(4) 

aliexpress'den telefon almaca

syozkn #839039 
böyle bir şey yaparsak gümrükte takılır mı alet? sorunsuz geçirebilmenin bir yolu var mı?
(2) 

fifa 15 pc

syozkn #838479 
ne zaman çıkıyor? steamden alabiliyor muyuz? pc'de fifa ilk kez oynayacağım, bi dezavantajı var mı ? milletle çatır çutur maç yapabilecek miyim? saygılar hörmetler.
(4) 

Çinden telefon getirtmece

syozkn #837503 
Yakın bir tarihte arkadaşım çin e gidecek, elektronik cihazların uygun olduğunu duymuştum da tam olarak ne kadar ortalama nereden bakarız acaba? Xperia z2 getirtmeyi planlıyorum bu arada. İngilizce dil seçeneği de olan bi bizim n11 tarzı bi site falan var mıdır bildiğiniz. Veya fiyat öğrenmek için aklınıza başka gelen bir şey?
(1) 

internette sörf yaparken reklamlı sitelere yönlendirilmek

syozkn #837124 
çalıştığım yerin bana sağladığı bilgisayarda böyle bir problem mevcut. format atamıyorum çünkü izin verilmiyor. bilgi işleme falan iletmem lazım onların halletmesi lazım ama üşeniyorum yedek almaya vs.

bir link'e tıklıyorum çat diye beni hiç alakasız bir siteye yönlendiriyor, üst tarafta ''offers by context'' diye bir çubuk çıkıyor vs.

girdiğim çıktığım siteleri de gözlüyor olmalı ki mesela seyahat planlaması yaptığım bir zamanda çat diye beni tatil sitelerine falan yönlendiriyor.


format atmadan, nasıl çözeriz bu olayı yol yordam gösterebilecek var mı?


not: eklenti vs. devre dışı bıraktım.
(7) 

tatil için gidilebilecek yurt dışı şehri

syozkn #833310 
para birimi veya başka nedenlerle türkiyede yaptığınız tatilin biraz daha fazlasını vererek tatil yapabileceğiniz, görmekten memnun olacağımız, kısacası götümüze girmeyecek fakat memnun da kalacağımız şehirler nerelerdir?

örnek vermek gerekirse belgrad tarzı yerler vs. yani.
(11) 

nasıl evleniyorsunuz?

syozkn #831770 
babadan gelen para yok, birikmişiniz de yok diyelim nasıl evleniyorsunuz tam olarak? gelecek sene bu özelliklere sahip biri olarak evlenmeyi planlıyorum da şöyle kafadan bir hesap çıkarınca en az 40-50 bin liraya ihtiyaç var gibi duruyor.

evlilik kredisi diye bir mevzu var fakat o da 20000 liraya kadar 18 ay taksitle anladığım kadarıyla.

ben mi abartıyorum yoksa hakikaten böyle mi? detaylar nelerdir? kaynak sorununu nasıl çözdünüz? şöyle ortalama, nişandan başlayıp takı törenine kadar olan mevzuyu anlatabilecek, benim düğünde şu şu kadar tuttu, şunu önceden cash verdim, düğün sonrasına şunları salladım,şu şu kadar tutar yeğenim diyebilecek tecrübeliler buyursun, pistten çocukları aldık.

edit: maşallah hiç düğünlü dernekli evlenen yokmuş duyuruda. nikah olayını ben de isterim, hatta bana kalırsa evlenmek de saçmalık ama bunu anne babalara anlatabilme ihtimalim pek yüksek değil gibi. henüz bir girişimim olmadı gerçi, belki de kabul ederler bilemiyorum.

benim esas sormak istediğim, evlenme öncesinde 50000 lira limitli bir kredi kartınız veya birikmişiniz yoksa kısa süre içerisinde elinizde bulunması gereken bu nakit sorununu nasıl çözüyorsunuz? evlenmeye kalktığımızda evlilik sonrası taksite bağlayabildiğimiz, veya ne bileyim takılarla ödeyebildiğimiz bir şeyler var da ben mi bilmiyorum?


edit 2: ben erkek olanım lan. gelinliği diğeri giyecek.
(2) 

avrupa merkez bankasının faiz düşürmesi

syozkn #829958 
niye böyle bir yola gittiler analiz edebilecek var mı? yakın tarihte amerikanın faiz arttırımına gitmesi bekleniyordu. avrupanın faiz indirimine gitmesi ne alaka? ne yapmaya çalışıyorlar? amerikanın olası arttırımına karşı yapay bir alan mı oluşturdular zamanı geldiğinde tekrar arttırabilmek için?

var mı ekonomi benden sorulur diyen cengaver?

türkiyenin de faiz azaltması beklendiği yazıyor çoğu yerde. ne olur ne biter?
(2) 

sony xperia z2

syozkn #826908 
turkcelldeki kampanyalardan birinden bunu almayı düşünüyorum da, aşağı yukarı benim şu an kullandığım tarifenin üzerine 100 lira koyarak 24 ay taksitle verebiliyor bunu bana. sizce ne yapmalı? totalda 2400 lira edecek bir telefon mudur? alınması mantıklı mıdır?

unutmadan z3 eylül ayında çıkacakmış sanırım. türkiyeye gelmesi ne kadar zaman alır? z3 gelince z2 fiyatlarında beklememe değecek bir düşüş meydana gelir mi? gelirse ne kadar zaman alır?

z2 kullanıcılarına da bir soru sorayım? genel olarak telefon çok hoşuma gitti. yorumlar da gayet olumlu. sizin şu dezavantaj dediğiniz özellikleri nelerdir? veya kesin al çünkü şöyle böyle diyebileceğiniz yorumlar da olabilir. saygılar.


ha unutmadan, bu tarz bir operatör sistem domalmasına girmezsem zor alırım gibi telefonu. hem 2000 lira biriktirmeye üşenirim, hem de kredi kartımda 2000 liralık yer kaplaması işime gelmez.
(18) 

tavuk yumurtası

syozkn #826381 
şimdi kadınlarda regl dönemi döllenmemiş yumurtaların dışarı atılması mevzusu diye biliyorum. bizim sofralarda yediğimiz yumurtalar da bilindiği üzere tavuğun döllenmemiş yumurtaları. içinden civciv çıkmayan yani bizim yediğimiz yumurtalar tavuğun insandaki adet durumuna karşılığı mıdır?

bonus soru: bazı müslümanlar (sanırım hanefiler) adet görüyor diye midye yemiyor. eğer yukarıdaki sorunun cevabı evetse bu ne perhiz bu ne lahana turşusu olayı olmuyor mu?

edit: yanlış anlayanlar oldu sanırım, regl olduğunda midye yeme diye bir olay yok, regl olan bir hayvan olduğundan yememe olayı var.
not: yumurtadan civciv çıkması için döllenmesi gerekiyor evet : )

son not: sizi rahatsız ettiyse dini soruyu es geçebilirsiniz. biyolojik olarak bir fark var mı yok mu onu soruyorum.
(5) 

alibeyköy otogar

syozkn #822690 
aksaray civarından buraya nasıl ulaşırım ? ne kadar sürer gece 12de otobüs? metro hattına yakın bir tarafı var mıdır burasının?

sanırım hepsi aynı yerden geçiyor ama ulusoy benim firma. farklı bir yerde değildir umarım?
(5) 

dolar/faiz ilişkisi

syozkn #820019 
amerika hükümeti faiz arttırımına giderse yatırımcı tekrar amerikaya döner, böylelikle dolar da amerikaya döner. dış piyasadaki abd doları azalacağından doların değeri yükselir.


bu önerme doğru mudur? doğru mu analiz ettim acaba?
(1) 

abdi ipekçi spor salonu

syozkn #819527 
aksaraydan nasıl gideceğiz tam olarak. tramvaya biniyorsak tam olarak hangi durakta iniyoruz + indiğimiz yerden gideceğimiz yol yürüme mesafesi midir yoksa ikinci bi araca mı ihtiyacımız var?
(5) 

solaklar neden makas kullanırken zorlanır

syozkn #819478 
ben de bir solağım ve makas kullanırken zorlanıyorum. lakin makasa baktığımda farklı bir şey göremiyorum. solak makası diye bir şey var fakat onların sağladığı avantaj sadece kestiğin yeri daha rahat görebilmeyle alakalı sanırım.


solak olunca basıncı ters taraftan mı uyguluyoruz olayımız nedir?
(1) 

vakıfbank fenerbahçe taraftar kredi kartı

syozkn #818561 
vakıfbanktan taraftar kredi kartı alırsam normal taraftar kart niyetine kullanabilir miyim? öncelikli bilet satışından falan faydalanabiliyor muyuz yani sormak istediğim bu?
(1) 

Doktorlar bir bakın hele

syozkn #818115 
İdrar sırasında kan geliyor, idrar tahlilinde de doktor ph değerinin yüksek olduğunu bu yüzden kültür tahlili yapılması gerektiğini söylemiş. Tahlili de yaptık sonuç hafta sonuna. Merak ediyoruz nedir diye? Bi fikri olan var mı? Ciddi bişey olabilir mi?

Ph 7.5 yazıyordu bu arada tahlilde. Yaş 25 bayan.
(1) 

fifa ultimate team

syozkn #816412 
bu oyun modu tam olarak nedir? oyuncu mu geliştiriyoruz, kadro mu kuruyoruz? tek başına fifa aldırmaya yeterli midir sizce? sıkılmadan oynatır mı kendini?
(4) 

spotify

syozkn #808133 
sanırım böyle bir uygulama varmış. bugün indirdim biraz gezdim turladım içinde genel olarak hoşuma da gitti. ayda 10 lirayı çöpe at deseniz atılır malumunuz fakat benim derdim çöp bunu hakediyor mu? bir günlük deneyimim ardından çok kurcalama fırsatı bulamasam da genel anlamda iyi diyebilirim. spotify üyelerine soracak bir kaç sorum olacak almadan önce?


-ilk gün itibariyle şarkı ihtiyacıma yeterli karşılığı verdi fakat bu böyle devam eder mi? nedir genel durum? arşivi sizce ne kadar geniş? her türlü yürürüz abi mi?
-aylık 10 lira verince istediğimiz albümü götümüzü yaya yaya dinleyebiliyor muyuz? yoksa 10 lira verdin ama şu sınır var bi 5 lira ver şunu da yap. haydi durma! gibi saçmalıklarla karşımıza geliyor mu?
-genel anlamda sorun potansiyeli nedir programın? ulan şu hatayı verdi, allah bu hatayı verdi sıklığı ne kadardır?
-bir kere satın aldık, android telefonumuzdan, bilgisayarımızdan, çeşitli aletlerimizden kullanabiliyor muyuz aynı üyeliği? kullandığımız aleti (örneğin yeni telefon aldım) değiştirirsek yeni üyelik mi istiyor yoksa mail adresin var bende bebeğim rahat ol mu diyor?
-daha genel bir soru olarak şu'su eksik dediğiniz yanları nelerdir?
-son olarak reklamlardan para ödeyince tamamen kurtuluyor muyuz?


eğer üstteki sorulara yanıtlarınız genel anlamda olumlu olursa gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki spotify (türevi başka programlar varsa onlar da) korsan müziğin önündeki son kaledir gözümde. bunda yırttılar yırttılar, yırtamadılar üzgünüm dostlar.
(1) 

steam problemi

syozkn #798077 
steam kütüphanemde dün dota 2 için güncelleme istiyor diyordu fakat tıkladığımda kaynağa ulaşılamıyor tarzında bir uyarı alıyordum. ne yapsam çözmedi ben de steam i sileyim tekrar kurayım bari dedim fakat şimdi de steam'e giriş yapamıyorum. açmaya çalıştığımda ''steam ağına bağlanamıyor, bu internet bağlantınızdan veya steam ağından kaynaklanıyor olabilir. daha fazla yardım için steampowered.com a bakın'' gibi bir uyarı alıyorum.

baya uğraştım ama herhangi bir gelişme yok. niye oldu bu hiç bir fikrim de yok. 2 gün öncesine kadar herşey normaldi. daha önce başına gelmiş, şöyle çözdüm diyen var mı ?
(1) 

Doğubank

syozkn #767893 
Şu telefon satılan yer, bugün açık mı
(7) 

akılllı telefon önerisi

syozkn #767345 
fiyat max 1500 tl . şöyle bi kaç öneri alsam fena olmaz kafam karışık.
(1) 

facebook hesabı silmece

syozkn #762589 
nerden siliniyor?
(2) 

kredi kart aidatı

syozkn #762094 
bankaların bunu alması yasal mı değil mi? son durum nedir? geri alabiliyor muyuz paraları?
(3) 

vücut geliştirme destek besin seçimi

syozkn #759908 
spor salonunda çalışmaya başlayalı 3 hafta oluyor. protein veya amino asit alman yararlı olur dediler. peki dedik. bunların arasındaki farkı çok bilmiyorum. siz vücut geliştirme guruları bu işe ne der? ne almalı? hangi marka almalı? nerden almalı?


alakalıysa eğer boyum 1,75 ağırlığım 75 kg.
(2) 

media markttaki telefona taksit olayı

syozkn #757046 
bizim iş yerinden bi eleman taksitle telefon almış buradan haftasonu. kredi kartına taksit yapılmadığı için onların bir kartı üzerinden bir şeyler yapmışlar öyle taksite bağlamışlar. ama yine bizimki parayı bankaya ödeyecekmiş. nasıl bi sistem lan bu biri anlatsın?
(6) 

real madrid-barcelona

syozkn #749248 
madrid'e çoluğu çocuğu böbreği dalağı evi arabayı basayım diyorum beyler. ne diyorsunuz? 1'e 2 veriyor.


bilmediğimiz, atlamamamız gereken bir detay var mıdır? sakat vs. gibi.
(1) 

hakem olmak

syozkn #741634 
hakem olmak zor bir iş midir? kamuda çalışıyorum ve hafta sonu bir çeşit sosyal aktivite falan olur diye hakem olasım var. spor müsabakalarını seviyorum ve içinde bir şekilde bulunmak istiyorum.

-olmak için kursa mı gidiyoruz? kurs ücretleri ne kadar?
-kamuda çalışmak hakem olmak için engel midir?
-genel itibariyle zor bir iş midir? tavsiye eder misiniz?
-ne kadar sürede olunur?
-süreç nasıl işliyor?
-aranızda hakem olan varsa hele çok çok makbule geçer.


basketbol hakemi olmak istiyorum bu arada.
(4) 

resimdeki ünlü

syozkn #740289 
yahu şu adamı bi yerden çıkaracam ama nerden? kimdi bu adam yahu? yönetmenmiş gibi geliyor ama kim?

i.hizliresim.com

videoda hareketli görebilmek için ise alttaki videoda 1.04 e gidebilirsiniz.

www.youtube.com


başarılar.
(3) 

wordpress tema sorunu

syozkn #736585 
indirdiğim bi wordpress temasını web siteme aktarmak istiyorum ama sorun yaşıyorum. ilk olarak wordpress üzerinden zip dosyası olarak yüklemeyi denedim şöyle bir hata aldım: Paket yüklenemedi. Tema <code>style.css</code> stil dosyasını içermiyor.


internette araştırdım, wordpress üzerinden değil de ftp programı üzerinden zipten çıkarıp yükleyin denmiş, peki dedim öyle yükledim. bu sefer tema temalar listesinde gözüküyor ama ne bi ön izleme var ne de aktifleştirebiliyorum.

bi problem var ama nedir bilemedim? mallık temada mı bende mi?
(2) 

gmail

syozkn #736442 
mail hesabımda gönderilen mesajlarıma baktığımda This message was automatically generated by Gmail. yazan ve jmr@tr.euromsg.com adresine gönderilen mailler görüyorum. bir çeşit kod gibi bişey gönderiyor. normal mi bu? herkeste var mı?
(11) 

eve gelince çorapları çıkarmak

syozkn #735961 
böyle ne bilim dinibütün insanlarda sıkça görüyorum bu adeti. evin içinde yalın ayak oluyorlar mutlaka, çorap falan giymiyorlar yani. sormaya çekindim ama sünnet falan mı acaba dedim? bilgisi olan var mı ?
(1) 

fenerbahçe taraftar kartı ile bilet almaca

syozkn #733516 
daha önce maça gitmişlere bi uzmanlık sorusu;

taraftar kart ile bileti internet üzerinden aldık. ama kart bizim değil. kart elimizde, kartın sahibi orada değil. bileti bastırırken taraftar kartı göstermemiz yeterli midir yoksa illa ben taraftar kart sahibini de görecem diyorlar mı ?
(1) 

internete bağlanma sorunu

syozkn #732770 
yaw bizim modeme yeni bir bilgisayarla bağlanmayı deniyoruz ama olmuyor. wireless denedik olmadı, kablolu denedik yine olmadı. bağlantı var gözüküyor her şey normal gibi duruyor ama her hangi bir site açmaya çalıştığımızda hareket yok. ne dersiniz yaşayacak mı ?
(1) 

fenerbahçe kombine

syozkn #732170 
beyler bir sonraki sezon kombine bilet almayı düşünüyorum da, bu senenin fiyatlarına baktım kalearkası kombine fiyatlarını bulamadım. kalearkasındaki 2 tribünde kombine satılmıyor mu? eğer satılıyorsa fiyatları nelerdir?


bir de seneye avrupada oynamayacağımız garanti olduğuna göre kombine fiyatlarını düşeceğini öngörüyor musunuz yoksa bu sadece benim mallamam mı?
(9) 

tiyatro

syozkn #732054 
tiyatro geçmişim pek yok. pek demeyelim şuna hadi hiç yok. gidilecek tiyatroya bilet bulma, tarihi belirleme işi bana kaldı;


sap gibi kaldım. devlet tiyatrosuna mı yönelmeli? özel tiyatrolara mı? şu sıralar veya yakın gelecekte oynayan, oynayacak şöyle kallavi bir oyun var mıdır? lisede uyuşturucuya karşı bilinçlendirme müsamerelerini saymazsak bu benim için tiyatroyla buluşma manasına geleceği için beni şöyle saracak, oh lan tiyatro ne kadar da güzel bir şeymiş diyeceğim bi oyun önerirseniz sevinirim. film önerisi istesem muhtemelen konu falan sorarsınız. tiyatroda böyle bir şey var mıdır bilmiyorum ama filmlerde beni senaryosuyla etkileyen filmlerden hoşlanırım. savunduğu bir fikir olsun, ne bileyim gerekirse şaşırtması twisti olsun ama bunlar yoksa dediğim gibi saracak herhangi bi oyun da olabilir.


yahu bi de hani tiyatro ölüyordu amk? hangi oyunu açsam full çekiyor? eksik bir şey mi var?

edit: istanbul avrupa yakası. bütçe sıkıntı değil.
(2) 

şu çizgi nedir yahu?

syozkn #731775 
www.59saniye.com

videoda george best abimizin dillere destan bir golünü izliyoruz fakat yarı sahanın tam ortasından geçen bir çizgi var. bu ne olaki? kısa bir süre uygulanan bir kural olduğunu öngörüyorum ama kural nedir? bilgisi olan?
(4) 

oyun önerisi

syozkn #730966 
sevgili romalılar!


oyun önerilerinizi hiç bir ücret talep etmeden alıyoruz.

üstelik bedava!!!


far cry, call of duty, saint row, gta, crysis, nba, fifa, metro serilerini oynadım. (nerde piyasa oyun var bende amk)

buna benzer olur olmaz, hayvani grafikler olur, süper mario kıvamında olur hiç farketmez! önerdiğiniz oyunları inceliyoruz, bilgisayarımıza yüklüyoruz, üstelik oynuyoruz!

yoksa siz hala öneremeyenlerden misiniz?
(2) 

lens kullanımı

syozkn #730385 
gözlerim bozuk. gözlük almayı düşünüyorum ama 3-4 sene önceki denememde sıkılıp takmadığım için bir süre sonra kaybettim.

diyorum ki şimdi lens olayına mı gitsem? zararı var mıdır? fiyatları ne kadardır? (2 numara civarında astigmat olduğumu düşünüyorum) bir de bende inanılmaz bi göz sakınma olayı var. sanki onu alsam gözümü kırpmaktan asla takamam gibi geliyor, zamanla alışır mıyım buna yahu?

kullananlar bir iki fikir verseniz güzel olabilir.

ha bi de sigorta falan karşılıyor mu bunları?
(2) 

galaxy note 3

syozkn #729944 
kullananlar memnunlar gördüğüm kadarıyla.

bunu kvk vs. garantisi olmadan mağaza garantili almak mallık mıdır?
sahibinden.com'da 1600 lira civarına satılan n9005 modelleri var fiyat uygun mudur? örneğin: www.sahibinden.com


memnunlar dedim ama telefonun eksileri var ise onları da yazabilirsiniz. önerileriniz vs. alabilirim.

yaw unutmadan n9000 ile 9005 arasındaki fark nedir?
(2) 

ücretsiz wordpress teması

syozkn #726906 
bunları sıralayıp, inceleyebileceğim bir site yok mu şöyle derli toplu yahu?
(1) 

web tasarım programı

syozkn #726511 
bu işlerden pek anlamayan bir insan olarak bana web tasarımı yaptırabilecek, bu işin mantığını işleyişini gösterebilecek, kolay arayüzlü, beni fazla yormayacak bir program var mı bildiğiniz? ücretsiz bulabilirsem de mutlu olurum.

örneğin 3d dünyasının sketch up'u gibi, kolay, çok profosyonel olmayan ama amatör de olmayan bir şeyler lazım.

kod yazmayı falan bilmiyorum. hobi olarak boş zamanlarımı değerlendirmek amacım.
(7) 

online oyun

syozkn #726142 
var mı böyle saran oyun oynadığınız? web sitesi üzerinden olan oyunlar da olur, diğerleri de olur. ben dota 2 oynuyorum mesela, web sitesi üzerinden oynanan oyunlara da örnek verelim popmundo oynardım gençken.

ne diyorsunuz gençler? canım sıkılıyor amk.
(4) 

araba alırken dikkat edilecek hususlar

syozkn #726036 
nelerdir hacılar bunlar? hiç boya olmamalı mı? neresinde olmalı? triger olması iyi midir kötü müdür? kmsinin azaltılmadığını nerden anlarım? kısacası profosyonel alıcı arabada neye bakar?
(3) 

internet sağlayıcısı

syozkn #723059 
hacılar bana bi internet sağlayıcısı önerin. ttnetten gına geldi. fiber altyapısı yok. ne almalı?
(3) 

ttnet

syozkn #722983 
hikayeyi uzun uzun anlatıp burada zamanınızı çalmak istemiyorum. ttnet'in hizmetiyle alakalı bariz bir suistimale maruz kalıyorum. artık mallık mı desem bilemedim de.


çağrı merkezini aradığımda şikayet kaydınızı alayım diyor. alıyor. herhangi başka bir hareket göremiyorum.3-4 kere görüştüm, hatta bitanesinde kaydınızı alıyorum vs. dedi. almamış bile. o kadar yüzsüzleştiler yani.

bu adamları nereye şikayet ederim ben? çağrı merkezi 20 gündür aptal bir işlem için oyalıyor beni. bunun yanında bana şunu yaptım diyip yapmamakta var. şöyle kısa yoldan halledebileceğim, şikayet edebileceğim, az da olsa başlarını ağrıtabileceğim neresi var?
(4) 

kullanılmayan eşyalardan kurtulmaca

syozkn #722587 
istanbula yeni geldim ve eşyalı bir ev tuttum. ev normal şartlarda bir aile evi ve benim işime yaramayacak zibilyon tane eşya var. ev sahibiyle görüştüm işine yaramayan ne varsa at dedi.


bunların arasında mutfak eşyası(tabak çanak tencere), ev sahibinden kalan kıyafetler, yorgan falan türlü türlü sürprizler mevcut.

okey dedim başladım ayıklamaya, ne var ne yoksa işime yaramayan bahçeye çıkardım. şimdi sorun şu ki bunları buradan nereye atacağım. bir hayli eşya da oldu. eskici diyeceksiniz biliyorum da eskici denk getiremedim anasını satayım. mesai saatleri içerisinde zaten evde olamıyorum.

eşyalar bahçede duruyor ben onlara bakıyorum onlar bana. yarın bigün yağmur olacak kar olacak iyice kötü olacak. gidip teker teker çöpe de atılmaz. hacmen imkansız yani bu olay. belediye gelip ceza falan yazar herhalde.

ne yapmam gerekir? belediyeye haber verip bi çöp arabası mı çektirmeli? eğer böyle bir opsiyon varsa nereyi arayacağım? bilgi edineceğim vs.?

bir fikri olan var mıdır?
(16) 

kediden kurtulma (hayvanseverlerin affına sığınarak)

syozkn #721985 
yeni bir eve taşındım ben. giriş katı. eski oturan kişi bir hayli hayvansevermiş herhalde; kedi, kuş muş ne varsa beslemiş. e şimdi ben geldim. eve badana yaptırdım havalandırmam gerek. camı açıp işe geliyorum akşam geldiğimde yatağımda kedi yatıyor.

o kadar da giremez diye vasistas konumunda üst pencereyi açtım dün gece, sabah kedinin yatağıma tırmanmaya çalışmasına uyandım. oha lan 2.5 metreye nasıl tırmandın be?

abiler ablalar. öldüreyim zehirleyeyim demiyorum da sevmiyorum hayvanları işte. daha doğrusu bir çeşit tiksinti gibim bir şey benimkisi. ne yaparsam bu hayvan içeri girmez?

dışarı yem mi koyayım, belediyeyi mi çağırayım ne bilim lan bi akıl verin?
(6) 

hangi arabayı alayım

syozkn #721949 
artık son demlerini yaşamayan, az yakan, konforda da traktör konsepti olmayan bir araba arıyorum.

şöyle 15000-16000 tl civarı önerebileceğiniz, bu paraya alınabilecek en iyi araba şudur diyebileceğiniz bir şeyler var mı arkadaşlar?

ben c3 falan baktım mesela, ne bileyim cliodur, swiftdir, corsadır bunlar aklımdaki diğer modeller. siz ne dersiniz?
(2) 

dogalgaz sobasi

syozkn #721490 
Yeni bi eve tasindim. Evde dogalgaz sobasi var. Sobayi yakiyorum vs. Neyse. Sobanin kronik bi sorunu var:
Sobayi ilk 2-3 yakisimda her gun en fazla 30 sn kadar yanabiliyor. Sonra icindeki alevler bi saga yatiyor bi sola yatiyor havalaniyor falan sanki sobanin icinde bi ruzgar varmis gibi. 2-3 sefer ben yakiyorum o sonuyor 3. 4. Yakisimda boyle olmuyor. Boylelikle ben hergun ilk soba yakarken 10-15 dk kaybediyorum. Bunun nedeni ne olabilir? Neden 2-3 sefer yakip sonmesini izlemek zorundayim? Bi arizasi mi var nedir?
(2) 

Bankacılar ve kredi olayları

syozkn #718235 
Şimdi panpalar benim pek sağlam bir kredi geçmişim yok. Hatta muhtemelen black listteyim. Normal şartlarda bankalar bana kredi vermiyorlardı. Son dönemlerde hayatımda bir şey değişti : memur oldum.

Araba vs durumları için 1-2 ay içinde kredi çekmeyi düşünüyorum. Arkadaşlarım diyorlar ki krediyle mars gezegenini bile alabilirsin. Maaş çektiğin banka hele uça uça verir. Maaş karşılığında çekebilirsin falan diyorlar.

Siz bankacı ekşiciler, bu doğru mudur? Düzenli ayın 15 inde maaş yatan bir insan olunca işler değişir mi? Geçmiş ne kadar kötü olursa olsun, ayın15inde nasıl olsa otomatik alacaz kaçarı yok mantığıyla bana kredi verirler mi?
(1) 

ekşi sözlükteki yeni troll

syozkn #717815 
1-2 gün önce bi eleman kendi nick altına bi entry girmişti. bilmem kim geldi, sizi şöyle yapacam , böyle hoplatacam minvalinde bi nickaltı girmişti kendine. nicki porno sitesi ismine falan benziyordu. neydi lan adamın nicki?

o entrynin üzerine baya nickaltı girilmişti çocuğa

mobil görünümden çık