(4) 

Kaza değer kaybı

Topalordek #1581282 
Selamlar, park hâlindeki aracıma geri geri gelen bir kamyonet çarptı. Kaput değişecek tampon boya olacak panjur değişecek. Motor şasi kısmında bir zarar yok. Moralim çok bozuk. Araç Passat 2020 model. Buna değer kaybı ne çıkar. Satarken başıma bela olur da çok uğraştırır mı? Kurumsal firmalara satsam alırlar mı? Tramer ne çıkacak o da belli değil. Sadece parça siparişleri verildi. Herkese teşekkürler. Aracımda önceden boya ve tramer yok.
(2) 

Bursa gezilecek yerler+ yemek?

Topalordek #1579377 
Merhabalar, bayramın 2. Ve 3. Günü Bursa merkezdeyim. Gezilecek yerleri haritadan turistik yerlerden işaretledim ama son 4 yıldır Bursa'ya hiç gitmedim.varsa yeni bir yer tavsiye edebilir misiniz, eşim ve küçük çocuk olacak. İznik e hiç gitmedim, gitmeye değer mi? Birde yemek atıştırmalık için tavsiyeniz varsa çok makbule geçer.
(1) 

2 günlük Mersin gezisi

Topalordek #1568352 
Selamlar, 2 günlüğüne haftasonu Mersin'de olacağım. Aileyle gezelim dedik otel merkezde. Merkez ve yakın ilçelerde şuraya da git şurada yemek ye tavsiyeleriniz var mı? Teşekkürler şimdiden.
(10) 

Bu kazada kim hatalı

Topalordek #1567928 
2 şeritli yol, trafik lambasından kalktık gidiyoruz. Ben sol şeritteyim, kavşağa geldim ama sinyal vermedim ve düz devam ediyorum. Yanımdaki araç sinyal vermiş ki görmem imkansız ve aniden dönmek için önüme kırdı, ufak bir sürtüşme oldu. Soldayim diye dönmek zorunda mıyım, trafik işareti yok hangi şerit döner dönmez diye. Adam madem dönecek niye sağ şeritte?
(3) 

Arçelik kurutma Makinesi

Topalordek #1567191 
Arçelik kurutma makinesi aldım ama bazı kıyafetlerde çekme yaptı. Kullananlar hangi programı kullanıyor çekme olmaması için?
Makine bu www.arcelik.com.tr
(5) 

Online zeytinci tavsiye

Topalordek #1566662 
Selamlar, kahvaltılık yeşil zeytin almak istiyorum. Markettekilerin rengi hem çok sarı hem de tatları ekşi geliyor. Rengi koyu yeşil renkte ve tadı çiğ zeytin gibi hafif acı olan zeytin nerden alabilirim?
(1) 

Anahtarı olmayan kilide anahtar yapmak mümkün mü?

Topalordek #1566112 
Merhabalar elimde kapı kilidi göbeği var ama anahtarı yok göbeğin. Buna uygun anahtar yaptırmak mümkün mü. Bilyeli dedikleri kilitten değil eski tip dik anahtar olan kilitlerden.
(6) 

Online peynir/zeytin/tereyağı almak için site tavsiyesi?

Topalordek #1562414 
Herkese selamlar, bulunduğum yerde iyi peynir, tereyağı ve zeytin bulamıyorum. Var ama iyileri yok. İnternetten alıp memnun olduğunuz sayfalar siteler var mı? Kars bakkaliyesi diye bir dükkan önerdiler ama iyi mi bilmiyorum.
(2) 

Borçka Karagöl

Topalordek #1556836 
Merhabalar, karstan giderken borcka Karagöl e uğramak istiyorum. Kendi aracım sedan. Bunla ulaşım mümkün mü, yol kötü mü? Şavşat Karagöl mü yoksa Borçka Karagöl mü daha iyi arabayla ulaşım için?
(1) 

Dolar stake?

Topalordek #1550813 
Selamlar, dolar stake etmek istiyorum. Busd usdt olabilir. Yüksek faiz veren sağlam borsa tavsiyeniz var mı? Nexo veya binance düşündüm ama çeşidine de karar veremedim.

adguard sorunu?

Topalordek #1547813 
android 13 cihazımda dns.adguard.com gizli dns kullanıyorum ama cihazımda uygulamasını kullanmıyorum. apk uygulaması ile dns.adguard.com gizli dns arasındaki fark ne? maden gizli dns ile reklam olayı çözülüyor neden birde uygulamasını kurayım telafona?
(1) 

Bireysel emeklilik aracı kurum?

Topalordek #1547215 
Merhabalar, bes e girmek istiyorum. Altın fonu seçeceğim. Giriş aidatı ve yönetim gideri düşük olan aracı kurum tavsiye edebilir misiniz? Çoğu bankada hesabım var ama bu hesapların veya kartların avantajı var mı bilmiyorum.
(9) 

Skoda superb aracı sürttüm, masraf ne çıkar?

Topalordek #1533947 
Merhaba aracımı dönerken duvara sürttüm, kapının ağız kısmında ve çamurlugun alt kısmında çizik ve ezikler oluştu. Zarar görseli ekli? Sanayide yaptırmasi sizce ne kadar tutar?
(1) 

Oturma grubu için döşeme kumaşı renk/desen tavsiye?

Topalordek #1529700 
Merhaba resimdeki koltuk ve takımı için yeni döşeme yaptırmak istiyoruz, duvarlar kum beji. Döşeme kumaşı için renk ve desen ne tavsiye edersiniz?
(4) 

Artvin rize gezisi

Topalordek #1528510 
Merhabalar, son 1 2 yıl içinde Artvin rize tarafına giden oldu mu? 1 haftalık tatil yapacaz eşimle, gezerken yerel turlarla gezmek istiyorum. Arabayla yaylalara çıkmama pek imkan yok. Yerel tur şirketi tavsiyeniz var mı? Şuraya git ya da gitme bir şey kalmamış/ değmez dediğiniz yer var mı? Yemek nerelerde ne tavsiye edersiniz? Şimdiden teşekkürler.
(8) 

Bebek / hamile alışverişi

Topalordek #1528154 
Merhabalar, ocak ayında baba olacağım inşallah. Enflasyon, döviz kuru derken herşey x2 fiyatına gelmiş. Şimdiden şunları alabilirsin bebek veya eşin için dediğiniz şeyler var mı? Bozulmayacak şeyler olması çok önemli takdir edersiniz. (Cinsiyeti belli değil henüz.)
(2) 

Orta fiyatlı bebek arabası ve oto koltuğu tavsiyeniz?

Topalordek #1527891 
Merhaba soru başlıkta.butce ikisi için toplam 4-5 bin. Bebek Arabası kabin olan tipten istiyoruz. Oto koltuğunu 3-4 yaşına kadar kullansa iyi olur diye düşündüm ama doğru mu yanlış mı bilmiyorum.
(4) 

Artvin de kalacak yer 3 günlük?

Topalordek #1525666 
Merhaba soru başlıkta. Kamu misafirhanesi olursa iyi olur. Gezmek için gitmek istiyoruz 2 kişi, kalacak yer, otel tavsiyeniz var mı? Temiz olsun çok beklentimiz yok.
(1) 

Hgs bakiyemden geçmediğim köprünün ücreti kesilmiş?

Topalordek #1525328 
Merhaba, arabam 1 hafta otoparkta yattı, banka hesap bilgilerini incelerken hgs nin bağlı olduğu kartımdan 3.kopruden geçiş ücreti kesilmiş, aradım itiraz ettim bakacağız dediler 2 haftadır oyalıyorlar. Hgs hareketlerinden baktım aracım yolda değildi otoparktaydı. Bu ücreti iade süreci ne kadar sürüyor? İade etmezlerse hangi mahkemeye dava açabilirim? Teşekkürler
(1) 

İzmir havalimanı ndan otogar a nasıl giderim?

Topalordek #1523279 
Merhaba sb. İzmir'de uçaktan inip otogara gitmem gerekiyor yanımda 1 bavul olacak eşimle olacağım. Nasıl gidebilirim, ortalama ne kadar zaman alır. Uçak saat 15.30 da İzmir e iniyor.
(2) 

Sabiha Gökçen havalimanı ndan Çanakkale ye nasıl giderim?

Topalordek #1523057 
Merhaba, soru başlıkta, Sabiha Gökçen den otobüsle Çanakkale ye geçmem gerekiyor ama nasıl yapabilirim?
(1) 

Okb ve anksiyete

Topalordek #1522207 
Merhaba, travma sonrası stres bozukluğu ile başlayan süreçte şu an kötü bir haldeyim. Bazen çok iyi bazen çok kötüyüm, saatim saatimi tutmuyor, doktor selectra tablet verdi 2 gün oldu içeli, yarım yutuyorum şimdilik. İlk gece hep kabus ve çarpıntı ile uyandım, bu gece daha iyidi sanki. Evde eşimde var moralini bozuyorum, artık bana öf diyecek diye çok korkar oldum, sağolsun bir dediğimi ikiletmez, çok seviyorum kendisini. Psikiyatri servisinede gidiyorum ama artık korkuyorum hep böyle mi kalacağım diye. Sürekli endişe içindeyim, bir yanlış yaptığım zaman millet ne der diye çok endişe ediyorum ve korkuyorum. Rezil olmaktan korkuyorum ama bunun adı rezillik mi onu da bilmiyorum. Eşimin de enerjisini emer gibi oldum. Geçirdiğim travma aldığım bir araçta sonradan çıkan sorunlar. Bunda ne var diyebilirsiniz ama maddi konulara ben çok takıyorum. 20 lira kaybetsem üzüntüden ölecek gibi oluyorum. Arkamı dönüp gidemiyorum. Buda kaza olsun diyemiyorum, napacam ben böyle? Bu ilacı kullananlar zamanla okb ve anksiyete tedavisinde olumlu sonuçlar gördü mü? Başka tavsiyeniz var mı?
(8) 

Düşük yaşayan eşimi sakinleştirmek/destek olmak?

Topalordek #1521971 
Merhabalar, eşimle 1 yıllık evliliğimiz var, 3 aydır çocuk için deneme yapıyoruz ama olmadı, ben sürecin normal olduğunu ve 1 yıl denemek yapmamız gerektiğini görüştüğüm doktorlardan anladım. En son eşimin hastalığı gecikince tahlil yapıldı, hamilelik ihtimali gözlendi ama sonradan yapılan tahlilde gözlemin yanlış olduğu yani eşimin hamile olmadığını öğrendik. Eşim evde sürekli üzgün ve mutsuz konuşuyorum ama olmuyor, cevap vermiyor. Bu süreçte nasıl destek olabilirim ne yaparım bilmiyorum. Psikoloğa gidelim desem büyük ihtimalle yok diyecek, ama yine de deneyeceğim. elimden başka ne gelebilir sizce?
(2) 

Anksiyete ve öfke için kitap tavsiyeleri

Topalordek #1520723 
Merhaba, son 1 2 yıldır anksiyete ve öfke bozukluğu ile uğraşıyorum. Evdeki terapist kitabını okuyorum işime yarar kısımlarını beğendim, faydasını gördüm. Sizinde bu konuyla ilgili okuyup beğendiğiniz faydasını gördüğünüz kitap varsa yazabilir misiniz? Boş vakitlerimde kitap okumakta istiyorum, dinlendiriyor benim. Ayrıca başladığım bir terapide mevcut.
(5) 

kıl dönmesi muayene

Topalordek #1519054 
merhaba, kıl dönmesi olduğundan şüphelendiğim bir kitle var popomda, maaledef vucudumdaki kıl yoğunluğundan da ayrı şikayetçiyim. sormaya utanıyorum ama muayeneye giderken popo ve civarını jiletle sinek kaydı yapıp gitmem mi gerekiyor doktora? doktor hem iğrenmesin diye düşünürken aklına farklı tercihler gelmesin diye de tırstım hafif. kimseye laf sokma iğneleme derdim yok yanlış anlaşılmasın lütfen. birde kıl dönmesi ameliyatı olsam oruç tutamayack kadar kötü mü devam ediyor ameliyat sonrası süreç? şimdiden teşekkürler, özelden de mesaj atablirsiniz.
(10) 

Kredi kartı başvurusu reddedildi

Topalordek #1515377 
Merhaba, 3 bankadan kredi kartım var toplam limitleri 30 bin. maaşım 18bin. İsbankasi ve yapı Kredi için kredi kartı başvurusu yaptım ikiside red. Birini verseler diğerine başvurmam. Sebebi nedir bunun. Puan kampanyalarını kullanmak için farklı banka kredi kartları almak istiyorum. Diğerleri vakıf deniz ve teb.
(9) 

Fanlı ısıtıcı mı infrared mi?

Topalordek #1511616 
Merhabalar, 20-30 m2 bir dükkan var. Dükkanda infrared soba kullanıyoruz ama pek ısınmıyor. Giren çıkan çok olduğundan içeri bir anda soğuyor. Fanlı ısıtıcı daha hızlı ısıtıyor ama önemli olan nokta elektrik tüketimi hangisinin daha iyi. İşyeri sahibi için bu noktada önemli malum elektrik faturalı şişti. infrared daha fazla yakar diye düşünüyorum ama esnaftan kullanan olmayınca da emin olamadı. Sizin tavsiyeniz nedir, ikisini de kullanan oldu mu? Fanlı tek oda için daha iyi diye biliyorum ama yorumlarınız nedir? Teşekkürler şimdiden.
(3) 

Erkek saç şekillendirici

Topalordek #1499294 
Merhaba, yanlardan dökük saçım var ve gür değil. İşe giderken jöle wax sürdüm birkac kez ama olmuyor beceremedim. Ikiside ağır geliyor, saçlarımı yana doğru tarıyorum, az bi şekil veriyorum o. Nemlendirici krem gibi hafif bir saç şekillendirici var mı tavsiyeniz, yıkayınca giden. Gün içinde normal tutsun yeterli, elektriklenmis gibi durmasın yeter bana. Saçım kabarıyor dağılıyor yoksa sevmiyorum. Sert tutmasına gerek yok yani. Teşekkürler.
(2) 

Bulut hesap dosya paylaşımı

Topalordek #1460116 
Selamlar, elimde 100 fotoğraflık galeri var, 4 5 kişi fotoğraflari istiyor ama WhatsApp vs atsama malum çözünürlük düşünüyor. Buluta yükleyip paylaşıma açmak istiyorum, hangi bulut adresini önerirsiniz? Linke tıklayıp bakmalarını istiyorum o kadar, erişim izni vs uğraştırmayacak yani benide.
(11) 

Nişan/düğün alışverisi kazıklanmak

Topalordek #1459640 
Merhaba, nişan arifesindeyim nerden alışveriş yapsak esnaf kazıklıyor, tanıdık diye gittiğimiz yer bile kazıklayor. Duyardım ama bu kadar tahmin etmezdim, size de denk geldi mi böyle, oldu mu ilginç yaşadığınız şeyler? Ne alsam kazıklıyor adamlar moralim bozuldu ya :) netten alınacak şeyde değil ki çoğu.
(9) 

Sevgilinin ailesi ile tanışmaya giderken ne alınır?

Topalordek #1454996 
Selamlar, sb. Sadece tanışma olacak, söz ve nişan olmayacak. Tatlı ve pasta geldi aklıma hangisini alayım bilemedim. Çiçekte almak istemiyorum şimdilik ama gerek var mı? Annesine alınır ne diyen oldu da ailesi muhafazakar aklıma pek yatmadı. Tatlı ve baklava olmaz çikolata tek götür diyen var aklım karıştı. Teşekkürler.
(14) 

Evlilik teklifi karat?

Topalordek #1453906 
Selamlar, evlilik teklifi için tektaş yüzük almak istiyorum. hrd veya gia sertifikası da önemli benim için. Yüzüklere baktım da evlilik teklifi için genelde ortalama olarak 0.3 karat tavsiye edilmiş. Bu ölçü uygun mudur sizce? Birde renk olarak d e veya f düşünüyorum. Teşekkürler.
(3) 

yalan dünyanın hangi bölümüydü? açılay içerir

Topalordek #1449090 
selamlar, yalan dünyanın bir bölümünde seçim oluyordu, açılay da seçimde gruplarla ilgili bir şeyler söylüyordu ama komik gelmişti. söyledikleri; cihangirliler şu olursa oy veririz diyor, vejetaryenler şöyle olursa oy veriririz diyor, vs gibi komik şeylerdi yani. hangi bölümdü bu ya?
(10) 

Para batırınca/kaybedince ne hissedersiniz?

Topalordek #1448141 
Selamlar, bu ara ufak bir miktar para batırdım borsa vs derken, 1.5 aylık maaşım gitti. Moralimde bozuldu ama bilmiyorum çok koymadı gibi, sadece arada sinirlendiriyor beni. hatalarımdan ders alıp başka bir yerden telafi ettim sayılır ama arada geliyor aklıma üzüyor beni. Iş batırma ya da elde ne var ne yok kaybetme anlamında sormuyorum ama böyle 1-3 aylık kazancınızı kaybettiginizde ne düşünüyorsunuz? Nasıl hissediyorsunuz kendinizi?
(7) 

Sağlık çalışanları afra/tafrası

Topalordek #1437390 
Selamlar. Bugün hastaneye gittim bir prof hocadan tedavi alıyoruz. Bu adamın iki sekreteri var geleni gideni azar, afra tafra kibir vs. Bu ikinci gidişim ve delirtecek hale geldiler. Ailemden biri doktor ve doktorlarda göremediğim özgüven ve kibir bunlarda var. Bunlar hakkında başka şeylerde yazarım ama duyuru yayından kalkar. Bunlarla karşılaşınca ne yapıyorsunuz? Kamuda ben böylelerini gördükçe gayet farklı şekillerde bazen makam sahiplerini kullanarak yerin dibine sokuyorum evet pis insanlara karşı yapacak baska birşey bulamıyorum maalesef. Şimdi sorum siz böyle yaramaz kibirli tiplerle denk gelince ne yapıyorsunuz? ben burdada eski alışkanlıkları kullanacam ama bu sefer randevularda sıkıntı yapacaklar ondan alttan alıyorum ki ilerde acısıni çıkaracam bunun.
(5) 

çay makinesi tavsiye?

Topalordek #1433528 
selamlar, eve çay makinesi almam gerekiyor. daha önce evde çelik kettle vardı ama geçenlerde baktım taban ve dış alt taraflarda hafif pas lekeleri olmuş markası bluehouse du. bende temizledim ama tekrarlayınca çöpe attım. şimdi başka bir marka almak istiyorum ama onlarda bu sorun oluyor mu yoksa plastik olanları mı baksam. plastik sağlık açısıdan kafama takılıyor. homend in çelik modellerine baktım pastan şikayetçi olan var korkmaz güzel gibi ama demlik kısmı büyük onunda. tavsiye edebileceğiniz model marka var mı? teşekkürler.
(9) 

Kurban bağışı dernek?

Topalordek #1431610 
Selamlar. Geçen yıl Kurban bağışını Kızılay a vermiştim ama bu yıl başka vakıf mı veya dernek mi seçsem karar veremedim. Tavsiye edebileceğiniz siyasetle işi olmayan, işini düzgün yapan, en azından bağışı ulaştıran yurtiçi veya yurtdışı bağış yapabileceğim bir dernek var mı?
(13) 

Hepsiburada teslim edilen ürünün bedeli iade edildi?

Topalordek #1428894 
Hepsiburada üzerinden satıcısı hb olmayan bir ürün aldım. Ürün teslim edildi diye bilgi girildi ancak kargoyu teslim almadığım gibi ne kargo numarası ne firma hiçbir şey yoktu ekranda. Hemen hb yi aradım durumu anlattım kargo bana gelmedi bu ne dedim. kayıt oluşturdular. 1 gün sonra kargo teslim edildi. Geri dönüş yapacaktım kargo geldi sorun kalmadı kaydı bitirin diye ama hb nin berbat arayüzü ve müşteri hizmetleri yüzünden dönüş bir türlü yapamadım. Bugün mesaj geldi ürün bedeli iade edildi diye. Hemen aradım durumu anlattım iadeyi iptal edin gerekirse eft yaparım dedim. Kayıt oluşturdular. Ürünü ben hediye aldım iade edemem. Parayı isterlerse yollarım. Başına böyle birsey gelen oldu mu? Ne yapacak bu adamlar.
1

mobil görünümden çık