(5) 

Time dergisine kapak olmak

IncredibleMau #1550023 
Öncelikle geçmiş olsun depremden uzak ya da yakın etkilenen herkese.

Birkaç gündür öyle kendi kendime olan bitene dair sistem eleştirisi, hükümet eleştirisi falan yaparken konu uzadı gitti, time dergisine kapak olmaya kadar geldi.

Time dergisine kapak olacağınızı bilseniz, neyi başarmış olmak isterdiniz? Ve fotoğrafta ne yapıyor olurdunuz?

Atış serbest ama kanser tedavisini bulmak gibi hem klişe hem yüksekten uçan şeyler olmasın lütfen. Gerçi klişe hayalleriniz vardır belki bilemem.
(9) 

chatgbt ile neler yapıyorsunuz

IncredibleMau #1549156 
Merak ettim kim ne amaçlarla kullanıyor, ne kadar verim alıyor. Hayatınızda yer etti mi?

Çalıştığım şirket yapılan işin (yazılım) dökümantasyonu konusunda çok hassas. Chatgbt'yi kullanana kadar benim de en çok zorlandığım konuydu. Şu an bu işi komple chatgbt'ye yıktım. Hatta şöyle yaz böyle yaz dememe de gerek kalmıyor, veriyorum örnek kodları, sen oku anla ona göre bir şeyler yaz diyorum. Sonuç o kadar iyi ki, iki sayır kod yazıp 1 sayfa döküman yazmak istiyorum artık. Code commenti komple ona yaptırıyorum falan..

Okuduğunu anlama konusunda inanılmaz başarılı. Çözüm üretme konusunda hala yetersiz malesef. Çok hata yapıyor. Sunduğu çözümü ekstra detaylar vererek iyileştireyim diyorum. Bazen gayet güzel sonuçlar da alıyorum ama çoğu zaman asıl konudan ya çok uzaklaşıyor ya çok hatalı şeyler veriyor.

Siz neler yapıyorsunuz?
(15) 

Müge anlı izlemek

IncredibleMau #1548351 
Film dizi izlemeye ara verdim. YouTube shorttan memelere bakıyorum sık sık. Bir iki yayıncı var bir de denk geldiğim zaman videolarını izlediğim. Bunun dışında izlediğim başka bir şey yok.

Bir de müge anlı var işte. Ara ara zaten izliyordum ama düzenli bir izleyici olmak sizce avam bir şey mi?
(2) 

Silah ruhsatının iptali

IncredibleMau #1547916 
Sağlık muayenesinden geçemediği için ruhsatı yenileyemeyen biri tam olarak ne yapmalıdır?
(2) 

140journos tantra videosu

IncredibleMau #1546105 
Tantrayı daha önce duymuştum ama ne anlama geldiğini bilmiyordum. videoyu izleyince baya şaşırdım. Yanlış anlamadıysam bol bol dokunmalı seks gibi bir şey.

Videoyu izleyen var mı? Suzan hanım ve diğerleri sanki yetişkin bir insanın kelime hazinesi onbeş yaşında bir çocuğa verilmiş de hadi anlat bir şeyler denmiş gibi saçma sapan konuşuyor. Politik sistem diyor, özdeğer diyor, çocuğa zorla yemek yedirmek aslında tecavüzdür diyor.. sanki sorun yeterince dokunmamakmış gibi birbirlerine dokunarak sevişiyorlar bütün o safsatanın ardından. Bir de konuşmaların arasına cinayet haberlerini falan sıkıştırmışlar nası bir alaka kurulduysa..

Gerçek tantra bu mu?
İkinci sorum, bu arkadaşlar polis baskını yemeden toplu sporlarını/faaliyetlerini icra edebiliyorlar mı?
(16) 

Teşhis koyan doktor vs cerrah

IncredibleMau #1545924 
Ekşide 200 bin kazanan doktor başlığına bakıyordum. Alfa ergen ne demiş diyerek şükelaya tıkladım. Benim gözümde doktor cerrahtır demiş biri. Vay cahil bir bölüm dr house bile mi izlemedin şeklinde bir tepki koydum tam ortaya ama emin de olamadım şimdi hangisi daha kıymetli diye. Alfa doktor hangisidir sizin gözünüzde?

Nerem acıyorsa oraya bakan, yerine göre durumuna göre falan gibi politik ılımlı cevaplar vermeyelim lütfen. Dermatolog söker atar, ort. cerrahı ezer geçer gibi keskin cevaplar tercih sebebidir.
(2) 

Kredi kartı limiti ve dövizle maaş

IncredibleMau #1545827 
Dün bloke edilen kartımı açtırmak için bankaya gittim. Limit artışı için çalışanı olduğum yabancı şirketten ne tür belgeler istendiğini sordum. İmza sirküsü, şirketten yazı, tercümeleri falan gibi bir sürü şey söyledi ama mesai bitimi olduğu için biraz salladı sanki.

Prosedür nedir gerçekten bilen var mı? Türkiye'de bir şirket olsaydı gelir belgesi olarak ne talep ederlerdi?
Şu anki limit yetiyor gerçi ama olası bir durum için hazırda bulunsun istedim.
(5) 

Mikrodalga fırında buz çözme

IncredibleMau #1545564 
Googleda bakayım dedim ama her zamanki gibi haber sitesi çöplüğü, çerez kabul et vs derken ihtiyacım olmayan kırk tane şeye maruz kaldım.

Samsung marka mikrodalga fırın var. İki çevirme anahtarı var biri ısı diğeri dakika ayarı için. Yüzde otuz ayarda buz çözmek lazımmış ama öyle bir ayarı yok bunun.

Fotoğraf ekledim gerçi. Buz çözme için hangi ayarı kullanmak lazım?

Teşekkürler.

www.hizliresim.com
(9) 

Pasaporta telefon kayıt etmek ve adli durumlar

IncredibleMau #1543637 
Çok samimi olduğum eski müdürüm yurtdışından gelirken iphone 14 getir dedi. teslim tarihi aylar sonrası olduğu için ve benim uçuş tarihime yetişmediği için 14 değil 13 getireyim dedim, o şekilde anlaştık. haliyle benim pasaportuma kaydedilecek. yalnız şöyle bir şey var, geçen sene emekli olduğu için hem canı sıkılıyor hem de çorba parası çıkacağını bilse sırf iş olsun diye telefonu götürüp satacak biri.

birinci sorum: telefonu şayet satarsa, ki kesin satacak, çalınma vs gibi bir şey olursa telefonun benim pasaportuma kayıtlı olması beni nasıl etkiler?

ikinci sorum: kendi telefonum bozulmak üzere olduğu için benim de yeni bir telefona ihtiyacım vardı, laf arasında konuşulmadı bu. beklemek istemediğim için samsung alırım diye düşünmüştüm ama geçen mağazaları dolaşırken bir tanesi depoya 1 saat önce iphone 14 geldiğini söyledi. sadece 1 tane vardı zaten, ben de kendime aldım. soru şu: benim müdürün yerine kendinizi koysanız, bu yaptığıma bencilce der misiniz?
(5) 

Spotify mobildeki önerilen şarkılar özelliği

IncredibleMau #1543557 
Mobilde beğenilen şarkılar penceresinin üstünde artı ile önerilen şarkıları görebiliyoruz. o listeden bir şarkıya tıklayınca şarkının tam ortasından ya da en çok dinlenen bölümünden oynatıyor. ve o şarkıyı beğenilene ekleyince önerilenlerden silip yerine 3 şarkı daha koyuyor. melodik olarak çok benzer şarkıları getirdiği için masaüstünden girip bir liste yapayım dedim ama ne masaüstü uygulamasında ne web sürümünde bunu bulamadım.

tıklamadığım yer kalmadı ama bulamadım. gözümden mi kaçıyor bir şey?
(3) 

eSim ile çift hat kullanımı

IncredibleMau #1543226 
Bu teknolojinin varlığından daha dün haberim oldu. Biri türkiye diğeri yabancı olmak üzere iki sim kartım var. Her ikisini de aktif olarak kullanabilmem hayati derecede önemli.

Türkiye hattımın geçici ya da kalıcı devre dışı kalması vs gibi bir durumda tr'deki banka hesaplarıma ulaşamam ve tr dışında olacağım için şubeye gitme gibi bir durum oluşursa mağdur olurum. Aynı şey yabancı hattıma olursa daha beter şeyler yaşanır.

Soruya gelecek olursam, eSim fiziksel olan sim kart ile tamamen aynı şey mi? Fiziksel kartlara kıyasla sorun yaşama ihtimalim yine de var mı? Roaming fiziksel kartta nasıl çalışıyorsa esim'de de öyle çalışır diyebilir miyiz?

internetsiz kalmakla ilgili kötü tecrübelerim olduğu için ciddiye alıyorum biraz bu meseleyi.
(18) 

Ekşiduyuru'dan kimseyle flört ettiniz mi

IncredibleMau #1543140 
Az evvelki duyuruya kaynak yapayım dedim. tanışıp flört ettiğiniz, sevgili olduğunuz ya da evlendiğiniz kişiler oldu mu? evet çoğul.

Hayırsa eğer; siz değil ama bildiğiniz var mı tanışan eden, takılan, ciddi düşünen ya da önce takılalım sonra bakarız diyen kimseler?
(2) 

gibi 7. bölüm saat kaçta yayınlanacak

IncredibleMau #1543076 
Yayın tarihleri hep cumaya denk geliyor ama bi ihtimal perşembe gecesi mi yayınlanıyordu diye şüphelendim.

Kaçta yayınlanıyor?
(21) 

Açık görüşlü insan kimdir

IncredibleMau #1542000 
Aşağıdaki duyuruda görünce aklıma geldi. Kimdir açık görüşlü insan sizin için? Öyle uzun uzun açıklamalı değil de, tek bir cümlesinden, davranışından ya da giyim kuşamından hareketle biri size açık görüşlü olduğunu düşündürecek olsaydı eğer bu ne olurdu?
(8) 

Dalgınlıkla yapılan saçmalık

IncredibleMau #1540893 
Yaşadığım binanın dış kapı girişinde oturulabilecek bir yükselti var. Hemen üstünde de şifre paneli var. Marketten dönerken binanın üst katlarında oturan meymenetsiz, selam vermemek içn yüzünü çeviren adamın orada oturduğunu gördüm. Pardon deyip bir elimle şifre paneline uzandım ama öteki elimle de bilinçsiz bir şekilde adamın kafasını tutup aşağı doğru bastırdım. Sanki şifreyi girerken adamın başına bir zarar gelebilirmiş gibi. Normalde bunu üst dolap kapağı açarken yakınımdakinin kafasına çarpmasın diye ya da uzaktaysa bile biraz da şaka olsun diye yaparım tanıdığım insanlara. Herhalde ben farkına varmadan bi kas hafızası oluştu.

Adam haliyle şok oldu. İşin tuhafı asansöre binene kadar yaptığım şeyin saçmalığının farkına varamadım.

Kendi utancına bir başkasını fiziken bu kadar dahil edince bi tuhaf oluyor insan. Saatler geçti hala aklımdan çıkmıyor nasıl böyle bir şey yapabildiğim.

Var mı sizin de rezil anlarınız? Çok iyi gelir şu an.
(6) 

türk ehliyetiyle avrupa'dan türkiye'ye gelmek

IncredibleMau #1539986 
şu an portekiz'de yaşıyorum. geçen seneden beri türk ehliyeti portekiz'de değişime gerek olmadan kullanılabiliyor. değişim işlemi de çok uzun sürdüğü için uğraşmadım ben de. bu iznin sadece portekiz sınırları içinde geçerli olduğu resmi sitede açıkça yazıyor.

arabayla türkiye'ye gelmek istersem ara ülkelerde başıma ne gelir? herhangi bir kontrolde pasaportla birlikte oturum kartını da verince türk ehliyeti çok sırıtacak. ama araç ruhsatı benim üstüme, demek ki türk ehliyetiyle portekiz'de araç alabilmişim, bunu kullanabilmişim. polisin gözünden bakmaya çalışıyorum olaya.

var mı bi fikriniz?
(5) 

Greencarda başvuranlar

IncredibleMau #1539235 
Kimler başvurdu? Ne diyosunuz çıkar mı bu kez? Hayalini kuruyo musunuz şu şu elyalete taşınır, ucuz güzel bir araba alır bir süre gezerim sonra iş bakarım falan gibi?

Tası tarağı toplayıp bir kez taşındım şu ana kadar. Heyecanı kalmadı artık. Yeni heyecanlar lazım. Şansım bu kez yaver gidecekmiş gibi hissediyorum.
(4) 

Yeni iş ve verilecek ekipmanlar

IncredibleMau #1527626 
İki hafta sonra frontend developer olarak remote şekilde çalışmaya başlayacağım. Gelecek hafta ekipmanları almak için ofise gideceğim. İletişimde olduğum kişi dell marka laptop ve welcome kit falan verileceğini söyledi.

Benim beklentim harici bir de monitör verilmesi ama maillerde öyle bir şey geçmiyor. Sorduğumda da öğrenir haber veririm demişti ama arada kaynadı. Ben de çok üstüne düşmedim.

Normalde verilmesi lazım değil mi? Ofiste çalışıyor olsam mutlaka verirlerdi çünkü zaruri bir ihtiyaç.

Vermezlerse mecbur kendim alıcam ama merak ettim, remote çalışmaya başlayanlar ne tür ekipmanlar alır genelde?

Teşekkürler.
(6) 

Aktarmalı uçuşta aktarma noktasında inmek

IncredibleMau #1527495 
Böyle bir ucuz bilet yöntemi varmış yeni öğrendim. Amsterdam brezilya uçuşunda aktarma noktası lizbon. Ben de lizbona gitmek istiyorum zaten. El bagajı haricinde bir şeyim yok. Online checkin yapacağım için çantamı alıp direkt uçağa binicem.

Sürpriz bir şey çıkar mı karşıma? Bilmem gereken bir şey?
(10) 

E sigara ve öksürme

IncredibleMau #1527410 
5 gün önce kesin bir kararla tütünü bırakıp e sigaraya başladım. tek dal sigara da içmedim o günden beri. Yalnız dün ve bugün öksürük yapmaya başladı. Puff sayaca göre 400-500 çekiyorum bütün gün. Baya fazla farkındayım. Nargile gibi değil sigara içimi kullanıyorum bu arada.

Öksürük yapması normal mi? Bir de ben sigarayı sanki komple bırakmışım gibi bir tazelenme hissi bekliyodum, nefesimin biraz açılması dışında öyle çok büyük bir fark gözlemlemedim.

Sizde neler değişti e sigara sonrasında? Daha iyi koku, tat alma vs?

Ek: voopoo drag x, 15W, hazır coil ve karpuz aroması.

diana ankudinova benzeri sesler

IncredibleMau #1522896 
boru gibi sesi olan kadın veya erkek başka kimler var bildiğiniz?

bilmeyen için: www.youtube.com
(10) 

Have a good rest and logos work ;)

IncredibleMau #1522040 
Yazılım işi mülakatından sonra exercise verdiler bitirmem için. Exercise için belirtilen maddelerden birinde tutarsızlık vardı ben de dün gece "mesajı yarın sabah görür cevaplar" diye düşünerek mesaj attım. Meğer uyanıkmış, açıkladı maddeyi. Ben de cevaben "ha öyle mi tamam, öteki maddeyi okuyunca kafam karıştı" diyerek teşekkür ettim ve hemen ardından kafa karıştıran öteki madde numarasını yazdım. Açıklama bekler gibi yazmadım ama, sadece iliştirdim altına.

"Kafana takılan başka bir şey olursa mutlaka ulaş bana" dedikten sonra başlıktaki mesajı gönderdi.

Bağlamı biraz anlattım ki "logos work" belki bir yere oturur. Sorum da bu. Ne demek logos work? Tasarımla alakalı hiçbir şey konuşulmadı, gündemde tasarım yok zaten.
(3) 

Uçak bagajında saç spreyi

IncredibleMau #1519095 
Bütün uçak seyahatlerimi arkamda mutlaka bir saç spreyi bir de deodorant bırakarak yapıyorum. Sırf riske girmemek için. Bir kez orta boy çantamda taşıdığım saç spreyini (tahmin ediyorum) kabin bagajı zannettikleri için aldılar. Ben de artık yanıma almıyorum gazlı şeyler.

Yarın yine uçuşum var ve bavulumu 400ml lik 2 tüp saç spreyiyle 25kg'ye tamamlayabiliyorum. Önemli bir ayrıntı mı bilmiyorum amsterdam'dan kalkacak uçak. Yalnız bu kez risk biraz büyük çünkü bavulu bütün ağırlığımı kullanarak anca kapatabiliyorum. Olur da açtırırlarsa havaalanında rezillik çıkar.

Alayım mı yanıma bu spreyleri? Bir ihtimal açtırırlar mı?

Not: Saç spreyi merakım kokoşluktan değil, saçlarım hem biraz uzun hem pamuk gibi yumuşak olduğu için en ufak esintide dağılıyor. Mecburen kullanıyorum.
(1) 

Bir diş macunu vardı

IncredibleMau #1519063 
"Noluyo ya" YouTube kanalında bi ara ceyda bir diş macunundan bahsetmişti. Tek kullanımda bile çok çabuk beyazlatıyor falan gibi anlatıyodu ama reklam amaçlı da değildi. Ne videoyu ne de diş macunun markasını hatırlayamadım.

Bilen var mı?
(9) 

izleyeceğiniz filmi nasıl seçiyorsunuz?

IncredibleMau #1516342 
Canınız sıkıldı, bugün film izleme gününüz, güzel bir film bulup izlemek istiyorsunuz. Mutlaka yeni bir film olacak diye bir kaide yok. Eskiden izleyip sevdiğiniz filmi tekrar izlemek isteyebilirsiniz diyelim. Ama henüz ortada bir film yok.

O filmi nasıl buluyorsunuz? Yeni bir filmse eğer hangi siteden araştırıyorsunuz? Yorumları önemsiyor musunuz?

Netflix'ten rastgele film seçenler duyuruyu pas geçebilir. Seçici arkadaşların formüllerini merak ediyorum ben.

ek : bir de tavsiye edeceğiniz bir film var mı?
(3) 

ukrayna-rusya savaşı yayın önerisi

IncredibleMau #1515066 
kaç gündür o kanal senin bu kanal benim strateji dehalarını izliyorum ve yoruldum. yok rus ayısı, yok satranç hamlesi.. papağan gibi aynı şeyleri tekrarlıyolar. Bizim tartışma programlarındaki lafı konuğa verip 5 saat gevelemesini dinleme olayından çok irrite oldum.

Kimleri takip ediyosunuz? Adam akıllı üstüne çalışılmış analizler görmek istiyorum artık.
(13) 

Baş ağrısı anketi

IncredibleMau #1514871 
1- Başınız ne sıklıkla ağrıyor?
2- Düzenli olarak kullandığınız ağrı kesiciler var mı? Hangileri?
3- Baş ağrısı için tedavi gördünüz mü hiç? Nasıl bir tedaviydi?
4- İlaç dışında baş ağrınıza iyi gelen ne var?
5- yakın çevrenizde düzenli baş ağrısı çeken tanıdığınız kaç kişi var?

Kendimi bildim bileli haftanın mutlaka 1 günü başım ağrır. Yataklara düşürecek kadar şiddetli bir ağrı değil ama hiçbir şeyden keyif aldırmayacak kadar da etkili. Kendi ailem dışında çevremdeki insanların baş ağrısı olayına çok uzak olduğunu fark ettim. Hayatında hiç baş ağrısı çekmediğini iddaa eden insanlar bile tanıdım. Sigara kullanan biri olarak sigarayı yanında taşımak nasıl normal bişeyse, uzun yolda, seyahatte vs. ağrı kesici taşımak da o kadar normal geliyor bana.

Merak ettim kim ne durumda diye.
(4) 

ab d tipi vize bir başka ab ülkesine seyahat

IncredibleMau #1513865 
Nisan sonunda oturuma çevireceğim portekiz d tipi vizem var. 1.5 aydır hollandadayım. şu an burada yasal bir şekilde mi kalıyorum hala bilmiyorum. portekizden hollandaya gelirken pasaport kontrol olmadığı için haliyle şüphemi giderecek bir kontrolden geçmedim. sık sık almanya sınırına geçiyorum. sınırda bir kez polis çevirdi ama onda da pasaportun neresine bakacağını dahi bilmediği için "belki konuya hakim değildi" diyerek yine şüphemi gideremedim.

bunu şu sebeple soruyorum. abimin eski hollanda oturum vizelerinde "hollanda d vizesi + schengen" gibi bir ibare var. benim vizede öyle bişey yok. +schengen ibaresi kafamı karıştırıyor. portekiz vizesine başvururken tek giriş belirttiğim için acaba multi giriş yapsaydım, diğer ab ülkelerinde mantıklı bir gerekçeyle gitmem gerektiğini de belirtseydim benim vizemde de +schengen ibaresi olacak mıydı ve endişesiz gidip gelebilecek miydim diye düşünüyorum.

Olay aslında gidip gelebilmem değil çünkü kontrol olmadığı için zaten gidip gelebiliyorum. ama almanya sınırından geçerken sürekli diken üstündeyim polis çevirir de problem çıkarır diye.

fikri olan var mı?
(1) 

Outlook kurulumu ve eşitleme

IncredibleMau #1506627 
Outlook masaüstü programına @outlook.com hesabı eklenecek. Yalnız ben istiyorum ki kurulumdan sonra eski mailleri eşitlemesin. Sadece yeni gelen mailleri veri dosyasına işlesin.

Bu pop/imap ile mi ilgili yoksa kurulumda karşıma böyle bir pencere çıkacak mı? Birkaç kez kurmuştum ama hatırlayamadım.
(1) 

VodafoneNet - hizmetiniz internet erişimine kısıtlanmıştır

IncredibleMau #1506144 
Gelen sms'e göre sözleşme ve kimlik belgeleri onlara ulaşmadığı için ev internetini kapatmışlar. Yaklaşık 1 senedir kullanılıyor bu internet. Hat yeni açılmadı yani.

Hat sahibi ben değilim, kendisi yurtdışında. Kimlik fotokopileri ve durumu anlatan bi dilekçeyle şubeye gidebileceğimi söylüyor müşteri hizmetleri ama belli ki süründürecekler.

Hem hizmet vermeyip hem üstüne fatura keserse -ki öyle olacak, benim hattı cayma bedeli ödemeden kapatma gibi bir yasal hakkım olmaz mı?

Amacım sorunu çözmek değil tam tersine problem çıkarmak. Kendi canımı sıkmadan bu arkadaşlara nasıl bir zahmet verebilirim?

Facebook marketplace mesaj gönderememe

IncredibleMau #1505107 
Facebook marketplace'te yabancı ülkelerin ilanlarına mesaj atamıyorum. "Bu kişiye mesaj gönderemezsiniz, daha sonra tekrar deneyin" gibi bir hata veriyor. Aylar önce de böyleydi hala böyle. Enteresan olan, mesaj göndermeye çalıştığım 20 kişiden 2 ya da 3'ünde bu hatayı vermedi, mesaj ulaştı.

Lokasyonu değiştirdim, yerel saati bile o ülkeye göre ayarladım ve hatta bi ihtimal ihlal falan yapmışımdır belki diyerek yeni bir hesap açıp öyle de denedim ama nafile.

Niye olabilir bu? Daha neyi deneyeyim?
(5) 

Yurtdışına taşınırken götürülecek şeyler

IncredibleMau #1504799 
Kıyafet ayakkabı vs. gibi şeyler değil de, taşındıktan sonra "keşke türkiye'deyken yapsaydım bu işi, alsaydım şu şeyi" dediğiniz neler var? Vekalet vermek mesela çok önemli olmasına rağmen geçen gün aklıma gelmese unutacağım bir şeydi.

Diplomalar, sertifikalar haricinde doğum belgesi vs gibi aslında konsolosluklardan da alınabilecek ama türkiye'deyken almanın/yapmanın daha kolay olduğu neler geliyor aklınıza?
(7) 

kimseye etmem şikayet

IncredibleMau #1503945 
radyodan dinlemiştim galiba. erkek söylüyor. youtube'dan bi sürü kişiden dinledim ama hiçbiri o ses değildi.

kimler söyledi bu şarkıyı? kim güzel söylüyor?

bonus soru: şarkı söylemek mi, şarkı okumak mı?
(6) 

Şahıs şirketi minimum aylık giderleri

IncredibleMau #1502420 
Aslında internette araştırma yaptım biraz ama denk geldiğim sayfaların çoğu danışmanlık/aracı firmalar olduğu için kağıt kürek kalemleri sıralanmış.

Fatura kesmeyen, hiçbir faaliyeti olmayan bir şahıs şirketinin ya da ltd'nin minimum aylık giderleri ne olur merak ediyorum.

Teşekkürler.

not : şirketi adresi olarak ev adresinin gösterildiğini varsayalım.
not2 : faaliyet alanının dijital olduğunu da varsayalım.
(5) 

Evden kaçan ev kedisi

IncredibleMau #1496143 
Dışarıda hiç yaşamamış ev kedisi evden kaçarsa dışarıda akıbeti ne olur? Hayvan sonuçta içgüdüleri var, ne yapacağını bilir o diyerek teselli ediyorum bir yakınımı ama kendim de çok inanmadım buna.

Döner mi bir gün? Sağlığı sıhhati yerinde midir sizce?
(1) 

Stillwater - spoiler soru

IncredibleMau #1494184 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Anladığım kadarıyla Linayı Billin kızı kıskandığı için öldürmüş. Arap çocuktan da kolye karşılığında cesedi evden çıkarması için yardım istemiş.

Polis nasıl oldu da çocuğun bodrumda olacağını bilerek Bill'i buldu?

Çocuğu bodrumdan fransız kadın çıkarıp salmış gibi. Dna testi için yardım eden adam ne diye bodrumu görmek istedi? Çocuğu bulsa napacaktı? Bunun için para almadı ki, ona ne?

İzlerken salata yiyordum, bişeyleri kaçırdım mı acaba
(17) 

Uyurken diş sıkmak - Anket

IncredibleMau #1493657 
Uyurken diş sıkma yoğunluğuna 5 üzerinden kaç puan verirsiniz?
0 - sıkmıyorum, çenem rahat.
5 - çok sıkıyorum, gıcırdıyor.

Gün içinde diş sıkıyor musunuz farkında olmadan? Evet ya da hayır. Evetse eğer yoğunluğu nedir?
(2) 

Upwork exchange rate

IncredibleMau #1486264 
Upwork TRY ödeme yaparken exchange rate'i 8.4300 gösteriyor. Bu ne alaka? Niye bu kadar düşük?

TRY ödeme almak başlı başına salaklıkmış zaten yeni fark ettim. Acemilik etmişim.
(4) 

En sevdiğiniz akıllı telefon özellikleri

IncredibleMau #1471028 
Uyku modu denen şeyi ilk defa geçen aydan beri kullanıyorum. Bildirim sesiyle, titremeyle uykum bölünmüyor, alarm saatiyle uyumlu hale getirebiliyorum falan.. çok acayip bişey. Birkaç saat evvel whatsapp'ın "özel bildirimler" özelliğini de kullanmaya başladım. Mesajını görmek için zahmet edip telefonu elime almayacağım kişilere ayrı ses atadım, hızlı cevap vermek istediklerime ayrı.. hayata karşı kendimi daha güçlü hissediyorum.

Sizin kullandığınız, sevdiğiniz, çok pratik bulduğunuz neler var? App olabilir, telefonun bir özelliği olabilir..
(8) 

css flexbox layout

IncredibleMau #1466911 
Grid kullanmadan flex ile görseldeki layoutu sağlamak mümkün mü? Cardları kapsayıcıya koymak istemiyorum. Ne yaptıysam Card3'ü Card2'nin altına getiremedim. Card1'in altına geliyor hep.

Denemedim ama grid ile mutlaka daha kolaydır. flexbox ile nasıl yapılır bunu merak ediyorum.

prnt.sc
(8) 

Soluğu birinde almak

IncredibleMau #1463412 
i got home in no time flat.

Şu deyimi başlıktaki cümleye nasıl uyarlarız? "Soluğu sende aldım, soluğu onda aldım" gibi.
(6) 

Interstellar hk. --spoiler içerir--

IncredibleMau #1460388 
Cooper ne ara brand ve edmund arasında bi ilişki olduğunu anladı? Her izleyişimde bu kez dikkatli izleyecem diyorum her seferinde unutuyorum.
(2) 

Dribbble tasarımları

IncredibleMau #1459298 
Themeforest'ta real estate ui templatelere bakıyorum. Dribbble ile kıyaslayınca baya çöp kalıyor. hem dribbble kalitesinde hem themeforest fiyatında psd/figma tasarımlar bulabileceğim siteler var mı?

not : asıl aradığım real estate tasarımlar değil. örnekteki gibi solda liste sağda map olacak şekilde, airbnb'ye benzer tasarımlar.

dribbble.com
(8) 

Film/dizi arşivi için HDD tavsiyesi

IncredibleMau #1456900 
Eve fiber internet alınca internet hızı sorun olmaktan çıktı, depolamayı dert etmeye başladım artık. Yüksek çözünürlüklü dizi film arşivi yapmak istiyorum ama yarın bir gün media playera bağladığım zaman aktarım hızı filmin akışını etkilemesin, tak çalıştır kullanabileyim istiyorum. En ucuz ssd ile bu hesapları yapmama gerek kalmıyor ama maliyeti yüksek oluyor.

Veri okuma yazma hızı minimum ne olmalı hdd'nin? Hangi marka, ürünü tavsiye edersiniz?
(3) 

Kırık monitör ekranı ve garip görüntüler

IncredibleMau #1451778 
Geçen 43" monitör aldım ama biraz haşin davrandığım için köşeden kırmışım.

10 dakika öncesine kadar kırık alanı kullanamamak dışında sorun yoktu ama şimdi videodaki gibi bir durum var. Neye işaret bu? kırığı sineye çektim idare ediyodum ama yakında kullanılmaz hale gelir mi? Yüzüme falan patlamaz değil mi?


streamable.com
(4) 

Laptop - Monitör mini displayport

IncredibleMau #1450250 
Laptobumda Mini DisplayPort 1.2a çıkışı var. Alacağım monitörün speclerinde ikisi de 1.2 olmak üzere birisi mini (input mini) diğeri normal displayport girişleri var.

Displayport kablolara bakıyorum internetten, 1.2 de var 1.4 de, iki ucu mini olan da var, bir ucu mini diğeri normal olan da..

Monitör UHD. Benim hangi kabloya ihtiyacım var?
(4) 

Türkiye il ilçe koordinat datası

IncredibleMau #1440330 
Açık kaynak olarak en geniş dataya nereden ulaşabilirim? Github'dan birkaçına baktım, biri işime yarıyor ama daha geniş bir data vardır belki diyerek sorayım dedim.
(3) 

Market çalışanlarını şikayet etmek

IncredibleMau #1437596 
Zincir marketlerden biri dibimize bir şube açtı. Bu şube açıldığından beri çok nezih olan sokak bir anda her gün birilerinin tartıştığı, yüksek konuşmaların yapıldığı bir yer oldu. Şimdi baktım yine sesler geliyor. Şube çalışanı kızlar bağır çağır sokakta tartışıyor. Küfür yok, çirkeflik yok ama bağır çağır işte..

Gidip tatlı dille uyarmak çözüm olmayacak biliyorum o yüzden bunu pas geçtim.

Şimdi ben istiyorum ki bu arkadaşlar kendilerine bi çeki düzen versinler. Genel merkezine bi mail atabilirim. Hiç sallamayabilirler ya da çok ciddiye alıp işinden edebilirler elemanları. Ben tabii ki kimsenin işinden olmasını istemem. Marketçilikte nasıl oluyor bu işler bilmiyorum. Ne yapayım?
(2) 

4k laptop

IncredibleMau #1424736 
Laptopumu satıp yeni bir tane almak istiyorum. Şu anki full hd. 15" 4k almak istiyorum ama yanlış mı yapıyorum emin değilim. Baktığım markalar belli, model önerisinden ziyade full hd'den 4k'ya yada 2k'dan 4k'ya geçenlerin deneyimlerini merak ediyorum.

Tavsiye eder misiniz? Sorun yaşadınız mı?
1

mobil görünümden çık