Bu şarkının müziği başka hangi şarkıda vardı?

efreet sultan #1528751 
Soru başlıkta. girişteki ilk 20 saniye. cengiz kurtoğlu'nun aynı isimli şarkısı değil, sanki başka bir arabesk parçasında da vardı bu müzik.

www.youtube.com
(4) 

12-13 bin TL Civarı Laptop Önerisi

efreet sultan #1492805 
Şirketten normal limitin üzerinde bir laptop için onay aldım. tam olarak istedğim laptop linkteki dell gibi ama bu bi tık limitin üzerinde. buna benzer ne önerebilirsiniz?

www.hepsiburada.com

bu nasıl?

www.hepsiburada.com
(2) 

Hasta taşıma aracı

efreet sultan #1463067 
MS'li babam için aşağıdaki linkteki üründen almak istiyorum. Biz olmayınca annem babamı sırtında taşıyor ama yavaştan yaşlanmaya başladıkları için böyle bir şey iyice elzem oldu.

Geçen sene Fındıkzade'de karagül iş hanında sormuştum ama kimsede yoktu. Türkiye'de yok mudur bundan bulabileceğimiz bir araç? Yoksa Çin'den getirteceğim.

tr.aliexpress.com

www.easymobility.ca

www.instagram.com
(3) 

Amazon.de Ahrensburg kargo gönderimi

efreet sultan #1432534 
1,5 sene once arkadaşa bir tane Wacom tablet almıştık. Bozuldu ve amazon.de ile iletişime geçip ürünü göndermelerini istediler. DHL 800 tl para istemiş bugün. arkadaştan. Ayrıca oradaki adam bizim Amazonla anlaşmamız var. oradan alındığına dair bir “konşimento” dediği bi şey var mı diye sormuş. Diğer türlü öderler mi ödemezler mi belli olmaz demiş.

Amazon yamuk yapmaz fişi gösterirsem kargo ücretini iade ederler ama yine de size sormak istedim. Var mi bu şekilde gönderip daha sonra para iadesi alan?
(2) 

Boğazımda çıkan mantar izleri

efreet sultan #1423522 
Boğazımda 1 yıldır şu şekilde izler var.

i.hizliresim.com

yoğunluktan hiç doktora gidememiştim ama arkadaşın dermotolog babası pityriasis versicolor denen mantar var. ıslak ve yaş kalmasın, stres yapmasın demişti.

funit kapsül ile exoderil krem/sprey sürsün demişti. tam bitmemişti ama zamanla azalmıştı izler. bu aralar tekrar azdı. geçen sene de bu zamanlar çok vardı. alerjim mi var bilemedim. şu virüs bitince ilk iş bunun için gideceğim doktora. komple gitsin istiyorum.

edit: soruyu unutmuşum. bu sıkıntı yaşayan var mı? ciddi bir şey midir?
(2) 

Mailinize Düşen Bültenler

efreet sultan #1421456 
Var mı önerebileceğiniz sık sık mail atmayan (haftalık veya 15 günlük ideal) ama ara sıra güzel bülten yollayan siteler?

iletişim yayınları ve fransız kültür atıyor mesela bana.
(1) 

Emrah'ın Ağlama İsimli Şarkısı Hk.

efreet sultan #1415488 
Bu şarkının bestesi çok bilindik geliyor. Emrah filmlerindeki acıklı kısımlar harici sanki başka filmlerde de kullanılmış gibi. Çiçek Abbas geldi aklıma nedense. siz duydunuz mu başka yerlerde? yoksa Emrah'ın filmlerinden mi aklımda kalmış.

Ahmet Kaya'yı da anımsatıyor bağlamalı kısımları ama bir başka Burhan Bayar efsanesiymiş bu parça.

www.youtube.com
(2) 

Şuradaki müziğin aslı ne idi?

efreet sultan #1408894 
17 saniyede başlayıp bi 10-15 saniye devam ediyor.

www.youtube.com

Dans dans dans dans gibi bir şeydi diye hatırlıyorum ama aslını bulamadım.
(3) 

Şu türkünün adı nedir?

efreet sultan #1403236 
Videonun girişinde çalan parçayı arıyorum. 11. saniyede başlıyor.

www.youtube.com

shazam, soundhound vs bulamadı.
(5) 

Beyin kanaması mı geçirdim acep?

efreet sultan #1394926 
Yarım saat önce uçakta inanılmaz bir baş ağrısı yaşadım. Özellikle kafamın arka tarafında. Bir an ölüyorum hissettim. Hafiften hâlâ bir ağrı var.

Pek başım ağrımaz, migrenim vs yoktur.

Basınçtandır diye düşünüyorum?
(1) 

Excel'de yüzde hesaplama

efreet sultan #1381626 
=(AK7/AJ7)-1
747 848 14%

=+(AJ7-AK7)/AJ7
747 848 12%

Bunların arasındaki fark nedir? bir önceki haftaya göre kıyaslama yapıyoruz da kafamız karıştı.
(7) 

Lazer göz ameliyatı

efreet sultan #1371564 
Şimdi Dünyagöz ve Veni Vidi'den fiyat aldım da Dünyagöz temmuz kampanyasıyla 6500 tl'ye yapıyormuş. normali 9 binden başlıyormuş.

veni vidi 3000 istiyor. no touch laser ile yapıyorlarmış. bu no touch laser için ağrısız,sancısız, temassız diye pazarlıyorlar ama pek ısınamadım açıkçası.

en fazla şöyle 4500-5000 tl vermek istiyorum. istanbul'da başka hangi hastaneleri önerirsiniz? bir de sizce hangi tedavi yöntemi en başarılı?

edit: yeditepe göz. 4000-6000 prk ile, kudret göz tek fiyat 4250 tl
(3) 

Photoshop görselinin boyutunu düşürmek

efreet sultan #1359224 
Elimde birkaç tane dosya var. Bunları export ediyorum. export ederken sorduğu çözünürlük ayarını en düşüğe çekmeme rağmen 15 mb filan veriyor dosyayı. sebebi nedir?
(1) 

Rakip firma fiyat karşılaştırması (Price Monitoring)

efreet sultan #1356803 
Şöyle bir uygulama/siteye ihtiyacım var:

Teknosa, MM ve Vatan'daki Samsung ve Huawei telefonlarını takip edip bunların fiyatlarını günlük olarak almak istiyorum. Mümkün mü acaba bu?

Ücretsiz olursa süper olur. :)
(3) 

Promotör olarak çalışanlara bir soru

efreet sultan #1355779 
vzt mi öyle bir şey varmış sanırım. tam olarak bilmiyorum nasıl yazıldığını da. markadan destek sanırım.

sattığı ürün başına mı alıyorlar bunu? tam olarak açıklayabilir misiniz nedir olay?
(3) 

Excel'de sayı tipini değiştirmek

efreet sultan #1353318 
imdb'den izlediğim filmleri export ettim. filmlerin rating kısmını alakasız bir şekilde aşağıdaki gibi gösteriyor. birkaç tanesi doğru sadece. her şeyi denedim ama olmuyor. imdb'den mi kaynaklı bu durum acaba?

s1.eksiup.com
(11) 

Yeni işte ilk hafta ve İngilizce anlayamama

efreet sultan #1347093 
Yeni işte ilk haftamı tamamladım. 3 tane Çinli var. Benim üstüm olan Çinli'nin dediklerini güç bela anlıyorum. Ne yapacağım bilmiyorum yahu. Yakında "lan bu adam bi skim bilmiyormuş, ne diye aldık işe" diyecekler diye korkuyorum. Mesela bir toplantı yaptık müşteriyle. Benim adam uzun uzun konuştu. Konuşması bitince İngilizce bilen müşteri bize dönüp "ne diyor bu" dedi. Gülmemek için zor tuttum kendimi.

Ben adamın konuşmasından 1-2 kelime kapıp "herhalde bundan bahsetti" diye tavır alıyorum. Tavsiyeniz var mı bu gibi durumlar için? Diğer 2 Çinliden birinin İngilizcesini anlıyorum, diğerininse ise ara sıra.

Bir de bizim Türklerin konuştuğu İngilizce çok anlaşılabilir değil mi sizce? Hint ve Çinlileri gördükten sonra Türklerin İngilizcesi süpermiş dedim valla. Bilmiyorum yabancılara nasıl geliyor.
(2) 

Ahşap plaket basan yer

efreet sultan #1341797 
Linkteki gibi bir ahşap plaket yaptırmamız gerekiyor bir müşterimiz için.

s3.eksiup.com

Yükseklik 25, genişlik 12, derinlik 5 cm olacak. Yok mudur İstanbul'da bunu yapacak bir yer? Bulduklarım basit, standart beyaz baskılı düz plaket yapıyorlar sadece. Google'dan bulduklarımdan bir cacık çıkmadı. Belki atladığım kaliteli yerler vardır diye size danışmak istedim.
(15) 

Yabancı işveren ile maaş konusunda anlaşamamak

efreet sultan #1340648 
1 aydır devam eden bir iş görüşmem var. her şey tamam sadece şu maaş konusu kaldı. ilkin telefondan konuştuk, dedim "4500 tl istiyorum." "çok yüksek bu fiyat" dediler. "tamam siz ne veriyorsunuz" dedim. dediler 36 bin*14 maaş. abi bu para 3000 tl filan ediyor. şimdiki maaşımdan da az. "bu tutar çok az" dedim. "peki son fiyatın 4500 mü" dediler. "he" dedim. bugün demesinler mi 4600 gross. gelmiş bir de bana diyor ki "brüt mü net mi diye sordum sen de brüt dedin." hayır mesajlaştık, mesajlar duruyor bir de yalancılıkla suçluyor beni. madem öyle 4500'e ilk niye çok yüksek dedin. demek ki sen de net üzerinden konuştuğumun farkındasın.

ben de akşam "6500 brüt istiyorum. 4600 filan ediyor o para ama yıl sonunda vergi kesintisiyle 4100 lira olacak zaten o. türkiye'de vergiler ve enflasyon çok yüksek." gibisinden uzun bir mail attım. cevap bekliyorum şimdi.

kurumsal büyük bir şirket ama aşırı pinti çıktılar yav. şirkete girecek ilk çalışanlardan biri olacağım. maaşı şimdiki maaşımdan düşük ama kariyerim açısından işi öğrenir ve tutunursam geleceğim parlak. sizce ne yapmalıyım eğer en fazla 4600 brüt veriyoruz derlerse? yalnız bu paraya yemek dahil. yol yok. iş yeri maslak'ta bir de. 3250 TL = maslak

edit: şirket yabancı. çinlilerle görüşüyorum. euro değil arkadaşlar. tl yazmamışım. heyecan yok :)
(9) 

Çizim yapmayı seven çocuğu yönlendirmek

efreet sultan #1340331 
10 yaşında bir yeğenim var. çizim yapmayı acayip seviyor. bu aralar karikatür tarzına geçiş yapmış. bildiğin polandball çiziyor. hikaye filan yazıyor :D nerden gördün bunları diye soracaktım ama okuldaymış.

bu çocuğu şimdiden nasıl yönlendirebiliriz? bilgisayarda çizim mi yaptırsak, kursa mı versek? her türlü öneriye açığım.

elimde şimdilik şu çizimleri var ama bunlardan daha iyileri de mevcut.

eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
eksiup.com
(4) 

18 yaş altı yabancı yıldız sporcular

efreet sultan #1340171 
Her spor türünde olabilir. özellikle türkiye dışına bakıyorum. devletler bu sporcular üzerinden nasıl diğer gençlere örnek olması için iletişim çalışmaları yapıyor diye araştıracağım ama öyle sporcu bulamadım. var mı bildiğiniz wonderkid sporcular?
(4) 

Telefonla iş görüşmesi

efreet sultan #1339416 
Çin'den arayacaklar beni yarın. Wechat kur dediler kurdum. İlk ciddi iş görüşmem diyebilirim. Şirket ve faaliyet gösterdiği alanda Türkiye pazarı hakkında bilgi topluyorum günlerdir. İstanbul ayağında Çinliler'le yaptığım görüşme pek iyi geçmese de "olur" denildi.

HR görüşmesi formalite mi acaba? Kaç dakika sürer? Genel olarak böyle görüşmelerde ne sorarlar?

Telefonda İngilizce konuşma tecrübem pek yok. Takılınca ne yapsam? İşi alamayacakmışım gibi rahat takılayım diyorum konuşurken. Böyle yaptığım iş görüşmeleri daha güzel geçiyor çünkü. :)

her türlü öneriye açığım.
(1) 

Bitki, hayvan türü saptama

efreet sultan #1338575 
Bir arkadaşım fotoğraf çekiyor mantar, kelebek, arı vs. bunları shutterstock'a yüklemeye karar verdik. fakat keywords ve description için bu türlere ait bilgi yazmam lazım. direkt "butterfly" yazmak yerine bilimsel adını da yazmak istiyorum. türlerini nasıl bulabilirim? görseli yükleyip bana türünü söyleyecek bir hizmet var mı acaba?
(12) 

Hangi iş?

efreet sultan #1335897 
Mevcut iş: ufak bir reklam ajansı: 3500 TL + 400 tl multinet. pek bir gelecek yok.

Geçilecek iş: türk pazarına yeni giren çok uluslu bir şirkette tecrübesiz olarak işe başlanacak. İlk birkaç ay 4000 TL maaş sadece. Daha sonra devletin bir hakkı varmış sanırım yabancı şirketlere. Gelir vergisinden muafiyet. Maaş birden 7000'e filan fırlayacak. Şirket tam anlamıyla kurulunca da tüm olanaklar sağlanacak. Yol, yemek, özel sağlık sigortası, prim vs. Yükselme imkanım var.

Ama kuzenimle aynı yerde çalışacağım. Beni o alıyor şirkete. Dün yabancı adamlarla görüştüm, "tecrubesizsin ama tamam" dediler.

Hangi iş sizce?

Bence ikincisi ama akraba ile çalışmak kafamda soru işaretleri oluşturuyor. Kuzenim benden 7 yaş büyük ve beni çok sever. Adam edecem seni ama iyi yerlere gelmek sana bağlı diyor.
(5) 

Pasolig Hk.

efreet sultan #1334896 
Almanya'dan arkadaş GS-TS maçını izlemeye gelmek istiyormuş eşiyle. Pasolig'leri yok, büyük ihtimalle de açmayı beceremeyecekler. Başka bir seçenekleri var mı maçı izlemek için? Bir de diyelim ki kart çıkaracaklar, Almanya'ya teslim ediliyor mu kartlar?
(1) 

Arapça inDesign

efreet sultan #1333043 
Ara sıra Arapça iş geliyor ama indesign'ımız desteklemediği için biz yapamıyoruz, işi başkalarına paslıyoruz. Bu da iş akışımızı yavaşlatıyor.

Ne yapmamız gerekiyor Arapça uygulama yapabilmek için? MENA bölgesi inDesign indirilmeli demişler yabancı forumlarda. Bazıları da eklenti var demiş.

edit: galiba sıfırdan indesign kurup şu linkteki aşamaları takip etmeliyim.

forums.adobe.com
(7) 

Mezar taşlarını sosyal medyada paylaşmak

efreet sultan #1331554 
Ben mezarlıkları çok severim. Ara sıra kafam esince direkt dalarım Zincirlikuyu'ya, milletin mezarlarına bakarım. Hoşuma giden taş tasarımlarını ve mezar yazılarını sosyal medyada paylaşıyorum.

Merak ettiğim halka mal olmuş kişiler neyse de normal vatandaşların mezarlarını paylaşmak etik mi sizce? Ayrıca pek sanmıyorum ama kanunen bir sorun teşkil eder mi? Yoksa kişi adlarını sansürleyip mi paylaşsam?
(2) 

Griezmann'ın giydiği gömleğin markası nedir?

efreet sultan #1330351 
Çok güzel ya. Direkt markası lazım bana.

eksiup.com
(10) 

Turistin İstanbul'da drone uçurabilmesi

efreet sultan #1322789 
Yabancı bir arkadaş İstanbul'da drone uçurmak istiyormuş hobi maksadıyla. izlemesi gereken prosedürler nedir acaba? hiç bulaşmasın mı yoksa?

teşekkürler.
(8) 

Kindle Paperwhite

efreet sultan #1321957 
Birkaç sorum olacak:

Geçen ay tanıtılan Paperwhite 4'ün fiyatı birkaç gün içinde düşer mi? şu anda 129 usd (700 tl). şöyle -20 usd düşer mi? ayrıca 32 gb versiyonu gereksiz masraf mı sizce?

Paperwhite 3 (7th gen) fiyatını sağlam düşürmüşler bugün. 119'dan 79'a (420 tl) düşmüş. sizce bunu almak daha mı mantıklı?

ocak ayında abd'den bir arkadaşım gelecek. bu sefer almak istiyorum.
(1) 

Diş eti dikişi

efreet sultan #1320763 
Diş hekimine gittim bugün. Tam anlamadım ama yarın gelirsin ....(burayı anlamadım) yaparız, haftaya da dikişleri alırız dedi. Ok dedim ben de acelece.

Diş etlerim kötü diye gitmiştim. Yaşına göre kötü durumda. Kemikleri zayıflamış vs dedi. Diş etlerine dikiş mi atacak? Ne yapıyorlar tam olarak? Ne kadar sürer, acı var mı? Tecrübe eden varsa yardımcı olursa sevinirim. Laylaylom gidiyorum valla yarın.

Bir de ben pazar günü İstanbul'a dönüyorum. Haftaya başka bir yerde dikişleri aldıracağım. Sıkıntı olur mu?
(32) 

Kaç kuzeniniz var ve kaç tanesiyle görüşüyorsunuz?

efreet sultan #1317165 
Şimdi saydım. Anne tarafından 27 tane varmış. (Yuh lan) Kore gazisi dedem fena çalışmış. 8 çocuk. Onun çocukları da ortalama 3 çocuk yapmış. Çoğu yaşıtım olmadığı için sıfır iletişim. 2-3 tanesini hiç görmedim bile.

Baba tarafı 15 tane. 2-3 tanesiyle görüşüyorum sadece. Biriyle çok sık.
(1) 

Dergi için kağıt önerisi

efreet sultan #1316667 
Şöyle 35 sayfalık kurum içi bir bülten için hangi kağıt önerirsiniz? Birkaç tane kağıt belirtmek istiyorum müşteriye. Malum kağıt fiyatları uçmuş. O yüzden ucuz bir şey olmalı.

Kapak: 1. hamur 150 gr veya 200 gr mat kuşe
İç sayfalar: 1. hamur 110 gr veya 135 gr mat kuşe

Bunun gibi ne önerilir başka? Bir de TIME, Financial Times gibi dergiler 1. hamur kullanıyor değil mi?
(2) 

TTNET arıyor mu sizi bu aralar?

efreet sultan #1315831 
Beni arayıp duruyorlar. Yıl sonunda piyasa şartlarından ötür zam gelecekmiş. 70 liradan 122 liraya mı ne yükselecekmiş. Bir şeyler zırvaladılar.

dört gözle beklediğim taahhütüm 24 şubat'ta bitecek. taahhüt devam ederken nasıl zam yapıyor bunlar? sözleşmede böyle bir değişiklik yapma hakları olduğu yazıyor mu?

iyi o zaman bankalar da 0.98 faizle kredi verdikten sonra "yaa piyasa şartları değişti. verdiğim faizi 1.75 yaptım" desinler.
(3) 

Vadeli hesaba para eklemek

efreet sultan #1311596 
Vade başladıktan atıyorum 15 gün sonra hesaba para eklersek ne olur?

Vadenin başındaki tutara göre mi faiz alınır yoksa eklenen para da dikkate alınır mı?

Banka Cepteteb.
(2) 

Taschen kitaplarına sahip olan nomıssızlar

efreet sultan #1309811 
1- Hangi kitaplar var elinizde?
2- Ucuza nasıl temin edilir bunlar? D&R satıyor tek tük ama pahalı, Pandora da öyle.
(4) 

Montajı kolaylaştıran ürünler

efreet sultan #1309788 
Şöyle bir araştırma yapıyorum. Atıyorum kapı kolunu normalde 15 dakikada değiştirirken bu yeni ürün ile 1 dakikada pratik bir şekilde hallediyorsun.

kapı kolu geldi aklıma ama başka neler olabilir/vardır? musluk, ampül filan belki? millet bunlara ne isim vermiş diye bakmak istiyorum. böyle bildiğiniz bazı şirketlere ait ürünleri biliyorsanız onlar da işime yarar. bir ara sanki egepen'in bu tarz pratik penceresi vardı.
(4) 

Üniversite sınavına yönelik Türkçe kitabına görsel önerisi

efreet sultan #1309136 
Bu kitap sınavda Türkçe'den full yaptırmayı vaat ediyor. içindeki sorular çok zor. nasıl bir görsel kullanırdınız?
(8) 

Telefonumu arayamıyorlar

efreet sultan #1307608 
Sabah bir şey oldu, kimse bana ulaşamıyor. arama iptal edildi diyor. Ama ben arayabiliyorum. 4G çekiyor, internete giriyorum, mesaj alabiliyorum ama yok kimse beni arayamıyor?

Kapat, aç yaptım düzelmedi, sim'i başka telefonda denedim yine aynı şeyler.

sorun nedir?

edit: türkiye genelinde çok fazla şikayet gelmiş. tt'den kaynaklı bir problemmiş. 6-7 saat sürdü. düzeldi şimdi.

herkese teşekkürler.
(2) 

Bu makinenin neye ihtiyacı var? (iMac)

efreet sultan #1306863 
Daha alalı 1 ay oldu. illustrator, indesing, photoshop kullanılıyor ama inanılmaz ağır çalışıyor. özellikler şöyle:

4K Retina 21,5 inç 2017
3 ghz intel core i5
8 gb 2400 mhz ddr4
Radeon Pro 555 2048 mb
4096x2304
1 TB hdd

ssd takviyesi mi yoksa ram artırımı mı yapılmalı?
(2) 

Devletin özel sektörden yararlandığı ayrıcalıklar

efreet sultan #1304337 
Mesela askerde araçları kışla içerisindeki istasyonda 1 liraya doldururduk. askeriyeye benzini kim veriyor ve tam işleyiş nasıl bilmiyorum ama istanbul'da bildiğim kadarıyla emniyet araçları opet'ten günlük 18 lt üst limitle 1 lira civarı ücretle dolduruyor benzini.

bu örneklerdeki gibi devlet özel şirketlerden nasıl ucuza yararlanıyor başka. yazılım olur, araç olur... mesela araba ihalelerinde ne kadar ucuza alıyor filan gibi. 100 binlik clio'yu devlet kaça alır? :D

edit: şirketlerin bu ticaretten kârı nedir bir de?
(3) 

Elbise rehin vermek

efreet sultan #1303338 
Klasik romanlarda, eski Avrupa filmlerinde vardır genelde fakir insanlar paraya sıkıştıklarında elbiselerini, eşyalarını rehine olarak verip karşılığında para alırlar. bu süreç nasıl işliyor tam olarak? yani merak ettiğim rehine alan yer nasıl para kazanıyor? faiz mi koyuyorlar? "şu kadar zaman içerisinde paranı geri ödemezsen rehine eşyana el koyarım"dan mı ibaret bu yerlerin olayı?

bir de türkiye'de var mı bu tarz olaylar? yoksa kiralama mı oldu bunun adı? veya tefecilik?
(3) 

Hastane ameliyat ücreti

efreet sultan #1301267 
Instagram'da gezinirken Ukraynalı bir arkadaşımın paylaşımını gördüm. arkadaşı kansermiş, tedavisi acıbadem'de yapılabilirmiş. hikayesini ve acıbadem hastanesi'nden bir evrak da paylaşmış. Ameliyat, nakil durumları filan bu kadar pahalı mı cidden? 135 bin dolar denilmiş de. yakın zamanda patronum çocuğunu kaybetmişti. evini filan satmıştı ama bu kadar değildi herhalde tutarı. yoksa bu yabancılar için bir meblağ mı?

s1.eksiup.com

s1.eksiup.com
(4) 

Asgariden & maaştan sigorta yatma durumları

efreet sultan #1300553 
Sigortası asgariden yatan adamla maaşından yatan adam arasındaki fark nedir? İkisi de gün dolduruyor ve bu bakımdan eşitler diye biliyorum ben. Emekli maaşı için devlet emekli olmadan önceki son 5 yılın ödemelerine bakmıyor mu?

Malulen emekli olan bir kişiye faydası var sanki bu maaşından yatanların. birden emekli olunca o zamana kadar yatan üzerinden hesaplanır?

Tamamen saçmalamış da olabilirim. Pek bilgim yok bu konu hakkında. Aydınlatırsanız sevinirim. Yeni mezun kişi "sigortam maaşım üzerinden yatacak di mea?" diye sormuş da arkadaşıma iş görüşmesine gelen. O yüzden ben de merak ettim.
(13) 

Para değerlendirme mevzuları

efreet sultan #1298858 
Her ay kenara 2 bin ata ata 35 bin civarı bir para yapabildim yaklaşık 2 yılda. son zamanlarda kurdan ötürü dolar olarak bakınca her ay kenara para atmama rağmen param hep aynı. :D

cepteteb faizi aylık 450 lira filan veriyormuş bu meblağ için. risk sevmeyen şahsım için makul bir seçenek. birkaç aydır tüm paramı dolar yapayım diyorum ama o cesaret de yok bende. şimdi ben yapınca düşer korkusu var. geçen ay 4.32 iken yapacaktım mesela sonra bu korkudan dolayı vazgeçmiştim. :D

ne yapmalı bu parayla?
(1) 

Ticari kullanıma izin verilmeyen Shutterstock görseli

efreet sultan #1295533 
Bir yayınevi müşterimiz kitap kapağında sadece haber kullanımına izin verilen bir görseli kullanmak istiyor. Ticari amaçla kullanılamayacağını söyledim ama pek de ikna edemedim.

ABD'den bir roller coaster görseli. Sıkıntı olur mu sizce kullansak?
(3) 

İstanbul'da Konstantin adına hiçbir şey olmaması

efreet sultan #1292201 
Adam gelmiş mis gibi şehir kurmuş ve adamın kurduğu şehirde hiçbir şey yok onun aziz hatırasına. :( Sanırım İngiltere'nin York şehrindeydi, adamın güzel bir heykeli, Roma'da Kolezyum'un yanında Konstantin Takı var.

Bu adam Yunan da değil eğer öyle düşünülüyorsa. (Anası öyle gerçi) O dönemin hak dinini kabul eden -belki de cennetlik- ilk "mümin" imparator.

Fatih ilçe adı Konstantinopolis olsa keşke tekrar diyeceğim ama Fatih de hak ediyor be. En azından Ayasofya taraflarında bir semte Konstantinopolis denilebilir.

Siz ne dersiniz Romalılar?

PS: derdi mi şey edeyim, evet.
(1) 

Ankara'dan italya vizesi başvurusu

efreet sultan #1291741 
İdata ilgilenmiyor anladığım kadarıyla. ankara'dan başvurmak için belgeleri nereden alacağız? başvuru formu.

büyükelçilikten mi hallediliyor o işler?
(3) 

1999 yılından bir şarkı

efreet sultan #1290996 
tek hatırladığım klibinde veletin teki kapı deliğinden bir odayı dikizliyordu.

hatırlayan var mı böyle bir klip? söyleyen kişi erkek ve sanki uzun saçlıydı.
(1) 

Biyografi için yazar önerisi

efreet sultan #1290667 
Biyografi okuyayım diyorum. Dostoyevski'yi gözüme kestirdim. İletişim'den iki yazara ait Dostoyevski biyografisi var. hangisi daha iyidir acep?

www.iletisim.com.tr

www.iletisim.com.tr
123456  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık