(1) 

Ankara Alemdağ'a ulaşmak yahut ulaşamamak...

olanlaolunmaz #1344812 
Merhaba,

Ankara'da merkezi bir yerden kalkan/geçen Alemdağ Mahallesi dolmuşu var mıdır? Ulus'tan, Sıhhiye'den, Kızılay'dan veya metro ile gidilebilecek herhangi bir yerden o tarafa geçmek istiyorum. Mümkünse EGO veya ÖHO değil, dolmuş kullanmak istiyorum. Ne yapmalı?
(1) 

İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü hakkında​ birkaç soru

olanlaolunmaz #1197646 
Merhaba. Mutfak üzerine bir iş yapmak istiyorum ve İzmir'de bir kursa gitmeyi düşünüyorum bunun için. İzmir Mutfak Sanatları Enstitüsü'ne ulaştım internet üzerinden ama okuduğum yorumlar "Ortam çok güzel, çok nezih." gibi verilerden öteye geçmiyor.

Burası hakkında bilgisi olan, bizzat gidip görmüş olan, bir arkadaşım ekolünden gelen, kimse var mıdır bir şeyler söyleyebilecek; Gerçekten bir şeyler öğrenebilir miyim, stajlar nasıl geçiyor, buradan alınacak belgenin yurt içinde veya dışında sektörde geçerliliği nedir? Bu gibi sorular, şimdiden teşekkürler.
(5) 

Yeni Yaprak Dergisi

olanlaolunmaz #998460 
Merhaba ekşiduyuru merhaba. Bir derdimiz var, sana geldik.

Yeni Yaprak Dergisi'ni arıyorum. Orhan Veli'den ilhamla Sunay Akın ve Akgün Akova çıkarmış zamanında, bugün pek kolay bulunmuyor olacak ki sorduk soruşturulması sonuç alamadık. Belki bir bilen vardır. Var mıdır?
(1) 

lomography diana mini fotoğraf makinesi hakkında

olanlaolunmaz #795128 
şimdi bu diana arkadaşımızın flash'ı ile satılan modeli de var diana mini +F isimli. bir de flash'ı olmayanı var diana mini. soru şu: mini'ye flash takılabiliyor mu sonradan, var mıdır gören bilen?

makineler de bunlar: shop.lomography.com
(3) 

eyestil 0.15 kullanımı

olanlaolunmaz #754714 
göz damlası oluyor kendisi, suni göz yaşı. 4 saatte bir damlatılması gerek fakat bir tüp açılınca kapanmıyor tekrar. 4 saatte bir, bir tüp mü kullanılacak yani bir tanesi tek seferde bitirilecek mi? var mıdır kullanan/bilen biri?
(1) 

ankara'da puzzle çerçeveletmek için yer arıyorum?

olanlaolunmaz #728370 
Ankara Kızılay'da yahut Bahçeli'de çerçeveci var mı bildiğiniz, puzzle çerçeveletmek için?
(1) 

(sin30)=-0.98... diyor hesap makinesi, 0.5'ti en son?

olanlaolunmaz #714835 
cep telefonu da yapıyor aynısını, cos60=-0.96 bile diyorlar. bari sin30 ve cos60'ı eşit ver, az bi tutarlı ol. sorun ne olabilir?

* evet radyan cinsinden hesaplıyormuş demek ki, sin(π/6)=0.5'i veriyor çünkü. teşekkürler.
(1) 

(dx/sin⁴x)'in integralini ne yaparım da alırım a dostlar?

olanlaolunmaz #714787 
soru başlıkta, bi el atsak?

*atılmışı güzel oldu, çok teşekkürler.
(2) 

ses olayları, olaylar, bilemedimler?

olanlaolunmaz #710413 
'ses olayı' demeye çalışıyorum ingilizce, hani yumuşama, benzeşme, ses düşmesi, ulama gibi olaylardan bahsediyorum. nasıl derim?

edit: teşekkürler cevaplar için.
(2) 

simetrik/asimetrik nükleus yerleşimi ne ola, bilen duyan var mı?

olanlaolunmaz #701626 
efendim şimdi fibroblastlarda nükleus yerleşimi asimetrikmiş de mezenkimal kök hücrelerde simetrikmiş. mikroskop görüntülerine bakıyorum, resimlerden bi fark bulamıyorum. nedir bu mevzu?

*evet çekirdeklerine bakacağım ve bakıyorum fakat ...?
Fibroblast *
MKH *
(2) 

yüz yıllık yalnızlık için var mı yayın evi öneren?

olanlaolunmaz #678614 
soru başlıkta. daha önce çevirisi sebebiyle yarım bıraktığım kitaplar oldu; yüz yıllık yalnızlık için yayın evi ya da çevirmen önerebilecek varsa ona göre edineceğim kitabı?
(8) 

anneleri kaçan 10 günlük hamsterlara nasıl bakmalıyım?

olanlaolunmaz #650101 
kalabalık bir hamster ailemz var ve geçen çarşamba onlara 2 kişi daha katıldı. yani yavrular 10 günlük kadar. fakat anneleri bu sabah kaçtı ve bulmaktan ümidimi kestim. başka emziren dişimiz olmadığı için hiç birinin yanına koyamıyorum, yalnız babaanneler iyi davranıyor, üstlerinde falan yatıyor üşümüyorlar en azından.

şimdi bej bunları neyle beslemeliyim, süt işini nasıl halletmeliyim? yanlarına koyduğum dişiyi emmeye çalışıyorlar ama bi sonuç alamıyorlar tabi. peynir yiyebiliyorlar biraz biraz, yapabileceğim başka bi şey var mı?
1

mobil görünümden çık