(1) 

Çadır kampı için mekan

icerden cikan adam #1563289 
Merhabalar,

Çadır kampı yapmak için, yakın zamanda gidip de önerdiğiniz, mümkünse çok kalabalık olmayan bir yer var mıdır?

İstanbul ve çevresi olabilir.
(9) 

Philips 5447/90 Otomatik Kahve Makinesi - Kahve Yakma

icerden cikan adam #1537108 
Merhabalar,

Bu sorunun yeri burası mı diyenler de olabilir ama belki aranızda bu aleti kullananlar vardır diye soruyorum.
Bu aleti yaklaşık 2 ay önce aldım. İlk zamanlar problem yoktu ancak son 2 3 haftadır kahvelerin tadı acılaştı, sanki kahveyi yakıyor gibi. Temizliğini falan yaptım, belki kahve bayattır deyip 2 farklı yerden yeni kahve aldım ancak durum değişmedi. Sadece sıcaklık ayarını low yapınca biraz normale yakın kahve veriyor. Böyle bir duruma denk geldiniz mi?
(7) 

Bir kira zammı sorusu daha

icerden cikan adam #1518428 
Herkese merhaba,

kira zam zamanım temmuz(temmuzda 2 sene olacak). Ev sahibi temmuzu beklemeden şimdiden %30 zam + kirayı elden almayı istedi. Ben de orta yolu bulmaya çalıştım ancak ben oturacağım dedi bu sefer de.

Ben de yasal süreci başlatın dedim. Sorularım şunlar:

1 - Dava mı açılıyor bu durumda, dava açarsa ücretler bana mı yıkılır? dava olmadan ihtarname çekebilir mi?
2 - Eğer dava olmadan ihtarname çekiliyorsa, bana ihtarname çekerse benim ne kadar sürede çıkmam gerekir? 7
3 - Ben çıktıktan sonra başkasına kiraya verirse, bana çektiği ihtarname benim dava açmam için yeterli mi?
(7) 

Avukat arkadaşlara bir soru

icerden cikan adam #1451292 
Herkese merhaba,

bir icra dosyası var, karşılığında firma ile anlaşılıp haricen tahsil ile çözülmek isteniyor ancak dikkat etmek gereken bir durum var mıdır. Para firmaya ya da avukata gönderildikten sonra bu adamlar dosyayı kapatmayabilir mi? ne tür bi güvence almak yeterli olur. Firmadan bu tarih itibari ile x ile y arasında bakiye sıfırdır minvalinde bir yazı olası bir pislik durumunda iş görür mü?
(8) 

İstanbul - Kiralık Ev Fikir Desteği - Emniyet Evler

icerden cikan adam #1426728 
Sevgili sözlükçüler merhaba. Kiralık ev konusunda biraz fikir gerek.

İşyeri Gayrettepe'de. Buraya tek vasıta ile gidilmesi önemli. Avrupa yakasında metro ya da metrobüs güzeergahı öncelikli o yüzden. Maksimum süre de 30 35 dk olarak hedeflendi diyelim. Bütçe de 2000-2100 olabilir. Bunun aşağısı olursa tabi çok güzel olur.

Ben öncelikli olarak emniyet evler ya da çağlayan, izzet paşa tarafına falan bakıyorum ancak Sahibinden'e bakarsak izzet paşadaki evler hep eski gibi, hem de yokuş durumu var. Çağlayanda, okmeydanı tarafında yine yeni evler var gibi ama onlarda da çoğunlukla yokuş durumu var.

Emniyet evlerde de eski evler var ancak en azından çıkıp iki oturacağın yerler var 4.levent tarafında. Bu yüzden daha cazip geliyor bana. Burda kısmen yokuşsuz, metroya yakın bir ev bulsam pişman olur muyum? Genel olarak nasıldır?

Buralarda oturup da etrafında düzgün bi ev ilanı olan da paylaşabilir, ya da şu taraflara bi bak istersen dediğiniz yerler varsa onlara da açığım.
(4) 

Kulaklık Önerisi

icerden cikan adam #1422512 
merhabalar,

bana şöyle çift cihaza bağlanabilen ve kullanırken de pişman etmeyecek bir kulaklık lazım. amaç bir yandan pc'den müzik dinlerken bir yandan da telefon çaldığında telefonu yanıtlamak. sadece kapalı ortamda kullanılacak. yani dışarda, yolda vs müzik için kullanılmayacak. fiyat olarak da 350-400 e kadar yolu var.

gözüme samsung level u modelini kestirdim. bunu kullanan varsa, yorumları alabilirim.

www.hepsiburada.com
(3) 

İngilizce geliştimek için e-book reader?

icerden cikan adam #1282744 
Merhaba,

İngilizceyi geliştirmek için kitap okumaya niyetlendim. bunun için de e-book reader uygunsa bir tane alayım dedim. Merak ettiklerim şunlar:

1 - E-book readerlar işimi görür mü? Sözlükleri var sanırım ama çalışma mantıkları nasıldır. Okurken denk geldiğim bir kelimeyi hemen o anda çevirebilir mi? çevirirse çevirisi nasıldır, işe yarar mı?


2 - ilk sorunun cevabı evetse amazon kindle paperwhite 3 mü yoksa kobo aura h2o mu? Bu ikisini gözüme kestim ama hangisi daha çok iş görür? Bu ikisi dışında da tavsiye alabilirim.
(5) 

İnternetten Telefon

icerden cikan adam #1156173 
Merhaba.
1-Daha önce hiç internetten alışveriş yapmadım, sıcak bakmıyorum pek ama epey fiyat farkı var. İnternetten cep telefonu alınır mı? En güvenilir site hangisidir?

2-İphone se ile 7 arasında aşağı yukarı 1000 lira bi fark var. İphone se o paraya değer mi yoksa almışken 7 mi alınmalı?
Not : Hangisini alırsam alayım en az 3 4 yıl kullanmak niyetindeyim. Onu da hesaba katabilirsiniz.
1

mobil görünümden çık