(6) 

ev sahibi kiracı / Kira Artışı Hk

erty_ksk #1446551 
evi eylül 2018 de tuttuk. kira sözleşmesine önümüzdeki yıl 100tl artış yapılacak yazarak yaptı. 2019'da da sözleşme gereği 100 tl arttırdık. buraya kadar sorun yok
bu yıl yine sözleşme zamanı geldi ve yine 100 tl arttırdık.
şimdi ev sahibi arıyor bu yıl kirayı %10 artış istiyoruz diyor.

bu yasal mı? bız 100 tl arttırdık boyle devam ederiz diyebiliyor muyuz?
ev sahibi istediği artışı almadığı için bize tahliye ihbarı gönderebilir mi?(elinde kiralarken imzaladığımız tarihsiz tahliye kağıdı var)
her sene ne isterse yapmak zorunda mıyız?
akşama konuşalım dedim vakit kazanıp araştırmak için.
ben şimdi nasıl konuşayım?
(3) 

Özel aracımı kiraya verebiliyor muyum?

erty_ksk #1446237 
Duyuru sakinleri,
özel aracım evin önünde kapıda yatıyor. altımda şirket aracı var. özel aracımı çok kullanmıyorum. malum araç fiyatları falan zıpladı hortladı satmak da istemiyorum, yarın şirket aracı giderse arabasız kalırım yeni araç alamam diye düşünüyorum.
Bu durumda araç olduğu yerde durmasın, çalışsın belki 3-4 bi gelir olur diye düşündüğümde, arabamı kiraya verebilir miyim? bu yasal mı?
ya da benim arabamı işletecek firmalar var mıdır mesela, vergili falan böyle yasal yapılabilir mi bu iş? öyle günlük değil de aylık verebilirim mesela.
yapan var mı? nasıl olur bu işler bir bileniniz anlatabilirse memnun olurum.
(1) 

İzmir istanbul paralı yollar

erty_ksk #1439701 
İzmir istanbul arası yeni açılan paralı yol ve osmangazi köprüsü tek istikamette kullanılınca toplam ne kadara mal oluyo?
Osmangazi 110 tl civarıydı yanlış hatırlamıyorsam ama otoyol ücretleri nedir bu istikamette? Yakın zamanda giden var mı?
(1) 

unishop türkiye hk

erty_ksk #1436777 
bu sitede yapılan alışverişlerde fiyatlar nasıldır? normal marketlere göre her ürün mü indirimli yoksa dönem dönem bazı ürünlerde mi kampanyalar yapılıyor. biraz bilgi verebilir misiniz?
(1) 

ACİL yardım. Bilgisayar Korsanları Toplanın

erty_ksk #1435465 
bilgisayar masaüstümde bir txt dosya ortaya çıktı ismi "DEBUG" içeriği ise aşağıdadır.
Nedir şimdi bu nerden çıktı?
Akabinde bilg kastı kasıldı bi browser saçmaladı bi internet gitti geldi. ben de wifi kapatıp bilg res attım. şimdi bi sıkıntı yok ama ne oldu da oldu bu şimdi?

Bilen var mı?

[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
[0727/101242.569:ERROR:process_info.cc(359)] UncheckedAllocate
(1) 

android mail ve takvim hakkında yardım

erty_ksk #1434472 
Selam siber suç örgütü üyeleri,
şirket mailini android telefona pop3 olarak kurdum. mail alıp gönderebiliyorum bunda bir sorun yok ancak bilgisayar üzerinden outlooktan yapmış olduğum takvim etkinliklerini telefondaki takvimimde göremiyorum.

bunu nasıl hallederim allah rızası için yardım.
kafayı yemek üzereyim.
(4) 

Iphone yedekleme

erty_ksk #1434329 
Itunes a telefonu bağladım ve bilgisayara yedekle dedim.
Şimdi telefonda ne var ne yok yedekliyor mu bu ?
teknik servise gönderip fabrika ayarlarına dönen telefonu geri aldığımda bu yedeklemeyi yeniden yükle dersem. Telefonu bıraktığım yerden tüm verisiyle kullanabiliyor muyum?
rehber,
fotoğraflar
notlar,
whatsap
vs..
herşey yedekleniyor mu?
(6) 

İş hukuku ve çalışma şartları hakkında

erty_ksk #1431433 
Pandemi dolayısıyla evlerden çalışmaya başladık bilindiği üzere yaklaşık 4-5 aydır evden hizmet verdiğimiz kurumsal firmaların çalışanlarına elektrik internet vb masrafları karşılaması bir yana mevcutta vermiş olduğu yemek ödeneğini de kesmesi durumu da cabası.
Gelen sıcak havalar sebebi ile şimdi ise sabahtan akşama kadar evde klima çalıştırıyoruz ve ofise gittiğimiz dönemde 75-100 tl arası gelen elektrik faturası bu ay 250-300 bandına ulaştı.
Bu masraflarla ilgili şirket hiçbir şekilde aksiyon almıyor ve yemek ödeneğinin geri gelmeyeceği konusunda da insan kaynakları net bi şekilde konuşmuş duyduğumuz kadarıyla.
Bu süreçte şirketten neleri talep edebiliriz? Talep edince işimizden olursak işi tazminat olarak mahkemeye taşıyabilir miyiz?
Yemek ödeneği, ek internet paketi, ek elektrik su harcaması vs derken bu işin nize maliyeti bu aylarda 1000tl yi aşıyor. Bariz maaşımızdan zarar ediyoruz, şirketin sunması gereken hizmetleri resmen bize yıkması ilginç değil mi?
Bi yol gösterin, sizin şirketiniz ne yaptı bu süreçte? Talep edebiliyor muyuz, yasal hakkımız mı vs gibi bi sürü soru?
(1) 

Kamp sandalyesi kumaşı

erty_ksk #1430082 
Kamp sandalyeleri var ya her yerde satılan. bunun kumaşının adı nedir? bilen var mı?
(5) 

Yoga hakında

erty_ksk #1429606 
Evde yoga yapmak istiyorum. Online videolardan öğrenerek ilerlemek istersek kimi takip etmeliyiz? Kimin videoları amatör seviyeye hitap eder? Kimi takip edelim? Belki online ders bile alabilirim. Baya merak ediyorum yoga işini. Bi yol gösterebilir misiniz?
Nerden başlasak nasıl yapsak?
Salonlara kurslara gidip ders almak istemiyorum.
(4) 

Polislerin çaldığı

erty_ksk #1428539 
Siren değil
Korna değil
Bi ses var ne o ses?
(7) 

İş bulma, işe alma süreçleri hk gelin toplaşıp kafa yoralım.

erty_ksk #1422849 
Bu ülkede bir çok yanlış giden şey gibi işe alım iş arama ve bulma süreçlerinin de hatalı yönetildiğini, savsaklandığını ve gerekli değerlendirmelerin yapılmadığını dahası işsiz kalınan sürelerin çokluğu sebebi ile beyaz/mavi yaka herkesin mağdur edildiğini düşünüyorum.

Tüm bunların önüne geçebileceğimiz, iş arayanların kendilerini daha net ifade edebildiği, şirketlerin bu süreçleri minimuma indirgediği bir yapı tasarlayabilir miyiz?

Bu sürece dahil olmak isteyen benim de fikrim/katkım olabilir diyen ya da ben merak ediyorum görmek istiyorum ne yaptığınızı veyahut ben ik'cıyım ben size şirketler içindeki işleyişi anlatabilirim diyen varsa bir grup olup bunu birlikte yapabiliriz.

Yeni bir yapı kurabilirsek işe alım sürecini hızlandırıp daha çok insana iş imkanı sunabilirsek değer yaratabiliriz. Başaramamamız halinde bir farkındalık yaratsak bile kafi.

Duyuru Ailesine güveniyorum, Hadi gelin birlikte bu konuda bir şeyler üretmeye çabalayalım.


Aramıza katılmak istemeyenlerden de bir ricamız var :)
Aşağıdaki 3 soruya kısaca cevap verebilirseniz müthiş bir destek sağlamış olursunuz.


Son iş arama deneyiminizi dikkate alarak;

1- İş arama döneminizde kaç şirkete başvuru yaptınız kaçı dönüş yaptı (yaklaşık rakamlar vermenizi kariyer.net vb sitelerden yaptığınız başvuruların da sayılmasını rica ederim.)

2- Kaç şirketle 2 ve daha fazla kez görüşme fırsatınız oldu,

3-İşe girene kadar geçirdiğiniz işsizlik süresi ne kadardır.

------

Kendim için cevap vermem gerekirse örnek olması açısından,

1- 30 başvuru / 10 dönüş
2- 3 şirket
3- 2,5 ay


Katılımınız için teşekkürler.
(5) 

steam de oyunlar

erty_ksk #1418125 
Steamde ücretsiz ve keyifli oyunlar varsa bildiğiniz paylaşabilir misiniz?
(2) 

İşsizlik maaşı ptt den hesaba havale

erty_ksk #1415159 
Geçen gün aldığım işsizlik maaşı için ptt den sms geldi. İçinde bir link vardı tıkladım. Açılan sistemde İster yetkililerce aşağıda kayıtlı .... adresinizde elden ödeyelim ister ıban verin hesabınıza havale edelim diyordu. Adresim eski adres kaldığından iban girerek talepte bulundum. Gün içinde saat 18:00 e kadar yapılan talep işlemleri ertesi gün değerlendirilir yazıyordu. Pazarı pazartesiye bağlanan gece bu işlemi yaptım hatta işlem sonrası pttden bi sms daha geldi işleminiz alınmıştır diye. Şimdi bakıyorum hesaba gelen giden yok. Bu işlemi yapan var mı aranızda kaç güne yapılıyor bu havale? Ptt müşteri hizmetlerine ulaşamıyorum tel çalmıyor bile. 444 1 788 i arıyorum süşmüyor.
Var mı bilgisi olan? Fikir verebilecek var mıdır?
(4) 

Maskeleri nasıl kullanıyoruz?

erty_ksk #1412965 
Şu pahalı tek kullanımlık olmayan maskelerden aldık diyelim taktık dışarı çıktık, işimizi halledim eve döndük. Ne yapıyoruz maskeyi? Nasıl dezenfekte ediyoruz? Diyelim dış yüzünde virüs var, yıkıyo muyuz alkol mü sıkıyoruz havalandırıyor muyuz? Hangi işlem temizliyor ve maskenin özelliğini kaybetmeden kullanımına devam etmesini sağlıyor?
Bilgisi olan var mı?
(1) 

Akıllı saatler hakkında

erty_ksk #1409478 
Efem bi apple kullanıcısı olarak akıllı saat almak istiyorum. Ancak apple ın saatleri hem pahalı hem de çoğu saat uygulaması türkiyede kullanılamıyor(diye biliyorum) bir de bundan sonra telefon alırsam apple almam mantığında olduğum için ne önerirsiniz.
Hangi marka model iyi özelliklere sahip ve apple ile de kullanılabilir?
Marka biliyo musun derseniz marka model de bilmiyorum, yazdıklarınıza bakıp seçim yapacağım.
Konunun uzmanlarına sevgiler saygılar,
(1) 

Yatarak fizik tedavi hizmeti

erty_ksk #1407626 
Bir arkadaşım lenfoma tedavisi alıyor ve bu evrede bacaklarda sinir zedelenmesi yaşadı. Şuan belden aşağısı tutmuyor ve evde yatarak yaşamını sürdürüyor. Sanırım fizik tedavi ile ayağa kalkabil esi yeniden yürümesi mümkün. İlk etapta yatarak fizik tedavi hizmeti alabileceği bir hastane ya da merkez arıyoruz. Lokasyon İZMİR.
Bu konuda bilgisi olan, fizik tedavi konusunda başarılı olabilecek uzman tanıyan varsa paylaşabilir misiniz?
Önceliği iz sgk anlaşmalı ama olmazsa da yapacak bişey yok.
Şimdiden teşekkürler.
(3) 

Kızılayda tütüncü nerede var?

erty_ksk #1407280 
Daha dogrusu filitre kağıt gibi malzemeler almam lazım nerden bulurum?
(2) 

Ankara satranç

erty_ksk #1407172 
Eskiden uni yıllarımda her haftasonu ted satranç klubü turnuvaları vardı. Meşrutiyette bi bir bina katında satranç klubünde toplanırdı herkes ctesi pazar. Bugün ankaraya gidiyorum 1-2 hafta ordayım ve gündüzleri boşum turnuva olmasa da çay kahve içip satranç oynayabileceğim oyuncuların olduğu kafe, dernek, topluluk var mıdır? Evim hoşderede olacak git gwl kolay olsun gündüzleri boşum gider 3-5 maç atarız sohbet ederiz vs..
(16) 

Kahvenin yanında ne yiyorsunuz?

erty_ksk #1406794 
Her türlü kahve çeşidine göre türk, filtre, espresso vs. Yanında yediğiniz bişeyler var mı?
Kahvenin tadını arttıran ya da yanında yemekten en çok keyif aldığınız şeyler neler? İçtiğiniz kahveyle match ederseniz daha bi sevinirim.
Espresso - cheesecake severim mesela ben.
(7) 

Psikolojik manyak mıyım?

erty_ksk #1406027 
Kendi kendime çözemediğim şey şu;
Bişey yerken; yemek, çerez, cips vs ne olursa ağzıma doldurup yemekten keyif alıyorum. Kahvaltıda önümdekileri tek tek yemek tat vermiyor, peynir, zeytin, domates, biber aynı anda birer lokma ile ağzımda olmalı. Sanki hepsinin tadını ayrı ayrı alabilince memnun oluyorum. Tek tek yerken hik yeme hazzı duymuyorum. Önceleri aç gözlülükle ilişkilendirdim, ama baktım ki konu o değil, bi çuval çiğdem koyun önüme ağzımda biriktirip 8-10 tanesini çiğnemeden çuvalı yesem boş. 5 tane verin avucuma tek tek biriktirip yedim mi mutlu oluyorum.
Ben manyak mıyım, psikolojide bi karşılığı var mıdır?
(1) 

Rusya tatili ve ekonomisi

erty_ksk #1405690 
Moskovada 7 günlük bir tatil planlıyoruz eşimle. Otel fiyatları makul, yeme içme, gezme kısmında ne harcanır günlük tahmin edemedik. Rusyada olan bu konuda yardımcı bilgiler paylaşabilecek olan var mı?
Rusya da Uber var mı?
Günlük yeme içme masrafı nedir yaklaşık fastfood
Bira kaç para?
Günlük gezme ve yeme içme için 50-70 usd yeter mi? (Kişi başı) az ya da çoksa ne kadardan hesap etmeli?
Teşekkürler!
(5) 

Klima uzmanları toplanın gidiyoruz

erty_ksk #1403606 
Klima almam gerekiyor eve, 25-30m2 bi salonda kullanacagım bir klima arıyorum. Yer izmir.
Geçen yaz klimasız atlatırız dedik, 3 havale, 26 pişikle atlatabildik :)
Marka model fiyat performans açısından memnun kaldıgınız ve verdiğim kriterleri karşılayabilecek klima önerilerinize ihtiyacım var.
Kampanya var mı bu dönemde, yaza girerken yapıo genelde markalar ama fiyatlar hiç makul değildi geçen yaz diye hatırlıyorum. Kıştan almak avantajlı olur mu?
Bütçe limiti yok, yok derken 15bin tl lik klima önermeyin tabi de bütçeye göre tavsiye değil de tecrübelerinize göre tavsiyeye ihtiyacım var.
Tnx
Kib
Bye
(1) 

Klarnetçiler toplanın

erty_ksk #1382226 
Daha önce piyiano, bağlama, bateri, gitar çaldım. Bu klarnetin sesinin verdiği keyfi şuan hiçbiri vermiyor. Şimdi klarnete başlamak istiyorum. Müzik ve nota bilgim var ancak üflemeli çalgılarda sıfırım. Bana bi klarnet marka model önerin ki başlamayı deneyebileyim.
Bi el atın, ucuz olsun, ensturmana küstürmesin, keyif versin, heves versin öğrendikçe iyisine yönelebileyim.
(5) 

Spotify acemisine destek

erty_ksk #1357918 
Bugüne kadar apple music kullanısı olan garip ben spotify a transfer olmamla tüm listelerim müziklerim gitti. herşeyimi kaybetmiş bir esnaf edasıyla tükkanın önüne çömelmiş ellerim kafamın iki yanında kara kara düşünmelerdeyim.
Demem o ki spotify listelerinize ihtiyacım var, paylaşın takip edeyim, seçip beğeneyim ben de dinleyeyim. Kendime yeni listeler oluşturmak için tek tek şarkıcı ara vs yapmak zor geliyor.
sizlerin o enfes listelerine ihtiyacım var.
Bi destek atın a dostlar \m/
(3) 

Amatör Denizcilik Belgesi

erty_ksk #1356186 
Duyurunun pek değerli kaptanları, bu belge için son 6 ay içinde başvurup sınava giren var mı?
Söylenene göre verilen bir kitapçık ve bu kitapçıkta 50 örnek soru varmış ve sınavda bu sorulardan rastgele 20 tanesi çıkıyormuş dogru mu?
Dogru ise bu kitapçıktan var mı elinizde benimle paylaşabilir misiniz? Liman idaresi elimizde kalmadı dedi. Bulamıyorum.
(1) 

Tabletten hdmi çıkışı yapılabilinir mi?

erty_ksk #1355685 
Apple tabletlerden tv ye hdmi ile bağlanılıyor mu? Film dizi izlemek için.
Bağlanabiliyor ise hangi aparatlar alınmalı kaça mal olur?
(6) 

Tatilciler toplaşın

erty_ksk #1353800 
Geçmiş yıllarda 2-3 yıl üstüste fethiye maceralarım oldu, geçen yıl da kaş’ta geirdik. Bu yıl kafamda datça falan var ama emin olamadım. Geçen yıl kaş’ta yaşadığım kalabalığın ardından çok da insanların yoğun olduğu yerlerde olmak istemesem de malum yaz ve tatil dönemi heryer kalabalık olacak.
Uygun fiyatlı, çok insan kalabalığı olmayan, küçük salaş yerler hk önerileriniz varsa alabilir miyim.
İzmirden arabayla gideceğiz, tahmini gidiş tarihi ağustos başı, herşey dahil otel istemiyoruz oda kahvaltı olsun temiz yatak wc olsun, uygun fiyatlı olsun yeter. Odaya yatmaya geleceğimiz için otelin sunduğu ekstra hizmetlere ihtiyacımız yok(havuz vs..)
Değerli tecrübelerinizi paylaşır mısınız?
(12) 

Otelciler toplanın

erty_ksk #1308886 
Hilton garden inn de çalışan, yönetim kademesinin adını adresini vs bilgisini bilen var mı?
Yaklaşık 8-10 oda rezervasyonumuz var aynı gecede bi küçük isteğimiz var otele kabul ettiremedik.
Yok mu bi tanıdığı olan da bize bi destek atsın şu gençlerin işini çözüm dicek...

Konu şu...
Nikah günü için hiltonda misafirlerimiz ve biz balayı çifti için oda tuttuk lakin bu gelin saç baş makyaj işleri için otelden sadece kendi odamız için erken check in ricamız oldu.
Otel 14:00 te giriş yapabilirsiniz odaya diyor. Biz de 11 de girelim istiyoruz ki şu hazırlıkları rahat halledelim. Nihak şeysimiz saat 16 da başlayacağından bize kalan 2 saat bi işe yaramıyor.
Balayı odası için gecelik 500tl diğer 8-10 oda içinse yaklaşık 300 er tl öderken otel bu ricamızı geri çevirip duruyor.
Bi gece önceden tutun diyor, sanki beleş verecek. Bi saç yapmak için de 500 tl daha vermek istemiyorum ben de haliyle.
Nikah yeri otelin çatı katında, tamam hiltonun kendi işletmesi değil ama kiracısı en nihayetinde. Aralarındaki anlaşmalı fiyatlar bu arada bunlar. Restornaın işletmecisinden de rica ettik konuştum olmaz diyorlar diyor.
Nasıl çözerim ben bu işi. Yakınlarında başka otel olsa alcam bütün rezervasyonları götürcem başka yere.
Bi akıl fikir dahası bu işi çözecek biri lazım. Nasıl olur bu iş a dostlar?
Hilton türkiye gibi bi yönetim vs var mıdır arasak mail atsak derdimizi anlatsak çözüm bulmalarını istesek?
(2) 

Ankara’da restoran önerisi

erty_ksk #1246578 
Selamlar ahali,
Yılbaşında Ankara’da olacagım örnek iki restoran vereceğim, eşi benzeri önerilerinize açığım.
Özellikle yılbaşında programı olan biryere ihtiyacım var. Hoppidi hoppidi eğlence istemiyorum güzel canlı müzik olsun bi kenarda tıngırdatsın belki güzel sesli bi bayan solist güzel şarkılar söyler...
Örnek mekan 1 niki restoran
Mekan 2 Louise Brasserie&Lounge
Müstakbel eşimle gideceğim için temiz nezih bir yer arıyorum kısacası.. bu örneklerinde inçten buldum kötüleyebilirsiniz önermiyorsanız bile...
(1) 

Ankara otel/ev

erty_ksk #1237385 
Selamlar ankarada Kızılay, Tunalı, Bahçeli yakınlarında kız arkadaşımla kalabileceğim kiralık otel/ev arayışım vardır. Temiz ve uygun fiyatlı önerilerinizi alabilir miyim?
(6) 

Yol şarkıları

erty_ksk #1196945 
Yarın sabah izmirden Fethiye'ye motorla yola çıkacağım. Genelde yolda dinlediğim geniş bir listem var ama listeyi genişletmek adına şarkı önerebilir misiniz?
Tarz tip tür farketmez. Yolda güzel gitsin yeter..
Yolda vazgeçilmezleriniz neler,
Desteğiniz için şimdiden teşekkürler.

Not: Apple muzik listesi varsa bildiğiniz onu da verirseniz şukela olur.
(2) 

İzmir Körfez'de Jetski

erty_ksk #1162917 
Manyağım diyelim gittim jetski aldım. İzmir körfezde kafama göre kullanabilir miyim?
izin vs mi gerekir yoksa hiç mi kullanamam. Deniz yasa kanun işlerini bilen biri doğru bilgi verebilir mi?
Geyiklere de açığız ama bi doğrusunu da öğrenmek lazım işin..
(1) 

İş ilanı ekşiduyuru

erty_ksk #1162392 
iş ilanı açmak ile ilgili yaptığım aramada neden iş ilanı açamadığımızı anladım ancak ben iş arıyorsam bunu beyan etmem de yasak mı bu sitede?
ben şuyum buyum diyerek iş arıyorum demem de yasak mı?
ilan vermenin de yasaklanmasını anlamadım ama belki bunu anlarım..
(3) 

Gerçekten üzüldüğümüz şey ne?

erty_ksk #1160370 
Neden gülüyoruz, mutlu oluyoruz sorusunu çok sordum kendime, zaman zaman, bazen, her zaman..
Geçenlerde yaşadığım bir olay sebebi ile yıllar önce yaşadığım bir olayla aynı şeyi yaşadığımı hissettim bir an ve aklımdan çıkmıyor.

Yeni yaşadığım şey annemin beni hayal kırıklığına uğratması, hayalden öte aramızda konuşup anlaştığımızı sandığımız bir şeyden vazgeçtiğini öğrenmem.

Bağlantı kurduğum eski olay ise hayatta en çok sevdiğim, sonrasında kimseyi onun kadar sevemediğim ve sevgiye inancımı bitiren hatundan ayrılışım, beni aldattığını öğrenmem. (kısa bir not: 8 sene oluyor)
ortak noktanın şu olduğunu farkettim, beklentileri, kurulan hayalleri, uğrunda harcanan emekleri yıkmaları..
buradan şu sonuca vardığımı düşünüyorum, insan amaçsız olduğunu anlayınca üzülür. Amacı kalmayınca yani. Bir anda.

Zamanla olsa(ki hiç yaşamadım zamanla amaçsızlaşmayı, hep bir anda oldu) belki alışır koymaz ya da yeni amaç edinir. Ama bir anda amacından şaşınca, afallıyor ve bunun ruhtaki hali üzüntü oluyor, belki de üzüntüden öte yıkım..
Aslında burada ilginç gelen şey istediğimizi elde edememek değil, istediğimizin bir anda yok olması, isteksiz amaçsız kalmak olabilir mi? öyleyse istediğimizin gerçekten kıymeti yok mu? ona kıymeti yaratan biz miyiz? aslına bakarsak biz istemeden önce de bir kıymeti yoktu ve bu kıymeti bizim yarattığımız açıkça ortadayken, neden kaybedince çok koyuyor? yaratmayı kabul ettiğimiz gibi yok olmasına katlanamıyor oluşumuz neden?

Üzerinde bir düşünün dedim.
(2) 

Fethiye yolcusu kalmasın

erty_ksk #1144999 
Bugün akşam fethiyeye Arabasıyla giden ya da ben arabayla gidersem benimle gelen bulur muyum?
Maksat muhabbet, mazotu bölüşmek..
(2) 

Zeki Müren hakkında...

erty_ksk #1142497 
paşa hakkında herkesin bilmediğini düşündüğünüz ne bilgiler var?
yakından tanıyan olur, çok araştıran olur..
ilginç ama doğru bilgiler nelerdir?
konumuz Zeki Müren..
(1) 

Şu an Rusya'da olan varsa bana ulaşabilir mi?

erty_ksk #1142205 
Yoldaşlar,
bir internet sitesinin rusyada açlıp açılmadığının kontrolünü yapmam lazım.
Beni yeşillendirirseniz memnun olurum
(1) 

Iphone 7 veya Plus

erty_ksk #1140133 
Hani turkcell kampanyası ile bu telefonu alıp gidip telefonculara satıyorlar ya paketini açmadan
hangi fiyat aralığında nakite çevriliyor bu cihazlar? illaki birileri yapmıştır bilen vardır?
ciddi bir piyasası var diye duydum.
(5) 

Kötü ruhları çağırıyorum. - yemekte istenmeyen kişi

erty_ksk #1134396 
olay şu sevgili cehennem melekleri,
yarın bir yemek organize ettik şirkettekilerle ve şirketten ayrılanlar da var bu yemekte..
ama bi isim var ki kimse istemiyor bir kişi boş boğazlık edip çağırmış ve geliyorum demiş.. bu kadar kişinin kendisini istemediğini bildiği halde. kısaca huzur s*ken..
bunun gelmesini nasıl engelleriz?
ne yapardınız? ne yapabiliriz?
arayıp 'sen gelme ulan ayı' demek geldi ama arayamıorm amk..
napabiliriz? bi akıl verin allasen
(2) 

Sherlock Holmes'ler toplanın

erty_ksk #1131636 
Athenanın son klibinde gösterilen araçların hiçbirinde plaka yokken bir tanesi bariz şekilde 34 BU 4909 nolu plakaya sahiptir.
baştan sona semboller içeren bu klipteki plaka kafamı kurcaladı ve bugün sbm'den sorguladım 16.07.2016 ve 10.10.2013 tarihlerinde kazalı olduğunu gördüm.
16.07.2016 tarihli kaza ağır hasarlı ve yakın tarih olduğundan, hem de klibin çıkış tarihine çok yakın olması sebebi ile hangi kazaya karıştığını merak ettim ve google dan aradım ancak bişey bulamadım
hep birlikte bu işi arayıp bulabiliriz, dahası yönetmenin bize sunduğu bu bulmacayı ortaya çıkarmamız gerekir.
yardım edin birlikte çözelim şu işi

klip: www.youtube.com
dk.1:52 ve sonrasında birsürü kez sadece bir araç plakası gösteriliyor.
(20) 

Acil isim üretme

erty_ksk #1128795 
İçinde 165gr köfte cheddar jalepano biber ve 100gr dana sosis olan bir burgere isim önerileri acik..
Aklınıza gelen herşeyi sunabilirsiniz.
Seçilen isme burger menü hediye
(3) 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı güvenlik kontrolü hk

erty_ksk #1127498 
iş çıkışı uçağım var. 19:15 kalkış
17:00 de işten çıkıyorum 17:30 da swiss in önünden havaşa binsem yetişir miyim?
havalimanında güvenlikte çok zaman kaybediliyor mu? 15 temmuzdan bu yana kullanmadığım için merak ettim. erken çıkıcam vakit kaybı olacaksa.. 16:30'la havaş servisi ile giderim diyorum.
son günlerde durum vaziyet nasıldır?
(9) 

Şerefe diyecek var mı?

erty_ksk #1120893 
Şerefinize...
(29) 

Hepimiz mutsuzuz farkında mısınız?

erty_ksk #1119885 
Günlük koşuşturmalar, anlık keyifler vs. çıkarın hepsini hayatınızdan gerçekten mutlu musunuz?
(5) 

Ayvalık Cunda

erty_ksk #1116918 
Çadır kamp yeri arıyoruz. Rota ayvalık ve cunda.
2 çift çadırlarla haftasonunu geçireceğimiz bir yer arayışındatız
Öneriler nelerdir.
(1) 

Film Arıyorum (Konulu)

erty_ksk #1112894 
Hollywood'un godamanları konusu üniversitede kokain satmaya başlayan ve bu sayede üniversitede popülerliği artan ve bu durumu zengin olma noktasına kadar götürüp ardından dibe vurmayla sonuçlanan gerçek bir yaşamdan alınmış bir film vardı hatırlayanınız var mı?
(1) 

bir sınav sorusu vardı *komik

erty_ksk #1077512 
Öğretmenlerin sorduğu sınav sorularına saçma cevapları hepimiz görmüşüzdür. internette de vardı bu tip sınav kagıtlarının fotografları.. Bir tanesini hatırlıyorum;

hoca sormuş :
Hacim nedir? örnek veriniz.
Öğrenci :
Hacdan gelenlere hacım denir,
örn. napıyon hacım..

bu diyalogun geçtiği bir sınav kağıdı vardı bulamadım. elinde olan gören duyan varsa paylaşır mısınız?
(1) 

Sufizm - Sufilik

erty_ksk #1066011 
İzmir'de yaşıyorum, sufilerle buluşmak, öğrenmek, tanışmak, yaşantılarını görmek istiyorum.
Yeşillendiriniz.
(8) 

Başlangıç Motoru hk Yardım

erty_ksk #1065265 
Selamlar,
Motor ehliyetim var uzun süredir scooter tarzı vitessiz mks 250cc lik motorları kullanıyorum ancak motorda boyutları büyütüp arabadan kurtulmak derdindeyim.
Başlangıç için vitesli motora ve trafikte daha büyük motor kullanmaya alışmak için biraz da ekonomik başlamak için motor arayışı içindeyim.
hayalim güzel bi GS ya da benzeri endro olsa da chopper ile başlamak onun da keyfini almak istiyorum.
bu yüzden gv250 aradım ama piyasası çok yüksek ve geçen yıldan beri bakmama rağmen içime sinen bi motor bulamadım. benzeri olacak şekilde yakıtta üzmeyecek 10.000tl ye kadar (en kötüsünü düşünerek, yansa üzülmeyeceğim) bir başlangıç motoru arıyorum.
önerilerinizi isim ya da sahibindende link olarak sunabilirsiniz.
çok dandik motorlar var (keeway falan) motordan soğursun diyor arkadaşlar. bu tarz iyice ucuz ve kalitesiz motorlara bakmak istemiyorum ama yine de tecrübeye dayalı önerilerinize açığım.

mobil görünümden çık