(2) 

tüm beşiktaşın ta...

oddyseus #911033 
raftarlarını kutlarım. Güzel maçtı cidden. Uzun zamandır böyle maç izlerken kendimi kaybetmemiştim. Her ne kadar Galatasaraylı olsam da çok zevk aldım bu maçtan.

Sizce Karakartal UEFA'da nereye kadar gidebilir?
(1) 

cpanel üzerinde mail

oddyseus #910647 
bi hostumda cpanel üzerinden mail açtım lâkin şirket bayağı dandik ve cpanel lisansı falan yenilemiyorlar arada maillerime ulaşamıyorum. bunun bi çözümü var mı? Yoksa başka bi hostum var mail adresimi o cpanel üzerinden silsem diğerinden oluştururken zaten kullanımda gibi bir hata verir mi?

Alt forumu bi hostta silip diğerinde oluşturmaya çalışınca zaten var gibi hata veriyordu mesela.
(8) 

Çek Cumhuriyeti mi Rusya mı?(Anketimsi)

oddyseus #910557 
İkisinden birine okumaya gidilcek ve geri Türkiye'ye dönülmeyecek. Ama eğitim bittikten sonra o ülkede de kalınmayacak.

İkisinde de İngilizce eğitim alınacak. Hangisini seçerdiniz?

Ek: çek cumhuriyeti olursa Prag olacak Rusya olurs St.petersburg veya Moskova olmayacak.

Ek2: Maddi durum Rusya'ya daha elverişli ama diğeri de karşılanabilir durumda.
(2) 

Çek Cumhuriyeti'nde Yaşamak

oddyseus #910272 
Öğrenci yurdunda kalan çok da sosyal olmayan öğrenci için aylık gider ne olur?
(9) 

Rusya'da doktorların 900 TL kazanması

oddyseus #910241 
Bi el atın hele rusya'da yaşayan duyurudaşlarım. Tamam tayland vs 100 tane asya ülkesi verilebilir 500 lira alan versiyonu bile vardır ama Rusya'nın farkı yaşam masraflarının Türkiye ile çok yakın olması. Ona rağmen nasıl yaşıyor bunlar? Doktoru inşaat sektörü dışında genel olarak durum böyle.
(3) 

oscar adayı filmler

oddyseus #909215 
ödül saatine artk ne kadar sığdırabilirsem 2-3 film izlemek istiyorum adaylar arasında top 3'ünüz nedir?

Şimdi birdman'i açıyorum 1-2 film daha alayım
(3) 

Ülke olarak sorunumuz ne?

oddyseus #909183 
TSK'nın Süleyman Şah'a giden güzergâhını PKK ve Öcalan bayraklarıyla donatmışlar. Yok onlar normalde de vardı o yoldan gitmiş demesin kimse. Özellikle konulduğu çok bariz. Göze sokuluyor adeta.

Tamam zorluk çıkarmadan yollarını açmışsın -TSK'nın karşısında durabilir demiyorum ama diplomatik olarak işleri zora sokabilirdi- eyvallah da niye bunu insanların gözüne sokup oppurtunist tavırlar sergiliyosun? Tüm YPG bağlantılı yazar çizer okuma yazma bilen kim varsa övüne övüne paylaşıyorlar Öcalan-PKK bayrağı altında geçen Türk tanklarını. YPG İZİN VERDİ Tsk Süleyman Şah'ı taşıdı diye bas bas bağırıyorlar.

Hani çocukluğumuzda bize dalaşan yaramaz çocuklar olur ya her türlü haltı yer annesinin babasının yanına kaçar. Yanında gider göz göze gelirsin ama bi şey yapamazsın. Ha işte yaptıklarının bundan farklı görmüyorum ben. 572 tane asker geçiyor yanında gözlerine sokuyorlar o bayrakları. Diplomasi olsun, anlaşma olsun bi şey diyemiyosunuz. Ha tank geçerken yok bayrak tutmuş yok slogan atmış sikimde mi benim? Umrumda bile değil. Lâkin askerlerin %70-80'i milliyetçi olur. Normalde değilse bile o ortamda yine olur. Tahmin edebiliyorum nasıl kendilerine yediremediklerini. Eh be kardeşim ne gerek var kızıştırmaya ortamı? Birisi kendisini tutamasa çıksa indir lan o bayrağı dese ortalık gerginleşse ve daha ilerisi silah ateşlense n'olcak?

Tamam TSK geçerken bayrağınızı indirin demiyorum bu da eziklik olur hiçbir örgüt yediremez kendine ama özellikle göstere göstere her fırsatta askerlerin gözüne sokulmuş.

i.radikal.com.tr

i.radikal.com.tr

pbs.twimg.com

twitter.com (üstteki fotoğrafın aynısı ama bayrağa dikkat. Birileri ışıklandırmayla bayrağı ön plana çıkartmış. Hâlâ mı iyi niyet?

Hayır diyeceğim ki yine kötü niyetli değiller. Ama bu YPG yetkilileri olsun PKK sempatizanları olsun twitter gibi birçok mecradan "YPG tskya İZİN VERDİ DE GEÇTİ" tavırları niyetlerini belli ediyor.

Tamam Fırat olayı yaşanmıştı ama belki de bugünkü HDP binası baskınları, taşlamalarını kışkırtan yine onlardı. Adam televizyonda internette askerlerin gözüne sokulmuş Öcalan bayrakları altından geçmesini ülkücülerin kaldırabileceğini sanmıyorum.

Ne gerek var böyle hassas bir ortamda kışkırtmacı tavırlara allasen? Hayır izin vermeseler n'olcak? Bir terör örgütüne amerikan desteğiyle birlikte zar zor engel oldular zaten. Sınırındaki en az 600k askeri olan bir ülkeye mi hop dur bilâder izin vermiyoruz diyeceklerdi? İzni YPG vermedi efenim TSK aldı. Hem TSK hem de YPG için en mantıklı yol sessiz sakin bi şekide o güzergâhı kullanmaktı. Niye bu tip hassas durumlardan çıkar sağlamaya çalışıyor YPG?

Not: Ciddi anlamda hiçbir ideolojiyi savunmadan soruyorum bu soruyu. Ne milliyetçiyim ne solcu ne de Kürt. Gezi Parkı'nda da gaz yedim, Kobanê için de oturma eylemi olsun bilinçlendirme olsun bilimum aktivitelere katıldım.

Ve bugün çevremdeki sempatizanlar ellerinde iPhonelar ile gülerek " hehe bak YPG izin verdi nasıl geçiyorlar önderliğin bayrakları altında" diye etrafına gösteriyordu.

Buradaki sempatizanlara da soruyorum böyle hassas durumlarda ayrıştırıcı hareketlerde bulunduğunuzda sonucun ne olmasını bekliyosunuz? "Vay anasını TSK ya bak YPG'ye boyun eğmiş. Neymiş bu Kürtler yav" dememizi mi bekliyorsunuz? Bu tip hareketler sadece sempatizanları sevindirir geriye kalan ya nötr yaklaşır ya da oldukça irrite olur. Ha bugün HDP binalarını basıp önüne geçeni dövüp bıçaklayanları da lanetle kınıyorum mamafih kışkırtırsanız "Kahrolsun faşizm!" demeyeceksiniz kardeşim. Bakın burada faşik hareketleri mübah kılmaya, normalleştirmeye çalışmıyorum. Sen insanları bi kışkırtmaktan vazgeç, tüm azdırıcı unsurları temizle ve kendini bi akla ve gerçek anlamda "MAĞDUR" ol bakalım. Ben de gelip bağırayım kahrolsun faşizm! Ama o faşizme temel olmaktan bi vazgeç bakalım o yardım paralarını korumaya bizzat kendim gelmezsem namussuzum şerefsizim!

Ulan yok mu şu Dünya'da gerçek ya da sahte başarılarıyla karşıt grupları kışkırtmayacak ve bir kere bile ayrıştırıcı tavır sergilemeden herkesi içine alabilecek uzlaştırıcı bir akım? Her ideoloji ortadakileri ya da iyimserleri diskrimine edici bi şekilde gruplara ayırarak nihai barışın içine sıçıyor hem de ishâl olanından. Bir tarafta önüne geleni faşik diye yaftalayan -ki burada sadece HDP'yi kastetmiyorum emin olabilirsiniz- bir tarafta uç gördüğü insanları ya dışlayan ya da döven bir ideoloji karmaşası var Türkiye'de. Evet Türkiye'nin muhalefeti bunlar. Artık anlamayan aptaldır biz emzik seven bir toplumuz milli maç olsun ver zamı-gerçi 2008'den beri onu yapacak durumumuz yok- Çok ünlü birisi ölsün ver zamı ortalık karışsın ver zamı çıkar yasayı. Evet evet göt güvenlik paketinden bahsediyorum. Bu operasyonlar olduğu sırada 10 madde geçti yahu 10! Herkesin birlik olup bu tiranlığa gezi parkı'ndan daha sıkı bir şekilde karşı koyması gereken zamanda birisi diğer grubun parti binalarına saldırıyor diğeri de evet arkadaşlar bugün yine faşizmi kahrediyoruz havalarında. Hâlâ ellerinden geldiğince birbirlerini öteleyerek radikalleşmeye zorluyorlar. Yazık be yazık!
(1) 

mecliste önergeler okunmak zorunda mı?

oddyseus #908932 
şimdi meclis tv yi izliyorum da sırf sabote etmek için önergeler 500 600 sayfalık yapılsa okutman hepsini okumak zorunda mı? 3000 5000 sayfa önerge ile trolleme yapılabilir mi? yoksa belirli bir sınır var mı?
(2) 

2015 oscar ödülleri

oddyseus #908828 
tr saatiyle saat kaçta başlayacak ve nereden izleyebilirim?
(1) 

böyle bir oyun

oddyseus #908336 
hani eğlence yerlerinde olur ya elimizde silah oluyor karakter otomatik hareket ediyor biz sadece silahla karşımıza çıkan yaratıkları vuruyoruz. bunun android için dokunmatikli versiyonu var mı?
(4) 

beylikdüzünden atatürk havaalanına nasıl giderim?

oddyseus #907077 
metrobüs + metro yapmayı düşünüyorum. 05.45 civarı metrobüs açık olur mu? metrobüs seferleri iptal tarzı haberler gördüm. beylikdüzünden 7.30'daki uçağa gitmek için en iyi yol nedir?
(1) 

Sefeler iptal olur mu?

oddyseus #907010 
Yarın sabah atatürk iç hatlar seferleri iptal olur mu? olursa en erken ne zaman haberimiz olabilir?
(2) 

İzmir-İstanbul Yolu Nasıl?

oddyseus #906846 
Geçen haftalarda kapanmıştı galiba. Yarın gece İzmir'den İstanbul'a otobüs yolculuğu yapacağım. İzmir'de kalacak yer olmadığı için geceden otobüsle döneyim diyorum. Yarın akşama uçak bileti bulamadım uygun. Sizce hava alanında sabahlayıp perşembe sabahından binmek mi yoksa çarşamba akşamı otobüse binmek mi daha mantıklı? Yol durumu nasıl olacak yarın gece?
(7) 

sizce bu gösterişçilik mi?

oddyseus #906600 
online konuşmalarda naber/napıyosun gibi klasik sorulara

- gün batımını izleyerek biramı yudumluyorum.
- kapital okuyorum sen napıyosun? (kitap okuyorum demek yerine hmm)
- sorma yeaağ şimdi partiden döndüm oturuyorum.

gibi cevaplar aldığım oluyor.

sanki bu sorulara cidden naptığını söyleyenler özellikle göstermeye çalışıyormuş gibime geliyor. tamam belki haklılar cidden onu yapıyorlar ama itici geliyor bana özellikle belirtilmesi. o an yaptığı şey benim monoton duruma mı batıyor o yüzden mi irrite oluyorum nedir? Siz ne düşünüyorsunuz, sormadan üstüne basa basa ayrıntı vermek gösterişçilik belirtisi midir?
(1) 

en sevdiğiniz south park sezonu

oddyseus #906093 
ben 9.sezona bayılmıştım. gerçi hatırlamıyorum pek neler vardı ama sadece çok hoşuma gittiği aklımda kalmış. ya siz?

9.sezondayken absürd komedi kabak tadı vermiyordu. çok iyiydi.
(3) 

ders kayıt tarihini kaçırmak ve kyk bursu

oddyseus #905429 
1.dönem okulu bıraktım ama bu senelik bursu almaya devam etmek istiyorum. ders kayıt zamanını 2 saatle kaçırmışım. bahar dönemi kayıdnı yapamıyorum. şimdi ders kaydını yapamazsam kyk hemen kesilir mi? ya da kesilmese bile hemen krediye döner mi?

not: dilekçe vs mazeret kaydı yapabileceğimi biliyorum ama kyk kesilmeyecekse uğraşmak istemiyorum.
(8) 

Absürd komedi dizileri

oddyseus #903781 
Ama southpark ayarında olsun istiyorum. Animasyon vs farketmez lâkin southpark ayarında olmuyorlar bi türlü.
(2) 

ruble almak mantıklı mı?

oddyseus #903289 
1 Dolar 66 ruble olmuş. Rusy ekonomisini düzeltmek için uzun ya da kısa vadede girişimlerde bulunuyo mu? 70'in üzerine çıkar mı? Seneye Rusya'da oalcağım da şimdiden dönüştürsem akıllılık mı etmiş olurum yoksa sadece gereksiz risk mi?

Ukrayna'da savaşın iyice kızıştığını düşünürsek ambargonun kalkması söz konusu bile değil ama Rusya yeni ticaret yolları oluşturabilecek mi Asya'da?

Rusya Altın rezervlerini 200 ton arttırmış. Normlde 80 falan arttırıyordu. Euro ve dolara bağımlılığını azaltabilir mi ûzun vadede altın hamleleriyle?
(4) 

animeciler

oddyseus #902590 
bi toplanın hele. ben çok nadir ya da hiç anime izlemiyorum. çok mu şey kaçırıyorum? death note'un ilk 19 bölümü çok hoşuma gitmişti meselâ.

şöyle izlediğiniz sevdiğiniz güzel bi post apokaliptik - distopik bir anime önerin de bu kardeşiniz anime dünyasına girsin yavaştan.
(3) 

trafik kuralların uymayan minibüs/otobüs/taksi şoförleri

oddyseus #902509 
Çok denk geliyorum işlek caddelerin kırmızı ışığında geçmeler. Tehlikeli manevralar. Telefonla konuşmalar. Telefonla konuşma banko zaten. Düzgünce uyarmaya kalksam hemen agresifleşip işi kavgaya götürmelerinden çekiniyorum. Bu durumda siz napıyorsunuz? Ya da napmak lazım?

Dün kırmızı ışıkta geçen minibüsçü yüzünden neredeyse kaza yapıyoduk. İndikten sonra plâkasını alıp şikayet mi ediyorsunuz napıyorsunuz?
(2) 

antalya lara nasıl bi yer?

oddyseus #902496 
gidenler yaşayanlar kısaca anlatabilir mi? 6-7 aylığına iyi bi otelde bellboyluk yapacağım ama daha önce gitmediğim için ortamını merak ediyorum.
(8) 

Aşırı acıkmak

oddyseus #901250 
Meraba yüksek kas kütlesi acıkmada çok büyük rol oynuyor mu? Gün içinde hiçbir şey yapmadan otursam bile. bi öğün yedikten 2 saat sonra deli gibi acıkmaya başlıyorum. halsizlik ve göz kararmasına kadar gidiyor bu açlık. Ama tahlillere göre şeker sorunu vs yok. Bu spora başlamadan önce böyle bir sorunum yoktu. Günde 2-3 öğün rahat idare ediyordu. Spora başladıktan sonra 2.5 yaklaşık 32 kilo aldım. Tiroid ile alâkalı bir sorun olabileceğine dair bir şey okumuştum var mı zor kilo alma ve acıkma ile alâlkası.

Not: evet zor kilo alıyorum. 2.5 yılda o 32 kiloyu çok yüksek karbonhidrat yüklemelerine borçluyum günde 6 ölçek khidrat tozu vs.

Edit: Şimdi bir şey okudum bilmem kaç kilo kas kütlesi 1 ayda bilmem kaç bin kalori daha harcamamıza neden oluyormuş. Doğru mudur?
(3) 

Türkiye'de Talk Show

oddyseus #901130 
Neden hiç eğlenceli değil? Toplanıp bi konu hakkında sıradan muhabbetler ediyorlar ve hiçbir albenisi olduğunu düşünmüyorum. Arada böyle önceden hazırladıkları kurgularla eğlendiriyorlar ama o kadar. Ne biliyim amerikan talk showlara baktığımızda hangi konuk katılırsa katılsın bak istisnasız hepsi güldürüüp eğlendiriyor. Yeni bi konu açıldığında bile çok zekice espriler çıkarıyorlar. Yani sadece sunuculardan bahsetmiyorum. Programlar bütünüyle eğlendiriyor bir şekilde. Siz ne düşünüyorsunuz? Türk Talk Showlrını seviyor musunuz?
(3) 

liveleak'e noldu?

oddyseus #900918 
Eskiden her türlü idam, çatışma videoları izlenebilir durumdaydı. Ama son zamanlarda bir çok videoda "This item has been deleted because of a possible violation of our terms of service!" ee var mı alternatifi kuralsız şartsız yayın yapan?
(1) 

kollarım gelişmiyor

oddyseus #900762 
39-39.5 cm'de takılı kaldım son 4.5-5 aydır hiç hacim alamadım. beslenmeyi iyi yapamadığım doğru ama 0,5 cm de olsa gelişmedi. artık kol 39-40 seviyesine geldikten sonra boostlamak için napabilirim? Ön kol için hep tek gün ayırıyordum. Ama over training de olmuyordu. Ön kol- arka kol aynı anda çalışmak iyi beslenme ve uykuyla birlikte 6 ayda bana 1-2 cm hacim getirir mi?

p.s sadece en az 2.5 3 yıldır vg yapan ya da define bi şekilde +40 cm kolu olanlar cevap verirse daha bi güze olur.

not2: aknetrent kullandığım için yüksek ağırlık giremiyorum ve çok yüksek protein almama gerekiyor gün içinde. toz da yasak zaten.
(6) 

otelde çalışmak

oddyseus #900486 
çalışanlarınız var mı daha önce? bi duyuru atmıştım eylüle kadar tamamen boşum ve burs kesilmesin diye sigortasız iş arıyorum diye. İşte bi tanıdık aracılığıyla antalyada 4 ya da 5 yıldızlı bir otelde sigortasız bellboyluk ayarlayacak. Bunların çalışma şartları nelerdir? Bahşişle birlikte ortalama maaş gelir ve çalışma saatleri vs. bilgi verirseniz sevinirim. Mesela otel çalışanları otelin spor salonu vs kullanabiliyor mu? 2.5 yıldır vg yapıyorum işe gireceğim diye bir yandan onu boşlamak istemiyorum da. Ha bu biraz taşaklı bi abimiz resepsiyon vs birçok konuma aldırabilecek durumda sanırsam.

yarın genel ayrıntıları aracı olan kişiye soracağım ama şimdi çalışanların fikrini merak ediyorum.

2.alternatif ise taksimde bir otel. Ücretleri bilmiyorum ama Antalya mı yoksa taksim mi sizce? p.s. istanbul'da oturuyorum.
(11) 

Hiç battlestar galactica izlemedim

oddyseus #900033 
Çok sıkı bir dizi izleyicisiyim ama bir türlü oturup da izlemedim bunu. Çok mu şey kaybediyorum? Nereden nasıl başlamalıyım? Ya da başlamalı mıyım?
(15) 

Şu tarz göz makyajı [capsli]

oddyseus #899617 
www.moviemagik.us

Size de çok çekici geliyor mu?
(5) 

bir dizi vardı

oddyseus #899614 
kadın ölüyo muydu ne daha sonra tanrının elçisi olarak devam ediyodu hayatına. eskiden alkolik, sapık birisiydi.

Komedi dizisiydi birkaç bölüm izlemiştim ama adını hatırlamıyorum devam ediyor mu hâlâ?
(4) 

homeland ayarında dizi

oddyseus #899064 
konusu aşağı yukarı benzer olan ve en az onun kadar sürükleyici ve şaşırtıcı bölümleri olan bi dizi arıyorum.
(3) 

beyin tümörü teşhisi

oddyseus #898704 
nasıl yapılır? gidip nörologa şüphelerimizi bildirdikten sonra o mu karar veriyor test yapılıp yapılmayacağına?

ne gibi aşamlardan geçiyor teste tabi tutulanlar?
(4) 

homeland

oddyseus #898553 
---ÇOK AĞIR SPOILER ALERT---

3. sezonun son iki bölümü çok efsaneydi çıldırdım adeta. Brody öldükten sonra kendimi çok değişik hissettim. 4.sezon başladıktan sonra sanki dizi baştan başlıyormuş gibi hissettim. Böyle 20. dakikasında falan kapattım o derece sıktı beni. 4.sezonda da o eski sürükleyiciliği devam ediyor mu? Yoksa zorlama mı olmuş? İkna olmazsam izlemek istemiyorum o derece soğudum.

---ÇOK AĞIR SPOILER ALERT---
(7) 

kaybedilen kimliğe ilan vermemek

oddyseus #898244 
4 ay önce kimliğimi kaybettim. pasaportumun süresi olduğu için resmi işlemlerimde bir sorun çıkmadı. ben de ciddi anlamda gidip yeni vesikalık fotoğraf kimlik vs uğraşmak istemedim. kaybolan hafta polise kaybolduğunu bildirmiştim ama pek resmi geçerliliği olan bir şey olduğunu sanmıyorum. Üzerinden 4 ay geçti ve yarın gidip çıkartmayı ve resmi gazeteye ilan vermeyi düşünüyorum. Bi anda kurt düştü içime. Şimdi bu 4 ay boyunca benim kimliğimle yasa dışı işlemler yapıldıysa ne gibi bir savunmam olabilir? ne yapabilirim yani kurtarmak için o polise yaptığım -pek de kayıt altına alındığın ısanmadığım- bildiri yeterli olur mu? şirket açma adına faturalı hat alıp binlerce tl borç yapma vakalarını bildiğim hâlde gidip uğraşmadım. şimdi bu oblomovluğumu en kötü senaryoda kurtarma ihtimâlim var mı? yani benim yerimde şu an yukarıda dediklerimden başka yapılması gereken şey nedir?
(13) 

kendini kapı koluna asıp intihar etmek

oddyseus #898039 
tam olarak nasıl oluyor bu? Nasıl bir sistem kuruyorlar ki hayatlarına son verebiliyorlar bu yolla?
(2) 

keylogger ve enpara

oddyseus #897936 
diyelim keylogger yedim. müşteri numaram ve şifrem ile telefon onayı olmadan işlem yapabilirler mi? yani bana gelen o koda ulaşamadıkları sürece müşteri numaramı ve şifrem ile hiç ama hiçbir şey yapamazlar mı? yine de risk varsa sürekli reboot ettiğim bi linux işletim sistemiyle bağlanacağım.
(3) 

Sürekli çatlayan/yırtılan derim

oddyseus #897140 
2.5 yıldır vg yapıyorum. Son dirty bulk yapmaya başladığımdan beri koltuk altından omza doğru bi büyük uzuun bir çatlak oluştu ve çalışmaya devam ettikçe genişledi. Bulkı bıraktım lâkin çatlak büyümeye ve uzamaya devam ediyor. Cildiyenin verdiği kremler de bir işe yaramıyor. Spordan önce o bölgelere vazelin sürsem işe yarar mı? Böyle yırtılamya devam ederse bu sporu bırakmak zorunda kalacağım.
(7) 

yabancı dizi izleme sitesi

oddyseus #896400 
amerikalılar ingilizler nereden izliyor yabancı dizilerini? "watch series" tarzı birkaç site var ama alışamadım temasına. böyle aha işte bu yabancıların dizimag i diyebileceğiniz bir site var mı?
(18) 

20 yaşında tıp

oddyseus #894970 
sizce biraz geç mi? yazın sonuna doğru yurtdışına taşınıyoruz ve buradaki üniyi bırakıyorum yurtdışında tıpa gitmeyi düşünüyorum. 1 sene hazırlık + 6 sene tıp için artık geç mi sizce? ne biliyim ya 5. 6. sınıftayken arakdaşlarım evlenmiş çocuk sahibi olmaya başlayacaklar. Para kazanıyo olacaklar ve ben hâlâ okuyor olacağım. eğitim dili ingilizce.

not: tıp sonrası türkiye'ye dönülmeyecektir. denklik vs sorunlara girmeden sadece yaş konusu ile ilgili cevapları bekliyorum.

no2: hazırlığı sayarsak 21 yaşında tıp oluyor.
(3) 

önbellekten internete bakmak(silinmiş şeyleri görmek)

oddyseus #893247 
silinmiş şeylere önbellekten bakabileceğimiz bir site vardı. googleın önbellek sistemi gibi çalışıyordu. Ama böyle taa 5 gün önce silinmiş bir şeye bakmak istiyorum mümkün mü?
(10) 

tıp ilerlemesi ve aids

oddyseus #892937 
tıp çok hızlı ilerliyor. sizce hiv bi 10 15 yıla öldürücü bir virüs olmaktan çıkar mı? o günleri çeyrek asır içinde görür müyüz?
(5) 

facebookuma ulaşamıyorum acil yardım

oddyseus #892258 
kimlik doğrulaması istiyor ve ön belleği temizlemiş olduğumdan mıdır nedir daha önce giriş yaptığınız tarayıcı olarak da algılamıyor. İyi de kendi ad soyadımla açtığım facebook değildi ki. karikateist tarzı gruplarda takılmak için açmıştım bağıdır kullanıyordum. 3 güvenilir arkadaşı önceden seçmiştim onlar aracılığıyla bir şey yapamaz mıyım?

İsim soy isim doğum tarihi içeren resmi belge fotosu istiyor benden ama hepsi sallamasyondu zaten.
(1) 

iki işletim sistemini tek usbye boot etmek

oddyseus #891668 
tails ve kaliyi duruma göre kullanmam gerekiyor ama elimde 1 usb var. Usbyi ikiye bölüp ayrı ayrı yazdırsam isoları girişte seçenek çıkar mı? Unetbootin ile yaparsam seçeneklerde çıkar diye tahmin ediyorum ama emin olamadım. Cevap gelmezse deneme yanılamyla bulacağım artık.
(3) 

dorothy was right though

oddyseus #891570 
ne demek istiyor. yani tercümesi değil neye gönderme yapıyor?
(4) 

Sub domain acil yardım

oddyseus #890059 
reklamsız bir free hostinge kayıtlı domainimi kurdum. oradan da alt alan adımı oluşturdum. ben bi hızla direk alt alandını oluşturmuştum meğerse reklam çıkıyomuş. hemen gittim alt alan adını silip başka bir reklamsız free hosting buldum. dnsyi oraya yönlendirdikten sonra alt alan adını burada oluşturmaya çalışırken reserved sub domain hatasını verdi. diğer taraftan silmeme rağmen burada alt alan adını oluşturamıyorum. alt alan adına girdiğimde ise eski hostinge ait bir sayfa çıkıyor.

bu alt alan adını nasıl geri alırım ben. adlığım alan adı tamamen bu sub domaine yönelikti bunu ayarlayamazsam para çöpe gitmiş olacak.
(2) 

.us domaini almak

oddyseus #890020 
godaddy'de amerikan vatandaşıyım seçeneğini ilerleyerek gidince alınabiliyor mu yoksa bizdeki tc tarzı bir numara istiyor mu?
(4) 

Çok aşırı yaramaz/hiperaktif çocuk

oddyseus #890009 
4 yaşında bir erkek kardeşim var. 2 buyuk kız kardeş de işin içinde olunca çok el ustunde tutularak buyutulmus. Ama anlatamam inanılmaz yaramaz ve laftan anlamıyor. Bir şeyi inat ettiyse öyle ya da böyle yaptırıyor. Ben inat ettiği şeyin ustune gitmek yerine ilgisini başka şeylere çekerek yönlendiriyorum bazen ama her zaman ilgilenemiyorum. Bir şey almak/yaptırtmak istediğinde ağlayarak ya da çıldırarak öyle ya da böyle yaptırıyor. Gelen misafirlere olsun bize olsun yumruklarını tokatlarını hiç esirgemiyor. Ama görseniz 4 yaşında demeniz imkansız. 6 yaş kıyafetleri anca oluyor zaten. Birlikte oynadığımız oyunların bazılarında benden fazla skor yapıyor. Ve sakin olduğu zamanlarda çok zekice sohbetler edebiliyorsunuz. Sanki 2 ayrı karaktere burunmus gibi çıldırdığı zamanlar bir turlu durduramıyoruz illa istediğini yaptıracak.

Arkadaşları ile arasında dağlar kadar kalıp farkı olduğu için onları da dize getiriyor. Dövuyor oyuncaklarını alıyor. Çocuk tam bir bully olma yolunda ilerliyor. Tabi çok tatlı sevecen sevgi dolu olduğu zamanlar da yok değil ama genel profili böyle. Artık biraz geç bunların hepsi bizim hatamız biliyorum ama bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz? Ağlıyor arkadaş ağlaya ağlaya dediğini yaptırıyor. Normal ağlasa hadi yine ağladı diye her dediğini yapacak değiliz dicez ama normal çocuk gibi de ağlamıyor. Dışardan duysanız işkence yapıyorlar sanarsınız ağladığında.

Yetiştirme konusunda da buyuk sıkıntılar var ve mudahale etmek istiyorum bu duruma. Psikolojik desteğe mi başvurmalıyız? Psikolojik destekten önce nasıl bir yol izlemeliyiz? Bi yardım eli uzatın analar, babalar, bacılar, gardaşlar

p.s klavye ile ilgili birkaç sorunum var.
(10) 

Saçımı 3 e vurduruyum mu?

oddyseus #883978 
Kafa şeklim o kadar iyi değil ve kulaklarım biraz kepçe sayılır ama bazen gaza geliyorum. Bir gün tutamayıp kestircem. Şimdiye kadar hiç yapmadım nasıl olacağını merak ediyorum. Ben ettim sen etme diyen var mı aranızda? yapıyım mı lan gaz verin bana?
(23) 

Bankaya 5 Milyon TL Bağışlayan Kadın WTF?

oddyseus #882191 
Arkadaşımın halası bir bankaya 5 milyon TL bağışlamış. Yok yok milyarder falan değil tüm nakit varlığı gibi bir miktar. Banka bağıştan sonra 3. dereceye kadar olan akraba olan öğrencilere burs bağlamış öğrenim hayatları boyunca karşılıksız olarak. Tabi kadın bu anlaşmayı yapmamış. Bağıştan sonra bankanın kendisi karar vermiş burs olayına. Evet arkadaşlar şimdi oturup bir insan neden bankaya para bağışlar-hem de 5 milyon- sorusunun cevabını arıyoruz.

Sizce nihilizm midir ne bu? Var mı aranızda da bu kadar ağır benim param istediğimi yaparım millete necilerden?

not: çok yakın bi arkadaşım 3 yıldır bu olayı biliyorum. sormak istediğiniz bir şey varsa konu hakkında kendisine sorabilirim.

Edit:

Ooo evet güncel bilgi geldi arkadaşlar şu an haber sitesine veriyorum bunun üzerine tüm ayrıntılarıyla. Kadına yaşlılık döneminde kimse bakmamış. Kimseye miras vermek istememiş. Gitmiş bankaya vermiş parayı. Sorun çözüldü.
(4) 

çocuklar için güzel appler

oddyseus #881058 
4 yaşına yeni girmiş bir erkek kardeşim var. Sürekli tablete telefona bağımlı olan çocuklardan değil. Dışarda oynamak istiyo kendi kendine hayal gücüyle oyunlar falan kuruyo ama bazı zamanlarda saatlerce youtubeda kendi başına oyuncak araba videoları falan buluyo onları izliyo ya da oyun oynuyo. Böyle tablette onun eğlenebileceği ve aynı zamanda faydalı olabilecek bildiğiniz eğitici bir app var mı?
(4) 

özellikle altyazıya bakmadan filmi izlemek

oddyseus #881048 
bunun olayı nedir? sinemadayken falan hiç altyazıya özellikle bakmıyoruz ya. Gözümüzün ucuyla görüyoruz da bilinçaltımız filme dalınca otomatik olarak algılıyo mu altyazıyı? Hiç bi filmde özellikle altyazıya bakmıyorum.

mobil görünümden çık