(5) 

Fas ve İsviçre

lion de la Turquie #410115 
1)ispanya'nın endülüs bölgesini gezeceğiz eşimle. fas ülkesi de endülüs'ten göçenlerin mekanıymış o zamanlar. videolara baktım da pek bi harabe geldi. sizce gidilmeli görülmeli mi?

2)Dogal güzellik arıyoruz. isviçre nasıldır bu konuda? Basel'e gidilecek.
(4) 

700€ vs Risk

lion de la Turquie #355188 
Erasmus öğrenci değişim programı aracılığıyla;
15 gün sonra viyana'ya taşınıyorum 6 aylığına..

2 durum var içerisinde 700€ gizli bunların durun anlatıyım.

1) yurt işlerini yürüten oranın "kyk" sı, önce paşa paşa 700€ yatır, sonra biz sana yurt bulalım diyor. yurttan cıkarken 600€ olarak geri alıyorsun o parayı ama para bana şimdi lazım :) önce bir liste yapıyorsun öss tercihi gibi, sonra onlar sana seçiyorlar "Tabi yer varsa.." uygun olanları dolmuş. adamlar 300 € civarı bir yurt ayarlayacaklar benim öngördüğüm.

2) bir hafta on güne kadar couchsurfing yapıp, ev ayarlayabilirim. evler de zaten 300 € civarı. Almanca öğrenimi açısından ev ortamı daha iyi olabilir diye düşünüyorum. böylece 700€ cebimde kalır.


not:
yurt ve ev hayatını biliyorum, ikisine de ayak uydurabilirim. yurtlarda evden farklı sadece daha cok kişiyle beraber yaşıyorsunuz orada bir de yeme içme yine siz hazırlıyorsunuz yurtta, ev gibi.

ekstra:
1)türkçe öğrenmek isteyen cs kullanıcıları var. belki onlarla anlaşarak kalma masrafını oldukça azaltabilirim.
2)hep cs yaparım sonsuz mutluluk :D tüm viyanayı dolaşırım :))

buyrun söz sizde sayın duyuru sakinleri
(3) 

viyana

lion de la Turquie #351877 
erasmusum önümüzdeki dönem. kalacak yer ayarlamadım zira okulun yurdu yok. hep özeller var. 2000tl civarı depozito istiyorlar.
1)vizeyle ugrasmama gerek yok, sizce kursa yakın mı gideyim, cok daha önce mi gideyim ev ayarlamak için?
2)öğrenci evlerinin kiraları ne kadardır? teşekkür ederim.
(4) 

boğaiziçi endüstri vs bilkent endüstri

lion de la Turquie #292668 
Tamam ikisi de cok iyi. Sizce hangisine neden gitmeli?
(2) 

warez-bb, youtube, fizy, vimeo, video.google, facebook

lion de la Turquie #283460 
(git: 283450) haddime değil belki ama içim de rahat değil. inandığım değerler, yanlış oldugunu düşündüğün bir seyi elinle, olmadı dilinle olmadı kalpten uyar diyor. warez tarzı siteler, serial code veriyorlardı sanırım. bu sitelerden aldıgınız serial code lar programınızı calısıtırıyor fakat programda emegi gecen insanlar sizden hak isteyebilirler, bu dünyada bile.youtube da izlediğiniz bir program yine kar amaclı yapıldıysa, ucretsiz aldıgımız bilgi belki de sarkılardan aldıgmız zevk bizi ters köşe yapabilir.
bu adamlarla papaz olmamak için nolur seri kodları buralardan almayın. youtube da klip ya da belgesel izlemeyin. biliyorum ekonomimiz cok müsait değil ama, hesabı daha agar olabilir bu işin. kul hakkını da affetmiyor yaratıcı. ramazanda diger günahlarımızı affeder diye umut ediyorum.
fizy yerine ttnetmuzik diye bişey var, buradan dinleseniz, haklarını almış ttnetmuzik. bir de gncplay var. müzik konusu içimize kaçmadan cozulebiliyor ama seri kodu sanırım parasını verip almaktan baska cozemiyoruz su an.
(9) 

aramızda ürolog varsa bu soruma cevap vermesini rica ediyorum.

lion de la Turquie #283376 
testisler birbirinden boyutça farklıdır. bende de 2-3 sene öncesine kadar sağ testisim diğerinden biraz büyükken şimdi ise 3 katı oldu neredeyse. sol testisimde küçülme var bu arada. iki testisi ayıran bir damar var sanki ve damar sag testisin büyümesinden midir nedir sola kaymış, ayırmıyor artık iki kısmı. normal midir bu durum? doktora görüneyim mi? bilginiz varsa yardımınız için teşekkür ederim. iyi geceler
(2) 

b4icu adlı kullanıcıya ulaşım

lion de la Turquie #283259 
merhaba, stajla ilgili önemli bir mesele konusmam gerekiyor kendisiyle, ulaşabilirseniz cok sevinirim. iyi akşamlar.
(3) 

Edebiyat İstanbul vs Marmara

lion de la Turquie #282162 
İkinci öğretim programları tutuyor. Davutpasa kampüsünde okuyacagım ve ev arkadasıma üniversite seçiyoruz. Marmara Edebiyat Göztepe'de ve İstanbul Edebiyat Beyazıt'ta. Kalacak yer ve üniversiteler bakımından ortak bir karar vermemiz elzem oldu. Yardımcı olursanız sizi severim.

Saygılarımı iletirken, gecenizi kutlarım.
(13) 

Danimarka li arkadaslarıma önerenilecegim Türkiyeli Yazar

lion de la Turquie #281839 
Türkiyemizi ve bizi tanitabilecegimiz, kalemi kuvvetli bir ustad arıyorum. Siz entellektüel duyuru insanlarına selam ederim :)
(1) 

dgs sınavından geçiş yapabileceğim 2 bölüm

lion de la Turquie #281684 
merhaba arkadaşlar ben bilgisayar destekli teknik çizim bölümü mezunuyum ve bu sene dikey geçiş sınavına girdim.Bu sınavla geçebileceğim iki bölüm var.MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ ve ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ TASARIMI bu bölümlerden hangisini tercih etmem konusunda fikri olanlar varsa yardım etmelerini isterim.okuduğum bölümdede autocad ve 3 d max programlarını gördüm bunlarıda göz önünde bulundararak değerli fikirlerinizi bekliyorum
(1) 

tubitak yl bursu

lion de la Turquie #279996 
toplamda 91 puanlık "ales ve ortalamamın %50şer toplamıyla" ile şansım ne olur? bölüm farkeder mi? Teşekkür ederim.

Elektrik Muhendisliği
(4) 

Bi buldurun gece gece

lion de la Turquie #278924 
İçinde duraksayarak, anladım....anladım... diye bir yer geçiyor, duygusal bir şarkı, sanki dizi müziği gibi ve sanki toygar ışıklı'nın sesine de benziyor söyleyen ama hatırlayamıyoruuum :/
(1) 

Avrupaa Yakasıı

lion de la Turquie #278846 
Marsilya'dan girsek nerden çıksak nereleri gezsek ya?? Rotamız şaştı el verin :)
(2) 

alchemistt e ulaşabilir misiniz?

lion de la Turquie #278161 
En azından benim için?
(11) 

Üniversite mezunlarına/halihazırda okuyanlara

lion de la Turquie #275738 
Mesleğinizin olduğunu düşünün ve sadece hobi/zevk için okumak istediğinizi farzedin.
Okuduğunuz bölüm hariç hangi bölümde okumak isterdiniz ve nedeni nedir?
(1) 

ABD den gelen var mı bu aralar?

lion de la Turquie #268880 
Bir DVD siparişim olacaktı kendisine.
(2) 

4 levente yakın yüzme havuzu

lion de la Turquie #268848 
Devamlı gidebileceğim uygun bir yer arıyorum var mı bildiğiniz bir yer?
(2) 

Tesla - Master Of Lightning Belgeselini satın alabileceğim bir yer var mı?

lion de la Turquie #268830 
Arkadaşlar satın almam lazım nerden bulabilirim? Yardımcı olan arkadaşlardan Allah razı olsun..
(1) 

Fransa için seyahat amacıyla vize nasıl alınır?

lion de la Turquie #268372 
Arkadaşlarım Fransa'yı gezmek istiyor. Öğrenciyiz malum. Vizeyi en kolay nasıl alırız? Couchsurfing kullanacagız.
(1) 

of of of annelere ve öğrencilere bir soru

lion de la Turquie #267057 
merhabalar. okurken sıkılmayın nolur bi cevap verin.
3 senedir erasmus erasmus diye zıpladım sonunda hibe cıktı. su an 4 sene bitti 5.sene başlayacak, uzatmalardayım anlayacagınız. Soyle bir durum var burası kritik; daha önceleri bitse de gitsek diye diye dersleri ucundan kıyısından gectim ama simdi kafam dank etti ve kesin master ve doktora yapmalıyım. iyi bir proje cıkaracak bilgiye sahip degilim ve derslerim de yeterli değil. Gectigimiz dönem finaller baslayacakken bu kararı aldım ve girmedim finallere. Yuksek notlar lazım bana artık ve ben bunu daha önce basarmıstım, kendime güveniyorum. İşte bu yüzden uzatıyorum okulu, bunları ailem biliyor(annemle daha cok konusuruz bu işleri, babam pek oralı olmaz). sorunun 2.kısmı başlıyor dikkat; onumuzdeki sene bahar dönemi fransa'da erasmus cıktı ve deli gibi istiyorum. Kursa başlayacagım 10 gün sonra onlar da tamam. Ama gel gör ki annem laf sokuyor kac zamandır. 2 gün önce balkan turundan geldim, kendim cıktım gezdim, gözlerine geldi biraz. Haklılar bence ama vizyon için önemli diye düşünüyorum(Batı Avrupayı erasmusa bırakmıstım ondan önce balkan turu bu arada) klasik "ne gerek vardı adam gibi okulunu okusan" modunda. Her seferinde ikna oluyorlar ama ısıtıp ısıtıp gecmişi acıyorlar etkileniyorum bir yerde. Sorunun 3. ve son kısmı lütfen az daha sabır. Kursa İstanbul'da devam edip, bu arada da yaz okulunda acılan süper dersler var, hocalarını bildiğim derslerin kolay oldugu bir yaz okulu ders programı. Sahane. Kesin yardırırım. Hem bu arada haftasonları fransızca kursuna devam edebilirim. 30 sene boyunca calısacagım, bu dil öğrenme fırsatı gezme tozma fırsatı bu yaslarda tadından yenmez, haksız mıyım? Erasmus'a gitmezsem fransızca ve yurtdısı tecrübesi olmadan iyi bir ortalamayla ve iyi bir projeyle bitirme sansım var önümüzdeki haziran'da. Ama eger gidersem; 2.dönem acılan bir ders var ki ne yaz okulunda ne de 1.dönem acılmıyor. Yani ertesi sene haziran'a direk uzuyor. Şimdi ben napıyım anneler, abiler ablalar?

Yaş:21 ve en gec 23 te mezun oluyorum bu arada.

Okuyandan Allah razı olsun :)
(3) 

yeşil pasaportla yurtdısı stajı

lion de la Turquie #244232 
mümkün mü?
(2) 

Fransızca A1

lion de la Turquie #243599 
Merhaba Marsilya'nın banliyö güzelleri..

1.5 ayım var, temel seviyede günlük işlerimi halletmek adına fransızca öğreneceğim. Kursların tarihleri uyuşmuyor. Tömer'e yarın soracağım da orada da kursun açılması bir dert.. Sizden tavsiye istiyorum, livemocha bir çözüm olur mu? Aksan bu işin temeli gibi, sizce nerden ve nasıl başlayayım?

Saygılar sevgiler..
(5) 

ayvalık-bergama-izmir siz olsaydınız?

lion de la Turquie #241800 
Aşağı Saksonyalılar sözüm size,

Buralardan yolu geçenler, ne tavsiye ederler? Gezilecek görülecek, yeme-içme olsun.. tavsiyelerinizi bekliyorum. Bu haftasonu gidiyorum.

Saygılar sevgiler :)
(2) 

istanbul'dan cuma günü akdenize ya da egeye dogru arac

lion de la Turquie #241789 
Bu istikamette gidecek kimse varsa eşlik edebilirim. Bunu arayacağımız bir sitemiz yok değil mi?
(1) 

isveç/falun vs danimarka/aalborg

lion de la Turquie #241591 
Baltık sevdalısıyım arkadaşlar. erasmus hedesiyle birine gideceğim. ders verme acısından falun daha iyi. sizce hangisi?
(6) 

beşiktaş ve ya üsküdar civarı ev fiyatları

lion de la Turquie #241401 
20 dk yürüme mesafesinde 1+1 ya da 2+1 evler ne kadardır a dostlar? Kotta olabilir ama zeminde olmasın olur mu? Hadi deyiverin kardeşinize :) Muck muck!


edit:satılık için de fiyat söylerseniz şükela olur
(2) 

yeşil pasaport ve yurtdışı stajı

lion de la Turquie #241133 
bu pasaporta vize istemeyen Almanya'da staj yapacagım, vize almam gerekir mi? Staj olunca bir sorun olur mu? maaş falan da alacagız. Calısma vizesi gerekir mi bilemedim.
(2) 

facebook-durumda etiketleme

lion de la Turquie #240163 
Bir arkadaşım bir diğerinin ismiyle ilgili durumunda yazıyor. Yazdıgı arkadaş sanki durumda etiketlenmiş gibi mavi karakterle yazılmış. Nasıl oluyor bu?
(4) 

Elektrik okuyan bilge

lion de la Turquie #238887 
Öncelikle sunu belirteyim, benim gibi aranızda çok vardır. Sadece empati yapın lütfen, zira buraya yazmamdaki sebep, sizin anlayabileceğiniz ve bu sitenin derdimi paylaşabileceğim bir ortama sahip oluşu.
son senem oldu dersleri geçtik ortalamam da fena değil ama bunu yapmak için bu bölümü sevmeniz gerekmiyor. Sadece derslere gidip cıkabilecek sorular üzerine yogunlasırsanız gayet de kolay bi'hadise.
Ben bu işi sevmiyorum, yapmadım tabiki henüz ama yapanları görüyorum da hiç ilgimi çekmiyor hiç ama. Sıkıcı bir kere. Aksama kadar calıscaksın sonra sabah yine aynı işe gideceksin, bi de ilgi duymuyorsan al bi'de burdan yak. Bulmuş da bunuyor demeyin. Ben hasbel kader yazdım her öss magduru gibi, işsiz kalmayım diye nitekim de öyle görünyor ama yapmış oldugum sans eseri seçimin sonucu olarak bu iste calısırsam hayatım zehir olacak.
Er geç bu bölümü bitireceğim başka çarem yok, baba parası falan yiyemem bu yaştan sonra. Ama istemeye istemeye yaptıgım her seyin, kendime ihanet oldugunu düşünüyorum. Surda zaten ne kaldı ömrüm tamamlanmasına. Hepi topu 70-80 sene. Ahirete inanıyorum bu arada. O yüzden de burada gereksiz yere zaman harcamaktansa bu zamanı güzel değerlendirip mutlu bir şekilde oraya gitmek güzel olabilir. Sıkılmak, bir şeylere kasmak(zorunda olarak) hayattan beni sogutuyor. Mesela fransızca öğrenmek istiyorum ama sadece öğrenmek sunun için bunun için değil, şarkıları hosuma gidiyor, aksanları mest ediyor tek sebebi bu. Gezmek istiyorum ama fotograf cekmek için, birilerine göstermek için değil, bir litvanlayılının dünya hakkındaki görüşlerini, nasıl futbol oynadıgını, nasıl eglendiğini, neyle vakit gecirdiğini bizzat oranın havasını soluyorak yapmak istiyorum. Anı yaşamak istiyorum abi. Plan yapmak istemiyorum. O "anı" en güzel şekilde değerlendirirsem zaten hayal ettiğim bir hayata sahip olabilirim zaten. Planlar zamanla değişebiliyor, sekteye ugrayabiliyor, insanlar mutsuz olabiliyor. Ama anı yasar ve hayat cizginle onu en güzel, hissederek yasarsan işte mutlusun, yani ben mutlu oluyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bunu merak ediyorum sadece. Sizi bir şekle sokmak istiyor bu düzen, bu hayat ve çevreniz. Çok mu sey istiyorum? Siz de yazın ne hissettiğinizi gerçekten paylaşmak istediğim için yazdım, doğal olun dinliyorum :)

not:seneye erasmus yapacağım herhalde şimdiye kadar isteyerek hissederk yapacagım ilk geniş çaplı mutluluk hareketi olacak.
(4) 

istanbul hannover cok pahalı-alternatif

lion de la Turquie #237914 
Yüzerek gitmeyi düşünyorum fiyatlar uçmuş abi.. Ne önerirsiniz? Haziran'da gideceğim abi uygun yollu bişey söyleyin.. Bu arada otostopa beni görünce duracak pek sanmam ona göre :)
(4) 

Nasıl çıkarım bu işin içinden?

lion de la Turquie #236910 
Arkadaşlar durum ciddiye gidiyor. Azcık zamanınız varsa rica ediyorum yardım edin.
Üniversite son sınıftayım kagıt üzerinde ama 2.sınıf depresyona girip okulu bırakma eşiğine geldim, devam edemedim. Yazın toparlandım ve tekrar başladım fakat tökezleye tökezleye devam ettim hep. 8-9 ders almak durumunda kaldım ve her seferinde 1-2 tanesi kesin kaldı. Su an o dönemden gelen 1 dönem artık var. Uzattım normal olarak. Şimdi mesele şu; 2.sınıfta almam gereken temel bir ders vardı. Ben bu dersi alamadım o zaman sonraki senede kalan dersleri aldıgımdan yine alamadım. Ve bu dönem o dersin üzerinden gidilen bir tasarım dersi var. Ben gram anlamıyorum ve kendimi kötü hissediyorum. Bunun gibi bir dersim daha var. Su an dal secimleri lanetinden dolayı sınırlı açılan derslerden ne geldiyse aldım, mecburdum. Ama su an kanaat getirdim ve ben bu işin altındaan kalkamayacagım ne yapsam yapayım beceremiyorum. Stajı bu yaz yapıcaktım hem de yurtdışında sağlam bir yerde, torpilsiz falan. Cok mutlu mesuttum ama gel gör ki yaz okuluna gitmezsem okulum seneye haziran da bitecek. Ailem bir an önce bitir modunda. Ben de öyle ama bu sartlarda ne yapacagıma karar veremedim. Bir sürü dersim var, onları güzel geçmem lazım bu lanet dersler yüzünden yüzlerine bakamadım bile. Sizce nasıl bir yol haritası çizmeliyim arkadaşlar?

edit:2.sınıftaki o ruh halime dönmekten cok korkuyorum. Kendimi tanıyamıyordum günün 3te2sinde uyuyordum rezaletti :(
(2) 

Avrupa'da Akademisyenlik

lion de la Turquie #232008 
Almanya, İsveç-Norveç. Doktora yapanlar reseach ve ya teaching asis.de ne kadar alırlar?
Oranın yaşam koşullarına göre nasıldır durumlar sizce?
(1) 

crowley nicknameli yazare ulaşım

lion de la Turquie #229546 
eğitimle ilgili yine arkadaşlar, teşekkürler.
(4) 

facebook-mesaj

lion de la Turquie #229372 
toplu mesaj yollanabiliyor mu ki ne?
(2) 

Aalborg Universitet vs Brunel University

lion de la Turquie #228295 
Gezme maksadıyla gidilmeyecek, dersler önemsenecek yeni yöntemler programlar öğrenicelecek vs. Sizce Elektrik alanında hangisi tercih edilmeli?
Aalborg, kasaba diye tabir edebileceğiniz, denizin dibinde bir Danimarka klasiği
Brunel, middlesex şehrinde londraya bir adımda :) Sizce?
(2) 

suserlere ulaşım

lion de la Turquie #228121 
scuderia ya ulaşabilir misiniz eğitimle ilgili.
(2) 

iphone 3gs şarj olmaması ve sabit elma durumu

lion de la Turquie #228049 
iphone yavaşladı ve yeniden başlattım. Ne olduysa ondan sonra oldu. Şarja taktığımda pili gösteriyor fakat şarj olmuyor, olmadığı gibi de 10 sn sonra elma geliyor ve sonra da sabit bir elmayla başbaşa kalakalıyoruz. Ne edeceğük?
(1) 

fotoğraf makinesi

lion de la Turquie #218395 
www.bimeks.com.tr

canon A3000 IS

www.teknosa.com

bunu da 250 tl ye buldum.

Kullananı var mı? Fiyat-performans nasıl? Tavsiye eder misiniz?
(6) 

ERASMUS'a gidenler/Avrupa'yı gezenler

lion de la Turquie #217844 
Öncelikle temel mantık gezmek ve gittiğim yerin dilini öğrenebilirsem en azından orta seviyede süper olur.
Elimizdeki seçenekler ise şunlar:

-Viyana Teknik /Avusturya
-Munih Teknik /Almanya (4,5 Alman üniversitesi daha)
-Riga /Letonya
-Jean /İspanya(endülüs)
-Kopenhag ve Aalborg /Danimarka
-Bologna ve Trieste /İtalya
-Budapeşte /Macaristan
-Falun /İsveç
-Marsilya /Fransa
-Antwerp /Belçika

Buralarda bulunmuş, erasmus yapmış olanınız varsa artısıyla eksisiyle yardımcı olabilirse sevinirim.
(4) 

pasaportum elimde aklım karısık nereye gideyim ben yaa

lion de la Turquie #216751 
hey millet hırvatistan mı bosna mı sırbıstan mı? Rusya vizesi ne durumda biliyor musunuz? Ya ortadoğu? İran? en az 14-15 gün ucmak kanatlanmak gezmek görmek istiyoruuum :)
123456   « Önceki Sonraki

mobil görünümden çık