italya'da eğitim

slalom #1581079 
lise son sınıf öğrencileri ve yüksek lisans düşünen lisans mezunu öğrenci adaylarına italyada eğitim uzerine danismanlik veriyorum. detaylar icin sözlükten ya da burdan ulaşabilirsiniz.
(3) 

son zamanlarda vize başvurusu yapan?

slalom #1541245 
son günlerde ve haftalarda herhangi bir ülkeye vize başvurusu yapmış kisiler tecrubelerini paylaşabilir mi özellikle son zamanlarda cok alakasız red ve onaylar verildiğini ve vize islerinin yogunluk bahane edilerek yavaslatilip onay oranlarının da düştüğünü gözlemliyorum sizlerin de fikrini merak ediyorum.
(2) 

web sitesi yapımı

slalom #1456744 
maalesef ki yüksek lisansımın son sınavlarından biri olan web sitesi yapma ödevinde bi turlu ilerleme saglayamıyorum. bracket uzerinden tek tek kodları kendimiz yazarak teması serbest bi site yapip, oncesinde teorik kısmı geçersek, bu projemizi tek tek, asama asama anlatıp, bu sayede sınav gecebiliyoruz. Aslinda boyle tek tek sormayacak osla ben çoktan parasıyla yaptirirdim da siteyi. Bolum iletişim ve reklam ama iste bu ders maalesef asla kafama girmiyor. Youtube dan videolar acip izliyorum, tek tek elimle baka baka durdura durdura ne ise yaradiklarini cok da anlamadan kodlar yazıyorum, saatlerce ugrasiyorum ama bi hata yapıp her seyi mahvedip en basa donuyorum. bana bi akil verin. ben bu isin icinden cikamadim :(
(21) 

hic evlenmeden olen insan

slalom #1453021 
az evvel sözlükte basliga denk geldim de sizin var mi hic cevrenizde hic evlenmemiş mesela 50 yas ustu kimse? ne mesela genelde asil sebep?

baslik (git:eksisozluk.com)
(3) 

yatırım tavsiyesi

slalom #1423897 
elimde 250.000 tl var. ancak bu parayla almak istediğim şeyin bedelini bir kaç ay sonra euro olarak ödeyeceğim. pandemi vs olmasaydı 35.000 euroya ihtiyacım vardi almak icin ve param da yetiyordu ama para elime geç ulaştı ve simdi isler değişti.

bir kaç ay da ertelendi almak istediğim şey. her neyse ben simdi Eylül ekime kadar bu parayı Nasil degerlendirmeliyim? sonuc olarak ihtiyacım olan para euro olarak lazım ama martta 6 kusurdu euro, su an 7 kusur. düşer mi diye bi ümitliyim umut fakirin ekmegi lol ama tl olarak da kalsın istemiyorum bi yandan. ne yapayım?

siz olsanız napardiniz?
(9) 

italya-turkiye arası ihracat ve is yapamama sorunum

slalom #1423052 
Simdi olayı özetlemem gerekirse ben Italya'da çeşitli organizasyonlar yapan bir şirketin, Turkiye ile yaptigi bir is anlaşmasında Italyan şirketin tercumaniyim ve Turkiye'deki şirketle ilgili tüm yazışma, kontrat vs benim tarafimdan yürütülüyor-du. Plastik veya cam sise atildiginda sokak hayvanlarına kuru mama veren ve turkiye menşeili bu otomatın Italya'daki tek ve resmi distribütöruyuz. Bu bağlamda resmi anlaşmamız da var. Kendilerinden 1 adet makina aldık, ancak Turkiyedeki bu makinanın mucidi ve şirketin sahibi beyefendi ekim ayında ödemesini yaptigimiz ve kasim ayında teslim edilmesi gereken makinamızı hala teslim etmiş degil.

Italya'da sokak hayvanları Turkiye'deki gibi yaygın olmadıgı icin biz sosyal sorumluluk projesi altında yilbasi zamanı bir lansman ile bu makinayı Roma'da bir okula hediye etmek ve cocuklara sosyal bilinç kazandırmayı amaclamistik. Bos sise atildigi takdirde kuru mama yerine kursun kalem ya da silgi veren bir versiyonuyla değişmesini istedik, ayrıca güneş enerjisi ile calistigi söylenen makina icin ekstra pres ücreti (makinanın nerdeyse yarisi kadar bir ekstra) de ödedik ama Türkiye tarafı isi o kadar uzatti ki sayesinde aylardır para da kazanamıyorum çünkü mesajlarıma cvp vermediği gibi, kanuni haklarimizi arayacagiz dediğimde turkiyede bu isler 5 yıldan önce çözülmez gidin arayın gibi bi cvp verdi. Ben simdi bu adama ne yapayım?

Italyanlara mahcup olmam bir yana(sonuçta benim ulkemde donuyor bu mevzu), yaptıgım isten zerre keyif almamam bi yana, para isteyecek yüzüm olmaması bir yana, zira insanlar makina bekliyor ama ben adam cvp vermiyor hariç bir ceviri yapmıyorum dogal olarak ne talep edicem yani. Gercekten biliyorum ki bu isler öyle kolay çözülmez zaten mevzu ödenmiş 2000 kusur euro da degil artık ortada ciddi bi itibar sorunu var ve ayrıca italya'nin çeşitli sehirlerinden de makina talebi alıyoruz ihracatını yapmak icin ancak daha kendi makinamız gelmemiş, adamlara ne diyelim. Ben italya tarafı ne durumdayız diye mail alıp turkiye tarafına iletiyorum, tr tarafi kapı duvar. Pandemi de bahane edildi simdi üstüne aylardır boyleyiz. Akil istiyorum.
(5) 

turk sairlerin italyancaya çevrilmiş kitapları

slalom #1422528 
bu kitapları nasıl bulabilirim ne tur bi arama yapmam gerek? italyancaya çevrilmiş turk sairlerin basili kitaplarını arıyorum ancak internette yayinlanmis bir kaç siir haricinde (nazim hikmet harici çok da bulamadım acikasi) hiçbir şey yok. yol yordam soruyorum, çok teşekkür ederim şimdiden.
(3) 

olen kisinin bankadaki parasinin mirasçılara dagitilmasi

slalom #1420084 
dedem gecen yaz vefat etti. babam hayatta degil. dedemin bankada bi miktar parası varmış, halam da bize dava acmis, yani babamin çocukları olarak kardeşlerimle bana, gelsinler bölüşelim diye. mahkeme 7 mayısta olacakti. su durumda ne olur?
(7) 

ev satılır mi?

slalom #1416374 
egede denize yakin havuzlu bi sitede yazlık evim var satmak istiyorum ama sizce su donem satılma ihtimali var mi?

kafam oldukça karisik bu konuda haliyle fikir almak istedim sizden. evin yazlık yerde olması, ülkedeki kriz, insanların caninin derdindeyken parasını eve yatırmak istememesi vs bi suru şey dönüyor aklımda.

direk sahibinden mi satsam yani ilan mi versem?
not.hayatımda hic ev satmadim.
(2) 

ekonomistler yardim

slalom #1308062 
5k dolarım vardi borcumu ödemek icin borcum tl bu arada ama dolar olarak tutuyordum. borcu erteledim bi kaç hafta daha ama bilemiyorum çok kararsızım bozup odeyeyim mi yoksa bekleyeyim mi ne dersiniz borç 80k lira. bende 5k dolar ve 30k tl var. 5k dolar 32 yapıyordu su an 30k zor yapıyor abv mb tskler
(9) 

kedili yaşam 101

slalom #1146974 
3 aylık bir kedi evlat edindim. evimiz bahçeli ama su an mevsim dolayısıyla bahce kapısını hiç açmıyoruz. 2 gündür kedi var evde ve hem benim hem de ev arkadasımın hic böyle bi tecrubesi olmadı. her türlü tavsiye ve bilgiye açız. kedi şu an cok minik. gece benimle uyuyo kah kafamda kah ayak ucumda. çişini hiç öğretmememize ragmen ki vakit olmadı henuz gdip kumuna yaptıgını gordum. biz onunla her turlu zorluga varız zaten ama duyurudaki tecrubeliler bizi neler beklediğini yazarsa en azından süpriz olmaz. <3
(7) 

vejeteryan türk akşam yemeği

slalom #1145945 
yabancı arkadaslarıma (max 5-6 kişi) akşam yemeği hazırlicam ve her sey etsiz olmalı. aklımda yaprak dolması ve mercimekli köfte var. daha cok meze ve atıştırmalık ağırlıklı düşünüyorum ama tüm fikirlere açığım. memleket italya olunca cok kolay olmuyo karar vermek. yardım lazım duyuru <3 tikler gece.
(7) 

kabuklu deniz ürünü

slalom #1116323 
midye değil. istiridye de değil. ne oldugunu biliyorum ama adını bi türlü bulamıyorum. kabuğu aşırı sert ve kaymak gibi düz. içinden aşşırı lezzetli bi şey cıkıyor. kafayı yicem arkadaslar. scallop oyster her seyi yazdık google a yok aradıgım şey o değil. instagramımda var tag koycam koyamadım abv derdimi sikeyim cidden.
(6) 

barbunya ve kurufasulye karıştırılır mı?

slalom #1087942 
ikisinden de birer bardak kalmış :/ karıştırıp pişirsem nolur? olur derseniz akşamdan ıslatıcam yarın için.
(3) 

kireçlenme-sporcular bi bakın

slalom #1087898 
3 aydır yoga ve pilates yapıyorum haftanın 2 gunu 1er saat. ama hala 2 gun ara versem nereye calısıyosam ora çıtırdıyor. kol bacak boyun heryerim çıtır çıtır çıtırdıyor :D normal mi? bu arada et yemiyorum balık nadir. ne eksikliği olabilir?
(4) 

kuzey ısıkları

slalom #1080951 
duyurudan gidip gormus olan var mı? cok istiyorum gitmeyi. onumde 4 ay bos zaman var. bu ara gidilir mi? ne önerirsiniz?
(9) 

macbook air

slalom #1076567 
pro'm var 13' ve cok eskidi artık. bi air almak istiyorum cunku eskisi kadar edit programları kullanmıyorum arada kullansam da kasmaz diye dusunuyorum cok. ilk sorum 11 almak istiyorum cunku artık hayatım seyahat halinde hep. sizce cok fark olur da zorlar mı? 2. sorum ben italyada yasıyorum ve burdan alsam tr ye gelirken tax alabiliyor musum? hiç bu tax işine girmedim daha once bilale anlatır gibi anlatan biri olur mu?
(11) 

lens kullananlar-goz kurulugu

slalom #1068094 
doktor bana gozlukten lense gectigimde 'bazı hastalar evleri dısında bi yerde kaldıgında bi bardak suyun içine koyuyolar oyle olmasındansa lensle uyumak daha iyidir' dedi ya ben bunu bi tarafımdan anlayıp oylesi işime geldiği için sık sık lensle uyudum. gunlerce uyudugum hic cıkarmadııgm oldu. 2 senedir filan. şimdi gozlerimi çok kurumuş hissediyorum. buugnden itibaren gozluge gectim. bi kaç gun lens takmiyim de yumuşasın gozlerim biraz hava alsın diyorum. işe yarar mı? ( 3-4 gunde bir cıkarıyordum gece yatarken.)
(1) 

çok meyve tuketmek

slalom #1052601 
1.5 ay oldu sigarayı bıraktım. iştahım cok guzel arttı. enerjim de. gerci uykum agırlastı bu sefer de. ama eskiden de agırdı neyse deyip odaklanmamaya calısıyorum. boy 173 kilo 52ydi bıraktıgımda simdi max 55 filanımdır. atıstırma olarak surekli meyve yiyorum. ortalama olarak gunde 2-3 kivi 1 muz 1-2 elma 3-4 mandalina garanti tuketiyorum eksigi yok fazlası var. bi de arada havuc kemiriyorum. bu kadar meyve zararlı mı? spora henuz baslayamadım hava sartlarından dolayı. hem de bi kaç kilo daha almak istiyorum hazır alabiliyoken. meyveyi azaltayım mı? kendime zarar mı veriyorum ne diyosunuz?
(2) 

dogrulama kodu

slalom #1026924 
hani bi siteye filan girer yada kayıt olurken karmakarısık bazen anlamsız ve hatta bazen zar zor anlasılabilen harfler yada sayılar cıkıyo ya kutuya giriyoruz onlar nasıl cıkıyor neden oyle sacmasapanlar?
(2) 

duyuruda çeviri yaptırmak

slalom #1023286 
yasal mı? baslık acmak filan yani. ona göre projemi turkce yazıcam kasmicam hiç
(3) 

ankara esenboğa'dan tren garına

slalom #935126 
havatas arabaları kaldırılmış sanırım. nasıl gidebiliriz?
(4) 

iphone 5 beyaz kaça satayım 16gb

slalom #859848 
telefonu 2013 mart ayında turkcell den aldık. kontratsız,peşin.
1 sene sonra üst basma tuşu bozuldu.
agustosta randevu aldım gittim apple yenisini verdi.
agustostan beri kullanyordum sorunsuz.
bugun iphone 6 aldım.
bu boşa çıktı.
sizce ne kadar eder?
nerden satayım?
(5) 

şengen vizesini sıkça aynı yere kullanmak

slalom #858968 
2 ay önce 4. şengenimi yunandan aldım. 6 ay 45 gun kalışlı multi. ilk girişim de yunan adalarına oldu.

sonra 29 ekim tatilinde 3 gun amsterdam a gittim.

bu ay sonu tekrar hsonu için amsterdama gidicem.

niye yunandan aldıgın vizeyle 2dir amsterdama geliosun derler mi?

gecen amsertdam girişimde polis neden amsterdam? arkadasın var mı? kaç gun kalcan, dönüş biletinin görebilir miyim vs demişti. gerildim. biletimi aldım 28inde gidiyorum ama biraz tedirginim.

sorun cıkar mı?
(7) 

bibloluk arıyorum

slalom #858633 
google dan baktım bulamadım böyle bi bibloluk arıyorum nasıl bulurum acaba?
(5) 

bodrum havalimanından bodrum limana

slalom #842096 
ctesi sabah 6.30 sabiha gokcen-bodrum milas pegasus ucagıyla alana vardıktan sonra bodrum limana taksiyle 9.30 kos feribotuna yetişebilir miyiz?
(3) 

yunanistan atina deniz kıyısı pansiyon

slalom #840120 
bayramda bi arkadasımla yunanistana gitmeye karar verdik.
vakit kısıtlı, 4ü cıkış 7si dönüş şeklinde olacak. dolu dolu gecsin diye güc bela 900e 4ü sabahı gidiş 7si akşamı dönüş bilet bulduk.

ancak,
bookingden otel bakıorum hem bölge hakkında en ufak bi fikrim yok,hem de mavi boyalı duvarlarında oturup deniz manzarası olan pansiyonlar yer etmiş aklımda,önyargıdan yer begenemiyorum. yani o guzel boyalı minik şirin hosteller sadece adalarda mı var? atinadan hangi adaya gideriz cok yolda vakit kaybetmeden?
ne yapalım biz şimdi duyuru bi akıl ver :(
(11) 

bilgisayardan anlayanlar imdat :((((

slalom #834083 
hafiza kartındaki cok önemli video ve fotografları kartta yer açılsın diye sekreterin bilgisayarına attım aksam ustu ve sekreter silip geri dönüşüm kutusunu da boşaltmış ve ben hala ofisteyim cunku o görüntüleri geri getirmem gerekiyor lütfen duyuru hayatımı kurtarın yalvarırıımmmmm :(((
(3) 

tophane tramvayla yıldızteknik davutpaşa kampüsü?

slalom #828314 
soru baslıkta sayılır ama biraz detaylı sorucam,

şimdi tophaneden tramvaya binince havaalanı otogar metrosuna aktarma için aksarayda bi yerde bi durak oluyor. bu durakta inince ara sokaktan bi yerden gecip 5 dk yuruyoruz. aynı tramvay topkapıda da duruyordu yanılmıyorsam,orda insek mesafe daha az değil mi aktarma yapmak için? yada daha iyi bi secenek var mı aktarma yapmak için? butun amac en kısa mesafeyle aktarma yapıp tophaneden davutpasa kampüse gitmek. ne yapalım duyuru?
(8) 

evi kahveye boyasam?

slalom #827891 
L şeklinde kahverengi koltuk takımım,kahve rengi yemek masam ve 2 kahve kitaplıgım var salonda. bi de siyah renk tv ve sinema sistemi. salonu komple kahve rengine boyasam (farklı tonda bir kahve tabiki) cok mu karanlık olur? salon gun boyu gunes alıyor perdelerim beyaz. genel olarak esyalar kahve tonlarında ve salonum krem rengi duvarlı ama badana zamanı geldi. kahve dusunuyorum bogar mı ne diyosunuz? bi de duvarlar pütürlü yani pürüzsüz değil önce alçı sıva mı gerekir? bi de kendim boya alsam arkadasım yardım etse boyasak yaglı boyayla nasıl olur? akıl verin elimin hamuruyla bu işlere girmeyeyim mi? boyacılar neden cok pahalı. tşk ederim duyuru.

orta sehpanın altında ve yemek masasının altında beyaz kilimimse halılarım var makinaya atılıp yıkanan tuylu cinslerden.
(3) 

karaköy-kadıköy son vapur

slalom #824267 
sehir hatları sitesine ne zaman baksam saatler hep yanlıştı bilenlere sormak istedim son vapur kaçta? gidip iskelede kalmak istemiyorum.
(1) 

yunanca bi şarkı sormuştum

slalom #811691 
eksiduyu.ru

sonra bi yazar cevirip sözlüğe baslık açmış bana da msjla yollamıştı ama msj silinmiş ve ben bulamıyorum :( o yazar umarım bunu görür yada belki biri görmüştür ne yaptım ettim sözlükte nereye yazdıgını bulamadım :(
(2) 

sarıyer altınkum plajı

slalom #810436 
kadınlar plajı olmayan diğer altınkum plajına toplu tasımayla taksimden nasıl gidilir?

aslında kilyosa gidicekt,k daha uzak diye buraya gidelim dedik. 3-4 saat takılıp hava alıp döncez. oraya gitme buraya git diyen olursa tavsiyeye açığım. 2 kız gidicez,arkadasımın ufak kızı var bi de 3 yasında. asıl amaç cocuk hava alsın evden cıksın vs.

otosbus yada minubusle ulaşım lazım.

napalım?
(3) 

istanbul'da yasayan malezya'lılar

slalom #808182 
bi sayfaları,dernekleri vs var mıdır? bir reklam filmi için malezya dogumlu insanlar arıyoruz. oyuncu ajanslarina da bilgi yolladık elbette ama direk kişilere de ulaşıp teklif vermek istiyoruz. sizce nerelere bakalım?
(2) 

Tam kan sayımı

slalom #773447 
Arkadaslar kan tahlilinde vucutta herhangi bi sorun varsa cıkar mı yoksa spesifik tahlil mi yaptırmak gerekiyor?
(1) 

son dakika ucak biletleri

slalom #752868 
şimdi havaalanına gitsem thy sitesinde gidiş dönüş 2500 lira olan bi yerin mesela ucagına son 2 saat kala bilet alsam ucuz oluyo mu?

bi kere burda okumustum biri oyle bilet alıp newyork a gitmişti mesela. baska tecrubesi olan var mı?


gitmek istedigim yer nairobi kenya.
(4) 

booking.com

slalom #726802 
bu site guvenilir mi? yurtici bi otel icin otel 1000 lira, booking 450 lira fiyat veriyor inanamadim size sorayım dedim yapayım mı odemeyi? odeme yapınca direk gidip otele yerleşio muyuz?

simdiden tesekkur ederim
(8) 

35 yaş üstü duyurucular bi bakın lütfen

slalom #716791 
bi abla var ofiste, bugun bişeyden bahsetti;

o çocukken bisey varmıs boyle suya atıyomussun kendi kendine büyüyomuş bakteri gibi eciş bücüş şekilli bi canli oluyomus balık besler gibi besliyomussun falan ismini ariyodu. dur dedim aksam duyuruya sorayım öğreneyim senin için. ben de cok merak ettim. bilen,hatırlayan var mı?
(1) 

yunanca sarkinin sözleri,cevirisi

slalom #637610 
www.youtube.com bu sarkida neden bahsettigini yada ingilizce cevirisini bulmaya calisiyorum sevgili yorgolar.
(5) 

akm çatisina nasil cikiliyor?

slalom #613700 
şimdi gitsem cikabilir miyim?
(3) 

internetten film izlemek

slalom #606441 
sevgili lars von trier'ler internetten film izlemeyeli baya uzun zaman olmustu.

simdi izlemeye kalktim 20dk dir bi site bulamadim. bi sürü sacma sapan sayfa aciliyor,üyelik istiyor ne oldu artik netten film izlenmiyor mu?

izlemek istedigim film breaking the waves.

cok izleyesim geldi bi yardim lütfen.
(2) 

parkorman hıdrellez bugun giden var mi?

slalom #597496 
bugun şenlik başlamadan hemen önce ana sahnenin solundaki sütun rüzgardan devrildi,cok yakinda oldugum icin yerde yatan birini gördüm ve yanimda cocuk oldugundan derhal uzaklastim. ambulans falan geldi sonradan. cok merak ediyorum bilen var mi ne oldugunu o kişiye?
(3) 

taksim'de karaoke bar ariyoruz

slalom #548426 
arkadas grubumuzla,giris uucreti olmayan guzel guzel ickimizi icip sarkimizi soyleyebilecegimiz duzgun ve erken saatte de acik (9 gibi) bir karaoke bar ariyoruz.

yer: taksim
(8) 

bana yalanlar söylese yetinecektim ama bana yalan söyledi

slalom #393872 
herkese selam.

özdemir asaf'ın bu sözünden ne anlıyorsunuz? bende kesin bir sorun var o ayrı da yine de size düşündürdüklerini de bilmek isterim.
1

mobil görünümden çık