İstanbul havalimanı yol ücreti

mysticriver #1579372 
Merhaba, Bakırköy taraflarından İstanbul havalimanına b sınıfı araçla tahmini ne kadar öderim? Teşekkürler.
(6) 

Delinen duvara vida

mysticriver #1557295 
Merhaba,

Saçma bir soru olabilir ancak bu işleri hiç bilmiyorum. Evde bir duvar deldik raf montelemek amacıyla. Ancak vida duvardan düşüyor sanırım kısa delmişiz. Yeni dübel, matkap ucu ve vida alacağım. Ancak baktığım vidalarda hep sunta vidası yazıyor. Duvarda dübelin içine giren vidayı ne diye aratmam gerekli? Teşekkürler
(5) 

Hangi buzdolabını almalıyım?

mysticriver #1554751 
Merhabalar, iki marka arasında kaldım. Tek yaşayacağım ancak yemek yapmayı, dondurucuya atmayı vs severim. Aşağıda linkteki buzdolapları hemen hemen aynı fiyat fakat tek farkı hacimler. Beko olan 316 lt, Vestel olan 428 lt. Bir yandan büyük alayım geniş geniş koyarım diyorum bir yandan da temizlemesi vs daha zor olur. Düşüncelerinizi beklerim. :)

www.hepsiburada.com

www.cimri.com
(8) 

Kıyafet yardımı hk.

mysticriver #1549391 
Bazı hesaplarda çok fazla kıyafet yardımı olduğunu ve artık ihtiyaç olmadığını onun yerine gıda, ilaç vs ihtiyacı söylüyorlar. Giyilmemiş mont, atkı vs epey var. Bir bavul çıkarttık. Ama bunu şimdi götürmek mantıklı mı yoksa yardımlar azalmaya başlayınca daha mı çok ihtiyaç olur?
(4) 

Otomatik Araç Yıkama - Avrupa Yakası

mysticriver #1539602 
Merhabalar, eskiden bunlardan çok olurdu artık bulamıyorum. Kaç tane opet'e shell'e sorduysam yok. Özellikle Avrupa yakasında bildiğiniz yerler var mıdır?
(5) 

Tarkan konseri

mysticriver #1535043 
Bu konseri özel yapan nedir? Anlam ve önemini henüz kavrayamadım. Havalimanında karşılama videosunu izledim de heralde en az 10 yıldır Tarkan'ın izdiham görüntülerini görmemişimdir. Uzun zamandır ilk oluyor.

Günlerdir düşünüyorum sebebini :) İzmir'de daha önce konser vermedi mi? Yada 9 eylül diye mi? İstanbul'dan gidenler var konsere. Mesela 30 Ağustos'ta halk konserleri olur her yerde. Tarkan daha önce böyle bir şey yapmadı da (belki yapmıştır) bu sebeple mi bu kadar herkesin gitmesi? Sebebi nedir kısaca? :) Teşekkürler.
(6) 

Araba tavsiyesi

mysticriver #1531595 
Merhabalar, kriterlerim şunlar;

-Az yaksın
-Güvenli olsun
-Otomatik vites ve hatchback olsun
-Satmak istediğimde kolay satılabilsin.

Fiyatı sıkıntı değil.
(1) 

Eski kitapları ne yapmalıyım?

mysticriver #1526278 
Merhaba elimde 20-30 kadar kitap var. Bazıları roman bazıları da kişisel gelişim, dersane kitapları vs. Bir köy okuluna gönderiyim desem çocuklar için uygun olmayabilir. Toplu bir şekilde hepsini bağışlayabileceğim bir yer var mı?

Bir de sokaktan sürekli arabayla kitap toplayıcı geçiyor ama güvenemedim. Bununla ilgili bilgisi olan var mı? Acaba kağıtçılık mı yapıyorlar?
(4) 

Yanlış mı yapıyorum? -Sağlıklı beslenme

mysticriver #1525756 
Merhaba,

Ben normalde günde bir ekmek yiyen, fast food seven biriydim. Şuan da amacım hem sağlıklı beslenmek hem de çok fazla olmasa da biraz kilo vermek. Kilo verdikten sonra da bu düzen devam etsin isterim. Ekmek ve fast food hayatımdan çıktı. Ama bu seferde kilo veremez miyim endişesi taşıyorum.

Yaklaşık 1 aydır kahvaltıda olmak üzere sadece bir dilim ekmek yiyorum. Kahvaltıda sorun yok ancak akşam yemeği kafamı karıştırıyor. Bir tabak sebze, bakliyat vs yiyip yanına da 2-3 köfte, yarım göğüs tavuk eti vs yiyorum. Ancak sağlıklı beslenme hesaplarına vs baktığımda sebze yemeklerini bile kaşıkla sayıyorlar. Domates bile 3 dilim falan var. Porsiyonları gözüme çok küçük geliyor. Ben onları yesem doymam. Doymayınca da bozarım o düzeni gibi geliyor bana ama ben mi hata yapıyorum acaba bir tabak yemek yemekle? Söylemem gerekir ki sadece 2 öğün besleniyorum.
(6) 

Yurtdışına gidenler, iş bulmanız ne kadar sürdü?

mysticriver #1523487 
Evet sorum başlıktaki gibi. Mesleğinizi de yazarsanız çok iyi olur. Özellikle yazılımcıları merak ediyorum. Çok teşekkürler.
(2) 

Nasıl konuşmalı bu insanla?

mysticriver #1523333 
Merhaba,

işyerinde içinden çıkamadığım bir durumla karşı karşıyayım. Sürekli baskı uygulayan, tartışma çıkaran ve huzursuzluk yaratan, iletişim kurmayan, aşırı hırslı, işi hiç bilmediği halde işleri olmayacak sürelerde isteyen ve bunu da ben sizin başarılı olmanızı istiyorum diyerek örtmeye çalışan bir yönetici tipi var. Mobbing amaçlı yapmıyor çünkü biliyoruz ki adam karakter olarak çok agresif. Ekipten insanlar konuştu, ben bir kere konuştum adam 1 hafta sakinleşiyor sonra yine aynı. İnsan gibi konuşmak fayda etmiyor.

Aktif olarak iş arıyorum ama iş bulana kadar da yaşadığım stresten kurtulmak istiyorum, sağlığım bozuldu çünkü. İk ile konuşmanın şuana kadar çözüm verdiğini görmedim o seçeneği eliyorum. Keza bunun üstü de bunun gibi, ona da güvenmiyorum.

Bu adamla nasıl bir konuşma yapmak gerekir? İş arıyorum beni rahat bırak gibi bir şey mi demeliyim? Daha mı kötü olur bunu söylersem bilemedim.
(1) 

yazarın takip ettiği başlıklar

mysticriver #1522697 
Merhaba, ekşi sözlükte bir yazarın profiline girdiğimizde hangi başlıkları takip ettiğini görebiliyor muyuz?
(2) 

Sağlıklı öğün önerileri

mysticriver #1522658 
Merhabalar, sağlıklı yemekleri sevmeyen biri olarak kendime sevdirme uğraşındayım. Yaşam standardı haline getirmek istiyorum. Ancak çok tek tip besleniyorum çünkü aklıma yapacak bir şey gelmiyor. Örneğin kereviz yapıyorum sadece onu yiyorum ve doymuyorum. Doymayınca da sevemiyorum sağlıklı yemekleri. Bugün enginar yemeği ve yanına 3 tane yağsız köfte pişirdim. Güzel doydum ve acıkmadım. Çok hoşuma gitti mesela bu kombinasyon.

Böyle öğün önerileriniz var mıdır? Yada öğün önerileri veren güzel bir instagram hesabı olabilir. Öyle değişik unlar, light ürünler kullanılan hesaplar olmasa daha iyi olur ama. :)

Çok teşekkürler.
(5) 

Sabah spor yapanlar beslenme işini nasıl yapıyorsunuz?

mysticriver #1511557 
Merhaba,

Sabah uyandığım gibi spora gideceğim işime yetişebilmek için. Aç karnına gitmek sıkıntı olur mu? Yolda bir şeyler yesem bu sefer midemde ağırlıkla çalışacağım. Siz nasıl hallediyorsunuz?
(3) 

Film önerisi

mysticriver #1503535 
Jagten, the life of david gale, changeling gibi haksızlık temalı güzel bir film arıyorum. Dili ingilizce olursa süper olur. Teşekkürler şimdiden.
(5) 

Resmi bayramlar neden bir kaç gün öncesinden kutlanılmaya başlandı?

mysticriver #1494324 
Yarın 30 ağustos ancak sosyal medyada çoğu insan dün veya bugün kutluyor. Bireysel olarak geçtim, şirketlerin linkedin sayfaları da aynı şekilde. Bir kaç senedir böyle bu durum. Bir tek bana mı garip geliyor bu önceden kutlama işi? Yada hep mi böyleydi de yeni mi farkettim?

Sanki özel günleri sıradanlaştırıyor gibi geliyor bana bu durum.
(10) 

Araba önerisi

mysticriver #1492779 
Merhaba,

200.000 TL bütçem var. Zorlarsam 230.000 falan belki.

-Hatchback olsun.
-Otomatik olsun. 10 senedir düz kullanıyorum ama artık istanbul trafiğinde işkenceye dönüşüyor.
-Fazla yakmasın.
-Güvenli bir araç olsun
-Aile arabası olması şart değil küçükte olabilir. Tek ben bineceğim.

Egea HB istedim ancak hiç güvenli gelmedi. Ncap yıldızı düşük. Arabadan anlamıyorum o yüzden görüşleriniz önemli. Teşekkür ederim.
(16) 

Yönetici/Müdür olmak herkesin hayali mi?

mysticriver #1487228 
Türkiye şartlarında ciddi maaş artışı oluyor tabi çoğu insan belki bu yüzden istiyor. Ancak merak ediyorum özellikle yönetici olmak istemeyen var mıdır? Örneğin bir yazılımcı yönetici olunca bir daha dönüp kod yazamayacak belki. İnsan yönetmek yerine kod yazmayı tercih etmez misiniz? Yoksa bende mi bir tuhaflık var oturayım iş yapayım istiyorum. :/
(20) 

Euro 2020 - TRT spikerleri

mysticriver #1486510 
Ekşi sözlükteki maç başlıklarında maç ile ilgili yorumlardan çok spiker eleştirisi görüyorum. Spiker yorum yapıyor bununla ilgili 10 entry art arda geliyor, spiker yorum yapmıyor sadece adları söylüyor yine çok fazla eleştiri geliyor. İstisnasız her maçta böyle yorumlar var. Bazı spikerler daha iyi bazıları değil fakat ben izlerken spiker seyir zevkimi fazla değiştirmiyor -milli takımın maçlarındaki demagoji hariç o hayattan soğutuyor tabi-. Gerçekten bu kadar rahatsız ediyor mu sizi de spikerler merak ettim. Ve gerçekten çok mu kötüler?
(1) 

PC için ekran kaydedici tavsiyesi

mysticriver #1483059 
Merhaba,

OSB kullandım ancak işlemciyi çok sömürüyor. Alt+G yaptığımda ise sadece tek bir ekranı kaydediyor. Ben full ekranı kaydetsin istiyorum. Ancak basit bir program olsa çok süper olur.

Teşekkürler.
(2) 

Github nasıl kullanılır?

mysticriver #1479733 
Jupyter'de yada google colab'de python kodlarım var çeşitli projeler için yaptığım. Ben bunları özgeçmişimde göstermek istiyorum. Yani Github'ta paylaşıp Github profilimin de linkini vermek istiyorum. Yada sadece proje linklerini de verebilirim, farketmez. Ancak linkini verdiğim projelerinde public olmasını istemiyorum. Sadece linkini paylaştıklarım görebilsin. Böyle bir şey mümkün müdür?

Bir de asıl sorum projelerimi nasıl Github a yüklerim? Karıştırdım ancak beceremedim.

Teşekkürler.
(5) 

İçki yasakları hk.

mysticriver #1477809 
Yasalara aykırı diyoruz öyle bir yasak yok diyoruz ama bu adamlar isteseler bir yasa çıkartıp bunu da kılıfına uyduramazlar mı? Yaptıkları onca şeyden sonra bu basit bir şey değil mi? Ne gibi bir engel var?

Ayrıca biz bunu dedik diye bir yasa çıkartıp içkiyi yasaklayabilirler diye korkuyorum eşeğin aklına karpuz kabuğu hesabı.

Gerçekten bilgisizim bu konuda bu arada. Aydınlanmaya ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
(8) 

Döküm tava ve evin duman altı olması

mysticriver #1476878 
Merhaba,

Döküm tavada et mühürleme vs gibi işlemlerde ocağın altını çok açmak gerekiyor. Mutfak yağ içinde kalıyor, ev duman altı oluyor. Aspiratör fayda etmiyor. Balkonda yapmak için elektrikli ocak aldım o da yeterince ısıtmadığından güzel pişirmiyor. Burada da herkes döküm tava öneriyor ancak merak ettim siz de aynı sorunu yaşıyor musunuz diye yada yaşıyorsanız nasıl çözüm buldunuz?
(3) 

Wasa alternatifi gevrek

mysticriver #1470864 
Merhaba, Wasa fiyatları uçmaya başladı. Çok tüketen biri olunca da hiç mantıklı gelmiyor almak. Etimek alternatif olabilir mi? Yada kalorisi düşük bir alternatif var mıdır Wasa'ya? Ekmek olarak değil de üstüne bir şeyler sürüp yiyorum genelde.

Teşekkürler.
(1) 

It's Always Sunny in Philadelphia - ilk sezon

mysticriver #1469671 
Görüntü kalitesi düzgün olan hiç bir yer bulamadım. Ne torrent ne dizi izleme sitesi ne de ücretli bir platformda yok. Yani var da hepsi düşük kalite. En iyi 480p o da nasıl 480p ise adamların yüzleri bile çok zor seçiliyor. Hayal gücümle izliyorum :D

Eğer bildiğiniz bir yer var ve önerebilirseniz çok sevinirim.
(2) 

Kullanılmayan ilaçlar

mysticriver #1453086 
Merhaba,

Evde alıp biraz kullandıktan sonra kenara attığımız bir sürü ilaç var. Son kullanma tarihlerine en az 6 ay var içlerinden bazılarının. Gerçekten üzülüyorum bu israfa. Bu ilaçları elden vermek doğru olmaz tabi ama başka nereye verebilirim bilemedim. Sağlık ocakları kabul ediyor diyorlar ama sistemli bir şey mi yaptıkları yoksa alıp bir kenara mı atıyorlardır? Gerçekten işe yaradığını bildiğiniz bir yer var mı? Eczanelere sorduk kabul eden olmadı.
(1) 

Harici ses kartı ve mikrofon

mysticriver #1433115 
Merhaba,
Bilgisayarımda tek bir jack girişi vardı. Kulaklığı takıp konuşuyordum.Ancak elim bir kaza sonucu orası kırıldı. Bende yaptırmak yerine harici alacağım fakat mikrofon ve ses girişi ayrı şekilde olanlar var sadece. Örneğin aşağıdakini alsam ses girişine taksam kulaklığın mikrofonundan ses gider mi? Yoksa illa ki kulaklık çıkışını da 2'ye mi ayırmalıyım? Başka çözümlere açığım. Teşekkürler.

www.hepsiburada.com
(1) 

İnstagramda spotifydan şarkı paylaşınca

mysticriver #1390861 
Spotifydaki kullanıcı adımı, dinlediklerimi vs görebilir mi instagramdan o şarkıyı açan kişiler?
(6) 

Konuşurken kompleks cümleler kurabilmek

mysticriver #1302779 
Merhaba, konuşurken hep aynı kelimeleri kullandığımı farkettim ses kaydı aracılığıyla. Ve kurduğum cümleler çok kısa. Bağlaç kullanarak iki cümleyi birbirine bağlayacakken iki cümle halinde söylüyorum mesela. Kendimi iyi ifade edemediğimi düşünüyorum bu yüzden. Kitap oku tavsiyesi vermişler genelde ama zaten okuyorum. Başka ne yapabilirim konuşma tarzımı değiştirmek için?
(4) 

Combofix alternatifi

mysticriver #1192016 
Bilgisayarımda saçma sapan reklam pencereleri açılıyor. Malwarebytes ile tarattım ama bir işe yaramadı. Avast ile tarattım virüs bulamadı. Bunu ancak combofix çözebilir dedim ama windows 10 ile uyumlu değilmiş. Var mıdır başka öneriniz?

Teşekkürler
(5) 

Yarım açılan çekmece

mysticriver #1139408 
ilk aldığım zamanlar düzgün bir şekilde açılıyordu. Şimdi çok az açılıyor ancak elimi sokup karıştırıp buluyorum eşyalarımı. şifonyer çekmecesi olduğu için diğer çekmecelerle kıyaslayabiliyorum. diğerleri normal. Çekmeceyi zorlamakta istemiyorum bir yerleri kırılır diye. Nedir bunun çözümü bir fikriniz var mı?
(3) 

Bağdat caddesinde LTB var mı?

mysticriver #1139156 
Hani şu kot markası olan. Var mıdır?
(3) 

Makyaj malzemelerinizi nasıl saklıyorsunuz?

mysticriver #1036530 
Makyaj masanız mı var çekmeceli falan? Yoksa makyaj çantanızın içinde mi durur sürekli?

Benim hep makyaj çantamın içindedir. Ama eyeliner her şeye bulaşmış. Özellikle fırçalarıma. Düzenlemek istiyorum ama nasıl yapsam bilemedim. Sizin düzeniniz nasıl?
1

mobil görünümden çık