(4) 

devit-3 damla

rock n roll #868297 
selam herkese, annem devit-3 damla kullanıyor. yiyeceklere damlatılıp kullanılır diyor prospektüste, doktoru da anneme ekmeğe damlat öyle yut dedi. fakat annem bu şekilde kullanamıyor. suya damlatılıp kullanılabilir mi?
(2) 

kitap kulübü

rock n roll #865327 
selam herkese, ankara'da kitap kulübü biliyor musunuz? hani bir kitap belirleniyor, sonra o kitap tartışılıyor. var mı bildiğiniz?
(3) 

lağım faresi

rock n roll #863735 
selam herkese, lağım faresine karşı apartmanı ilaçlattığımızda evden gitmek gerekir mi bir süre, zehirlenme yapar mı? bir diğer sorum bu hayvan sadece giriş katta mı takılır yoksa yukarılara da çıkar mı, kapıyı açmaya korkuyorum. sanki kapıyı açtığımda üstüme atlarsa hissi geliyor. nolur çıkmaz deyin.
(2) 

gözüme bişey oldu

rock n roll #862938 
kitap okudum birkaç sayfa ve şuan gözümün önünde bişeyler uçuşuyor, bulanıklık var, yazıyı yazarken zorlandım zor görüyorum. anormal bir durum, geçer mi bu, korktum.
(1) 

doktor önerisi

rock n roll #858602 
selam herkese, ankara'da, gidip çok memnun kaldığınız bir kbb doktoru var mı? profesör, doçent olur ya da şu hastanede şu doktora gittim çok iyiydi diyebileceğiniz bir doktor var mı?
(2) 

kulağım tıkanıyor

rock n roll #855927 
selam, sol kulağım tıkanıyor. gitmediğim kbb doktoru kalmadı, alerjik rinit teşhisi kondu. kulağımın tıkanması için hiçbir şey söylemiyorlar. son gittiğim doktorla artık kavga edecektim o hale geldim. bana hiçbir şeyin yok diyor. kulağım neden tıkanıyor diyorum neredeyse psikolojik diyecek. çok kafanı takıyorsun bu durumuna, kulağında sorun yok diyor. ağrı olursa gel diyor. aranızda kbb doktoru var mı, ya da bu işten az çok anlayan, çok sıkıntıdayım?
(3) 

yemek mideme oturdu

rock n roll #848521 
selam, bugün sabahtan bu yana iştahsızdım yemek çok az yedim ve ara da uzun oldu. akşam yemeğinde hızlı yeme rekoru kırdım. şu an midemde ağırlık hissi var 3 saat geçmiş olmasına rağmen bu his devam ediyor. ne yapayım?
(19) 

tatlı isteği

rock n roll #846905 
selam, bir süredir sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. ekmek, makarna, pirinç yemiyorum mesela. normalde hiç canım istemez ama bugünlerde aşırı tatlı isteğim var. bugün ise aşırı boyutta. meyve falan kesmiyor, bildiğin tatlı yemek istiyorum. fakat yersem herşey boşa gidecek gibi. şuan mücadele ediyorum kendimle. ne önerirsiniz?
(4) 

yemekten sonra oluşan gıcık

rock n roll #844178 
selam, iyi bayramlar. yemek yedikten sonra gıcık oluyor, sürekli sesimi düzeltme ihtiyacım oluyor. sesim kısılıyor, öksürüyorum. bu neden olur?
(4) 

çay lekesi

rock n roll #835044 
selam, beyaz pantolonuma çay döküldü, yıkadım leke çıkmadı. ne yapsam?
(10) 

hayvan ezen şoförler

rock n roll #830418 
selam, hayvanları arabayla ezip kaçan şoförler için bir yaptırım uygulanıyor mu? plakayı alıp şikayet edebilir miyiz, edebiliyorsak nereye edebiliriz?
(2) 

karnım ağrıyor

rock n roll #829867 
selam, 2 gündür gece uyutmayan bir karın ağrım var. şu anda da arada bir oluyor, kesiliyor, tekrar başlıyor. hangi bölüme gitmeliyim, şimdilik geçirmenin bir yolu var mıdır?
(5) 

hasta yavru kedi bakımı

rock n roll #826458 
selam herkese, geçen gün yavru kedi gördüm, sanıyorum hasta. çok zayıf, ip gibi kuyruğu vardı. sevdim, tepki vermedi, pisi pisi dedim bakmıyor. evdekiler istemiyor diye alamadım, içim mahvoldu. yemek yemiyor, su içmiyor. bugün görürsem eve getirip bakacağım. mamasını bile kendim hazırlayacağım, çocuğummuş gibi bakacağım. nasıl bakayım da tosun gibi olsun?
(2) 

kulak tıkanması

rock n roll #823488 
selam, sol kulağım sürekli tıkanıyor, sağda problem yok. kbb bölümüne gittim. kulağımda sıkıntı görmedi, burun, boğazda da sıkıntı yok. sadece kulağında ağrı olursa gel diyor doktor. ağrı olmuyor ama sürekli tıkanıyor. kafanı çok takıp büyütme bu olayı diyor. ne yapayım da geçsin bu?
(2) 

yavru kedi ve pire

rock n roll #815767 
selam, bir apartmanın bahçesinde yavru kedi gördüm. çok küçük sayılmaz muhtemelen annesi bırakmıştır artık onu. sevdim, oynadık, kaçmıyor insanlardan. ben bunun kulağının içinde siyah bişeyler gördüm pire midir bu? muhabbet kuşumun pire spreyi vardı, onu kulağının içine sıksam zararlı olur mu? bir de gözleri çapaklı. o çapakları temizlemek gerekir mi, gerekirse nasıl yapabilirim? eve almak istiyorum ama evdekiler istemiyor. sıkıntısı varsa hiç değilse bunları yapayım diyorum. ne önerirsiniz?
(2) 

okyanus suyu ve kulak acısı

rock n roll #813273 
selam, kbb doktoru okyanus suyu verdi. kullandıktan sonra burnumu temizlemem gerekiyor fakat korkunç bir kulak acısı oluyor böyle patlayacak gibi. tıkanıyor ve açılıyor bir de. normal mi bu?
(5) 

okyanus suyu

rock n roll #810730 
selam, kbb doktoru okyanus suyu kullanmamı önerdi. bunun normal tuzlu sudan farkı var mı, kullanan oldu mu, işe yarıyor mu?
(3) 

ortaöğretim başarı puanını öğrenme

rock n roll #808260 
liseden yıllar önce mezun olmuş birisi, bu sene sadece ygs'ye girmiş ve bu kişinin şu an ortaöğretim başarı puanını öğrenmesi gerekiyor. sadece lys sınav sonucunda bu bilgi olurmuş, girmediği için bilemiyor. bu kişi bu puanı, resmi yazı olacak şekilde nasıl öğrenebilir? mezun olduğu liseden mi?
edit: her sene yenilenen ortaöğretim başarı puanını kastediyorum.
(7) 

sivilce

rock n roll #805530 
selam, suratımda kafam kadar sivilce çıktı, patlatayım dedim (zararlı olmasına rağmen) patlatamadım. çok acıyor. ağrı kesici içmeye de utanıyorum sivilce için. şimdilik ne yapabilirim?
(1) 

hıçkırık

rock n roll #802490 
selam, bir arkadaşımı sık sık hıçkırık tutuyor ve uzun süre geçmiyor. bunun sebebi ne olabilir, hangi bölüme gitmesi gerekir?
(11) 

kitap önerisi

rock n roll #801988 
selam herkese, bana okuyup beğendiğiniz kitapları söyler misiniz? türü farketmez. ben şu kitabı okudum güzeldi deyin yeterli. teşekkür ettim.
(13) 

kafamı vurdum

rock n roll #800296 
selam duyurunun doktorları, az önce pantolonumu giymek isterken nasıl olduysa yere düştüm ve kafamı çok kötü vurdum. kafam feci ağrıyor, buz koydum. kafamın tam arka kısmını vurdum. hastaneye gitmem şart mı, sıkıntı olur mu?
edit: çıtır çıtır ses duyar gibi oldum
(5) 

kramp

rock n roll #797847 
selam, bacağıma birkaç gündür şiddetli kramp giriyor. geriliyor ve çok şiddetli ağrı oluyor. hangi bölüme gideceğimi bilemedim, ne dersiniz? bir de kendiliğinden geçer mi acaba?
(2) 

yavru kedi ve kuduz

rock n roll #796784 
selam dünyanın en şahane insanları, dün bebek kedi gördüm, kucağıma alıp sevdim. çok tatlıydı dayanamadım :)
fakat bu da beni çok sevmiş olacak ki omzuma tırmandı, boynuma falan, hatta kafama tırmanmaya kalktı. bu tırmanışları sırasında tırnağını taktı herhalde ki böyle hafif çizikler olmuş sonra farkettim kolonyalı mendille sildim. kuduz falan gibi durumlar olur mu?
(10) 

pitbull

rock n roll #790158 
selam, bu pitbull cinsi köpekler neden bu kadar psikopat? durduk yerde gelip saldırabiliyor. diğer köpeklerden farkı ne bunların? diğer köpekler bu derece manyak değiller. yanından bile geçsen tepki vermeyen köpekler var. bu pitbullar birdenbire karşına çıkıp saldırabiliyor, nereden çıktığını bile anlayamıyorsun. az önce haberlerde gösterdi, küçük bir köpeği parçalıyormuş nerdeyse. bir de insanlar neden bunu besliyor? daha çok merak ettiğim genleriyle mi oynanıyor, birşey mi yapılıyor bunlara.
(1) 

geçmeyen hıçkırık

rock n roll #789712 
selam herkese, sabahtan beri geçmeyen hıçkırık için ne yapılabilir?
(4) 

ankara'da su kesintisi

rock n roll #783913 
selam, son durumu bilen var mı? 36 saatlik bir kesinti denildi ama hala yok. aski'yi arıyorum hep meşgul. ne zaman gelecek bilginiz var mı?
(5) 

tatlı isteği

rock n roll #782059 
selam, ben diyetteyim, ama canım aşırı derecede tatlı istiyor. meyve yedim, tarçın yedim, ama yok geçmiyor. başka bir yol biliyor musunuz, nasıl geçer bu istek?
(9) 

dışkıda kan

rock n roll #781699 
selam, dışkıda kan olması durumunda hangi bölüme gitmeliyiz? gastritim var, mide kanaması olabilir mi sebebi?
(12) 

ekmek yememek

rock n roll #781237 
selam, tam bir karbonhidrat düşkünüyüm. ekmek, makarna ve pilava zaafım var. fakat çok kilo aldığım için ve özellikle göbeğimden şikayetçi olduğum için bunları tamamen kestim. kilo da verdim, belli oluyor. yalnız şöyle bir durum var, şimdi hiç karbonhidrat almazsam ileride sıkıntı yaşar mıyım? yoğurt, yumurta, süt, peynir, baklagiller ve ceviz tüketiyorum, sebze de arada yiyorum.
(2) 

açelya bakımı

rock n roll #780372 
selam, açelyam var, internetten bakımının nasıl yapıldığına baktım ve harfi harfiyen uyguladım. ama çiçeklerini döktü, soldu, öldü gibi. tekrar toplar mı kendini, ne yapmam lazım?
(2) 

nefes alamamak

rock n roll #777218 
selam, bu aralar sanki karnımın içinde büyük bir taş varmış gibi bir his var. ağırlık gibi sanki, nefes alırken de sıkıntı hissediyorum, derin nefes almaya çalışıyorum. bir ara yine böyle olmuştu, bir süredir yoktu. 2 gündür yine olmaya başladı. hastaneye gideceğim, hangi bölüme gitmem gerekir?
(4) 

antibiyotik

rock n roll #770392 
selam, antibiyotik bilinçsiz kullanıldığında ateş çıkartır mı?
eniştem grip oldu ve cahil gibi eczaneye gidip augmentin (adını yanlış yazmış olabilirim) almış. sadece 2 kere içtim diyor ama çok hasta. her yeri ağrıyormuş ve ateşi var. doktora gitsek mi?
(6) 

epilepsi

rock n roll #769795 
selam, epilepsinin bir yaşı var mı, yani her yaşta olunabilir mi? epilepsiden korunmak için muayene olabilir miyiz, tahlil yapılsa anlaşılır mı, olup olmayacağımız?
dün misafirimizin kızı gözümün önünde kriz geçirdi. 3 kişi zor tuttuk. elini kullanamadı uzun süre çok kasıldı. çok korktum, panikledim, moralim bozuldu.
(2) 

heykel

rock n roll #769751 
selam, ankara'da bildiğiniz bir heykel kursu var mı?
(7) 

kpss başvurusu

rock n roll #769282 
selam, kpss lisans için başvuru tarihi ne zaman başlıyor. internette mayıs ayının ilk haftası yazıyor. haberlerde falan söylendi mi, duydunuz mu?
(9) 

canlarının değeri yok mu?

rock n roll #766275 
geçen gün fırtınadan dolayı karşımızdaki okulun çatısı uçmuştu. bugün de bir adam çatıyı tamir ediyor, ama hiç koruma önlemi almamış. çatıda rahat rahat yürüyor. bunlar nasıl bu kadar rahat, önü bomboş. düşse onu koruyabilecek hiçbirşey yok önünde. bana fenalık geldi. elimde telefon, adam düşerse ambulans çağırmak için hazır bekliyorum resmen. bunlara ceza falan verilmiyor mu, önlem almadan iş yapıyor diye?
(7) 

idrar kaçırmaya karşı

rock n roll #765829 
bez reklamları çok abartılmadı mı? hakkaten o kadar idrar kaçıran kadın mı var ki? 2 farklı marka reklam yapmış. nedir bu işin aslı astarı?
edit: hatta 3 marka.
(2) 

banka hesabı

rock n roll #764782 
kapatırken ücret talep ediliyor mu, maaş hesabım vardı onu kapatacağım?
(6) 

çocuklar için

rock n roll #764191 
yapılan projelere gönüllü olarak ben de katılmak, görev almak istiyorum. hatta hayatımı buna adamak istiyorum. sizce neler yapabilirim?
(23) 

siz de onlardan mısınız?

rock n roll #763933 
otobüste, dolmuşta, bankada vs. bir yerde beklerden yanınızdakiyle konuşma ihtiyacı hissediyor musunuz? baya baya muhabbet ettiğiniz oluyor mu? bana çok denk geliyor böyle insanlar, göz teması falan da kurmam kimseyle. geçen gün otobüste yanımdaki kadınla yol boyunca sohbet etmek zorunda kaldım. dün markette bir teyzeyle aynı şekilde. bu ne ya? üstelik muhabbet etmeyi hiç sevmem. uyuma taklidi de sökmüyor. nasıl önlem alıyorsunuz bu tip durumlara?
(5) 

tuhaf his

rock n roll #763223 
selam, bir süredir karnımın içinde bir tuhaflık hissediyorum. tam tarif edemiyorum ama sanki kocaman bir taş var hissi. ağrı oluyor gibi ama dayanılamayacak bir ağrı değil, hafif rahatsız hissettiriyor sadece. bir de sanki böyle karnım geriliyormuş gibi geliyor. bu neden olabilir, hangi bölüme gitmem lazım?
(2) 

boğazda gıcık

rock n roll #762446 
selam, yemek yedikten sonra boğazımda gıcık oluyor. sürekli sesimi düzeltmek zorunda kalıyorum. bunun sebebi ne olabilir? gastritim var sebep bu mu acaba? yoksa kbb'ye mi gitmem lazım?
(13) 

bu kadar güzel ve yakışıklı

rock n roll #761706 
insan nasıl biraraya gelebilmiş, insan hayret ediyor. değil mi? :)
(11) 

duyuruda

rock n roll #761407 
acayip güzel ve yakışıklı arkadaşlar varmış. siz ne düşünüyorsunuz?
(8) 

niye?

rock n roll #761319 
güzelliğe, yakışıklılığa taktınız bugün bu kadar? :)
(14) 

var mı bir yaramazlık?

rock n roll #761226 
anlatın gençler
(15) 

korkarak uyanmak

rock n roll #760944 
uyku eziyet oldu bana. kabus görüyorum, rüyamda bağırıyorum, hemen kalkıp bütün evi kontrol ediyorum. içim rahat etmiyor, sanki eve hırsız girecek ve aileme zarar verecek paranoyam var sürekli. birkaç kez yaşıyorum bunu. karabasan oluyor bazen de. napayım duyurucular?
(2) 

kabus

rock n roll #759749 
gece, sürekli rüyamda eve hırsız girdiğini görüyorum, birkaç kez kalkıp bütün evi kontrol ediyorum. karabasan oluyor bazen de. bana uyku yok. şu paranoyamdan nasıl kurtulacağım?
(8) 

nasıl oluyor?

rock n roll #759280 
selam, bazı sanatçılar filmde, tiyatro da vs. rollerini çok iyi yapıyorlar, sıkıntısız. ama normalde heyecandan konuşamıyorlar. mesela türkan şoray, binnur kaya televizyon programlarına konuk olduklarında bir türlü konuşamıyorlar. heyecandan titriyorlar, konuşamıyorlar. nasıl oluyor bu? normalde aşırı heyecanlı olan kişiler, rol yaparken neden sıkıntı yaşamıyorlar? bunun bilimsel bir açıklaması var mı?

mobil görünümden çık