(4) 

Yurtdışından gelirken içki hakkı

deepest #1567659 
Merhaba,
kişi başı ne kadar hakkımız var? 1 adet yüksek alkollü 1 adet %22 ve altı oranda olan 1 adet düşük alkollü değil mi?

teşekkürler.

İzmir'de çocuk için yazılım kursu

deepest #1567016 
Merhaba,
yakın bir arkadaşım 14 yaşındaki çocuğunun yazılım dili öğrenmesini istiyor,
bunun için İzmir'de tavsiye edeceğiniz çocuklara yönelik programlama öğreten kurslar var mıdır?

teşekkürler.

implant sonrası protez hk.

deepest #1557611 
Merhaba,
babama implant yaptırdık şimdi protez aşamasındayız. bu aşamada doktor vida üstü simente olarak işlem yapacağını söyledi. bu doğru bir yöntem midir? bunu mu tercih etmeliyiz? biraz ataştırdım ama net bilgiye ulaşamadım, bilgisi olan arkadaşlar tavsiyede bulunurlarsa sevinirim.

teşekkürler.
(1) 

Cisco sertifikasyonu hk.

deepest #1552153 
Merhaba, hali hazırda cisco ccnp routing switching sertifikam var fakat yakında expire olacak. tekrar sınavına gireceğim ama sınav kodları değişmiş, bir süre takip edemedim gelişmeleri biraz araştırdım ama net bilgi edinemedim. ccnp r&s sertifikasını 3 yıl daha uzatmak için hangi sınavı almalıyım?

teşekkürler şimdiden.
(11) 

İş değişikliği hk.

deepest #1548363 
Selam arkadaşlar,
iş değişikliği sürecindeyim, teklif gelen firma şu an çalıştığım işyerinden aldığım ücretin %50 si fazla bir oranda ücret teklifi ile geldi. diğer yan haklar aynı. ama iki tarafın da eksisi ve artısı var.
bulunduğum işyerinde nisan ayında artış olacak ve bu artışla bu aradaki farkı kapatacak, ve yılda 1 maaş prim var. diğer yerde ise buna paralel olarak kendimi daha fazla geliştirme şansı var ama aynı zamanda çok daha yoğun bir tempo var. tamamen uzaktan çalışma. (ben uzaktan çalışmayı sevmiyorum). ve ayrıca 7/24 destek durumu isteniyor. (kısaca bilgisayar her zaman yanımda olacak). prim yok.

şu an bulunduğum yerde mesai saatlerim belli, 9-6 ve haftasonu çalışmıyorum. 7/24 destek istenmiyor. ofise gidiyorum. çok aşırı yoğun bir tempom yok ama tek handikapı kendimi fazla geliştirme şansı bulamıyorum.

bu durumda tercihiniz ne olurdu?

çok teşekkürler.
(3) 

Kurumsal mail hesaplarının imza kontrolü hk.

deepest #1545108 
Merhaba,
kurumsal firmanın tüm çalışanlarının aynı formatta imzaya sahip olmaları isteniyor, bunu kontrol edebileceğimiz bir yönetim paneli var mıdır?

çok teşekkürler.
(4) 

Covid 19 - rapor hk.

deepest #1530042 
Merhaba, malesef ki covid 19 testim pozitif çıktı. 7 günlük istirahat raporu yazdılar. Bu raporlu olduğum sürenin ücretini sgk dan mı alacağım yoksa işyerinden mi? Süreç nasıl işliyor acaba?

Çok teşekkürler.
(5) 

Kiraci ile yaşadığımız sorun hk.

deepest #1526477 
Selamlar. Kiracımızın 1 yıllık süresi 1 haziran itibariyle doldu. Tefe tüfe oranı olan %40 lık bir artış yapmamız gerektiğini söyledik. Fakat kendisi ısrarla %25 ten fazla yapamayacığımızı söylüyor. Biz de diyoruz ki haziranda 1 yılı dolduğu için tefe tüfe baz alınır. Israr edip %25 üzerinde yatırmayacağını söylüyor. Eğer %25 oranında kira yatırırsa ev sahibi olarak hakkımız nedir? Ne yapmalıyız?

Teşekkürler.
(3) 

Haziran ayında kira artış oranı ne olacak?

deepest #1526252 
Merhaba,
kiracımızın 1 yıllık süresi 1 haziran itibariyle doldu, kendisi 1 yıllık kiracımız. artış oranını tefe tüfe oranından mı yapacağız? yoksa %25'i mi baz alacağız? ayrıca kira artış oranının %25 olarak sınırlandırılması konusu yasalaştı mı? yoksa görüşme aşamasında mı?

çok teşekkürler.
(3) 

İzmir Otogardan Güzelbayçe'ye en pratik nasıl gidilir?

deepest #1524433 
İzmir otogardan güzelbahçe'ye gitmem gerekiyor, en pratik nasıl gidilebilir? herhangi bir firmanın direkt servis aracı var mı?

teşekkürler.
(3) 

Yaşlılara aşı evde yapılıyor mu?

deepest #1511852 
Merhaba,
Anneannem 88 yaşında ve ortopedik engeli olduğu için yürüyemiyor. 3. Aşıyı olması gerekiyor. Eve gelip aşı yapıyorlar mı? Bunun için ne yapmamız gerekir?

Teşekkürler.
(2) 

Taksim'de sabaha kadar açık mekan var mı?

deepest #1506682 
Merhaba,
En azından sabah erken saatlere kadar oturup zaman geçirilecek açık mekan var mıdır?

Teşekkürler.
(2) 

Bitcoin fiyat farkı

deepest #1504272 
Merhaba, örneğin google üzerinden 1 bitcoin kaç tl diye arama yaptığımda 650 bin tl gösteriyor, fakat binance ve diğer sitelerde 687 bin gösteriyor. Bazı bitcoinle para yatırılan siteler google üzerindeki değeri baz alıyor. Google bu değerleri nereden alıyor acaba?

Fikri olan var mı?
Teşekkürler.
(1) 

İş hukuku hk.

deepest #1485134 
Merhaba,
iş sözleşmesinde "kural olarak işçinin işlemiş ücretinin ödeme tarihi takip eden ayın ilk iş günüdür. mücbir sebep olmadıkça, ücretler ödeme ödeme gününden itibaren en geç 20 iş günü içinde ödenir." diyor. bu durumda 28 haziran'da 20 iş günü dolmuş oluyor. ama buradaki mücbir sebep açıklaması nedir'le ilgili açık bir şey yok.

bu durumda tek taraflı fesih hakkı doğmuş oluyor mu? 28 haziran itibariyle 20 iş günü ücret ödenmemiş oluyor.

teşekkürler.
(1) 

Aşı olanlar KKTC'ye gidebiliyor mu?

deepest #1484482 
Bu durumdaki son gelişme nedir? Çok teşekkürler.
(17) 

İş hayatı hk.

deepest #1483232 
Merhaba,

Diyelim ki bankada 1 milyon tl paranız var, çalıştığınız işyerinde pozisyonunuz güzel, istanbul şartlarında ortalama aylık 10k maaş alıyorsunuz diyelim. Ama iş yükü ağır, her gün sabah işe giderken lanet ediyorsunuz. Bitmek bilmeyen toplantılar, mesai bitimi bile olsa işle alakalı çalan telefonlar vs. Kısaca çalışmak istemiyorsunuz ve hayatı yaşamak istiyorsunuz ama işyerinin size sunduğu imkanlar size işten çıkarsam acaba pişman olur muyum hissi uyandırıyor.

Şu da bir gerçek ki, iş hayatında bir daha çalışan köle olmak kesinlikle istemiyorsunuz bu işten çıkarsanız. Yani bir daha ücretli çalışan olmak istemiyorsunuz.

Not : ev sizin. Arabanız da var.

Soru net, bankadaki paraya güvenerek istifa eder misiniz?
(2) 

İşten ayrılma hk.

deepest #1476474 
Bu çalıştığım işyerine bir arkadaşım vesilesiyle girdim, kendisi beni çağırdı ve işe girmeme yardımcı oldu. Fakat ben işi sevemedim ve aktif iş arayışım devam ediyor. Yaklaşık 5 ay oldu işe başlayalı, benim işe girmeme yardımcı olan arkadaşıma işten ayrılmak istediğimi söylesem ayıp etmiş olur muyum? İşten ayrılmayı kafama koydum çünkü sevmiyorum ve alışamadım.
Teşekkürler.
(2) 

Hisse senedinde temettü/bedelsiz sermaye artırımı hk.

deepest #1475376 
Merhaba, diyelim ki bir kağıt aldık ve bunun yıllara oranla temettü verimi %3.5 yani kabaca 100 bin tl ye 3500 tl düzenli temettü alıyoruz. Peki diyelim ki şitket %500 oranında bedelsiz sermaye artırımı yaptı, 20 olan kağıdın değeri 4 e düştü ve bizim payımıza düşen lot sayısı da ona paralel %500 arttı. Bu durumda aynı temettü verimi kalmaya devam eder mi? Yani 3500 olan temettü gelirimiz buna paralel 5 kat artar mı?

Teşekkürler.
(6) 

Arsamın piyasa değerini nasıl öğrenirim?

deepest #1468267 
Merhaba,
yıllar önce gelişmekte olan bir bölgede arsa yatırımı yapmıştım, şimdi eğer satarsam ne kadar eder bunu öğrenmek istiyorum. nasıl anlayabilirim? çevredeki emlakçılara bir kere sorma gafletinde bulundum ama her fırsatta arayıp müşteri olduğunu satmak isteyip istemediğimi soruyorlar. emlakçı kanalı dışında nasıl öğrenebilirim piyasa değerini?

teşekkürler.
(1) 

Sigorta prim ödemesi hk.

deepest #1467684 
Merhaba,
İsteğe bağlı sigortalılıktan faydalanıp primi kendin ödemek mi mantıklı, yoksa tanıdık bir arkadaşının işletmesinde kendini çalışıyor gibi göstererek o şekilde ödemek mi? İkisi arasındaki fark nedir?
Teşekkürler
(2) 

Sokağa çıkma kısıtlaması hk.

deepest #1460464 
Merhaba,
babamın bir sağlık sorunu bulunuyor ve sokağa çıkma kısıtlaması süresince bir sorun olursa acile götürmemiz gerekebilir. fakat ben aynı şehirde farklı bir lokasyonda yaşıyorum, eğer ki acile götürmemiz gerekirse özel aracımla çıkıp babamı acile götürebilir miyim? bu belgelendirilebilecek bir durum değil tabi ki, şu anda bunun kararını vermem gerekiyor. ya kendi evime gideceğim, ya da ne olur ne olmaz diye babamın yanında kalmam gerekecek.

çok teşekkürler.
(1) 

Franchising hk

deepest #1459736 
Merhaba, mesela mcdonalds'ın Türkiye sahibi mcdonals'a karından ne kadarlık bir pay veriyordur? Böyle bir şey var mı?

Teşekkürler.
(4) 

Sodexo mobil ödeme

deepest #1459022 
Fiziksel kart vermediler, sadece mobile tanımlandı sodexo. Şimdi yemeksepetinden sipariş vermek istiyorum ama sadece sodexo yemek kartı seçeneği var. Cihazların hepsinde mobil ödeme seçeneği var mı? Sorun yaşar mıyım?
Teşekkürler.
(2) 

Numara taşıma hk.

deepest #1458577 
Hattımı çarşamba günü turkcellden türk telekoma geçirmek için başvurdum, sms geldi dün türk telekoma geçeceğine dair. Dün akşam saatlerinde turkcell hattım devre dışı kaldı, türk telekom sim kartını taktım o da heniz aktifleşmemiş görünüyor. Kısacası şu an hattımı kullanamıyorum. Sorun ne olabilir? Hat taşıma işlemlerinde süre biraz uzun mu oluyor? Teşekkürler
(3) 

Zoom windows 7'de çalışmıyor mu?

deepest #1455879 
Duyduğum kadarıyla çalışmıyormuş, doğru mudur? Çalışması için ne yapabilirim? Teşekkürler
(2) 

Ankara'da iyi kulak doktoru

deepest #1448281 
Babamın ağır işiten kulağını göstermek istiyoruz, emekli sandığı ile anlaşması olan iyi bir kulak burun boğaz doktoru tavsiyesi olan var mıdır? Teşekkürler.
(1) 

Ankara gelin çıkarma

deepest #1445209 
Merhaba, yakın bir arkadaşım evleniyor, Ankara'da gölbaşı semtinde davul zurnalı gelin çıkarma yaptıracağız. Bunun için tavsiyeye ihtiyacımız var, nereden ayarlayabiliriz davul zurnacıyı?

Teşekkürler.
(5) 

Free shoptan alınan ürünü uçakta yanımıza alabiliyor muyuz?

deepest #1440304 
Dış hatlardan iç hatlara geçiş yapıcam, free shoptan 2 tane içki alsam bu covid sürecinde uçak kabininde taşımama izin veriliyor mu?

Pegasusta şöyle yazıyor, kafam karıştı açıkçası.
"Uçak içine kadın el çantası, laptop, evrak çantası ve bebek malzeme çantası dışında bir şey almanıza izin verilmeyecektir."

Teşekkürler
(3) 

KKTC'den ev satın almak

deepest #1403474 
Sizce mantıklımı? kira getirisi yüksek mi? ayrıca ev satın aldıktan sonra vergi vs. durumları nedir bu konuda bilgisi olan arkadaşlar var mı? teşekkürler.
(1) 

Girne meyhane tavsiyesi

deepest #1403096 
Rahat rahat tek başıma gidip rakımı içebileceğim fiyatları uygun olan bir meyhane var mıdır? Tavsiyelere açığım. Teşekkürler.
(2) 

Ptt de çalışan arkadaşımın tayini hk

deepest #1402857 
Arkadaşım ptt de 399 a tabi memur olarak çalışıyor, ailesi ankara'da ve buraya gelmek istiyor. Geçtiğimiz tayin döneminde malesef olmadı, bu sene tekrar şansını deneyecek fakat artık çalıştığı yerde o kadar mutsuz ki istifa etmeyi bile düşünüyor. Çok ciddi yıpranmış durumda ve psikolojisi çok kötü durumda. Ankara'ya nasıl gelmesini sağlayabiliriz fikri olan var mıdır? Teşekkürler
(4) 

işsizlik maaşı hk.

deepest #1389421 
var olan işyerinden çıkıp hiç ara vermeden bir sonraki gün yeni işe başlasam işsizlik hakkım kaybolur mu? yeni başladığım işyerinden örneğin 2 ay veya 3 ay sonra işten ayrılsam yine işsizlik maaşı alabiliyor muyum?

teşekkürler.
(3) 

Sanatçı ünvanı nasıl alınır?

deepest #1386984 
Sanatçı ünvanı almak için gerekli olan şartlar nelerdir? hangi kurum hangi kriterlere bakarak bu ünvanı veriyor?
bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa sevinirim. teşekkürler.
(3) 

Nfc dışı alternatif var mı?

deepest #1385193 
Diyelim ki kartım fiziksel olarak yanımda yok, markete gidince cep telefonundan üretilecek bir qr kod veya dijital şifre ile alışveriş yapma imkanı var mı? iphone kullanıyorum. bkm ekspres ile migroslarda dijital kod veya qr kodla ödeme yapılıyordu fakat 15 ekimden itibaren sonlanıyormuş.

teşekkürler.
(3) 

yht-içki taşımak

deepest #1381860 
yarın yht kullanacağım, freeshoptan 2 şişe içki hediye almıştım arkadaşlarıma. yht de yanımda bu içkileri taşıyabilir miyim? herhangi bir kısıtlama var mı?

teşekkürler
(7) 

Kıbrıs'a kimlikle giderken yurtdışı çıkış harcı ödüyor muyuz?

deepest #1380020 
Yoksa kimlikle çıktığımız için ödemiyor muyuz?
teşekkürler.
(2) 

Taksitli cep telefonu

deepest #1379763 
Akıllı telefon alıcam fakat yasal mevzuat gereği kredi kartına taksit yapmıyorlar. taksitli nasıl alabilirim? en mantıklı yol nedir? teşekkürler..
(1) 

Kıbrısa eski kimlikle girebiliyor muyuz?

deepest #1378121 
Yoksa yeni kimliklemi girmek zorundayız?
Teşekkürler
(2) 

Araç satışı

deepest #1377480 
Aracımın muayene geçerlilik tarihi 30 ağustos 2019. Ben yarın yani 29 ağustosta aracımın satışını yapabilir miyim?
Teşekkürler
(1) 

instagram story

deepest #1376717 
Merhaba,
arkadaşım story paylaşmış, bende story üzerinden mesaj atmak istedim fakat öyle bir mesaj atma kısmı çıkmadı. ikimizde birbirimizi takip ediyoruz onu özellikle kontrol ettim.

neden mesaj atamıyorum? hikayesine mesaj atılmasın gibi bir seçenek var mı?

teşekkürler
(7) 

Ankara magneti

deepest #1374872 
Yurtdışından bir arkadaşım geldi fakat Ankara’da Ankara magneti bulamadığını söyledi. Ben de ankara magneti satılan bir yerden alıp ona hediye etmek istiyorum. Nereden bulabilirm?

Teşekkürler
(3) 

Nezaket kuralları

deepest #1374484 
Merhaba,
zaman zaman başıma geliyor, örneğin arkadaşla bir mekana gidiyoruz ben nezaket gereği buyur geç istediğin yere diyorum ilk tercihi ona bırakıyorum. bu gibi durumlarda ilk tercihi arkadaşa mı bırakmak lazım yoksa benim canım nereye isterse oraya mı oturmalıyım?
bu ve buna benzer nezaket kuralları konusunda nasıl davranıyorsunuz?
teşekkürler.
(7) 

Fritöz kullanıyor musunuz?

deepest #1370915 
Kullanıyorsanız patates kızartması dışında neler yapıyor sunuz? teşekkürler.
(6) 

Cloud uygulaması

deepest #1369451 
Merhaba,
ios kullanıcısıyım, istiyorum ki cloud bir uygulama olsun telefonumdaki resimleri güzelce clouda atayım, istediğim yerden istediğim yerden kalitesi bozulmadan indirebilip erişebileyim. google drive harici ne kullanabilirim? teşekkürler
(5) 

Mutfaktaki lavobonun gideri tıkandı

deepest #1364044 
Hiç anlamam bu işlerden, bulaşık yıkarken bir anda tıkandı. Gideri açmak için ne yapmak lazım?
Çok teşekkürler
(1) 

Hangi filmdi?

deepest #1363133 
Gerçek hayattan uyarlanmış bir filmdi, filmde baba şömineyi açık bırakıyor arkadaşlarıyla takıldıktan sonra bira almaya gidiyor ve dönüşte evin yandığını, yangında 3 çocuğunun öldüğünü görüyor. ardından eşi terkediyor. filmin adı neydi hatırlayamadım?
(3) 

Havaş Ankara

deepest #1358583 
Havaşın Ankara’da yolcu indirme durakları neresi? Ümitköy’e gitmek için istanbul yolu metro istasyonu durağında inip ümitköy metrosuna giden ring otobüslerine mi binmem gerekir?

Teşekkürler
(3) 

Kotor’dan Üsküp’e nasıl geçebiliriim?

deepest #1357914 
Kotor’dan Üsküp’e en kolay ve en uygun nasıl gidebilirim? Bilgiisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim. Teşekkürler
(2) 

Tek girişli schengen vizesi

deepest #1351209 
Merhaba, arkadaşımla beraber ispanya’ya gitmek gibi bir düşüncemiz var, ancak arkadaşımın alacağı ilk schengen vizesi olacak. Dolayısıyla tek girişli schengen alması daha muhtemel. Peki tek girişli schengen vizesi alırsa ispanya’ya gittikten sonra o vizeyle portekiz’e geçebilir miyiz? Yani düşüncemiz ispanya’ya gidip ordan portekiz’e geçip portekizden yurda dönmek. Ayrıca ben ankara’dayım arkadaşım istanbul’da. Ben istanbul’a gidip arkadaşımla beraber schengene başvurabilir miyim yoksa herkes kendi bulunduğu şehirdenmi başvuru yapmak zorunda?

Teşekkürler
(4) 

Ups kargo

deepest #1350545 
Teknosa’dan buzdolabı aldım, ups kargo ile ücretsiz gönderimi tercih ettim. Ups kargo buzdolabını eve kadar çıkarır mı yoksa apartmanın önüne koyup gider mi?

Teşekkürler.
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık