(6) 

Sattığım arabayı sahibindende gördüm

inheritance #1581536 
Yeni arabamı alırken eski arabamı takasa vermiştim İstanbulda bir bayiye. Arada sahinindene bakıyorum satışa koydular mı diye. Bugün baktığımda Çorumda bir satıcıda gördüm.

Sattığımda yaklaşık 55000 kmdeydi, 53500 km yazmışlar. Çorum'a çekici ile gitti ise en az 55000 km olması gerek. çekici ile gitmedi ise (sürerek yani) 55500 km. yanlış yazılmıştır herhalde, kilometresi ile oynamazlar diye düşünüyorum.

hatasız boyasız yazmışlar, iki tane kazası, sürtmesi vs. var. en altta tramer var, farlar değişti diye yazmışlar gerçi. fotoğraflarda da dikkatli bakınca sürtmeli yerleri belli oluyor.

faturası servis kayıtları mevcuttur yazmışlar, ben bunları vermedim. sattıktan sonra servis bunları verebilir mi? verdi ise benim ismim, adresim belli olur mu?

bu ilanı gördükten sonra ikinci eldeki hiçbir ilana güvenmemek gerektiğini anladım.
(8) 

sıfır arabanızı ilk yıkatmaya ne zaman verdiniz?

inheritance #1579354 
arabayı alalı iki hafta oldu. daha aldığım gün yağmurluydu, sonra da kullanırken yağmur yağdı arabanın üstü toz çamur oldu. yepyeni arabayı da başka birisine vermeye kıyamıyorum. öyle kirli kaldı araba.

siz yeni arabanızı ilk başkasına (vale veya yıkama) ne zaman vermiştiniz?
(4) 

hgs etiket takmadan oluyor mu?

inheritance #1578714 
özellikle osmangazi köprüsü ve izmir otoyolunda? devlet otoyollarında plakadan okuyor diye gördüm ama özel (bariyerli) yollar için güncel bilgi göremedim.
(1) 

90larda şampuan yanında eşantiyon verilen kaset

inheritance #1578540 
94-95 civarı olması lazım. markasını tam hatırlamıyorum, bir şampuan markası bir kaset vermişti. içinde yabancı şarkılar vardı, şarkılardan biri in the summertime idi hatta. o kasedi hatırlayan var mı? hatta içindeki şarkıların listesini hatırlayan var mı?
(3) 

bu bir e-tebligattır deyince e-tebligat oluyor mu?

inheritance #1578492 
site yönetimi mail atmış, sonuna bu bir e-tebligattır diye yazmışlar. e-tebligat yazınca oluyor mu? bunun bir sistemi yok mu?
(5) 

hangi araba?

inheritance #1577961 
dün arabayı değiştireyim mi diye sormuştum. şimdi de ne alayım diye soruyorum :)

kendimce şunları seçenek olarak aldım:

- hyundai i20 elite 1.4 lt 6 ileri 100hp. 1.116.000TL (bunda indirim imkanı var daha)

- opel corsa ultimate 1.2 lt 8 ileri 130hp. bunda turbo var mı emin değilim (130 beygir olduğuna göre vardır büyük ihtimalle), şanzımanı ne öğrenemedim 1.352.000TL

- toyota yaris flame x-pack 1.5 lt 125hp. bunun broşüründe hibrit yazıyordu ama hibrit motor burada yok sanırım. multidrive s şanzıman, cvt sanırım. 1.209.000TL


i20 atmosferik motor, tork konvertörlü. aslında 1.0 turbosunu düşünmüştüm ama Türkiye'de yokmuş, avruyapa gidiyormuş.

opel'de varsa turbodan ve şanzımandan sıkıntı çıkar mı diye endişeliyim. bir de opel'in vites kolu yerine koyduğu düğmeyi sevemedim.

toyota'nın motoru da atmosferik (opel 1.2lt ile 130hp iken toyota 1.5lt ile 125hp) sanırım. turbo ve hibrit olmadan 4.7lt/100km yakıt tüketimini nasıl becermişler bilemedim. bir de arka frenler disk değil kampana. hibrit olsaydı anlardım ama 2015 i10da bile disk fren varkan 2024 yariste kampana olması garip geldi.

i20 haricinde hepsinde android auto/apple carplay var yazıyor. sözlü olarak i20de de olduğu bilgisini aldım ama varsa niye yazmıyorlar?

opeli beğendim aslında ama fiyatı fazla geldi. bir 100.000TL -150.000TL kadar daha ucuz olsaydı alır geçerdim büyük ihtimalle.
(6) 

arabayı değiştirsem mi?

inheritance #1577898 
8 yaşında hyundai i10 kullanıyorum. ilk sahibiyim. aşağıda yazacağım özellikleri dışında aslında memnunum arabamdan. ama arada bir aklımı arabayı değiştirme fikri dürtüyor.

- multimedya ekranı (anroid auto) yok. sonradan takılabiliyormuş internette gördüğüme göre.
- 4 ileri vites. şehir içinde çok sıkıntı olmuyor ama uzun yolda (yaklaşık 2 ayda bir, tek yön 350 km) belli bir hızdan sonra 3000 - 3500 devirleri görüyor.
- bagajı küçük. tek olduğum için çok sıkıntı olmuyor ama uzun yola gideceğim zaman arka koltuğa da eşya koymak zorunda kalıyorum.
- fazla yakıyor (8 lt/100 km civarı) ancak yakıtı çalıştığım şirket karşılıyor. en son ne zamandan cepten benzin aldım hatırlamıyorum.

+ park etmesi kolay
+ neredeyse hiç arızası olmadı. bakım ve kaza dışında servise uğramadım desem yeridir.

yeni araba alsam:

mtv artacak.
sigorta ve kasko artacak.


bir taraftan arabayı değiştirmeye kendimi ikna edemiyorum, diğer taraftan da seçim sonrası fiyatlar artar, değiştireceksen şimdi değiştir diyorum.
(6) 

android ile apple tv

inheritance #1577202 
mi box ı değiştirmeye karar verdim. chromecast with google tv 4k ve apple tv 4k (3. nesil) arasında kaldım. özelliklerini karşılaştırınca apple tv almaya karar verdim.

ancak android ekosistemindeyim. alacağım ilk apple cihaz olacak. sıkıntı yaşar mıyım?
daha yeni s24u aldım, iphone a geçmek gündem dışı.

mi boxta kullandığım uygulamalarının çoğunun apple tvde karşılığı var baktığımda. (vpn hariç, o da çok önemli değil)
(3) 

wi-fi üzerinden 1000 mbps hız almak

inheritance #1577068 
Dün itibariyle Türk Telekom fiber ile 1000 mbps hız almaya başladım. Kablo ile test ettiğimde 920 mbps ye kadar hız aldım. wi-fi ise en fazla 520 mbps civarında hız alabiliyorum. 5 ghz ağ kullanıyorum, modem 802.11 a/n/ac destekliyor.

wi-fi ile de tam hız almak için modem/router mı değiştirmem gerekiyor? 802.11ax destekleyen routerlar çıkmış mesela. mevcutta telekomun verdiği zte h298a modem var.
(7) 

peteğin üstü sıcak altı soğuk

inheritance #1575808 
havasına baktım, havası yok. su çıkıyor direkt. merkezi sistem termostatik vana var. en yüksek konuma getirdim, değişmedi. banyodaki petek eski usül onda sorun yok. bu peteğin nesi olabilir?
(2) 

amazon vs aliexpress

inheritance #1575269 
başlığı görünce sorunun saçma olduğunun farkındayım. amazon.com.tr de gönderimini satıcıların kendi yaptıkları (amazon un göndermediği) yurtdışı satıcılardan alışveriş yapmak ile aliexpress arasında bir fark var mı?
(6) 

bankadan zırhlı araç istenebiliyor mu?

inheritance #1574882 
(bkz: 16 ocak 2024 silahla gasp edilen vatandaş)

şu konuyu okuyunca aklıma geldi. bankaların para taşımak için kullandığı loomis vs. şirketlere ait zırhlı güvenlikli araçlar var. yüklü miktarda para çekildiğinde bu araçlarla taşıma istenebiliyor mu (gerekirse ücret karşılığı)?

gerçi soyacak olan takip edip zırhlı araçtan inince yine soyar da.
(2) 

modem resetleme

inheritance #1574692 
Türk telekom'un verdiği zte zxhn h298a fiber modem var. Arayüz şifresini unuttuğum için resetlemek istiyorum. Resetledikten sonra internet ayarlarını kendisi alıyor mu?
(5) 

lahmacun ve kuzu kulağı

inheritance #1574479 
Barış Manço'nun lahburger şarkısında şöyle bir söz var:

lahmacun lahmacun
dürüp dürüp sar kenarını tutma nazik salçalı lahmacun
kuzu kulağıyla rokayı unutma limonlu ekşili lahmacun,


eskiden lahmacunun yanında kuzu kulağı, roka mı veriliyordu? 37 yaşıma girmek üzereyim, kendimi bildim bileli marul, soğan, domates, kırmızı lahana vs. verildiğini gördüm hep.
(4) 

taş duvarda kullanılan beton

inheritance #1574012 
yılbaşı için ailemin yanına geldim. burada dere ıslahı gibi bir proje var. dere kenarına taş duvar (şuradaki gibi: www.genchafriyat.com ) örüyorlar. ancak kullanıkları beton hazır beton değil. bir kamyon kasasında ekskavatörün kepçesini kullanarak çimento ve dere suyunu karıştırarak beton yapıyorlar. bu bana çok güvenilir gelmedi. hazır beton olması gerekmez miydi?
(1) 

eti ne kadar pişirmeli

inheritance #1573852 
iki parmak (3-4 santim) kalınlığındaki eti (antrikot) orta pişmiş olması için tavada ne kadar pişirmeli? iki tarafı da 3 dakika çok mu?
(5) 

Bu kargo bugün gelir mi?

inheritance #1573780 
Salı günü öğlen gibi Amazondan Çarşamba teslim gözüken 4 parça bir şeyler almıştım. 1 parçası aynı gün kolay gelsin ile kargoya verildi, Çarşamba sabah geldi. Diğer 3 parça Çarşamba akşam agt kargoya verildi. Şu anda hala gönderi kabulu yapıldı statüsünde bekliyor. Teslim tarihi bugün gözüküyor ama agt olduğu için çok umudum yok açıkçası. Bugün gelir mi sizce?
(1) 

paintball verilen ekipmanların temizliği

inheritance #1572912 
bu paintball sahalarında verilen koruyucu ekipmanlar (maske, kamuflaj, eldiven, vs.) temiz oluyor mu? bir paintball sahasının sayfasında yıkanıp temizlendiklerini yazıyorlar ama güvenemedim. germafob değilim ama başkasının kullandığı maskeyi yüzüme geçirmek mantıklı gelmiyor.
(3) 

kullanılmayan laptop şarjının iki haftada bitmesi

inheritance #1572485 
iki hafta boyunca kullanılmayan laptopun pilinin bitmesi normal mi? normal kullanımda pilin erken bitmesi ya da bilgisayarın aniden kapanması gibi bir durum yok.
(6) 

robot süpürge (xiaomi dışında)

inheritance #1572424 
xiaomi ve bilimum çin markaları dışında tavsiye edebileceğiniz bir robot süpürge var mı?

haritalama özellikli ama mümkünse internet bağlantısı gerektirmeyen, şu saatte çalışsın diye planlama yaptığımda internet yok diye çalışmama yapmayacak olursa süper olur.

philips'in süpürgelerini gördüm, nasıldır acaba?
(2) 

Yola ne zaman çıkmalı?

inheritance #1571759 
Balıkesir'den İstanbul'a gideceğim. Normalde pazar akşamı gidecektim ama kar buz haberleri gözümü korkuttu. Meteorolojiye göre bu akşam çıkarsam hava bulutlu, yer yağmurlu ve rüzgarlı. En düşük sıcaklık 13 derece. Yarın sabah çıkarsam da hemen hemen aynı ama en düşük sıcaklık 6 derece. Arabada kış lastiği yok. Siz hangisini tercih ederdiniz?
(5) 

kulaktan kan sesi gelmesi

inheritance #1570150 
sağ kulağımdan kanın damarlarda akışının sesi, kan pompalama sesi geliyor. tinnutus mu oluyor bu? google da arattığımda tinnutus çıkıyor.

kbbye mi gitmeli yoksa kardiyolojiye mi?
(1) 

bluetooth klavye/fare bleutooth kulaklık bağlanınca lag yapması

inheritance #1570105 
logitech mx keys ve logitech mx master 3s var. bu ikisini kendi başlarına bluetooth üzerinden bağlayarak (dongle olmadan) sorunsuz kullanıyorum. ancak bluetooth kulaklık (haylou gt7) da işin içine girince klave/fare lag yapmaya başlıyor. kulaklığı kapatınca lag düzeliyor.

kablo kullanmadan bir çaresi var mı? daha kaliteli bir bluetooth kulaklık kullanmak gibi? ya da harici bluetooth dongle kullanmak?

laptop modeme kablo ile bağlı. modem hem 5ghz hem de 2.4ghz yayın yapıyor. diğer cihazlar (1 telefon + mi box) 5ghz ağa bağlı. aynı sırada mikrodalga vs. çalışmıyor.

monty python and the holy grail 48½

inheritance #1569298 
48.5 yıl dönümü nedeniyle tekrar gösterime giriyormuş. Türkiye'de de gösterime girer mi sizce?

www.youtube.com
(1) 

flightradar24 blocked yazan uçak

inheritance #1565291 
konyada daire çizen uçağa bakarken başka bir uçak fark ettim. mikonos'tan kalkmış, şu anda bergama'yı geçti ivrindi'ye doğru ilerliyor. askeri uçak mıdır?


www.flightradar24.com

imgur.com
(7) 

alkol ve araba kullanma anksiyetesi

inheritance #1564339 
alkollü araba kullanmaktan bahsetmiyorum.

evde tek araba kullanabilen siz iken, evdekilere bir şey olur acil hastaneye götürmek gerekir diye bir şeyler içmekten kaçındığınız oluyor mu?
(1) 

sun ozon 400 ml güneş kremi

inheritance #1564080 
son zamanlarda rossmann'da bundan gördünüz mü? bulunduğum ilçede tek bir rossmann mağazası var, onda da bütün yaz boyunca bir kere gördüm. pahalı (309TL), daha sonra indirime girer diye almadım keşke alsaymışım. rossmann'ın sitesinde ve trendyoldaki mağazasında da yok (trendyolda başka satıcılarda fahiş fiyata (~600TL) var). pahalı diye artık getirmiyorlar mı acaba?
(12) 

pompacılar neden depo atınca tam sayıya yuvarlamaya çalışır?

inheritance #1563142 
depoyu tam dolduruyorum genelde. atıyorum 587 lira tuttu, pompacılar genelde 600 yapmaya çalışıyor. hatta bazı opetlerde pompaya bir fonksiyon eklemişler, bir düğmeye basınca 600 liraya kadar doldurmaya devam ediyor. nakit ödesem anlayacağım ama kredi kartı veya araç tanıma ile ödüyorum genelde.

vardiyaları bitince hesaplaması kolay olsun diye olduğunu tahmin ediyorum ama başka bir sebebi var mı?
(6) 

tutuşturma bacası / kormatik

inheritance #1563063 
yeni başlayan bir mangalcıyım. internetteki videolarda kolay gözüktüğü için bir tutuşturma bacası aldım (markalı değil, migrosta satılanlardan). videolarda 20 dakika içinde köz haline geliyor ama ben yarım saat - 45 dakika beklesem de köz olmuyor, hatta üstünden alev de gözükmüyor. sonrasında döküp eski usül yakmak zorunda kalıyorum.

bu benim beceriksizliğim mi yoksa kullandığım baca mı adi? kullandığım bacanın sadece alttan hava girişi var, kömür konan yerinde yanlarda hava girişi yok belki bundan olabilir diye düşündüm. markalı bir baca (guruss grillmate gibi) alsam değişen bir şey olur mu?
(8) 

tpms arızası

inheritance #1559665 
lastikleri değiştirdim (jantlar değişmedi) en sonunda. değiştirdikten sonra 5-10 km gittikten sonra tpms ışığı yanıp sönmeye, sonra da sürekli yanmaya başladı. arabayı her çalıştırdığımda bir dakika kadar yanıp sönüyor, sonra sürekli yanmaya devam ediyor.

sensörlerin sağlam olduğunu varsayarsak (sensör var dikkatli olun diye uyarmıştım) sorun ne olabilir? jantların yeri değişmiş ise sensörlerin yeri değiştiği için sistem kabul etmiyor olabilir mi? bir ayar mı yaptırmak gerekiyor?

araba hyundai i10, 2015 model.
(1) 

gitar acemisinin soruları

inheritance #1559485 
daha önce hiç gitar elime almamışken bir heves bir elektro gitar aldım. youtube'dan öğrenmeye çalışıyorum. akort etmeyi öğrendim. smoke on the water* riffini içine ederek de olsa az biraz çalabilir hale geldim iki üç günde. bir kaç sorum var:

1. gitarı çantaya (gigbag) koyarken sırt/omuz askısını çıkarmalı mı?
2. tremelo kolu ne işe yarar, çalarken takılı mı olmalı? takıyorum tellerin üzerine geliyor daha fazla sıkmaya da korkuyorum zarar verir diye.

youtube da şunları da izle dediğiniz birileri varsa alabilirim. Marty Music ve Fender izledim şu ana kadar çoğunlukla.
(4) 

gitar standa nasıl konmalı ?

inheritance #1559317 
Kılıfının içinde mi yoksa olduğu gibi mi? Elektro gitar. Şu anda olduğu yer pencereye yakın, güneş alıyor. Gerekirse değiştirebilirim.
(8) 

nexen nasıl lastik?

inheritance #1559256 
lastik sorularımla burayı biraz boğuyorum kusura bakmayın. 185/55R15 86H ölçülerinde yazlık lastik bulamıyorum. 82H alacaktım sonra vazgeçtim.

bir umut servisi aradım lastik satıyorlar mı diye, satıyorlarmış. bu ölçülerde nexen marka varmış (modelini bilmiyorum) 1600TL tanesi. continental 1.5 ay sonra gelirmiş, fiyatı belli değil ama en az 2500TL olur, o zamana fiyat değişir mi ondan da emin değilim. fabrikadan çıkan araçlarda da nexen varmış şu anda.

ne dersiniz, nexen alınır mı? continental ile karşılaştırılabilir mi yoksa bu continentale küfür etmek gibi mi olur?

lastikler 8 yaşında, fiyatlar iyice yükselmeden değiştirmek istiyorum.
(1) 

lastik yük indeksi (86H yerine 82H olur mu?)

inheritance #1559203 
(git: 1559172) bu sorunun devamı. aracın (hyundai i10) kullanma kılavuzunda yazan lastik ölçüsü 185/55/15 86H. ancak 86H lastik bulamıyorum bu ölçüde. 82H var, taksam olur mu?

82 475 kg, 86 530 kg kapasiteliymiş. aracın boş ağırlığı 1113 kg, azami ağırlığı 1455 kg (ruhsata göre). buna göre 475kg * 4 = 1900 kg taşıma kapasitesi oluyor, azami ağırlıktan hayli hayli yüksek sorun olmaz gibi geliyor ama o zaman fabrika çıkışı 82H niye koymamışlar, bir bildikleri vardır diye aklıma geliyor.
(4) 

hangi lastik?

inheritance #1559172 
araçta continental ecocontact 5 var. ecocontact 6 almaya niyetlendim ama ölçüye göre (185/55/15) stoğu yok.

stokta olanlar:

michelin primacy 4 (2500TL)
goodyear efficient grip performance (2200TL)

petlas, lassa, vs. de var ama onları düşünmüyorum.

midex yerli marka mı?

inheritance #1559108 
google'da yabancı sitelerde hiç sonuç çıkmıyor. yerli sitelerde ise sadece yonka müzik market kaynaklı sonuçlar var. acaba bu müzik marketin üstüne marka yapıştırması mı bu marka?
(5) 

kırmızı soğanın sezonu mu var?

inheritance #1558563 
kaç zamandır marketlerde (5m migros da dahil) kırmızı soğan göremedim. dün pazara gittim soğancının biri artık yok sezonu bitti dedi. diğeri sorunca arkadan çıkardı 4 tane (yarım kilo) soğana 60 lira verdim. kazıklanmışım değil mi?
(4) 

Kıbrıs üniversitesi mezunu olmak yurtdışı için dezavantaj mı?

inheritance #1558556 
Kuzey kıbrıs, fark ediyorsa burslu.
(1) 

mi band 4 ile mi band 7 arasında ne fark var?

inheritance #1557986 
çalışan mi band 4 ten mi band 7ye geçmeye değecek kadar fark var mı?
(3) 

ince veya oğan adaylıktan çekilirse süreç nasıl işliyor?

inheritance #1556911 
pusulaları tekrar basamazlar bir hafta kala. o adaya verilen oylar geçersiz mi sayılıyor? şu adayı destekliyoruz derlerse o adaya mı ekleniyor?
(1) 

bugün eczaneler de yarım gün mü?

inheritance #1555389 
öğleden sonra nöbetçi eczane mi aramak lazım?
(10) 

Öğleye kadar uyuyanlar, nasıl yapıyorsunuz?

inheritance #1550232 
Kaçta yatarsam yatayım sabah 7, en geç 8 gibi uyanmış oluyorum. Ben de öğleye kadar uyumak istiyorum, siz nasıl yapıyorsunuz? Bu arada yattığım odada iki kat blackout perde var ve kulak tıkacı kullanıyorum yatarken.
(3) 

süpürgelik ve zemin arasındaki boşluk

inheritance #1549925 
süpürgelikler ve zemin (fayans ve parke) arasında yer yer yarım santime varan boşluklar var. bunların bir zararı olur mu? kapatılmasının bir faydası olur mu (ısı, ses yalıtımı gibi) ?
(3) 

ebeveyn veya vasi olunmayan çocuğa sağlık sigortası yaptırmak

inheritance #1549540 
mümkün müdür? 3 yaşındaki yeğenlerim için özel sigorta yaptırmak istiyorum. anne babalarının bilgisi dahilinde tabii ki.
(1) 

çalışma koltuğu

inheritance #1549019 
evde çalışırken kullanmak üzere bir koltuk arıyorum. ofiste şunun biraz değişiği var: shop.tcc.com.tr aynı marka ama birebir aynısını bulamadım. ofisteki koltuklar gayet rahat ama buna da 16000TL vermek istemedim.

bel, boyun desteği olan, oturma derinliği de ayarlanabilen ama bütçede delik açmayacak bir koltuk tavsiyeniz var mı?
(2) 

continental ecocontact 5 ayarında lastik

inheritance #1548995 
aracımın fabrikadan gelen lastikleri continental ecocontact 5. başka lastik tecrübe etmedim. lastiğin iyisininden kötüsünden anlamam ama bu lastikler beni üzmedi. yine bu ayarda hangi lastikleri alabilirim?

lastik ölçüsü 185/55/15. genellikle şehiriçi kullanım ama ayda bir / iki ayda bir uzun yol yaparım (git gel 800 km civarı)
(8) 

baca klapesini flex boruya takabilir miyim?

inheritance #1548614 
komşulardan yemek kokusu geliyor. aspiratör borusunu saklamak için dolabın içinden geçirmişler ama dolabı açmak mümkün değil, her tarafını kapatmışlar. dolabı komple aşağı indirmeden boruya ulaşmanın yolunu bulamadım. sadece flex boru kısmı açıkta. şunun gibi bir ürün alsam, iki ucu da flex boru olacak şekilde takabilir miyim?

www.trendyol.com
(2) 

dikiş tutmamış mı?

inheritance #1548193 
iki hafta önce gömülü yirmilik dişimi çektirdim. çekimi çene cerrahı yaptı. sonrasında dikiş atıldı. bir hafta önce dikişlerimi aldırdım. dün aynada baktığımda orada sanki bir boşluk görüyorum. dikiş tutmamış, dokular birbirine kaynamamış gibi gözüküyor sanki. bu normal mi, zamanla geçer mi yoksa tekrar müdahale gerekir mi?
duyurunun diş hekimleri ve çene cerrahlarından yardım rica ediyorum.

doktora da soracağım da öncesinde fikir almak istedim.

görsel: imgur.com
(1) 

bu düdüklü tencereye güvenilir mi?

inheritance #1546896 
neredeyse 10 yıllık düdüklü tencerenin kapağındaki basınç açma kapatma düğmesi kapak makinede yıkanırken kendi kendine düşmüş. bunu iki diş vida tutuyormuş zaten. tekrar vidaladım ama tekrar güvenip kullanabilir miyim emin olamadım. yenisi alsam da bu tip bir düdüklü tencere alırım büyük ihtimalle.


anlamayanlar için bahsettiğim düğmeyi işaretledim: www.hizliresim.com
(3) 

kvkk teknoparklara işlemiyor mu?

inheritance #1546779 
çalıştığım şirket bir teknoparkta. teknopark'a girip çıkarken parmak izi okutuyoruz. çalıştığım şirketin giriş kapısında da parmak izi okuyucu vardı. girerken parmak okutup giriyorduk, çıkarken okunmuyor.

parmak izi kvkkya aykırı diyerekten şirket girişindeki parmak izini iptal edip kart dağıttılar. şirkete girerken kart okutuluyor artık. ama teknoparktaki parmak izi hala devam ediyor. teknopark'ın parmak izi tutması kvkkya aykırı değil mi?
123456789  Önceki  Sonraki »

mobil görünümden çık