(1) 

Skypeta kamera görüntüm ters yüz nasıl düzeltirim?

bass solo take one #1137262 
İnternette araştırdım çözümleri denedim olmuyor. 3 Saattir uğraşıyorum. Driver kaldırıyorum yeniden başlattığımda otomatik kuruyor istediğim driverı kuramıyorum.sonra onu hallettim istediğimi kurdum yine olmadı. Ya hiç yok görüntü ya da ters yüz bir şekilde. Bir yol gösterin nasıl hallederim?
Laptop: asus n61jq

Laptopu ters çevir diyeni üzerim.
(1) 

Taksicileri nereye şikayet ediyoruz?

bass solo take one #1134898 
Her yere sabit ücret alıyor oçlar taksimetre açmasına rağmen. Bahanesi de yok beni çağırınca ben taksimetreyi açmadım. Çağırmayıp yoldan binsen de aynı nereye gidersen 10tele. Uzak mesafelerde iş değişiyor tabi.
(2) 

Kışlık mont bot içe giymelik bir şeyler...

bass solo take one #1132817 
Karsta yaşıyorum geçen gün kar yağdı hatta. Benim bu üstte yazdıklarıma ihtiyacım var. Montun altına giyile polar eldiven şapka... -35lere düşen sıcaklıklarda bile beni memnun edecek markalar ürünler nelerdir? Markalara hakimim de ismen sadece. kullandığınız memnun kaldığınız ürünleri falan varsa söyler misiniz?

İstanbul'da bu alışverişi halledebileceğim yer önerileri de olursa iyi olur. Mesela ümraniyede decathlon varmış.
(1) 

İnstagram etiketlenme bildirimi

bass solo take one #1126588 
Bir arkadaşım fotoğrafta etiketlediğinde ve ortak takipçilerimiz beğendiğinde bildirim geliyor ama bir diğer arkadaşım etiketlediğinde bildirim gelmiyor sebebi nedir? bu ayar nereden yapılır?
Hani etiketi mi kaldırdı diyeceğim etiketlendiğim fotolarımda görebiliyorum kendimi.orada da bulunmazdı.
(5) 

Dövme soruları

bass solo take one #1117468 
Lip gallagher'ın dövmesi var ya göğüs üzerinde üçgen ondan ya da benzerinden yakın bölgeye yaptırmak istiyorum.
1. Özentilik mi?
2. Anlam olarak da değişimi ifade ediyor şu dönemde benim için bir anlamı var.
3. Daha böyle koltuk altına, laterele doğru yaptıracağım da bir sıkıntı çıkar mı kilo alıp vermeyle hemen hemen aynı boyda olacak.
4. Tahmini ne kadar tutar?
5. Kadıköyde kime yaptırayım?
(4) 

sözlük formatı /// haklı değil miyim?

bass solo take one #1115750 
*format mı kaldıcıları şuradan alalım -------->

sorum diğerlerine;
kısaca anlatayım yandaki entry üzerine mesaj attım bilmem saldırgan gibi mi duruyor oradan ama kendi entrysinin de formata uygun olmadığını anlatmaya çalıştım. kabul etmedi yazar arkadaş. çok da uzatmadan kezbanvari bir kapanış yaptım. sizce kim haklı?

*yazarı ve küfrü gizledim ama ararsanız bulursunuz yine de öyle şeylere gerek yok ama değil mi?
(9) 

Hayattaki en büyük başarısızlığınız neydi?

bass solo take one #1115461 
Sanıyorum etkilemiştir sizi, sonrasında nasıl aştınız bu durumu?
(3) 

Bisiklet 100 km bakımı

bass solo take one #1110371 
Nisanda bisiklet aldım. Aldığım yerden 100 km yapınca gel bi ilk bakımını yapalım dediler. Çok daha fazla sürdüm bu arada gitmeye fırsatım olmadı ama. Götürdüğüm takdirde bu 100km bakımında neler yapacaklardır? Götürmeme gerek var mı?
(4) 

Bu ne böceği

bass solo take one #1109478 
hizliresim.com
Eşek arımsı bir şey ama ne?
(1) 

Cunda'da gezilecek görülecek yerler

bass solo take one #1107379 
duyuruyu taradım hep kalınacak yenilip içilecek yer tavsiyesi verilmiş de böyle gezip göreceğimiz, bak şuranın manzarası iyidir diyeceğiniz yer yok mu?
(7) 

ambulans mı? tsm mi? acil mi? yeni mezun doktora tavsiyeler

bass solo take one #1105511 
atama zamanı yaklaşıyor ne seçeceğime, nereyi seçeceğime tam anlamıyla karar veremedim. istanbul'da bir fakülteden mezunum ailem farklı bir şehirde, ilk tercihimi istanbulda ambulans yazmak yönünde yapacağım sanırım. yine de bir sonraki tusa daha iyi çalışabileceğim daha iyi bir seçenek varsa söylerseniz sevinirim. bir yol gösterin şu kardeşinize. tusa çalışma şartlarım daha iyi olsun istiyorum. doğuya gitmek gibi bir isteğim yok ama şartlar ne gösterir bilinmez.
(3) 

yeni batarya aldım ne kadar süre şarj etmem gerekiyordu?

bass solo take one #1098368 
s4 bataryası %55 falan dolu şu an kendiliğinden.
sb açık kapalı fark eder mi? önce bu şarjını bitireyim mi?
(5) 

Şarap lekesi çıkaralım

bass solo take one #1084895 
Krem pantolon ve mavi gömleğe döküldü dün gece. Leke kurudu. Çokça sorulmuş ama kesin bir cevabı yok gibi birini denesem diğerleri olmazmış gibi yazmışlar bir de.
Seçeneklerimiz
Soda
Oxi action
Kuru temizleme
Var mı başka işe yarayabilecek yöntem?
Hangisini yapayım?
(1) 

Hangi filme gidelim?

bass solo take one #1082240 
X men apocalypse?
Civil war?
The nice guys?
Gittikleriniz hakkında yorum da yaparsanız sevinirim. Artısı eksisi nedir?
*Sözlükten de okuyorum yorumları.
(2) 

Motosiklet üzerine takip ettiğiniz dergiler/internet siteleri var mı?

bass solo take one #1079748 
Varsa neler?
Süreniz başlamıştır.
(2) 

2000 tl'ye kadar bisiklet önerisi / alırken nelere dikkat etmeli?

bass solo take one #1065926 
kullanım amacı genel olarak istanbul yolları ve sahil yolu arada da köy yollarında tur yapmak üzerine hybrid modellerden önerebileceğiniz neler var?
trekler gözüme hoş göründü merida da crossway'leri beğenmiştim ama biraz yüksek bütçeme göre. belki crossway 100. bak bunu al diyeceğiniz model önerilerinizi bekliyorum.

not: duyurunun altını üstüne getirdim eskilere bak demeyin. yeniden yakın zamanlı fikirler duymak istiyorum çünkü fiyatlar çok değişti.
(2) 

Duşun sıcaklığını öyle bir ayarlamak ki trt radyonun çekmeye başlaması

bass solo take one #1045006 
Bununla alakalı tam bu şekilde yazılmayan bi tweet görmüştüm tekrar bulamadım. Buldurabilir misiniz? Gece gece aklıma takıldı.
*cezmikaloriferin instagram sayfasında gördüğümü hatırlıyorum ama 1 hafta kadar geriye gittim bulamadım.
(4) 

kapı açık kaldığında uyaracak devre lazım

bass solo take one #1036336 
kapanması zor bir kapımız var, aslında sadece sert çekmek gerekiyor kapı dilinin geçmesi için.konuya dönersek bu aralar evin kapısı çeşitli, ev arkadaşım dahil, tanıdıklarca açık unutulmaya hatta sabah açık bulunmaya başlandı evden bir şeyler götürülmeden evvel kapının açık kaldığına dair bizi uyaracak ışıklı ve/veya sesli bir devre nasıl kurabilirim, neler lazım? nereden alabilirim?
(1) 

prime time ingilizce kitaplarını bilen var mı?

bass solo take one #998373 
ingilizce öğretmeni olup bunu kullanan var mı? kardeşimin lise müfredatına göre bu sene bunlar okutulacakmış 130tl fiyat çekmişler. farklı yollardan edinmek istiyoruz. her sene yenisi mi basılıyor, nasıl bulabilirim? internet üzerinden nereden güncel pdfine ulaşabilirim, bu tür kaynakların bulunduğu bildiğiniz siteler var mı?
(4) 

Aileyle çay içmelik yer / İstanbul Anadolu

bass solo take one #996820 
Şu an çıkıp gidebileceğimiz yeri manzarası güzel yer önerileriniz nelerdir?
-F.bahçe parkı dışında.
(3) 

Kardeşime doğum günü hediyesi tavsiyesi

bass solo take one #980637 
doğum gününde yanında olamayacağım :/. erkek, 15. yaşını dolduracak, liseye geçti, gamer, anime izliyor, manga okuyor. gidip steamden oyun alsam yetecek zaten de elle tutulur bir şey alayım diyorum. benden razer gibi markaların gaming klavyesi, mousepadi gibi şeylerden istiyor genelde. farklı alternatiflere açığım, ne alabilirim?
(10) 

Müzik türü sorucam

bass solo take one #975110 
İsmiyle de uyumlu bir şekilde alıp götüren şarkılar için kullanılan müzik türünü hatırlayamadım.
Ambient/shoegaze/postrock/experimental/atmosferik x metal/space vs. değil.

Ne olabilir bu türlere yakın olarak?
(6) 

popcorn time altyazıyı senkronize etme

bass solo take one #974628 
tuşlardan haberdarım (H/G)ama bende işlemiyor. internette de benimki gibi olup şikayet eden görmedim. sildim kurdum yine işe yaramadı. nasıl çözerim? yoksa dışarıdan indirilip yüklenen (custom subtitle olayı) altyazı olduğu için mi işe yaramıyor?
(4) 

arda'nın ne cezası var?

bass solo take one #964769 
6 ay forma giyemeyecekmiş. kontratında yazan bir madde gereği mi? açık açık ne yazıyor o maddede? nette, sözlükte bakındım bulamadım, fener 6 ay bizde oyna teklifi yaptı haberleri var sadece.
(2) 

film adı soruyorum silicem!!

bass solo take one #961351 
belki de silmem. neyse filmimizin konusu spoiler içerebilir bence okumayın ama aman ne olacak derseniz sorumluluk bana ait değil, baştan anlaşalım. laf kalabalığını da yaptığıma göre filme geçeyim; bir şehirde gün batımından veya gece 12'den gündoğumuna kadar polis çekiliyor, her türlü illegal davranış serbest bırakılıyor; amaç da insanların içindeki vahşeti dindirmek. kahramanlarımızın eve dönüş yolunda araçları bozuluyor ve tam da bu vahşetin sokaklarda hüküm sürdüğü saatlerde evlerine sağ salim ulaşmaya çalışıyorlarmış. vahşet dediğim de yağmadan çok insan öldürmek üzerine ve bunu yapan kişiler de kanunların işler olduğu vakitlerde sorun yaşamamak için maskeli olarak dolaşıyorlarmış.

bu filmin adını biliyor musunuz?
(2) 

check-in havaalanında nerelerde yaptırılır?

bass solo take one #958391 
ilk uçuşum olduğu için pek bilgim yok, bir kontuarlar varmış yapılabilecek. peki bilet satış bölümünde falan insanla konuşa konuşa yapamıyor muyuz bu check-in'i?
*önemi var mı bilmem ama pegasus/sabiha gökçen

bagajı nerede veriyoruz, nasıl alıyoruz peki? bileti(uçuş kartı zımbırtısı) aldıktan sonra mı? en kötü orada birilerine soracağım da gitmeden bir bilgim olsun dedim.
(4) 

cs:go sicilimizi görebiliyor muyuz?

bass solo take one #957238 
cezalarla başım dertte :) ne zaman çıkmışım ne zaman atılmışım ne zaman teammate'i vurmuşum vs.
(3) 

ilk defa uçak bileti alıcam yardım!

bass solo take one #952858 
dolayısıyla uçağa da ilk binişim olacak. istanbul(sabiha)-izmir için bilet alıcam da şu kardeşinize bir yardım edin. hangi firmadan, hangi siteyi kullanıp alayım nasıl alayım? hangi firmaların daha ucuzdur? havaalanı olayları nasıl işliyor bu check-inler falan?
(3) 

CS:GO ceza sistemi nasıl?

bass solo take one #949194 
daha önce vukuatım vardı 20 dk ceza yemiştim. bugün de iki şerefsiz oyunu trollemeye kalkıp zevkimin içine sıçtıkları için profilden ikisine birden kafalarına novayı ateşler ateşlemez takım arkadaşına çok fazla hasar verdin diye bi 24 saat ceza yedim. bundan sonrası ne olur? tekrar azalması mümkün mü bu cezaların yani diyelim bi 15 gün sorun çıkmadı yine baştan 20dk ceza mı alırım?
(5) 

önceden zamanı ayarlayıp whatsapp'tan otomatik mesaj atmak

bass solo take one #932935 
derdimi tam anlatamadım başlıkta ama ben yatmadan kurayım programın saatini saat 9.00da x kişisine "yerime imza atar mısın kamki" şeklinde mesaj atsın benim yerime ben de uykumu bölmeyeyim :). var mı böyle bir uygulama?
*android
whatsapp olmasa da olur düz mesaj(sms) için var mı peki?

**geceden yazmak seçenekler arasında yok.
(7) 

üstüme savaş taktikleri içeren şeyler atın

bass solo take one #922713 
ben bu filmlerde, dizilerde(vikings), oyunlarda(total war serisi) özellikle ateşli silahlar öncesi dönem savaşlarına ait taktiksel strateji içeren sahneleri izleyip, oynamayı çok seviyorum. kartaca fillerinin ölüm koridorlarında katledilişi olsun, phalanxlar, testudolar, shield wall'lar vs. bildiğiniz buna dair her türlü dizi, film, oyun, belgesel, blog önerinizi bekliyorum. (yazıdan çok görsel anlatım olursa daha iyi olur.)
(3) 

ehliyet sorusu

bass solo take one #916922 
iyi geceler,
ehliyete sınıf eklettim. belgelerimle yakın zamanda başvurdum, sınıf eklenmiş halini de haftaya teslim alacağım. bu süreçte elimdeki eski B ehliyetinin izin verdiği araçları kullansam herhangi bir çevirmede sorun yaşar mıyım? işte "bu iptal edilmiş yenisi yok mu?" falan gibi sorularla karşılaşır mıyım? cezası olur mu?
(2) 

çakma deri montun kollarını nerede kısalttırabilirim?

bass solo take one #911488 
her terzi yapamaz sanırım, deri tamiri yapan yerler yaparlar mı acaba? bi bilginiz var mı bu konuda? kumaş polietilen ya da poliüretan gibi bir şeydi ve kollarda fermuar var, sıkıntı olur mu?
lokasyon: kadıköy
(1) 

spotify - 1 aylık premium deneme

bass solo take one #910683 
arkadaşın deneme süresi sona ermiş. telefon üzerinden dinlemeye kalktığında deneme süreniz sona erdi diyor, şimdi premium edinin diyor; ama premiumdan önceki gibi karışık çalmıyor, hiç şarkı çalmıyor. bunun geriye dönüşünü nasıl yapabiliriz? yani premium yokmuş gibi reklamlı karışık çalmaya devam etsin. kaldırıp tekrar kurmak işe yaramamış.
(1) 

rtmp protokolü nedir, nasıl aşılır? yutup to mp3 converter tavsiyesi..

bass solo take one #904079 
..verseniz de olur. az çok protokolün ne olduğunu öğrendim internetten ama free yutup to mp3 downloader artık şarkıları "rtmp protokolü şimdilik desteklenmiyor" şeklinde uzun süredir hata vererek indirmeyi reddediyor.

1)bunu nasıl aşarım? nette bir çözüm göremedim.
2)bu programa alternatif olarak indirirken dönüştüren hangi programı önerebilirsiniz?
(2) 

popcorntime'ı olanlar bir bakar mısınız?

bass solo take one #889605 
whiplash filmini 720p'lerin herhangi birinde oynatabiliyor musunuz? altyazıları da göremiyorum. diğer filmler sorunsuz açılıyor, bunu niye açamıyorum?
(5) 

hearthstone deste kurmak üzerine

bass solo take one #885550 
aradığım bir internet sitesi. benim elimdeki kartlara göre bana uygun başka kişilerce hazırlanmış deste önerecek bir site var mı? örneğin ben hesabımı siteyle eşleyeyim, site de elimde olup olmayanları bilsin ona göre davransın. beni tek tek aramak zorunda bırakmasın :)
bildiğim bu var ama dediğim işi yapmıyor bir desteye bakıyorum bende olmayan kartlar olunca canımı sıkıyor. www.hearthpwn.com
(2) 

reklamlardan kurtulamıyorum - capsli

bass solo take one #878284 
imgur.com
chrome kullanıyorum bu crazydeal zımbırtısından kurtulamıyorum, uzantılarda görünürdü ben de kaldırır kurtulurdum, artık çıkmıyor orada. program ekle-kaldırdan baktım yabancı gelen hiçbir şey yok. adblocker zaten kullanıyorum ama buna işlemiyor, kafasına göre arada beliriyor, arada kayboluyor. nasıl kurtulurum?

www.malwarebytes.org bunu da kullandım fayda etmedi.
(6) 

motorun marka-modeli nedir?

bass solo take one #877652 
www.youtube.com
linkte kızın kullandığını soruyorum. honda galiba ama modeli nedir?

ek: şuna da el atarsanız çok süper olur. eksiduyu.ru
arkadaşın önerdiği çözüm işe yaramadı.
(1) 

istanbul anadolu adalet sarayı önü e5i neden kapamışlar?

bass solo take one #876925 
Uyuklarken fark edemedim de trafiği başka yerden veriyorlardı. Bu tutuklamalar sebebiyle mi başka bir nedenle mi kapatılmış e5?
(1) 

hamlet'ten bir dörtlük

bass solo take one #875467 
doubt thou the stars are fire,
doubt that the sun doth move,
doubt truth to be a liar,
but never doubt i love.

şunu rica etsem çevirebilir misiniz? az çok anlıyorum ama anlamlı dörtlüğe dökemedim.
(4) 

Ekteki resmi/grafiği yapmak için hangi program gerekli?

bass solo take one #865654 
Sıfır bilgi ve tecrübeyle, kullanımı kolay, varsa bu iş için hazır kalıpları bulunan hangi program şu tür grafiklerin (başka bir ismi olabilir, bilemedim)yapımında kullanılır?
9gag.com
(6) 

parça marul niye satılmıyor

bass solo take one #862381 
10-15 yaprak satsalar kafi. Öğrenci adamım salata bile yapmıyoruz. Hamburger hazırlayacak olunca alıyorum sadece. Kocaman kocaman marullar, çürüyor gidiyor yazıktır. Var da ben mi bulamıyorum marketlerde? Salata dışında nasıl değerlendirilir bu doyurucu bir şekilde?

*derdimle münasebete girmezseniz sevinirim.
(3) 

şu olayın bir latince karşılığı var mı?

bass solo take one #860648 
bir kişiyi, bunu yapan böyle de yapar diye bir tez üretip ürettiği tez üzerinden eleştirmenin ad hominem gibi latince bir karşılığı var mı?

tam karşılamıyor ama örnek vereyim eksisozluk.com

ya da başka basit bir örnek "sigara içiyorsa otobüse de binmez bu..." diye başlayıp tamamen kendi hayal ürünü olan otobüse binmeme eylemi üzerinden kişiyi eleştirmenin bir karşılığı var mı?
(11) 

ehliyet için ucuz sağlık kurulu raporu nereden alınır?

bass solo take one #858617 
Eğitim araştırma 300tl istedi. Devlet hastanelerinde durum nasıl? B ehliyetim olmasına rağmen tekrar almam gerekiyor değil mi?

*A2 alacağım. Şehir - İstanbul

**aynı hastanenin aile hekimliği sağlık raporunu 45 tl ye verebileceklerini söyledi. kurul raporu sanırım diğer sınıf (E vs.) ehliyetlerle alakalı.

sorun çözüldü, ben yanlış yere başvurmuşum. :)
ilginiz, alakanız için teşekkürler.
(2) 

salon iksv'de konserler nasıl izleniyor?

bass solo take one #856829 
oturma düzeni yok diyor ama mekanda sandalyeler var. konserler ayakta mı izleniyor, yoksa kategorine ait sandalyelerden nereyi kaparsan mantığı mı işliyor?
(1) 

facebook üzerinden gittiğim video linkleri açılmıyor

bass solo take one #854341 
facebookta gezinirken tıkladığım youtube/vimeo gibi adreslere ait videoları yeni sekmede açmaya çalıştığımda videolar yükleniyor görünüyor fakat açılmıyor. daha sonra bu linkleri kopyalayıp yeni sekmede açmaya çalışsam da aynı görüntüyle karşılaşıyorum. günlerdir böyle. ctrl+F5 vs. işime yaramadı. sorunu nasıl çözebilirim?
(1) 

Şu grubun albümlerini bulabilir misiniz?

bass solo take one #852734 
Si*Sé adlı grubun albümlerini arıyorum. kaçak, korsan linkleri mesaj yoluyla gönderir misiniz? birkaç tor//rent sitesine baktım bulamadım.
(1) 

james hetfield mikrofonu

bass solo take one #847676 
şu mikrofonların sadece baş kısmının olduğu süs versiyonları var mı? nereden bulunur?
yer: anadolu yakası
(3) 

eski half-life'ı oynarken burnum kaşınıyor

bass solo take one #834507 
hem de çok fena. kapadım, şu an bi sıkıntı yok. neden olur ki acaba?

mobil görünümden çık