(11) 

istanbul'da araba kullanmak...

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581812 
...ve arabayla hem ankara'ya hem edirne'ye gitmek?

ehliyeti avusturya'da almis, avusturya'da da köyde yasayan, yani viyana trafigine bile sadece 2-3 defa girmis biri türkiye'de araba kiralasa sorun yasar mi? ayda yaklasik 1000 km kullaniyoruz ama türkiye'deki trafik korkutuyor :/
(2) 

eski filmler

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581491 
abd'den ve birleşik krallık'tan çıkmış, 40'lar, 50'ler, 60'lar, 70'ler filmlerini izlemek istiyorum.

billy wilder'ın, chaplin'in, buster keaton'ın neredeyse tüm filmlerini izlemişimdir mesela ya da singing in the rain, all about eve, a streetcar named desire, gone with the wind, one flew over cuckoo's nest gibi kült filmler de genelde çocukluktan itibaren izlediklerim arasında.
benim istediğim ise imdb'de 8.5 yıldız almış olmasından ziyade, insanların zihninde yer etmiş sahnelerin olması.

şöyle anlatayım, aile şerefi filmi senaryosuyla öyle kibar feyzo kalitesinde bir film değildir ama oktay buzdolapları diyince türkiye'de herkes bilir :)
ben de bu iki ülkenin popüler kültürüne katkıda bulunmuş, insanların gerek çocukken gerek yetişkinliklerinde dönüp dönüp izledikleri filmleri merak ediyorum.
aklınıza gelen neler vardır? belki izlemişimdir yazdıklarınızı ama ziyanı yok, siz aklınıza geleni yazın.
(1) 

Burada meme paylaşıyoruz

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581279 
En sevdiğiniz laf sokma içeren meme'leri yollayın gelsin. meme'den kasıt: tr.wikipedia.org
(4) 

baldan anlayanlar buraya

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581148 
babam geçen sene bir orman mühendisinden bal almış. her zamanki gibi de vur diyince öldürmüş. annem de beğenmemiş balı. diyor ki ekşi meyve gibi kokuyor bal, rengi boz bulanık, üstelik de çok şekerlenmiş. bu sebeple annem şu an aşırı ayar olmuş durumda, kalan on beş kilo balı atmak istiyor.
ben de duyuruya sorayım dedim.

ben organik bal alıyorum kovandan gidip, bazen içine %5 falan polen karıştırtıyorum arıcıya ve biliyorum ki balın tadı polenle birlikte daha bitter oluyor, daha çim gibi kokuyor. anneme sordum ama kokusu çim gibi değil baya ekşi meyve gibi diyor. Polen işi falan değil bu diyor annem.
fotolar ekte.
bu normal mi?

ibb.co
ibb.co
(5) 

Booking ile iletişime geçen var mı?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1581057 
İki gündür müşteri hizmetlerine ulaşabileceğim bir link, email, telefon bir şey arıyorum ama kendi sayfalarında dahi yazmıyor. Bizimle iletişime geçin diye bir sayfa yapmışlar, bizi arayın, email atın falan da yazıyor ama bu bilgiler yok. Yani email atın demişler ama email adresini yazmamışlar. Telefon edin demişler ama telefon numarası yok. İnstagram'dan elbette yanıt vermiyorlar.
Aranızda daha önce belli bir email üstünden iletişim kuran ya da başka bir yol izleyen var mı?
(8) 

duyurunun monica belluccileri

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1580231 
yaklasik 20 yillik dermalogica hastasi biri olarak kalp acisiyla bu duyuruyu aciyorum cünkü artik 10 hafta gidecek bir göz cevresi kremine 85 euro vermek istemiyorum. hick.
evet, üc istegim var sizlerden.

1. anti-aging kategorisine düsen bir göz cevresi kremi tavsiyesi.
2. spf iceren bir yüz kremi
3. bb cream.

sartim: dermokozmetik ve mümkünse non-comedogenic olmasi.
bir de hafif olmasi ama söyle anlatayim, "bak bu cok hafif, yüzünde hiiiic hissetmiyorsun" denilen kremi düsünün. heh iste ben o kremi hissediyorum. la roche'un ultra senstive skin kremi bana alerji yapti. o kadar diyeyim. yani l'occitane ya da kiehl's gibi seyler önerirseniz üzülürüm.
gercekten isi bilen birilerinden deneyime dayali tavsiye bekliyorum. laf olsun diye degil.
cok merci.
(9) 

bana ayakkap seçelim

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1580065 
1. www.on.com(aslında white/copper olanı daha çok beğendim ama numero kalmamış)
2. ibb.co (bunu farklı bir siteden alacağım için fotosunu koyuyorum)

ikinci linkteki ilkine nazaran hatrı sayılır miktarda ucuz. her ikisine de gün boyu kullanımda rahat dense de ilk linkteki ayakkabı özellikle seyahat için tavsiye edilmiş. aklımı çelen o oluyor çünkü ben de seyahat için almak istiyorum.
(5) 

kürt corbasi

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1579311 
asil adi bu degildir muhtemelenn ama babannem yapardi ve adina kürt corbasi derdi. icinde sogan (yemeklik dogranmis ve kavrulmus), yesil mercimek, bugday, nohut, kuru fasulye, belki pirinc ve taze fasulye olurdu. ana malzemeler hatirladigim bunlardi. taze fasulyeleri minik minik dograr koyardi. öyle cok yogun salcali bir corba degildi. icinde parca et olmazdi ama et suyu muhakkak olurdu. nereden ögrenmis, kimden ögrenmis zamaninda bilmiyorum. bu corbanin adini bilen var mi?
(5) 

Bir arabada mutlaka olmasi gereken sey?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1578871 
ya da olsa iyi olur dediginiz sey? teknik aksamindan ziyade, ekstra olarak para vererek aldiginiz portatif hedeleri sormaktayim. mesela vizöre takilan günes gözlügü mandali gibi.
(6) 

tatlıı ve diş ağrısı ilişkisi

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1578756 
Ağzıma bazen çok şekerli bir şey attığımda azı dişlerimde ağrı oluyor. Dişlerimde çürük falan yok. Bunun sebebi ne olabilir?
(6) 

ev yemekleri

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1578201 
yemek sepeti duruyor mu türkiye'de?
annem ameliyat olacak. onun için istiyorum ki eve çıkınca yemekle falan uğraşmasın, eve ilk on gün iyi kalite ev yemeği göndereyim. sabah kahvalıyı babam halleder ama yemek yapamaz. nereden gönderebilirim? hangi restoranlar iyidir bir de?
alakası varsa mekan: kozyatağı
(2) 

dikiş makinesi - dikiş bilenlere soru

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1577886 
basit çocuk ve bebek kıyafetleri dikmek istiyorum.
mesela şöyle:
ibb.co
ibb.co
ibb.co
ibb.co

belki pembe elbisedeki gibi karpuz kol yapamam ama en azından yüzüne gözüne bakılır bir kol yapabileyim istiyorum.
daha önceden dikiş tecrübem sıfır. hatta belki -10 falan. bir arkadaşım eve bir dikiş makinesi alarak kolayca öğrenebileceğimi söylemişti. kendisi de geek geek ortaçağ kıyafetleri dikmeyi öğrendi kendi kendine çünkü.
sizce ne tür bir makine almalıyım? kalıp çıkarmak çok zor mu?
nelere dikkat etmeliyim?
(2) 

Alabalık

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1577692 
Annem tarif verdi ama yağlı balıksa nasıl olur bilemiyorum dedi. Bu balığı fırında pişirmek için bir tavsiyeniz var mı? Kereviz sapı, kapya biber, soğan, patates vs her şey var evde.

Balık da bu: ibb.co

bir çocuk gelişimci?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1576995 
nasıl anlatılır bilemedim. bir video arıyorum. bebeklikten küçük çocukluğa değin uyku eğitimi üstüne bir videoydu. mesela çocuk uyurken tek tek her şeye iyi geceler dilememizi söylüyordu videoda bir yerde.
iyi geceler baba, iyi geceler anneanne, iyi geceler dedemin çantası, iyi geceler mutfağımız, iyi geceler televizyonumuz... gibi.

bilen var mıdır :D
(3) 

Annenizin doğum gününde

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1574970 
ona ne almıştınız? Hiçbir şey almamış olanlara değil sorum :)
(5) 

esinlenmek yasaktır?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1573929 
az önce bir instagram sayfasında gördüm. nakış işi yapan brezilyalı bir kadın var. yaptığı bazı işler çok hoşuma gitti ve ben de yapmak istiyorum. ben yaparken de onu kopyalamak yerine kendi tasarımımı yaratacağım. yani, tasarım benim olacak, çizim benim olacak, ama stil onunkinden esinlenilmiş olacak.
kadın ama her postunun altına portekizce olarak şöyle yazmış: "É proibido qualquer reprodução ou inspiração da arte Bordada. Todos os direitos autorais reservados nos termos da Lei n°9.610/98."
bunu da çevirince kopyalamak ve esinlenmek yasaktır diyor ahsjfkg. böyle bir şey olabilir mi? esinlenmeyi nasıl yasaklayabilir? hangi yasa yasak koyabilir buna? ciddiye almalı mı?
(2) 

bir dilde duyguları ifade edememe

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1572566 
Yurtdışında yaşayan bir arkadaşım, kendisi Türk, Amerikalı biri ile evli ve ana dili türkçe, çocuklarına türkçe olarak seni seviyorum derken kendini garip hissettiğinden bahsetmişti. Kendisi büyürken ailesinde seni seviyorum pek kullanılan bir şey değilmiş ve ilk defa eşiyle beraber kullanmaya başlamış bunu günlük hayatında.

bir japon arkadaşım da japoncada küfür olmadığı için birine küfür edildiğinde, mesela salak dendiğinde neden aşağılayıcı olduğunu anlayamadğını söylemişti.

konuşulan bir dilde duyguları rahat ifade edememenin ya da belli bir dilde daha rahat ifade edebilmenin, yani dil-duygu ilişkisinin, belli bir ismi var mıdır?
bu duruma dilbilim jargonunda şu denir... gibi.
(11) 

kalorifer petegi isinmiyor?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1572490 
evin sicakligini gündüzleri 22 derecede, geceleri 20.5 derece tutmak istiyoruz, sistem buna ayarli ama kalorifer petekleri tam isinmiyor. sadece cok ilik yaniyorlar, cayir cayir diye tabir edecegimiz sekilde yanmiyorlar.
gecen gün hava -16 dereceydi yasadigim yerde ve sabah uyandigimda oda sicakligi 17 dereceye kadar düsmüstü. bakiyorum ama isitma sisteminde istenen oda sicakligi 22 derece gözüküyor, ee gidip kalorifere dokunuyorum anca kendini isitmis. gün icinde de artik hic 22 dereceye kadar yükselmiyor, en cok 20.5 oluyor. eskiden bu sikinti yoktu, bu kis basladi.
nedeni ne olabilir acaba? kombi ile mi alakalidir yoksa petekle mi?
(1) 

Karbonmonoksit dedektörü ve Kombi dedektör

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1571621 
Eve karbonmonoksit dedektörü almam gerek. Aynı zamanda duman dedektörü. İki seçenek buldum.
Biri kombi şekilde satılıyor, yani tek cihaz ve her iki alarm sistemi de var ama app bağlantısı yok.
Diğerinin app bağlantısı var ama duman dedektörü özelliği yok.

Evde kedi de olduğu için app bağlantısı olsun istedim. Biz işteyken falan malum. Bunun için duman dedektörü özelliğinden vazgeçmek ne kadar mantıklı?
Tabii app bağlantılıyı alıp duman dedektörünü sonra ayrıca da alabilirim ama o zaman vereceğim para iki katına çıkıyor tabii.
(6) 

Veri Analisti (Data Analyst)

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1571569 
Yeni işe başvuruları yapacak birine (yeni derken, daha önce bu alanda tecrübesi yok, üniden taze çıkmış ama başka alanlarda çalışmış) ne tavsiyede bulunurdunuz?
(1) 

İnternet sayfası ve domain adı

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1565798 
merhaba romalılar,
bu konular hakkında bilgisi bulunmayan biri olarak iki sorum var. benim portfolyom için ve satış da yapabilmem için bir internet sitesine ihtiyacım var. tabii bir de domain adı almak istiyorum. işin başında 3618909 eyro ödemek istemiyorum elbette, bunu nasıl uygun fiyata halledebileceğimi söyleyebilir misiniz?
bir diğer sorum, aldığım marka isminin alınmadığına emin olmak istiyorum ki sonra başım ağrımasın, yeni bir isim bulmakla uğraşmayayım vs.
bu olayları araştırmaya başladım, yapacağınız her yönlendirme sizlere bu kainatta +10000 sevap points kazandırır.

çok merci.
(3) 

45 litrelik akvaryumda

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1555213 
benim güzel bir beta alıp bakasım var. istiyorum ki kuyruğunu şöyle şıpır şıpır sallasın yüzsün mutlu mutlu. daha önce beta hiç bakmadım, pigme çöpçü ve neon tetra baktım. ben bu betayı 45 litrede mutlu edebilir miyim? internete göre 2 litre suda bakanlar da var ama benim amacım hayvanım mutlu olsun.
akvaryumu sıfırdan kuracağım için her tür tavsiyeye de açığım. bende ince siyah kum var mesela, onu kullanmak istiyorum ama "betalar bunu yer, iri taneli kum kullan" gibi tavsiyeler şahane olur. boğulmasın balığım.
(17) 

Patronus Büyüsü

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1290929 
The Patronus Charm olarak da bilinen, Ruh Emicileri kovan büyüden bahsediyorum.
Patronus büyünüzün oluşturduğu gümüşi sisin hangi hayvan formunda görünmesini isterdiniz? Ben unicorn olsun isterdim.

Şunu da hatırlayın:
"Hiçbir iki insanın büyüsü aynı hayvanı üretmiyor" diyordu Lupin. Sonra gerçi gördük ki, Snape'in büyüsü Lily'nin ölümünden sonra dişi geyiğe(doe) dönüşüyor.
(4) 

Kediseverler

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1282722 
Gecenizi şenlendirecek 5,5 dakika: www.youtube.com
(4) 

Uzay-savaş

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1265086 
uzaya roket istasyonları kurmak, bu istasyonları roketler ve nükleer silahlarla yüklemek ve olası bir tehlikede düşmanları roketleyip, nükleerlemek mümkansız mıdır? Bu düşmanlar da dünyada bu arada.
mesela amerika, uzay istasyonu kuruyor ve kuzey kore'yi roketliyor bu şekilde.
neden dünyadan değil de uzaydan derseniz, mesela öyle gerekmiş olsun.
ben daha çok teknik olasılığını merak ediyorum.
(3) 

Avusturya semalarında görülen kuş nedir?

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1243703 
Genelde alçaktan uçmayı, çalılar arasına saklanmayı ve yerde Mahmure edasıyla sek sek sekerek gezmeyi pek bir seven kuş bu. Hatta sizden kaçmak için uçmadığı ama sektiği görülmüştür.
Çok büyük değil, kuyruğu hariç saksağan kadar. Sesini bilemiyorum.
Kendisi kuzgun karası, minik yuvarlak gözlü, tupturuncu gagalı, sevimli bir şey.
Adını bilen varsa ne kadan güzel olur.
(14) 

el yüz incelemek(beyler bu soru size)

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1232470 
Bir adam, özellikle seviştikten sonra(ama başka zamanlarda da), bir kadının elini avuçları içine alıp neden tırnaklarına, parmaklarına, avuç içine, sanki bir şey görmeye çalışıyormuş, sanki gizli bir şey varmış da onu bulmak istiyormuş ya da elini, avcunu ezberlemeye çalışıyormuş gibi bakar? Ya da yüzüne, sırtına?Vücuduna? O denli dikkatlice?
(10) 

Doctor Tardis'i ile yanınıza geldi

konusma ben konusuyorum daha bitirmedim #1229631 
ve yeni companion sizsiniz.
İlk gideceğiniz yer, geçmiş mi gelecek mi?
Sonra gidebileceğim için şurayı seçerdim, zaten orayı sonra görürürm gibi cevaplar değil.
Tek cevap.
Geçmiş mi, gelecek mi?
1

mobil görünümden çık