(1) 

Bifo Cem Yılmaz

su ustunde yasayan balik #1571176 
Merhabalar. Programda arada bir Cem Yılmaz’ın yanına gelip burs muhabbeti yapan, sonra da Akatay’ları getiren genç biri vardı. O kimdir bilen var mı?
(1) 

Film İsmi

su ustunde yasayan balik #1548495 
Filmin ismini hatırlamıyorum. Bir çocuk, garip bir yaratık vardı. Bu garip beyaz yaratık uçabilen ayı gibi bir şeydi. Ayrıca iki yanında kocaman heykeller olan bir geçit vardı. Bu heykellerin gözlerinden çıkan ışınla, geçitten geçmesini istemedikleri kişiyi yok edebiliyorlardı.

Hatırlayan var mı?
(6) 

Avrupa Yakası Sahnesi

su ustunde yasayan balik #1492768 
Cem’in çayı fondip ettiği sahneyi bulamıyoruz. Yardım edebilen olursa şimdiden teşekkürler.
(3) 

Film ismi

su ustunde yasayan balik #1485766 
Merhabalar. Böyle japon ya da çin kralı gibi biri vardı, kadın bir savaşçı onu öldürmek için ona mümkün olduğunca yaklaşmaya çalışıyordu. Bilmemkimi öldürdü, şu kadar metre yaklaşabilir, bilmemneyi başardı, şu kadar yakına gelebilir gibi bir şeylerle en son bunu öldürebilecek mesafeye gelmeye çalışıyordu. Çok da detay hayırlayamıyorum, ismi çıkartabilecek olan var mı? Garip dövüş sahneleri olan bir filmdi.
(4) 

Bisiklet kadro boyu?

su ustunde yasayan balik #1352226 
Merhabalar. Carraro 227 sportive almayı düşünüyorum. Bel fıtığı dolayısıyla doğru kadro seçimini yapma konusunda çok fazla bilgi kirliliğine maruz kaldım. Bilen arkadaşlar fikir verirse çok sevinirim. 46 ve 51 kadroların ikisini denedim ve sanırım arada bir ölçüdeyim, ikisi de oturuşta bir rahatsızlık vermedi. Boyum 184, ve ü yanlış ölçmediysem iç bacak boyum 80 olarak çıkıyor. Sizce hangi kadro boyu ile daha rahat bir sürüş yakalarım? Teşekkürler.
(5) 

Bisiklet

su ustunde yasayan balik #1346061 
Merhabalar, arada işe gidip gelirken ve gezme amaçlı kullanmalık şehir bisikleti arıyorum. Bel fıtığım var ve dik olarak kullanabileceğim, 10 gidiş 10 geliş olarak günde 20 km yapabileceğim (haftada 1 veya 2 gün), bütçe olarak da 2000 tl’yi aşmayacak bir bisiklet istiyorum. Şu ana kadar baktığım iki modelden biri decathlonda olan model, diğeri ise bisan ctx 600 modeli.

Tavsiye verebilecek olan arkadaşlar varsa sevinirim.
(5) 

Matematiksel ifade yazma

su ustunde yasayan balik #1307813 
Merhaba. Normalde word ortaminda matematiksel bir ifadeyi yazmak epey zahmetli bir is. Bunu tablet veya telefon uzerinden el yazisindan taniyarak denkleme donusturebilecek bir program var midir? Tesekkurler.
(2) 

Wifi hakkında

su ustunde yasayan balik #1261627 
Merhabalar. Salon ile modem arasında çok mesafe var ve playstation internet ağını göremiyor. Nasıl bir cihaz almam gerekiyor öneride bulunabilir misiniz? Teşekkürler.
(3) 

Cam Filmi

su ustunde yasayan balik #1236633 
2016 model hyundai i20 aracım var. Arka camlar karartılmış arka camlar olarak geçiyor. Kendim herhangi bir ekleme yaptırmadım, yetkili satıcıdan direkt bu şekilde teslim aldım. Cam filmi yasağı bu modeli kapsıyor mu? Bilgisi olan var mıdır? Teşekküler.
(2) 

SPSS Analizi Hakkında

su ustunde yasayan balik #1233773 
Tez calismasi kapsaminda anket sonuclarinin pc'ye girilmesi gerekiyor. Yaklasik 50bin veri girisi ve spss analizi yaptirmak icin kimden ya da nereden yardim alinabilir? Onerisi olan var midir? Tesekkurler.
(6) 

Hizmet pasaportu (Gri pasaport)

su ustunde yasayan balik #1211818 
Merhabalar. Bu sene İtalya'da bir konferansa katıldım ve kurumum aracılığı ile gri pasaport çıkarttım. Görevlendirme belgem ve kurum onayım ile sorunsuzca gittim geldim. Pasaportun süresi Aralık ayında bitiyor.

Sorum şu, ben bu pasaport ile örneğin sakıza 1-2 günlük seyahat planlayabilir miyim? Avrupa ülkelerine nazaran daha esnek olur mu, yoksa yine kurum onayı ve görevlendirme belgesine ihtiyacım var mı? Bilgisi olan veya tecrübesi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
(4) 

Dosya Gönderme

su ustunde yasayan balik #1130314 
Sınıfta öğrencilerden .rar dosyaları almak istiyorum, ancak bir çoğunun mail adresi olmadığından bunu mail adressiz halletmek istiyorum. Onlara verdiğim bir linke dosya upload edip benim de indirebileceğim neresini kullanabilirim? Teşekkürler.
(1) 

Isı yalıtımı

su ustunde yasayan balik #1127035 
Evde açık otopark yüzünden tabandan giren soğuğun etkisini azaltmak istiyorum. Bilgisi olan arkadaşlar yanıt verebilirse sevinirim; taşyünü mü, karbon katkılı eps mi daha etkilidir?
(1) 

Film Adı?

su ustunde yasayan balik #1123531 
Muhtemelen 90'lardan kalma bir film ismi arıyorum. Bir uçak vardı, bir şekilde farklı galaksilere gidiyordu (uzay konusunda emin değilim).

Bir sahnesinde uçak tam kalkmak üzereyken bir sürü metal diş uçak pistini yemeye başlıyordu, uçak son anda kalkabiliyordu. Dünyaya dönmeye çalışırken hep böyle gerçek dışı yerlere seyahat ediyorlardı.
(3) 

Jason Statham

su ustunde yasayan balik #1073416 
Merhabalar. Bu arkadaşın bir filminde şöyle bir sahne vardı; vücuduna bir zehir enjekte edilmişti ve hayatta kalabilmesi için sürekli adrenaline ihtiyacı vardı. Filmin ismini hatırlayan var mı? Teşekkürler.
(3) 

İngilizce Kursu Önerisi - İzmir

su ustunde yasayan balik #757235 
Toefl için 2-3 aylık bir İngilizce kursu arıyorum. Daha önce herhangi bir kursa gidip de gerek eğitiminden, gerek öğretmenlerinden memnun olan var mı?

Teşekkürler.
(2) 

3d film

su ustunde yasayan balik #753147 
3d film indirmeden izleyebileceğim bir yer var mı?
(2) 

Playstation 3 vs Xbox 360

su ustunde yasayan balik #751039 
Malum ps4 çok pahalı. Kinect sensor ve gamepad'in herkes tarafından yazılmış kullanım kolaylığı ve ayrı bir keyfi olduğu yazılıyor.

Kullanan arkadaşlar varsa, ikna edici bir tavsiyeye ihtiyacım var. Ağırlıklı olarak arkadaş grubumla pes2013 oynayacağım, kız arkadaşımla da tenisti, bowlingti o tip oyunları oynarım diye düşündüm.

Tavsiyeler için şimdiden teşekkürler.
(2) 

Araç kiralama ve HGS

su ustunde yasayan balik #750581 
Araç kiralamada HGS için ekstra 30 lira ücret talep ediyorlar, ancak toplamda 2 defa geçeceğim ücretli yol için bu meblağ çok fazla geldi.

Araçla beraber HGS kiralamaz isem, nasıl bir yöntem kullanabilirim ücretli yollarda geçiş için?
(7) 

Kombi

su ustunde yasayan balik #745914 
1. kat ısı yalıtımlı 95 m^2 doğu cepheli ev için kombi öneriniz? Eca iyi midir?
(2) 

Android'de böyle bir uygulama var mı?

su ustunde yasayan balik #742458 
Gps açıkken anbean geçtiğim sokağı haritada boyayan bir uygulama?
(5) 

Kafayı yemek üzereyim nolur yardım

su ustunde yasayan balik #742015 
Tezin sayfa numaralandırmasını yapmam gerekiyor. İlk 2 sayfa boş kalacak (kapaklar), 3. sayfadan itibaren romen rakamlarıyla ii, iii, iv diye devam edecek; tez kısmı başlayınca da normal rakamlarla 1,2,3 diye başlayıp devam edecek. Nereden ayarlanıyor bu meret?
(6) 

Çamaşır makinası sarsılması

su ustunde yasayan balik #739956 
Bunu nasıl engellerim? Son 1 haftadır neredeyse yürüme seviyesine geldi. Hangi parça buna sebep oluyor?
(3) 

Dsmart maç satın alma?

su ustunde yasayan balik #739437 
İnternetten tek maç satın alıp izlemek mümkün mü digiturk play'de olduğu gibi? Mümkünse nasıl yapılıyor?
(2) 

Bisklet sonrası acı

su ustunde yasayan balik #738466 
Selam ekşi duyurunun güzel insanları. Sorumu sormadan önce erkek olduğumu belirteyim ki, cevap ona göre gelsin.

Haftasonu bisikletle 2-3 saate yakın dolandıktan sonra eve gelince işeme esnasında çok büyük bir acı hissettim. Üşütünce işeme esnasında ilk anda göbek deliği yakınlarına kadar bir acı hissedilir ya, o tarz bir acı. Ertesi gün yine bisikletle çıktım, ancak bu sefer genel olarak seleye oturmak yerine ayakta sürüş yaptım.

Sorum şu ki, bu acının kaynağı selenin yaptığı baskı olabilir mi? Bu tarz bir şey yaşayan oldu mu? Yoksa üşütmeye mi bağlıdır?
(1) 

Borcunuz hesaplanma aşamasında ne demek?

su ustunde yasayan balik #737407 
Hem lisans hem de yüksek lisans süresince öğrenim kredisi almıştım. Geçen aya kadar geri ödemesi başlamamasına rağmen yüksek lisans kredi geri ödemem gözükmekteydi, bugün kontrol ettiğimde ise başlıkta yazdığım yazı vardı.

Bunun sebebi ne olabilir? Faiz oranlarından ötürü bu kredi de etkilenmiş olabilir mi?
(2) 

Excel

su ustunde yasayan balik #735496 
Örneğin A sütununda 10 adet hücreye "x" karakterini kaç adet yazdığımı sayı olarak verebilecek bir formülasyon var mı?
(1) 

Googlemaps ile ilgili

su ustunde yasayan balik #732248 
Pc üzerinden Andorid telefonlara uyarı vermeyi, telefonu kilitlemeyi sağlayan bir site mi program mı öyle bir şey varmış, nereden girildiğini ya da adını bilen var mı?
(12) 

Düğünde ne içmek gerek?

su ustunde yasayan balik #730827 
Çok eğlenceli bir sorum var. Düğün gecesi hem sinirleri laçkalaştıracak, hem de akrabalarla öpüşme esnasında etrafa koku salmadan ara ara içilebilecek ne önerirsiniz? Rakı, bira falan çok koku salıyor.
(9) 

Var mı hayata üzülen?

su ustunde yasayan balik #723076 
Sormak istediğimi şöyle açayım. Mutluluk denen neyse onun için mücadele veriyoruz, ama etrafta bu kadar mutsuz insan olduğuna göre başaramıyoruz. Dünyada olanlar, ülkede olanlar, fırsat eşitsizlikleri, yaşamak için çalışmak zorunda olmak, kalitesiz bir ülkeye ait olmak vs vs. Ben mi çok düşünüyorum, yoksa hayat cidden mutsuzluklarla mı dolu?
(7) 

Acil soru, Adsl hakkında

su ustunde yasayan balik #722544 
Az önce bir cep telefonundan arandım. Uzun süredir adsl müşterisi olduğum için kulaklık hediye edeceklerini, bunu sadece 39.90lık bir kargo bedeli ile bana ulaştırabileceklerini söylediler. Kulaklığın piyasa değeri 769 tl imiş. Kontrol ettim eğer gerçek ürünse hakikaten fiyat doğru.

Kulaklık markası Beats By Dre imiş. Telefon numarası ise 549 459 19 27. Buna benzer bir telefon alan var mı?
(4) 

Çeviri (tek cümle)

su ustunde yasayan balik #718428 
Swing in the measuring probe to working position and check the position.

Torna tezgahında tornalama öncesi ölçümde bir hata oluşuyor, bunu önlemek amacıyla firma bana bunu dedi. Buradaki "swing" in anlamını tam çözemedim.
(1) 

Öğrenim Kredisi

su ustunde yasayan balik #424416 
Askere gideceğim için yüksek lisans öğrenimimi dondurmak için başvurdum. Kyk'nin sitesinde öğrenim kredisinin kesilme tarihi eylül 2012 olarak gözükmekte. Dondurma kaydı onaylandığında, kalan 3 aylık öğrenim kredisini almaya devam edecek miyim, yoksa kredi kesilecek mi? Bilgisi olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
(4) 

İndirme Programı

su ustunde yasayan balik #416363 
Arkadaşlar, ben bu ihtiyacın kpss videolarını indirebilmek için bir program arıyorum. Riptiger indirebiliyor, ancak ne crack dosyası ne de serial bulamadım. Bu yüzden de sadece küçük bir kısmını indirebiliyorum. Bu program gibi bir program bilen var mı?

Not: Real player gibi programlara videoları indireceğim sitenin sistemi izin vermiyor.
(2) 

tas devri ile ilgili

su ustunde yasayan balik #374917 
Tas devri cizgifilminde yanindan gectigi herkesin basina kotu seyler gelen, gectigi yerleri kuutan ugursuz bi karakter vardi. Bi de onun tam zitti. Bu iki karakterin ismini hatirlayan var mi?
(12) 

Bel Fıtığı ve Askerlik

su ustunde yasayan balik #366623 
L3-L4, L4-L5, L5-S1 dejenere diskopatiler,
L3-L4 ılımlı santral HNP,
L4-L5 santral-sol mediolateral ekstrüde-sekestre HNP'ye bağlı ciddi sol L5 radiks basısı,
L5-S1 sağ mediolateral fokal HNP'ye sekonder minimal sağ S1 radiks basısı.

arkadaşlar bel fıtığı mr raporum bu yazdığım. doktorun söylediği de 1i patlamış olmak üzere 3 tane fıtığın var, bundan sonraki hayatında kendini yaşlı biri gibi gör ve hareketlerine çok dikkat et oldu. yaşım 26, bu yüzden beni ameliyat etmek istemedi ve ilaç, iğne kullanarak 1 aylık dinlenme sonucu ayağa kalktım. ancak 2 hafta önce sadece öne eğildiğim için tekrardan ağrılarım başladı, ve 2 haftadır yatıyorum, şuanda da yavaş yavaş toparlanmaya başladım.

sorum şu, ben bu yaz askere gitmeyi düşünüyorum. ve en büyük korkum beni iznim dışında ameliyat etmeleri. ancak ameliyat olmama halinde de beni sağlıklı kabul etmelerinden de korkuyorum. tıpla uğraşan ve bu konuyla ilgili bilgisi olan biri varsa, bu iş nasıl yürüyor anlatabilir mi?

not: daha önce de buna benzer başlıklar açmıştım, ancak bu defa mr raporumu da koydum ki, yorum yapmak daha kolay olsun istedim. cevaplar için şimdiden teşekkürler.
(3) 

flash bellek

su ustunde yasayan balik #358851 
belleğime bir virüs bulaştı ve içinde bulunan iki adet dosyam kısayol şeklinde gözüküyor. içeriklerini açamıyorum. ancak bilgisayarımdan çıkarılabilir diske baktığımda, dosyaların boyutu kadar boyutta flash bellek dolu gözüküyor. ancak dosyaların özelliklerine baktığımda 1.67 kb gibi komik rakamlar yazıyor. bu dosyaları kurtarmam mümkün mü?
(4) 

laptop ekranim kirildi

su ustunde yasayan balik #358286 
Lenovo z560 marka laptopumun ekrani yere dusmem sonucu yamuldu ve ekrani catladi. Pcyi kapattim ve acinca rengarenk bir goruntu, catlak yerlerde kum gibi parcaciklar ve cok kucuk bir alandan da renkli ekran goruntusu geliyo yani kasa saglam. Sadece ekran mefta oldu. Alali 8 ay oldu daha garantisi vardi ancak kullanici hatasi diyeceklerdir diye dusunuyorum. Basina gelen varsa yaklasik ne kadara patlar bana ekran degisimi? Ya da ne yapmaliyim? Tesekkurler
(1) 

SGK

su ustunde yasayan balik #353918 
Arkadaşlar bu sgk ile ilgili gelir tespiti başvurusunu İzmir'de nereye yapmak gerekiyor? Konaktaki sgk yerlerine mi yoksa çankayadaki sgk merkezine mi? 26 yaşındayım yüksek lisans yapıyorum ve dolayısıyla ailemden bakılamıyorum, anladığım kadarıyla benim durumumdakileri de kapsıyormuş bu yasa. Bilgisi olan varsa şimdiden teşekkür ederim.
(6) 

Film ismi

su ustunde yasayan balik #350225 
İsmini hatırlayamadığım bir filmi sormak istiyorum. Bir dövüş sahnesinde merkezde bir adam, ve etrafında 6 güvenlik görevlisi vardı, merkezde duran adam özel bir dövüş tekniğiyle hepsini hallediyordu. Değişik bir yönetim biçimi vardı bir de filmde. Hatırladıklarım maalesef bu kadar. Hatırlayan olursa sevinirim.
(1) 

Bir sinema filmi?

su ustunde yasayan balik #340267 
Bundan birkaç yıl önce, muhtemelen yaşça oldukça küçüktüm çünkü çok az sahne hatırlıyorum, yabancı bir film izlemiştim.

Aklımda sadece bir bölümü net olarak kaldı; iki adam yolculuk ediyorlardı. Bu adamlardan biri kesinlikle yalanlara karşı zaaf taşıyan, yalan söylendiğini anladığı zaman dellenen bir adamdı. Bu iki adam beraber bir kasabaya giriyorlardı ve o kasabada herkes avukattı. Herkes birbirine dava açmaya çalışıyordu, bu yüzden de biri bu adam hakkında yalan söyleyip onun hakkında dava açtırtıyordu. Bunun üzerine de yalana karşı zaafı olan adam dellenip yanındaki diğer adamı oradan kurtarıyordu.

Aklımda kalan sahne bu. Biri hatırlar da filmin ismini yazarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
(1) 

Uyku Modu Sorunu

su ustunde yasayan balik #278297 
Arkadaşlar, elimde lenovo Z560 marka notebook var. Alalı daha 1-1.5 ay civarı oldu. Windows 7 işletim sistemi ile çalışıyor. Son bir haftadır, pc kapağını kapattığımda kendini uyku moduna alıyor, ancak açtığımda uyku modundan çıkmıyor. Aynı şey belli bir süre sonra hiçbir şey yapmadığımda da oluyor. Kısacası uyku modu ile ilgili bir sorun var. Bu neden kaynaklanır ve nasıl çözülür?

Not: Güç seçeneklerinden uyku modunu istediğim şekilde yap veya yapma şeklinde ayarlayabiliyorum, ancak ben uyku modunu kullanmamak değil, uyku modunu kullanabilmek istiyorum.
(9) 

2. el araba

su ustunde yasayan balik #244690 
Elinizde 12000-13000 arası bir paranız olsa, 1.3-1.5 arası silindir hacimli dizel hangi marka aracı alırdınız?
(5) 

İş Göremezlik Raporu Hakkında

su ustunde yasayan balik #244195 
Arkadaşlar mart ayı içerisinde yaklaşık 3 hafta raporlu olduğum için hastaneden aldığım iş göremezlik raporumu şirketime verdim. Bugün sgk sistemine düşen bilgilere göre, mart ayı içerisinde şirketim beni 8 gün sigortalı göstermiş. Kalan 22 gün sigortalı göstermemiş, bunu yapabilir mi? Aynı zamanda da mart ayı maaşımı da bana 8/30 oranında ödediler. Yani hem sgk'ya 22 gün ödeme yapmadılar, hem de bana 22 gün ödeme yapmadılar. Bu konu hakkında bilgisi olan arkadaş var mı?
1

mobil görünümden çık