(7) 

amazon iade -geri gonderme

megacracker #985108 
Merhaba amazoncular. Direkt giris yapayim. Amerikadan bir Htc one almistim ama su an birkac tane can sikan ozelligi var ve amazonla iletisime gectim geri gondermemi soylediler yani para iadesi yapacaklar. Yalniz urunu ucuncu parti bir satici satiyor ve ben urunu aldigimda amerikadaydim simdi turkiyedeyim ve amerika adresine gondermem gerekiyor bu yuzden kargo parasini benim karsilamam gerekiyormus. Bu telefonu en uygun olarak nasil gonderebilirim acaba, hangi sirketi kullanmak lazim?

Ikinci olarak ise telefonun gumrukte takilip takilmayacagi. Giriste sorun ciktigini biliyorum ama bozuk telefonu gonderirken ne olur kestiremedim.

Yardimlarinizi ve yorumlarinizi bekliyorum. Cok tesekkurler.
(3) 

amazondan alisveris?

megacracker #980758 
80 dolarlik bi tras makinesi alsam gelir mi arkadaslar? Ekstra vergi, gumruge takilma gibi bir sorun cikar mi?
(1) 

tras makinesi tavsiyesi

megacracker #980132 
Iyi aksamlar.
Remington marka tras makinem bozuldugundan dolayi yeni bir tane almak istiyorum. 150 liraya kadar cikabilirim. En olmasi gereken sey ise sinekkaydi basliginin iyi olmasi, 2 gunde bir kestigimden dolayi. Ayrica onceki tras makinemde parcalar zarar gorunce gonderecek teknik servis de bulamamistim. Teknik servisi de olsa super olur.. Ne onerirsiniz?
(2) 

aliexpress ayakkabi?

megacracker #978369 
Selam.
20 dolarlik ayakkabi begendim ama ona da vergi gelmis diyorlar. Vergi yururluge girdi mi? Ayakkabi da turkiyede yok nasil yapicaz ?
(3) 

tras makinesi yedek parca

megacracker #975329 
nereden bulunur? Marka Remington ve sinekkaydi icin kullanilan uclardan bir tanecik lazim.
(5) 

enpara nin farki ne?

megacracker #972802 
Iyi aksamlar enparacilar. Birkac senedir Isbank cep kullaniyorum. Vadelinin faizi 8.75 ve belli bir miktar getiriyor. Enparaya baktigimda ise 11.75 yani ciddi bir miktar daha kazanma sansim var.(mesela sitesindeki hesaba gore 50000liraya 32 gunde 465 lira getiriyor) Sizce gecmeli mi enparaya? Yani vergi falan isin icine girmis hali mi bu ? Gecmek icin sozlesme,kart bekleme durumlarini da cok merak ediyorum. Ugrastirici bir surec degildir umarim.
(5) 

dolari bozmak?

megacracker #972421 
Iyi aksamlar duyurucular. 10 gun once 2.63 civari aldigim dolar su an bozdurmam durumunda gayet iyi kar getirecek gibi gozukuyor. Sorum doviz ve borsayla ilgilenenlere. Siz olsaydiniz bozdurur muydunuz? Yoksa biraz daha bekleyip bozdurup, tekrardan(ki duser mi acaba?) dusmesini mi beklerdiniz? Sizin dusuncelerinizi ogrenmek istedim. Tesekkurler :)
(8) 

film tavsiye

megacracker #967483 
Iyi geceler arkadaslar. Bir film tavsiyesi istiyorum arkadaslar. Soyle ki, lisede ya da universite gecsin, cocuk okula sonradan gelsin, hani ezik olup sonradan birseyleri de kesfedebilir. Arkadaslar edinsin, cekismeler, kavgalar olsun. Milli de olsun. Aslinda konu farketmez bile. Blue mountain state, american pie tarzi da olabilir, daha edepli birseyler de olabilir. Liseyi ozledim bugun, sanki biz boyle seyler yasadik da :). Daha onceden cok bu tarz film izlemisimdir o yuzden cok fazla bilinmeyen filmleri yazarsaniz daha super olur.
Tesekkurler ettim
(4) 

neler var televizyonda?

megacracker #967380 
ne izliyorsunuz bu aralar? Zaman gecmiyor bir turlu ..
(3) 

m. koyde iftar yapmalik yer?

megacracker #965094 
3 kisiyiz, bu aksam biraz erken saat 7 gibi oncesinde oturup iftar yapmak istiyoruz. Nereyi onerirsiniz?
(3) 

MBA kariyer tavsiyesi?

megacracker #964500 
Selam sevgili duyurucular. Okulunun bitmesine son 1 sene kalan bir ogrenci olarak yavas yavas gelecegi de dusunmeye basladim bu gunlerde. Yaptigim stajlar, konustugum kisiler, gordugum kosullar beni MBA yapmaya ikna etmis durumda su an. Okul bitince 2 sene calisip daha sonra yurtdisinda MBA yapmak istiyorum. Iyi bir universiteden mezun olacak bir insaat muhendisi adayi olarak ki ortalama da 2.8 civari olabilir biraz kasarsam, iyi universitelere kabul alma sansim nedir? Amerika ya da Ingiltereden birini mi secmem gerekir? Hayat masraflari dahil ne kadara patlar? gibi ongoremedigim ve internette de cok fazla bilgi bulamadigim konular var. Ne tavsiye edersiniz? Her turlu cevap cok makbule gecer. Iyi geceler, cok tesekkur ederim simdiden.
(7) 

en fazla 1 senelik turk filmi oneri

megacracker #962669 
Ne dersiniz duyurucular? sb.
(3) 

imei no silindi-sebeke yok

megacracker #960044 
Merhaba sevgili duyurucular. Elimde 1.5 yil once kadar Amerikadan Amazondan alinmis bi HTC M7 var. Gecenlerde durup duruken hatti gostermemeye basladi. Yani telefonda hersey cok guzeldi fakat sebeke bulunmuyordu. Hemen imei kontrolu yaptim. Imei nosuna bakinca hicbisey gostermedi. Ben de 12 gunde 2 servise goturdum ama ikisi de geri gonderdiler. Sahte imei de atamadilar, orjinali geri de yukleyemediler. Sizce napsam, telefonda hat olmayinca kullanmak da pek mantikli olmuyor. Keseke Turkiyeden alsaydim diyorum artik. Sizce gitti mi telefon , napmali?
(3) 

sabah sabah turk komedi filmi oneri?

megacracker #957749 
sb..
(5) 

akcaagac surubu

megacracker #949275 
Nereden almali? Yok mudur bir ucuzu ya da kucuk paketleri? Yurtdisindakilerle Turkiyede stailanlarin tatlari ayni mi peki? Tum bunlari cok merak etmekteyim duyuru sakinleri. Hepinize iyi geceler diliyorum.
(4) 

Bir insaat muhendisligi ogrencisine..

megacracker #947789 
kopru onarim staji ne kadar faydali olur? Baska bir staj icin beklemeli miyim yoksa yapilir mi sizce? Tesekkurler

Edit:Firma Makyol. Iki koprunun onarimi.
2. edit: Simdi aradim. Genellikle celik ve catlak tamiri, aydinlatma, boya islerioldugunu soylediler.(1. ve 2. kopru)
(3) 

Istanbul-bursa(orhangazi) ulasim

megacracker #946658 
Haftada bir kere git-gel yapacagimdan en uygun mantikli yolu bulmaya calisiyorum. Nasil gidip gelelim sevgili duyurucular?(Avrupa yakasinda oturmaktayim)

Belirtmemisim kusura bakmayin. Arabayla gidemeyecegim.
(3) 

zeminin periyodu ve binanin periyodu?

megacracker #920099 
Merhaba arkadaslar, arastirma odevim icin aklima cok kisa birsey takildi.
Yerin periyodunun yapilacak binanin(tek kat-cok kat-kopru) periyodundan kucuk buyuk ve esit olmasi durumlarindaki guvenlik durumunu nasil aciklariz?
Benim bildigim esit olunca depremdeki hasar daha cok oluyor. Ama buyuk ya da kucuk durumlarda da bir sorun cikmaz diye dusundum. Tabi benimki sadece tahmin , gercekte nasil olur acaba?
(1) 

excelde harfi sayi olarak tanimlama

megacracker #914572 
Sorumuz galiba cok basit ama bir turlu icinden cikamadim. Simdi elimde bir tablo var ve burada a harfinin oldugu bircok hucre var.(a+10 gibi) Elimle teker teker degistirmek uzun zaman alacagindan en kisayoldan yapmak istiyorum gerci keske yazsaydim googledan da yarim saaattir yapamadim da :) Nasil atariz bu degeri sayin duyurucular ?
(5) 

staj mulakati-giyim?

megacracker #914039 
Ilk kafama takilan alta bot giyilir mi? 1 saattir bunu dusunuyorum uste de koyu yesil duz gomlek ve altina krem renk kanvas nasil olur? E ustune de kot duz siyah ceket giysek?

edit: Kombinlemek kelimesi kaldirildi :)
(3) 

autocad-script error?

megacracker #909216 
Iyi aksamlar,
Canimi cok sikan bir durumla karsinizdayim yine. Autocad indirdim, kurdum da ama aktivasyon isleminde kutucuklara kodu yapistirirken ctrl+v calismiyor ve script error veriyor. Elle yazmayi denedim ama 16 kutucuk ve 64 harf yazilmasi gerekli. Keygen ise 57 tane uretiyor. Neyse elle yazdim yine de ama kabul etmedi. Nasil kopyala yapistir yaparim bilemiyorum orasini. Ne dersiniz ?
(4) 

tiyatro oyun onerisi?

megacracker #908439 
Arkadaslarla onumuzdeki birkac gun icinde iyi bir oyuna gitmek istiyoruz. En son 7-8 ay once gittigimden su anki oyunlarla ilgili pek bilgim yok. Nereye gitsek ki biz?

edit:kusura bakmayin eklemeyi unutmusum. Istanbul/Avrupa yakasi
(4) 

CVye biyometrik fotograf koyulur mu?

megacracker #906257 
sb.
(8) 

ayakkabilar nasil?

megacracker #901421 
Hangisi sizce ey duyuru halki?

www.boyner.com.tr
www.boyner.com.tr
www.boyner.com.tr
www.boyner.com.tr
www.zizigo.com


gunluk bir ayakkabi almak istiyorum anlasilacag uzere. Eger begenmezseniz sizce hangi markaya modele yonelmeliyim?
(9) 

Hangi renk? (ayakkabi)

megacracker #901233 
Selam duyuru halki, dun bir ayakkabi aldim ama su an cok fazla icime sinmedi ve baska rengi ile degistirme olasiligi var.
Dun aldigim ayakkabi;

Degistirebilecegim rengi;
www.zizigo.com

Evet, ne dersiniz?
(5) 

exceli gunluk hayatta ne icin kullaniyorsunuz?

megacracker #899106 
sb
(1) 

rusca??

megacracker #898236 
Iyi geceler uyumayan ve uyuyamayanlar.

Sorum Ruscayla ilgili. Simdilik 50 derste rusca adli pdf ile devam ediyorum , orada da ders ders farkli konular isleniyor. Kelimeleri aklimda tutabiliyorum birkac kere yazdiktan sonra tabi ama asil problem isimlerin -i, -in, -de, -den halleri ve cogullar da isin icine girince kafa cok karisiyor. Ama fiil cekimlerinde sorun yok, gordukce ezberliyorum yani.
Ne yapmak lazim bu ismin cekimleriyle? Bir tablo yapip o tabloyu kafaya kazimak mi yoksa yavas yavas ogrenmek mi ki bu yolu da simdiye kadar denedim ve kafa karisikligindan baska birseye neden olmadi
(4) 

lynda excel nerden baslamali?

megacracker #895917 
Iyi geceler duyuru sakinleri.Sorum kisacik. Lyndayi indirdim ama hangi dosyalardan baslamam lazim? 4 ana dosya var su sekilde. Cevaplarsaniz super olur. Tesekkurler..

Excel 2010 - Advanced Formatting Techniques
Excel 2010 - Charts in Depth
Excel 2010 - Pivot Tables in Depth
Excel 2010 Essential Training


not: Bu arada hangi seviyede ogrenmem gerektigini de bilmiyorum ama 1.5 sene sonra okul bitince, ise girince herhangi bir sikinti yasamak istemiyorum excelde.
(3) 

CV'ye daha baska neler eklenebilir?

megacracker #893005 
Selam arkadaslar, iyi geceler herkese.

Herkes asagi yukari cvye neler eklememiz gerektigini biliyor ama ben ekstra olarak ne ekleyebilirimi merak ediyorum. Yani soyle bir arastirma yazisi, bir proje dusuncesi(yarim kalsa,tam olmasa, dusunce olarak kalsa bile), meslekle ilgili herhangi bir konuda detayli bilgi toplama ya da meslekle ilgili ust duzey yetkili biriyle yapilan roportaj tarzi seyler eklenir mi diye dusunmekteyim. Biliyorum galiba sacmalamis olabilirim ama aklima da bunlar geldi simdilik. Ne dersiniz?
(4) 

yabanci banka ceki bozdurmaca

megacracker #885725 
Merhaba arkadaşlar. Elimizde 4000 dolarlık yabancı banka para çeki var adımıza ve bunu turkiyede bozduracak yer aramaktayiz. Birkaç bankaya gittim , böyle birşeyden haberleri bile yok. Tavsiye edebileceğiniz bir yer varsa çok makbule geçer ve dua edilir malum kandil :) Şimdiden çok sağolun.
(4) 

Bulgaristan'a kargo gondermek

megacracker #881220 
Arkadaslar 3-4 tane cek gondermem lazim bir adrese. Sizce nasil gondermeliyim? Bir de tabi kaybolma riski var. Ne tavsiye edersiniz?
(2) 

Eksiklerim icin ???

megacracker #873835 
Iyi geceler duyuru sakinleri.

Gece gece aklima takilan bir soru. Hazir cok yogun degil iken kendimi biraz daha gelistireyim diyorum, malum semester tatilim baya uzun..

Ingilizcesi Upper in bir iki tik ustu olan biri olarak daha fazla ne yapabilirim merak ediyorum. Kelime bilgim gayet iyi. Konusmalari anliyor, gayet de iyi konusabiliyorum yani sohbette de sorun yok .. Bence konusurken kullandigim kelime sayisi eksik olabilir yani belli bir kelime sayisi var kullandigim, ya da belli kaliplar ve baglaclar. Bir de bazen film, dizi izlerken konusmalar uzunsa eger dikkatim dagiliyor ve basta neden bahsettigini unutuyorum.

Bunun icin ne yapmam gerekir?Ne tavsiye edersiniz.

Yontem,taktik,kitap veya calisma sekli onerilerinize acigim.iyi geceler..
(3) 

toefl mi ieltsmi ya da?

megacracker #866401 
Arkadaslar ben iyi bir universitede muhendislik okuyan bir 3. sinif ogrencisiyim. Pek fazla zamanim yok aslinda ama ileride girmem gerekecegini dusundugumden , bu sinavlara girip kendimi , simdiki halimi de tartmak istiyorum. Bu iki sinavin farki nedir? Yani ''biz bunu kabul etmeyiz, git diger sinava gir de gel'' gibisinden bir seyle karsilasmam dimi?
(4) 

staji okul sonuna ertelemek

megacracker #850822 
Herkese iyi geceler arkadaslar bir sorum var. Iyi bir universitede muhendislik okuyan biri olarak stajlarimi okul bitiminde yapmanin bana dezavantaj getirip getirmeyecegini merak ediyorum.Yani is basvurularinda iyi firmalar bunu sorun ederler mi? Su an ucuncu sinifim ve bu yaz staj yapmak pek icimden gelmiyor , bu yaz son gercek anlamda yaz tatilim olacagindan dil kursu ya da bilgisayar programi ogrenmek gibi aktiviteler de dusunuyorum tabi. Sizin yorumlarinizi duyabilirsem eger super olur. Cok tesekkurler :)
(6) 

kahve?

megacracker #847154 
Bir soru dostlar. Evde kahve yapmak istiyorum, bildiginiz starbucks kahveleri gibi. Bunun icin neye ihtiyacim var? Kahve makinesi olmazsa olmaz mi? Almali miyim lezzet vb. acisindan? Cunku nescafede krem gibi seyler var, turk kahvesi de biraz agir geliyor. Bu yuzden normal kahve daha mantikli benim icin. Tavsiyelerinize ihtiyacim var bu zamanlarda..Tesekkurler..
(1) 

turksat 4a

megacracker #847028 
Arkadaslar hala yapamadim su isi.Arama yapiyorum cok fazla kanal bulmuyor, ozellikle haberturk ve bloomberg gibi kanallar yok. Uydu alicim Arcelik. Sizce sorun nereden kaynaklaniyor. Son kez deniyip olmazsa servise goturucem. Ne onerirsiniz?
(2) 

erasmus staji

megacracker #844782 
Iyi geceler duyuru sakinleri..

Kafama takilan birsey var,hatta uyutmayacak turden. Ben Erasmus staji yapmak istiyorum ama staj yapacak yeri nasil bulacagimi bilemiyorum bir de bolumum insaat muhendisligi , okullarda falan da staj yaptirmazlar diye dusunuyorum.Bu yuzden ufak yardim ve tavsiyelerinize ihtiyacim var. Internetten okuduguma gore tamamen sans isiymis staj yapacak yer bulmak .. Merak ediyorum bunun bir kolay yolu yok mu? Var mi sizin onerebileceginiz yerler ? En ufak yardim cok makbule gecer.. Cok tesekkurler...
(1) 

iski staji

megacracker #843816 
Arkadaslar bir insaat muhendisligi ogrencisi olarak Iski'de staj yapmak ne kadar onemlidir, bir getiri saglar yoksa cok daha iyi yerler bulunabilir mi ? Dipnot olarak okulum Itu eger onemliyse.
(9) 

taksi valizimi caldi?

megacracker #843560 
Arkadaslar aksaraydan bindigim taksiyle evimin onunde geldim, tam valizi aliyim derken arkadan da iki araba geldi,ben biraz ileri cekiyor sanarken ,gitti ve durmadi hic tabi.Plakayi aldim ve karakola haber verdik. Bulunma sansini cok gormesem de daha fazla ne yapabilecegimi merak ediyorum. Beni bu konuda bilgilendirirseniz super olur. Cok tesekkur ederim :)
(3) 

is bankasi swift ucreti?

megacracker #830830 
Selam arkadaslar! Ben Amerikadaki bir bankadan Is Bankasina bir miktar para gondermek istiyorum ,Is bankasinin sitesine baktigimda ne kadar ucret kesilecegini goremedim..Bunu ogrenmenin bir yolu var midir yoksa isimiz sansa mi kaliyor ? :)
(1) 

yabanci bnka hesabindan is bankasina para aktarmak

megacracker #823638 
Bunu online olarak yapabilir miyim acaba yoksa banka şubesine mi gitmem lazim?Ayrıca ne kadar kesilebilir ?Daha da ayrıntılı bir soru. Amerikan banka hesabından is bankasına nasıl en ucuza para yollanir? Bir yol gösterirseniz süper olur dostlar .
(2) 

is bankasi virman?

megacracker #780174 
Simdi hesabimi kontrol ettim ve tam 51 lira virman ucreti kesildigini gordum .Bu neden aliniyor?Yillik isletim ucreti gibi birsey mi?Evet oyleyse ben ogrenciyim,kesmemeleri gerekir diye dusundum.Ne yapmali bankaya gitsem verirler heralde?
(7) 

valiz hazirligi

megacracker #779274 
Birkac aylik yurtdisina cikiyorum dostlar.Valizde de birkac kiloluk bos yer var.Ne alsam sizce yanima ? Burda ucuz orda pahali olan seylerden ozellikle ilk zamanlar icin yiyecek(baska bisey de olur) goturmeyi planliyorum ama neye izin verirler neye vermezler bilemiyorum.Sizin onerilerinizi alsam super olur.Tesekkurler
(4) 

yurtdisinda ilac recetesiz?

megacracker #778557 
Arkadaslar 4 ayligina Amerikaya gidiyorum ,sabah aksam kullanmam gereken gereken ilacim var ve 1 kutusu 15 gun yetiyor sadece.Sizce yurtdisinda recetesiz verirler mi?Burda recetesiz aliyorum ,Ilacin adi Depakin Chrono 500 mg.

Yoksa bi 10-15 paket gotursem mi?Ne dersiniz?
(3) 

Los angelesta ucuz konaklama?

megacracker #774577 
Ne dersiniz sayin gezginler?Moteller 60 dolardan basliyor,ki bu cok fazla zaten 3 ya da 4 gun kalacagim.Couchsurfingden de arastiriyorum ama sonuc yok gibi.Var midir baska yolu sizce?
(4) 

ttnet net limitsiz 67 lira olmus ya la?

megacracker #771373 
Hem de ocakta olmus simdi gordum.Yani3-4 aydir 67 lirayi oduyormusuz babam sagolsun ama ne yapmak lazim?Limitsiz olsun ama hiz cok onemli degil mantigiyla hareket edersem,baska tarife ya da baska bir net baglatsak?Bu konuda fikirlerinizi alabilirmiyim?Internete 67 lira cok be abi..
(1) 

erasmus staji

megacracker #769426 
Bu yaz stajim yok ama ilk stajimi seneye yazin yapacagim ve birden kafama Erasmus staji dank etti ama normal staja gore eksi ya da arti yonlerini merak ediyorum.Is gorusmelerinde bir faydasi olur mu ki?

Bir soru daha.Nasil ayarliyoruz bunu?Yurtdisindaki universitelere mesaj atsam ve onay da alirsam benim okuldaki hocalarin reddetme olasiligindan korkuyorum.Yani kisaca sureci yazabilecek varsa cok makbule gecer.Simdiden tesekkurler.
(2) 

Ykm urun degistirme

megacracker #768930 
Bugun magazaya gittim ve yaklasik 1.5 sene once aldigim ayakkabiyi ic topuk tarafi yirtildigindan geri verdim ve 20 gun icinde geri bildirim yapacaklarini soylediler.Sizce yuzsuzluk mu yapmis oldum?Aslinda cok da rahatsiz etmiyor yirtiklari ama garantisi var diye deneyeyim dedim. :)Kabul ederler mi sizce? Tesekkurler
(2) 

Su ayakkabiyi nerede bulabilirim?Istanbul

megacracker #768613 
imgau3.surfstitch.com

Dc shoes bir cok yerde bulabiliyorum ama bu modeli Haven ve su ana kadar baktigim yerlerde goremedim.Goren,bilen,eden? Yorum da alabilirim ayakkabi icin :)Cok tesekkurler...
(7) 

dugunde ne giysek?

megacracker #761357 
1 aya cok samimi oldugum kuzenimin dugunu var,bu zamana kadar pek dugunlere gitmedim ama birkac sene icinde suruyle evlenecek akraba ve arkadas olacagindan dolayi atik giyinmeyi ogrenmek gerekiyor.Takim elbise haric tabii.

Simdi arkadas ve kizkardesten alinan tavsiyelere gore kafamda su sekil bise olustu.

ceket olarak su:
www.hm.com

bunun icine acik renk soyle bir gomlek
www.hm.com


alta ceket ile ayni renk aykkabi
www.vipbrands.az

Sorun pantolonda(Nasil,hangi renk bir pantolon almak lazim?), sizce genel olarak ve pantolon olarak degerlendirirseniz "sacmalama oyle olmaz","aferin cok yakisir " gibi tavsiyeleriniz var mi?Ne yapsak acaba?

mobil görünümden çık