(3) 

miles&smiles milleri nasıl satılıyor?

pesen #1009736 
internette devamlı görüyorum insanlar kullanmadıkları milleri satıyor.

fakat thy her 1000 mil transferi için 10 USD alıyor. transfer yapılarak satılması mümkün değil astarı yüzünden pahalıya geliyor.

bu alış veriş işlemleri nasıl gerçekleşiyor? direkt alıcının uçmak istediği güzergahta bileti alınıp gönderilse bu kez de vergiler var.

şu işin aslını bilen beri gelsin a dostlar.
(3) 

2 bin 500 tl civarı televizyon önerisi

pesen #1009178 
*artı eksi 2 bin 500 tl civarı (40+") televizyon önerileriniz nedir?

*hangi markayı alayım?
*ben şunu aldım çok memnunum diyeniniz var mı?
*vay efenim falancayı aldım iyi de 300 500 daha koyup filancayı alaymışım dediniz mi hiç?
(1) 

arena-tr davetiyesi

pesen #916004 
davetiye istiyorum, gönderene şimdiden teşekkürler.
(11) 

Normal insan dizisi tavsiyesi

pesen #864746 
Selamlar,

süper gücü olmayan, mistik olaylar yaşamayan, vampire kurt adama dönüşmeyen, ölülerin yürümediği, götünde şimşek çakan ağzından ateş çıkaran karakterlerin olmadığı normal insan dizisi arıyorum.

breaking bad, fargo, nip/tuck, dexter, prison break benzeri gibi bi şeyler olsun istiyorum.

teşekkürler.
(1) 

samsun s3 fabrika ayaralarına döndüm türkçe menu kayboldu

pesen #795998 
türkçe menumu geri istiyorum.
nasıl yaparız?
teşekkürler.
(1) 

ankara'da ucuz araç kiralama

pesen #755049 
12-13 nisan cumartesi pazar gunleri icin ankara icinde ucuz arac kiralayabilecegim bir yer tavsiyesi, tanidigi, bildigi yer olan var midir?
Tesekkurler.
(12) 

seçim sonucu en çok merak edilen il hangisi?

pesen #747202 
ankara ve istanbul'daki seçim gündemini herkes biliyor.
melih gökçek - mansur yavaş ve mustafa sarıgül - kadir topbaş çekişmesi ülke gündemini de meşgul ediyor.
izmir de az çok biliniyor.

kişisel olarak ben en çok antalya sonucunu merak ediyorum.
2009'da yarışan 3 isim yine yarışıyor.
menderes türel-mustafa akaydın-kemal çelik
böylesi bi durum başka bir şehirde daha yok sanıyorum.

sizin seçim sonucunu en çok merak ettiğiniz kent hangisi?

edit: nedenini de yazarsanız sevinirim.
yerel gündemler ilgi çekici olabiliyor.
(5) 

Ankara'da hangi kitabevine "fanzin" birakılabilir?

pesen #743660 
arkadaşların hazırladığı bir fanzin var.
ankara içinde de isteyen var.
dost, imge ve turhan kitabevleriyle konuştum, almıyorlar.
nereye bıraksak da isteyenlere bakın şuraya bıraktık gidin oradan alın desek olur?
(8) 

avrupa ve tuvalet kültürü (foto)

pesen #740014 
merhaba anadolulular,
konumuz: avrupa ve tuvalet kültürü.

ekli fotoya bakınız ve bildiklerinizi, anladıklarınızı, düşündüklerinizi, içinizden geçenleri, övgülerinizi, sövgülerinizi söyleyiniz.

teşekkürler.
(1) 

Ankara DT "Hayvan Çiftliği" Müzikleri

pesen #735095 
Oyunun müziklerini çok sevdim.
nereden edinebilirim acaba müzikleri? (müzikleri cem idiz yapmış)
(14) 

kaliteli sucuk nereden alınır?

pesen #730547 
soru başlıkta.
hangi marka sucuk alıyorsunuz ya da bi yerlerden getirtiyorsanız orası neresidir.
iyi sucuk nereden alınır?
(2) 

Kos Adası vizesiz giriş

pesen #701699 
schengen vizem 15 aralıkta bitiyor.
kos adasının da içinde bulunduğu bazı yunan adalarına 31 ekime kadar vizesiz girilebiliyormuş. ben 19 aralıkta kos adasına gitmek istiyorum.

var mıdır 31 ekimden sonra yunan adalarına vizesiz giren ya da yolunu yöntemin bilen?
girişte sorun yaşar mıyım? yoksa hiç uğraşmayayım mı?
(4) 

ankara'da an itibariyle sular akıyor mu? (benim evde sular kesik)

pesen #683102 
ev kolej'de, internette araştırdım şu kadar saat kesik vs. yazmıyor.
var mıdır bilgisi olan?
sizin sularınız akıyor mu?
(3) 

ankara'da pazar günü doğalgaz satış yerleri?

pesen #678573 
soru başlıkta,
bugün nerelerden gaz alabilirim bir listesi vs. var mı?

kızılay metro veya demirtepe ego hariç soruyorum.
(7) 

1500 tl ≤ çamaşır makinesi + buzdolabı + set üstü ocak + elektrikli süpürge

pesen #538859 
yukarıdaki denkleme göre bu alışveriş yapılır mı?
hangi marka, nereden alınır? (ya da alınmaz?)
eşyaların özellikleri minumum seviyede olsa da olur. tek bekar erkek kişisi kullanacak bunları. mesela çam. mak. 5 kg. olsa olur, devir falan çok önemli değil. - buzdolabı nofrost olsa iyi olur hacmi küçük de olsa olur, diğer ikisi de çok önemli değil, minumum özellikli aletler olabilir.
şehir, ankara.
(7) 

lcd - usb - altyazi

pesen #497094 
başlıktaki üçlü ile ilgili sorunlarım var.
lcd tv'nin marka ve modeli şu şekilde, lg 22ls5400

usb girişinden film oynatabiliyorum ama altyazı yüklemeyi beceremedim. kumanda da subtitle tuşu bile var ama bi işe yaramıyor.

öncelikle filmin adı ile altyazının adını aynı yap diyeceksiniz, onu zaten yapıyorum ama olmuyor. bir de filme altyazıyı göm diyecekseniz onu hiç demeyin. sorunum o değil, gömmek bizim işimiz değil.

altyazı ve filmi bir klasörün içine yerleştirip usb'yi öyle kullanıyorum olmuyor, hiç klasör açmadan filmi ve altyazıyı açıkta bırakıp bu şekilde kullanıyorum yine olmuyor. zaten tv'nin klasör görmemek gibi bir problemi de yok, birden fazla klasör olsa da tek tek hepsini görüyor içine giriyor ama sorun şu ki altyazı dosyalarını hiç yokmuş gibi göstermiyor. acaba birkaç çeşit altyazı formatı var da tv benim yüklediklerimi mi desteklemiyor?

bi omuz verin a dostlar, çözelim şu işi!
(1) 

vakıfbank cep telefonuna havale

pesen #389240 
acil lazım,
mümkün müdür?
işbankası yapıyor bunu vakıfbank'ta da olabiliyor mu?
(4) 

mr cihazı kurulumu

pesen #386706 
hastanelerde bulunan mr cihazları bulundukları mekana nasıl gelir, girer çıkar?
devasa boyuttaki aletler tabi ki modülerdir ama yine de en küçük parçası bile kapıdan bacadan girebilecek ebatta şeyler değil. biraz araştırmıştım en küçük modülü bile herhangi bir koridorda transpalet ile falan yürütmek mümkün değil bina içinde.
şantiye esnasında mekana gelip kurulması ve yine inşai işlerinin daha sonradan yapılması da pek muhtemel değil.
o cihazlar nasıl kuruluyor?
lütfen gerçekten teknik bilgisi olanlar cevap versin.
teşekkürler.
(3) 

ikametgah aldırma (şehir değişikliği)

pesen #356897 
selam,
önümüzdeki hafta Antalya'dan Ankara'ya taşınıyorum. Ankara'da geçireceğim ilk 2-3 aylık süre için geçici bir adresim olacak. Arkadaşımın yanında kalacağım.

Ankara'ya gidince çeşitli resmi işler için ikametgah ilmuhaberine ihtiyacım olacak. Bunun içindir ki Antalya'daki ikametgahımı Ankara'ya aldırmam lazım, zaten aldırmazsan cezası falan varmış.

Şimdi benim ne yapmam gerekiyor, direkt mahalle muhtarına gidip ben taşınıyorum Ankara'daki adresim şu olacak demem yeterli mi?
Birkaç duyuruda baktım ki, kira kontratı, fatura vs. gibi şeyler isteniyormuş, nüfus müdürlüğüne gidilmesi gerekiyormuş vs. vs. vs. Benim ne kira kontratım olacak ne de kendi adıma ait bir fatura.

Nasıl olacak bu işler, ilgisi, bilgisi, görgüsü, yaşanmışlığı olan birileri yanıtlasa da aydınlansak???
(2) 

tivibu her zaman üstte seçeneği çalışmıyor

pesen #325929 
sorun başlıkta,
ne yapmak gerekir?
(win7)
(5) 

axess kredi kartı üyelik ücreti

pesen #283956 
bu ayki ekstrede 50 tl üyelik ücreti adı altında bir ödeme gözüküyor. bu parayı ödememek için ne yapmak gerek, yoksa bu para illa ki ödenmesi gereken bir para mıdır?
(1) 

SmarTicket hakkında

pesen #251041 
SmarTicket yemek kartımı uzun zamandır kullanmıyorum, içinde epey yüklü bir para var şu anda...

-Bu parayı nakite çevirme şansım var mı?

-Yemek harici alışveriş yapılabilen market vb. yerlerin listesine nerden ulaşırım?

şehir : Antalya
(1) 

tivibu sertifika

pesen #246740 
tivibu resimdeki gibi bir uyarı veriyor. ne yaptıysam açamadım programı.
bu uyarı ne diyor?
ne yapmak lazım?
img576.imageshack.us
(5) 

qooqlle.com anasayfa sorunu

pesen #198139 
nasıl oldu ne bok yedim bilmiyorum anasayfam qooqlle.com olarak açılıyor, tarayıcıdan anasayfayı değiştirmek işe yaramıyor, hangi browser kullanırsam kullanayım açılış sayfam bu site oldu. nasıl düzeltilir bu?
(2) 

trafik kontrol noktalarını önceden öğrenebilir miyiz?

pesen #179463 
soru başlıkta, özellikle gece olan çevirmeler için böyle bir bilgi edinebilir miyiz?
radar noktaları zaten biliniyor ama çevirme var mıdır yok mudur sorusunun cevabını önceden öğrenebilir miyiz?
(2) 

bana ait olmayan bir borçtan dolayı adresime ödeme emri geldi

pesen #178760 
selam,
hukukçu arkadaşlardan yardım, fikir, öneri bekliyorum.

2 yıl önce çalıştığım şirket, antalya merkezli bir şirketti ve tüm türkiye'de bazı franchise usulu çalışan market ve mağazaların işlerini yapıyorduk.
2008 temmuz ayında elazığ'da yaptığım bir iş için bir inşaat firmasından 1550 tl tutarında malzeme almıştım.
malzemeyi alırken inşaat firmasının antetli kağıdına 04-08-2008 ve 10-08-2008 tarihlerinde 750 tl ve 755 tl olarak ödenecektir şeklinde inşaat firmasının yetkilisinin adının yazdığı, benim adımın yazdığı ve her ikimizinde imza attığı bir mal alım satım sözleşmesi gibi bir şey yaptık. bu belgede çalıştığım firma adı değil benim adım geçiyor.
ödeme tarihleri gelmeden özelsebeplerden dolayı elazığ'ı terketmek zorunda kaldım, bizim şirketten başka biri ordaki işleri devam ettirdi ve bitirdi. bir kaç ay sonra da ben o işten ayrıldım.
dün postacı İLAMSIZ TAKİPLERDE ÖDEME EMRİ başlıklı bir belge getirdi. elzığ 3. icra müdürlüğü göndermiş belgeyi. 1000 tl lik bir borç ödemem gerektiği yazıyor. asıl adres işyerinin adresi ama bi şekilde ev adresime geldi belge.
eski şirket ile konuştuğum zaman borcun ödenmiş olacağını söylüyorlar ama pek de güvenmiyorum onlara açıkcası.
şimdi ben adliye'ye gidip bu borç benim değildir diye itiraz edicem, mal beyanında falan bulunmam gerekiyormuş sanırım.
bu konu hakkında yapmam gereken ne var başka, önerisi olan var mı, öder miyim bu parayı?
(2) 

win 7 disk birleştirme

pesen #173951 
selamlar,
win 7 kullanıyorum. hdd'yi yeniden düzenlemek istiyorum diskim 250gb, uzun zamandır c yi 60 gb ve d yi 190 gb olarak kullanıyordum. şimdi ise c 100gb d 150 gb bi şey yapmak istiyorum. win 7 nin içinden ''disk yönetimi'' uygulamasından sadece yeni bölümler oluşturabilme imkanı var. oluşturduğun bu yeni bölümleri c ye ekleme gibi bir durum sözkonusu değil.
partition magic programı win 7'de çalışmıyor xp kullanırken istediğimiz gibi bölme ekleme ayırma işlemlerini bu programla yapıyordum. win 7 için easus partition master indirdim aynı işlem için, fakat bi türlü başaramadım yapmak istediğim işlemi. d'den 40 gb lık bir kısmı ayırıyorum, ayrılmamış bellek olarak gözküyor program içinde fakat sonrasında kopyala/taşı seçeneği bu ayrılmamış bellek için aktif olmuyor.
acaba birleştirilmesi gereken bölümlerin hdd içinde sıralı olması gerekir mi diye düşündüm ama ayırma işlemini yaptıktan sonra tekrar d ile de birleştiremiyorum ayrılmamış disk bölümünü. undo yaparak işlemi geri alabiliyorum sadece veya ayrılmamış kısımdan yeni bir disk oluşturabiliyorum.
biraz karışık oldu anlattıklarım ama sorum şu,
d'deki fazla kullanmadığım boş alanı win 7 de c ye nasıl eklerim?
yukardaki yöntemde nerde yanlış yapıyorum?
başka tavsiyesi olan?
(2) 

windows os ile ilgili küçük ama can sıkıcı sorular

pesen #171543 
selamun aleyküm,

yıllardır xp kullanan ben format sonrası win 7'ye terfi ettim. bir haftadır win 7 kullanmaktayım.

şimdi ilk sorum xp kullanırken en son format attığımda(xp nin üzerine xp kurduğumda yani) bilgisayar açıldığı zaman hiçbir şeye tıklamayıyordum, her açılışta ctrl+alt+del yapıp, görev yöneticisi penceresinden ''işlemler'' sekmesinden ''geçiş yap'' deyip imleci aktif hale getirebiliyordum. belli bi süre böle kullandım. şimdi win 7'yi kurunca yine aynı sorun devam edior. her açılışta ctrl+alt+del, görev yöneticisi, işlemler, geçiş yap şeklinde can sıkıcı bir uygulama yapmak zorunda kalıyorum. bu sorun neden kaynaklı olur? nasıl çözülür?

ikinci sorum ise en son xp'imde bilgisayar saati her kapatmadan sonra duruyor tekrar bilgisayarı açtığımda en son kapattığım zamandan çalışmaya devam ediyordu? aslında önceden düzgün çalışıyordu ama ne olduysa böyle oldu. format atıp win 7 kurduktan sonra yine aynı şekilde duruyor, açtığım zaman ne zaman kapatmış isem o saatten çalışmaya devam ediyor. her seferinde internet saatini güncelleştirerek çözüyorum bunu da. bunun kökten çözümü nedir?
teşekkürler...
(2) 

win 7 kurulumu hakkında?

pesen #169684 
selamlar,

xp den win 7'ye terfi ettim, şu anda win 7'den yazmaktayım, yeni format attım ilk defa win 7 kullanıyorum.
şimdi win 7 benim ana kart ve ekran kartı ve bilumum aygıtlarımı kendi otomatik olarak gördü mü? yoksa online olarak bunları yükseltecek miyim?
bir de microsoft'un sitesinden güncellemeleri yüklememin bir sakıncası var mı?
orjinallik denetimi nasıl oluyor?
(8) 

yazın inşaat yasağı yok mu?

pesen #168547 
böyle bir yasak yok mu?
ben mi yanlış biliyorum.
varsa neyi kapsıyor bu yasak, apartmanımızın hemen yanında bir inşaat başladı, daha doğrusu hafriyat çalışması yapıyorlar şu anda? yasak kapsamına giriyor mu bu iş?
şehir antalya.
(1) 

posta ulaşım süresi?

pesen #167697 
normal yollarla gönderdiğim bir posta, antalya'dan ankara'ya kaç günde ulaşır ki?
(3) 

ttnet hız testi

pesen #166287 
selamlar,

8 mbps'e kadar limitsiz ttnet abonesiyim.
hiztesti.ttnet.com.tr sitesinden hız testi yaptığım zaman download : 0,850 mbps upload : 0,250 mbps civarlarında çıkıyor.

ilk sorum bu değerler normal değerler midir? (444 0 375 i aradığım zaman 800'ün altında çıkmıyorsa arıza bildirimi alamıyoruz dediler, onlara göre değerler normalmiş yani)

ikinci sorum download yaparken ortalamam 100 kb dolaylarında oluyor. hız testi ile olan bu çelişki neden? test 800 derken ben neden 100 ile indiriyorum?

forumlardan vs. okuduğum zaman 700-800 kb ile download yapanlar var, bu işin sırrı ne? ben nerde yanlış yapıyorum?

teşekkürler...
(1) 

torrent sorusu

pesen #165635 
selamlar,
bazı torrentlerde birden çok dosya bulunabiliyor. atıyorum herhangi bir dizinin komple bir sezonunu indirirken örneğin nip/tuck 2. sezon toplam 16 bölüm var ve toplam boyut 6 gb. fakat torrent linkine tıkladığınız zaman karşınıza bu 16 bölüm tek tek çıkıyor ve karşılarında hepsi default olarak tickli olarak geliyor. şimdi ben bu ticklerin bazılarını kaldırsam, mesela 16 bölümden sadece 5,11,14, ve 15 i indirmek istesem mümkünmü dür?
bunu deneyince indirmeye başlıyor fakat sanki yine 6 gb'ın tamamını inidiriyormuş gibi gözüküyor, bu nasıl oluyor?
biraz karışık oldu ama anlatabilmişimdir umarım.
(7) 

ani su sıtıcı, hangi marka tavsiye edersiniz?

pesen #161488 
ihlas, arzum, baymak, premier, veito, fakir vs.
ne tavsiye edersiniz?
fiyat/performans olarak en iyisi hangisidir?
(3) 

rapidshare bedava premium hesap hakkında

pesen #157229 
bu olayı duyunca oltaya takılan ilk sazanlardan biriyim sanırım.

açtım hesabı bi hevesle hemen girişeyim indirigandi olayına dedim bi de ne göreyim, rapids satın alman gerek diyor.
şimdi benim anlamadığım bundan sonra rapids satın almazsak hiçbir şekilde indirme yapamıyacak mıyız biz bu siteden?
üye olduktan sonra, sistemden log out olmayı da başarmış değilim, hiçbir şekilde indirme olayına giremeiyorum.
hesabı olmayanlar şu anda rapidshare den download yapabiliyorlar mı acaba?
ben tekrar free indirme olayına dönücem?
(5) 

reçetesiz öksürük şurubu?

pesen #154812 
selamlar,
nezle falan olmadığımı düşünüyorum ama boğazım çok kötü, herhangi bir halsizlik vs. olmamasına rağmen, sürekli öksürüyorum ve balgam çıkarmaya çalışıyorum. yani olay sadece boğazda başlayıp boğazda bitiyor.

bu durumu geçirecek öksürük şurubu nedir, ne tavsiye edersiniz?
(2) 

üst komşunun tuvalet suyu bizim tuvalete damlıyor...

pesen #153743 
selamlar,
üst katımızdaki komşumuz, daireyi yılda sadece 1 ay haziran - temmuz arasında kullanıyor. kendileri fransa'da yaşıyorlar, tatil için geliyorlar sadece 1 ay için antalya'ya.
tuvalette problem var geçen senelerde de damlatıyordu tuvaletin tavanı, kendilerine uyarıda bulunduk ama çok rahatsız edici bi şekilde değildi bu olay. fakat bu yıl tam bir işkenceye döndü bu durum adamların bokunun suyu bizim tepemize damlıyor, birkaç kez uyardık, en kısa sürede yaptırıcaz diyerek geçiştirdiler. hiçbir şekilde icraata geçmediler. her türlü müsemmayı gösterdik ama en son tartışmamız epey tatsız oldu.

böyle bir durum nereye şikayet edilir, böyle bir tadilatı yaptırmadıkları için su saatlerini mühürletip susuz kalmalarını sağlayabilirmişiz. müracat yeri belediye mi, zabıta mı asat mı veya başka bir yer mi? neresi olur?
(2) 

hotmail hesabımı ne zaman açtım?

pesen #153443 
soru başlıkta, bunu nasıl öğrenebilirim?
hesabı oluşturduğum ilk günü; gün, ay, yıl olarak nereden görebilirim ya da görebilir miyim?
1

mobil görünümden çık