(4) 

Amerikada MBA?

megacracker #1161383 
Türkiyede iyi bi teknik üniden mezunum. 6-7 aydir calisiyorum.

Ama burada bir turlu mutlu hissedemedim.

MBA düsünmeye basladim. Sene sonuna dogru dusunuyorum. Tabii yillik 20k dolar veremeyecek olsam da makul fiyatlari gozden cikarabilirim.

Ayrica haziri yemek pek hos olmayacagindan ikinci dusuncem de intership ile gidip daha sonra okula yazilmak 1 sene sonunda. Gerekli parayi da biriktirebilirim bu 1 senede.

Bunun olabilitesi nedir? Not ortalamam yuksek degil maalesef 2,6 civarinda.
Top uniler olmasa da orta sinif olanlarindan kabul alma sansim nedir bunu ogrenmek istiyorum.
(4) 

askerlik yoklama kagidi geldi

megacracker #1157865 
Okul yazin bitti, su an calisiyorum, birkac arkadas askeriyeye gidip tecil ettirmisti okul biter bitmez ama ben goz ardi ettim o aralar. Cuma gunu de eve kagit gelmis. 29 Ocak'a kadar yoklamaya gelmem gerektigi, daha sonra kacak durumuna dusecegim ve aranacagim yaziyor. Yoklamaya gitmezsem birsey olur mu? Olursa ne goturmem lazim? Calistigim icin izin almak zor oluyor, o yuzden soruyorum.
(5) 

calisirken is gorusmesi?

megacracker #1155926 
Su anki isyerimde 5 aydan beri calisiyorum, gorusmeye gidecegim yer de su an calistigim yerden seviye olarak bir tik yukarida, ikisi de evime cok yakin, ikisi de kendimi gayet guzel gelistirdigim-gelistirebilecegim yerler ama su an calistigim yerde 7-8 ay daha tecrube edinmek istiyorum.

Is ilanina ben basvurdum. Basvurdugum yer calistigimi biliyor ama ben henuz is degistirmek istemedigimden sadece gidip kosullari, isin tanimini detaylica konusmak ve eger simdilik yetersizsem simdiki isimden ayrilana kadar eksik yonlerimi ogrenerek gelistirmek icin gitmek istiyorum.

Sizce yarin su an ayrilmak istemedigimi soylesem ayip olur mu? Ya da simdi degil ama birkac ay sonra istiyorum denir mi? Ya da bir tekliflerini gorelim?

Kafam cok karisik arkadaslar, bana bi yol gosterin :)
(4) 

Turkiye'de kullanilan ya Turk muteahhitlerinin kullandigi insaat....

megacracker #1155719 
Construction Management programlari nelerdir? Hani bazen is tanimlarinda isteniyor ya XXXX programini kullanabilen diye. Autocad, Excelden bahsetmiyorum bu arada.
Ornek olarak Aconex var Amerikalilarin kullandigi. Bunun gibi programlar var mi? Amacim bos zamanlarimda kesfetmeye calismak, ogrenmek.
(5) 

photoshop?

megacracker #1150763 
Arkadaşlar günaydın. Geçenlerde bir katalog hazırlamıştım. Şimdi bastırmaya hazırlanıyoruz ama 21*29,7 cm yapmak yerine 21*24 cm boyutlarında yapmışım. Ve bunu yeni farkettim, tekrar 21*29,7 cm ayarlayınca da resimler uzadıgından göze pek hoş gözükmüyor. A4 e uygun basmak için 21*29,7 cm haline getirmenin bir yolunu arıyorum resimleri bozmadan. Bi el atsanız süper olur..
(5) 

Daha 25 olmadan çizgi dolu alın?

megacracker #1148048 
Ne yapmalı? Kırışık karşıtı kremler falan var ama onlar da 25 yasin üzeri için falan. En mantıklı cozum nedir ki ? Bi akıl verin dostlar ..
(4) 

İso 9001 sertifikası almak için ne yapmalı?

megacracker #1144203 
Kendim için almak istiyorum bu arada. Kursa mi gitmek lazım, süreç nasıl işliyor? Sınavları vs var mı? Bunlar merak ettiklerim şimdilik. Cevaplarınızı bekliyorum:)
(1) 

Amerikan Hazine Bakanlığı çeki?

megacracker #1142595 
6 7 bankaya gittim, hesabım iş bankasında olduğu için bir tek onlar yanaştı bozmaya. Neyse Galatasaray şubesine gittim, genel merkezleri kendi şubesine gitsin demiş. Şimdi Levente de göndereceğim çeki. Çek bedelini bana ödeyip, çek ödemesi onlara yapıldığında kendi muhasebelerinden duseceklermis sonra. Galiba bu yüzden de tanimadiklari müşteriye bozmuyorlar çeki. 7 senelik musterisiyim gerçi. Şimdi onlar da bozmazsa çek ne olur ? Bu işlerden anlayan biri var mı? Bi el atıverin size zahmet ...
(2) 

Dubai vize ?

megacracker #1141190 
En kısa sürede gitmemiz gerekiyor ülkeye. Emirates ve THY yardımcı oluyormuş vizeye . Bir türlü net anlayamadık ama . Bilgisi olan var mı bu konuda? Pazartesine mi kaldı başvuru yoksa şimdi başvurmak 2 gün kazanır miyiz?
(2) 

Istanbulda dolar ceki bozdurmak?

megacracker #1139930 
Sb.
(3) 

Şirket olarak iso9001?

megacracker #1136092 
Belgesini nasıl alıyoruz?
(8) 

sac-sarimsak?

megacracker #1134755 
Ise yariyor mu gercekten?
(2) 

Photoshopta resimdeki yaziyi editleme var mi?

megacracker #1134253 
Sb.
(5) 

Ehliyet sınavına telefonla girebilmek ?

megacracker #1128608 
Mümkün müdür?
(3) 

Göz ağrısı batmasi

megacracker #1126641 
1 haftadır bilgisayar ekranında uzun saatler geçirdim. Dün eve gelip lensi çıkarınca bir batma başladı . Sabah kalkınca da gözüm kapalıyken batma açıkken de sulanma ve yanma var. Bu iltihap mıdır? Ne yapmak lazım?
(2) 

aksam saati cildiye?

megacracker #1122645 
devlet hastaneleri ve ozel hastaneler o saatte calismiyor diye biliyorum, tek cozum ozel poliklinikler mi?
(1) 

Minoxidil forte %5

megacracker #1120890 
Doktorun tavsiyesiyle 3 ay kullandım, daha sonra 8 ay bırakalım ilkbaharda yine başlarız dedi ama saçlar eskisinden de hızlı bir şekilde dökülmeye başladı. İlk baslarda ileride yavaslar diye birşey demedim ama kullanmayali birakali 2 ay oldu ve ayni hızda dokulmeye devam ediyor. Ayni doktora da soracağım başka doktora da gideceğim. Ama bu ilacı kullananlar varsa bana ne kadar sure kullandıklarını, ara verip vermediklerini, ilacın etkisini durma üzerinde ne kadar surede gösterdiğini söylerlerse süper olur
Cevaplarinizi bekliyorum :)
(7) 

autocadi 10 gunde ''cok iyi!'' yapmak

megacracker #1119887 
yeni ise baslayacagim ve patron bildiginiz autocad odevi verdi bayram icin. bu kisa surede nasil kasabilirim? kaynak, site, calismak sekli icin ne tavsiye edersiniz? Gunde 4 saat ayirmayi dusunuyorum :)
(3) 

avrupada hangi sehir?

megacracker #1118786 
Eylulun sonuna kadar 4 gunluk schengen vizem var. Italya, Fransa, Hollanda, Cek, Belcika, Avusturyanin onemli sehirleri goruldu. 4 gun ve ucuz ucak bileti kombinasyonunu nereye yapsam sayin duyurucular?
(4) 

Cerezlik- gulmelik show?

megacracker #1117640 
Canim acayip sıkkın, guldurecek birseylerariyorum. Kevin Hartin tum komedilerini izledim, buna yakin ne var acaba?
(1) 

galaxy s7 edge wifi cok yavas ve kasma?

megacracker #1115728 
telefonu yurtdisindan gelirken aldim, daha kaydettirmedim. Henuz telefonun internetini kulanamadim, ama wifi cok yavas ve bazi programlarda da kasmalar var cok ilginc seklde. Guclu bir telefon alayim demistim ama zenfone 2de gormedigim kasmayi burada goruyorum. Guncellemeler ile ilgisi oldugunu dusunmeye basladim ama tabi cozemedim daha. Napmali sayin duyurucular, bi el ativerin size zahmet :)
(3) 

yeni mezun muhendis nasil is bulur?

megacracker #1114702 
Tanidik vasitasiyla birseyler ayarlamaya calisiyoruz ama internetten ya da baska bir yoldan yurtici ya da yurtdisi, insaat muhendisi ilanlarindan bulma sansim nedir? Zaten cogu yer 3-5 sene deneyim istiyor ama ..
(3) 

telefon tavsiyesi

megacracker #1112251 
Iyi aksamlar duyuru sakinleri,
Hemen gireyim mevzuya. Yurtdisindayim, telefon alacagim, fiyat sinirim yok su an icin cunku simdiki telefonum beni bi hayli sinirlendirdi. Alacagim telefonun sarjinin iyi dayanmasi ve kamerasinin iyi olmasi en onemli iki sart.Telefonun yaninda surekli fotograf makinasini tasimaktan biktim. Huawei son modelini onerdiler sarji ve kamerasi iyi gidiyor diye. Bunlarla ilgili azicik bilgi ve tavsiye istiyorum bilenlerden mumkunse :) Cevaplarinizi bekliyorum, simdiden tesekkurler :)
(3) 

Venedik viyana treni rezervasyon

megacracker #1106257 
İnterrail biletimiz olmasina ragmen 68euro rezervasyon ücreti istiyor
. İnterrailci arkadaşlar ne yapalım, daha kısa bi yolu var mi bunun ?
(1) 

Canon şarj etme~acil

megacracker #1105774 
Sarj aletimi Turkiyede unutmusum ve bunu da yeni farkettim, ayrıca 20 gün daha gezim var ve şarjım bitmek üzere. Herhangi bir yol var mıdır arkadaşlar ?
(7) 

Canon eos 600d telefona aktarma?

megacracker #1103773 
Iyi aksamlar duyuru sakinleri..
Bilgisayarimi yanima alamayacagimdan dolayi makineden resimleri bir sekilde telefona atmam gerekiyor. Bir yolu var mi acaba ? :))
(1) 

quechua canta taksim-m.koy-besiktas civari?

megacracker #1101285 
60 litrelik olanlarindan satin alabilecegimiz bir magaza var midir acaba? Son zamanlarda goren, bilen, duyan var mi arkadaslar? :)
(4) 

Avrupadan telefon almak

megacracker #1100967 
Ayin sonunda baslayacagimiz bir Avrupa gezimiz var. Fiyatlari Amerika kadar hesapli olmasa da gelirken bir telefon almayi dusunuyorum. Gidecegimiz ulkeler Italya, Almanya, Fransa, Cek cumhuriyeti, Avusturya ve Hollanda. Hepsinde fiyatlar ayni midir? Nerede alalim? Ayrica vergi iadesi alabilecegimiz magazalar nelerdir? Hangi sekilde bize en kolayi olur? Bilgili arkadaslarin cevaplarini bekliyorum :) Tesekkurler . :)
(10) 

Yurtdisinda kredi kart kullanimi ve komisyon

megacracker #1100608 
Iyi geceler arkadaslar. Bir aya yakin bir Avrupa gezimiz var. Cok para calindigini duyduk o yuzden yanimizda pek nakit tasimak istemiyoruz, en azindan kafamiz rahat olsun diye kredi kartiyla restoran, market, alisveris vs. yapmak istiyoruz. Is bankasi kredi kartimiz var, dedigim islemleri komisyonsuz yapabilir miyiz acaba? Ya da burada euro hesabi actirsak ve oradan banka kartiyla harcasak boyle birsey mumkun olabilir mi? Cevaplarinizi bekliyorum, cok tesekkurler :))
(2) 

Bagkur hesap dokumu?

megacracker #1094888 
Iyi gunler sevgili duyurucular..E devlet sifresi olmadan bagkur hesap dokumu(4b heralde) vize icin nereden alinabilir? Sgk merkezleri verir mi acaba?
(5) 

vize icin enpara hesap dokumu?

megacracker #1094018 
Italya konsoloslugu internet ciktisina problem cikariyor mu? Enpara kurye ile de gonderiyormus ama ben kolaya kacsam internetten cikarsam kabul eder mi merak ediyorum. Konsolosluk imzali ister diye birseyer okudum bilen var mi acaba?
(5) 

interrail rotayla ilgili

megacracker #1093385 
Iyi geceler sevgili gezginler. Temmuz 25 sonrasi baslamak uzere 20-30 gun arasi interrail dusunuyoruz, 2 kisiyiz. kendi kafamiza gore, internetten de arastirdigimiz kadariyla bir rota olusturmaya calistik, fakat kac gun nerede harcamamiz gerektigini henuz tam oturtamadik, sizlere sormak istedigimiz ise tam olarak bununla ilgili.
Rota su sekilde: Roma-Floransa-Pisa-Venedik-Viyana-Prag-Münih-Zürih-Frankfurt-Berlin-Paris-Amsterdam donus.
Budapesteyi de eklemek istiyoruz ama biraz ters kaliyor herhalde. Sizin de eklemek istediginiz ya da cikar dediginiz sehirler varsa duymaktan mutluluk duyariz. Simdiden cok tesekkur ederim, cevaplarinizi bekliyorum. Her oneriye acigiz bu arada :)
(7) 

pantolon daralttirma

megacracker #1092602 
Iyi aksamlar sevgili duyurucular. Simdi elimizde bir tane khaki pantolon var, rengi her sei cok guzel ama kilo vermemden dolayi su an baya bol gelmekte. Bunu terziye daralttirabilir miyiz acaba? Merak ettigim konu bu. Super olmasini istemiyorum ama haliyle tum pantolonu fitlestirmek mumkun mudur? Cevaplari bekliyorum, cok tesekkur ederim. :))
(3) 

instagram actim ama?

megacracker #1091169 
Iyi geceler. Anneye anlatir gibi anlatsaniz, ilk basta ne yapacagim, direkt foto paylasma mi yoksa once facee baglayip takip edilmeyi mi bekleyecegim? Siz nasil yaptiniz, yapiyorsunuz? Cok tesekkur ettim :))
(2) 

pasaport yenilenmesi sirasinda yurtdisina cikmak?

megacracker #1088933 
Mumkun mudur? Pasaportumun daha suresi var ama bir iki gune randevum var ve yenilerken pasaportu delmis olacaklar. Delik pasaportla yurtdisina cikis mumkun degildir heralde? Cunku yenisi gelince hemen baska bir vize icin vasvurmus olacagim.
Ne dersiniz arkadaslar? Tesekkurler simdiden :)
(5) 

istanbulda randevusuz pasaport ?

megacracker #1087698 
Fatih ve Kagithane vermedi halbuki gecen sene almistim. Baska nereleri denemek lazim? Var mi alan, bilen, duyan? Tesekkur ettim :)
(1) 

cipli pasaport veriliyor mu su an? Yenilesek mi?

megacracker #1084777 
Iyi aksamlar duyuru sakinleri..
sb
Tesekkurler..
(9) 

Sac dokulmesi

megacracker #1068264 
Merhaba, 5 ay önce ilk kez sac dökülmesi şikayetiyle doktora gittiğimde doktor badem yağlı karisim ve fısfıs vermişti. 2 ay sonunda sınıftan memnun kalmayınca fisfis yerine başka ilaç kullanmaya basladim. 2 ay sonunda yine dökülmesi durduramayinca Bu sefer minoxile basladik. Ama 10 gündür kullanmama ragmen sacima dokunduğumda bile 15 20 tel geliyor. Bunun açıklaması nedir? İlk basta dökülecek daha sonra tekrar çıkacak diyebilir miyiz? Doktor 3 ay kullan gel.dedi Ne yapabilirim sizce? Şimdiden tesekkurler.
(9) 

muhendis olucam ama bu meslegi yapmak istemiyorum

megacracker #1050134 
Donem sonunda Ituden insaat muhendisi olarak mezun olmus olacagim ama belki kendime guven eksikliginden belki baska sebeplerden dolayi bu isi yapmaya pek gonlum yok. Okulu oyle ya da boyle bitirecegim ama bu aralar baska sektorlerde nerede, hangi alanlarda calisabilirim diye arastirmaya basladim. Nerelere basvurabilirim? Evet cok mantikli degil, hatta hic mantikli degil boyle bir soru.
Bazi ozelliklerimi de yazayim oyleyse. Ingilizcem iyidir, yurtdisinda bir sure yasamisligim var ve surekli pratik yapabilecegim bir ortamim oldugundan kendime guveniyorum. Ayrica yeni diller de ogrenmeyi seviyorum, yani bu konuda da kendimi gelistirebilirim.
Kisacasi baska alan ve is onerileri bekliyorum arkadaslar, boyle birseyin cok mumkun olup olmadigina su ana kadar pek takilmadim, yine her turlu onerinize acigim. Eminim her biri cok degerli olacaktir. Cevaplarinizi bekliyorum, tesekkurler simdiden :)
(4) 

Yabanci kiz arkadasa Istanbulda nereleri gezdireyim?

megacracker #1049297 
3 gunlugune Istanbula gelecek kiz arkadasim, dogma buyume Istanbullu olmama ragmen simdi dusununce cok sey oldugunundan kafamin karistigini hissettim. O yuzden gunlere bolerek belli bir plan cercevesinde Istanbulu gostermek istiyorum. Bu yuzden sizin de tavsiyelerinize ihtiyacim var. Ayrica kahvalti, aksam yemegi onerileri de super olur, ne yapalim sizce? Bu arada yasi 20 o yuzden cok cok tarihi mekanlar, muzeler falan pek ilgisini cekmez diye dusundum ama belli baslilarina da goturmek lazim. Sonuc olarak ne yapalim? Nasil degerlendirelim bu 3 gunu? Cevaplari bekliyorum, simdiden cook tesekkurler :))
(2) 

bu halde halisaha maci yapilir mi?

megacracker #1047544 
4 gundur hastaneye gidip serum taktiriyorum ama halsizlik falan yok, arkadaslar da mac var diyince evet demis bulundum. Sizce bir sakincasi var midir? Ne yapalim ? :))

duzeltme: serumu bogaz enfeksiyonundan dolayi taktiriyorum. Bilmiyorum oldu mu ? :)
(1) 

Cok agir bogaz enfeksiyonu ve yuksek ates?

megacracker #1043722 
3 gundur cekiyorum arkadaslar bunu, ki hayatimda bu kadar ugrastirici bir hastalik gecirdimi hatirlamiyorum. Bogazim surekli gicik durumda. Dun doktora gittim. Duocid ve Minoset(gunde ikiser kere) ilac yazildi. Antibiyotigi 3 kere kullandim ve bogazima iyi geldi diyebilirim. Bir de soyle birsey var. Daha once Epilepsi nobeti gecirmis biri olarak yuksek atesin tehlikeli olabilecegini dusunuyorum. Yarin sabah yine doktoruma gidecegim ama bilgili arkadaslara bir kez danismak istedim. Sizce normal mi bu? Yani atesin hala dusmemesinin nedeni nedir? Neler yapabilirim?
Simdiden herkese cok tesekkurler
(2) 

yds kitap onerisi?

megacracker #1040074 
Iyi aksamlar duyuru sakinleri. Konu eksigim pek yok, deneme cozmek icin bir kitap ariyorum ama karar da veremedim. Var midir guzel bir yayinevi? Sorulari biraz daha zor olursa daha iyi olur tabi.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.
(1) 

yuksek lisansin ilk senesinde erasmus?

megacracker #1038408 
Iyi aksamlar arkadaslar, bir tanecik sorum var. Lisansin son senesinde olan bu kardesiniz yuksek lisansin ilk senesinde erasmusa gitmek icin ne zaman basvuru yapmali?
Ayrica ilk sene mi yoksa ikinci sene mi gitmek daha mantikli olur?

Tesekkurler..
(4) 

Pasaport icin 1.5 yillik biyometrik fotografi versem? randevusuz pasaport?

megacracker #1036281 
En fazla 6 aylik olsun diye bir muhabbet vardi, kabul olmama gibi bir durumu var mi?

Yazmayi unuttugum bir soru daha: Pasaport icin randevu almadan emniyete gitsem kabul ederler mi? Yoksa randevusuz yapmiyoruz diyip geri mi gonderirler?

Tesekkurler
(3) 

okmeydani vergi dairesi pazar gunleri acik midir?

megacracker #1036034 
Bir bilen cikar heralde? Tesekkurler
(3) 

Keppra kullanip yararini goren var mi?

megacracker #1035742 
2 sene boyunca Depakin Chrono 500 mg gunde 2 tablet kullandim. Ama sac dokulmesi gibi yan etkilerden dolayi doktor tavsiyesiyle depakini sadece yatmadan once ve gunde 2 kere olmak uzere keppra kullanmaya basladim. Tam olarak gozlemleyemedim degisimi ki zaten 1 aydir bu sekilde devam ediyorum. Eger kullanan varsa degisiklik ve etkileri duymak istedim. Kisaca bahsedebilirseniz super olur. Tesekkurler
(5) 

depakin-sac dokulmesi?

megacracker #1015791 
Merhaba arkadaslar.
Yaklasik 2 yil once gecirdigim nobetten beri gunde 2 defa depakin chrono 500 mg kullaniyorum. Haliyle yan etkileri de var agir bir ilac oldugundan. Ilk zamanlarda fazla hissetmemistim ama son bir yildir, ozellikle de son 4-5 ayda inanilmaz bir sac dokulmesi yapmaya basladi. Yani sac kokleri cok zayif, elimi attigimda geliyor. Ilaci tabii ki kullanmaya devam edecegim doktor birak diyene kadar. Ama ilaci biraktiktan sonra kokler yine zayif mi kalacak, dokulme ayni hizda devam edecek mi.. bunlari cok merak ediyorum. Seyrelen yerler de var , oralar tekrardan siklasacak mi? Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslardan cevap bekliyorum. Simdiden tesekkurler.
(7) 

Beats kulaklık tamir

megacracker #1002523 
Geçen sene amerikadan aldığım 150 dolar civarındaki kulaklığın bir tarafından çok az ses gelmeye başladı arkadaşlar. Diğer tarafında sorun yok, ilk günkü gibi süper çalışıyor. Turkiye garantisi olmadığı için yetkili servise veremiyorum
Okuduklarıma göre de tamir pek mümkün değilmiş bu durumda. Sizin bu konuda bilginiz var mi? Önerilerinizi bekliyorum, iyi aksamlar.
(7) 

nexus 5 aliyimmi? ya da ne alsam ??

megacracker #986399 
Htc m7den inip nexus 5e binmek nasil br duygudur arkadaslar? Nereden alacagimi da bilmiyorum. Vatan, teknosa bir ara indirimler yapiyorlardi ama bayadir uzak kaldim. Bu kardesinize bir tavsiye verin.
edit: baska tavsiyelere de acigim, fiyati da biraz artirabilirim.
edit2:sarj suresi onemli bir etken, fazla oyun oynamam ama cok fazla uygulama kullanirim telefonda. kamera cok onemli degil, genel olarak boyle isteklerim

mobil görünümden çık