(1) 

Yabanci hesapla trde euro cekmek

kuehles blondes #1576120 
Merhaba,
Yurtdisinda yasiyorum ve su anda türkiye‘deyim ama baska ülkeye gececegim buradan.
Ne yazik ki gelirken para cekmeyi unuttum.

Türkiye‘de yabanci euro hesabimdan yine euro olarak nasil para cekebilirim? Yoksa western union/moneygram tarzi bir seyler mi kullanayim en iyisi?

500€ civari söz konusu miktar.
Tesekkürler!
(4) 

Penti harici külotlu çorap markası

kuehles blondes #1571677 
Merhaba,

Penti dışında, en fazla penti kadar pahalı olacak ama biraz daha kaliteli olacak külotlu çorap markası var mı? Varsa Kadıköy’de nerede bulurum?

Teşekkürler!

Kanye West ne zaman delirdi?

kuehles blondes #1570289 
Selam,

Kanye West ilk ciktiginda akli basinda biri gibiydi.
Simdi adam baya manyak oldu. Kayis ne zaman koptu acaba, aksam aksam aklima takildi.
(1) 

Hizli kurye/acil kurye

kuehles blondes #1569281 
Merhaba, bugün aksamüstü veya yarin sabahtan Antalya’dan Istanbul’a kargoyla bir sey yollamam gerekiyor ama en gec sali gunu istanbul’a ulasmasi lazim. Gecikme olmamali.

Bilindik kargo sirketleri disinda hizli gönderi yapan yerler var mi? Tavsiye edebileceginiz sirket vs?

Tesekkürler
(1) 

Galata köprüsü bakim - yaya icin alternatif?

kuehles blondes #1565103 
Merhaba,
Arkadaslarim istanbul‘u gezmeye gelecekler ve ben onlara konaklama icin karaköy‘ü önermistim. Simdi ögrendim ki galata köprüsü tadilattaymis ve eminönü yönüne kapaliymis.

Tramvay da mi calismiyor acaba? Ya da ekstra motor/turyol/vapur hatti vs konuldu mu yayalar icin? Üzerinde yürünebiliyor mu yine?
Bilgi verebilirseniz cok sevinirim.
(1) 

Ist anadolu yakasi kalici oje

kuehles blondes #1563753 
Merhaba, buna benzer duyuru vardi ama bulamadim :(

Istanbul anadolu yakasi, kadiköy-bagdat caddesi civari bildiginiz guzel kalici oje/manikür ve pedikür yapan bi yer var mi? Fiyat da belirtirseniz sevinirim :)
(3) 

Taksim’den Kadıköy’e gece ulaşım

kuehles blondes #1559410 
Taksim’den kadıköy’e gece en iyi ulaşım şekli nedir? Dolmuşlar vardı ama çok azalmışlar, geçenlerde çok uzun beklemek zorunda kaldım.

Teşekkürler
(3) 

Galiba projede istenmiyorum

kuehles blondes #1552301 
Selam, yine bir işyeri dramıyla karşınızdayım. Kısa anlatmaya çalışacağım.
Yaklaşık 1 yıl önce şirkette bir organizasyon değişikliği oldu ve ben, yöneticim, takım vs X departmanındayken Y departmanına aktarıldık. Eski departmandayken bana verilen ve çeşitli sebepler yüzünden başka bir departmanla ortak ihaleye çıktığımız bir projeyi de benle departmana verdiler, ihale sonrasında proje yöneticisi ben olacaktım.

X departmanına (benim eski dep) yeni müdür geldi ve ortak olan diğer departmanla anlaşıp bu proje bizden size geçmiş, yok kardeş ben bu projeyi benim departmanda istiyorum dedi. Bu arada ben başlayana kadar öteki departmanda 2019dan beri sünmüştü proje, ihaleyi ben kapattım filan. Neyse bu iki departman aralarında anlaştılar, bizi safdışı bıraktılar ama bana gelip “bu konudaki en büyük ekspertiz sende, senin projede olmanı isteriz” o ana kadar projede olmama ihtimalim olduğunu bile bilmiyordum bu arada. Ben de dedim kim”resmi bi rolüm olmalı, işiniz düştüğünde kuehles sen bi el atsana tarzı bir rol kabul etmiyorum” dedim çünkü proje benim kariyerim için çok iyi şans.

Neyse 2 hafta önce geldi x departmanıyla ortak diğer departman, diğer departmanın müdürü dedi A kişisi proje yöneticisi, agile çalışmanızı istediğimiz için rollerin dağılımını size bıraktık. Toplamda 3 kişiyiz şu anda core team için ve proje yöneticisi kişi çok hırslı birisi çok yukarıdan konuşuyor. Neyse. Bugün ihaleyi kazanan şirketle toplantı ayarlamış, benim çok çok önemli bir toplantımla aynı saate. Takvimim bloke zaten. Büyük resme bakınca diyorum acaba neyi tercih edeceğim diye test mi ediyor. Sonuçta danışabilirdi bana, müsait miyim değil miyim diye. Gerçekten yüzsüz olup sırf kariyerime yarayacağı için devam edeyim diyorum ama canımı sıkıyor bu konu.

Tam soru olmadı da iç dökmek oldu aslında, siz nasıl hareket ederdiniz?

Satılık 13.01 Fatma Turgut konser bileti

kuehles blondes #1547064 
Selam, bu akşam Dorock XLde Fatma Turgut konseri var ve biz hastalık sebebiyle gidemiyoruz.
2 bilet var elimizde, toplam 300 tl vermiştik.

İlgilenen olursa yeşillendirin pls.

Teşekkürler
(6) 

Iphone 13 pro max vs Iphone 14 plus

kuehles blondes #1542938 
Soru başlıkta

Fiyat açısından 13 pro max hatta bir tık daha pahalı ama kamerası 14plustan daha iyi deniyor.
Hangisini tavsiye edersiniz siz?
(2) 

Telefon nerede satılır?

kuehles blondes #1542428 
Merhaba,
Daha önce telefonlarımı hep aileme veriyordum ama pasaport muhabbet yüzünden şu anda bu mümkün değil. Nerede satabileceğim hakkında hiçbir fikrim yok, hatta ikinci el fiyatları hakkında da bir fikrim yok. Bunları nereden öğrenebilirim ve nerede satabilirim.

Temiz kullanılmış, yurtdışı cihazı, iPhone12 Pro 256GB, mavi renk.
(1) 

Data scientist vs data engineer

kuehles blondes #1528173 
Merhaba!
Ben data scientist ne yapar, data engineer ne yapar bilmiyorum. Bunlarin farki nedir?
Bazi yerlerde data scientistin yaptigi isi data engineera yazmislar, bazi yerlerde tam tersi olmus filan. Kafam cok karisik.

Tesekkurler!
(12) 

Bunlar bi isaret mi?

kuehles blondes #1526744 
Merhaba, bir bisiklet turuna cikmaya karar verdim ama aksiliklerin ardi kesilmiyor.
Yarin basliyorum, bugune kadar olanlari sayiyim, siz de isaret mi degil mi onu soyleyin :(

1. Ilk defa bir airbnb hostum cevap vermedi super host olmasina ragmen, bu aksam kaldigi yeri apar topar dun ayarlamak zorunda kaldim
2. Cumartesi gunu bacagimi kopek isirdi. Cok kalin pantolon giydigim icin disler tam gecmedi ama yara var, her gun pansuman yapip doktorun verdigi antibiyotigi aliyorum.
3. Trenime 40 dk kala evden ciktim, bi baktim sorunsuz lastik gitmis, icinde hicbir hava kalmamis bir lastik gelmis. 25 dk suruyor normalde istasyona. Lastigi yaptrdim trene de 2 dk kala yetistim. (Nasil yetistim hala bilmiyorum, mucize olmus olmali, tek olumlu kisim)
4. Trende farkettim ki “aa lastik patlamis, eyvah treni kaciricam!!” paniklemesi yaparken bisiklet kilidimi arka bahcede unutmusum. 40€ girdi bana durup dururken yeni kilit almak zorunda kaldigim icin.
5. Bogazim agrimaya basladi
6. Yolda giderken itfaiyenin kaza gecirmis bir aractan insanlari kurtarmasini gordum. Kapiyi kaynak gibi bir seyle kesip iceriden yarali ve baygin insanlari cikarmasi filan.

Yani icimden bir ses “kuehles zorlama iste” diyor, en cok da bogaz agrisi sebepli. (Aksamlari cok serindi ve ben hazirliksiz yakalanmistim) diger ses ise “kuehles bu turu ne zamandir yapmak istiyorsun, vazgecme!” diyor.

Siz ne diyorsunuz?
(4) 

Pantolon biraz ceksin/kuculsun istiyorum

kuehles blondes #1520177 
Merhaba,
Likrasi bol kot pantolon azizligine ugradim, ilk aldigimda super olan kot simdi oldukca bol gelmeye basladi hem belden hem bacaklardan. Gonus isterdi sebebi zayiflamak olsun, ama degil.

Ben bu pantolonun biraz cekmesini nasil saglayabilirim? Cok cekmesin de biraz ceksin ama.

Fikri/onerisi olan var mi?
Tesekkurler!
(8) 

Yöneticim her seyi kendisi halletmek istiyor?

kuehles blondes #1514668 
Merhaba,
Yine is hayatiyla ilgili bir sorumla karsinizdayim. Uzun olabilir.

Yoneticim cok tatli birisi ve yillardir calistigim sirkette calisiyor (belki 20-30 yildir) ve her seye cok hakim, tam bir iskolik, sirket kendisininmis gibi calisir. (Bizden boyle bir beklentisi yok ama :D)
Benim pozisyonum uretimle satis arasinda kopru olmak gibi bir sey diyebilirim ve de bu amacla gelistirdigimiz, admini oldugum bir yazilim var, o yazilimi daha da gelistirmek, user support falan filan.
Ama tabi ki arada baska seyler
Benim senior’um cok pasif birisiydi ve kendisi tool a cok adamisti o yuzden diger konularda (yazismalar, toolun icindeki datalar, sebep-sonuc iliskileri vs) cok zayif kaldi - kaldik. Ben junior olarak hep daha aktif olmaya calistim (hatta bu sebeple arada tartismalarimiz da olmustur) ama yeterli degil.

Senior ayrilmadan once beni de senior yaptilar, sonra o kisi gitti. Gorevimi daha aktif yasamak istiyorum (sadece tool etrafinda donmeden) ama olmuyor cunku yoneticim cok dominant ve her seyi kendisi hallediyor. Bana en son apayri olarak mailleri forwardliyor mesela. Bence benim konumla alakali bir maile cevap verirken beni ccye koymasi lazim, en son kimse gormeden sadece bana forwardlamasi kotu bir sey.
Cok iyi biri, cok da seviyorum ama kendi isimi yavas yavas bana birakmasi icin nasil bir yol izleyebilirim bilmiyorum. Tabi ki ondaki bilgi sular seller ve ben onun belki 5 dkda bilebilecegi bir seyi 2-3’kisiye sorarak ancak cevaplayabilirim ama kendi isimle alakali durumlarda bu kadsr pasif kalmak sinirimi bozuyor. Mesela son mailde surekli “telefonda konustugumuz gibi” vs var. En basitinden beni bu call lara alabilir.

Yoneticiye bir mail atacagim, rolumu aktif olarak yasamak istedigime dair ve bunun icin randevu talep edecegim ama o konusmaya gittigimde elimde somut onerilerin oldugu bir plan olsun istiyorum.


Sizin bana tavsiyeleriniz var mi?

Adana tavsiyeleri

kuehles blondes #1511709 
Merhaba, adana yarim gunum olacak. (13.30dan ertesi sabah 8e kadar)
Arabasizim.

Bana sehir merkezinden yurume mesafesinde yemelik icmelik tavsiyesi olan olursa super olur. Ama asil aksam oturup 1-2 bisey icmelik yer var mi? Alkol olmasa da olur, genclerin vs takildigi yer diyelim.
Tesekkurler
(7) 

TCDD biletleri bittiyse bitmis mi oluyor?

kuehles blondes #1511347 
Merhaba,

Ankara-Malatya arasina bakiyordum da baktigim gun tren dolu gosteriyor.

Iptal olma gibi durumlar oluyor mu hic? Yer acilir mi? Bilgisi olan var mi?
Tesekkurler!
(2) 

John Reed uyelik ucreti

kuehles blondes #1510623 
Merhaba,

Istanbul’daki JohnReed spor salonu uyelik ucreti yillik ne kadar acaba, bilen var mi?
Telefonda bilgi veremiyormus haspalarim, iki rakam ogrenecegim diye kalkip Atasehir’e kadar gitmeyi dusunmuyorum acikcasi.

Bilen varsa ve soylerse super olur. Tesekkurler

vga - hdmi adaptoru

kuehles blondes #1510222 
merhaba, 2 hafta kullanmak icin monitor ariyordum, bir arkadasimdan buldum lakin onunkinde vga girisi varmis sadece. bendeki laptopta ise sadece hdmi girisi var.

vga-hdmi adaptoru alip sorunsuz kullanan oldu mu acaba? tavsiye eder misiniz?

yoksa istanbul anadolu’da 2 hafta nereden monitor bulabilirim satin almadan? :/
tesekkurler
(4) 

Guzel defter markasi

kuehles blondes #1508823 
Merhaba,
Moleskine, Leuchtturm1917 gibi taninmis, kaliteli guzel defterler ureten ama bunlardan bir tik daha ucuz olan hangi markalar var?

Paperblanks bana cok gosterisli geliyor, sevmiyorum.

Tesekkurler!
(1) 

Istanbul Anadolu yakasi lazer epilasyon

kuehles blondes #1507823 
Merhaba,

Istanbul anadolu yakasinda, tercihen Kadikoy-Bagdat Cad civarinda tavsiye edebileceigniz lazer epilasyon merkezi var midir?
Ortalama olarak fiyat da eklerseniz sevinirim.
(3) 

Mikrodalgada unutulup asiri kuflenmis yemek

kuehles blondes #1505787 
Merhaba,
Mikrodalgada muhtemelen haftalar boyunca bi yemek unutmusum, bi actim aboov simsiyah kuf, kat cikmis tabakta.
Hemen maskemi takip attim ama ben bu mikrodalgayi nasil temizleyecegim acaba?? Sadece tabaktaydi kuf ama yine de yani.
Kuf parcacigi kalmistir kesin.

Tesekkurler
(12) 

Hem servis hem kuver ucreti varsa bahsis verilir mi?

kuehles blondes #1503482 
Soru baslikta :’)

Fasıl/meyhane

kuehles blondes #1502971 
Yine mekan sorusu:

Birkaç yıl önce sınırsız yerli içki fasıl fiks menü vs yapan mekanlar vardı. Hala var mı?

Yoksa kadıköyde veya suadiye/şaşkınbakkal’da meyhane vs var mı tavsiye edebileceğiniz akşam yemeği için?
(1) 

İstanbul’da balıkçı

kuehles blondes #1502970 
Selam, yine ben ve yine mekan sorusu

İstanbul’da içkili olarak kişibaşı 400tlyi geçmeyecek şekilde içki - balık - meze yapılacak neresi vardır acaba?
Manzaralı olursa harika olur. Boğaz hattı olursa süper olur.
(2) 

Remote working yapilabilecek cafe (ist)

kuehles blondes #1502486 
Selam,
Istanbulda soyle 3-4 saat oturup calisabilecegim, diger yandan kahve icip bir seyler yiyebilecegim stabil internetli kafe tavsiye edebilir misiniz?
Semt olarak suadiye-moda hatti en uygunu benim icin. Karsida en fazla karaköy’e gecebilirim.

Sertifikali, almanca bilen turist rehberi

kuehles blondes #1502096 
Merhaba,

Takimimla istanbula geliyorum ve turist rehbeigi yapmaya pek niyetim yok. Bu yuzden bize tarihi yarimadayi tam gun gezdirebilecek, almanca bilen bir turist rehberi ariyorum ama nereden bulabilecegime dair en ufak bir fikrim yok.

Siz biliyor musunuz?
Tesekkurler!
(4) 

Turistik hamam

kuehles blondes #1501348 
Merhaba,

Yöneticim ve takim arkadaslarim yurtdisindan istanbula gelmeye karar verdiler ve onlari gezdirmem gerekiyor. Hamama da gitmek istiyorlar. Benim gittigim hamam üsküdar’da mahalle arasinda alelade bir hamam oldugundan onlari goturemem.

Bildiginiz guzel bir turistik hamam var mi?
Cagalolglu ve Hurrem sultan hamami asiri pahali.


Galatasaray hamami ya da Beyoglu Aga hamami nasil?
Temiz, eski mimariyi korumus, asiri pahali olmayan hamamlar neresi? Giris + kese kopuk 300-350yu gecmezse iyi olur esasen.

Tavsiyeleriniz nelerdir??
(4) 

Spordan sonra hicbir yerin agrimamasi

kuehles blondes #1485637 
Selam,

Gecen gun 60 km bisiklet surdum, 19km/s hizla. Benim icin gorece uzun bi mesafe ve marttaki sakatligimdan sonraki ciktigim ilk uzak mesafemsi bisiklet surusu olmasina ragmen ertesi gun hicbir kas agrisi vs hissetmedim vucudumda. Tamam yorulmustum sonrasinda vs ama kaslarda hicbir sey yoktu.

Bu sporun bir ise yaramadigi anlamina mi geliyor?
Hizimi nasil arttirabilirim?
Ya da once mesafeyi mi uzatsam?

Tesekkurler.
(5) 

Euro 2020 sehirleri

kuehles blondes #1483863 
Selam,
UEFA nin sacmalamasi sebepli maclar eleme grubu stayla farkli ulkelerin sehirlerinde oynaniyor. Ama bazi milli takimlar kendi ulkelerinde oynuyorlar. Cok asiri sacma degil mi? Neden boyle bir sey oldu?
(9) 

Biontech 2. dozun yan etkisi ne zaman olustu?

kuehles blondes #1482381 
Bu soruyu lutfen SADECE ikinci dozu olmus olanlar ya da yakini ikinci dozu olmus olanlar cevaplasin.
Ilk dozdan sonra gorulmus olan yan etkiler degil cunku konu.


Soru baslikta, biontech ikinci dozu olduktan sonra yan etki oldu mu? Yan etki olduysa hangi yan etkiler ve ne siddette yasandi? Yan etkiler asidan ne kadar sure sonra basladi?

Tesekkurler :)
(13) 

Iltifatlara nasil karsilik verilir?

kuehles blondes #1482130 
Merhaba,

Flörtlestigim beyler bir iltifat ettiklerinde tek diyebildigim “tesekkur ederim” ya da “sagol” filan oluyor ve biraz okuzce sanirim.

Ne denir? Siz ne diyorsunuz?
“Kuehles cok x sin” dendiginde mesela “tesekkurler, sen de x sin” filan diyorum bir de, o da cok sinir bozucu ahaha
(2) 

Maske - kulak

kuehles blondes #1480257 
Selam,
Maske takarken farkettim ki sag kulagim hep ezilip buzuluyor hatta ikiye katlaniyor garibim. Bu farkindaligin uzerine kulaklarima dokununca sag kulagimin soldakinden daha yumusk oldugunu kesfettim.

Sizde de bir kulagin daha cok zorlandigi oluyor mu? Sag kulagim ya kepce kalacak ya da maske tutamaz hale gelecek yalama olup.
Benzer seyler yasiyor musunuz?
(1) 

isim bitti?

kuehles blondes #1473825 
Merhaba,

Cok yogun gecen bir seneden sonra subatin ortasindan itibaren resmen yapacak isim kalmadi. Daha dogrusu sacmasapan isler kaldi - yonettigim program hakkinda kullanici rehberi yazmak gibi. Normalde ufak projelerimiz olurdu, sprintlerimiz vs o da bitti iste. En son bi ufak projeyi basariyla hayata gecirdim, development kismi bittigi icin rutine gecti, benim icin zorlayici/challenging degil yani artik.

User guide yazmak gibi isleri gereksiz buldugumdan bayadir salliyorum, sallayinca da yapacak hicbir sey kalmiyor elimde. Takim arkadasim benden 3-4 yil daha tecrubeli oldugu icin bizim isimizi direkt etkilemeyen ama baska projelerle baglantili olan workshoplara vs cagiriliyor hep, o yuzden o hep dolu. Bizim isimize kalmis olsa o da boslukta olurdu yani.

Ben ne yapacagimi bilmiyorum, bizim departmanda operatif calisan arkadaslarla anlastim, bana islerini ogretiyorlar yavastan ama direkt o isi ustume almayacagim icin motivasyonum bir yere kadar oluyor.

Ne yapacagimi sasirdim, isini seven biriyim ve is olunca (user guide yazmak haric) isini iyi yapan biriyim.
Mudurle mi konussam “isim yok su anda, ne yapacagimi bilmiyorum” diye? Direkt olarak ondan ne is alabilirim onu da bilmiyorum. Ya da onun gozunde imajim bozulur mu, bilemiyorum. Yapacak is kalmayinca/kalan isler beni heyecanladirmayinca optimize edesim de gelmiyor, yonetime sundugumuz slaytlari iyilestirebilirim, bazi yeni ozelliklere kafa yorabilirim ama icimden gelmiyor, motivasyonum cok dustu.

Siz ne yapiyorsunuz boyle bir durumda?
Tesekkurler.
(6) 

Thy kirdigi bavulumun parasini vermiyor

kuehles blondes #1472826 
Selam, daha 2 hafta once aldigim bavulumu THY yer hizmetleri daha ilk kullanisimda kirmayi becermis.

Benim kolum sakat oldugundan kendim tasimadim ve bavul ayakta dururken kirik belli olmuyor zaten. Neyse bana demisler ki, “havalimaninda rapor tutturmadiginiz icin bir sey odemeyecegiz”

Kardesim ben onu havalimaninda gormedim ki??
Cok sinirliyim, 85€ vermistim, daha 2 haft once ya. Boyle bir sey basiniza geldi mi? Siz ne yaptiniz?
(2) 

Sokaga cikma yasaginda muzeler

kuehles blondes #1472109 
Merhaba,

Istanbul’da pazar gunleri muzeler acik mi? Aciksa hangileri acik/kacla kac arasi acik biliyor musunuz?

Soyle bir link buldum;

muze.gov.tr

Ama haberin girilme tarihi vs olmadigi icin ne kadar gunceldir, hala gecerli midir hic anlamadim.

Tesekkurler!
(4) 

Kadikoy-bostsnci arasi yemek mekanlari

kuehles blondes #1471517 
Merhaba,

Kadikoy-Moda-Fenerbahce-Bagdat Cad hattinda tavsiye edeceginiz iyi restoranlari duymak isterim. Ya da yeni acilmis yerler.

Kisi basi 200 tl gecmezse super olur. Kebapci tavsiyesi cok muthis degilse sart degil.


Bir de bogazda veya deniz manzarali (iki yaka da olur) tavsiye edebileceginiz mekanlar nedir? Big chefs midpoint gibi zincir mekanlar istemiyorum.
Cok tesekkurler :D
(5) 

Kim öder?

kuehles blondes #1470672 
Merhaba

Yakin bi arkadasim evleniyor ve evlenmeden once beraber bir spa gunu yapalim dedik.
Ona surpriz olsun diye 3 arkadasimizi daha cagirdim, dusuk profilli bekarliga veda spa gunu gibi bir sey olacak.

Diger geleceklerin de parasini benim mi odemem lazim ben davet ettim diye? :D hepimiz iyi kazaniyoruz, bireysel olarak ucret koymaz ama 3 kisinin daha ucretini odemem gerekirse hos olmaz yani :D

Nasil oluyo bu isler?
(3) 

Dövme tasarimi

kuehles blondes #1468878 
Merhaba, bir dovme yaptirmak istiyorum ama tasarim yapilmasi lazim. 3-5 farkli dovmeciden fikir/tasarim almak istiyorum cunku aklimdakini gidecegim ilk dovmeciden begenecigimi dusunmuyorum. Tabi kimin tasarimini begenirsem ona yaptiracagim, tasarimi alip baskasina yaptirmak yok.

Neyse, boyle bir durumda ne yapmam lazim? Yani sonucta cizmeye vakit harcanacak vs. bir karsiligi olmasi gerekli.
Bunun ortalama ucreti nedir? Kafamda canlandirdigim seyi cok kaba hatlariyla betimleyebilirim, yani yaraticilik, tasarim kismi onemli olacak.
(4) 

Istanbul’da haftalik kiralik bisiklet

kuehles blondes #1468874 
Selam, yakinda istanbul’a gelecegim.
Muhtemelen 1 hafta kadar kalacagim ve yakin bolgelere ulasim saglamak icin bisiklet kullanmayi dusunuyorum.

Genelde kiralik bisikletler hem kotu hem de isik/aydinlatma bile olmadan kiraliyorlar (kesinlikle yasak olmasi lazim... neyse) dukkan acilis-kapanis saatlerine muhtemelen yetisemem de zaten.

Nasil halledebilirim sizce? Kendi kilidimi getirecegim, herhalde calinmaz hemen?? (Metal zincir) 1 hafta icin bisiklet al-sat yapmak istemiyorum.
(6) 

Nadirkitap alisveris

kuehles blondes #1467923 
Merhaba, nadirkitap’tan daha once hic alisveris yapmadim o yuzden birkac sorum olacakti.

Tam olarak hangi kitabi alacagimi bilmiyorum (konuyu biliyorum) ve kitap resimsizse almayacagim mesela ama sadece kapak resimlerini koymuslar ilana.

Saticiya mesaj atabiliyor muyuz?
Guvenilir mi, zamaninda geliyor mu? Satici yorumlarini goremedim de.

Onun disinda kitabi aldim ve begenmedim diyelim. Iade edebiliyor muyum? Normalde iade edebilmem lazim ama tam bilmiyorum. (Kargo parasi umrumda degil, o yansa da olur)
Bir de kaziklayip kaziklamadiklarini nasil anlayabilirim :D (bu biraz aptal bir soru oldu, farkindayim)
Tesekkurler .)
(5) 

Cabuk yapilacak, karbonhidratsiz misafir yemegi

kuehles blondes #1467519 
Soru aslinda baslikta. Hazirlamasi 1 saati gecmeyecek, karbonhidrat icermeyen (yani patatesli kofte olmaz mesela) yemek tarifi lazim.

Ynina ekstra pilav yapilabilir ama yemegin kendisinde az ya da hic karbonhidrat olmasi lazim.

Fikirler icin tesekkurler :)
(15) 

Tarhana corbasi icerken yaninda yogurt yemek

kuehles blondes #1467373 
Merak ettim.

Tarhana corbasi yerken yaninda yogurt/beyaz peynir gibi gorece eksi urunler tuketiyor musunuz?

Ben cok seviyorum nedense.
(2) 

Hava nemlendirici

kuehles blondes #1467340 
Merhaba,

Yasadigim sehirde hava cok kuru oluyor ve ben kis mevsiminde oksuruk ve kuru burunla uyanmaktan biktigim icin yatak odama hava nemlendirici almistim.

Gece yatarken 35% nem oluyor odada, calisitirip yatiyorum, sabah 65% ile 80% orani arasinda oluyor nem.

65% gorece normal ama 75-80% olmasinin nasil bir etkisi var? Oda kuf tutar mi mesela? Ya da esyalar zarar gorur mu?
Odayi uyaninda havalandiriyorum ve havalandirmasam da 1-2 saat icinde dusuyor 50%e, aksama kadar da 35lere iniyor.

Siz ne diyorsunuz? O kadar yuksek olunca nem hic burun tikanikligi ve oksuruk olmuyor.
(1) 

Excel yardimi

kuehles blondes #1465693 
Merhaba,
Excelde grafik yapmaya calisiyorum ama istedigim gibi olmadi.

Iki degeri yanyana, bir sutun degeri 1,3milyon, oteki 1,4milyon ama grafik aralarinda daglar kadar fark varmis gibi gosteriyor. Nasil bir format verebilecegimi bulamadim.

Bilen var mi :/
Tesekkurler.
Foto da eklemeye calistim, telefondan olmustur umarim.
(3) 

Eski fotograf albumleri dijitallestirme

kuehles blondes #1464121 
Merhaba,
Yakin zamanda dedemi kaybettik. Evde fotograf albumlerini bulduk.
Biz bu albumleri/fotograflari dijitallestirmek istiyoruz ama cok fotograf var.

Bu isle ugrasan isletmeler var mi? Varsa tavsiye edebileceginiz bir yer var mi?

Konum Istanbul.
(5) 

Hicbir sekilde donus yapmayan baska sirket calisani

kuehles blondes #1463568 
Merhaba,

Ne yapacagimi bilemedim, o yuzden buraya yaziyorum.

X ulkesinde Y sirketiyle ortak operasyonlarimiz var ve su anda X devletinin verdigi bir karar operasyonlari riske atmis durumda. Bu duruma ortak bir cozum bulmak icin Y sirketindeki sorumlu kisiye ulasmaya calisiyorum aralik ortasindan beri.

Bu sirketin baska departmanlariyla iliskisi olan is arkadaslarima sordugumda
“Kafalarina gore cevap atarlar ya da atmazlar”
“Sabirli olmalisin, ben senin kadar sabirsiz olsaydim onlarla is yapamazdim” (1 aydan fazla oldu artik)
“Mailini okumuslar, konudan haberdarlar” gibi cevaplar aliyorum.
Ve is arkadasim beni bccye ekliyor, baska konuyla yazdigi her maile “lutfen kuehles’e cevap yazin” diye de belirtiyor.

Ama bu adamlar benim hicbir mailime yalandan da olsa donus yapmadilar! Ve artik yavas yavas vakit daraliyor ve ben daha ne yapacagim bilmiyorum??

Telefon numarasini da aldim sorumlu adamin, ariyorum, acmiyor.
Maillere cevap vermiyor. Ben 4 mail + 1 arama yaptim, arkadas herhalde en az 6-7 kere ekstra mailinde durumu belirtti.

Her seyi gectim, terbiyesizlik artik.
Ben ne yapayim?? Gercekten bilmiyorum.

Bir fikri olan var mi?
(6) 

Politik dogrucu terimler

kuehles blondes #1462405 
Arkadaslarla tartisiyorduk da duyuruya da sorayim dedim.

Kendisi cingene kelimesinin irkci/yanlis bir terim oldugunu iddia ediyor, ben de diyorum ki, ben bunu hic birisine karsi irkci anlamda kullanmadim. “Cingenelik yapma” bile demem baskasina. Birisininden bahsederken kokeni o konu icin onemliyse cingene diye bu kelimeyi kullanirim.

O da diyor ki, o grupta rahatsiz olanlar varsa “romen” diye bahsederim.
Ben de diyorum ki, rahatsiz olduklarini soylerlerse tabi ki romen diye hitap ederim.

Sonra dedim ki bazi insanlar da (ne yazik ki) Kürt kelimesini irkci ve hakaretvari kullaniyorlar. Böyle bir kullanim var diye Kürt olan kisiye Kürt demeyelim mi yani dedim.

(Evet tartismamizin hicbir bilimsel dayanagi yok :D)

Neyse siz nasil goruyorsunuz?
Sirf cingene, kürt vs icin degil, ibne, dönme vs gibi terimler icin de dusunebilirsiniz
(13) 

Yuz havlunuz ve el havlunuz ayri mi?

kuehles blondes #1462102 
Soru baslikta.

Yuz icin ve el icin ayri havlu mu kullaniyorsunuz yoksa ayni havluyu mu?

Merak ettim.
(1) 

Yeni yila basladigimizdan beri erken kalkamiyorum

kuehles blondes #1461799 
Selam!
Bakin bu cok enteresan ama 31.12.2020 sabahina kadar alarm vs olmadan erken kalkiyordum.
01.012021den beri yataga yapismis haldeyim. Mesai 9da basliyo, 9da gozlerimi zorlayarak aciyorum.

Evden cikmiyorum, hicbir sey yapmak istemiyorum, hep bi yorgunluk...
d vit eksikligi, demir, b12 filan hepsi gibi duruyor, test yaptiricam ama hissedilen yeni yilla beraber bu depolar gece 12den sonra resetlenmis gibi.

Soru: sizde de yeni yila gecisle boyle bir sey oldu mu? Test yaptirmak disinda (haftaya halledicem) siz nasil hallettiniz?
Kanndegerleri disinda sebebi ne olabilir?
12  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık