(5) 

mimari, ev tadilatı

nick bulamadim #1559697 
mimar, bu işlerden anlayan var mı? şu evdeki tavan ve duvarlar neden yapılmış? nasıl bir malzeme, ne diye geçer?

youtu.be
(3) 

kiracı sorusu

nick bulamadim #1557914 
benzer sorularla karşılaştınız sanırım onlarca. annem kirada oturuyor ve kendi evinde kiracı var. kendi ödediği kira, kiracıdan aldığı kiradan çok daha fazla. kiracıya kirayı bir miktara arttırmayı önerdik ama kabul etmedi. istediğimiz miktar da hala piyasanın altındaydı. dava açmak istiyoruz. amacımız belki tebligat gönderip tekrar pazarlığa oturmak olmazsa çıkarıp annemin oraya yerleşmesi. bu süreç nasıl ilerliyor? tebligat mı göndermek gerekiyor? bu avukatla mı noterle mi oluyor? bu süreç ne kadar sürüyor? daha önce yaşayan var mı?
(1) 

inşaat metrekare maliyeti

nick bulamadim #1549882 
depremden dolayı bina konusunda araştırma yapmaya başladım. 2023 şubatından bina metrekare maliyeti ne kadar? araştırınca eski bilgiler çıkıyor ama malum enflasyon çok yüksek 6 ay önceki bilgiler bile güncel değil.

arsa maliyeti ve müteahhit karı olmayacağı için bir ev almaya göre daha uygun olacaktır. şu aşağıdaki linkteki bilgiler doğru mu?


-normal inşaat, 1. sınıf inşaat, 2. sınıf inşaat nedir? hangisini baz almamız gerekir?
-2023 şubat ayında ortalama inşaat metrekare maliyeti nedir?
-kaç kat olduğuna göre maliyet değişiyordur sanırım. bu hesaplar kaç katlı binaya göre? bu durumda 2-3 katlı bir bina inşa edilirse maliyeti ne olur?

insaatyapim.com
(6) 

macbook wifi sorunu

nick bulamadim #1548471 
macbook'ta wifi görünmüyor. üst barda wifi işareti yok. sistem tercihleri - ağ bölümüne gidip eklemek istersem de aşağıdaki resimdeki gibi bir görüntü çıkıyor. orada da görünmüyor. wifi donanımı bozulmuştur diye düşündüm yeni bir wifi kartı aldım ama onu takınca da değişmedi. sorun ne olabilir? nasıl çözebilirim?

eskiden "wifi takılı donanım yok" uyarısı veriyordu sonra tamamiyle ortadan kayboldu.

wifi kartına bağlanan kabloyu da değiştireyim mi? yine çözülmeyebilir. neden olabilir bu sorun?

imgur.com
(7) 

restoran ve ödeme

nick bulamadim #1546071 
şurada savaş cebeci'nin bahsettiği durumda kim haklı? hukuki olarak bilgisi olan var mı? müşterinin kartı yabancı olduğu için ödeme alınamıyorsa bu sorunu kim çözmeli? müşteri bir şekilde ödemeli mi yoksa restoran mı çözmeli sorunu?

youtu.be

izlemek istemeyenler için adam restorana gidiyor. kart geçmiyor sonra başka bir kart veriyor o da geçmiyor. restoran müdürü "nasıl çözelim?" diyor. savaş cebeci de "senin çözmen lazım" diyor.
(5) 

tesla robot

nick bulamadim #1546045 
tesla'nın bu robotu neden böyle çok kötü? boston dynamics'in robotu takla bile atıyor bu asimo gibi çok hantal.

www.youtube.com

şu da atlas

www.youtube.com
(7) 

moov - martı

nick bulamadim #1540575 
bu uygulamayı kullanan var mı? dakikası 4 liraymış. çok pahalı değil mi? hangi motivasyonla kullanıyor insanlar? işinize yarıyor mu bu fiyatlarlayken? aynı şekilde martı da hiç fiyat performans ürünü değil. bir kere metrodan eve kadar gideyim dedim 20 dakika sürdüm 48 lira tuttu :') ama yaygınlar ve kullanılıyor sanırım. özellikle benim gibi arada arabaya ihtiyaç duyanlar ve rent a car şirketleriyle muhatap olmak istemeyenler için çok güzel. ancak fiyat performans ürünü değil pek.
(2) 

tüik enflasyon oranı

nick bulamadim #1540455 
tüik'in açıkladığı enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığı ortada. bununla nasıl oynuyor peki? ne yapıyor da bu kadar düşük gösterebiliyor?
(2) 

uber taksici

nick bulamadim #1540454 
taksiciler neden uber'e karşı? plaka sahiplerinin karşı olmasını anlarım ama şoförler neden karşı? uber'in gelmesi onlar için daha iyi. plaka sahibine muhtaç kalmayacak. tekelleri kırılacak ve uber'e büyük ihtimalle daha az ücret ödeyecekler.
(23) 

kiracı sorusu

nick bulamadim #1538630 
bir ev sahibi kiracı konusuyla daha beraberiz. bir kiracımız var. 850 lira kira ödüyordu. ben yoktum. bizimkilere vermiş kirayı ve 900 lira yapmış zam ile birlikte. henüz daha zammı konuşmadık.

ev sahiplerine sövenler duruma şu şekilde baksın. ben 2 yıl önce evin kirası ile başka bir yerdeki yurt ücretini ödüyordum. kira 700 liraydı, yurt da 700 liraydı. (ki kiraya piyasanın altında verdik) şu an aynı yurdun ücreti 1700 lira falan ancak kiranın durumu ortada. ve aynı semtteki evler minimum 3000 lira. ev arkadaşı arayanlar bile 1500 lira istiyor. ben ailemin evinde kalıyorum. ne yapayım?

kiracı çıkmazsa ve kirayı arttırmazsa 900 lirayı kabul etmem mümkün değil. er ya da geç çıkmasını isteyeceğim. kalacak başka yer yok. dediğim gibi yurt ücreti ödüyordum, öğrenciyim ve evet bu yüzden okuduğum şehirde değilim.

1- sahibinden.com'dan baktım ama bu çevrede çok fazla o site kullanılmıyor. bir emlakçıya gitsem ev için aşağı yukarı fiyat danışsam fikir verirler mi?

2- şu an mı zam yapayım yoksa ocak ayını mı bekleyim? asgari ücretin %35'i gibi bir orandı en başta. ocak'ta zam ile birlikte %15'i gibi bir oran olacak. bu oranda zaten anlamı yok kiraya vermenin. eve benim geçip oturmam daha mantıklı. kiracı uzlaşırsa ikimiz için de avantajlı olacak. ama sorun çıkarırsa uzun vadede çıkartıp kendim geçicem. 900 lira kira alıp aynı semtte başka bir eve 3500 lira ödemek aptallık sonuçta.

3- kendim oturma amacıyla tahliye davası açsam ne kadar sürer? dava açan var mı? 3 yıl sürse bile açarım. sonuçta 900 lira kira alırken kendim 3500 lira ödemem.

not: kendim oturmazsan tazminat ödersin diyecekler için yeni kira ile ödeyeceğimiz tazminatı 3-4 ayda çıkarırız.

derdim sineğin yağını çıkarmak değil. piyasa 3000-3500 ise 2500'e anlaşırım. ama 3 büyük şehirden birinde 900 lira kiraya ev kiralayacağıma evi boş tutarım. zaten eve yapılacak tamirat vs. belki daha fazla tutacak.
(3) 

mini bulaşık makinesi

nick bulamadim #1534846 
yok mu böyle bir şey? yurtdışındaki sitelerde var ama türkiye'de bulamadım. tek yaşıyorum. büyük makine fazla gelir. hem başka yere taşıması kolay olur minileri. ama bulamadım.
(2) 

banka kredileri

nick bulamadim #1534692 
bankalar sanırım araçlar için %70'ine kadar kredi veriyor. neden böyle? %30 için ihtiyaç kredisi çekilir mi? kredi skoru olmayan ilk defa kredi çekecek birine çıkar mı? çıkmazsa kredi skoru ne kadar sürede bir noktaya çekilir?
(2) 

kpss başvuru merkezi

nick bulamadim #1533537 
güncel fotoğrafım olmadığı için başvuru merkezlerinden başvurmam gerekiyormuş. listeye baktım ama çok az yer var. birçok liseden başvuramıyor muyduk?

www.universiteyurtlari.com
(4) 

borsa f/k oranı

nick bulamadim #1533225 
ben bunu tam hesaplayamadım. nerede hata yapıyorum?

formül şu sanırım ; f / k = şirketin piyasa değeri / kar

(piyasa değeri = hisse sayısı x hisse fiyatı)

froto için veriler şöyle;

-tedavüldeki hisse sayısı : 350.909.999
-hisse fiyatı : 334,80
-piyasa değeri : 350.909.999 x 334,80 = 117.484.667.665

-bu dönemki karı bilançoda 6.505.981 olarak görünüyor.

o zaman f / k = 117.484.667.665 / 6.505.981 = 18057.9481657 gibi bir şey çıkıyor.

böyle f/k mı olur? :D nerede yanlış yaptım. google'da 9,41 diyor bu oran için.

bir de bilançoda kar 6.505.981 olarak görünüyor. bu milyar mı? koskoca ford oto 6 milyon kar elde etmemiştir herhalde. neden 7 haneli bu? milyardır diye tahmin ediyorum.
(1) 

amplug amfi

nick bulamadim #1533137 
şu aşağıdaki vox amplug amfiler'de efekti kapatınca clean olarak kullanabiliyor muyuz?

www.mydukkan.com
(6) 

aft

nick bulamadim #1532469 
boğazımda birçok aft çıkmış yutkunamıyorum. ne yapayım? nasıl geçer? uyuyamıyorum bile doğru düzgün.
(3) 

kurye yemek fişi

nick bulamadim #1532353 
kuryeler yemek getirince yemeğin üstündeki faturayı alıyorlar. neden alıyorlar?
(1) 

gram altın borsa kodu

nick bulamadim #1531259 
apple borsa için gram altını ekleyim dedim ama kodu nedir? XAUTRYG denedim bulamadı.
(11) 

tava tavsiyesi

nick bulamadim #1531175 
omlet yapmak için tava alıcam. teflon zararlı diyorlar, granit alayım diyordum ona da zararlı demişler sözlükte. demir döküm tava var ama ızgara. zaten onda da yumurta yapılmazmış sanırım. ne alayım?

bakır tavaya bakayım dedim onda da alzheimer nedeni yazıyor akşsldkaşla. nasıl yapıcam bu omleti?
(5) 

kaçak göçmen

nick bulamadim #1530962 
kendi ülkesine çok uzak bir ülkeye kaçak giren biri nasıl sınır dışı ediliyor? mesela abd'ye kaçak giren türkleri nasıl gönderecekler? uçak biletini mi alacaklar? alsa bile bir maliyete katlanmış olacak ülke. neden katlansın? ya da kişinin üzerinde hiçbir evrak yoksa, bilgi de vermiyorsa ne oluyor? kimdir nedir belli değil.

düşününce göndermesi zor gibi geliyor. yasal yollardan giden biri illegal bir duruma düşmek istemez ama zaten kaçak yolla gelen biri gideyim de bir şekilde kalırım kafasındadır. oraya giden türkler de "gidelim de dönerci de olsa çalışırız, 10 kişi aynı yerde de olsa kalacak bir yer buluruz" diye düşünüyor. e zaten burada da vazgeçemeyeceği bir hayatı yok.
(4) 

kanal tedavisi

nick bulamadim #1530181 
yakın zamanda kanal tedavisi ve diş dolgusu yaptıran var mı? şuradaki fiyatlar aralığında mı aşağı yukarı? 1 diş kanal ve dolgu ne kadar aşağı yukarı? biliyorum değişkendir ama aşağı yukarı bir fikir edinmek için soruyorum.

www.tdb.org.tr

kanal tedavisi uzun sürüyor mu? 2-3 tane var. hepsin aynı gün olmaz sanırım. aynı tarafta da değiller.
(1) 

yemeksepeti

nick bulamadim #1530030 
yemeksepeti'nden sipariş vermiştim. sitede teslim edildi diyor ama teslim edilmedi. müşteri hizmetlerine sordum. "tuşa yanlış" basmışlar bilgisi geldi dedi. sanırım erken teslim edildi görünsün diye böyle bir kurnazlık yapıyorlar. oluyor mu böyle şeyler? 1.5 saat oldu gelmedi daha. sitede teslimat süresi 40 dk olarak görünüyor restoranın. daha önce de defalarca sipariş vermiştim ama ilk defa böyle bir şey oldu.

bir de yorum yapınca kim olduğumuzu görebiliyor mı? yorum yapmamıştım daha önce. yazıcam bunu ama bela olmasınlar. adres belli sonuçta.

motokuryelik

nick bulamadim #1529632 
motokuryelik hakkında bilgisi lan var mı? başka işlere de vakit ayıracağım için part time olarak düşünüyorum. amacım trendyol, getir, amazon gibi bir yerle çalışmak. araştırıyorum şu an ama çok bilgi kirliliği var. belki bilen vardır daha çabuk öğrenirim.

1- akşam 5'ten sonra 4-5 saat çalışmak mümkün mü?
2- akşam 5'ten sonra haftada tolpam 20-25 saat çalışarak ne kadar kazanılır? asgarinin yarısı bile yeterli aslında.
3- saatler böyle kafamıza göre belirlenebiliyor mu?
4- kıyafet vs. zorunlu mu her yerde? bazı amazon kuryeleri sivildi. araçlarda da giydirme yoktu.
5- araçlı kuryelik part time yapılıyor mu?
(5) 

elektrikli scooter

nick bulamadim #1523886 
kullanan var mı? 3-10 km arasındaki yerlere gitmek için alınır mı? ana caddeler korkutuyor bir beni. markete, toplu taşımaya alıyorlar mı? alıyorlarsa taşımak sıkıntı oluyor mu? bir de bunu bir yere parketmek vs. mümkün değil değil mi? çalınır sanırım.
(2) 

kapatılan banka şubesi

nick bulamadim #1523863 
ankara'da bir bankanın şubesinde hesap açtırmıştım. sonra kart falan da almadım. başka şehre geldim. geçen gidince gördüm o şube kapanmış. hesaplar da kapanıyor mu bu durumda?
(3) 

banka önerisi

nick bulamadim #1523857 
ziraat ve kuveyt türk kullanıyordum. bir bankadan daha hesap açtırıcam. hangisinden açtırayım, hangisinden memnunsunuz? mesela kuveyt'te eft falan ücretsiz. iş bankası, yapı kredi var aklımda.
(4) 

yatırım hesabı

nick bulamadim #1508955 
kuveyt türk'ten yatırım hesabı açıcam da vade seçimi istiyor. 3 aylık, 6 aylık vs. amacım hisse senedi almak. vadeli mi oluyordu o? başka bir türlü bulamadım.
(4) 

kulaklık iade

nick bulamadim #1507612 
bir airpods almıştım ama vazgeçtim geri vericem. vermeden bir deneyim diyorum. açıp deneyince iade sorun olur mu?
(3) 

ailevi sorunlar

nick bulamadim #1497790 
öncesinde diğer duyurudaki şu sorunlar oldu ancak çok bağlantılı değil. okumasanız da olur.

www.eksiduyuru.com

pandemiden dolayı aile evine döndüm. 2. katta oturuyorum ve 3. katta ablam ve kocası oturuyor. 1.5 yıldır buradayım. 1.5 yılda gördüm ki bu adam ablama çok kötü davranıyor. adam cahil biri ancak her şeyin en iyisini bildiğini düşünen, eleştiriye kapalı biri. ablamda ilişkileri kötü aslında ama toksik bir ilişki türü. seviyoruz meviyoruz ayağındalar ama sürekli kavgalılar. ben de rahatsız oluyorum.

bugün uyuyordum deli gibi bağırmaya başladı bu adam. sesinden uyandım. bekledim hala kavga etmeye devam ediyorlar. sonra çıktım birbirimize girdik. yumruklaştık dayak da yedim. daha sonra sakinleşince konuşmaya başladık ancak laftan anlayan biri değil. adam kendi kulaklarımla duyduğum şeyleri, kendi gözlerimle gördüğüm şeyleri inkar ediyor. ablama kötü davranıyor. ablamda biraz ezik ve fedakar olduğu için sineye çekiyor. o da bağırıyor ancak genelde haksız olan o adam oluyor. boşancaz falan diyorlar arada ama adım gibi eminim işler ciddiye binse ablam ağlamaya başlar, özür diler haklı olsa.

örnek mevzular şöyle. ablam pazara gidiyor mesela. 3. kata kadar 15 kilo pazar arabasını taşıyor. bu adam 1 kere bile yardım etmedi. 1.5 yıldır burdayım. 70-80 pazar geçti hep ablam taşıyor. yorulduğunu görünce ben de yardım ediyorum ama bu adam 1 kere bile yardım etmedi. ablam o kadar yardım istemesine rağmen yapmıyor. 1.5 yıldır bunu görüyorum ama laf kalabalığı yapıyor, inkar ediyor. 50 kilo kız pazar arabasını taşıyor kendisi evde oturuyor.

geçen pazar şöyle bir durum oldu. ablam 4 kere seslendi. "bakar mısın bir şey göstericem" dedi. 4 seslenmesine de cevap vermedi ve sonunda deli gibi bağırmaya başladı. 1 saat sonra kendisi seslendi ablama. ilkinde cevap vermedi ancak 2.sinde hemen bağırmaya başladı. diyorum ki şöyle şeyler oldu. o sana 4 sene sesleniyor sonra bağıran sensin, sen 1 kere seslenince cevap vermeyince yine bağıran sensin. laf salatası yapıyor hala ablamı suçluyor.

neyse ablamla da konuşucam. zaten ben max. 1 yıl sonra gidicem başka şehire. ya boşansın, ya terapiye gitsinler yoksa onunla da görüşmücem. yoksa ya bu adamla sonumuz iyi değil. ya ölücem ya öldürücem. benim çevremde böyle insanlar yok. artık ablam dolayısı ile de olsa böyle sıkıntılı tiplerle yakın olmak istemiyorum. bu adam normalde 5 dakika sohbet edeceğim biri değil.

sormak istediğim soru şu. oturduğumuz yer bir aile apartmanı. 1. kat ve 3. kat ablamın üzerine. 2. kat bu adamın üzerine. daha önceki duyuruda bahsettiğim gibi 3. kattaki terası daire yapmak için kredi çekicem diye benden habersiz üzerine almışlar. ablamdan 1. katın tapusunu isticem o adamdan da 2. katın tapusunu. bu çok maliyetli olur mu? vermezlerse ne yapabilirim? "dindar" bir adam zaten. islamdaki erkeğe 2, kıza 1 birim miras düşme konusundan giricem ki hakkımı helal etmediğimi söylediğim için biraz bozuldu. bu konudan dolayı verebilirler. benim de paraya ihtiyacım vardı ancak diyordum ki yarın full time bir işe girerim kirayı vs. ablama bırakırım ben maddi bir şey almam diyordum. ancak bu adamın evine benim hakkım olan para girsin istemiyorum. benim hakkım olan ev üzerinden ipotek yapıp kredi ödesin istemiyorum. bunu nasıl çözebilirim? o adamla tüm ilişiğimi kesicem ablamla da konuşucam onunla da duruma göre bakıcaz. saçma sapan bir tip. ne söylersen söyle üste çıkmaya çalışan bir cahil. kendi çevremi böyle insanlardan arındırdım artık ablam da olsa başkasının yüzünden böyle tiplerle muhattap olmak istemiyorum. normalde selam vereceğim bir tip değil.

artık hayata bakış açım şu. biriyle bir sorun yaşıyorsam 2-3 sefer şans tanıyıp çözmeye çalışıyorum. baktım olmuyor hayatımdan çıkarıyorum. amacım bu adamla her türlü olayımı bitirmek, ablamla da konuştuktan sonra karar vericem.
(4) 

stop vana

nick bulamadim #1497287 
şu kırmızı vanalar var ya bir 1/2 bir de 4/3 boyutlarında var. bizdeki büyük 4/3 sanırım. bunlar standart mı oluyor? tüm 4/3'ler aynı mıdır?
(6) 

tesisat

nick bulamadim #1489940 
Geçenlerde banyodaki musluk bataryası kırıldığı için değiştirdim. Sonra tuvaletteki ana vanayı da değiştirdim. Ancak şu an banyodaki vanalardan birinden su damlıyor. Ana vanayı tam kapatınca damlamıyor. Bir de 2-3 gün sonra mutfaktaki musluktan da az su gelmeye başladı. Neden olabilir? Ben çözebilir miyim? Usta çağırmak istemiyorum. Pek güvenmiyorum çünkü.
(17) 

musluk kırıldı

nick bulamadim #1487432 
banyoda şofbenin takılı olduğu musluk kırıldı ve musluk açık kaldı :D nasıl kapatabilirim? şarıl şarıl su akıyor.
(16) 

kollarda damarların belli olması

nick bulamadim #1477848 
ergenlikten beri kollarımdaki damarlar çok belli oluyor. dikkat ettiğim kadarıyla ergenliğinde zayıf olmuş insanlarda oluyor. spora başladıktan sonra daha da arttı. gerçi 2. fotoğraftaki gibi kolun içindeki ve bicepstekini seviyorum. ama ellerimdekiler rahatsız ediyor. sürekli ellerii saklıyorum yazları. kız aradaşım yok. olsa elimi saklarım ve tutmasını istemem.

eksiup.com
eksiup.com

skleroterapi diye bir tedavi varmış. köpük gibi bir şey enjekte edip kurutuyorlarmış. tedavi olayım mı? damarları kurutacakları için endişeleniyorum tehlikelidir diye. bir de bicepstekinin yok olmasıın istemiyorum. :D ama bu şekilde sürekli ellerimi saklamaktan da sıkıldım. özgüvenimi etkiliyor. siz rahatsız olur muydunuz? tedavi olur muydunuz yoksa takmaz mıydınız?tedavi olunca şöyle bir değişim oluyormuş.

www.hekim.net
(4) 

Fatma Betül sayan kaya

nick bulamadim #1477211 
Eski bakan. Bilkentte mühendislik daha sonra tıp okumuş. 2015te mezun olmuş ve 1981 doğumlu. 34 yasında mezun olduğuna göre 28de girmiş. Başka işler de yapmış. Bu durumda tıp fakültesini nasıl bitirmiştir? Sonuçta düzenli devamlılık isteyen bir okul. Benim de benzer bir planım var da. Tıp değil gerçi hedefin ama devam zorunluluğum olabilir.

Apple ürünleri ve servis

nick bulamadim #1475911 
Yetkisi olmayan kişilerin açtığı ürünleri ücretiyle de olsa tamir etmiyorlar diye okudum doğru mu? Parça değiştirmek istiyorum ama açmıştım içini, fanları temizledim, bataryayı değiştirdim.
(6) 

İnsanların tahammülsüzlüğü ve hata yapmak

nick bulamadim #1472165 
Beyhan budak'ın bir videosunu izlemiştim asık surat alerjisi diye. İnsanların onayını aramakla ilgili bir sıkıntım var. Terapiye de gidicem yakın zamanda bu tarz durumlar beni üzüyor ya da sinirlendiriyor.

Ancak insanlar da çok tahammülsüz değil mi? Amazondan bir ürün almıştım yanlış sipariş vermişim. Siteden iptal ettim ancak gönderime çıkmış sonra. Bugün kargo gelince "yanlış almışım, teslim almasam olur mu?" dedim. Kurye "olur tabi" dedi. Daha sonra "uygulama üzerinden de bunu yapabilirdiniz buraya kadar gelmek zorunda kalmazdım" dedi. Ben de "siteden iptal ettim ama olmadı sanırım" dedim. "Uygulama üzerinden yapılıyordu" dedi. Uygulamadan da denemiştim ama bulamadım. Neyse bunda bir sıkıntı yok. Söylemesi iyi oldu zaten ve söylediği şeyde de sıkıntı yok ama söyleyiş şekli azarlar, sitemkâr bir şekildeydi. Buna sinirlendim ben. Yine de bir şey demedim uzatmamak için. bir sorun da yok ortada ama demek istediğimi anlamışsınızdır. Tavır, tonlama bahsettiğim şey. Biri normal bir şey söyler size ama ses tonu sinirlidir, gözlerini devirir falan. "Kusura bakmayın bir daha dikkat ederim" dedim tavırlı bir şekilde. Gereksiz taktığımın farkındayım ama insanlar da tahammülsüz değil mi? Yani görememiş olabilirim. Her işte sıkıntı yaşanır ve bu kadar basit bir işte tavır alması saçma geldi. Sorun insanların genelinin böyle olması. En ufak hatada bir tavırlar sanki kendileri hatasızmış gibi. Bu önemsiz bir olay ama bu tavır insanların genelinde var. Kendileri hata yapıyor ancak başkasının en ufak hatasını affetmiyor. Adamın işi zor vs. demeyin kuryelikten çok çok daha zor işte çalıştım.

Önemsiz bir şey ve gereksiz alındığımın farkındayım ama ben insanların hatalarına karşı daha anlayışlı oluyorken herkesin en ufak bir şeyde bir tavırlara girmesi rahatsız ediyor. Yani ben mi hatalıyım sizce? Daha neler oluyor bu ne ki diyebilirsiniz. Bu yüzden insanlarla çok muhtattap olduğum bir işim ya da hayatım yok zaten.
(1) 

Linkedin

nick bulamadim #1469346 
Linkedin'de bir posta yorum yapmıştım tekrar bakayım dedim ama hiçbir iz bulamadım. Kaldırılmış mıdır?
(3) 

Banyo rutubet

nick bulamadim #1469278 
Alt kattaki banyo neden rutubet olmuştur? Fayans çatlağı olabilir mi yoksa sadece tesisat mıdır? Güvenilir usta nereden bulunur? Pek anlamıyorum.
(1) 

koçtaş banyo

nick bulamadim #1468850 
koçtaş gibi yerlerde usta oluyor ya. oraya bağlı mı çalışıyor yoksa sadece aracı mı oluyor koçtaş? banyoya fayans yaptırıcaz.

bir de alt katta rütubet var. tesisattan ya da fayanslardaki çatlaklardan diye düşünüyoruz. başka neyden olabilir?
(3) 

Aöf

nick bulamadim #1465096 
Aöfde bir önlisans bölümüne kayıtlıydım. Koşullu geçer olan dersler var ama ortalama 1.95. Kalıyor muyum?

Geçen dönem şöyle bir şey olmuş. Yine olur mu?

www.anadolu.edu.tr
(7) 

Tarihi geçmiş gıdalar

nick bulamadim #1464965 
Son kullanma tarihi 16 ocak olan yulaf ezmesi ve 29 kasım olan yumurta var. Atayım mı yiyeyim mi?
(3) 

Spor yapmak ve damarların belli olması

nick bulamadim #1464943 
Ağırlık çalışınca damarlar belli olmaya başladı. Önce sağ şakağımda oldu sonra kaşımın üzerinden alnına kadar olan bir tanesi belli oldu. Şakaktaki çok dikkat çekmiyor da alnımdaki rahatsız ediyor. Artmaması için ne yapabilirim? Genelde zayıf insanlarda çok belli oluyor sanırım. Daha mı yağlı, karbonhidrat ağırlıklı beslensem?
(2) 

Photoshop estetik

nick bulamadim #1463091 
Mobil olduğum için tek tek koyamıyorum ama bu sayfadaki photoshopları nasıl yapıyorlar? Bu derece bir ameliyat mümkün değil di mi?
onedio.com
(3) 

Ikea iade

nick bulamadim #1461494 
İkea dan lamba almıştım iade edicem. Paketi açılmamış falan diyor. Ben kurdum. Bir sıkıntı olur mu?

Bir de lambayı 1 hafta falan kullandım. Binlerce saat ömrü var önemli bir ayrıntı değil ama kullanıp geri vermiş olmam değil mi? Vicdan yapıyorum biraz. Çünkü kuruşun bile hesabını yaparım insanların hakkını yemeyim diye.
(5) 

terapiye gidenler

nick bulamadim #1457096 
bir psikiyatriste gitmek istiyorum. bir süredir maddi olarak karşılayamam diye düşünüyordum. ama hayatım boyunca gitmicem bu yüzden altından kalkabilirim. sanıyorum seanslar belli sayıda oluyor. bu terapinin başında planlanıyor mu? ya da aşağı yukarı şu kadar seans sürer diye bir şey oluyor mu? araştırma yaparken bazı sorunlar için 15-20 seans sürer gbi bir şey okudum. eğer böyleyse 25 seans olsa 500 liradan 12.500 lira olur ve altından kalkabilirim. ben belki 5 yıl gitmem gerekir diye düşünüyordum ve gözümü korkutuyordu.

ben sosyal fobi için gidicem. seansı nasıl ayarlıyorsunuz? telefonla arayarak mı? ben telefonla konuşamam :D

ücreti elden mi veriyorsunuz? bir sekreter var mı?

sosyal fobi vs. için giden var mı? ya da şema terapi/bilişsel davranışçı terapiye giden var mı? değişim yaşadınız mı? ben bilişsel davranışçı terapiyle ilgili bir kitap okudum, bir farkındalık sağladı. çok faydası olacağını düşünüyorum.
(1) 

excel

nick bulamadim #1445239 
haftalık iş, okul ve farklı uğraşlar için belirli zamanlar ayırmak istiyorum. haftada herbirine ne kadar zaman ayırmışım görebileyim diye o gün çalıştığım saati gidip hafta sonu toplam zamana bakmak istiyorum. çeşitli şablonlar var ama kafam karıştı. bunu nasıl yapabilirim?
(7) 

gss borç

nick bulamadim #1445235 
2800 lira civarı borç var. ödemiyordum ancak hastaneye gitmem gerek. hanenin geliri kişi başı asgari ücretin 3'te 1'inden az. sanırım bu durumda hiç prim ödememem gerekiyor. ancak borç yazıyor sürekli. bundan sonrası için başvurunca yazmaz sanırım ama önceki dönemlerden kaynaklanan 2800 lirayı sildirebilir miyim?
(8) 

askerlik sonrası öksürük

nick bulamadim #1438723 
ocak ayında askerdeydim. herkes gibi çok kötü hasta olmuştum. tüm gün soğukta bekliyorduk malum. bende durum şuydu. öksürükten konuşamayacak haldeydim. öksürmekten cümlemi tamamlayamıyordum. soğuda çıktığımız zaman öksürüklerim artıyordu haftasonu sıcakta dinlenince geçiyordu. 3 haftanın 2 haftası hastalıkla geçti. geldim 2 hafta daha evde yatmak zorunda kaldım. sonra ilaçlarla vs. geçti.

6 aydan fazla zaman geçti ama göğüs kafesinin olduğu yerde garip bir his var. yapmacık bir şekilde öksürmeye çalışırsınız ya onu yapınca göğüs bölgesi biraz acıyor. bir de uzun süre hızlı koştuğunuz zaman nefes nefes kalırsınız ve ciğerlerde yanma gibi bir şey olur ya o his var. doktora gidicem de ne olmuş olabilir?
(3) 

Ritalin

nick bulamadim #1409796 
Etkili mi gerçekten? Bende şöyle bir durum var. Sevdiğin şeyleri yaparken bşke sürekli dikkatim dağılıyor. Mesela şu AB film izliyordum buraya geldim. Doğru düzgğn kitap bile okuyamıyorum. 1 saat okuyorum ama gözün sürekli saatte. Yıllarıdır olan bir şey. Haliyle ders çalışırken daha az odaklanıyorum. Bana faydası olur mu doktor verir mi?
(4) 

Mülteciler neden avrupa ya gidiyor

nick bulamadim #1409418 
Ne var orada? Orada da işleri güçleri olmayacak. Çlümü göze alacak kadar ne var orada?
12345  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık