(3) 

Airbnb evi istanbul

dostlarorkestrasi #1580549 
Selamlar. Fb ile bir süredir sevişemedik ve özledik. Fakat o ailesi ile yaşıyor ve benim evimde de uzun süreli bir misafir var. Daha önce tr’de hiç airbnb ile kiralama yapmadım, bir ara yasaklanma olayları falan vardı. İstanbul’da bu sistemi kullanabiliyor muyuz, gecelik olarak. Yoksa direkt otele mi gidelim?
(3) 

Modem mi bozuk?

dostlarorkestrasi #1437818 
Herkese merhaba,

Evden çalıştığımız bu dönemde olabilecek en kötü şey oldu ve internetim gitti.

bir sabah bir kalktım modemin sadece power ışığı yanıyor,

internet sağlayıcımı (Superonline) aradım gelip baktılar sorun yok, elektrikçi çağırın yukarı gelen kablonuza baksın dediler.

Elektrikçi çağırdım kabloyu komple yeniledi, değişen bir şey olmadı.

Modemi arkasında bulunan küçük reset tuşundan fabrika ayarlarına döndürdüm, internet geldi, 2-3 dakika sonra yine gitti. tekrar resetliyorum, tekrar geliyor ve 5 dakika içinde yine gidiyor.

modem pert oldu düşüncesiyle yeni bir modem alayım diyorum ama ona da emin değilim, deneyebilecek başka bir modem de bulamıyorum, bu sorun neden olabilir?

teşekkür ederim.
(7) 

Sağlığınıza dostlar.

dostlarorkestrasi #1295586 
(7) 

Filtre Kahve Makinesi

dostlarorkestrasi #1269964 
Merhaba. Kahve konusunda çok tecrübeli değilim ama filtre kahve içmeyi seviyorum, eve bir makine almak istiyorum, bana işimi görecek bir makine önerebilecek kahve gurusu var mıdır? :)
(1) 

Teleskop

dostlarorkestrasi #1266235 
Günaydın :)

Ben manzarası güzel yeni bir eve taşındım. 2.köprüden yeniköy'e kadar boğazı görüyorum. Hafta sonu eve gelen bir arkadaşım dedi ki teleskop al, çok güzel olur falan ama bilemedim, konuyla ilgili hiç bir bilgim yok, son 20 yıldır bir teleskop görüp görmediğimi bile bilmiyorum :)

bilgili arkadaşlara; ben bir teleskop alsam kullanabilir miyim? Nasıl bir şey almalıyım?
(6) 

ifşa

dostlarorkestrasi #1256923 
selam :)



her an silinebilir :)
(8) 

Armut sitesi

dostlarorkestrasi #1233216 
Evimi taşıtacağım. Dediler ki armut.com'dan teklif al. Girdim bilgileri vs, teklifler geliyor. Firmaların sitedeki sayfalarına giriyorum, kullanıcı yorumları bildiğin reklam gibi. Yani tamam adamlar rica ediyordur, bizim için yorum yapın, önemli diye ama öyle yorumlar var ki adamın kendisi yazsa abarttım biraz der.

sorum şu, bu kullanıcı yorumları yalan olabilir mi, yani adam, kendisi ya da bir yakınına önce ilan açtırıp, sonra teklif verip, sanki taşımış gibi yapıp, sonra yorumu kendisi yazabilir mi?

Şiddetli Tavsiye: "oğlum taşınmayın"
(5) 

şaraplarıma bir şey olmuş mudur?

dostlarorkestrasi #1204609 
2012 yılında bozcaada'dan aldığım 8 şişe şarap vardı. bunlar bir köşede yerde dörtlü halde bir kartonun içinde yatık duruyorlardı. eve temizliğe yardıma gelen abla bunları dik şekilde koymuş bilemediğinden :) tahminim 2 ay önce falan olmuş bu iş. şaraplarda bir tortu birikmesi falan yok ama bir şey olmuş mudur bunlara?
(2) 

video kesme birleştirme

dostlarorkestrasi #1165262 
Elimde 1 saatlik bir video var, bu videodan belli sahneleri kesip ayrı bir videoda birleştirmem gerekiyor. Bunu en kolay hangi program ile yaparım acaba? Teşekkürler :)
(1) 

Sapanca ya da başka bir önerisi olan

dostlarorkestrasi #1162506 
Hafta sonu tatili için Sapanca'ya gitmek istiyoruz, nerede kalalım çok alternatif var ama nokta atışı yapmak istiyorum, ya da boşver sapanca'yı şöyle bir yer var derseniz ona da okey derim.
(7) 

Yatırımlık Ev

dostlarorkestrasi #1158792 
Tamamen yatırım amaçlı ev almak istiyorum. Beylikdüzü tarafından almayı kafama koymuştum ama çevremden bir kaç kişi Beylikdüzü artık değerlenmez gibi yorumlar yaptı. Kurtköy tarafına mı baksam diye düşünüyorum şimdi. Var mıdır konuyla ilgili fikir verebilecek birileri? bütçem 400 bin maksimum. Üstüne çıkarsam kredi çekeceğim onu istemiyorum.
(4) 

uçuş iptali

dostlarorkestrasi #1156035 
Yarın İstanbul'dan Dalaman'a uçacaktım ama iptal olur mu sizce? Önemli bir işim var, iptal olacaksa bugünden arabayla çıkacağım, bunu öğrenmemin bir yolu var mı?
(1) 

İndiremiyorum

dostlarorkestrasi #1152069 
Kullandığım torrent siteleri bir bir kapanınca iş temposunun da arasında uzak kaldık olaydan. Narcos'u indirmek istiyorum ama nereden? Yardımcı olabileceklere çok teşekkürler.
(4) 

periscope

dostlarorkestrasi #1151295 
Periscope'tan maç yayını falan yapanlar neyi amaçlıyor? Bundan bir kazanç sağlıyorlar mı yoksa tamamen amme hizmeti mi?
(1) 

Fotoğraf Gizleme

dostlarorkestrasi #1149882 
Telefonda bazı özel fotoğraflarımı gizlemek istiyorum. Şifrelemeden bir dosya sadece ben istediğimde görünsün. Programsız mümkün mü? Değilse en kolay hangi programla yapabilirim.
Telefon, iphone 6s
(5) 

İş yerinde iyi yönetici

dostlarorkestrasi #1140005 
Sizce iyi bir yönetici nasıl olmalı, nasıl davranmalı? Tam verimli çalışmak için para haricinde sizi motive edecek şeyler nelerdir? Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim.
(3) 

yedigöller nerede kalayım?

dostlarorkestrasi #1137938 
Baktım herkes gidiyor, ben de gidip göreyim dedim. Ama nerede kalacağıma dair bir karar veremedim. Daha önce gitmiş olanlardan küçük tavsiyeler alsam, nerede kalabilirim, rotayı nasıl belirlemeliyim vs?
(9) 

Ateist anne/babalar

dostlarorkestrasi #1127848 
Ateist anne/babanız ya da siz ateist olarak anne/baba iseniz çocuğunuza nasıl açıklama yapıyorsunuz, size ne söylendi. Şimdi düşünüyorum, benim çocuğum olursa ilkokula ya da kreşe giderken, belki öğretmenleri, belki arkadaşları allahtan bahsedecekler, tahminen benim çocuğum da bunlardan habersiz olacak. Eve gelip soracak allah ne? Bizi o yaratmış, öğretmenim öyle dedi, arkadaşım dua edersem istediğim şeylere sahip olabileceğimi söyledi yanacakmışız falan falan. Ne denir ki? İnanmadığım şeyi çocuğa varmış gibi anlatamam, boşver biz inanmıyoruz desem çocuk okulunda problem yaşayabilir sanki?
(4) 

Nereye gideyim

dostlarorkestrasi #1124782 
Ciddi stresli bir dönemden başarıyla çıktım, hafta sonu için 2 gün bir yere gitmek istiyorum. Tek başıma olacağım, yurt dışı olması tercihim ama hali hazırda devam eden bir vizem olmadığından vizesiz bir yeri tercih etmem gerekli. Sakinlik ihtiyacım olan şey, gece hayatı vs aramıyorum. Nereye gidebilirim? Önerisi olan?
(8) 

Yarın Anıtkabir

dostlarorkestrasi #1115844 
Yarın sabah 6 gibi çıksam İstanbul'dan Ankara'ya, Anıtkabir'e gitsem diyorum. Çok aşırı bir kalabalık olur mu? Pişman olur muyum?

Yarın 30 Ağustos olduğundan pişman olur muyum diye sordum, hani protokol falan olur, saatlerce dışarıda bir yerde bekletiliriz gibi bir durum olur mu?
(1) 

App Store

dostlarorkestrasi #1113679 
Selamlar. Bu App Store'da 100 mb üstü öğleleri wifi olmadan indirmemesi olayını aşmanın bir yolu yok mudur?
(9) 

Ev almak neden bu kadar önemli?

dostlarorkestrasi #1113302 
Çevremde bulunan herkes, ev almam konusunda baskı yapıyor. Hali hazırda miras olarak kalmış küçük bir ev ve dükkan var bana kira geliri sağlayan. Dükkan öldürseler satmam. Evi satsam maksimum 300.000-TL para verirler. onu satıp peşinat yapsam şimdi oturduğum evi almak için çok yüklü bir kredi çekmem gerek ve bu uzun bir süre hayat standardımın düşmesi anlamına geliyor. Sırf bir ev alacağım diye hayatımın en güzel yıllarını kredi ödeyerek geçirmek istemiyorum ama bunu kimseye anlatamıyorum. eş, dost, aile herkes sanki benim eve gözü dikmiş sattırıp yeni ev aldırmaya çalışıyor. Ben mi haksızım? Ev almak bu kadar önemli mi?
(8) 

Yemek

dostlarorkestrasi #1108474 
Tek başına yaşayanlara ya da yaşamış olanlara soruyorum, zira her akşam bir şey kızartıp yemekten bıktım. Ne yiyorsunuz başka? İşten dönünce çabuk başka ne hazırlanır? Tek kişilik sulu yemek, zeytinyağlı falan yapınca beceremiyorum, nabıcaz? Tek başına yaşayan zavallılar olarak her akşam birimizde mi toplansak? :) saygılar.
(5) 

Hediye

dostlarorkestrasi #1103492 
3 adet çalışma arkadaşıma hediye alacağım. 2 tanesi erkek onları hallettim (tuttukları takımın formalarını alacağım). Kadın olana bulamıyorum bir şey. Giyim olmaz. Kahve kupası gibi bir şey diğer iki hediyenin yanında sönük kalır gibi geldi. Ne alabilirim, önerileri bekliyorum :) teşekkürler.
(1) 

Olimpiyatlar

dostlarorkestrasi #1098452 
Türkiye'den yayın olmayacak gibi görünüyor. eurosport'un da ağustos ekranında gözükmüyor. Nereden izleyeceğiz?
(2) 

Kirayı ödemeyen kiracı

dostlarorkestrasi #1096566 
Kiracım 1 seneden daha önce kirayı ödemeyi aksatınca ve ödememekte diretince mahkemelik olduk, avukata verdim, arabasına haciz kondu, 1 yıldır da dava devam ediyor, geçtiğimiz hafta yine kasım ayına ertelenmiş, bilen arkadaşlar bu daha ne kadar sürer? Bir de adamın evi de var bu eve de haciz vs bir şey göndersek sıkıştırmak anlamında bize yardımcı olur mu? avukat kasımda bu iş biter gerek yok diyor ama emin olamıyorum, kasım ayında dava bitse bile arabayı bulabilecek miyiz diye? Teşekkür ederim.

Kiralanan yer dükkan bu arada.
(3) 

Rakı

dostlarorkestrasi #1095029 
Sıklıkla dışarıda tek başına içen bir insan olarak kurtarıcım olan 20'lik rakıya erişemiyorum. Gittiğim son 2 mekanda 20'lik rakımız yok cevabı aldım, 35'lik içmek zorunda kalyorum. Bugün akşam migrosa baktım, orada da yok. Kalktı mı 20'lik rakı?
(9) 

Milyonuncu film öneri isteği

dostlarorkestrasi #1093368 
Özellikle son dönemde çekilmiş, gerçekten etkilendiğiniz filmlerden bir kaç öneri istesem, sıcaktan uyunmuyor, iyi bir film izlemek istiyorum :) teşekkürler.
(6) 

sapık mıyız? :)

dostlarorkestrasi #1091645 
bir hatun kişisi var, aramızda sosyal ya da duygusal bir bağ yok. Sadece birbirimize erotik içerikli fotoğraflar ya da bir yerin, bir eşyanın fotoğrafını gönderip bununla ilgili fanteziler döndürüyoruz. fiziksel hiç bir temasımız olmadı, ikimizden de böyle bir talep gelmedi, yaşadığımız bu şeyin bir adı var mı? sapık mıyız biz?

Not: sanmak söz konusu değil, kendisiyle skype vs konuşuyoruz, cinsiyetinden eminim kendisinin :)
(11) 

akşamcı mıyım alkolik mi?

dostlarorkestrasi #1079554 
31 yaşındayım, takribi 15 senedir alkol kullanıyorum. Üniversite yıllarında çok abarttığımız zamanlar oldu ama hiç böyle hissetmedim. İstisnasız her akşam içiyorum. Derdim falan olduğundan değil, çok hoşuma gidiyor, mutlu hissediyorum. Kimseye bir zararım yok, kendimi kaybetmiyorum, sonrasında pişman olacağım bir hareketim olmuyor, kusma vs yok. Evimde tek başıma içiyorum, sonra uyuyorum. Ama içmezsem eksik hissediyorum, sanki olmam gereken şekilde değilmişim gibi geliyor. Rakı içiyorum sadece. Şimdi ben alkolik miyim, akşamcı mı?
(1) 

pazarın ertesi

dostlarorkestrasi #1072072 
var mı pazartesi sendromu sizde de? Nasıl motive olup işlere konsantre oluyorsunuz? Öğlene kadar hiç bir şey yapamıyorum, sürekli kahve içip mal mal spor haberlerini okuyorum.
(1) 

Beşiktaş-Kayserispor maç bileti

dostlarorkestrasi #1069844 
3 maçlık kombine çıkarmıştı sanırım beşiktaş, alan aldı vs. Bir ara önümüzdeki sezon kombine alanlara öncelikli mi satılıyor bir şeyler dediler kaçırdım ben. Daha çok var ama Beşiktaş-Kayserispor maçına arkadaşıma hediye olarak bilet almak istiyorum, normal satışa çıkacak mı?
(1) 

eve sinema odası

dostlarorkestrasi #1066306 
Evimde kullanmadığım bir odam ve yaklaşık 10 TB bir film arşivim var, güzel bir perde ve projeksiyon aldım. buraya ses yalıtımı da yapıp güzel bir sinema odası yapmak istiyorum. Ses yalıtımı süngerlerinden alsam uygulamasını kendim yapabilir miyim? Bunlar ne kadar yalıtıyor? yani o kadar uğraştıktan sonra komşu gelip şikayet etmesin :)
(5) 

Kanal Tedavisi v2

dostlarorkestrasi #1061485 
kanal tedavisi yapılmakta olan dişime dün ilaç konuldu ve geçici dolgu yapıldı, şimdi ben bu akşam rakı içsem sorun olur mu acaba?
(4) 

Kanal Tedavisi

dostlarorkestrasi #1060993 
Bugün öğleden sonra ilk kez kanal tedavisine başlanacak dişim için. Sorum şu, bu işlemin ardından çok ağrım olur mu? Akşamına tenis antrenmanım var ona göre iptal edeceğim.
(1) 

Ertelenen Maç, Kombine Devri

dostlarorkestrasi #1060048 
Bir arkadaşımız internetten birisiyle Galatasaray-Fenerbahçe maçı için kombine devri ile ilgili anlaşmış, parayı göndermiş, adam da bunun Pasoligine bileti devretmiş. Şimdi maç iptal oldu, bu adamın maç tarihi belli olduktan sonra tekrar mı devretmesi gerekecek? Yoksa bu hakkı saklı mı arkadaşımızın? Adam paranın üstüne yatarsa diye biraz tedirgin olmuş.
(6) 

debe

dostlarorkestrasi #1058367 
"direniş" başladığından beri, debe entrylerinin kalitesi iyice düştü mü yoksa ben mi kuruntu yapıyorum?
(6) 

Iphone Hk.

dostlarorkestrasi #1058327 
Garantisi devam eden bir Iphone 6s var, şarjı %20 civarındayken birden kapanıyor ve tekrar şarja takılmadan açılmıyor. Apple Store'dan randevu alıp gitsem bunu değiştirirler mi sizce? Daha önce tecrübe eden var mı bu durumu?
(9) 

Köpeklerim

dostlarorkestrasi #1056509 
Oturduğum yerde belli bir yere mesken tutmuş 6-8 tane sokak köpeği var, bunları düzenli olarak besliyorum, sularını veriyorum, geçen bir tanesi ayağını kesmiş götürdüm veterinere tedavi ettiler, sardılar falan. Mahallede de sağ olsun kimse ses etmiyor bunlara çok izole bir yerleri var. Yalnız bu sıpalara ben kuru mama verdiğim için bana fazla masraflı olmaya başladılar. Tek başıma olduğumdan yemek artıklarım dişlerine yetmez. Kime sorsam tavuk kemiği kaynat diyorlar ama ben kendi köpeğime tavuk kemiği yedirmiyorum zararlı diye (batma, tavuk kemiğine öğütememe vs) onlara da yedirmem. Ama ne yedireceğiz?
1

mobil görünümden çık