(2) 

KYK borcumu ödeyemiyorum

nickimin hakkini veremedim #1369298 
merhaba,

bu ay kyk ödemem başladı. ziraat bankası'nın atmlerinde ilgili menüyü bulamadım öncelikle. şubeye gittim tc kimlik no ile yatırmak için vezneden almıyoruz, internetten öde dediler. e devlette borcu sorguladığım sayfada online ödeme yapmak için bir buton yok.

en son: kyk.ziraatbank.com.tr

bu sitede sorguladım "fatura bulunamadı" diyor. e-devlette de borcum gözüküyor normal şekilde. ne yapmalıyım sizce? resmen durduk yere faiz işleyecek.
(4) 

Saatten anlayan duyurucular

nickimin hakkini veremedim #1368240 
Bir saat almayı düşünüyorum ikinci el, seiko presage modeli. Bunun rolex gibi replikasi yoktur değil mi? Bu saatin replikasini yapmaya tenezzül etmezler zaten pahalı bir saat değil diye düşündüm, doğru mu düşündüm?

Teşekkürler
(1) 

Toefl için özel ders

nickimin hakkini veremedim #1366868 
İyi geceler,

İzmitte önereceğiniz hoca varsa çok makbule geçer. İnternetteki kaynaklar yeterli gözüküyor ama ben kimyamin uyustugu bir hocayla çok daha keyifli ve hızlı öğreniyorum.
(3) 

Üç vardiya çalıştırılan personelin

nickimin hakkini veremedim #1366060 
Gece vardiyasında eve bırakılma gibi bir hakkı var mı? Yani böyle yasal bir düzenleme var mı? Organize sanayi bölgesinde bir kişiyi 16-00 çalıştırıp şehir merkezine toplu taşımanin çalışmadığı bir saatte bırakmak yasal mı? Çalışanın o saatten sonra evine ulaşması için taksiye binmekten başka çaresi yok, taksi ücretini şirkete ibraz etse alabilir mi?
(5) 

Göz seğirmesi

nickimin hakkini veremedim #1344023 
Merhaba,

Sol gözümün altı üç gündür durmaksızın segiriyor. Neden olabilir bu acaba geçer geçer dedim geçmedi, insanın canını sıkıyor. 27 yaşındayım göz tansiyonu falan olmaz diye düşünüyorum ama hekime gitmeli mi sizce?
(3) 

Kitaptan KDV alınmaması

nickimin hakkini veremedim #1338158 
Böyle bir haber dolaşıyor internette, fiyatlara yansır mi sizce kitap sipariş etmiyorum bu yüzden.
(1) 

soner yalçın'ın şu yazıda bahsettiği

nickimin hakkini veremedim #1329860 
zaman gazetesi sayılarına ulaşmak mümkün mü? akpli birisine göstereceğim al sana hüseyin gülerce diye.

www.sozcu.com.tr
(4) 

Sabiha gökçen'e yakın avm

nickimin hakkini veremedim #1328775 
toplu taşıma kullanacağım başlangıç noktam: Kartal metro.

Havaalanında birisini karşılayacağım da öncesinde yarım saat mesafede tek araçla gidilebilen avm varsa gider gezerim. bi şeyler yerim, d&r varsa kitapları kurcalarım. öyle bi yer arıyorum var mıdır sabiha'ya yakın güzel avm bilen?

teşekkür ederim.
(1) 

Yeni kimlik için

nickimin hakkini veremedim #1326604 
Geçen sene pasaport alırken çektirdiğim fotoğraflardan versem olur mu? Orada kendileri mi çekiyor? Yoksa kullanabiliyor muyuz bunları?

Teşekkürler
(2) 

ödenmemiş google ads borcu

nickimin hakkini veremedim #1321013 
200 küsür lira borcum varmış gugıl mail atmış, çok saçma geldi bana ama bakıyorum baya resmi mail, atılan mail içinde yönlendirdiği bir link yok bi şey yok. ciddi ciddi borcum mu varmış benim? hiç kullanmadım gugıl adsense şeysini nerden oldu bu?
(23) 

banyonuzda saat var mı?

nickimin hakkini veremedim #1320200 
soru başlıkta.

geçen gün misafirlikte gördüm. klozete oturup düşüncelere dalmıştım bir de baktım saat var. ilk defa banyosunda saat olan bir ev gördüm de garip geldi sizde de var mı?
(1) 

haritada bir şeyler listelemek

nickimin hakkini veremedim #1316611 
merhaba,

avm diye aratıp belli bir bölgeye bakmak istiyorum ama tabak çanak satan evkur vari yerler de çıkıyor mesela. ben istiyorum ki büyük avmler çıksın bölgedeki bunu hangi siteden nerden yapabilirim bilen var mı?
(1) 

boku no hero academia'nın yeni sezonu

nickimin hakkini veremedim #1312693 
ne zaman başlayacak bilen var mı?
(1) 

edebiyatseverlere bir soru

nickimin hakkini veremedim #1306123 
batı/garp cephesinde yeni bir şey yok sizce hangi çevirmenden okunmalı? burhan arpad mı behçet necatigil mi? everest ikisini de basmış.
(2) 

infinity war malum ortamlara ne zaman düşer?

nickimin hakkini veremedim #1290845 
sb.

vizyona girdiği vakit dublajlı versiyonu izlemiştim. bulunduğum şehirde altyazılı yoktu. şimdi orjinal dilinde izleyeyim diyorum. ne zaman düşer sizce kaliteli versiyonu?
(1) 

Dizi indirme uygulaması

nickimin hakkini veremedim #1271335 
Merhaba

Google playde böyle bir şey var mıdır? Birkaç bölüm yabancı dizi indirip WiFi bulamadığım zaman izlemek üzere saklamak istiyorum. Güvenilir de olursa tadından yenmez. İngilizce altyazili da olur.

Teşekkürler.
(2) 

Psikiyatriden hava değişimi almak

nickimin hakkini veremedim #1264313 
İyi geceler,

Askerde ölümlü bir kazaya şahit oldum bir arkadaşımı kaybettim. Biraz uzaklaşmak istiyorum izne çıkıp sevk alacağım sonra da psikiyatriden durumu anlatıp rapor istemeyi düşünüyorum. Olur da verirlerse rdm olur muyum? Ya da psikiyatriden rapor almak sicilime işler de ilerde karşıma çıkar mı acaba? Böyle yapmayıp beni daha önceden ameliyat eden bir dahiliye uzmanından falan mı rica edeyim yoksa?

Teşekkürler şimdiden. (tikler gecikebilir telefon kullanimimiz çok çok sınırlı)
(3) 

çokonat'ın içi

nickimin hakkini veremedim #1244497 
hanımlar beyler, dışı da güzel ama ben asıl içini gofretini seviyorum. bunu bi şekilde bulma şansımız yok mudur? dışını sıyırıcam diye ellerim kirleniyor, insan içinde de yenmiyor zaten öyle dışını sıyırmalı. doğrudan çikolatasız fındıksız, iç gofretini alma imkanı var mı?
(4) 

justice league mi aile arasında mı?

nickimin hakkini veremedim #1244255 
hangi filme gidelim sizce. teşekkürler.
(2) 

yıpranmış banknot

nickimin hakkini veremedim #1237074 
alışveriş yaparken para üstü olarak yıpranmış banknot verilince ben çok uyuz oluyorum. değiştirmelerini istiyorum.

bu hareket çok hanım evladıymışım gibi karşılanıyor, kasiyer ve sırada bekleyenler garipsiyor falan. çok mu absürt bir şey sizce?

elime geçince hemen harcamak istiyorum bir de bunları ben cüzdanda muhafaza ediyorum paraları dikkatli kullanıyorum ama millet nasıl başarıyorsa yepisyeni paraların anasını ağlatmış sinir oluyorum.
(6) 

atatürk bugün yaşasaydı

nickimin hakkini veremedim #1235194 
nasıl giyinirdi? kendisi acayip şık bir insan. giydiği takımları, elbiseleri tasarladığını da biliyoruz. dönemin modasına uygun.

peki bugün yaşasa atatürk kısa paçalı pantolon giyer miydi mesela orman çiftliği ziyaretine giderken? yoksa değişik renkleri mi denerdi? nasıl giyinirdi sizce?

giydiği her şeyi kendine yakıştıran, karizmatik bir adam olarak ben günümüzde düşünemiyorum sanki yine öyle karizmatik olmayacakmış gibi geliyor.
(13) 

askerde rahatsızlanmak

nickimin hakkini veremedim #1231109 
iyi geceler,

askerde rahatsızlanan arkadaşlar nasıl muamele gördüğüne dair tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

20 gün kaldı gitmeme dişim ağrımaya başladı. doktor bir sorun da bulamadı 20 yaş dişi olabileceğini düşünüyoruz. yani böyle sancılı bir dönemi askerde geçirmek çok kötü olacaktır diye şubat'a ertelemeyi düşünüyorum.

gömülü dişi aldırmak için izin falan alabilir miyiz, rapor alabilir miyiz? tecrübesi olan ya da fikir yürütecek kişiler yardımcı olursa çok sevinirim. üç gündür yüzümün sağ tarafı uyuşuk gibi, sinirlerim de bozuldu epey.

teşekkürler.
(4) 

haruki murakami ve doğan kitap

nickimin hakkini veremedim #1226378 
bu adamlar her öyküyü ayrı ayrı basıp illüstrasyonla bu fiyatlara kitap satabiliyor mu ya?

www.idefix.com

sayfa sayısı 76. adam s*kmek bu kadar kolay mı? bu iğrenç yayınevinden para verip kitap alan var mı?
(5) 

depo savaşları

nickimin hakkini veremedim #1224408 
merhaba, depo savaşçıları gibi başka program var mı bildiğniz?

antikacılar olur, mezatçılar olur.

teşekkürler.
(2) 

yunanistan vizesi

nickimin hakkini veremedim #1220153 
ortalama kaç günde çıkıyor? benim için bayram sonrası ilk müsait gün 11 eylül, 22 eylül'de uçak biletim var. çek cumh. gibi kastırır mı imkansız mı sizce?

teşekkürler.
(1) 

İthaki - bilimkurgu serisi

nickimin hakkini veremedim #1212602 
İyi geceler,

Elimde henüz okumadığım yaklaşık 40 kitap var. Yani şu an kitap almak çok mantıklı değil ama ithaki'nin bu yakınlarda bastığı seri çok hoşuma gitti.

Almak istemiyorum ama baskısı biter de bulamam diye de korkuyorum, tekrardan basarlar mı sizce yoksa alayım mı birazını? Çok satan isimleri değil de diğerlerini mesela?

Teşekkürler.
(2) 

çizgi roman soruları

nickimin hakkini veremedim #1211215 
iyi geceler,

ben çizgi roman okumak istiyorum ama nerden nasıl başlasam bilemedim. Nereden satın alıyorsunuz bunları, arkabahçe, gerekli şeyler gibi yayıncılar gördüm bunların iyisi kötüsü, pahalısı ucuzu var mı? Mesela "ayrıntı yayınları çok pahalıdır, iletişim de pahalıdır ama çevirileri iyidir, klasiklerde iş bankası bir numaradır hem iyi çeviri hem de uygun fiyat..." gibi önerilerinizi bekliyorum.


Bir de batman okumak istiyoruz mesela hangi seriden nerden nasıl başlanacak? Türkçede doğru düzgün seri yok sen ingilizce al oku derseniz onu nerden alacağım?

Eğer ingilizce alırsam böyle penguen'in, Lombak'ın bir yıllık tüm sayıları bastıkları ciltler gibi çizgi roman bulabilir miyim?

Bir seferde alayım bir seri bir daha uğraşmayayım okuyayım istiyorum çünkü. Batman, örümcek adam, x-men ilk aklıma gelenler.

Bonus soru: shounen jump dergisine abone olmak mümkün mü ingiliççe?

Teşekkürler.
(11) 

bir erkeğin sakallı halini methetmek

nickimin hakkini veremedim #1194289 
kötüdür değil mi?

şahsen kimse sorsam yok yok kesme sana yakışıyor diyor. ama yarın öbür gün iş hayatında muhakkak kesilecek bunlar yani. yani sen çirkinsin yüzünü ne kadar kapatsan o kadar iyi anlamına mı geliyor bu?

gerçek yakışıklı erkekler sakalsız yakışıklı olabilen erkekler diyebilir miyiz şu durumda?

annem bile sakalsız burun kıvırdı ya :(
(3) 

Davutpaşa kampüsü'ne yakın hostel

nickimin hakkini veremedim #1187862 
Cumartesi sabah 8de orda olmam gerekiyor. Bölgeyi hiç bilmiyorum şehir dışından geleceğim. Nerde kalmalıyım cuma gecesi sonraki sabah metroyla falan şıp diye gidebileyim oraya?

Bir de kampüste fen edebiyat fakültesini bulmak kolay mı?
(9) 

YDS sonucumu jpeg şeklinde

nickimin hakkini veremedim #1183984 
yds sonucunu kaydetmem gerekiyor, bi yere başvurmak için. sisteme jpeg olarak falan yüklemek lazım. nasıl yapacağım ben bunu.

laptopta yazdır dedim pdf olarak kaydetme seçeneği yok. windows orjinal değil ondan sanırım.

ekran görüntüsü alayım dedim, sığmıyor, doğrulama kodu altta kalıyor. nasıl elde ederim ben bu belgeyi. jpeg, png falan olarak.
(7) 

tarçınlı su

nickimin hakkini veremedim #1180135 
merhaba,


hani suyun içine geceden maydanoz, nane, çubuk tarçın falan atıp böyle kür mü desem, içecek mi desem bir şeyler hazırlıyorlar ya.

benim bir termosum var dışarda bunun içine böyle şeyler koyup içmek istiyorum ama hiç bilmiyorum öyle sağlıklı karışımları hazırlamayı.

internetten türkçe/ingilizce olur ya da kendi bildiğiniz güzel bir tarif varsa o da olur. bu konuda vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkürler.

reflüm olduğu için çok asitli falan olmaması gerekir diye tahmin ediyorum. dışarda içeceğim için ağır kokan bi şey olmaması da iyi olur. böyle ferah, vücudu temizleyen, metabolizmayı hızlandıran, kullandıktan üç gün sonra mideyi beş gün sonra böbrekleri temizleyen. altı ay sonra ciğerlerimizin içerden bize öpücük yollamasını sağlayacak bir tarif arıyorum.
(4) 

bilgisayardan girdiğim halde

nickimin hakkini veremedim #1178241 
ekşiduyuru mobil sitesi açılıyor. sizde de böyle oluyor mu?
(11) 

Gelmiş geçmiş tüm başbakanlar arasından

nickimin hakkini veremedim #1155239 
Tekrar seçim yapsak, ülkemizde görev yapmış tüm başbakanlar aday olsa, herbiri ayrı parti kursa, hangisi kazanır?

ellinci senenin aydın kişisi, 2023'te yüzüncü senenin de aydın kişisi olabilir diyorum ben.
(3) 

ukrayna'nın aliexpress'i

nickimin hakkini veremedim #1149129 
ebay'i, gittigidiyor'u, hepsiburada'sı...

bu ve bunun gibi siteleri var mı bildiğniz? alfabe farklı olduğu için ben bulamadım.
(4) 

mahalleyi sahiplenen köpekler

nickimin hakkini veremedim #1145967 
gündüz çok iyiler. hava kararınca çete oluyorlar direkt. eve ulaşabileceğim üç alternatif yol var bu gece zor girdim eve on onbeş dakika fazladan yürüdüm oraya gidiyorum havlayan üzerime gelen üç köpek, geri dönüyorum yolu uzatıyorum yine üç dört köpek, en son alternatifte saydım yedi tane köpek vardı. bi amca sopa aldı yerden de hırlaya hırlaya belli bi mesafede beklediler. geçen arabaya havlıyorlar falan anlıyorum da gündüz kuyruk sallayan köpekler gece niye ananı skerim der gibi saldırıyor.


belediye almıyor. napıcaz biz? hava da erken kararıyor, saldırmaz falan demeyin lütfen kalbinizi kırarım. garantisi nerden geliyor bu saldırmazlığın? otuz kiloluk dişleri mişleri olan bi şey üzerime geliyor. saldırmaz deseniz de geçemiyom zaten yanlarından.

yemek vereyim dedim bir ya da iki sene önce eskişehir'de ölen kız aklıma geldi o da çare değil.

ne yapıp bunları kaçırabiliriz mahalleden. tüm gece sesleri kesilmiyor zaten.
(4) 

piyasadaki en iyi kefir hangisi?

nickimin hakkini veremedim #1144319 
soru başlıkta. mayasını bulabileceğimi zannetmiyorum. aramaya başlarım tabii ama hazırını içmeye başlayayım bu arada. teşekkürler.
(4) 

amazon.com ödeme sorunu

nickimin hakkini veremedim #1119171 
iyi geceler,

türkiye'ye kargosu olan bi şey alıyorum, iki farklı kartla denedim ama ödeme yapamıyorum.

ilk tıkladığım anda ödeme başarılı diyor, 20-25 dakika sonra mail geliyor ödemeniz reddedildi şeklinde.

3d secure smsi gelmedi ondan olabilir mi? internetten alışveriş yaparken kullandığım kartlar hep neden böyle oluyor nası çözeriz?

teşekkürler.
(7) 

Badi ve engelli listenizde kaçar kişi var?

nickimin hakkini veremedim #1111478 
Merhaba soru başlıkta. Engelleme kıstaslarınız da varsa nelerdir yazabilirsiniz bonus soru olsun. Özel mesajla sebebiyle birlikte birini engellememi önerebilir bana bir güzellik yapabilirsiniz. Aynı şekilde sebebiyle birlikte badi önerisi de yapabilirsiniz cevaplarda.

Teşekkürler.

Ben başlayayım:
Badi/engelli
87/119
(3) 

internet yavaş mı?

nickimin hakkini veremedim #1097638 
merhaba,

iki üç gündür sayfa yenilerken bile on saat bekliyorum ben. mobil de öyle yavaş. sürekli kopma oluyor. genel mi bu yavaşlık?
(1) 

europa universalis iv

nickimin hakkini veremedim #1094731 
merhaba,

malum steam indirimi var ben bunu aldım. dlc alsam oyunla aynı fiyata iki tane kapsamlı ve güzel dlc var sanırım. almaya değer mi sizce almadan oynasak dandik mi kalır?

bir de medieval total war'dan sonra çok detaylı geldi, oyunu öğrenmek için tavsiye edeceğiniz güzel bi youtube gameplay videosu falan var mı? milyon tane detay var boğuldum valla ama çok da güzel duruyor oyun. alışana kadar uğraşıcam biraz sanırım.
(5) 

biz bitti demeden bitmez

nickimin hakkini veremedim #1092237 
mi acaba?

biz bu maçı kazanarak bitti demedik. ama ne olursa tur atlıyoruz şimdi? takip etmedim güzel, şu herkesin aklına gelen malum karikatür gibi mi? bitti demeden biterbilir mi adlkfjalkdf

öyleyse allah kahretsin böyle futbolu.
(16) 

khaleesi'yi seven var mı?

nickimin hakkini veremedim #1091846 
soru başlıkta. bir de nesini seviyorsunuz? yazarsanız sevinirim.

bence çok cins. yanmaz tava olması dışında bir özelliği yok zaten hep sıkışınca ortalığı ateşe veriyor. oynayan kadın da beceremiyor bence ne zaman çıksa geldi yine tpini s.ktğimin diyorum.
(1) 

bir reçete - iki eczane

nickimin hakkini veremedim #1090671 
iyi günler,

dün gece göğsüm sıkıştı acile gittim. doktora tarif ettik falan buraları atlıyorum. acilde reflü olabilir güzelim sen git bi dahiliyeye görün dediler. randevu gününe kadar da idare etsin diye nexium(40 mg) + antepsin yazmış doktor.

şimdi ben acilden çıktım sabaha karşı, gittim eczaneye öğrenci olduğum halde babamın sigortasında gözükmüyormuşum para vermem gerekiyormuş. ucuz olan ilacı alayım dedim bari. şurubu verdi eczacı. günde 4 defa aç karnına antepsin kullan dedi.

ertesi gün sigorta işlerini hallettim reçeteyle tekrar aldım ama bu sefer bşaka eczaneden. ikinci eczacı günde 3 sefer tok karnına dedi.

ölçek farklılıkları hadi önemli değil de, bu ilaç aç mı tok mu ben hangisine güveneyim şimdi?

teşekkürler.
(5) 

cv hazırlamak

nickimin hakkini veremedim #1082115 
hasbelkader kalantor bir şirketin ik müdürü abiyle iletişime geçildi, kendisi benden cv istedi ki ilgili yerlere referansıylan birlikte verebilsin.

cv ingilizce olacak.

telefonda bir önyazı yaz cv ile beraber dedi. ben yeni mezun düz adamım ne yazabilirim cvde olmayan oraya bilmiyorum?

önyazı dediği şey nedir onu da bilmiyorum(telefonda, yaptıklarını yapabileceklerini abartmadan yaz dedi laf arasında ama yaptıklarımız zaten hep cvde olmuyor mu zaten). bilen var mı? güzel ingiliççe örneği olan var mı? varsa çok güzel olacak üç dört gündür bekletiyorum adamı, ayıb oluyor.
(1) 

sefiller hangi yayınevinden alınmalı?

nickimin hakkini veremedim #1078600 
hangisinin çevirisi daha güzel acaba?

iş bank. - Volkan Yalçıntoklu
iletişim - Cenap Karakaya
oğlak yay. - Birsel Uzma

teşekkürler.
(1) 

elinde ales sorusu olan?

nickimin hakkini veremedim #1078596 
ales'in soruları dijital ortamda derleyip toparlayan var mı acaba?

teşekkürler.
(3) 

bir tablo soruyorum

nickimin hakkini veremedim #1046197 
evet yanlış duymadınız, tablo olduğunu tahmin ettiğim bir resim soruyorum, yeni bi şey de olabilir bilgisayarda yapılmış emin değiilm. cahilim bi yerde gördüm beğendim, adını bilmiyorum.

kızıl saçlı bir adam, sırtı bize dönük. elinde baston/değnek var. dağın tepesinden ileriyi seyrediyor. tam zirvede, bulutların üstünde. karşıki dağlarda jandarma yok. kimin bu tablo?

teşekkürler.
(4) 

kabin valizi

nickimin hakkini veremedim #1045944 
iyi geceler,

pegasusla yurtdışına gidecğim, 20 kilo valiz + 8 kilo kabin valizi hakkımız var. kısa süreli gidiyorum kabin valizi yetecek ama içi 8 kiloyu kesin aşar.

ölçüleri küçük olduğu için kabine alırlar mı? başka bagaj vermeyeceğim aşağıya. 20 kiloyu küçük ölçü olduğu için içeri alabilir miyim yani?

vaktim az da bavul beklemek istemiyorum. teşekkürler.
(1) 

hesap döküm belgesi

nickimin hakkini veremedim #1039173 
iyi geceler,

vizeye başvuru yapmak için hesap dökümünü ibraz etmek gerekiyor. bu belgeyi kendi bankamızın herhangi bir şubesinden alabilir miyiz? çünkü hesabı açtırdığım şube çok uzak ve vize başrusu için randevum perşembe. tırstım şimdi.
(2) 

Çamaşır makinesinin kapağı açılmıyor

nickimin hakkini veremedim #1038740 
markası LG. kurutma özelliği var. onu açtık, 2 saattir kurutup kilidini açamadı. tam kurutma seçeneği de seçilmedi üstelik, hafiften nemli çıkartacak. kilit işareti gitmiyor, ara ara dönüyor merdanesi de. daha önce de bi sefer böyle 4 saat falan kilitli kalmıştı, niye böyle oluyor? nasıl açarız?

teşekkürler.

mobil görünümden çık