iyi koku saglayan vitamin

the feel good #1579336 
merhaba arkadaslar;

bir suredir saglikli saclar icin nourkrin adli vitamin takviyesini kullaniyorum. kullanmaya baslayali kisa bir sure oldu ve iceriginde bulunan fenugreek(cemen otu) adli madde yuzunden ter kokum degisti. aslinda daha oncesinde bagisikligimi koruyabilmesi adina immunace adli vitamin tableti kullaniyordum. hem nourkrinde bulunmayan icerikli bir vitamin takviyesi olmasindan mutevellit, hem de bagisikligima iyi gelmesi acisindan memnundum. gectigimiz gunlerde immunace bitince acaba yeni alacagim vitamin takviyesi fenugreeki bloke edecek etkiye sahip, daha iyi koku veren bir icerikli vitamin tableti olabilir mi? diye dusunmeye basladim.
(1) 

Bungalov Tatil Önerisi

the feel good #1564520 
18-21 Ağustos arası İstanbul'a yakın mini bir bungalov tatili yapmak istiyoruz. Bungalov evlerinde herhangi bir yıldız derecelendirmesi olmadığından veya internet üzerinden kalite standartlarını anlayabilmenin zorluğundan dolayı referansla gitmenin daha doğru olacağını düşündük. Daha öncesinde tecrübe edip önerebileceği bungalov ev yada tatil köyü vs. olan var mıdır?
(3) 

Antalya ve Beldeleri

the feel good #1560397 
Tatil için Antalya'ya gitmeyi düşünüyorum da maksadım otel içine tıkanıp herşey dahil bir konsept yerine tüm şehir aktivitelerine(gece hayatı, restoran, cafeler) ve plaja yakın bir yerde konaklama yapmak. Konaklama yerinde odam yeni ve temiz olsun yeter. Hangi bölge ve hangi tarz oteller daha çok işimi görecektir?
(1) 

Çatlak Yumurta

the feel good #1553996 
Tavaya seri şekilde yumurta kırarken ufak bir yerinden çatlamış bir yumurta gördüm ve onu da kırdım; diğer yumurtalarla karıştırmama rağmen biraz daha hızlı renk değiştirdiğini fark ettim. Tüm yumurtaları yiyip bitirdim; bunun zararı nedir? Gıda zehirlenmesi yaşar mıyım?
(8) 

Almanya'da Sosyal Yaşama Dair

the feel good #1553472 
Uzun süredir sürdürdüğüm kendi işimi kurup işletme konusunda Almanya'dan kolay kolay reddedemeyeceğim bir teklif geldi ve teklifin mali komposizyonu oldukça iyi. Beni endişelendiren kısmı ise Almanya'daki sosyal yaşam. Çünkü iş teklifinin gelmiş olduğu bölge Kassel ve Göttingen şehirlerinin ortasında ufak bir yerleşim birimi. Daha öncesinde de defalarca ziyaret ettiğim halde tekrardan gidip görmeyi arzuladığım bir yer değil. Olabildiğine sakin ve hareketsiz bir bölge. Bunun yanında Almanya'da yabancı pozisyonunda yer almanın ne ifade ettiğini aşağı-yukarı tahmin edebiliyorum.

Bunun yanında kendi işimi yapabilecek olmamın ve işin mali detaylarının rahatlığı beni cezbediyor. Acaba böyle bir durumda Almanya'da sosyal olarak keyif alacak pozisyon yaratabilmem mümkün müdür?

a/s/l: 31/m/istanbul
(1) 

Test Merkezi

the feel good #1550007 
Yaklasik 6 ay once kadar kan ve hormon degerlerime ait bazi degerlerimi olcturmek icin ozel hastaneye gitmistim. Epey bir yuksek rakam tahsil ettiler. O zamanlar hangi testlere ihtiyacim var pek bilmiyordum ve bazen bazi doktorlar sizin ihtiyac duydugunuz bazi degerleri olcturmeye gerek duymuyor. Dolayisiyla eger doktor randevusu alacaksam bile kendi degerlerimi bir test merkezi araciligiyla olcturmek istiyorum. Test merkezlerini doktor veya hastane olmaksizin kendimiz ziyaret edip munferit olarak gerekli testleri yaptirabilir miyiz?
(4) 

Kalın Kaş ve Ortadoğulu Yüz İfadesi

the feel good #1548136 
Kaş olayı yüzdeki ifadeyi belirleyen en önemli unsurlardan biri. Sert ve kalın bir kaş yapısı nereden geldiğinizi ele veren bir done. Siz giyiminize, kuşamınıza, İngilizce diksiyonunuza ne kadar önem verirseniz verin; sizin için gelecek tahminler; İran, Lübnan, Suriye, Irak vb. gibi Ortadoğu ülkeleri oluyor. Sert ve maskülen bir yüz ifadesindense; daha soft ve ılımlı bir yüz ifadesi tercihimdir. Kaş dizaynı yapan kuaför vb. yerler genelde sentetik ve keskin bir yüz hattı belirliyor. Kaşlardaki yoğunluk ve siyahlık devam etmek suretiyle sadece çerçeveleme gibi bir uygulama söz konusu oluyor. Bu konuda daha farklı nasıl bir estetik görüntü elde edilebilir? Görüş ve önerilerinizi bekliyorum...
(3) 

FKK Club Sauna

the feel good #1546942 
Almanya, Frankfurt'tayım. Fuar dolayısıyla geldim, fakat fuar sonrası yapabileceğim aktiviteleri araştırırken Frankfurt'un sauna clublarıyla meşhur olduğunu öğrendim. Hem merak, hem de ilginç bir kültürel deneyim olabileceğinden dolayı denemek istiyorum. Fakat kafamda soru işaretleri var, tecrübeli olan yazar arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim.
1-Giriş ücretini verip içeri girdikten sonra bu fiyata neler dahil?
2-Duş ve Saunalarda tamamen çıplak olmak zorunda mıyız? Ayrıyeten şort satın almak ve içeride onu kullanabilmek mümkün müdür?
3-Karşıma çıkabilecek ekstralar nelerdir?
4-Genel olarak bu tesislerde vakit geçirmenin usulü nedir?(Almanca bilmeden yalnızca İngilizce ile bilgi alabilmek çok zor maalesef)
(3) 

Heves Kaybı

the feel good #1546595 
Rüya gibi, peri masalı gibi hayal ettiğiniz bir ilişkinin; aslında hiç ilişki boyutuna kavuşamamış olması ve onca zaman yalnızca ümit edip karşılık bulamayacağından artık emin olmak ve üzerinden geçen 1 seneye rağmen yeni kurulabilecek hiç bir ilişkiye dair heves, arzu, istek olmaması sizce normal mi?

Finansman Açısından En Avantajlı Otomotiv Bayii

the feel good #1544969 
Sıfır araç almak istiyorum, yalnızca nakit paramı mümkün mertebe az kullanarak sıfır faizli, düşük faizli yada uzun vadede ödeme yapabileceğim bir finansman opsiyonu sunan sıfır araç satış bayiisi arıyorum. Kredi puanım da oldukça iyi. İstanbul içi, hangi bayiileri önerirsiniz?
(3) 

Sıfır Araç İthalatı

the feel good #1544866 
Bayilerde sıfır araç kıtlığı olduğundan ve nakit paramı da değerlendiremediğimden dolayı bu konu hakkında düşünmeye başladım. Bu konunun hiç basit olmadığını ve ciddi vergiler ödemeden de gerçekleştiremeyeceğimi öngörebiliyorum ama mümkünatı olup olmadığından emin değilim. Yaklaşık 120 000 $ kadar bir bütçem var ve kendime ait firmam var.(bunu belirtmemin sebebi firma faaliyet alanımı genişletip böyle bir ihtimal varsa değerlendirebilirim.) Almanya ve Amerika'da da firma sahibi bu konuda hakkında destek olabilecek bağlantılarım da var ve gerekli takdirde ziyaret de gerçekleştirebilirim ama mevzuata gerçekten çok uzağım. Yurtdışından tüm vergileri ve nakliye masraflarını da ödeyerek sıfır araç ithalatı gerçekleştirebilmem mümkün müdür?
(11) 

Liposuction mı Anabolik Steroid mi

the feel good #1543964 
Merhabalar herkese;

31 yaşındayım 183cm boyunda ve 82 kiloyum. Boyum ve kilom istediğim gibi. Uzunca bir süredir sıkı bir diyetle birlikte ağırlık egzersizleri yapıyorum. Haftanın en az 4 günü idmanlarıma devam ediyorum. Protein tozu dışında herhangi bir supplement kullanmıyorum. Lifli gıdalar, proteinli gıdalar derken beslenmeme epey bir bütçe ayırıp yağlı, şekerli gıdalardan da son derece uzak duruyorum ama maalesef artık tahammülümün kalmadığı bir noktaya geldim. Ne kadar tüm bu hususlara dikkat etsem de karın ve bel bölgesinde makul kabul edilebilecek bir yağ var ve kesinlikle gitmiyor, kilomu 78 civarına da çektiğimde benleler; 82'yim hala benleler. Herhangi bir takviye kullanmadan yada cerrahi bir operasyon(liposuction vb.) gerçekleştirmeden sixpackli dikkat çekecek bir vücuda kavuşabileceğimi düşünmüyorum. Bunca zamandır sağlık risklerinden dolayı büyük bir önyargıyla bakıyordum anabolik steroidlere yada pedlere ama bu alanda uzman bir doktor gözetiminde kullanmaya artık sıcak bakıyorum. Spor salonlarındaki ilaçlı body builderların ne kullandıklarından dahi haberi olduğunu zannetmiyorum. O yüzden bu konu için destek olabilecek bir doktora ihtiyacım var. Genellikle çok komplike işler olduğu için bu alanda destek olabilecek doktor bulmak bir hayli zordur ama sizce İstanbul içi bu konuda kimden destek alabilirim?
(5) 

Sıfıt Üst Segment Araç

the feel good #1543800 
Dostlar merhaba,
Uzun süredir otomotiv alım-satım işlerine uzak kaldım. Dolayısıyla çok detaylı bilmiyorum. Prestijli markalardan sıfır araç alımı noktasında çok ileri tarihlerde sıraya isim yazılıyormuş gibi bir durum işittim. Şimdi benim de epey bir birikmişim var ve almışken de uzun süre severek kullanabileceğim bir araç almak istiyorum. Şimdi vaziyet böyle olunca aklımda iki soru oluştu:
1- Prestijli markaların sıfır araçlarını temin etme noktasında yetkili satıcılarda ve bayilerde sıkıntı devam ediyor mu? Ediyorsa sıfır araç temin edebilmemiz için en makul yol nedir?
2-Bu garip bir soru olabilir ama yurtdışındaki esas fiyatıyla buradaki fiyatı arasında aşırı büyük bir makas oluşmaması adına, son uygulanan vergi düzenlemesiyle birlikte prestijli markalar için hangi marka, model araçlar bu düzenlemeden faydalanabildi? Bu makasın minimum olduğu bir aracı almak isterim.

Asmalı Mescit Haftasonu

the feel good #1543151 
Haftasonu kız arkadaşımla birlikte Asmalı Mescit'e gitmeyi düşünüyorum. Son zamanlarda o bölgede bulunan ve sosyalleşen biri olduysa son durumu bildirebilir mi acaba?
(2) 

Penis Başında Hassasiyet

the feel good #1543150 
Kız arkadaşımla girdiğim ilişkiden dolayı sünnet derimde bir soyulma ve hassasiyet başladı. Benzer durumu yaşamış arkadaşlar tavsiyede bulunabilir mi acaba? Sünnet derisi nasıl daha sağlamlaşır ve sağlıklı bir hal kazanır?
(3) 

Taksim Son Sosyal Durum

the feel good #1543060 
Haftasonu arkadaş grubuyla birlikte İstanbul'da olmayı düşünüyoruz. Son zamanlarda gece sosyalleşmek için Taksim, Şişhane civarında bulunan olduysa bir durumu bildirebilir mi? Gidilir mi?
(3) 

Yurtiçi Haftasonu Tatili

the feel good #1542179 
Haftasonu tatilini geçirme düşüncesiyle cuma gidip pazartesi dönebileceğimiz romantik tatil konseptinde bir tavsiyeye ihtiyacımız var. Yardımcı olabilir misiniz?
(8) 

Nusret Gökçe Anabolik Steroid Kullanıyor mu?

the feel good #1540719 
Sosyal medya hesaplarını incelediğim zaman güç ve kondisyon antrenmanlarına epey bir mesai harcadığı anlaşılıyor, fakat o vücut formuna anabolik steroid kullanmadan erişebileceğini zannetmiyorum. İnternette de bu konu hakkında pek bilgi bulamamadım, sizler bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
(2) 

Özel Ders Alanı

the feel good #1536059 
Dil öğrenmek için özel ders ilanı verdim ve biriyle anlaştım; ikimizin de yeri ders işlemek için uygun değil. Özel ders alabilmek için nereyi kullanabiliriz? (Konuşma pratiği üzerine)
Konum:İstanbul
(8) 

Body Building ve Göbek

the feel good #1535859 
Bodybuildingle uğraşan, bu disipline gönül vermiş ilaçlı-ilaçsız bir çok kişide göbek olduğunu gördüm. İlaçlılarda ilacın iç organlara da hacim kazandırdığından olsa gerek bel çevresi kalın ve kitle gibi duruyor, hatta tshirt giydiklerinde göbekli bir görünüm oluşuyor. Tshirtü çıkardıktan sonra nispeten parçalı bir görünüm olsa da hacim kazanma dönemlerinde bildiğin şişman biri gibi görünüyorlar. Hatta kuru kaldıkları dönemin çok sınırlı olduğunu düşünüyorum. Öte yandan naturellere bakıyorum; adamlar ayı gibi güçlü olsalar da dirty bulking gibi sürekli göbekliler.( Göbek olduktan sonra hacim bana manasız geliyor. Tamamen kişisel görüşüm ve herkesin emeğine saygım var.)

Bel konusunda takıntılı bir adam olarak; kuru bir biçimde dolu bir şekilde adele kazanarak hatları belirgin ve derin bir görünüm kazanmayı esas alan disiplinin adı nedir?
(1) 

İstanbul'da İngilizce Altyazılı Film Seyredebileceğimiz Bir Sinema Salonu

the feel good #1517351 
Filmin orijinal dili de İngilizce olursa daha iyi tabi...
(1) 

Popo Bölgesi Lazer Epilasyon

the feel good #1498778 
Daha oncesinde sirt-gogus-omuz bolgesi icin ozel bir hastanede 8 seans lazer epilasyon hizmeti almistim. Ve uygulamayi yapan personeller hepsi kadin olmasina ragmen kendileri tras ediyorlardi ve alexandriate cihazla uygulama yapiyorlardi. Memnun kaldigimi soyleyebilirim, fakat killarim tamamen bitmedigi gibi belirli araliklarla tekrar isteyen bir uygulama. Bu sefer tum vucut epilasyon yaptirmak istiyorum. Fakat cekincelerim su tum vucut olunca ozellikle popo bolgesi icin kadin personeller tras ve uygulama esnasinda tiksinirler mi? Hem de alexandriate cihaz insani resmen diri diri yakiyor. :d acaba her bolgede tras ve uygulama yapabilen ve daha acisiz bir yontem(buz lazer gibi) ve erkek personellerin oldugu yeni bir uygulama merkezi mi seceyim, yoksa ayni yerden devam mi edeyim?
(9) 

Ayakkabıdan Bulana Bir Tane de Benden...

the feel good #1454265 
Arkadaşlar baktığım bir ayakkabı var marka-model detayı aşağıda yazdığım gibidir.

Nike Air Huarache 829669 700

Google’a aratınca görebilirsiniz. Türkiye’de yok maalesef, yurtdışından sipariş vermek zorundayım. Fakat ebay ve amazon gibi sitelerde de bulamadım. Başka sitelerde var ve o sitelere de güvenemedim nedense. Bu ayakkabıyı güvenerek satın alabileceğim bir site bulana iyi bir kıyağım olur. :)
(2) 

50 000 € ile iş kurmak

the feel good #1442044 
böyle bir sermayem var ve yurtdışında bir yer kiralayıp işletmek istiyorum. Sizce bu parayı en rahat ve en iyi şekilde hangi ülkede ve hangi işte değerlendirebilirim?
(7) 

Eski Model Mercedes Ekspertizi

the feel good #1403723 
99 bin km’de 2007 model Mercedes CLS 350 dizel bir araba almayi dusunuyorum. Arabada kaza ve boya yok, ic kozmetigi de gayet iyi gozukuyor ama memleketimizde boyle araba almak her zaman bir risk bulunduruyor. En cok km ile oynanmasindan korkuyorum, Mercedes araclar icin tescilli olarak bu isi yapip sorumluluk alabilecek(yardimci olma noktasinda) bir ekspertiz firmasi var midir İstanbul’da?
(10) 

arabanin fiyatinin nasil dusuk oldugunu anlatabilirim

the feel good #1395602 
arkadaslar ben bmw 3 serisi benzinli 2016 model sportline bir arac almak istiyorum. Kazasiz 50 bin km’den az yapmis araclar 200 bin lira civarinda fiyatlari var, aslinda param var ve almam konusunda maddi bir sikintim yok ama bu araci ucuza dusurdum seklinde ailemi ikna etmem gerekiyor. Bu devirde ayni ozelliklere sahip araclarin piyasalari cok bariz belli ama ben bu arabayi bir sekilde ucuza aldigimi ikna edici bir sekilde anlatmam lazim, cunku arabaya o kadar para verdigim duyulursa bir takim sikintilar yasarim.
-aracin hasar kaydi vs meselesine girersem kazali arac kullaniyor damgasi yemek istemiyorum.
Sizce nasil bie bahane uydurursam 140-150 bin civarina aldigimi ikna edebilirim?
(4) 

BMW X1

the feel good #1393033 
200 bin tl’ye kadar cikabilecek bir butcem var, hasarsiz yada ciddi bir hasari olmayan, 80 bin km asagisinda en yeni model olarak 2015 model ve asagisindakiler degerlendirme alternatiflerim arasinda. fakat bu arac hakkinda pek bir bilgim yok, cevremde de kullanan biri yok. benzinli modelini alma niyetindeyim, yolda daha rahat gidebilmesi ve gurultusuz calismasi hasebiyle. merak ettigim 3 konu var.

1-bu arac yillara gore nasil bir degisim gosterdi gorsel olarak? alacagim arac eski bir arac gibi mi durur?
2-babam ve amcamda mercedes’in s350 modeli var, biri dort ceker sistemine sahip, digeri ise degil. dort ceker olmayanin inanilmaz guzel bir yol akisi var. dort ceker biraz daha yere yapisik gidiyor, bu benim pek hosuma gitmeyen bir durum. bu aracta da bu sekilde dikkat edilmesi gereken boyle bir ayrim var mi?
3-arabanin sizce +/- leri
(11) 

Hatchback Arka Koltuk Diz ve Baş Mesafesi

the feel good #1371124 
genelde arabada 3-4 bazen 5 kişi seyahat ettiğimizden dolayı arka koltukta iyi bir yaşam alanı sunabilen bir hatchback araç arayışındayım. arabalardan çok fazla anlamıyorum station wagonlar uzun geliyor ve ben trafikte pratik hareket edebileceğim bir araç istiyorum. yani iç hacmi olabildiğine geniş, kullanımı pratik, yollarda akan bir araç aradığım. sizce hangi hatchback aracın iç yaşam alanı en geniştir ve aynı zamanda atiktir?
(1) 

Bodrum-Milas Havalimanından Marmaris Ulaşımı Hakkında

the feel good #1358193 
Muttaş diye bir firma var, fakat onun araçları internet sitesinde yer alan bilgiye göre Marmaris'e gitmiyor. Saatleri bize daha uygun oluyor diye Dalaman yerine Milas'ı seçtik, fakat oradan ulaşımı nasıl sağlarız Marmaris'e, bilginiz var mı?
(5) 

Mercedes B Serisi mi, BMW 2 Serisi mi

the feel good #1350804 
uzun süredir aklımdan geçen bu iki araç için çevremden çok tepki yedim. Yok genç adammışım, yok erkek adama yakışmazmış vs. Ya ben iç hacmi geniş, şehir içerisinde de rahat hareket edebileceğim bir araç istiyorum. arazi ve suv tipi araçlar da hantal geliyor, bunlar hem atik, hem 3-5 kişinin rahatlıkla seyahat edebileceği, hem de marka standartları dolayısıyla iç konfor/lüks donanımlarıyla mahçup etmeyecek arabalar. ayrıca fiyatları da makul sayılır. sizce hangisini almalıyım?
(6) 

Prestijli Toplu Araba

the feel good #1349490 
Malum istanbul sehir trafiginde ufak, toplu arabalari kullanmak avantajli. Fakat bu arabalar pek prestijli durmuyor. Hep toplu hem prestijli araba var midir?
(1) 

ilçelerden büyükşehire giden oylar

the feel good #1348516 
arkadaşlar seçim sonuçlarında her ilçenin belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği oy dağılımı var, fakat büyükşehir belediyesi için o ilçeden çıkan oy dağılımı nedir, buna nasıl bakabiliriz?
(7) 

Harvard'da Master

the feel good #1346024 
biraz bilgisizce ve ön araştırma yapmadan aklımdan geçen bir yüksek lisans programının harvard'da da olduğunu gördüm. daha önce bilgisi ve tecrübesi olan varsa bir bilgilendirme yapabilirse memnun olurum.

kendim uluslararası ilişkiler mezunuyum ve şehir ve bölge planlama alanında yüksek lisans yapmak istiyorum. program linki: www.gsd.harvard.edu

yeterlilik olarak ve fiyat olarak ne isterler? bursluluk şartlarına uyabilmek mümkün müdür? tabi bu bilgilendirmelerin hepsi uzun araştırmalar sonucu ortaya çıkar ama ben eğer bir bilgi sahibiyseniz bir istişare yapalım istedim.

saygılar
(4) 

İçi Ferah/Lüks Araç

the feel good #1333969 
Uzunca yaptığım araştırmalar sonucu arama yaptığım filtrelere uygun araçlar buldum.
-150 bin tl aşağısı
-80 bin km aşağısı
-mercedes, bmw, audi ve kalibresindeki markalar
-içi ferah
-ekstra donanım olarak; deri koltuk, elektrikli ayarlanabilir koltuk
Hali hazırda bu isteklerimi karşılayabilen üç model karşıma çıktı.
-mercedes b180
-bmw active tourer
-bmw x1
Bunlardan hangisini tercih ederdiniz, yada başka önerebileceğiniz fikirler varsa açığım
(4) 

Bir Evi Sicak Tutmak Icin?

the feel good #1324838 
kardesim kiev'de tek basina eve cikti. bizde de aile durumlari kaotik oldugu icin okul hayati omru boyunca kullanabilecegi en iyi firsat belki de. o da cok maddiyat odakli bir insan oldugu icin, kisitli yasiyor. ben de bir abisi olarak yilbasinda yanina gidip evini adam etmek icin, icerde arkadaslariyla rahatca vakit gecirebilecegi, keyifli bir alan yaratmak istiyorum. zevkli mobilyalar, buyuk boy plazma tv alacaklarimdan bazilari ama bunlardan onemlisi, kombisi iyi calismasina, daire ara katta olmasina ve camlari da pimapen olmasina ragmen icerisi iyi isinmiyor. ic tasarimda nasil bir harcama yaparsam iceriyi hamam gibi sicak tutabilirim? soguk havanin girebilecegi pek bir yer de yok tarif ettigi kadariyla da sanirim izalasyon problemi olabilir
(1) 

Romantik Kiev

the feel good #1323528 
Yılbaşı için kız arkadaşımla Kiev'de olacağım ama malum tarihler içerisinde Kiev'e ayı gibi Türk ve dünyanın dört bir yanından abaza akını olacağının farkındayım. Şöyle abazalardan ve Türklerden uzak bir Kiev seyahati aklımda var. Yüksek sesli, yapış yapış ortamlar değil de daha sakin ve daha salaş ortamlarda vakit geçirmek istiyorum. Tecrübesi ve tavsiyesi olanlar...
(6) 

Siyah mı Gri mi

the feel good #1308969 
(15) 

150 bin limit suv

the feel good #1308070 
arkadaslar 150 bin liraya yakin bir butcem var, bu paranin tamami yada bir kismiyla arac alma dusuncesindeyim. Beklentilerim;
-vites olarak manuel olmasin,
-150 bin km ve 150 bin tl'yi gecmesin,
-arka kullanim alanini onemsiyorum, dar olmasin,
-benzin-dizel gibi bir kaygim yok,
-en buyuk beklentim aracin olabildigine luks ve gosterisli durmasi,
Tavsiyelerinizi bekliyorum
(7) 

Mercedes ML320 CDI

the feel good #1284579 
bu arabaya karar vermemin uzun bir hikayesi var da; bunu anlatmadan hızlıca arabanın durumunu anlatıp soracağım soruyu sorayım.

durum: 170 000 km'de tek kazadan oluşan 40 000 ₺ hasar kaydı var. sonuç olarak 110 000 ₺ fiyata kadar düşürüldü.

sorum: bu aracı şimdi alsam dolar kuru üzerimden 23 500 $ civarinda bir rakam ödemiş olacağım. geri satmak istediğim zaman dolar yada tl olarak nasıl durumlarla karşılaşırım? senelere göre söyleyebilir misiniz?(1.sene: , 2. sene: şeklinde ne kadar yazabilirseniz memnun olurum.)

not: arabayı tanıdığım bir teknik servisten alacağım için mekaniği için kefil oluyor ve bu konuda muhatabının doğrudan kendisi olduğunu söyledi.
(3) 

Suzuki Vitara vs Subaru XV

the feel good #1270196 
arkadaşlar SUV tarzı bir araca ihtiyaç duyuyorum. Bütçem takribi olarak 100k civarı(çok hoşuma giden bir araç olursa biraz daha yükselebilirim.) Önceliklerim sırasıyla;

-Yakıt tüketimi az olması
-İç malzeme kalitesinin iyi olması ve geniş olması
-Yerden yüksek ve kaliteli bir duruşu olması

Gördüğünüz gibi motordur, torktur pek anlamam. Sizin aklınızdan geçen hangisi? ve bana önerebileceğiniz bir araç var mı?
(5) 

1,4 tsi vs 2,0 tdi

the feel good #1255852 
Yakıt konusu için değerlendirme yapacak olursak 1,4 tsi volkswagen golf mu daha çok yakar, 2,0 tdi dodge journey mi?

Teknik ozellikler icin link de vereyim:

Golf: YENİ KASA 3.000 KM DE SIFIR NİYETİNE COMFORTLINE OTOMATİK
İlan No: 520330355
www.sahibinden.com

Journey: BAYANDAN ACİL SATILIK DODGE JOURNEY
İlan No: 519785244
www.sahibinden.com
(1) 

Radisson Moskova

the feel good #1219797 
Bi arkadaş vasıtası ile buraya yerleştim, single oda istemiştim ama iki yataklı oda vermişler, halimden memnunum. Simdi yarin uzun suredir gorustugum bi arkadasla buluşup içicez fln gece neyi getirir bilemiyorum tabi de odaya geçmek istersek bi sorun olur mu? Odaya girip cikarken kimse sormuyor nereye gidiyorsun fln diye de zaten baya cok oda var otelde, kimse biseyi sallamiyor gibi de. Daha once boyle bi otelde, bu tarz bi deneyimi olan oldu mu?
(2) 

Berber Trafiği

the feel good #1213585 
Sabah 8 Aksam 8 mesai yapan biriyim. İş gereği bulunduğum yeri çok uzun süre terk edemiyorum. Cumartesi günleri yarım gün çalışıyorum ve traş olabilmek için tek uygun vaktim cumartesi 3'ten sonrası.(pazar günleri de niye çalışmıyorlarsa berberler, insan uygun vakitlerinde gider di mi berbere???) Her yerde traş olmak istemiyorum, tercih ettiğim bir berber var o da eminönü'nde. Yalnız mahşeri bi kalabalık oluyor cumartesi 3 sonrası için. Adamda da randevu sistemi olmasına rağmen baya bi yoğunluk oluyor. Yani randevu alacağın gün ara diyor genelde, o şekilde çalışıyor. Ama randevu alsan da bekliyorsun. Bugün aradım, duruma göre haberleşiriz dedi. Tamam dedim bi yerde öylesine bekliyorum, saat olmuş 8 hala traş olamadım. Yazık var ya israf... stil falan herşeyin anasını sikim enseye jilet atan mahalle berberine gidecem. Ne şehir arkadaş çalıştığımız süre zaten mapusane gibi bi de gel böyle sikim işlerle uğraş. Gecesi trafik, gündüzü trafik... okul açılır trafik, okul kapanır trafik. Gel üstüne milyon tane suriyeliyi ekle, bıktırdınız amk yeter be!...
(6) 

Ekstre Döneminden Önce Kredi Kartına Pata Yatırmak

the feel good #1202024 
Dönem borcumdan da düşmedi ödediğim para. Boşuna para yatırmışım gibi hissettim. Yandı mı iki bin liram?
(1) 

Uber Taksiciligi

the feel good #1177195 
İnsaat muhendisligi mezunu bi arkadasim(pek samimi degilim), amerika'da uber taksiciligi yaptigini anlatmisti. Sahi boyle bi is sahasi mevcut mu? Yani bi dil okuluyla gitsek, bir de araba satin alsak, kolayca yapabilir miyiz?
(3) 

ABD Araç Kiralama ve Ekstra Masraflar

the feel good #1175562 
Yaz için 2 haftalık bir ABD gezisi tertip etmek istiyorum. Havaalanında araç kiralayıp seyahat boyunca gideceğim her yere ulaşımı araç sayesinde sağlamayı düşünüyorum. Şimdi gideceğim yerler arası ücretli geçişler, köprüler vs olacağından merak ediyorum, acaba bu geçişler için ekstra bir ödeme yapmalı mıyım? Bi de internetten aldığım fiyatlar içerisine sigorta dahil midir?
Teşekkürler şimdiden
(5) 

Dolar Çeki Gibi Araba

the feel good #1163558 
araba pek zaruri bi gereksinim değil benim için ama bu sıralar 10-15 bin usd civarında bir araba almayı düşünüyorum. fakat 6 ay sonra sattığımda hemen satıp hiç kayba uğramayacağım bi araba almak istiyorum. yani 6 ay vadeli dolar çeki gibi bi araba almak istiyorum anlayacağınız.

yazdığımdan da belli ediyorumdur gerçi, araba işinden pek anlamıyorum. otomatik ve dizel seçeneklerine sahip olan satarken hiç sıkıntı yasamayacağım(10-15 gün içerisinde nakit paraya çevirebileceğim) bir araba alma şansım var mıdır?
(5) 

Dertlerimi konuşmayı seviyorum

the feel good #1158402 
Suan kendimi tam olarak ozgur ve bagimsiz hissetmedigimden dolayi surekli dertlerimi konusma istegi doguyor icimde. Dun aile baskisi diye bi baslik acmistim ve ozellikle de bu mesele; her gun oturup saatlerimi bu meseleye kafa yormakla gecirebilirim. Yani kimi zaman mahkum psikolojisiyle, kimi zaman hayat aklini sorgulayan bi filozof hevesiyle bu meselelere egilim gosteriyorum. Herkesin bi derdi var elbet ama benim tek ve en buyuk; hur bi insan olma yolunda. Dun psikologa gitmek cozum olur mu? diyordum. Gideyim mi, ne dersiniz?
(8) 

Aile Baskısı

the feel good #1158092 
Universiteden mezun olmamla birlikte son 3-4 senedir uzerimde dogrudan bi aile baskisi hakim. Daha onceleri de vardi ama lise caglarinda nispeten tolere edilebilecek durumda olmasindan ve takip eden sureci universiteyi sehir disinda okumamdan mutevellit bu baskiyi gecistirebiliyordum. Simdi 25 yasindayim ve hayatimin geri kalan tum sureclerine de etki edebilecek sekilde yasamimin en buyuk problemlerinden biri olarak bu baski durumunu algiliyorum. Simdi durum bu ve bu soruna bi cozum arayisi icerisindeyim. Sizce bu durumda profesyonel destek almak; bir psikologa gitmek ise yarar mi? yada sizin onerebileceginiz baska bi cozum yolu var mi?
(3) 

Sosyal Psikolog

the feel good #1134168 
2-3 senedir içinde bulunduğum durumsal sıkıntılar içinden çıkılamaz bi ruh haline doğru beni sürüklüyor. Arkadaşlarımla konuştuğumda sürekli kafa açıyormuşum gibi hissediyorum. Kafamı bi türlü arındıramıyorum ve bence artık profesyonel bi yardım almalıyım bu konuda. Ufak bi araştırma sonucu sıkıntımın sosyal psikoloji alanına girdiğini kategorize ettim. Yainız ablam da özel bi üniversiteden klinik psikoloji yüksek lisans mezunu ve eğer ben başka biri olsaydım onun hastası olmayı kesinlikle istemezdim. Çünkü kendi vizyonu çok dar ve birikimsiz. Böyle bir insanın bana akıl vermesi benim memnun kalacağım bir durum değil. Bu noktada nasıl psikolog yada psikoloji merkezi arayışına girmeliyim? yada önerebileceğiniz bir uzman var mıdır?
123  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık