(7) 

İş olarak satınalma mı muhasebe mi?

Wolfware #1089873 
Aklımda iki yol var. Bu alanlar hakkında eğitim ve sertifika almayı düşünüyorum. Seçenekleri ikiye indirdim. Muhasebe ve satınalma olarak. İki işi de yapan yada iki işten birini yapan sizlerden bu alanların eksi ve artılarını öğrenme şansım olur mu? Bu çizeceğim yol açısından çok önemli olacak.
(7) 

İnternetten makale yazıp para kazanma ?

Wolfware #1087308 
Şu aralar biraz işsiz olduğumdan bulunduğum yerde çok boş vaktim kalıyor. İnternette makale yazıp para kazanma olayına bir bakayım dedim. Bir siteye haber yolladım olur dediler. Ücretleri şu şekil:

350 kelime 1.75 TL
400 kelime 2.00 TL
450 kelime 2.25 TL
500 kelime 2.50 TL

Sizce bu fiyatlar piyasaya göre normal mi?

İkinci sorum bu tarz iş yapan arkadaşlar günde ortalama kaç kelime yazabiliyorsunuz?
(1) 

Emlak Danışmanlığı yapan yada yapmayı planlayan ?

Wolfware #1085749 
Selamlar.

Bu duyurumun yanlış olup olmadığını bilmiyorum açıkçası. Silinirse sıkıntı yok yada uyarılırsam bende silerim. Amacım eleman aramak falan değil. Derdimi şöyle anlatayım.

Bendeniz Bakırköy'de çalışıyorum. Daha önce açtığım başlıkları görenler bilirler iş konusunda biraz kafayı yemiş birisiyim. Epey sorunluyum bu açıdan. Ticarete atıldım olmadı. Şimdi emlakçılık yapmak istiyorum. Geçen gün hürriyet emlaktan bir yetkili geldi hemen paket üyesi yapmak istedi. Lakin daha olayın farkında değilim yemi yutmadım. Fakat dediğine göre sırf Bakırköy'de 722 tane emlakçı varmış.

Benim amacım bu işi dürüstçe yapmak, insanlara güzel hizmet vermek. Fakat şu noktada tecrübem yok. Danışmanlık sertifikası aldım fakat oradaki çakal emlakçılar sağolsun hiçbir şey öğretmediler.

Acaba diyorum Bakırköy bölgesinde çalışan yada kendine ait bir ofiste bu işi yapmayı planlayan kimseler var mı burada? Benim ofisim bir pasaj içinde. Çok öle emlakçı tipinde değil ama uğraşılırsa olur. Emlakçı sertifikamda var. Karşı tarafta az çok portföyü olan yada işi bilen birisi olursa güçlerimizi birleştirebiliriz diye düşünüyorum. Ne diyorsunuz? Fikirde verebilirsiniz tabi ki.
(2) 

E-Ticaret Sorumlusu ne iş yapar ?

Wolfware #1085062 
merhaba arkadaşlar.

Yeni bir işe başlayacağım yarın. Bir iplik firmasında e-ticaret sorumlusu. İş görüşmesini patronla yaptım ve anlattığına göre facebook,instagram vs sosyal medya kanallarından ürünlerini satacak(toptan,perakende) birini arıyorlarmış. İş ilanında da şöyle yazıyor;

İyi derecede ingilizce bilen, dijital pazarlama, sosyal medya faaliyetleri yapabilecek, e-ticaret satış kanallarına yönelik operasyonel süreçlerin oluşturulması, yönetilmesi ve denetlenmesi konularına hakim yönetici adayı alınacaktır.


Ben yıllarca bankada çalıştıktan sonra ticarete atıldım ve internet üzerinden ürün satışı yapmaya çalıştım ve açıkçası pek başarılı olamadım. Zira sattığım ürünler fiyat olarak yüksek, özel üretim ürünlerdi. Bu nedenle pek talep toplayamadım. Bu nedenle bu işle ilgili de aklımda soru işaretleri var.

çalışacağım yer kurumsal bir yer değil. Küçük bir fabrika. Patronu kibar biri. Hedefleri var. Çalışma şartları da fena değil ve dediğine göre iyi performans gösteren elemanını elden kaçırmamak için performansa göre maaşını artıran biriymiş.

Bana gelince. Yaş oldu 30. Banka kariyeri dışında etkili bir cvim yok. Gördüğüm kadarıyla da her iş başvurusuna en az 300-400 kişi başvuruyor. Yeni bir iş teklifi almak için beklemek 6 aylık boşluktan sonra zor. Ama diğer yandan bu işte bir süre başarısız olunca patronun yol verme olasılığı da var. Sonuçta kurumsal bir yer değil. Adamlar başlangıçta evrak bile istemedi yarın gel başla biz sonra hallederiz dediler.

Sizin fikirleriniz nedir? Para kazanmadan, işsiz güçsüz beklemek çok kötü. Ama diğer yandan 30 yaşından sonra her işte de kariyer yapılmıyor. Tam bir ikilemdeyim.
(2) 

Kartvizit üzerine yazılan isim ?

Wolfware #1081711 
selamlar.

Kendi adıma bir firmam var bir işe girdik olmadı emlakçılığı denemeyi düşünüyoruz. Kartvizit çıkarıcaz. Bu kartvizit üzerinde yanımda çalıştığını beyan etmediğim birinin ismini de ekletirsem sıkıntı olur mu ?
(4) 

İade Fatura nasıl kesilir ?

Wolfware #1079729 
selamlar.

Ben aldığım ürünlerden bazılarını toptancısına geri iade edeceğim. Bana iade fatura kesmem gerektiğini söyledi. Muhasebecimiz de rahatsızmış ulaşamıyorum. Bugün kesmem lazım. Merak ettiğim iki nokta var. Ürünlerin kdvsini de tıpkı aldığım faturadaki gibi mi yazacağım? Bir de irsaliyeli faturam var bunun üstüne iade faturası vb gibi bir ifade mi yazmam gerekli ?
(3) 

Vücudu yanmış biri hangi komplikasyonları yaşar?

Wolfware #1078132 
Selamlar.

Bir araştırma için bana verilen bu konuyu sizlere sormak istedim. İnternetten biraz araştırdım fakat çok net bilgiler bulamadım. Daha çok bu olayı yaşayanlarla ilgili haberler var fakat süreçle ilgili bir bilgi yok.

Sormak istediğim şey şu? Vücudunun yüzde 80-90lık kısmı yanan bir insan hangi ameliyatları geçirir? İlerleyen zamanlarda ne tür sıkıntılar yaşar ve hangi tedavileri görür?

Şimdiden bilgiler için teşekkürler.
(2) 

Photoshop'un en geçerli sürümü hangisi ?

Wolfware #1077462 
Yanılmıyorsam en son CS6 sürümü var. Photoshopu öğrenmek istiyorum merak ettiğim şey şuan dünyaca kullanılan en geçerli sürümü hangisi?
Misal şuan windows 10 en yeni sürüm fakat 8 daha çok kullanılıyor gibi bir şey var mı photoshopta da. Yoksa en iyisi en yenisi midir?
(3) 

Taksim'den Vialand avmye nasıl gidilir?

Wolfware #1076534 
Direk otobüs var mı ?
(1) 

Vialand avmye cevizlibağdan ulaşım?

Wolfware #1076263 
Ben Bakırköy'de oturuyorum. Bakırköy'den de ulaşım varsa bilgi alabilirim. Bu ücretsiz servisleri oluyor bildiğim kadarıyla bunlar için illa ki vialanda girmek gerekiyor mu? Ben avmsine gideceğim.
(12) 

30'dan sonra ne iş yapabilirim?

Wolfware #1076077 
Gençler bana yardım edin kafayı yemek üzereyim.

Bendeniz 5 sene bankada çalışıp terfi anlamında bir adım gidemeyeceğimi öğrenince işi bıraktım. Şimdi instagramdan satış yapıyorum ama bu işin ancak ek gelir sağlayabileceğini gördüm.

5 sene bankacılık deneyimim var, ingilizcem fena değil. Daha önce market sektöründe çalıştım ama orada da kariyer anlamında bir halt olunamıyordu bıraktım. Şimdi 30 yaşında biri olarak çok fazla seçeneğim olmadığının farkındayım. Kendime iyi bir meslek edinip bu saatten sonra tamamen ona odaklanmak istiyorum.

Biliyorum çok fazla yetkinliğim yok ama çabuk öğrenirim ve zor bir işte olsa kafayı koydum mu yaparım. Yazılım uzmanlığı kursuna gideyim dedim ama buradan aldığım yorumlara göre 5-6 ay kursla bu dakikadan sonra bir yere gelmek epey zor.

Çıkan kısmın özeti: Ben ne iş yapayım? Ne önerirsiniz?
(6) 

Yazılım Uzmanlığı'na başlangıç nasıl yapılır ?

Wolfware #1076044 
Aslında sorum biraz daha detaylı olacak. Daha önce bir duyuru açtım ve önüme koyulmuş bir çok seçenekten yazılım uzmanlığıyla ilgili olan hoşuma gitti. Gerçi hala tam olarak ne istediğimi bilmiyorum çünkü net birşey yok ortada.
Şimdi bu konuyla ilgili eğitim almak şart.

-Öncelikle İstanbul-Avrupa yakasında bildiğiniz iyi bir bilgisayar kursu eğitimi veren kurs var mı?(Sanırım Bilgeadam ilk uzak durulacak yer)

-5 sene bankada çalıştım ve nefret ettim bıraktım. İyi bir mesleğim olsun diyorum. Yaşta artık 30 olduğundan ancak tek bir işte öğrenip uzmanlaşabilirim gibi geliyor. Yani 3-5 sene sonra bankada olduğu gibi vazgeçip başka bir meslek seçme şansım olmaz sanırım bu yüzden iyi bir seçim yapmak lazım.

-Tabi yönelimlerimi tam olarak ben bilmeyince size de net bir şey söyleyemiyorum ama yazılım ilgimi çekiyor. Kolay öğrenebilirim ve girdiğim her işte azimliyim. Yine de yazılım dışında bilgisayarla ilgili tavsiye edebileceğiniz bir alan varsa çok sevinirim.

-Birde bu alanlarda ingilizce çok şart mı? Şöyle ki ingilizcem fena değil. Yani 10 üzerinden 7 veririm. Bu yeterli olur mu?
(5) 

Yeni bir meslek için çok mu geç ?

Wolfware #1075722 
Selamlar. 30 yaşındayım internetten satış yapan bir sitem var. Şuan işler fena değil ama ileride ne kadar gelişirim bilmiyorum. Şuan günde 2 saat bile yetiyor bu iş için ve bende geri kalan zamanımda bir meslek edinmek istiyorum. Yaş 30 olunca tabi biraz soru işareti oluyor insanın aklında. Yenibirişten iş ilanlarına bakarken bir eğitim formu dikkatimi çekti. Bilgisayarla ilgili eğitim veriyorlar. İş imkanı da veriliyormuş. O çok garanti değildir ama oldum olası bilgisayar meraklısı biri olduğum için ilgimi çekti. Eğitim alanları şunlar

Microsoft Yazılım Uzmanlığı
Microsoft Sistem Uzmanlığı
Web & Grafik Tasarım Uzmanlığı
Bilgisayarlı Muhasebe & Logo Uzmanlığı
Cisco & Network Uzmanlığı
Dijital Pazarlama & Sosyal Medya
Php Uzmanlığı Eğitimi

Genel olarak bilgisayarla ilgili bilgim çok. Ama yazılım vb gibi konularda haliyle bilgisizim. Sizce bu saatten sonra başlasam bana avantajı olur mu? Bu yukarıda saydığım alanlardan hangisi başlamak için ideal? Bu eğitime verilecek paraya değer mi ?
(5) 

Şahıs şirketi devredilebilir mi?

Wolfware #1075421 
Kendi üzerime vergi levhası var. Ayriyetten bir işte çalışmak istiyorum fakat bu şirketi kapatmak istemiyorum. Annemin üzerine devretme gibi bir şansım var mı? Yoksa açılış için yaptığımız masrafları tekrar yapmak zorunda mıyız?
(3) 

İş güvenliği uzmanlığı yatırım yapılacak bir meslek midir?

Wolfware #1075415 
selamlar duyurunun güzel insanları.

Halihazırda bir e-ticaret firmasını yönetiyorum. Lakin kazancım pek fazla değil. Farklı alanlarda çalışmak istiyorum. Son zamanlarda iş güvenliğiyle ilgili çok şey duydum ama net bir bilgi tabi ki alamıyoruz. Aklımda bazı sorular var.

-Öncelikle İş Güvenliği Uzmanları tam olarak ne yapar? Sorumlulukları nedir? İş yerinde bir kaza, ölüm vs tarzı bir şey olduğunda ne gibi sorumlulukları oluyor?

-İş olanakları nasıldır? Sonuçta sertifika alacağız ama tecrübesiz olacağız. İş bulma şansımız nasıl olur?

-Kazançları nasıldır?

-Sertifika almak için nereye başvurmak lazım? Her danışman firmasının ücretleri farklı. Mantıklı olanı nedir?

-Geleceğe yönelik olarak iş güvenliği uzmanlığının önü açık mıdır? Yoksa sayılar arttıkça ücretler düşecek midir?
(1) 

Yayınevleri, kitapların film haklarına sahip midir?

Wolfware #1075120 
Diyelim ki hikayenizin kitap olması için yayıneviyle anlaştınız. Bütün hakları yayınevine devroldu. Peki bu durumda ileride hikayeniz beğenilir ve film teklifi gelirse nasıl bir prosedür olur? Yayınevi bu film yada dizinin gelir hakkına da sahip mi olur? O zaman sözleşmede bunu bir maddeyle belirtmek gerekir mi?
(7) 

Jared Leto'nun olayı nedir ?

Wolfware #1074168 
Arkadaş bu adam nasıl 45 yaşında olabilir ? En fazla 32-33 gösteriyor. Bir de zamanında film için aşırı kilo vermiş ve başka bir film için yine kilo almış. Nasıl bir bakımdır yada estetiktir bu adam ne yapıyor da bu kadar genç görünebiliyor? Kafayı yiyeceğim.
(2) 

TS-FB maçıyla ilgili ?

Wolfware #1073788 
Şimdi TFF maçı fenerbahçenin lehine 4-0 tecil etti. Normaldir. Peki bunu tam olarak neye dayanarak karara bağladılar?

Şunun için soruyorum. Eğer trabzon 3-1 falan önde olsa ama yine aynı olaylar yaşansa bu sefer skor yine 3-0 falan fenerbahçenin lehine mi olurdu ?

Ya da skor 2-2 yine aynı dakikada aynı olaylar oluyor. yine fenerbahçenin lehine mi sonuçlanır? Genel olarak trabzon hangi skorda olursa olsun hükmen yenik sayılacaktı değil mi?
(3) 

İnstagram reklamı ücreti nasıl ?

Wolfware #1072538 
Selamlar.

Bir instagram hesabının reklamı için takipçisi 1.1 milyon olan bir hesap sahibiyle görüştüm. tuhaf gerçek bilgiler gibi bir ismi var hesabın. Sordum sitenizde reklam vermek kaça patlar tarzı. Şartları şuymuş. Reklamın 1 saat üstte ve 1 gün sayfada kalma ücreti 200 tl. Bana biraz fazla geldi ama bu işleri bilmediğim için belki normaldir bilemedim. Siz ne düşünüyorsunuz ücret için? Bana geri dönüşü iyi olur mu böyle bir hesabın?
(3) 

Gittigidiyor mağaza şartı nedir?

Wolfware #1071740 
100 adet ürün listeleme
50 adet ücretsiz listeleme hakkı

temel mağaza aboneliği buymuş. Bu tam olarak ne anlama geliyor? 100 adet ürünümü koyabiliyorum anladığım kadarıyla(bir de sanırım 0.60 kuruş masrafı var ürün koymanın) Peki 50 adet ücretsiz listeleme hakkı ne oluyor?
(Ben şöyle anladım 50 adet ürün koyabiliyorsun 50 tanede masrafını yapıp koyabiliyorsun max 100 adet)
(1) 

İnstagramda hangi hesaba reklam verilir ?

Wolfware #1070743 
şöyle sorayım. bir instagram satış hesabım var ve popüler hesaplara reklam vermek istiyorum ki takipçi sayım artsın falan.

Bu anlamda sizin yararlandığınız, faydasını gördüğünüz, dolandırıcı olmadığına emin olduğunuz hesaplar var mıdır ?
(8) 

Ödediğimiz vergi fazla mı ?

Wolfware #1070438 
Selamlar.

23.04.2016 tarihinde vergi açılışı yaptık şahıs şirketi olarak. Muhasebeci bugün geldi 113 tl istedi. (faturaları kendisi ödüyormuş sonra bizden parasını alıyormuş). Bende nerden çıktı bu borç dedim şöyle açıkladı.

Kira 200 tl. Onun damga vergisiyle stopajı 83 tl.

artı olarak 30.50 tl damga vergisi.(üç ayda bir ödenen)

Dediğine göre açılışı martta yaptığımız için ocak-şubat-mart üç aylık dilime girdiğimiz için bu ücreti ödüyormuşuz. (şerefsiz bir hafta sonra açılışı yapın 80 tl ödemezsiniz dese nisan 1de yapardık. acelemiz yoktu).

Sizce bu ücret normal mi? Bunu sorma sebebim adam bu parayı ödedi makbuzunu istediğimizde biraz kıvırdı. Sanki daha az çıkıyor ama arada cebine alıyor diye düşündüm. Zaten biz öderiz dedikte yine de kafama takıldı.
(2) 

Küçük bir KDV sorusu?

Wolfware #1069021 
Şimdi ben X malı facebookta 70 tl ye satıyorum. Şöyle hesapladım

Malın alışı 30 tl Kar koyuyorum 2.2 :66 tl kdv %8=71.28 oluyor. İskonto yapıp 70 tlde sabitliyorum.

Diyelim ki ben bu ürünü başka bir platformda 90 tlye satacağım. O zaman fiyatı 85 tl gibi belirleyip bunun kdvsini çıkarıp (ozaman 91.80 tl oluyor) buna da 1.80 iskonto uygulayıp 90 tl yapıyorum. Faturaya bu şekilde çıkarıyorum. Doğru mu bu sistem ?
(3) 

İnternette satış için hangi kargo firması mantıklı ?

Wolfware #1068833 
selamlar

internette satış yapan bir sitem var zaten nickimi bilen tanıyor artık :) Müşteri parayı kredi kartına taksitle ödeyebileceğini söyledi. Bu durumda kapıda ödeme sisteminde kredi kartına taksit yapan kargo firmaları hangisi? Ve bunlardan hangisiyle çalışmak mantıklı ?
(3) 

Müşteri ürün alacak Paypal'dan yapsın mı?

Wolfware #1068830 
öncelikle ben paypala üye değilim. alışverişi yapacak müşteri kredi kartına taksit istediği için paypalı düşündüm. peki taksit yapılıyor mu paypalda? Ve de müşteri bu paypalı kullanırken zorlanır mı? Anadolunun bağrından kopmuş gelmiş bir arkadaş. kafa karıştırıcıysa hiç girmeyeyim kargoyla anlaşayım.
(5) 

Büromda ürün satsam fakat yazar kasa olmasa ?

Wolfware #1068659 
selamlar

Ben internetten satış yapıyorum. Satışını yaptığım çantaları büroda da satmayı düşünüyorum çünkü han içinde ve çok gelen giden oluyor. Lakin benim yazar kasam yok. Muhasebeciyle görüştüm. Eğer maliye yakalarsa sıkıntı olur çünkü perakende satacaksan yazar kasan olmalı dedi. Bende şimdi satıp satmayacağını bilmediğim için 1400 küsur tl verip yazar kasa pos almak istemiyorum. Eğer yakalanırsam 800 tl gibi bir cezası var.

Şöyle iki ay denesem kendimi satılıyorsa zaten alacağım yazarkasa . Sizce o zamana kadar riske girsem mi ?
(9) 

Hepsiburada'da mağaza açmak mantıklı mı?

Wolfware #1068488 
Bugün aradılar beni kıyafet satıyorum burada mağaza açmak için başvuruda bulunmuştum. Ablanın teki aradı anlattı şartları. Dedi biz aylık ücret almıyoruz. Böbürlene böbürlene. Lakin sattığın ürün başına yüzde 25+kdv komisyon alıyoruz. Oha diyecek oldum dedim biraz düşüneyim.

Çok değil mi kardeşler ya? Atıyorum 100tllik ürün satıcam 25tl küsuru gidecek bunlara. Arkadaşımda diyor sende üzerine koy. Ama 100 tl eden bir malı 125 tlye satmakta ne bileyim. Öyle mi yapsam sizce?
(5) 

İnstagramda satır atlatma ?

Wolfware #1068365 
Hani bir ürünün altına bilgi girersiniz yada yorum. Satır satır olsun istiyorsunuz. Nasıl yapabilirim bunu ? Enter tuşlarına bastığımda mesaj gidiyor direk olarak. Boşluk bırakmakta çare olmuyor.
(9) 

İnstagram satışlarında fiyat olmalı mı?

Wolfware #1068355 
instagramdan ya da facebooktan alışveriş yaparken ürünlerin fiyatının yazılmamasını nasıl buluyorsunuz ? Yazılmalı mı yazılmamalı mı?
(2) 

En uygun pos hangi bankada ?

Wolfware #1068280 
selamlar.

dükkanda çanta satmak için bir masaüstü pos alacağım. hangi bankanın komisyon oranı/ücretleri düşüktür ve hizmeti iyidir. yani kısaca fiyat/performans oranı hangisinde iyidir ?
(2) 

İnstagramda satış için takipçi ?

Wolfware #1068090 
Selamlar.

Benim internetten satış yapan bir instagram sayfam var.koton çantalar ve etnik giyim ürünleri. Daha yeni başladım ve bu işlerin raconunu tam bilmiyorum. Muhtemelen takipçi kasmak lazım. Ama çoğu baktığım satış hesapları acayip takipçi sayısına sahip. Misal bitanesini görselde vereceğim. Tamam belli eski bir hesaptır bine yakın foto var fakat 33.5K takipçi yinede uçuk bir rakam ki takip ettiği kişi sayısı 500. Bu şimdi takipçi hilesi mi yapmıştır yoksa takipçi mi satın almıştır? Vvede bir siteye güvenmek için takipçi sayısı önemli midir ?
(1) 

Yazarkasaya geçiş olayını geciktirmek ?

Wolfware #1067948 
Biraz önce sorduğum soruya ek olarak bir şey sormak istiyorum.

Ben bulunduğum dükkanda normalde internetten satış yapıyorum. ama ek gelir sağlamak için dükkanda da perakende satayım diyorum. Ama gider mi gitmez mi hiç bir bilgim yok. Tamam ticaret her türlü risk. ama ben bir handa bulunuyorum gelip gidenler oluyor ama benim satacağım ürüne ilgi nasıl olur hiç bilmiyorum. Ki günde 1 tane bile satsa kar olur bana düşünceme göre.

Ama yazarkasa pos fiyatları cidden yüksekmiş. karşımdaki dükkanımdaki komşum dedi ki al posunu bir süre yazarkasa olmadan idare et. satışını falan görür ona göre alır veya işe girmezsin. yani fiş kesmeden. bu mevzu sakatlık yaratır mı bana? maliyeden şurdan burdan gelen olursa da dükkanı yeni açtım(ki öyle hakkaten)daha yazarkasa alamadım falan dersin en fazla dedi.

Siz ne düşünüyorsunuz? Yazarkasa olmadan sadece posla 2 ay falan idare edebilir miyim ?
(5) 

Yazarkasa ve pos olayı ?

Wolfware #1067890 
ben dükkanımda ürün satmaya başlayacağım perakende olarak. sanırım bir yazarkasam olmalı. bir de kredi kartıyla genelde alışveriş yapıldığından pos makinası lazım.
Şu yazar kasa pos olaylarına baktım da fiyatlar çok fazla 1000tl ve üstü deniyor. Bunu çıkarmam epey zor daha iş yapıp yapamayacağımı bile bilmiyorum.

O yüzden önce bir yazarkasa alayım diyorum. İnternette baktığımda ya çekmecesini yada oyuncağını satıyorlar. bu meretler uygun fiyata nereden alınabilir ? Bir de pos olayında hangi bankanın ücretleri komisyonları daha uygundur ?
(9) 

Gittigidiyorda dolandırılıyor muyum ?

Wolfware #1067695 
Selamlar.

Yaklaşık 3-4 gün önce gittigidiyordan bir tv siparişi verdim. Mağaza hemen ertesi gün kargoya verdi. Bende ofisimde gelmesini bekliyorum. Ama üç gün geçti ve ürünün onay süresi yarın 11de dolmak üzere. Fakat bilgilere girdiğimde kafam karıştı zira kargo bilgileri girilmemiş. Aslında bende tam bilmiyorum mevzuyu aöa bildiğim kadarıyla kargo bilgileri yazılması lazım. Mağazaya mesaj attım henüz yanıt gelmedi. Acaba ürünü kargolamış gibi gösterip bir üçkağıt mı yapmaya çalışıyorlar ?
Ekte ekran görüntüsü var
(3) 

Dükkanı biraz deleceğim dükkan sahibine danışsam mı?

Wolfware #1067166 
arkadaşlar dükkanda arkada bulunan kapalı bir bölmeye raf yapıcam. Haliyle 5-6 delik açmam gerekiyor. bunun için dükkan sahibine danışmam gerekir mi?
(6) 

KDV sorunsalı ?

Wolfware #1067163 
Açmış olduğum dükkana mal alacağım. konuştuğum adam eğer nakit ödersem kdv almayacağını söyledi. e dolayısıyla fiş kesmeyecek fatura kesmeyecek. Bu şirketim için sorun olur mu? Yani satış yaptığımda maliye sorar mı bu malı ilk aldığı yer neresi hani faturası gibisinden ? çünkü fiş kesmeyip kdv ödememek işime gelir açıkçası.
(2) 

İnstagramda fotoğraf sırası ?

Wolfware #1066999 
İnstagramdaki fotoların yerlerini değiştirmek mümkün mü? Mesela ben yeni çekilen bir fotomu ilk sıraya koyabilir miyim ?
(2) 

PTT Kapıda ödemeli kargo kredi kartı geçer mi?

Wolfware #1066965 
Selamlar.

İnternetten bir ürün siparişi verdim. Lakin satıcıya sormayı unuttum şimdi yazdım cevap vermedi henüz. Kıyafet gelecek kapıda ödeme olarak anlaştık ptt kapıda ödemeli kargoyla gönderecekler.

Peki kapıda ödemede kredi kartıyla ödenebiliyor mu yoksa sadece nakit mi ödenebilir?
(2) 

İnternetin 4G ile bağlı olduğunu nereden bilirim?

Wolfware #1066961 
Selamlar

Telefonum Samsung J7. Bunu 4G destekli diye aldım. Hattımı da değiştirdim 4G uyumlu olarak. Peki şuan 4Gli olup olmadığımı nasıl anlarım?
Tıpkı eski telefonumdaki gibi bağlantı işareti olarak H yada H+ sembolünü görüyorum. Bir kaç yerde okuduğum kadarıyla 4G ibaresi olması lazım değil mi?
Zaten hızımda da öyle çok belirgin bir yükseliş yok. Bu telefondan telefona değişiyormuş gerçi ama en azından 4G ile bağlanıp bağlanmadığımı öğrenme şansım var mı?
(2) 

Telefon sim kart rehberini gormuyor?

Wolfware #1066727 
Hayırlısıyla yeni bir telefon aldım ama rehberi aktarmak istediğimde numaraları göremiyor. Içe disa aktarma simden içeri aktar secenegi yok. Rehberde ayara girince simde numara yok diyor. Halbuki vardi. Acaba sim karti 4g uyumlu olsun diye degistirdigim için silindi mi ?
(3) 

Samsung J7 J700F modeli 4G midir ?

Wolfware #1066360 
İnternette 900 tlye buldum fiyatı uygun geldi. Adam ısrarla bütün sorulara cihazın çift hat destekli ve 4G uyumlu olduğunu söylemiş. Sizce dürüst müdür ? Ben genelde çift hatlı olanların 4G uyumlu olmadıklarını gördüm. İkisi birden oluyor mu ?

Model ve satan arkadaşta şu ;

urun.n11.com
(10) 

Thanksgiving'de anne kızlık soyadı korkusu ?

Wolfware #1066077 
Dün baktım bizim bütün aile var maşallah. İşin kötü tarafı benim annem, babamdan boşandığı için kızlık soyadını kullanıyor. E dolayısıyla benimle kardeşimin bilgilerine ulaşan biri annemi de tanıyorsa soyadını biliyordur bu vesileyle anne kızlık soyadını da çözer. Ne yapacağız biz :S Annemi yeniden mi evlendirsek? Evi barkı almasınlar üzerimizden
(1) 

Samsung J7 mi S5 mi ?

Wolfware #1066075 
Arkadaşlar son olarak bu iki telefon arasında kaldım. Samsungdan memnunum başka bir markaya yönelmeyeceğim şimdi özellikleri karşılaştırdığımızda sonuç şu;

S5 J7
Bellek: 2GB 1.5GB
Hafıza: 16gb 16gb
CPU: 4 çek. 8 çek.
CPU Fre: 2.45 ghz 1.45 ghz
Ekran: 1080x1920(FHD) 720x1280 HD
(ilk rakamlar S5 ikinciler J7)

Burda ilginç olan çekirdek olarak J7nin daha fazla olması. Bu ne kadar fark yaratır bilmiyorum. Onun dışında j7 ekran olarak biraz Noteları andırıyor.
Fiyat olarak S5 1200tl civarındayken j7 800-900 tl arasında.(internette tabi)

Hangisini tavsiye edersiniz? Aslında ikisini de kullanan arkadaşların yorumları çok belirleyici olur ama zor bir ihtimal tabi.
(4) 

Samsung S5'ten memnun musunuz ?

Wolfware #1066044 
Ben 4 sene S3 kullandım şimdi gitgel yapıyor aklım S4 mü alsam S5mi diye. uygun fiyata bir satıcı buldum.

urun.n11.com

Genelde güzel yorumlar var. Bir yorumda sadece garanti s3 mini adına yasal olmayabilir demiş. o aklımı karıştırdı. Sizce alınabilir mi güvenilir mi bu site? Kliksa ismini çok duydum ama alışveriş hiç yapmadım.

Edit: Biraz araştırınca gördüm bu model H modeliymiş. Pek tavsiye edilmiyormuş. nedendir acaba ?
(2) 

İkinci el telefon alınır mı?

Wolfware #1066025 
soruma kendim cevap vereyim normal şartlarda asla almam. Lakin yakın zamanda bir iş açtım kendime ve çok fazla masrafım oldu. Bunun yanı sıra beni 4 sene babalar gibi idare eden telefonum S3 tam zamanında rahmetli oldu. Şimdi bir telefon şart bana ama bildiğiniz gibi artık telefonlara taksitte yapılmıyor.

Ben bu S3ü tamire götürdüğümde teknik servis şöyle bir öneride bulundu bana. Elinde ikinci el, temiz, hiç servis görmemiş telefonlar varmış. fiyatı da S4 için 450 tl Note 2 için 650 tl. fiyatları biraz daha düşürtürüm zira şimdi baktım Note 2nin sıfırı 800 tlye bulunuyor. Bir de kendisi garanti veriyor. En cazip yanıysa kredi kartına 9 taksit yapması. Sanırım yakın mağazalardan birinden çektirecek bir şekilde. En çok bu mantıklı geldi bana.

Siz ne düşünüyorsunuz? Telefon temizmiş ve kendisi de garanti veriyor. E taksitte yapıyor. Fiyatlarda bu. Alsam mı ?
(4) 

Bu sitenin olayı ne ? (thanksgiving.epicm.org)

Wolfware #1065663 
Şidmi ekşide gördüm de bir güvenlik zaafiyetinden söz ediliyor. İsim soyisimle her türlü bilgiyi edinebiliyormuşuz. Ben girmek istediğimde -bu siteye ulaşılamıyor- diyor. Hangi dns numarasıyla girdiniz siz? İkincisi Binali amcamın dediği gibi buraya girmek bizim bilgilerimizinde paylaşılacağı anlamına gelir mi? Yoksa hepsi lanet olası paralelin bir algı operasyonu mu :)
(1) 

Satış yapmak için hangi siteye girmeli ?

Wolfware #1065661 
selamlar. internetten giyim üzerine satış yapmaya başlıyorum. facebook, instagramdan dükkan açtım. Birde bu internet mağazalarında üyelik yapayım diyorum.

Aklımda gittigidiyor, hepsiburada, N11 ve sahibinden.com siteleri var.
(trendyol, limango, markafoni gibi sitelerde biz üye olup satış yapabiliyor muyuz bilmiyorum o konuda bilginiz var mı?)

Bu sitelerden hangisi/hangileri satış yapmak için mantıklı? Tabi ki hepsinin komisyonları kesintileri var. Hem bu kesintiler hemde genel olarak üyelik anlamında tavsiyeniz varsa alırım.
(6) 

İnternet mağazasında modelin kafası ?

Wolfware #1065649 
şöyle söyleyeyim. Giyim üzerinde bir site açtım ve model olarak kardeşimi kullandım. Fotolarını yayınlayınca bana kızdı neden yüzüm görünüyor diye. Bende ne sıkıntı olacak dedim. Fakat kendisi büyük bir firmada inşaat mühendisi olarak çalıştığı için şuan ve gelecekte imajı açısından sıkıntı yaşayabilirmiş. Bir de bayan kendisi. Bu durumda fotolardan kafayı çıkarsak sizce ürün açısından sıkıntı olur mu?

Şahsen ben bu internetten satış yapılan mağazalarda yüzü, kafası olmayan model pek görmedim. Bu benim için sıkıntı olur mu ? Ürün yine gözükecek tabi ama modelin kafası olmaması garip geliyor bana. Siz ne düşünüyorsunuz ?
(4) 

İnstagram profil fotosunu sığdırma ?

Wolfware #1065550 
Arkadaş elli tane program kullandım fotoyu küçülttüm ettim ne yaparsam yapayım logomu profil fotosunda tam olarak göstertemiyorum. Hep ortasını alıyor. Ne yapabilirim ?
(5) 

Cep telefonuna taksit olmaması ?

Wolfware #1065539 
Anladığım kadarıyla internet alışverişlerinde ticari kredi kartları dışında kartlara cep telefonu alımında taksit yapılmıyor. Peki mağazalarda da durum böyle midir? Yapmıyorlar mı taksit? Tek çare alışveriş kredisi mi ?

mobil görünümden çık