaşına girecek, 6.ayında kısırlaştırılmış bir tekir kedim var. evde kullanmadığım bir duşu ona adadım. tuvaleti buradaydı. genelde tuvaletine işese de arada duşa kabinin giderine de işediği olmuştu.

ama 3 günde iki kere aynı halıya işedi. evin giriş kapısının önündeki halıya 3 gün önce işedi. temizledik vs, bugunde diğer ucuna işemiş.

sonuç olarak birden bire nerden çıktı bu? tuvalet kabını kumunu mu beğenmiyor? dışarı mı gitmek istiyor nedir?

teşekkürler.
(4) 

Boş diş yerine tedavi f/p önerisi?

Zima Blue #1578474 
iki adet farklı noktalarda çekilecek dişim var. bunların yerine fiyat/perfomans olarak hangi tedaviyi yaptırmak lazım. köprülü diş, dişli köprü implant falan bi şeyler var anladığım kadarıyla. ama ömürleri ne kadardır kullanımı nasıldır bilemiyorum.

teşekkürler.
(1) 

2k monitor tavsiye soru

Zima Blue #1577434 
merhabalar,

standart oyun monitoru olarak kullanacagim. fifa da oynayabilirim fps de belki de mario oralar karisik. az da olsa film izlemeyi de planliyorum. 27 inc 2k 144hz bir monitor tavsiyeniz varsa alirim.

tavsiyeniz yoksa da va panel ile ips panel arasinda cok fark var mi sorusuna cevap verebilirsiniz? va panelde 7-8.5 arasi bilindik markalar var. ips de ise 10.5 dan basliyor. deger mi?
(5) 

Kilo verme, kalori açığı oluşturma hk.

Zima Blue #1576955 
merhaba,

şimdi benim kafama takılan bir soru var.
diyelim ki benim kilomu korumak için almam gereken kalori 3000.
ben de günlük 2000 kalori alarak 1000 kalori açık oluşturuyorum.

bu kaloriyi tek seferde gece 12 de almakla,
gün içinde 5 öğünde 400, 400 olarak almanın bir farkı var mı?

her iki durum için bir ay sonra kaybedilecek kilo aynı mı olur?
bilimsel olarak cevabı ne olur bu sorunun?

teşekkürler.
(1) 

Hazır sistem kasa tavsiye (OEM)

Zima Blue #1575927 
merhabaların,

max 27-28k paraya bir sistem bakıyorum. cok cozurtturmalı oynayan bir insan değilim basic seyler takılıyorum ama sistem alıp da canım bişe çeker oynayamazsam üzülürüm.

bu minvalde baktım baktım şöyle bir kaç ürün sanki okey gibi ve yorumunuza muhtaç;

www.vatanbilgisayar.com

www.gaming.gen.tr

www.gaming.gen.tr

bunların dışında da önerinizi tabiki merak etmekteyim.

varsa tavsiyeniz bir dal alırım.
(2) 

Calinan bisiklet hk.

Zima Blue #1554904 
merhabalar, bu sabah ise giderken hava da mis gibi aksam bi temizlim sunu da gezeyim dedigim bisikletimi yurutmusler. kilidi kesmek suretiyle alip gitmisler. etrafta kamera goremedim. polise haber etmenin yada baska birseyin anlami var midir ?

teskurler.
(5) 

Almanyadan ne alinir?

Zima Blue #1554488 
selamlar selamlar,

gecenlerde instagrami kaydirirken gordum, c vitamini vs 1€ diyordu. bizim buralarda hep fahis fiyat. boyle burda fahis fiyat olupta ordan ucuza almalik ne olur ki?
(3) 

pragta bir aksam ve cekya

Zima Blue #1548309 
merhaba,

is icin cek cumhuriyetine gidecegim. Strakonice tarafina. ama bir aksamlik vakti
m var prag merkezde. ne yapmali, ne yemeli bu? zamanim az o nedenle nokta atisi biraz gezeyim goreyim istiyorum.

tesekkurler.
(2) 

Roborock s5max ve diğerleri

Zima Blue #1536726 
merhaba, dubleks bir evde oturuyorum. haritalandırma imkanı daha fazla diye roborock alma niyetindeyim ama anlamadığım bir nokta var. diğer modellerde anladığım kadarıyla bir katı haritalandırıp temizletirken, diğer kata aleti koyarsam orayı da temizleyebiliyor haritalandırma olmasa dahi.

şimdi tam olarak avantajı nedir daha fazla haritalandırmanın?

teşekkürler.
(1) 

Kanser calismayan ev hanimina malulluk ayligi var midir?

Zima Blue #1518730 
sb.

upper intermediate ve advanced seviye ingilizce

Zima Blue #1496125 
bu seviyelerde okur-yazarlik ve dinleme var ama yeterli konusma becerim ve gramer dagarcigim yok. (yani her seyi duyarak ogrendigim icin kurallarin vs adini bilmiyorum gibi) boyle ucretsiz yada ucuzundan nerelere bakmak lazim bu isi ilerletip gelistirmeye calisirsak?

teskurler.
(2) 

Sakarya-Samsun guzergahinda kamp

Zima Blue #1489803 
niyetim var esimle bir gece. ama nerede olur onu bilemedim. wc vs iceren bir kamp alani olmali ama konum icin bolu ilgaz kastamonu yada baska yerler icin fikri olan varsa dinlemeyi isterim.

tesekkurler.
(3) 

kisir kedi icin optimum mama

Zima Blue #1488673 
8 aylik civari kisir bir erkek kedim var. felicia kisir somonlu kuru mamasi var ama istemeye istemeye yiyor hayvan. paraya kiyip n&d kisira geceyim diyorum ama orda da bi problem var. kaliteli mamalarin protein oranlari cok fazla. bu evde takilan enerjisini atamayan hayvana sikinti degil mi?

bir de gittim 3 farkli mama aldim denetmek icin hayvana gitti n&d dururken reflex marka kisir mamasina yapisti. dandik mi cok bu reflex ne dersiniz? ya da bunlarin hepsini gec kisir kediye su marka model mama al denettir diyen varsa onu da dinlerim.

bu arada mevzubahis kedi

samim 8 aylik erkek tekir 5.5 kilo
(3) 

Ayak agrilari ve sorunlari hangi doktor

Zima Blue #1486857 
cok sacma sapan bir baslik oldu ama derdimi soyle anlatayim;

Ekteki fotografta 3 ve 5 numalara denk gelen bolgelerde acayip bir aci/agri karisimi bir sikintim var. oyle ki rahatlatmak icin ayagimi bukup agriyan yerin ustune bastirdigimda gozlerim falan karariyor oyle bi sanci.

her iki ayagimda da var bu sikinti. bir diger konu kendi kendime teshis koymus olsam da topuk dikeni diye dusundugum sey cikiyor ayagimda.

bunlarin hepsini toplayinca ben hangi bolume gideyim gozukmeye bilemedim. cildiye mi ortopedi mi yoksa fizik tedavi mi yada bilmedigim baska bir alan mi?

derdini seveyim diyeceksiniz ama deneme yanilma yoluyla hastane pesinde kosturmak istemiyorum ve artik bu ayak acisindan gina geldi.

tesekkurler.
(2) 

7 aylik kisir kedi icin mama

Zima Blue #1475945 
merhabalar, gecenlerde mama onerisi rica etmistim sonuc olarak felicia kisir yetiskin kedi mamasi aldim. ancak bizim eleman 7 aylik daha yeni. bu yetiskin mamalarinin taneleri normalde yedigi yavru mamalarinin iki kati falan. simdi bu feliciaya gecince yememeye basladi mamayi. acaba diyorum boyutuyla mi alakali?

bir diger sikinti da, bu hayvan 7 aylik ve kisir. simdi bu hayvana kisir mamasi mi vermek lazim, yavru mamasi mi?

tesekkirler.
(7) 

Kisir kedi mama ve oneri

Zima Blue #1475344 
merhabalar, bir adet erkek 1 yasindan ufak kisir bir tekirim var. suan icin high class kedi mamasi alacak butcem malesef yok. ama hayvana besin degeri olmayan copte yedirmek istemiyorum. bu durumda hangi mamadan kullanmali?

bir diger sorum da, ne yaptiysam hayvanin el ayak isirmasini engelleyemedim. oyun ayagina isiriyor ama biraktirdikca inada bindirip daha cok saldirmaya ugrasiyor. var midir bi taktigi bu isin cozumunun?

tesekkurler iyi aksamlar.
(2) 

kafayi yememek icin ne yapmali

Zima Blue #1474540 
soru baslikta aslinda. borc harc derken bi de pandemi vs hepten artik cildiricam. ne yedigim yemekten keyif alabiliyorum ne uyudugum uykudan. surekli bi gerileme hissi surekli bi noksanlik. ikinci bi beceri is yapayim diyorum konstrasyon sifir. koca bi bok cukurunun icinde oturuyor gibi hissediyorum. ne yapmali da cildirmamali bu hayatta?

tesekkurler.
(2) 

Yurtdisindan getirilen telefon hk.

Zima Blue #1470224 
yasal sure olan 120 gun icinde kayit ettirilmedi.ekim ayi gibi telefon kapandi.sonra telefonun sahibi yakin zamanda tekrar yurtdisina cikti geldi. simdi bu 120 gun sureden dolayi kapanan telefonu tekrar kayit ettirme sansi var midir?

tesekkurler.
(2) 

note 10 plus fiyat degerlendirme?

Zima Blue #1469612 
merhabalar. Yurtdisindan gelen bir note 10 plus telefon var. bu telefonun ortalama 15 ay garantili hali 6000 civarinda. yurtdisindan gelen bu model bir telefonu satin almak istesem kayit parasi haric kac para verilir buna? telefonun sahibi yakin arkadasim hatti onun uzerine tasiyacagim malum yeni yasa geregi kimin pasaportuna kaydoluyorsa onun uzerinde olmali hat. Derdim ölücülük yapmadan, fazla da bayilmadan haklari koruyarak bi teklif yapmak ama ne o kestirebiliyor ne ben. kac para verilir simdi bu cihaza?

* bence telefonun tanidik disina satilmasi zor.
* telefonu aldiktan sonra satamam kimse almaz. yani sansim varsa bozulana kadar ben kullanacagim.

tesekkurler.
(7) 

Almanyadan elektronik urun ne alinir?

Zima Blue #1465489 
merhabalar, bir arkadasima getirtecegim bir urun ariyorum. ne aldirsam bilemedim. mekanik klavye, gaming mouse yada gaming kulaklik aldirayim dedim de hic oyle ordan alinca ucuza gelecek bi urun bulamadim. steelseries logi falan nerdeyse fiyatlar burayla ayni. oncelik olarak bu urunler olmak uzere baska ne getirtilebilir oradan? satmayacagim kendim kullanacagim tek derdim burda ki fiyatindan cok daha iyi/dusuk bir paraya getirtebilecegim bir urun istiyorum. mesela burda 800-1000 bandinda bi urun ordan gelirken 500-600 a geliyosa alayim diye dusunuyorum.

cok salakca yazmisim ama afola. derdimi anlatabilmisimdir umarim. tesekkurler.
(4) 

Bilgisayar problemi ?

Zima Blue #1454242 
merhabalar, becerebilip de koyabildiysem, bilgisayar alakasiz anlarda bazen acildiktan bes dakika bazen 3 saat sonra ekteki gibi oluyor.

becerip koyamadiysam eki, bilgisayar alakasiz anlarda aniden ekrani yesile dondurup yuksek bir buzzing noise ( tam diyemedim ne oldugunu) cikartarak oluyor. reset atinca duzeliyor.

sormadan soyleyeyim, dumduz masaustundeykende olabiliyor, video izlerken de bazen iyun oynarken oluyor. sicakliklara baktim 40 civari zaten ortalama hep.

simdi benim sorum su, su aralar sikigisim zaten boyle nokta atisi yaparak problemi cozmem lazim. Psu mu degismek gerekli, ne bileyim anakartta mi vardir sorun? anlayaniniz varsa bi el atarsa sevinirim.

tesekkurler.
(5) 

2.el arac satin almak ve plaka degistirmek

Zima Blue #1449369 
merhabalar, 34 plaka bir arac buldum ve bir sikinti cikmazsa yarin sabah noterden devrini gerceklestiregiz. Plakayi bulundugum ilin kodu olan bir plaka ile degisecegim ancak internette celiskili bilgiler var. Bunun uzerine sorularim soyle;

1-) devir islemi sirasinda notere eski plakayi goturecegim bunu biliyorum, peki yeni plakayi soforler odasindan mi alacagim yoksa once emniyete mi gitmek gerekli?

2-) plakayi degistirmek icin devir yapar yapmaz sigorta yaptirmak zorunda miyim?

3-) esim ve benim bas harflerimden olusan bir plaka almak istesem cok mu pahali olur?

4-) Bunlarin disinda araba aldiktan sonra evrak isleriyle alakali yapmam gereken ekstra seyler var mi?

not: ilk aracim olacak, hic arac alip-satmadim.Anlamiyorum da bu islerden.

tesekkurler simdiden.
(2) 

Pejo 301 piyasasini bilen takip eden?

Zima Blue #1449210 
merhabalar, bu arabalarin piyasasini takip eden bilen varsa bir arac gosterip fiyati hakkinda yorum almak istiyorum.

tesekkurlee.
(2) 

Sakarya arac ekspertizi

Zima Blue #1448072 
selamlar, sakaryada arac almadan once aracin motor vs herseyini gosterebilecegim guvenilir fiyatlari cok ucuk olmayan (max 400-500) bir eksper var midir?

tesekkurler.
(3) 

Döküm Üretim muh. hakkinda

Zima Blue #1446293 
Meralurji malzeme muhendisiyim. Celik konstruksiyon isinde kalite sorumlusuyum 2.5 yildir. ilk isim. simdi bir dokum firmasindan muhtemelen uretim muhendisligi ooldugunu dusundugum bi pozisyondan is gorusmesine cagirdilar. simdi maas sartlar falan gectim de, herkes gozumu korkuttu bi cevremdeki. surekli mesai olur sabah aksam girisin cikisin belli olmaz gibisinden. oyle arada sirada mecburi olan mesailere takilmamda haftanin uc gunu mesaiye kalacaksam da isime gelmez tabi.

sorum su, bu tarz yerlerde calisan varsa durum nedir, gercekten boyle mi?

tesekkurler.
(2) 

Hemsire, Es durumu Tayin sartlari

Zima Blue #1446221 
merhabalar, esim onumuzdeki ay 3. senesini dolduruyor ve kadrolu olacakmis. Istanbulda calisiyor devlet hastahanesinde, sakaryaya es durumundan tayin isteyecek kadroya gecince. ben ozel sektordeyim 720 gun sigorta sarti saglaniyor.

Ancak, bilmedigim su; ben bu is yerinde 720 gunu doldurdum ve fiilen devam etmekteyim, tayin istegini yaptiktan sonra sonucu ogrenene kadar ben burda calismaya devam etmek zorundamiyim? yoksa tayin istegini yaptiktan sonra ben biraksam isi bi problem olur mu?

karisik olduysa afola, tesekkurler.
(5) 

80-90 bin bandinda arac onerisi

Zima Blue #1445917 
merhabalar, arabayi surmek disinda cok anlamam. cok bir donanim sekil istegim de yok. tek derdim bu paralara alabilecegim en temiz en sorunsuz arabayi almak. illaki bi filtre koymam gerekirse dusuk km, parca ucuzlugu gibi etmenler olabilir.manuel, dizel, benzin vs farketmez. benim dumduz bakmam sonucunda anladigim, alabildigim arabalar corsa, 301, i30 gibi araclar.

sonuc,80-90 bandinda hangi araclara bakmaliyim, tesekkurler.
(4) 

Bisiklet Secimi F/P

Zima Blue #1442463 
Merhabalar, Mosso legarda 2024 kilitlenebilir masa v fren bisikleti almayi planliyorum fiyati 2200 tl. Bu paraya sunu al diyeceginiz bir urun var midir?

yoksa direk al gec mi dersiniz?

tesekkurler.

(Sehir icinde kullanilacak, her gun her gun 20 km yol yapmam)
(5) 

Bisiklet tercihi ve Onerisi

Zima Blue #1440500 
Merhabalar, direk konuya gireyim. Sehir icinde genelde duz yollarda kullanmak uzere hem market islerine gitmek hemde turlamak icin bir bisiklet ariyorum.Butce max 1500-1600. Mosso legarda 2021 mdm v hosuma gitti.ama anlamadigim icin direk atlayip almak istemedim.

Kafami karistiran diger konuysa katlanir bisikletler. Decathlon da btwin bisikletler var bu butcede. alinir mi ki? iki market poseti tasirim en fazla.

sonuc olara 187 boy 92 kilo bir insan evladi markete ona buna gitmek ve biraz gezmek icin hangi marka model bisiklet alsin? Alirken nelere dikkat etsin?

Tesekkurler hayirli isler.
(4) 

Internet servis saglayicilari ve modem hakkinda

Zima Blue #1418048 
merhabalar, turknetten internet baglatmayi dusunuyorum. 75 tl karsiliginda 35mb e kadar internet vaadediyorlar.Modem olarak zxyel T50b model bir modem sundular 384tl karsiliginda. Simdi benim cok anlamadigim mevzular o yuzden buraya bir danisayim dedim. Oncelikle internetin kullanacagi ev dubleks bu yuzden guclu bir modem istiyorum. Bu onerdikleri model modem fiyat/performans olarak isimi gorur mu? yoksa bu paralara su model var daha guclu dediginiz bir modem var midir?

Var ise su daha iyi dediginiz bir servis saglayicisi yada paket onlari da onerebilirsiniz.


simdiden tesekkurler.

Lokasyon:Sakarya
(11) 

covid-19 sebebiyle balayi iptali

Zima Blue #1415145 
merhabalar, 30 mayis da dugun 1 haziranda ise balayi planimiz vardi nisanlimla. Ancak suan ki durum nedeniyle dugun erteleniyor balayini ise iptal etmek istiyoruz. surec duzelse bile riske girmemek adina. Nisanlim yogun bakim hemsiresi istesek de zaten izinleri iptal gidemiyoruz bir yere. Sorum su ben bu balayi icin ayarladigim otele odemeyi de yapmistim, iptal etmek istersem bana ne gibi bir zorluk cikarabilirler ve bunlarla nasil basa cikabilirim?

tesekkurler.
(1) 

Kalite Güvence, Kalite Kontrol ve Çelik sektörü

Zima Blue #1363655 
merhabalar, öğrenciliğimin bitmesine yakın çelik konstrüksiyon sektöründe bir işe girdim. 10 ay oldu. Her şeyi sıfırdan öğrenerek geldim bugüne kadar. Saha deneyiminin yanında artık dökümantasyon ve geri kalan kalite sistemleri vs öğrenmek istiyorum. Önce kendime sonra da çalıştığım yere bir faydam dokunsun istiyorum. Ama nereden nasıl neyi öğrenmem gerektiğini bilemiyorum.

Firma çelik konstrüksiyon sektöründe proje bazlı imalat yapan bir firma. Bir değişimin gelişmenin içinde olan bir yer. kendime bu gelişimde yer bulmak ve bu işletmenin en azından kalite anlamında sistemini geliştirmek istiyorum. Raporlama olsun, kalite sistemleri olsun WPS, PQR olsun her hangi bir konuda fikrinize talibim.
1

mobil görünümden çık