(2) 

Duzce'de naapilir?

old possum #1269012 
Saat 6 ya kadar bir şekilde oyalanmam lazım. Nesi meşhur ? Ne yenir ne içilir? Neresi görülür?
(5) 

Torrent takildi kaldı (capsli)

old possum #1267513 
%90 da durdu kaldı 3 gündür öyle. Seeder da var. Niye ki. Ne yapmalı? Akk yı da aşmadım henüz.

Eşit: ss ekledim
(3) 

minicik çeviri

old possum #1267445 
Bu şiirde "August fell" ile ne demek istenmiş? Teşekkürler.

She stole, my grandmother's watch, a treasure to touch
To keep time to herself
Her mind, was a very big house, we got lost there for hours
Until August fell.
(2) 

Korodaki sıkıntılar Volume 2 (solistler bir bakabilir mi?)

old possum #1266987 
Şef sesini azıcık kıs demişti ya. (bkz: )www.eksiduyuru.com

Şimdi bu parçayı böyle okuyorum. Daha da kısarsam sesimi başka bir yerimden çıkarmam gerekecek.

Olmuş mu? soundcloud.com Notaları caps de.
(4) 

ortaokul Erasmus projesi (capsli)

old possum #1266480 
Şimdi bizim oğlan Erasmus projesi hazırlayacak. Şu "Tolerance through my eyes" ile ne denmek istenmiş ben anlamadım.

Bie de invent gadget olarak "cırtcırtlı bantın keşfini" anlatmak istiyormuş. Sizce olur mu?

Fikir şeyedin ya tıkandım ben zaten zor günler geçiriyorum. :) Teeşekkürler.
(18) 

Akran zorbalığı

old possum #1266103 
Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.

Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.

Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).

Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
(2) 

Minik ceviri

old possum #1266043 
Petrol darboğazı

iki kutuplu dünya (seksenlerdeki Sovyet ve ABD kutuplarini kastediyorum. (bipolar world mü desem?)

İngilizce'de nasıl çevrilir.

Teşekkürler
(1) 

Sesi müzikten ayırma programı

old possum #1265554 
Müzikten insan sesini ayırmak için arayüzü çok karmaşık olmayan bir program var mı bildiğiniz, önerebileceğiniz? Teşekkürler.
(15) 

Uber kullanıyor musunuz?

old possum #1263523 
Yasaklanmadan önce kullanıyordum çok da memnundum ama şimdi yakalanırsak cezası var diye tırsıyorum.

Siz ne durumdasınız?
(1) 

Gitar Hocası

old possum #1262024 
Kızıma gitar öğretebilecek birini arıyorum. 10 yaşında. Hiç bilmiyor. Mümkünse eve gelecek. Öğrenci de olabilir. Ev Çengelköy Ata2 de. Buradan ilgilenen olursa bana ulaşabilir.

Burası müzik öğretmeni bulmak için çok ters bir lokasyon. Kurslar bize uzak kalıyor, o yüzden eve gelinsin istiyoruz.
(3) 

Polonya mı? Çek cumhuriyeti mi?

old possum #1262003 
Hangisi T.C. vatandaşlarına daha kolay vize verir ki acaba? 2019 Elton John konserine gitmek istiyor oğlum, onu götürücem. Adam Türkiye'ye gelmiyor, bu da jübile turu zaten. Gittik gittik, bir daha dinleme şansı yok.
(9) 

Jessica Jones

old possum #1261746 
Günaydın. Jessica Jones izleyen var mı? Nasıl güzel mi? David Tennant oynuyor diye izlemek istiyorum. Aslında dizinin türünü de seviyorum. Başlasam mı?

Teşekkürler.
(2) 

vokal için ses kayıt

old possum #1260407 
Bana müziği yükleyip üzerine söylediğim şarkıyı ekleyebileceğim bir program tavsiye edebilir misiniz? Pc ya da android için fark etmez. Bir de arayüzü basit olursa tadından yenmez.

Teşekkürler.
(3) 

Kalçası kırılan arkadasıma yardım.

old possum #1259646 
20 yıllık arkadaşım kendisi. 2010 yılında Bolivya'ya kısa film çekmek için gitti (çekemedi) orası ayrı bir konu. Son birkaç yıldır Arjantin'de yaşıyor ve ailesi yok. Orada pandomim, animasyon vb. yaparak, kaldığı hostelde otopark görevlisi olarak çalışıyor, bu şekilde geçiniyordu.

Düştü ve kalçasını kırdı, bakıma ihtiyacı var ve çalışamayacak durumda şu an. çalışamıyor ve maddi manevi yardıma ihtiyacı var.

kendisinin bana yolladığı ses kaydında başına geleni anlatmış.
soundcloud.com

soundcloud.com



Yardım toplamak için nasıl bir süreç başlatabilirim? Valilikten mi izin almam gerekir? İkameti Boenes Aires merkezde ama yardımı İstanbul'dan toplayacağım. Her şey yasal olsun istiyorum. Hastane raporlarını oradaki arkadaşları bana ulaştırır ama buradaki prosedür nasıl yürür bilgisi olan yazabilirse sevinirim.

Ve modlar lütfen bu duyuru birkaç gün üstte kalabilir mi? Teşekkürler.
(4) 

Antalyalilar yardım edin pilis

old possum #1258421 
Kundu'da bir oteldeyim. Cuma günü İzmir'e Nilüfer turizmden bilet aldım. Otelime en yakın şubesi Guzeloba da imiş bunların. Guzelobadan servisle otogara gitmek istiyorum ama var mı yok mu servis onu bile öğrenemedim. Telefonlara bakmıyor Guzeloba şubesi.

Taksiye otogara kadar verecek param yok buralardan taksiyle merkezi bir yere gitsem oradan toplu taşıma ile otogara nasıl giderim?

Teşekkür
(1) 

firestorm os release nedir?

old possum #1257727 
Bu programı laptopuma kaynım yüklemiş. (evet ciddiyim kaynım :)) Nedir bu, ne işe yarar? Ccleaner da yüklemiş, onu kaldırdım.
(3) 

İzmir

old possum #1257104 
İzmirli arkadaşlar, Bornova civarında çarpışan otoya binme imkanımız var mı? Oğlumu gotureceğim. Teşekkür
(2) 

Hediye

old possum #1256287 
Şimdi bir abla var İzmir'de. Annemlerin yeni komşusu. Seramik sanatçısı ve heykeltraş. 45 yaşlarında. Geçen yıl izmir'e gittiğimde tanışmıştık. Çok güzel sohbetlerimiz olmuştu. Bu yıl da haber yollamış Oldpossum gelince birlikte sergileri gezeriz isterse demiş. Şimdi ben bu ablaya ufak bir hediye almak istiyorum. Ne alayım? Fikir şeyedin pilis.

Kitap filan da önerebilirsiniz.
(2) 

Androidde wave burn. (pixelleri ben mi yedim? )

old possum #1252698 
Htc Desire 828 telefonumu aldıktan iki ay kadar sonra ekran görüntüsünün gölgeleri oluşmaya başladı. Önce ekranın 4/1 ini kaplayan bu durum gitgide yayıldı ve ekranı kullanamaz hale geldim.

Telefonu Vodafone bayisinden aldığım için onların aracılığı ile servise göndermek istedim. HTC yetkili servisi zaten çok az dolayısıyla Kadıköy Halitağa Caddesi'nde Voaofone bayisine gittim. Bayideki genç eleman önce kendilerinin göndermediğini söyleyerek beni başından savmaya çalıştı, kararlı ve ısrarlı olunca arızayı sordu. Ben de ekran yanığı oluştu dedim. Öyle bir şey yok ölü pikseeldir o hanefendi, garanti kapsamına girmez dedi. Israrlarıma rağmen servis bilgilendirme kağıdına arıza bilgisi olarak (ya da tutanak her ne ise) wave burn yerine ölü piksel yazdı.

Şimdi. Ölü piksel olsa bile o pikselleri ben mi yedim de garanti kapsamına girmiyor. Anlaşılan servis benden ekran değiştirme parası almak için çamura yatacak. Ben telefonu düşürmedim bile hatam belki hareketli bir ekran koruyucu kulanmamamdır en fazla. Benim hangi argümanla bunların karşısına çıkmam lazım ki kullanıcı hatası olmadığını ispatlayabileyim? Gerekirse tüketici hakem hayetine başvururum insanı salak yerine koyuyorlar.
(2) 

Telefondan program izlerini silme.

old possum #1252229 
Selamlar. Şimdi bu Fetöcülerin kullandığı bylock programının izlerini, programı kaldırsa bile görebiliyorlarmış. Bu androidde mesela kayıt defteri gibi yerlerden programın izleri silinemiyor mu? Merak ettim. Nasıl yapıldığını sormuycam. Zan altında kalmak istemem de bunun yolu yok mu? Varsa da bu adamlar mal mı? Telefonu formatlayınca herşeyin silindiğini düşünecek kadar.

Ne gelirse meraktan evet de merak ettim işte.
(1) 

Fortitude

old possum #1251848 
Evet, Fortitude tadında dizi önerilerinizi bekliyorum.

Tişkkirlir.
(10) 

Hangi hükümdarı yapalım? Capsli

old possum #1249621 
Selam gençler. Elimizde bir adet 6. sınıf Sosyal Bilgiler proje ödevi var. Siz olsanız hangi hükümdarı yapardınız? Karar veremedik. (Osmanlı yayılmacı, eski Türk hükümdarları da barbar. İçimden yaptırmak gelmiyor çocuğa o derece :(
(1) 

Denizde geçiyor.

old possum #1249206 
Evet dalgıçlar var, kırmızı bereli adam var ve en çok hatırladığım şey de David Bowie'nin Life on Mars parçası. Bu filmi buldurun noolur? Çogzel film.
(7) 

Astımlıya süpürge tavsiyesi

old possum #1246758 
Evet astım olmuşum. Doktor evdeki kediyi gönder dedi. Asla kedimden vazgeçmem. :(

Bana önerebileceğiniz bir elektrikli süpürge modeli var mı? Evdeki çok eskidi artık. Bütçem en fazla 1000 tl.
(9) 

Allahını seven üstüme Lada'dan anlayan bilirkişi atsın.

old possum #1244282 
Kendisi kullanmış olan, anası babası, halası, amcası, dayısı kullanmış olan varsa bi zahmet benim için sorsun nooluur? Donanım haberde konu açtım kimse dönmedi. :(

Evet elimizde bir adet Lada Vega 2006 model mevcut. Ben otomatik vites kullanmış biri olarak dün ilk defa bunu kullanayım dedim ve rezil odum. Yokuşlarda mı kaymadım, birinci vites yerine üçe takıp arabayı mı hoplatmadım. : Herneyse arabanın da canını çıkarmadan ve başkalarının da canına ve malına zarar vermeden, dün bir direksiyon hocasıyla konuştum ve manuel vites sürüş dersleri alacağım.

Fakat dün park ederken bir gençten yardım istedim. Aynen şunu dedi, abla böyle araba mı olur yaa nasıl vites bu böyle nebiçim şey dedi. Ayrıca yine bir bayan arkadaşım denedi kullanamadı o da arabayı, "ay şekerim yapamazsın sen bunla sat onu otomatik al" dedi. Çok moralim bozuldu. Şu anda benim otomatik araba alacak bütçem yok. En az üç sene ben bir şekilde bu arabayı kullanmalıyım. Babama göre (babam sağolsun :)) arabanın da bir şeyi yok, halt etmiş onlar araba taş gibi, onlar becerememiştir dedi.

Şimdi değerli fikirlerinizi istiyorum, sizce ben bu arabayı öğrenebilir miyim? Yoksa maceraya atılma mı diyorsunuz siz de? Pazartesi sürücü kursunun hocası düz vites bir arabayla beni çalıştıracak, daha sonra Lada'ya geçeceğiz. Sizce viteslerde ne sıkıntı olabilir ki? Usta da baktı, bir sıkıntısı yok arabanın dedi. Bunun vites kutusu mı farklı diğer otomobillerden?
(10) 

Korodaki sıkıntılar.

old possum #1242060 
Şimdi ben bir süredir bir çok sesli koroya devam ediyorum. Sopranoyum. 6 soprano, 6 adet de alto var kadınlarda. Geçen hafta şef altolara yüklendi hep, memnun kalmadı, sesiniz çıkmıyo filan dedi. Bizimle bir sorunu yoktu.

Dün şef dedi ki, altolar senin sesinin çok çıktığını onları bastırdığını söylediler. Sesini kıs dedi. (o kadının sesi çok çıkıyo dediler heralde)

Bu ne ki şimdi. İyi peki olur filan kem küm dedim. Bozuldum tabi. Hocam notaları yanlış mı veriyorum dedim. Hayır dedi. Kısık sesle ben o tizlere nasıl çıkıcam peki.

Bırakayım mı koroyu, ne diyorsunuz? BUnlarla uğraşma boşver diyen?
(4) 

Cami maketi

old possum #1241988 
10 yaşındaki çocuğa din dersi ödevi olarak verildi. Tabi ki ben yapıcam, tek başına yapamaz ki.

Hayır yani arkadaşım sen görsel sanatlar hocası değilsin ki neyine yani senin cami maketi. Bir de tek minareli, tek kubbeli olmasın demiş haspam bak bak! Oldu canım sana Süleymaniye'yi yapıp getirelim. Şeytan diyor Muhammed'in ilk kullandığı camiyi yap götür, dört duvar böyle üstü açık. Bu ne diyince de beğenemedin mi, bu peygamberimizin ilk camii örneği diye fırlat kafasına.

Naapcam ben yaa, nerden başlıycam. Mimarlar fikir şeyedin. Akşam çocuk anne yapalım diycek. :( İnce karton, yapıştırıcı filan aldım, iş yerinde duruyo öyle. Boya filan gerekir mi ki?
(3) 

otomobil cahiline yardım.

old possum #1241795 
2006 model Lada Vega'ya ses sistemi takılır mı? İstediğim özellikler bloetooth olması, handsfree olarak telefonla görüşebileyim bir de usb den müzik dinleyebileyim o kadar. Mp4 çalar özelliği istemiyorum. Böyle bir sistem alsam oto elektrikçi bunu takabilir mi? Ne alıcam bir de cihaz önerebilirseniz çok mutlu olacağım. Amfi filan takılkacaksa takılsın sorun değil. Hayatta tek zevkim iyi müzik dinlemek. Yardım ediniz.

Tişikkrlr.
(2) 

Göğüs uzmani

old possum #1239930 
Astım olmuşum ben. Devlet hastanesine gittim geçmez bu kontrol altına alırız dedi. Annem ağlıyor şu an iyi bir hoca var mı onerebileceginiz uzman? Muayenehanesine götürecekmiş beni. Prof ya da doçent olunmuş. Kıyamam ya kendime değil ona üzülüyorum.:( Yer İstanbul
(13) 

Mamayı nerden alıyorsunuz?

old possum #1239314 
Kedi maması. 2.5 yaşında kısır bir kızımız var. Eşim işten gelirken rastgele marketten hangi mama ucuzsa onu alıyor. Hayvanı hasta edicez yakında böyle olmaz ki. Gönül ister veterinerden en iyi mamayı almak ama bütçemiz de kısıtlı. Yine de kendimden kısıp ona elimden gelenin em iyisini yapmak istiyorum :(

Şu petshoplarda marka mamaları açık olarak satıyorlar ya hani, oradan mı alsam yoksa internette uygun satan siteler var mı tavsiye edebileceğiniz? Kediye sahip çıkalım. :)
(13) 

Ressam Mustafa Özel'in resimleri fuardan indirildi.

old possum #1238649 
Evet kendisi kuzenim olur. Erotik olduğu gerekçesi ile resimleri sanat fuarından polis indirmiş. Yahu bu egzistansiyalist bir sanatçı, bu eserlerde erotizm nerede? Hadi diyelim ki erotik size mi kaldı indirmek eserlerini? Sanatta sansür olur mu? Anlayan beri gelsin. (bkz: )www.parlamentohaber.com

Şurada facebook hesabından paylaşmış. www.facebook.com ama herkese açık görünüyor mu bilmiyorum.

Sözlüğe taşınsa iyi olmaz mı?www.instagram.com
(1) 

TWD s08e02 (dikkat ağır spoiler içerir) izleyenler

old possum #1236040 
Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Spoiler Spoiler Spoiler

Kim la bu Morales? Hatırlamıyorum ben. Neremle izledim ki ben bu diziyi. Shane'in ekibinde miydi ki Atlanta zamanlarından? Siz hatırladınız mı?
(9) 

Gitara tel takma

old possum #1235240 
Günaydın. Bu akşam Kadıköy'de bir yerden gitara tel alsam rica etsem takarlar mı? Yoksa youtubeda tutorialları vardır oradan bakıp mi yapsam? Bir de akordu yapılacak tabi. :(

Gitar 10 yaşındaki kızımın ve bu işlerden anlamıyorum. Hocası kendiniz yapın demiş o kadar çocukla ugrasamaz haklı olarak.
(7) 

İspanya'dan ne alınır?

old possum #1231185 
Şarap aldım başka ne alsam ki? Var mı aklınıza gelen bir şey? Tavsiye edebileceğiniz?
(1) 

İspanya konsolosluk (minik çeviri)

old possum #1228785 
Your appplication NO. IST12123212107 is ready for collection at Spain VAC, İstanbul (Monday to Friday) between 14:00 to 16:00 hrs only.

vizen hazır pazartesi- cuma ikiyle dört arası gel al mı diyor? Sonuç yazmıyormuş pardon fark edemedim. Belki de pasaportu boş verirler.
(3) 

İspanya'dan bot alınır mı?

old possum #1228376 
Ayın 7 sinde eşim bir konferans için gidecek Barcelona'ya. Ordan Columbia bot alsa daha uyguna gelir mi? Ayağımdaki patladı artık yeni bir çifte ihtiyacım var.
(1) 

Akustik Piyano

old possum #1227197 
Dijital piyano yerine ikinci el akustik duvar piyanosu aldım diyelim. (12 yaşındaki çocuk çalacak) Ne sıklıkla akortcu gelmesi gerekir eve. Her hafta mı gelecek? :) Bu konuda çok cahilim. Evet.
(1) 

Yandex Disk kullananlar.

old possum #1224371 
Yandex disk için erişim izni verdiğimiz biri diskinizden dosya indirince size bilidirim geliyor mu? İki arkadaşıma erişim ayarladım, hiç kitap indirmemişler sanırım.
(4) 

Top keyboardcularınız?

old possum #1221336 
Evet evde boya yapıyorum, bir yandan da progressive rock dinliyorum. Favori keyboard müzisyenleriniz kimlerdir efendim? Benimkileri yazıyorum, sizinkileri de alayım ki ufkum genişlesin biraz gençler. :)

Rick Wakeman, Yes

Richard Wright, Pink Floyd

Tony Banks, Genesis

Ray Manzerek, The Doors

Keith Emerson, Emorson Lake & Palmer
(7) 

Poster Baski

old possum #1221254 
Oğlum odasına Elton John posteri istiyor. Türkiye'de yok zaten bulamadım. Yurtdışından sipariş versem sırf shipping 20$ tutuyor. Benim bütçem o kadar zaten.

Netten bir fotosunu indirip poster basan sitelere göndersem olur mu? Olmaz sanki dimi? Çözünürlüğü düşük olur fotonun çünkü. Anlamıyorum bu baskı işlerinden.Fikir verirseniz sevinirim.
(1) 

Plaster of Paris

old possum #1220236 
Bu Amerikalıların " Plaster of Paris" dediği nedir? Saten alçı mı? Çevirisini bulamadım. Emin olmam gerek, chalk paint yapacağım.
(9) 

nereden got indireceğim

old possum #1216700 
Hesabımı tüm cihazlarımla senkronize etmediğim için dağ gibin torrent imlerim kayboldu a dostlar.



Nerden indircem ben bunu? Özelden yazın isterseniz. Ha bir de vlc den daha iyi bir media player öneriniz var mı?

Not:Popcorn time kullanmıyorum. İndirip, usb ye yazıp home theatredan izleyicem.
(1) 

Latex Paint, Lime paint

old possum #1216638 
Latex paint, plastik boya mı demek? İngilizce_Türkçe sözlükte böyle çevirmiş. Emin olmak istedim.

Bir de Lime paintin (limewash) Türkiye'de karşılığı olan bir boya var mı?

Teşekkürler.
(6) 

Çin işi Japon işi.

old possum #1215802 
Japonla Çinliyi ayırt edebiliyorsunuz değil mi? Evet biraz saçma oldu :)

Arkadaşımla sohbet ediyoruz da Japon kızları güzel değil o kadar, Filipinli kızlar çok güzeller dedim. Nasıl ayırt ediyormuşum ben şaşırdı. Nasıl yani dedim? :) average Japon kişisiyle bir Çinliyi, Filipinliyi vb. çok rahat ayırt ederim. Belirgin farklarini söze dökemem bellki ama çok rahat anlaşılıyor yani Korelileri Çinlilerle karıştırırım belki ama bir Vietnam, Myanmarliyi bile anlarım genel fiziksel özelliklerinden. Not : ırkçı değilim.

Soru şu ki siz de ayirt ediyorsunuz değil mi? Bende bir tuhaflık yok yani. :)
(4) 

Koro sinavi (capsli)

old possum #1215622 
Duyurunun pek sevgili muzisyenleri, Ismek'in hafif bati müziği (ne demekse :)) korosu kursuna kayıt oldum. Bunlar sınavla kursiyer alıyormuş. Aslında ben şan bölümünü istiyordum ama kontenjan dolmuş.

Ne sorar ki bunlar sınavda? Teşekkürler.
(1) 

"Yılancı adam"

old possum #1213974 
Bu belgeselci adam vardi hani yılanlarla ilgili maceralarını anlatan reality show gibi işler yapardı. Yılan soktu öldü bunu sonunda. O adamın adı neydi?

Teşekkürler.
(5) 

Kuduz

old possum #1213903 
Az önce kadınlar kulübünde okudum.Bir kadını iztuzu plajinda caretta caretta ısırmış. Tetanos ve kuduz aşısı yapmışlar. Nedenini aramızda doktor olan varsa açıklayabilir mi? Kuduz memeli hastalığı değil mi? Bir deniz kaplumbağasindan nasıl kuduz bulaşabilir?
(7) 

Marangozluk gibi (DIY) capsli

old possum #1212979 
Marangozluk gibi işlerden anlayan arkadaşlar bakın hele. Şimdi elimizde bir adet bu ranzanin aynısından ve iki adet çocuk var :) Ben bunu ikiye kessem İki ayrı karyola olmaz mı? Olur gibi geliyor bana. Bir de mis gibin zimparalayip, astar atıp su bazlı ahşap boyasıyla boyasam cillop gibin. Biri mor, diğeri mavi marine temalı istiyormuş.

Annem iş çıkarma başımıza olmaz öyle şey vb. diyor. Az fikir verin. Yaraticiligimizi konusturalim.

Teşekkürler.
(3) 

Bloke hesap

old possum #1212202 
Vergi dairesi geçen yıl, vergi borcum dolayısıyla hesaplarıma bloke koydu. Daha sonra ben borcumu yapilandirdim ve düzenli ödüyorum.

O blokeden sonra hesaplarımı rahat kullanıyorum fakat 800 $ kadar bir miktar halen blokeli duruyor. Bankaya sordum bizim yapacağımız bir şey yok diyor Vergi dairesine gittim bankadan kaldırılması için yazı gelmesi lazım bize diyor. Banka vergi dairesinden gelmesi lazım diyor vb. Kısacası birbirlerine topu atıp dduruyorlar. Olan benim 800 dolarcigima oldu. Sanırım bunların kilit adamları tatilde ya da Fetöden atildilar. Kalan memurlar bir bok bilmiyor. Vergi memuru bana "e biraz bekleyin diyor. Nesini bekliycem bir yıl olmuş zaten.

Nasıl hareket ediyorsunuz bu tip durumlarda?
(6) 

cöp atiyorlar yaa :(

old possum #1210412 
Küçükkuyu'da annemin yazlığına geldim. Bitisikte bir arsa var, ağaçlar filan var, ben kedi besleme yapıyorum orda. Evin dibi yani. Bir takım mahluklar çöp atıyor. Temizledim gene devam ediyorlar. Iyice emekli albaya bağladım, sinir oluyorum. 30 m. ötede çöp konteyneri var yaa. Ne biçim yaşam formları bunlar?
Arsanın sahibininde z.kinde değil gibi arabasını parkedip gidiyor.

Ne yapayım, buraya çöp döken esektir mi yazmalı illa ya? Evet takıntılıyım biliyorum :(

mobil görünümden çık