(1) 

VDSL upload hızı sorunsalı

carpenoctem #1448002 
Download hızında ya da hat kalitesi ile ilgili kopma vb sorunlar yaşamazken 1 ay önce bağlattığım VDSL hattımda ciddi upload problemi çekiyorum. Hattın download açısından sorunu yokken upload açısından bu kadar kötü durumda olma sebebi ne olabilir? TTnet'in verdiği modemi kenara attım ve keenetic dsl extra modem aldım. Upload hızım 0.6 seviyesinden 0.9 seviyesine modem değişikliği ile çıktı. Ancak uzaktan eğitim sürecinde sıkıntı yaşamamak için daha yukarı taşımam lazım. SNR margin ile oynamak download için etkili iken upload için etkisiz görünüyor. Ayrıca ev içine kadar cat6 kablo çekili durumda.

Hat değerlerim şu şekilde:

Standart ITU G.993.2 (VDSL2)
Hat durumu showtime
Mod VDSL2 CPE
VDSL profili 17a
Bağlantı hızı 24574 kbit/s 953 kbit/s
Atanabilir hız 49147 kbit/s 951 kbit/s
Gürültü marjı 7.7 dB 8.1 dB
Sinyal gücü seviyesi -13.2 dBm 14.6 dBm
Sinyal zayıflaması 13.8 dB 2.7 dB

TTNET kaynaklı bir durum mu? Arıza kaydı işe yarar mı? Yeni evimin hat kapasitesi mi bu kadar?

Teşekkürler
(4) 

Bu Fırının Yaptığı Sağlıksız Üretime Girer mi?

carpenoctem #449521 
Pek hoşlanmadığım bir fırın var yan apartmanına ltında. Gürültüsünden, kokusundan ve daha bir çok sebepten gıcık oluyorum.

Dikkatimi çeken yakın zamanda üretiminin bir kısmını bahçeye kaydırmış durumda. Yolun kenarında fırından çıkan poaçaları tepsilerle atıyorlar, hamuru açık havada tutuyorlar ve daha da ilginci bahçeye yaptırdıkları buzdolaplarından tepsilerle pişmemiş poaçaları çıkarıp açık havadan taşıyarak fırına götürüyorlar.

Bana göre açık havada gerçekleşen bu ritüel, böceğinden tutun tozuna varıncaya kadar gıda'nın sağlıklı üretilmesi önünde engel. Ancak mevzuatı bilmediğim için sormak istiyorum.

Bu şekilde üretim normal mi? İhbar edilse, denetim yapılsa suç unsuru taşır mı?

Fotoğraflarda görülen açık havada bekletilen ekmeğimsi zımbırtılar.
(5) 

Acil - Oksijen maskesi - Kanül Sorunu

carpenoctem #417029 
Hastamızın sürekli oksijen alması gerekiyor. Ancak kanül takılıyken sürekli ağzını açıp istemsizce ağzından nefes alıyor ve oksijen saturasyonu 5 litre de versem 70'lere kadar iniyor. Maske taktığımda ise 90-95 çizgisini 3 litre ile yakalıyorum. Ancak hastamız maskeden rahatsız oluyor ve çıkarıyor.

Kanül takılıyken ağzını kapattırıyoruz, ancak 15-20 saniye sonra geri açılıyor. Oksijen düştükçe bilinç azaldığı için de bu süre de kısalıyor ve oksijen alamıyor.

Maskeyide zorlamayla en fazla 15 dakika takılı tutuyor sonra tepki gösteriyor ve kanüle dönmek istiyor. ikna edilmesi şu şartlardaki hasta için de pek mümkün değil.

24 saat nöbet de tutsak çözüm olmuyor. Bu durumda rahatsız etmeyen maske benzeri bir aparat ya da ağzını açmaması için bir çözüm arayışındayım. Elbet bu durumu yaşayan tek hasta bizim hastamız değildir. Bu durumda ne yapabiliriz? Hastamızın oksijeni verimli almasını bu iki çözümsüzlükten çıkartabielcek önerilerinize acil ihtiyacım var.

Teşekkürler
(22) 

Cemaat evi için apartmanın yapabileceği neler var?

carpenoctem #402278 
Apartmana maalesef bir cemaat (abi) evi taşındı. Gerek girenin çıkanın belli olmaması gerekse sabaha karşı zikir benzeri törenleri nedeniyle ciddi rahatsızlık oluşturuyorlar. Sonuçta burası ev ibadethane değil. Ancak sabahın 5'inde toplu ilahi ve zikir törenleriyle uyanmaktan ciddi sıkıntı duymaya başladık. Ayrıca kapının önüne 50 tane ayakkabı koymaları da ciddi görsel sıkıntı oluşturuyor. Düşünün ki sadece 1 daire yüzünden apartmandaki insanlar evlerini satılığa çıkarma durumuna geldi.

Kanuni olarak yapabileceklerimiz neler? Yapabileceğimiz bir şeyler varsa hangi yolu izlemeliyiz.
(1) 

LCD monitör açılma(ma) sorunu

carpenoctem #396386 
Emektar lcd monitörümün son aylarda git gide artan bir derdi var. Basit bir sorun mudur, tamir ettirmeye değer mi bilemediğim için bir bilene danışmak istedim.

Monitör bilgisayar açıldığında görüntü vermiyor. Bilgisayar bir süre açık kaldıktan sonra bilgisayarı kapatıp açınca görüntü alabiliyorum. Bu arıza ilk başladığında 1-2 dakika içerisinde bilgisayarı kapatıp açtığımda görüntü alabilirken bu süre sürekli uzadı ve artık yarım saat kadar beklemeden ve defalarca bilgisayarı kapatıp açmadan görüntü almam mümkün olmuyor.

Sorun monitörde. (Laptop'a takarak denedim aynı sorun var) Yani ekran kartı vs gibi bir sorun değil.

Ayrıca defalarca kapatıp açarken bios ekranı geliyor ancak windows'un çözünürlük değiştirdiği anda görüntü gidiyor. Dahası bazen ayarlı olandan daha düşük çözünürlükte açıyor ve monitörü tanımamış olduğunu görüyorum.

Monitörün chip vs gibi bir yerinde midir dert? Yoksa şişmiş bir diyot gibi daha basit bir sorun mudur?

Hiç açılmasa atacağım çöpe. Ama meret uğraştıra uğraştıra da olsa açıldığı için kıyamıyorum. Sanki ısınınca bir temassızlık yok oluyor ve sorun çözülüyor gibi. Bir kez açılınca sorun yaratmıyor, ama işte o ilk açış insanı kanser edebiliyor.

Astarı kılıfını geçecek bii arızaysa, tamir ettirmek yerine yenisini almak mı mantıklı olur.

Anlattıklarımdan arızanın ne olduğunu az çok tahmin edebilecek ve bana maliyetini tahmin edebilecek birisi olursa müteşekkir olurum.
(4) 

Her üniversitede doktora yemini var mı?

carpenoctem #394890 
Her üniversitede doktora yemini var mıdır? Ankara üniversitesinde yemin etmeden çıkış belgenizi alamıyorsunuz. Bu durum diğer enstitülerde de bu şekilde mi işliyor? İnternette doktora yemini diye arattığımda tıp doktorları için olan hipokrat yemini haricinde bir şeye denk gelmeyince merak ettim.

Ayrıca bilen birisi varsa bu yeminin metnini de yazarsa süper olur.
1

mobil görünümden çık