(6) 

6 saat uykuya alışabilir miyim?

Wolfware #1178499 
Ömrüm boyunca hep 8 saat ve üstü uyudum. Fakat sabah 8-9 gibi uyandıktan sonra birçok şeye geç kalıyorum. Bunun yerine 7'de uyanmak daha işime gelir. Ama çok da erken uyuyamayacağımı biliyorum. Bir iki kere denedim 6 saat uykuyu ama bütün gün esniyorum sürekli uyku halindeyim.

Acaba bu durum geçici bir süre mi böyle olur yoksa hep uykusuz mu hissederim? Veya 6 saat uykunun yetmesi için neler yapmam gerekir?
(2) 

Maltepe SGK'ya nasıl gidilir ?

Wolfware #1178467 
Avrupa yakasından gideceğim. Nasıl gidebilirim ?
(3) 

Küçük bir çeviri

Wolfware #1176424 
Bir arkadaşım yabancı bir arkadaşıyla buluşacak. kız 6-7 gibi buluşalım diyor çocuk ise 5 olur mu diyor. kızda cevap olarak

i will try

to come home this time

diyor.

burada kız çocuğu o zaman eve gelirsin mi diyor yoksa o zaman eve uğramam gerek tarzı bir şey mi söylüyor. burası önemli çünkü çocuk eve mi çağrıldığını tam anlamamış. yanlışlıkla eve giderse ve yanlış anlaşıldığı ortaya çıkarsa sıkıntı olacak :D
(1) 

Başakşehir Devlet Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Wolfware #1172167 
Bakırköy yada Yenibosna tarafından nasıl ulaşabilirim ?
(1) 

SPK ders özetleri nereden bulunur ?

Wolfware #1169195 
www.spl.com.tr

bu sitede oluyordu normalde ama bulamadım nerede bu ders notları :S
(1) 

Gmail'de "Hesapta İşlem Gerekiyor" hatası

Wolfware #1169136 
Bir ara gmail hesabını kardeşimin mailiyle girmiştim. Kendi hesabımı da ekledim. Lakin şimdi kardeşim şifresini değiştirdi ve telefonun girişinde hesapta işlem gerekiyor uyarısı kaldı. Hiçbir şekilde de silemiyorum bunu. Bu uyarıya girdiğimde de şifre istiyor. Bu hesabı nereden kaldırabilirim? (telefon samsung j7)
(1) 

Hangi yazılım kursunu tavsiye edersiniz?

Wolfware #1165494 
Selamlar

Arkadaşımla birlikte yazılım kursu alacağız iki kurs arasında kaldık birisi Bilişim Eğitim Merkezi diğeri wissen akademi. İkisi de Beşiktaş'ta. Giden arkadaşlar var mı hangisini tavsiye edersiniz?( eğitim kalitesi ve sertifika)
(1) 

Samsung J5 hafıza sorunu ?

Wolfware #1164433 
Arkadaşımın samsung j5 telefonu var. Telefonun hafıza 8gb ve bütün uygulamalar ve diğer şeyler buraya kaydoluyor. Ekstradan 16gb sd kartı var fakat buraya numara dışında birşey aktaramıyor. Mesela uygulamaları sd karta yükleyebilse süper olur çünkü o 8gb hafızanın 5 gbsi sisteme ait baika bişey yükleyemiyor.

Uygulamaları sd karta yükleme şansımız var mı ?
(1) 

İnternete dadanan virüsler nasıl silinir?

Wolfware #1163909 
Bir siteden program indireyim dedim mahvoldum. Dakika başı chrome'da kendi kendine siteler açılmakta human vevo superbahis gibi.

bunları nasıl temizleyebiliriz ?
(2) 

Halkbank'ın konuta refinansman yapmaması

Wolfware #1163702 
Selamlar

Bizim halkbankta konut kredimiz var. Çektiğimizde oran 1.09du. Şuan ıranlar 0.89 ve bizde refinansman yapmak yapılandırmak istedik fakat banka personeli (iki ayrı personel) bankanın o orandan refinansman yapmadığını söyledi. Bankanın böyle bir hakkı var mı ?
(4) 

KPSS 2017 ile ilgili sorular ?

Wolfware #1159467 
Arkadaşlar kpss ile ilgili bir iki soru var. başlasam mı başlamasam mı kararsızım.

1)-Bu sene sadece A grubu var bildiğim kadarı. Bu da epey zor. GK GY soruları dışında alan dersleri var. Şuandan başlasak 4 ay süre var elimizde. Çalışmak için yeterli mi süre?

2)-Dershaneye gitmek çok fark yaratır mı? Özellikle hm gk gy hemde alan dersleri olduğu düşünülürse

3)-Alan derslerinden en zorları hangileri?

4)-Kitaplarla ilgili tavsiye edebileceğiniz yayınlar hangileri? ve de kurs olarak tavsiyeniz olur mu? (istanbuldayım)

5)-Bildiğim kadarıyla bütün kamu kurumları artık mülakatla işe alıyorlar. O kadar çalışıp çabalayıp görüşmelerde torpilim yok diye alınmama durumum var mı?
(3) 

Taksim'de ailece buluşulabilecek bir mekan ?

Wolfware #1159062 
selamlar

bu akşam kız arkadaşımın ve benim ailelerimiz buluşup tanışacaklar. bu ulvi geceyi hangi kafe yada restorantta yapmak mantıklı olur? fiyatı yüksek bir yer olmazsa güzel olur :)
(3) 

Diş kırılması ve tekrar yapıştırma ?

Wolfware #1154132 
selamlar

yaklaşık iki sene önce bir kafede içecek içerken biri gelip çarptı ve ön dişimin birisi yarısından kırıldı. o yarısını da kaybettim (ki zaten eskisi gibi olmayacakmış) oraya yeni bir şey yaptılar. 2 sene idare ettim fakat bugün o yarım diş düştü yine. yerine taktım ama çıkıyor tabi ki. buna kalıcı bir çözüm bulunur mu? ne bileyim kaplama protez vs. yada yine yapıştırayım böyle 1-2 senedebir uğraşayım mı ne diyorsunuz ?
(5) 

Youtube sizde de yavaş mı ?

Wolfware #1150796 
sb ?
(28) 

Evlilikte çocuk ne zaman olmalı ?

Wolfware #1149876 
Merhaba

Bir kızarkadaşım var ilişkimiz evliliğe doğru gitmekte. Ne zaman evleniriz ne zaman çocuk olur gibi konularda fikirlerimizi sorduk birbirimize.

Ona göre evliliğin tadını çıkarmak lazım. Bu sebeple çocuk 2-3 sene sonra olmalı. Ben ise 1 yada 1.5 sene sonra olmasını mantıklı görüyorum. Zira ben 31 yaşındayım o 27. Tabi o 3 sene bekleyebilir ama ben çok geç baba olmak istemiyorum. 3 sene sonra 34 yaşında olacağım biraz geç olur gibi geliyor. Siz ne düşünüyorsunuz ?
(4) 

Taksim'de hangi kafeye gidilebilir ?

Wolfware #1146870 
Merhaba arkadaşlar.

Kızarkadaşımla gidebileceğim güzel bir kafe arıyorum Taksim'de. Kahveleri güzel olsa yeterli bize. Bir de çok müzik olmazsa başka bir şey istemeyiz. Nereleri önerirsiniz dostlar ?
(2) 

Laptopun internete bağlanamama sorunu ?

Wolfware #1146282 
Birkaç gündür enteresan bir sorunla cebelleşiyorum. Normalde açılır açılmaz wifiden internete bağlanan bilgisayarım 3 gündür falan bağlanmıyor. Wifi açık, diğer wifiler de gözüküyor. Pcmin hemen yanında modem. Açılışta bağlanmıyor internet yok diyor, ethernet kablosuyla deneyince de bağlanmıyor. Fakat o modeme telefonum gayet rahat bağlanıyor. Telefonumu modem yapıyorum pc ona da bağlanmıyor. Aradan yarım saat geçinceyse hiçbir şey olmamış gibi bağlanıyor. Çok garip değil mi ? Neden bu bekleme ?
(3) 

Facebook'ta arkadaş olmayanları online görme?

Wolfware #1144124 
merhabalar arkadaşlar.

Aramaya inandım fakat bilgi bulamadım. facebookta sohbet kısmında değişik değişik insanlar var muhtemelen zamanında konuştuğum ama arkadaşlıktan çıkardığım insanlar. Ama arkadaşlıktan çıkarmama rağmen online olarak görülüyorlar. Kız arkadaşım gördü sıkıntı oldu. Baktık arkadaş değiliz ama garip bir durum oldu. Bunu nasıl düzeltebiliriz ?
(4) 

Konut Değerleme Uzmanlığı Lisansı ?

Wolfware #1141740 
Spkdan bu lisans için sınava gireceğim. Bu lisansı almak için spknın sınavı dışında bir şart var mı? 2011 yılındayken bu lisans dışında bir gayrimenkul değerleme şirketinde 1 sene çalışmak gerekiyormuş. Hala geçerli midir bu ? Ben bu lisansı alıp çalışmayı düşünüyordum.
(1) 

Digitürkplay tek maç satın alma ?

Wolfware #1141576 
Var mı böyle bir olanak derbi maçı için? Bilgisayarda izlesek ne kadar ödeyeceğiz? Sitesine girdim tek maçla ilgili bilgi yok
(2) 

Yayınevi sözleşme sıkıntısı?

Wolfware #1138564 
Merhabalar. Bir yayınevinden kitabımla alakalı bir sözleşme imzaladık. Daha doğrusu ben İstanbul'da kendileri Ankara'da oldukları için bana mail olarak sözleşmeyi attılar. Bende imzalayıp kargoladım. Fakat kitabımın dosyasını göndermeden önce bende sözleşmenin tarafıma imzalı gönderilmesini istedim.

Fakat bir aydır fuar var vs gibi sebeplerden sözleşmeyi bana yollayamıyor. fakat ne hikmetse kitabı istiyor. Sözleşme yollayacak zamanı olmayan adam kitabı nasıl bastıracak o ayrı bir soru işareti. Başka bir yazarla konuştum kız kendisine de sözleşme gelmediğini ama kendisinin de hiç istemediğini söylüyor.

Muhtemelen bu yayınevi sahibi bir çakallık peşinde. Peki ben şimdi atıyorum başka bir yayıneviyle anlaşsam bu adam çıkıp elindeki sözleşmeyi gösterebilir mi? Sonuçta ben imzaladım ve gönderdim. O istediği zaman oraya imzasını atıp anlaşmışız gibi gösterebilir. Peki bana sözleşme göndermediği takdirde benim ne yapmam lazım? Adamın elinde hep böyle bir koz mu olacak?
(3) 

Sermaye Piyasası Kurulu Lisansı sınavına girecek var mı?

Wolfware #1138547 
Arkadaşlar Temel Düzey 1'de aşağıdaki derslerden hangisi kolay hangisi zordur?

-Yatırım Kuruluşları

-Sermaye Piyasası Araçları 1

-Takas, Saklama ve Operasyon işlemleri

Notumu yükseltmek için gireceğim. Üç dersten de 52 aldım. Hangisi daha kolaysa ve notumu ortalamamı daha yükseltecekse onu alacağım
(1) 

Bilet Kesim Acentası açmak ?

Wolfware #1137620 
ne yapmak gerekir bunun için ? Şuan bir ofiste sigorta işleri yapıyorum ama çok fazla boş vaktim var bunu değerlendirmek içinde farklı bir iş yapmak istiyorum. Bu şekilde bilet yada otel rezervasyonu vs gibi bir iş yapabilmek için şartlar nelerdir ?
(1) 

Ne iş yapayım ? :/

Wolfware #1133568 
selamlar arkadaşlar

Bendeniz Bakırköy'de bir han içinde ofiste çalışıyorum. Annemle birlikte sigorta acentamız var annem genelde dışarıda oluyor bense ofiste oturup müşteri karşılıyorum. Ama gün içinde 3-4 kişi gelir en fazla ve geri kalan bütün vaktim boş geçiyor.

Bulunduğumuz han girişte olduğu için insanlar girip çıkıyor. aynı zamanda instagram hesabım var takipçili. Daha önce internetten etnik kıyafet işine girdim başarısız oldum.

Şimdi ben burada ne iş yapabilirim ekstra olarak? Belki beyin fırtınası yaratıp hem sizin için hem kendim için fikirler yaratabiliriz diye düşündüm.
(1) 

İstanbul Esnaf Hastanesi'ne nasıl gidilir?

Wolfware #1130540 
İstanbul üniversitesine yakın deniliyor ama tam yerini bilmiyorum. Tarif edebilir misiniz acaba ?
(2) 

Noterden kitap tasdiklemek ?

Wolfware #1130236 
Yazdığım bir kitap var. Sosyal medyada da yayınlandığı için noterden tasdiklemek istiyorum. Bunu yapmak için sayfa sayfa basıp tasdiklemek mi gerekiyor? Bu da kitap 400-500 sayfa arası olsa çok ciddi rakam yapar tahminimce. Sizce ne kadar tutar ?
(1) 

Batman Arkham Knight Access Denied hatası

Wolfware #1128620 
Selamlar.

Bu oyundaki fps limitini değiştirmek için BmSystemSettings isimli dosyadaki max_fps:30 u değiştirmek gerekiyor. Fakat benim pcde bu rakamı değiştirip save ettiğimde Access is Denied diyor ve üstüne kaydetmiyor. Neden böyle bir şey yapar bilginiz var mı?
(2) 

Swarm'da ki arkadaş ekleme üçkağıdı

Wolfware #1124292 
Selamlar.

Son iki günde swarmda bayanlar arkadaş olarak ekliyor sonra hemen bir link yapıştırıyor fotoğrafım burada diye. Biraz araştırdım çok sık yaşanan birşeymiş bu. Büyük ihtimalle de virüs gibi bir şeydir. Ne oluyor bu linki tıklayan arkadaşlara ?
(4) 

Annemin patoloji sonucu?

Wolfware #1122770 
Selamlar. Annemden bir et parçası alındı biyopsi yapıldı. Şimdi sonuunu götürücez ama ben merak ettim acaba ne anlama geliyor?

Atrofi: var

Tanı: intraepitelyal lezyon veya maligniye açısından negatif
(2) 

E-Sigara satışı yapılabilir mi ?

Wolfware #1122477 
Düşündüğümüzde karlı bir iş gibi geliyor. Çok fazla satış noktası yok ve bir kez sattığımız zaman bunun likidi vssi derken satış bağlantısı da devam ediyor müşteriyle. İyi de bir amacı var insanları sigaradan uzaklaştırıyor. Tabi bununla alakalı çok araştırma yaptım . Çok bilgi kirliliği var. Kimisi zararlı buluyor kimisi yararlı. Yararlı derken kötünün iyisi...Şimdi yurt dışından bu ürünleri getirip burada satsak nasıl bir fikir olur? Burada önemli olan nokta da ürünün satışının yasaklı olup olmaması(sanırım eczanelerde yasak tam bilmiyorum)
Nedir düşünceleriniz ?
(1) 

Moonlight isimli bir şarkı arıyorum ?

Wolfware #1121389 
selamlar.

Bugün kahve dünyasındayken bir şarkı çaldı. inanılmaz hoşuma gitti. Fakat sözlerini bir türlü duyamadım kalabalıktan. Hatırladığım detaylar şunlar.

Şarkıda latin havası vardı. Bir bayan seslendiriyordu ve en net hatırladığım kısım nakaratta üç kez moonlight demesi. daha önce de kahve dünyasında duymuştum bu şarkıyı. Bildiklerim bu kadar bir buldurun be dostlar :(
(3) 

Operasyon Elemanı ne iş yapar ?

Wolfware #1119393 
Bir seyahat hizmetleri firmasına bu iş için başvuru yapmışım yokluktan. Şimdi görüşmeye çağırdılar ama daha önce operasyonda çalışmadım ve açıkçası ne iş yaparlar bilgim yok sizin var mı? Googleda aradım ama sağlıklı hiç bilgi yok. Tam olarak ne iş yaparlar, ne kadar ücret alırlar, zor bir iş mi vs ?
(2) 

Yenibiriş'ten başvurulan firmanın form doldurmaya çağırması ?

Wolfware #1118959 
Dün bir iş başvurusunda bulundum bir şirkete. Orta ölçekli bir firma. Bugün mail atmışlar şirketimize uğrayarak başvuru formu doldurmanızı rica ederiz diye.

Bunun mantığı nedir ? Ben zaten yenibiriş üzerinden başvurmuşum. Orada bütün bilgilerim yazıyor. Tekrar firmaya gidip başvuru formu doldurmamın amacı nedir ki? İstekli olup olmadığımı mı görecekler ? Mülakat yapıp yapmayacaklarını da söylememişler çok enteresan değil mi ? Firma kağıthane'de ben bakırköy'de oturuyorum öyle yakın da değil yani.
(8) 

Birkaç noktalama ve dil bilgisi sorusu ?

Wolfware #1117369 
Aşağıdaki cümleler, noktalama ve dil bilgisi açısından doğru mu ?

"Ne zaman canı sıkılsa soluğu Osman Abisinde alırdı." (Abisinde'nin yazılımı?)

"Artık ben yokum."Dedi. (Burada tırnaktan sonra Dedi büyük harfle mi başlar?)

"Tekrar düşünsem bile kimbilir atama ne zaman gelir." (soru işareti var mı?)

"Şubede arkası iyi olan basit davaları alıyor 4-5 ayda rütbeyi yükseltiyor."
(Burada 4-5 rakamla mı yazılır yazıyla mı?)

"Osman abi yılların alemcisi olarak bilinse de eşi Makbule Hanım bütün dini gerekliliğini yerine getiren." (Burada Osman abi ve Makbul Hanım kelimelerinin doğrusu nedir?)

"Vallahi Cevher'cim bakış açımı biliyorsun." (cim ne olacak :)
(4) 

5-10 bin tl arası yapılacak iş ?

Wolfware #1117033 
Selamlar.

Bir süredir işsizim. Yaptığım başvurulardan da pek bir şey çıkmadı. Şuan anneme ait bir ofiste takılıyorum. Bir han içinde çokta yoğun olmayan bir ofis bu. Elimde de 5-10 bin tl arası para var. Doğal olarak epey de bir vaktim var. Ne yapabilirim arkadaşlar ? Ofis han içinde ama giriş katta yani insanlar az çok geçiyor. Bana öyle çok büyük rakamlar gerekmiyor. Bu ofiste bir şeyler satabilirim. Hatta vaktim var gidip bir kursta bir eğitim alabilirim. Böylece satış yapacak bir beceri de kazanabilirim. Bu şekilde boşlukta bir iş yaratmış/yapmış arkadaşlar öneri verebilir misiniz ?
(1) 

Andorid için adventure/bulmaca oyunu ?

Wolfware #1113608 
başlık salakça oldu kabul ama aklıma doğrusu gelmedi :)

Android telefonda en son The Room 1 ve 2 , Spotlight gibi bulmaca oyunlarını oynadım ve çok sevdim. Bu tarz oynayabileceğim başka oyun var mıdır ?
(6) 

Bir sözleşmede değişiklik yapılabilir mi?

Wolfware #1112451 
Selamlar.

Daha öncede bu durumla ilgili duyuru açmıştım. Bana bir yayınevinden gönderilen sözleşme var. Bir maddede lisans geliri yüzde 2 olarak verilecek yazıyor. Bende buna itiraz ettim yayınevi kabul etti yüzde 50 olarak anlaştık. Fakat bunu bana onlar sözleşmeyi düzeltip mi göndermeleri gerek yoksa ben bana gönderilen sözleşmedeki yüzde 2yi 50 olarak düzeltsem bir sıkıntı olur mu yasal olarak ? Diyeceksin ki söyle düzeltsinler. Ama öyle olmuyor zaten geç cevap veren adamlar. Böyle üsteleyipte sözleşmeyi sıkıntıya da sokmak istemiyorum. Ben düzeltip imzamı atıp adamlara yollasam bir sıkıntı olur mu? Sözleşmenin üzerinde bir değişiklik olmayacak paintle şunla bunla. Zaten word olarak yollanmış rakam değişecek sadece. Ne diyorsunuz ?
(4) 

Yayın evinin beni keklemeye çalışması ?

Wolfware #1111750 
Bir 20 dakika önce başlık açmıştım yayın evi sözleşmesinde kitabın dizi film hakkını almak istiyor mu diye. Bizzat kendisine sordum sözleşmedeki bir madde bunu sağlıyormuş.

İşin komik tarafı böyle bir durumda bana gelirden yüzde 2 vereceklermiş. Atıyorum kitap bir şekilde filmleştirildi yada dizi oldu. Yayıncı bu durumda atıyorum 100.000 tl alıyorsa bana vereceği para 2.000 tl. Komedi değil de ne?

Ben açıkçası yayınevine sadece kitap haklarını vermek istiyorum film ve dizi hakları saklı kalsın istiyorum. Siz ne yapardınız bu gibi bir durumda ? Size de çok az değil mi? Tamam kitap çoğaltılacağı için bir yapımcının fark etme ihtimali oluyor burada yayın evinin de hakkı olmalı. Ama bence yarı yarıya yada daha makul bir anlaşma olmalı. Yüzde 2 çok komik bir rakam. Siz ne düşünüyorsunuz ?
(3) 

Yayın evine devredilen haklar neleri kapsıyor ?

Wolfware #1111722 
merhaba.

daha önce de yazdım aslında ama sağıklı bir cevap alamadım. şimdi benim hikayem var ve bir yayın eviyle basılması için anlaştık. hikayeyi kitap olarak basıp satacaklar. Peki atıyorum yarın bir gün bir yapımcı bu kitabı keşfedip film yada dizi yapmak isterse haklar devredildiği için bütün anlaşma vs olayları yayın eviyle mi yapılır? Yoksa yayın evi sadece kitap olarak basar bu tarz dizi film anlaşmaları olması gerektiği gibi yazarla mı yapılır ?
(1) 

Bir sözlük yazarına mesaj iletebilme şansınız var mı?

Wolfware #1110928 
merhabalar.

The good fever nickli sözlük yazarına bir mesaj iletmek istiyorum. yardımcı olabilir misiniz ?
(3) 

Sinema çekimi olmayan film torrenti ?

Wolfware #1108615 
Son zamanlarda indirdiğim filmlerde bu sorunu çok yaşıyorum. Tamam kabul yeni filmlerin sinema çekimi olması normal fakat bunu anlamanın bir yolu yok mu ? Ya da sinema çekimi olmayıp kaliteli olan versiyonları yayınlayan bir torrent sitesi var mı ?
(3) 

Polislikle ilgili sorular ?

Wolfware #1108366 
merhaba arkadaşlar. Polisiye konulu yazdığım bir hikaye var ve kafama takılan bazı noktalar var. bildiklerinizle alakalı bilgi verebilirseniz çok sevinirim.

not: yazdığım konudaki polisler cinayet büro polisi.

1)-Koldaki derin bıçak yarası polis olmaya engel midir ? Aynı şekilde vücudun görünen yerlerindeki dövmeler.

2)-Kilo polis olmaya engel midir? Hikayedeki polis 105 kilo. Eğer engelse işe girerken zayıf ama sonradan kilo almış olacak. Bu durum sıkıntı yaratır mı? Adamı zorla diyetisyene mi gönderirler :)

3)-Tutuklu olan bir şahıs, bir polisle ilgili tanıklık yapabilir mi onu suçlamak için ? (hikayede tutuklu olan şahısın polisle bazı yaşanmışlıkları var ve gördüğü şeylerden dolayı tanıklık yapıp cezasında indirim ummaktadır.)

4)-Görev başında bir polisin telefonunu dinlemek için herhangi bir izin gerekli mi yada yeterli şüphe olması yeterli olur mu ?
(5) 

Göz rengi değiştirilebilir mi ?

Wolfware #1107578 
Ula bilim o kadar gelişti mi ?

Muhtemelen sallama bir şeydir ama şu Özcan Deniz'in bir magazin haberini okuyordum. Buse Narcı diye bir kızla çıkmış ayrılmış falan. Ekşide bu kızın başlığına girdim kimmiş neymiş diye şöyle bir entry var;


iris implantı kullanarak (bkz: brightocular)sistemiyle türkiye'de göz rengini kalıcı olarak değiştiren gördüğüm bildigim ilk insan.fda onayı yok kor kalma riski var! buyuk cesaret.
entry no :#61738038

Nedir bu işin aslı? böyle bir şey olabilir mi ?
(3) 

Kitabı yayın evi mi bassın kendim mi bastırayım ?

Wolfware #1107529 
Merhabalar.

Benim wattpad isimli platformda yazdığım bir hikayem var. Orada epey ilgi çekti hatta bir yayın evi benimle iletişime geçip kitabın haklarını almak istedi. Sözleşme için kitabın bitmesini bekledikleri için şuan sözleşmeyi görmüş değilim. Bir çok yazar adayı için güzel bir fırsat bu kitabının basılması falan. Ama bilen bilir teklifi yapan yayın evleri çok büyük değil ve size önerecekleri rakamda epey komik olacaktır. Sizin asıl karınız masrafsız şekilde kitabınızı çıkarmak ve dağıtım kanalları yoluyla satılması ve bu şekilde bilinirliliğinin artmasıdır.

Ben bu yolu düşünürken annem bir fikir attı ortaya. Bu kitabı gel biz bastıralım kendimiz satalım, karı da kendimiz alırız. ( kapitalist bir annem var :)

Sırf wattpadde kitabı alacak epey bir okur var. Ona eminim. Birazda kendi çabalarımızla bir şeyler yaparız.


Benim sorum ise hangi yöntemin benim için daha mantıklı(ve karlı) olacağı. Özellikle kitap basımıyla alakalı bilgisi olan arkadaşların fikrini öğrenmek istiyorum. Bir kitabın baskısı atıyorum 1000 adet basmak istedik, ne kadara mal olur? Bir kitaptan alacağımız kar ne olur ? Bu yöntem çok mu uğraştırır direk yayın eviyle anlaşmak ve verecekler üç beş kuruşla idare etmek mi daha mantıklı ?

hikayeye şu linkten bakabilirsiniz işte ne kadar okunması var vs ona göre tahminde bulunabilirsiniz

www.wattpad.com
(5) 

Çıkartılan memurların yerine alınacak memurlar ?

Wolfware #1104443 
Malum darbe olaylarından dolayı binlerce memur işten çıkarıldı. Buraya alınacak yeni personel son kpss puanına göre mi alınacak yine? Şunun için soruyorum açık çok fazla. Belki kpssye katılan herkesi alsalar bile yetmeyecek. Kpss dışında cv ile falan başvuru yapılabilecek mi? Yada bu şekilde alan kurumlar var mı?
(6) 

Windows 10'a geçmeli mi?

Wolfware #1103273 
Merhaba sevgili arkadaşlar.

Bilgisayarım yaklaşık bir haftadır beni uyarıyor windows 10'a geç hacı bak 5 gün kaldı falan diye. 5 gün içinde geçersem ücretsiz sonrasında ücretli mi oluyor? (bu arada kullandıım win 8 korsi;)

Ben normalde 10'a falan geçmek istemiyorum kullandığım sürüme zor alıştım zaten alışkanlıklarımı kolay değiştiren biri değilim. Bir de şimdi 10 nasıl hiç bilmiyorum kötü çıkar pişman olurum falan. Ne tavsiye edersiniz ?
(1) 

İstifa edilen yere geri dönmek? (Ama biraz farklı)

Wolfware #1101483 
Selamlar.

Bankada çalıştığım zamanlardan bir arkadaşım 6 ay önce bankadan istifa etmiş. Yalnız durum şöyle; Arkadaşım bir imza taklidi yapmak istemiş bir yakını için çünkü yakını oraya gelemiyormuş ve bu yola başvurmuş. Daha sonra pişman olup bunu işleme sokmamasına rağmen başka bir arkadaşı yaptığını görüp müdüre şikayet etmiş oda teftiş birimine. Neticede arkadaş teftiş birimi tarafından işten çıkarılmayla karşı karşıya gelmiş , sendikada bu durumda onu uyarıp kendi istifa etmesini istemiş. Bu şekilde siciline leke gelmeyecekmiş.

Şimdi bu arkadaş işsizlikten dolayı aynı yere tekrar geri dönmek istiyor. Bana pek makul gelmese de kendi istifa ettiği için belki bankanın bu teftişlik durumunu göz ardı edebileceğini düşünüyor resmi olarak suçlanmadığı için. Ben mutlaka bankanın onun üzerini çizmiş olacağını düşünüyorum ama yine de sormak istedim..

İçinizde özellikle bankada çalışan müfettiş varsa daha yardımcı olabilir. Sizce bu arkadaş tekrar başvuru yapsa kendi istifa etmiş eski bir çalışan olarak mı değerlendirilir yoksa imza taklidine yeltenip bununla suçlanacakken istifa eden bir eski çalışan olarak değerlendirilip hiç kaale alınmaz mı ?
(8) 

Cv'de kötü gözüken bir durum ?

Wolfware #1101479 
Selamlar.

Geçen gün bir otomotiv firmasına iş görüşmesine gittim. İk'cı arkadaşla bir sohbetimiz oldu. Sorum şu:

Benim cv'mde 2011-2015 yılları arası bankada çalıştığım yazıyor. Daha sonra 2015 Kasım'da kendi şirketimi açtım ve hala o devam ediyor. Fakat bunu devredip kendim çalışacağım. Kadın cvme bakınca şunu söyledi;

-Cv'niz güzel fakat şu sahibi olduğunuz firmayla alakalı bilgiyi kaldırsanız bence daha iyi olur bir İk'cı tavsiyesi. Kötü görünüyor. Bence 2015'ten sonra hiç çalışmadığını söylemeniz daha mantıklı.

Düşündüm ama bana pek mantıklı gelmedi. Yani neden sahibi olduğum firmayı saklayayım ki ? Ben görüşmede bu firmayı yürütemediğimi söyledim. İnternetten satış ve danışmanlık yapan bir firmaydı ama çok iyi gitmedi işler malum ekonomiden dolayı şimdi sigorta kısmını anneme devrettim.

Acaba iş yapamamış olmam mı kötü gözükür ? Ya da ne bileyim İk'cı arkadaşlar varsa neden bu arkadaş bir ikcı olarak böyle bir tavsiye verdi? Sizce uysam mı bu tavsiyeye ?
(1) 

Banka sınavları ne zaman?

Wolfware #1097969 
selamlar duyuru dostları. işsizlik baş bela malumunuz.

Acaba sınavla personel alan Halkbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank gibi bankaların yakın bir zamanda(ya da bu sene içerisinde)yayınlanmış sınav tarihleri var mı?
(2) 

Unold 28115 kahve makinesi kullanımı?

Wolfware #1095950 
Merhaba arkadaşlar. Bize yurt dışından bu kahve makinesi hediye geldi fakat nasıl kullanılır hiçbir fikrimiz yok. Bütün talimatlar almanca. Nereye kahve konur nereye su konur bilmiyoruz cahil kaldık. Bilen varsa anlatabilir mi acaba?

mobil görünümden çık