(1) 

döviz bürolarında durum nasıl?

rusyalı kozmonot #1300895 
Bazı döviz bürolarının usd alışı 6 veya 6.2'ye sabitlediğini gördüm. Sizin çevrenizde durum nasıl? Yeri de belirtirseniz sevinirim.
(3) 

Esenler Otogar'dan Akçay'a giderken

rusyalı kozmonot #1296661 
Otobusler hangi guzergahtan gidiyor ve nerelerde mola veriyor?
(5) 

Bu yaz okumayi dusundugunuz kitaplar

rusyalı kozmonot #1289408 
Hangileri?
(20) 

Yakin arkadasla yasanan problem hakkinda

rusyalı kozmonot #1286471 
Biz bu arkadasla bir seyahat mi yapsak diye konustuk. Ben ona tur programi gonderdim sonra malum euro uctu diye turdan vazgectik. Tursuz gidersek nasil olur bir butce cikarmak lazim vs diye konustuk konu kapandi. 2 gun sonra baska bir arkadasimizla birlikte konusurken o arkadas buna daha yeni bilet aldin dedi. Orada anladim ki baska ortak arkadaslarimizla plan yapmis ayni yer icin. Haftaya gidiyorlar. Vay be darbe oldu bu dedim. Sen de gel vs dedi. Yok size iyi yolculuklar diyip konuyu kapattim.

Aradan 2 hafta gecti hala konu hakkinda herhangi bir sey soylemis degil. Ben onun yerinde olsam bak sen de dusunuyordun gelir misin vs derdim bilet almadan. Ustelik gidecegi kisileri ben de taniyorum. Biraz kizdim biraz da kirildim. Yakin arkadasim diyemiyorum artik. Bazen de abartili mi tepki veriyorum diyorum. Sizce?
(2) 

Kadikoy'de deniz goren bira icip oturmalik yer

rusyalı kozmonot #1269046 
Neresi var? Moda civari vs de olur.

Tesekkurler.
(3) 

Is ilanlarindaki "tercihen ingilizce bilen" ifadesi

rusyalı kozmonot #1251616 
Kariyer'de falan cok goruyorum. Bilmese de olur ama bilmesi tercih sebebi demek mi? Boyle yazan bir yer hardcore ingilizce mulakat yapar mi? Kismen yabanci sermayeli ama tr.deki bir firma icin de durum degisir mi?
(10) 

Mutlaka canli dinlenmesi gereken efsane isimler

rusyalı kozmonot #1248520 
Ve hala konser veren tabii. Sizce kim?
(4) 

Squat sorusu

rusyalı kozmonot #1246140 
Birkac gun once squat yapmaya basladim. Agirliksiz. Yaparken ust on bacaklarim hafif agriyor. Sonrasinda hicbir agri kalmiyor. Ne popo ne arka bacak hic agrimiyor. Halbuki bayagidir hic spor yapmiyordum. Yaparken biraz one dogru egiliyorum. Cok dik duramiyorum ama duzeltmeye calisiyorum. Yanlis mi yapiyorum acaba? Agri olmamasi normal mi? Cunku 20 tane falan yapinca yoruluyorum ama kas agrim olmuyor sonrasinda.
(5) 

Kol cantasi markasi bulmaca

rusyalı kozmonot #1245172 
Bir ara bircok kadinin taktigi bir kol cantasi vardi. Boyle genellikle kahverengi deriden citcitli kapak kismi vardi ortada. Kumas kismi da naylonumsuydu (teknik adini bilmiyorum) Sirt cantasi da var hatta. Orijinal markasi neydi bu cantalarin?
(7) 

Parayi nasil biriktirmeli

rusyalı kozmonot #1242992 
Her ay uc bes kurus kenara atmaya calisiyorum. Ama tl olarak ve enpara vadeli hesapta tutuyorum. Meblag da yuksek olmayinca faizden de pek bir sey gelmiyor. Eger acil bir ihtiyac dogmazsa bu paraya en az 2 sene dokunmamaya calisacagim.

Peki sizce her ay maasi aldikca dolar alip vadeli hesapta mi tutayim? Yoksa altin hesabi acip altin mi alayim? TL faizinden daha cok getirirler gibi geliyor 2 senede. Al sat yapmadan en mantikli cozum ne olur?
(1) 

Macfit grup dersleri

rusyalı kozmonot #1242468 
Gidenler grup derslerinden memnun musunuz? Normalde salonda spor yapmayi hic sevmem. Ozellikle pilates ve bisiklet dersleri ilgimi cekti. Diger dersler de fena gozukmuyor.


Diger sorum yenibosna subesine giden var mi? Kitle nasil?
(5) 

Yan kahkul/percemin modasi gecti mi?

rusyalı kozmonot #1241199 
Cok kestiresim var ama sanki modasi mi gecti?
(9) 

Insan nasil pozitif olur?

rusyalı kozmonot #1238263 
Ben ne yazik ki olaylarin olumsuz yonune cok takilan bir insanim. Bazi insanlara bakiyorum inanilmaz pozitifler ve cok gipta ediyorum. Cunku obur turlusu cok yorucu. Insanin mizacinin cok degisecegine inanmiyorum ama en azindan bakis acimizi nasil degistirebiliriz? Diger turlu hayat (subjektif de olsa) daha kolay oluyor.
(18) 

Kadinlara soruyorum (sozlu ve gozlu taciz hakkinda)

rusyalı kozmonot #1235950 
Laf atildiginda ya da hayvan gibi baktiklarinda tepki veriyor musunuz? Yoksa gormezden gelip yolunuza devam mi ediyorsunuz?

Ben cenemi tutamiyorum. Okuz gibi baktiklarinda ne bakiyosun, onune bak diyip el kol kaldiriyorum. Laf cok atilmiyor ama atilinca sigortam da atiyor. Gecen aksam ara sokakta eve dogru yururken hayvan evladinin teki arabayi yanimda yavaslatti hayvan gibi bastan asagi suzdu devam etti. Arkasindan onune bak ayi diye bagirdim. Cam acikti duydu. Ilerde durdurdu arabayi. Dedim buraya kadarmis yasamak guzeldi. Hemen bi apartmana dogru gittim. Neyse ki gitti goremeyince. Bir kez de babam yasindaki adam bastan asagi hayvan gibi suzdu. Ne bakiyosun der gibi elimi kaldirdim. Bagirmaya başladı senin niyetin bozuk senin gibiler araniyo bilmem ne. Bir orospu demedigi kaldi yani. O zaman orama burama ne bakiyorsun ayi oglu ayi? Sinirden adamin kafasini ezesim geldi. Ama tabii ki gucum yetmeyeceginden uzaklastim. Bu tip olaylarla gectigim yerlerden dolayi cok karsilasiyorum. Erkek arkadasim ceneni tut manyagin biri yuzunden basina is alacaksin diye kiziyor ama ben hazmedemiyorum. Siz nasil davraniyorsunuz? Ya da ne yapmali?
(8) 

CV hakkinda iki soru

rusyalı kozmonot #1229784 
1. Referanslar kısmına "Talep edilmesi halinde verilecektir." yazılması nasıl izlenim bırakıyor? Referanslarım halihazırda çalıştığım yerdeki üstlerim. Haberim olmadan aranmasını istemiyorum.

2. Adres kısmına açık adres yazmak zorunda miyiz? Sadece ilçe ve il yazsak kötü mü olur? ( Şu anki ofise başvuran biriyle bu yüzden dalga geçmişlerdi. Birader ilçeye gelsek herkes tanır galiba seni vs diye)


Cevaplayacaklar arasında IK çalışanı varsa ve bunu belirtebilirse sevinirim.
(6) 

Tatilde ne okuyalım?

rusyalı kozmonot #1214652 
Şöyle plajda yuvarlana yuvarlana baymadan okuyabileceğimiz ama bomboş da olmayan, bir şeyler öğreten bir kitap?

Ilgi alanı fark etmez.
(14) 

bana öyle bir kitap önerin ki...

rusyalı kozmonot #1166668 
Günlük hayattan uzaklaştırsın, okumuyorken keşke işim bitse de okumaya devam etsem diye düşüneyim, bitince keşke bitmeseydi diye üzüleyim.
(3) 

America first, x second

rusyalı kozmonot #1165536 
Bu geyigin kaynagi ne? Bir suru ulke icin video yapmislar
(4) 

Dizüstü bilgisayardan anlayanlara sorum

rusyalı kozmonot #1152408 
Dizüstü bilgisayar alacağım. Kolay taşınabilir, dışarıda da rahat kullanabileceğim, çok büyük olmayan bir şey istiyorum. Genelde kullanacağım şeyler; mailler, yazı yazmak, online kurs ve sınavlara katılmak vb şeyler. Belki arada dizi film izlemek. Almışken uzun ömürlü bir şey olsun diyorum. Aklım macbook air'e kaydı. Çok anlamam bu işlerden ama şu özellikleri olan bana yeter diye düşünüyorum siz ne dersiniz?

1.6 GHz Çift Çekirdekli Intel Core i5; 2.7 GHz'e kadar Turbo Boost
Intel HD Graphics 6000
8 GB 1600 MHz LPDDR3 SDRAM
128 GB PCIe tabanlı Flash Depolama özellik

Bunun fiyatı yaklaşık 3900 lira. Bu kadar verme değmez diyorsanız ve fiyat olarak daha uygun ve kullanışlı alternatif öneriniz varsa çok sevinirim.
(1) 

VPN güvenli mi?

rusyalı kozmonot #1151430 
Telefona Opera VPN indirdim. Banka vb. yerlere giriş yaparken kapatıyorum ama halihazırda kayıtlı şifreler bakımından riskli midir?

VPN kullanırken nelere dikkat etmeli?
(3) 

mini mini bir çeviri.

rusyalı kozmonot #880332 
As demonstrated by Emilio Garcia Mendez, the history of social control of children and adolescents is a paradigmatic example of creating a weak citizenry for whom protection was more of an imposition than a right.


kafayı yiyeceğim. tam olarak nasıl çevrilir??
(2) 

minik bir çeviri

rusyalı kozmonot #879743 
A significant portion of the adolescents in Brazil present some vulnerability, whether due to economic problems or education, teenage pregnancy, drugs, or violence.


whether due to kısmını tam nasıl çevirsem bilemedim. bu cümle nasıl çevrilmeli a dostlar?
(1) 

bilgi üniversitesi hazırlık sınavı

rusyalı kozmonot #812332 
merhabalar. biliyorsunuz üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı. sırada kayıtlar, hazırlık sınavları vs var. bilgi üniversitesi'nde hazırlığı atlamak ya da mümkün mertebe en yüksek seviyeyi almak için sınava nasıl hazırlanmak gerekir? her türlü tüyo ve kaynak önerisine ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.
1

mobil görünümden çık