(2) 

güçlü uyku hapı

oddyseus #1063935 
Önerebileceğiniz uyku hapı var mı?
(6) 

yurtdışında ingilizce dışında okumak

oddyseus #1055580 
Qs top 250'deki bi üniversiteden kabul aldım. Şu an 21 yaşındayım ve 1. sınıf Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Kabul aldığım program yine aynı alan ama integrated master yani 5 sene sürecek ve sonunda hem lisans hem de yükske lisans derecem olacak. Ama ne yazık ki dil İngilizce değil. 1 sene de hazırlık okumam gerekecek + gidene kadar 6 ay yardıracağım dil konusunda. Sizce çok köklü bi üniversitede bu başarılabilri mi? 1.5 senede dil öğrenip derslere başlamak üstüne 28 yaşında mezun olacak olmak koyuyor. Çok kararsız kaldım. Buradaki derslerim çok iyi ve her ne kadar 1 sene okumuş olsam da tam anlamıyla 1 senelik ders saydıramayacğaım ve 1 dönem uzayacak muhtemelen. Yani toplamda hazırlık dahil 5.5 senede bitecek. Siz olsanız napardınız yaş fakötürünü de göz önüne alırsak.
(2) 

Tek yaşamalık ev

oddyseus #1048988 
Öğrenciyim kiralık ev arıyorum. Metrobüse yakın olma şartı ile en uygun kiralık evler hangi ilçededir? Lüks olması önemli değil öğrenciyim sonuçta 1+1 ya da 1+0 stüdyo daire de olur.
(8) 

Film tavsiyesi

oddyseus #1047640 
Mr. Nobody, Donnie Darko tarzı olabilir. Teşekkürler.
(2) 

Matematik sorusu

oddyseus #1041132 
Şu 2 soruya el atabilecek var mı? Teşekkürler.

Not: Sorular ekte.
(6) 

üniversiteler tatil olur mu?

oddyseus #1038736 
Yarına sınavım var. Meb tatil etmiş İstanbul için. Üniler de eder mi sizce? Değişiyor mu çok üniden üniye?
(6) 

Matematik sorusu

oddyseus #1038653 
Şu 2 sorunun çözüm mantığını anlatabilecek var mı? Cevap yerine nasıl çözülür onu öğrenmek istiyorum. Konuya yönelik 1-2 video izledim ama videoda çözdüğü soru tiplerinin alakası yok bu sorularla.

p.s. görsel ekte.
(4) 

kyk bursu yatmamış

oddyseus #1035537 
İnternetteki hiçbi teleona ulaşamıyorum. Bursun daha 2.senesindeyim. Ama yatmamış bugün niyeyse. Sebebi ne olabilir? Size hiç geciktiği oldu mu?
(2) 

1 haftada güç kaybı

oddyseus #1018410 
Vize dönemi nedeniyle spora 1 hafta ara verdim sadece. Vize dönemi bitti 10 gündür düzenli gidiyorum ama gücüm hâlâ yerine gelmedi. Dumbbell chest press'de 40-40larla çalışırken şimdi 30ları zar zor çıkarıyorum. Triceps curll 20-20 den 15-15e düştü vs ve o güç geri gelmiyor ciddi anlamda zorlanıyorum. Nasıl böyle bi güç düşüşü olabilir ki?
(12) 

yok olmak istiyorum

oddyseus #1003215 
tek yaşama tutunma sebebim birkaç hedefim olması. onun dışında sürekli hayata lanet okuyorum. onların da amaçsız olduğunu biliyorum ama en azından tatlı bi heyecan katıyor. mesele borcum var, kız meselesi tipim kayık vs durumları değil. cidden insanların rutinlerine ve tabularına katlanamıyorum. uzun zamandır dinsizim. galiba agnostiğim ne olduğumu ben de bilmiyorum. çalış, evlen, kredi çek, köle ol, rahat emeklilik,öl kronolojisini kaldıramıyorum. ha yok bırak düzeni sal doğaya kendini kendin ek biç yaşayı da benimsyemiyorum. hunharca yok olacağına inanarak düzen tutmuyor valla olmuyor. unutuyosun bazen yine yaşamın akıntısına kapılıyosun belki de mutlu oluyosun sık sık ama o her şeydeki anlamsızlık ve eninde sonunda silinecek olma hissi her şeyi değersiz kılıyor. mesele dinsizlik değil valla bak. bir çok agnostik arkadaşım var. bırak kendini öldürme hissini ellerindeki yaşamı bi lütuf olarak görüp çok daha dolu dolu geçirmek her şeyi deneyimlemek istiyolar. yok abi yok olmuyor. ben yapamıyorum. bi şey hiç olacaksa uğrunda saçımı süpürge edemiyorum. sürekli kırıyor bu lanet durum motivasyonumu. böyle giderse akademisyenlik de yalan olacak.

ha aşık olmuyo muyum oluyorum ya da olduğumu sanıyorum işte. onunla birlikteyken kalbim deli gibi atıyor, elim terliyo hatta içim ısınıyo lan. mutluyum işte sikeyim ölümü yaşamana bak olm diyorum ama eninde sonunda her şeyin dopamin, noradrenalin ve phenylethylamin ile beyinde dönen kimyasal uyarılar ve üremeye programlanmış düşünen hayvan olduğumuz gerçeği beni ele geçiriyor. pat diye gidiyor o duygu o heyecan.

Yanlış anlaşılmasın kimseyi "yaeee amaçsız olum bunlar ne takıyosunuz, hiç olacaksınız" vs diye aşağılamıyorum. Aksine sonunu bile bile hayattan mütemadiyen zevk almayı başaran ve hedeflerine ulaşan, insanlığa faydalı olanlara saygı duyuyorum. ama yok abi ben bi diziye başlarken bile bakarsın şuradan kevin spacey falan çıkar şaşırım heyecanlanırım diye kapağına oyuncularına hatta türüne bile bakamıyorum. oğlum bu hayatın spoilerı en başından belli benim için. boom ölücem, addaaa gidicem, uf olucam, yok olucam bok olucam. hatta bazen "lan bakarsın Allah falan şans eseri gerçek çıkar da yok olmazsın en azından" diyip sonsuz cehennem ateşini bile kabulleniyorum. ne bileyim bakarsın Allahların da allahları vardır ve allahları nasıl bi sistem kuracaklarıyla sınıyodur falan olur mu olur. biz de buna denk gelmişizdir tabi allahların allahı bizim allahı allahsızlıktan cezalandırırken bakarsın bizi de salıverir. ha sonsuz yaşamı hiçliğe tercih ediyorum diye anlaşılmasın. onu da istemiyorum(reenkarnatif bi şekilde hafızamızı resetleyip yeni bi hayata başlamadığımız sürece) Geçer mi olum o sonsuz yaşam. Ben diyorum ki keşke hiç varolmasaydım ama şimdi de varolmuşken hiç yokolmayim bari ehehe. ee kesin anlamda yok olacaksam da hemen olsun bitsin ne uğraşıyorum çabalıyorum.(yaşamak istemiyorumdan kasıt budur)

cryonics falan benim zamana gelişir mi ki la?

ya da ulan kendimizi böyle bi simülasyona falan soktuysak böyle oyunu sikeyim ben. bu ne lan. daha dün bi heyecanla tanıştığım güzel kızın da birkaç aptal hareketini gördükten sonra direk soğudum. tutunamıyorum olmuyor.
(bkz: sims 130 çok bozdu)

(haşa yine de ben kimseden üstünüm daha zekiyim falan demiyorum. ben de sağlam gerizekalıyımdır. küçücük şeylerden irrite oluyorum sadece.)

hiç olmayım bir şeylerin anlamı olsun diye, kuantum dalgalanması, multiverse, bakteri evrimlerini okudukça iyice tırsıyorum üstün güçsüz bir yaşam fikrinden. ha bak o uzaylıların petri kabında yaşıyo olmak ya da bizden üstün uzaylı ırkın oluşturduğu "0" "1" lere bağlı olmaksızın öğrenme yetisi verilen makinelerin kendilerini tehdit eden yaşam formlarını yok ederek evreni ele geçirip duygunun ve organik yaşam formların gen havuzu evriminin ne olduğunu, kökenini kavramak inceleyebilmek için bizim evreni oluşturmaları insanları incelemeleri falan olsun yani kabulümdür.

(bkz: ay olabilir mi öyle bir şey lütfen olsun çünkü)

hayatının %80'inı ırmağın tersine yüzüp yumurta bırakmak/döllemek için harcamak kölelik değil de nedir? nereden geldi yahu bu dürtü? noldu bizim tabula rasaya?

neyse konu çok saptı. senelerdir duyurudayım. intihar edicem glb ben yaa. .s .s ayarında bi dikkat çekme ya da yardım çığlığı değil bu. sadece cesaretimi toplayamıyorum. arkamdakileri düşünüyorum yapma etme onları düşün bencillik etme diyorum kendime. hep ona tutunarak daha küçücük 5 yaşındaki beni deliler gibi seven kardeşim için bastırdım bu yokolma dürtüsünü. ama artık tam tersi bana yapılan bencillik değil mi? hayatımın 3/4'ü işkence olarak geçiyor. sırf geride bıraktıklarım kahrolmasın diye. evet biliyorum hiç bi zaman kendi mevcudiyetimi sonlandıracak cesaret yok bende. hatta ne öldürmesi olum daha bugün metrbosüte saçları kazıtmış şapka takmış montları şişkin duran birini görüp canlı bomba sandım diye ödüm bokuma karıştı ilk durakta indim 2 arkadan gelen araca bindim. işte neyse böyle hayatı sikeyim ben. size bi şey olmasın. keşke hiç olmasaydım ben ya.

Şimdi okuyamadık durumumuz yokculardan başkaları bi cevap versin hele

1) hayata benim gibi bakan birisi nasıl yaşama tutunur ya da yokolma isteği konusunda nasıl daha cesaretli adımlar atılır?

2) asıl bencillik başkalarının (ailemin, çevremdekilerin) bana dayattığı işkence ile yaşama zorunluluğu olayı değil midir?

not: skydiving falan var bende zaten. extreme hobi önermeyin lütfen. her türlü psikolog, psikiyatri yolu da denendi.
(14) 

tsk nasıl bedenleri alamıyor?

oddyseus #990117 
www.youtube.com

Objektif yaklaşmaya çalışıyorum. Nasıl böyle bi şey olabilir? Yani olay ne tam olarak 25 saat boyunca ha şartları diye askerlerin ölü bedenleri dışarda mı bırakılır? Askerleri cidden iplemeseler bile prestijlerini de mi düşünmüyo bu herifler? Şu görüntüleri görüp çocuğunu askere gönderenlerin üstüne bi de 5 tane olsa 5ini de veririm diyenlerin kalıbına tüküreyim.
(3) 

mr robot ile ilgili gizli mesaj çevirisi

oddyseus #988580 
Sezon finali bölümündeki videoda görülen kullanıcı adına ait gmaile mail attım (sk8r904@gmail.com)şifrelenmiş mesaj ile geri dönüş yaptı:

Birileri çözmüş şifreyi: OK Computer

mesaj ise şu:

Yossarian was cold, too, and shivering uncontrollably. He felt goose pimples clacking all over him as he gazed down despondently at the grim secret Snowden had spilled all over the messy floor. It was easy to read the message in his entrails. Man was matter, that was Snowden’s secret. Drop him out a window and he’ll fall. Set fire to him and he’ll burn. Bury him and he’ll rot, like other kinds of garbage. That was Snowden’s secret. Ripeness was all.

Catch 22'den alıntı sanırım çevirisini yapabilecek var mı?

Sadece He felt ile başlayan kısmı çevirseniz yeter.
(5) 

yatay geçiş sonrası kayıt sildirme

oddyseus #988182 
Merkezi yerleştirme ile bir üniversiteye yatay geçiş başvurusunda bulunmuştum kabul edilmişim. Cuma gününe kadar kayıt yapılması gerekiyor. Yarın gerekli yerleri arayıp soracağım ama şimdiden içime kurt düştü kesinleştirmek istiyorum. Hemen kayıt öncesinde diğer üniversiteden kaydımı sildirmem gerekiyor mu? Yani bu kayıttan önce kesinlikle yapılması gereken bir şey mi? Çünkü işte çalışıyorum ve eski üni 700km uzakta ve cumaya kadar oraya gidip böyle bi işlemi halletmem mümkün değil.

Bazı forumlarda bi sorunla karşılaşmadıklarını söylemişler:

www.turkstudent.net
(4) 

gerçek hayatta silah çekme vs film

oddyseus #982117 
Böyle filmlerde olduğu gibi elinde silah çekmiş birine artistlenip karşısındaki adamın silahı indirip gitmesi gibi bi durum var mı gerçekte? İzledim görüntülerde herkes bi italyan mafyası edasıyla çıkarttığı anda o silahı ateşliyor bi şekilde. Bazen geliyolar enseden bazen surata hiç düşünmeden. Böyle konuşma vs yok mu? O silah doğrultuldu mu illa ateşleniyor mu?

İki kişi karşılıklı yüzlerine silah tuttuğunda birisi ateşlerse cidden refleksle diğerinin de ateş etme ihtimali var mı? Ne bileyim dibinden bilmem kaç 100 km hızla kafasına mermi geliyor. Direk etkisiz hale gelmesi lazım değil mi?
(2) 

Tyrant izliyor musunuz?

oddyseus #979876 
Ne düşünüyosunuz bu dizi hakkında ben çok çok beğenerek izliyorum. Ama pek popüler değil sanırım. Sizce underrated mi yoksa tam hakettiği yerde mi şu an?
(4) 

Tayland'da tatil hk.

oddyseus #976225 
Arkadaşlarla 1 aylığına gitmek istiyoruz otel yerine yazlık tipi ev tutsak daha cuuza gelir heralde dedik ama fiyatlara baktığımızda ege bölgesinde yazlık tutmak gibi bi şeye denk geliyor genel olarak. Hani çok ucuzdu oralar? Turist diye mi sitelerde gömemye çalışıyolar? Yani taylandlı arkadaşlar var onlar yerel birisi olarak baksa çok daha değişir mi fiyatlar? Böyle gidip taylandda otel dışında kalanınız var mı?
(1) 

Ayarlanabilir ağırlık sehpası

oddyseus #973449 
Ama böyle aşırı ayarlanabilir olanından arıyorum :D normal ve incline bench pressten tut dik bi şekilde kaldırıp arnold press yapacak kadar çok fonksiyonlu olmalı. Bench press yaparken set bitince bar koyacak yer olmalı. 180cm+ barla rahat geniş çalışılabilir ve 100kg+ bench press'e el verişli olmalı.

Spor salonuna sadece kanat bacak ve triceps için gibi geri kalan çalışmayı evde yapmak istiyorum vakitten tasarruf için.
(7) 

nükleer saldırı sırasında ne yapılmalı?

oddyseus #971499 
yani yakınımızda değil de serpintilerle ölümcül hale gelebilecek bir bölgedeysek diye soruyorum. Galiba patladıktan sonra 30-60 dk içinde bşalıyormuş bu serpintiler. O süre sığınak bulmak için mi harcanmalı yoksa altta araba, bisiklet ne varsa hunharca o bölgeden uzaklaşmak için mi kullanılmalı?
(1) 

ekran kartı hk.

oddyseus #971054 
video memory yükseltmesi mümkün müdür laptoplarda? 960m ekran kartlı bir laptop alacağım ama istediğim kasa tipinde 4gb'lı olanı yok. 960m full hd yüksek ayarda oynatabilen bir kart olduğu için 2gb yeterli gelmiyor. mesela gta 5 için 2.7 gb istiyor bayağı yüksek ayarlarda. Ve her türlü 30 fps üzerinde oynatıyor 4gb versiyonu. Ama aynı 2gb versiyonunda aynı derecede yüksek ayarlarda bayğaı bi fps düşüşü yaşanıyor. Yani bu ekran kartlarındaki video memory olayı nedir? sonradan yükseltmek mümkün değil mi?
(3) 

bi sitenin tüm dizinlerini görmek

oddyseus #970776 
Mesela:

www.abcd.com/photos/123.png

böyle photos klasörüne girersiniz ve orada o klasördeki tümm fotolar listelenir. one benzer açık bi şekilde girilmeyen ama url ile girebileceğimiz alt klasörleri gösteren bir uygulama var mı?

Basit bir site olduğu için erişimi engellediklerini sanmıyorum. Sadece adını bilmediğim bi alt klasörü ya da pdf dosyasını bulmam lazzım.
(3) 

steam hk.

oddyseus #970637 
Oyunu steam disindan indirip steame tanitma imkanim var mi? Oyunu satin aldim ama inerken akkye yakalandim bi ara da baglanti koptu o zamandan beri disk yazma hatasi veriyor. Simditorrentten indirmek istiyorum oyunu. Torrentten indirim steam klasorune atsam tanir mi o dosyalari?

Not: hatama cozum aramiyorum. Sadece disardan gelen dosyalari taniyor mu diye soruyorum.
(2) 

Bu ne yahu?

oddyseus #970062 
www.facebook.com

+18 diyebiliriz bir nevi.

İnsanlar nasıl bu kadar kaygısız olabiliryor?

bir de bu var:

www.facebook.com
(2) 

bizans tarihi hk.

oddyseus #970000 
Okuması zevkli kitap önerileri alabilir miyim?
(28) 

ekşi duyuru refleks testi

oddyseus #968805 
www.unilad.co.uk

Blok sarı çizgiyi geçtiği anda mouse ya da space ile tepki veriyoruz.

Sonuçları alalım:
1 - siberteknik - // 149
1 - henry gale // 149
1 - oddyseus - // 149
2 - gibicibicis - // 148
3 - marstangelenkiz - // 147
4 - kosun lan mevzu var - // 143
5 - Tears of Devil - // 140
- devilred - // 139
- e.s.eksiyen adam -// 138
- melancholia -// 131
- freakme - // 130
- selam - // 127
- vincent -// 121
- aychovsky - //
- acemi -// 121
- s.git b.geliyorum - // 67
(2) 

Gazetecilik Bölümü hk.

oddyseus #967687 
Bi kız arkadaşım var sıralaması çok parlak değil 50k ve gazeticilik okumak istiyor. Bu sıralamaya girebileceği eğitimi çok da kötü olmayan güzel sosyal hayatı olan çevre edinebileceği üniversite önerileri alabilir miyim?

Akdeniz üniversitesi istiyor nasıl sizce?
(8) 

14.07.2015 Ziraat Bankası Rezaleti

oddyseus #967622 
Online işlemlerden bugün 3. defa EFT yaptım ve para yine geri döndü. Sürekli aynısı oluyor. Para gidiyor 1 saat içinde hesaba geri dönüyor ve 2 TL EFT ücreti kesilmiş oluyor tabiki de. 2 defa Finansbank 1 defa da Garanti'ye gönderdim hepsinde geri döndü ve EFT ücreti kesilmişti. 2 sinde hesap numarası birisinde ise IBAN ile EFT yapmıştım. Hepsi de farklı farklı kişiler ve farklı tarihlerde gerçekleşti. Artık bankayı aradım ve durumu belirttim. Bana EFT yalnız bu hesap numarasıyla EFT yapılmaz dedi. Ben de madem yapılmıyor EFT ile gönderme kısmında neden hesap numarası ile gönder seçeneği yer alıyor. Oradan banka seçip gönderiyorsunuz işte dedikten sonra baktı evet gönderiliyormuş dedi o zaman hesap numarasını hatalı girmişsiniz dedi.

Ben de defalarca kontrol ederek gönderdiğimi zaten yaptığımın 3 EFT'den birisinin IBAN ile olduğunu ona rağmen geri döndüğünü belirttim. Yanlış olmasının mümkün olmadığını söyledim. Hatta hesap numarası ile gönderdiğim işlemde geri dönüş olarak "HATALI IBAN" hatası veriyordu ki IBAN bile kullanmamıştım. Diğerlerinde geri dönme sebebi bile yazmıyordu paranın. Bunları güzelce belirttikten sonra hangi tarayıcı kullandığımı sordu. Sadece Internet Explorer kullanmalısınız tarayıcı kaynaklı hatalar da oluşabilmektedir falan dedi. Artık hiç konuşmak istemedim daha fazla ve teşekkür ederim diyip kapattım. Tamamen saçmalık ama ciddden %0,1 ihtimal bile internet explorer kullanmamız gerekiyorsa girişte belirtsinler kardeşim. Dolandırıcı sitesi kurmuş gibi çatur çutur EFT ücreti kesiyor. Orada her gün işlem yapan kişilerin %90'ından fazlasının Internet Explorer kullanmadığını düşünürsek. Adamlar EFT ücretleri üzerinden yolsuzluk yapıyor resmen. Ki dediğim gibi tarayıcı ile alakalı değil kurdukları dandik sitemle alakalı bu sorun.

Şimdi IBAN kullanarak aynı işlemi bir daha yaptım ve muhtemelen geri dönecek birazdan. Bu EFT ücretleri hiç umrumda olmasa bile yanlarına kalmasını istemiyorum. Sözde İnterneth bankacılığı teknik yardım bölümü var oraya daha sisteminden habersiz hesap numarası ile EFT seçeneği koyduklarını bilmeyen insanlar var. Bu ücretleri bi şekilde geri alamaz mıyım? Umrumda değil toplamda 6 lira ama gerekirse dava açmak istiyorum o kadar irrite oldum.
(4) 

tercih sorusu

oddyseus #963496 
Kız arkadaş biraz kararsız. TM3 23.700 sıralama var.

İstediği bölümler:

Psikoloji(Genelde puanı yetmediği için kötü bi yere gitmek istemiyor. Bu seçenek eleniyor.)

Hukuk(Kocaeli istiyor yetmiyor ama nolur nolmaz diye yazacak)

PDR(Ege, dokuz eylül, yeditepe ing tam burslu arasında kararsız. Sonradan yüksek lisans hedefi var.)

Sizce napmalı? Üniversite tavsiyleriniz var mı bu sıralama için?
(6) 

2. defa yatay geçiş

oddyseus #962798 
Merkezi yerleştirme puanıyla yatay geçiş yaptıktan sonra. Normal şekilde yatay geçiş yapma hakkımızın gitmesi gibi bir durum varmı? Yani yatay geçişlerde bir kısıtlama söz konusu mu?
(1) 

multiplayer android oyun

oddyseus #961817 
Arkadaşla android üzerindne multiplayer oyun oynamak istiyoruz ama survival tercihimizdir. Hiç böyle online / multiplayerı olan bir survival bulamadık. Minecraft nasıl? Android güzel gider mi?
(2) 

yüksek lisans için ortalama

oddyseus #961769 
İstanbulda güzel bir üniversitede yüksek lisansa girmek için aşağı yukarı kaç ortalama gereklidir. Ales vs sınavı saymıyorum. Sınırdan olmayacak ama bu adam rahat girer şuraya buraya dediğiniz ortalamayı soruyorum.
(3) 

şu laptop nasıl?

oddyseus #959504 
www.monsternotebook.com.tr

Gamer laptop olarak değil de fiyat performans olarak değerlendirelim. 3bine daha iyisini alabilir miyim?

2GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX11.2

Intel® Core™ i7-4720HQ 4-Cores; 6MB L3; 2.60GHz > 3.60GHz

8GB (1x8GB) DDR3L 1.35V 1600MHz SODIMM RAM

1920 x 1080 full led mat ekran

çift fanlı serin termal güçlü soğutma sistemi.

Video incelemelerinde GTA 5 med 120 Highda 45 fps oynatıyor.
(2) 

evde omuz çalışması

oddyseus #957679 
birkaç gündür salona gidemiyorum evde çalışmak istiyorum. sadece barfiks çubuğum var. 6 kiloluk dambıllar var eskiden kalma ama onları saymıyorum uyarmıyor bile. ne yapabilirim? v şınav falan omza güzel gelecek ve sağlam zorlayacak hareket lazım.
(7) 

zombi survival oyun

oddyseus #956950 
Multiplayer zombie survival türünün en iyisi hangisi?

DayZ desek zombiler bi değişik nadir denk geliyor. Gruplaşma fazla olmadığı için The Walking Dead havasını yaşatmıyor. Ayrıca base yapamıyoruz vs araçlar çok az.

h1z1 grafik kötü. harita küçük. zombiler iyi değil gruplaşma yok.

7 days to die grafikler çok ama çok kötü. zombiler walking dead havası verecekken yapay zeka yetersizliğinden kaybetmiş.

Kıscası left 4 dead gibi zombileri ile ön plana çıkan. hatta bırakın birbirini öldürmeyi gruplardan kurtulmak için tanımadığınız playerların sizi öldürmek yerine birlikte hareket edip kurtulmaya çalıştığı, haritası geniş grafiği güzel bir oyun arıyorum var mıdır?
(5) 

rus filmi

oddyseus #954162 
rusyada yaşam hakkında fikir veren, rus kültürünü aile-düşünce yapısını iyi anlatan filmler önerebilir misiniz? yavaş olması önemli değil. andrey zvyagintsev'in vozvrasheniesini çok sevmiştim mesela.
(12) 

yağlı lor

oddyseus #954095 
%15 yağ olan lor nasıl gide spor için? Karbonhidratı çok ama çok düşük alıyorum. Yağdan o kadar çekinmeyin diyoarlar genelde. Diğer türlü lor yenmiyor ya hiçbi şekilde. Yağlı olmasa gerek.
(1) 

yabancı şikayet sitesi

oddyseus #953117 
ingilizce sikayetvar.com tarzı çok büyük şirketlerin vs cevap verdiği bi oluşum var mı?
(3) 

chp azınlık hükümeti

oddyseus #952462 
sizce mümkün müdür? Yani erken seçimdense mhp ve hdp neden böyle bi seçeneği kabul etmesin ki? bildiğiniz akp yerine chp gelecek. sol görüş kayan oylar vs hdpnin hiçbir sorunu olacağını sanmıyorum bu hükümetle mhp dersek daha 1 sene bile geçmeden birleşmişlerdi cbaşkanlığı için. kimse kimseye katılmadan sadece iktidarı değiştirmiş olacaklar ve kimse çizgisinden çıkmış olmayacak. mhp böyle bir şeyi onaylamazsa sebebi ne olabilir?
(1) 

AKP %40 altına iner mi?

oddyseus #952392 
www.cumhuriyet.com.tr

Cumhuriyetin cihan haber ajansı kaynaklı sonucuna göre %39,79 gözüküyor. Tabi imkansız gibi ama sonuçta %40 psikolojik bi sınır. %39.9 olarak görme ihtimalimiz var mı akpyi sandıkların hepsi açıldığında?

Bi de mhp 81 mv hdp 79 mv olmuş. Geriye kalan oyların çoğunun yurtdışı olduğunu düşünürsek mv sayısı olarak mhpye yetişme ihtimali doğar mı?
(7) 

Kılıçdaroğlu istifa mı edecek?

oddyseus #952308 
Gidişata bakarsak Akp %43 altına inecek hdp %11e varacak chp zar zor 26 yı görecek gibi. Oyları arttıramadığı için istifa mı edecek kk? 26 almıştı değil mi geçen sefer?
(3) 

seçim sonuçları için site

oddyseus #952306 
cha, dha, aa nın sonuçlarını aynı anda karşılaştırabileceğim bi site yayın vs var mı şu an?

www.cumhuriyet.com.tr

aaya göre bile akp 272 milletvekili şu an doğru mudur?
(2) 

wifi performansını arttırma

oddyseus #947986 
uzaktaki bir wifiden internete bağlanıyorum. Ama sinyal seviyesi %35 ile %47 arasında değişiyor. Wifi adaptörüm sabit durmasına rağmen %35e geldiğinde çok yavaşlıyor. Bu performansı arttırmak istiyorum:

1) Modemi en az kalabalık olan channela(çevredeki diğer modemler arasından) sabitlesem durum değişir mi?

2) Wifi adaptörümü modemin spesifik channelına ayarlasam (sadece o kanaldan sinyal alacak) performans artar mı? ya da bu mümkün müdür? biyerde okumuştum sanki.

Ethernet kablosu çekene kadar bu sorunu halletmem lazım yardımcı olursanız sevinirim.
(1) 

silah joyistik

oddyseus #947565 
pc için çok daha pahalı olmayanı var mı bunun? Kafa ile silah ayrı hareket edecek ama. Yani silahı tuttuğum yere dönmeyecek ekran. Ben bi tarafa bakarken silahı serbest olarak kontrol edebileceğim bunu istiyorum. Silahın üstünde ps gibi ileri geri sağ sol zıpla yaptıracak tuşlar da olursa süper olur tabi.
(4) 

korku oyunu

oddyseus #947160 
kendi true 3d desteği ya da tridefin supoorted games listesinde olan çok sağlam korku oyunu önerisi alabilir miyim? Google cardboard + trinus vr + stereo kulaklık + tridef ile oynamayı düşünüyorum. Androidde birkaç kaçış oyunu ve korku oyunu oynadım tahmin ettiğimden çok daha iyiydi sanal gerçeklik deneyimi. Her şeyi bu kadar ucuza halletmek de cabası.

Ama korku oyunu dediğim painkiller tarzı değil. Böyle evin odanın içinde karanlık koridorlar ani fırlamalar acayip sesler vs.
(16) 

en sevdiğiniz film?

oddyseus #946286 
bana bu soru sorulduğunda apışıp kalıyorum. En iyi ihtimalle 15 tane film listeyebiliyorum ama ciddi anlamda favori seçemiyorum. Siz favori filminizi seçebildiniz mi? Öyleyse nedir o?
(17) 

bu kız size sexy geliyor mu?

oddyseus #946208 
Merak ediyorum acaba aranızda bir tane bile bu kızı sexy bulabilecek var mı?

cs311731.vk.me

cs624331.vk.me

Özellikle 2.caps o nedir öyle ya alkwdjawlkd isteyene profil linki veririm.

3 sene önceki hali de söylemiş:

cs11395.vk.me

cs5718.vk.me

_____________

vol2: cs314130.vk.me
(9) 

çakma mahkame kararı (bazı sitelere giremiyorum)

oddyseus #946184 
Arkadaşlar vk.com'a girdiğimde ergence Mahkeme kararı engellenmiştir!!! yazıyor sonuna da 3 ünlem koymuşlar. Paintle yazılmış gibi büyük kırmızı dandik bir font. Bu ne allasen? Arkadaşıma denettirdim sorunsuzca giriyor siteye. .com yerine vk.com/people denediğimde ise:

Not Found

The requested URL /people was not found on this server.

Apache/2.2.15 (CentOS) Server at vk.com Port 80

ile karşılaşıyorum. Aynı şey imgur.com ve paylaşılan fotolarda başıma geliyor.

imgur.com (yasaklı) uzantı fotolar not found.

Nolmuş modemimde bir sorun mu var arp poisoning miş yemişim yoksa host dosyasıyla alâkalı bir sorun mu?

bi de not defterim bozulmuş. her tıkladığımda hızlıca cmd açılıp kapanıyor. hack falan değildir demi?
(58) 

agar.io oynuyoruz [aynı odada oynama anlatımı içerir]

oddyseus #945575 
i.imgur.com

Gif her şeyi açıklıyor ama yine de söyleyim:

1. Google Chrome üzerinden oyuna girin.

2. Europe serverini seçin, nick girin ancak play butonuna basmayın.

3. Öğeyi denetle yapın, açılan pencerenin üst tarafında seçenekler olacak (elements,network...) oradan en sonda bulunan Console seçeneğine tıklayın

4. Daha sonra en alta gelin ve connect ("ws:///213.168.251.212:443") yazın, enter'a basın.

4'te verdiğim ip şu an europe da bulunduğum odanın ipsidir. Değişiklik olursa buradan bildireceğim. Malum ekşicilere de güven olmuyor [$] tagi falan dinlemeden yiyorlar. O yüzde herkes duyuru nickinin başına ED/ koyarsa sevinirim ED/oddyseus gibi. Duyuru nickinizi kullanın ki kimin kim olduğunu anlayalım ve rastgele ED koyanları da belirlemiş oluruz. - çok uzunsa ilk kelimesini de yazabilirsiniz.-

Hemen girmiyorum oyuna gelecek olan varsa aşağıdan ya da özelden yazsın.

______________TAKTİKLER__________________

ek: arkadaşlar 3 defa ilk 10dayken kendimi yedirdim size geri vereceğiniz zaman daha uygun bi an seçerseniz sevinirim. Arkamızdan 3 kat büyüklükte adam geliyor kaçıyoruz o sırada bana verdiklerimi geri vermeye çalışıyosunuz kaçış yolum kapanıyor ve adam bi space atıyor boom emekler çöpe gitti. Etraf sakinken veriniz "w"ları.

ek2: duyurudaşınız bölündüğünde hemen küçükleri yiyin. adam yedirmek için üstünüze geliyor siz kaçıyorsunuz. yiyin ki sonrasında w ile feedlersiniz beklememiş olur.

ek3: duyurudaşınıza yakın veya aynı büyüklükte bir hedef varsa "w" olmadı kendinizi yedirin ki yardımcı olun diğerini indirmeye. Aynı odadasınız zaten yanına gittiğinizde alırsınız scorelarınızı.

ek4: Gelen arkadaşlara teşekkürler. Birkaç oynayan var hâlâ Ekşi duyuru olarak sürekli aynı ipyi ve tagi kullanalım bu odada. Birbirimize yardımcı olmuş oluruz hem.(europe seçmeyi unutmayın.)

ek5: 7 kere wye basıp rakipleri mayınlamayı unutmayalım. Ama bunu yapan duyurudaşınıza yol açın ki küçükleri yemek için rahatça space atsın. Yoksa sizii yemeyim diye adamı kaçırıyor.

ek6: hatta duyuruyu favorilere alın ki ipyi almak istediğiniz zaman kolayca bulasınız.

bass solo take one arkadaşımınızın aldığı ss ilk 10'da 9 duyurudaş:

imgur.com

__________________________________________________

Güncel IP: connect ("ws:///213.168.251.212:443")

Tag: ED/(duyuru nicki)

Duyurudaş Onaylama: Herkes nickinin ilk harfini küçük ve 2. sesli harfini tekrar etsin. Fakelerin buna dikkat edeceğini sanmıyorum.

Örnek: oddyseus= ED/oddyseeus, ebonni= ED/eboonni

Fakelerden şüphelenicelek kadar çok ED olduğunda yanınızdakinin nickinin ilk harfi küçük olmayan ve 2.sesli harfini tekrarlamayan arkadaşı acımadan yiyoruz. Yoksa fake çok feci dağıtabiliyor grubu dikkat. ED'lerde büyük arada "/"den başka işaret olmasın. Fakeler çok dikkat etmiyor.
__________________________________________________

Edit: Bugün gece başlamamıza rağmen aynı anda oynayan kişi sayısı 15 kişiye kadar ulaştı. Daha rahat hareket için istenirse yarın ts3 serverı ya da skype grubu oluşturabiliriz.
(1) 

whatsapp araması güvenli mi?

oddyseus #945346 
Normal telefon dinleme olayları oluyor ya bilmem kaç bin kişinin telefonu dinlenmiş vs. Emniyet güçleri whatsapp aramasını da dinleyebilir mi? Yani whatsappın haberi olmadan mobil internet üzerinden yapılan konuşmalardan bahsediyorum. Yoksa whatsappın izni olmadan mümkün değil mi?
(9) 

chp'ye noldu böyle

oddyseus #945282 
kampanya kadrosunu anlayışını baştan aşağı değiştirdiler mi? chpnin hiç bu kadar başarılı bi seçim kampanyası yürüttüğünü görmemiştim. özellikle ekonomik anlamda hiç de boş olmayan oldukça çalışılmış şeyler sundular ve sunmaya devam ediyorlar. doktora öğrencisi planlarından tut yeni merkez türkiye projesine kadar oldukça hoşuma gitti. hdp barajı geçemezse akpnin başkanlık sistemiyle son kalan umutlarımızı da yerin dibine gömeceğini bilmesem oyumu basacaktım yeminle. siz ne düşünüyorsunuz chpnin son durumu hakkında?

Not: Nasılsa iktidara gelmeyecekler sallıyorlar demeyelim beyannameden tut sunulan projelere bakarsak yüzeysel değil cidden çalışmış şeyler olduğunu görüyoruz.

Not2: Chpli değilim. Hayatımda İzmir yerel seçimleri dışında chpye oy atmadım.
(7) 

yurtdışında türkler nasıl biliniyor?

oddyseus #944728 
Karşılaştırmalı olarak sormak istiyorum. 2000 öncesi de potansiyel şeriat ülkesi, yobaz, geri kafalı olarak mı biliniyorduk? Bir araştırmam yok ama özellikle yurtdışı politikalarımız ve kadın cinayeti / tecavüzündeki son 10 yıldaki artış sonrası yurtdışında çok daha kötü bir ülke izlenimi vermeye başladık gibi geliyor. amerika, ingiltereye giden arkadaşlarım türk olduğunu söylediklerinde karşısındaki kişilerin neredeyse yarısının davranışı değişiyormuş.

www.independent.co.uk (yorumlar)

Avrupalı bi kız olsam yeminle çekinirdim şu ülkeye gelmeye. Televizyona çıktı diye vurmak nedir ya...

Kim ister bizi avrupa birliğinde? Ama 90'lı yıllarda çocuk olan birisi olarak soruyorum; 2000'ler ve öncesi de durum böyle miydi? Ya da 1974 öncesi? Yoksa Osmanlının politikalarından dolayı 1000 yıldır hep böyle mi biliniyorduk? -ki öyleyiz ama katlanarak artış var mı onu soruyorum- AKP döneminde artış oldu mu?

mobil görünümden çık