(1) 

online oyun adı

syozkn #1128271 
bi oyun vardı, hala da var gerçi. oyun tarayıcı üzerinden oynanıyordu. 8-10 kişi online şekilde.


bir kasaba vardı. herkes kasabadan bir karakter. bi katil var, çeşitli roller var falan. aramızda tartışarak katili çıkarmaya çalışıyorduk galiba. neydi o oyun yaw?
(2) 

kasko sorusu

syozkn #1127475 
şimdi arabaya kasko yaptırmaya çalışıyorum. firmalardan fiyat topluyorum falan. garip garip fiyatlar geliyor. 2-3 büyük sigorta şirket 1600-1700 lira fiyat çekti. bir tane doğa sigorta diye bir firma 1000 lira fiyat çekti. bu aradaki fark nereden ileri geliyor ki ? full kasko diyor bir de.

bilmediğim bir şey mi var? bir şey olursa üstüne mi yatıyorlar, nedir anlamadım. 100-150 lira fiyat farkı olur tamam da 600-700 lira fark nedir yahu?
(3) 

punto evo 1.3 multijet dynamic

syozkn #1124289 
şu anda bu arabayı almanın arefesindeyim de bilenlere bir iki sorum olacak;


aracın plakasını detay yazıp 5664 e gönderdiğimde gelen mesaj şu;


fiat-punto evo 5k dynamic 1.3 multijet(75) markalı araca ait detay bilgileri: trafğe çıkış tarihi 1.1.2011. son sahip: şahıs, son sahiplik süresi: 5 yıl 6 ay. kasko: var, kaskolu toplam süre: 2 yıl 5 ay, kaskosuz toplam süre: 3 yıl 3 ay, araç türü değişimi: yok, plaka Il değişimi: yok, plaka değişimi: var.

yarın şasi numarasını alıp ona göre de sorgulama yapacağım ama öncesinde sizlere bir iki sorum var:


-ilanda aracın 95 beygir olduğu yazıyor. bu parantez içindeki 75 aracın beygir değerini mi gösteriyor? yani araç 75 beygir mi? yanıltıyor mu adam beni?

-adam aracı 0 aldığını söylüyor. ilk sahibiymiş yani. trafiğe çıkış tarihi 1.1.2011 yazıyor ve son sahibin toplam sahiplik süresi 5 yıl 6 ay. yani arada bi 3 ay var. adam yalan mı söylüyor? ilanda araçta pek sık alınmayan donanımlar olduğu için 3 ay siparişin gelmesini beklediğin yazıyor (ki donanım olarak öyle hakikaten. ekstradan navigasyon vs. ekletmiş, döşeme renkleri normal evolardan farklı vs.) bu 3 ay o 3 ay mı? yoksa adam arabanın 3. ayında satın mı almış?

-son olarak plaka il değişimi yok diyor ama plaka değişimi var diyor. sıfır alınan araçta plaka değişimi nasıl olabilir? benim bilmediğim bir şey mi var?


ilk kez kendi başıma araç alıyorum da yardımcı olursanız çok sevinirim.
(1) 

avşa adası

syozkn #1119906 
burada bankamatik kıtlığı olduğu yönünde bir şeyler okudum sözlükte ama geneli 1-2 yıl önce. hala aynı mıdır yoksa şu anda bankaların bankamatikleri var mı burada? para çekerek mi gidelim adaya yani ? (vakıfbank, garanti veya iş bankası işimizi görüyor)
(2) 

bilgisayarımda disk bölümleri gözükmüyor

syozkn #1118850 
virüs müdür bu acaba nedir? 1-2 güne kadar gözüküyordu.


anlatabildim mi bilmiyorum ama bilgisayarım'a basınca c yi d yi e yi falan göremiyorum. sadece belgelerim vs. görünüyor. ama bu bölümlere programların kısa yolundan vs. ulaşabiliyorum. yani bölümler çalışıyor. nedir bu bilgisayarın derdi sizce?
(5) 

30-40 bin arası araç ne alınır

syozkn #1115355 
aşırı doz sahibinden.com'dan ölmek üzereyim. aracın amacı eşimin işe gidip gelmesi. nadiren de olsa şehir dışı seyehat yapacak. otomatik vites, yakıtıyla istanbul trafiğinde bizi üzmeyecek, fazla kmsi vs'si olmayan ne alınır bana bi söyleyin hele. maksimum 1-2 sene kullanıp satacağız. o yüzden kolay elden çıkarılır bir şey de olsun mümkünse.

ekleme: lpgli olmayacak. dizel veya benzinli
(2) 

istanbul 43. asliye ceza mahkemesi

syozkn #1109341 
burada yarın duruşmam var. bildiğimiz çağlayan değil mi bu? çağlayanda diye yayarak oturuyorum evde ama bok mu yiyorum yoksa?
(2) 

kickass'den sonra

syozkn #1108503 
torrent şeysini nerden şeyediyorsunuz site kapandıktan sonra acaba? ağırlıklı olarak dizi-film takipçisiyim.
(2) 

vergi affı

syozkn #1104504 
çıktı mı çıkıyor mu? öğrenim kredisi borçlarını kapsıyor mu? önceden yapılandırıp mallığımıza taksiti geçirip yapılandırmayı iptal ettiysek tekrar yapılandırabiliyor muyuz?

kısacası nereden bilgi alıyoruz bunun için var mı bi kaynak vs.?
(3) 

saraybosna-belgrad gezisi

syozkn #1094908 
önümüzdeki günlerde 3 gün saraybosna 4 gün belgrad şeklinde bir tatilimiz var. daha araştırmalara yeni yeni başladım ama varsa önerisi, şuna dikkat et, bunu yapmadan gelme dediğiniz şeyler. buyurun buradan yakın.

bu ülkede fiyatlar ne durumdadır. euro ile gidip yerel para birimine dönüyoruz galiba. örneğin 3 gün sarajevoda ne kadar euro gerekir veya belgrad da durum nasıldır.


hemen yakınlarında günlük gidip gelmeye değecek yerler varsa onları da yazsanız mutlu olurum.


kısacası dışarıdan bir kaç günlüğüne gelen bir kişi için neler önerirseniz onları öğrenmek istiyorum.
(7) 

bitcoin nedir? ne iş yarar? yatırım aracı olarak nasıl kullanılır?

syozkn #1093267 
soru başlıkta. bilale anlatır gibi lütfen :(
(5) 

İngilizce geliştirmece

syozkn #1092077 
Orta seviyede İngilizcem var. Yani gramere falan hakimim ama kelime haznem o kadar da iyi değil. bir diziyi alt yazısıZ izlediğimde 3 aşağı 5 yukarı anlıyorum. Dedim ki bu işe çalışacağım yok bari eğlenceli hale getireyim. Bir diziyi açayım ingilizce olarak izleyeyim. Bazı yerlerde durdururum kelimelerin anlamlarına falan bakarım olmadı ingilizce alt yazıyla izleyeyim falan. Metod mantıklı mı? İşe yarar mı yoksa vakit kaybı mı? Bir de kolay anlaşılabilecek günlük konuşma dilimi geliştirecek hangi dizileri izleyeyim. Öneri var mı? Ne dersiniz? Amacım ingilizceyi neredeyse bütünüyle anlayabilmek.
(7) 

yunan adaları tatili

syozkn #1091680 
nasıl oluyor tam olarak? çok tercih edildiğini duyuyorum da. vize falan istemiyor mu nedir bu kadar insanın gitmesinin nedeni?
(3) 

2000 lira civarına lepitopu

syozkn #1084620 
2200-2300 bandına çıkabiliriz. oyun oynuyoruz ama oyun gurusu değiliz. bilen anlayanlar bi bilgisayar önerirse şeyedebiliriz.
(4) 

gta tipi oyun

syozkn #1081532 
ne bilim böyle far cry tarzı, gta tarzı ne var bu tarz oyun. haritada serbest ilerleyebildiğimiz? bu tarz oyunları seviyorum ben de kaçırdığım var mı acaba başka diye sorayım dedim. varsa alalım oynayalım değil mi efenim. just cause, ac serisi, bully, saints row serisi oynadım. başka ne var hele bi söyleyin?
(1) 

amerikayı aramanın en ucuz yolu

syozkn #1081061 
internetten apple telefon siparişi verdik ve siparişinizde bir problem var şu şu numarayı arayın diye bir mail geldi. numara amerikaya ait. nasıl arayalım?
(7) 

vizesiz nereye gidelim

syozkn #1079782 
eşimle birlikte ağustos ayında 1 haftalığına tatile çıkmayı planlıyoruz. daha 1 ay öncesinde ab ülkesi bir yere giriş çıkış yaptığımızdan bu sene için bir daha vizeydi falan ekstra masraf yapmayalım diyoruz. vize istemeyen nereye gidebiliriz? veya şöyle 2 gün şurada 2 gün şurada kal gibi seçenekler de olabilir. sırbistan mı dersiniz? bosna mı? yoksa bambaşka bir yer mi? gezdim gördüm diyenler buyursun.

not 1: amacımız genel olarak kültürel turizm. biz geziciyiz. gezelim aa şuna bak falan diyelim. deniz kum plaj olmasa da olur, olursa da hayır demeyiz ama.

not 2: uçak biletleri makul seviyede olanlar tercihimizdir. japonya vs. gibi önerilerle gelmezseniz sevinirim.
(3) 

green card olayı

syozkn #1075316 
bu green card olayına baya talep varmış sözlükten de gördüğüm kadarıyla. önceden sağda solda gördüğüm ama pek ciddiye almadığım bir şeydi. ciddiye mi almak lazım? okuyorum yazılanları, babam, annem kardeşim hepimiz başvurduk falan yazmış. başvurmak bu kadar kolay mı? belli bir para istemiyor muydu bu? hatta benim bildiğim baya yüklü bir miktar para lazımdı gibi sanki ama tamamen dışarıdan sağdan soldan duyduklarım.

nedir bu green card olayı? insanlar bi şirketle iş için anlaşıp mı bu işe girişiyor? yoksa bi kendimi amerikaya atayım gerisi gelir kafasıyla mı yaklaşıyorlar? aslında genel olarak yurt dışında yaşama imkanına nasıl kavuşulur? yurt dışında eğitim harici yaşayanlar ne yaptılar? buradan bir şirketle görüşüp işlerini bağlayıp mı gittiler? tüyolar nelerdir? para mı lazım? geçerli bir meslek mi lazım? ne lazım? misal ben inşaat mühendisiyim, eşim endüstri mühendisi? ingilizcemiz iş görür seviyede ama başka bir dilimiz yok. ışık var mı?
(6) 

1000 liraya alınacak en iyi telefon

syozkn #1074711 
nedir nedir? şarjı uzun gitsin. kamera fena olmasın. iyi bi telefon olsun işte :)
(2) 

youtube telif problemi

syozkn #1074272 
youtube a koymak istediğim bir videoda yabancı bir şarkı var ve telif hakkından dolayı sesini kısıyor. para kazandığım falan bir kanal değil, sadece birileri izlesin diye koyacağım? yok mu müziği çıkarmadan bu telif olayından yırtmanın bir yolu? ne bileyim alt tarafa şarkının/grubun linkini falan ekliyordu bi ara mesela. nasıl oluyor bu işler?

olmadı facebook'a yüklesem de olur. o da telif hakkından dolayı siliyor video'yu.
(2) 

aksiyon kamerasından bilgisayara video atma

syozkn #1072324 
elimde bir aksiyon kamerası var. şu gopro'nun yan sanayilerinden. markası vivitar. içinde videolar var ama bilgisayara hafıza kartını taktığımda içinde herhangi bir video göremiyorum. garip garip boyutları küçük dosyalar var. kartın içi neredeyse full yani bir şekilde bir yerlerde videolar var ama ben göremiyorum? nasıl yaparız? nasıl görürüz videoları? bilgisayara kopyalarız vs?

gopro'da da benzer bir şeyler vardır, belki bu kamerayı kullanmış olan vardır, belki bilen vardır diye bi şeyedeyim dedim.
(6) 

nakaratında bıgılı bıgılı diyen zenci içeren şarkı

syozkn #1071858 
normalde bir kadın sesi vardı sanki. şarkıyı britney kasasında bir sesi olan hatun söylüyor. arada bir zenci sesli bir abimiz girip bıgılı bıgılı falan bişeyler diyor. şu sıralar boku çıkmış durumda olması lazım. kafama takıldı neydi bu şarkının adı?
(10) 

Offline navigasyon önerisi

syozkn #1069954 
Yurt dışındayım, kullanıp da memnun kaldığınız offline çalışabilen navigasyon uygulaması var mıdır? Ücretli de olabilir sıkıntı yok ama bizi götürsün getirsin bir yerlere
(2) 

have to see'leri alalım

syozkn #1069489 
yarın itibariyle 1 haftaya yakın bir süre budapeşte'de olacağım. şehir konusunda tecrübeli olanlar, şunu görmelisin, şunu yapmalısın, şunu yemelisin, içmelisin tüyolarınızı alırsam güzel olur. ben bir ön araştırma yaptım ama yine de bir şeyler çıkar diye düşünüyorum buralardan.


bir de yurt dışında kullandığınız offline map uygulaması var mıdır önerebileceğiniz şehirde kolay hareket edebilmem için.


not: kapıl olarak gidiyoruz. öneriler için gerekli materyallerden olabilir belki.
(6) 

iç mimarlar, zevkime güvenirim diyenler gelin

syozkn #1067088 
yaw şimdi benim salon gri-sarı karışımı bir kombine sahip. www.hertur.com.tr gibi. (fotoğraf renkleri anlatmak içindir)

gri rengin ve sarı rengin tonu buna yakın. koltuk rengi gri, üzerindeki yastık ufak zamazingolar sarı falan. hardal sarısı diyorlar galiba buna. tv ünitesini de bu ikisinin kombini yaptık. spor bir model. duvarlar şampanya rengi.


halıyı ne renk alacaz karar veremedik. halı örneği mi gösterirsiniz , yoksa şu renk olsun mu dersiniz bi yardımcı olun be?

halıyı da oturma grubunun grisine benzer bir gri renk alayım dedim ilk başta ama ofis gibi mi olur diyorum. yoksa sarı mı almalı. 1-2 kişiye sordum krem-kirli beyaz gibi bir şeyler al dediler ne alaka bilmiyorum ama baya popüler bir cevaptı krem rengi.


hadi bakalım. bi yardım edin şu abinize-kardeşinize
(3) 

4g ye geçememek

syozkn #1063998 
telefonum 4g uyumlu (z2) kartım da öyle. ben hala 4g veya lte simgesini göremedim. bir şey mi yapmak gerekiyor geçiş için?(avea)
(3) 

ipad'i smart tv'ye bağlama

syozkn #1056055 
neyle yapiyoruz bunu tam olarak? laptopu bağlama şeysini biliyorum da, ipad için ne lazim onu anlamadim. bi aparat varmış galiba ama ne diye aratmali? ismi cismi nedir?

bir de daha önce denemiş olan var mi ? film izlemek için vs. kullanıcaz bunu. iş görür mü? kalite kaybı ne kadar oluyor?
(1) 

sadece trt kanalları çekiyor sizde de öyle mi acaba?

syozkn #1054909 
bizde normal çanak anten var. akşamdan beri sadece trt kanalları var. diğer kanalların tamamında sinyal yok diyor. sizde de öyle mi acaba? trt de olmasa bizim çanakta bi problem var diyecem ama bi bokluk mu var onu da çözemedim? var mıdır bu sorunu yaşayan şu anda?
(7) 

budapeşte para birimi huf hakkında

syozkn #1049906 
önümüzdeki ay burada olacağım ben de. huf diye bir para birimleri var bunların. euro geçmez mi bu ülkede? eğer geçmezse gitmeden önce mi paramı çevireyim, yoksa gittikten sonra dürtülmeden mantıklı rakamlarla orada euro-huf değişimini yapabilir miyim?
(7) 

hatun kişisine hediye

syozkn #1049258 
ne alıyoruz? kızlar size soruyorum. bize ondan bahset falan demeyin zira hediye konusunda size ne yardımcı olabilir en ufak bir fikrim yok. böyle yakın zamanda aldığınız hediye falan olur, ne bilim sevgililer gününü yeni geçtik ne aldınız sevgilinizden onlardan bahsedebilirsiniz. o kadar çaresiz durumdayım ki ''ona sevimli bir orangutan al'' teklifine bile ciddiyetle yaklaşacak durumdayım. bir saattir n11'de falan geziniyorum ne alınabilir diye.

erkekler siz de boş durmayın, ne aldınız, ne yaptınız vs. boş duranı allah sevmez.

fikir fikirdir iyisi kötüsü olmaz, boş geçmeyelim.
(5) 

kozmoz belgeseli

syozkn #1048498 
geçen bi muhabbette geçti bu belgeselin muhabbeti. merak ettim bende ama şimdi baktığımda cosmos adında bir sürü belgesel buluyorum. bunun en meşhur olanı esas olanı hangisidir? cosmos a space-time odyssey galiba değil mi ?
(1) 

Metroyla ulus Liv hospital A ulaşım

syozkn #1045539 
Hangi durakta inmemiz gerekiyor gençler? En yakın durak hangisidir?
(8) 

araba tavsiyesi

syozkn #1041298 
max 30 bin lira olacak şekilde araba alacağım ne alayım?


lpg'li olmaması gerekiyor arabanın. avmlere sık giriş çıkış yapacak bir araç olacak hatunun işi nedeniyle otopark sorunu yaşamayalım. dizel de olur bizi fazla üzmeyecek benzinli de olabilir. ikinci elde de problem yaşatmazsa iyi olur. 2-3 yıla satarız diye düşünüyorum maksimum.

hadi bakalım süreniz başlamıştır.


edit: ikinci el oğlum niye böyle yapıyorsunuz?
(1) 

televizyon alacağım şu modele bi bakın hele

syozkn #1036032 
www.epey.com


şu televizyonu haddinden fazla ucuza alma imkanım var sıfır olarak. televizyondan anlayanlar bir bakabilir misiniz? şusu kötü busu kötü diyebileceğiniz bir şey var mı? grundig eskilerden bildiğim kaliteli bir marka ama bu led olayında güncel durumu nedir ne değildir? mağazada ürünü gördüm görüntü fazlasıyla tatmin etti beni ama bilemedim de? bi bakın hele bu özellikler nasıldır? onu alma bunu al diyeceğiniz şeyler varsa onları da şeyedebilirim.


not: tv yayını izlemek için pek kullanacağımı sanmıyorum. daha çok flash diskten hd film takıp dev ekranda izle babam izle şeklinde kullanacağım.
(2) 

Pr denilen şeyden lazım nasıl yapacağız?

syozkn #1031872 
Şimdi olay şu gençler. Arkadaşım pdr mezunu yüksek lisans vs bitirmiş donanımlı bi vatandaş. Bu arkadaşım şu anda kamuda çalışıyor ama derdi özellikle çocuk gelişimi üzerine psikolojik vs. danışmanlık yapmak. Ancak insanların onu tanıması lazım ki mevcut işini bırakıp o alana yönelsin. Bi facebook grubu kurdu paylaşım vs yapıyor bilgilendirici 500 civarı takipçiyle devam ediyor.

Sorumuz şu; daha fazla insana yayılması için, özellikle hedef kitleye ulaşması için neler yapılabilir? Aklınıza gelen her şeyi söyleyebilirsiniz. Profesyonel bir pr firmasıyla mı çalışsın, twitter mı, herhangi bir forum mu. Slogan önerisi bile olabilir. Var mıdır pr cı arkadaşlar biraz fikir alalım.

Size güveniyorum hadi bakalım yaratıcı şeyler çıkar buradan
(1) 

euro truck simulator multiplayer

syozkn #1029833 
oynayalım dedik arkadaşla. iş seçeceğiz ama iş yok? nasıl yapacaz lan? acil yardım :) ekmek aslanın ağzında mı nedir?
(9) 

steam indirimlerini naptınız gençler

syozkn #1029519 
yine bir kutsal hafta, yine bir alem-i cümbüş havası ve yine ben.


naptınız gençler indirimleri? ne yapmayı planlıyorsunuz daha doğrusu? 30 lira cüzdanda vardı, 50 tl de enpara dedim koydum limiti 80'e. ets 2-age of 2 hd aldım pusuda bekliyorum. ne almalı? ne yapmalı? var mı şunu kesin şeyet panpa diyen?


2-3 arkadaşız biz bu arada. şöyle güzel co op falan önerirseniz tadından yenmez mesela. rust'dır, h1z1'dir bulaşalım mı mesela?

bir de opsiyonel olarak şu soruyu sorayım: dying light denen bir atmosfer-ul şahane var. videolarını izledim götüm düştü. co op'u da varmış. 8 gb ram-gtx550 ti ekran kartıyla oynar mıyız biz bunu?


oyun önerin oyun. buralar oyun isimleriyle dolsun!!
(2) 

steam yılbaşı indirimleri

syozkn #1028237 
kesin dimi? beklemedeyiz yani? enpara hesabımı ayarladım, cüzdanda da item mitem satarak biriktirdiğim para var, ölücü gibi bekliyorum ben? bu sene ilk kez kullanacağım. bi bokluk çıkmaz dimi lan? ayın kaçında oluyor bu zımbırtı?
(1) 

kpss konu anlatımlı

syozkn #1025061 
bi arkadaşım kpss lisansa hazırlanıyor. coğrafya-anayasa-türkçe konu anlatımı en iyi hangi yayınındır diye soruyor. siz ne dersiniz ey galyalılar?


p.s: özellikle coğrafyaymış
(1) 

jenerik müzikleri nasıl yapılıyor?

syozkn #1024658 
bahsettiğim şeyler şunlar : www.youtube.com


böyle bir ekip stüdyoya girip gitar mitar bişeyler mi yapıyor yoksa bunun bir programı falan var mıdır? varsa nedir? nelerdir? bir de kim yapıyor? ayrı şirketler mi var?


bu arada bunu kim hazırladıysa çok güzel olmuş belirtmeden geçmeyeyim.
(4) 

televizyon seçimi

syozkn #1023202 
yaw bunu neye göre yapıyoruz bi anlatın hele? ppr hz falan ne olmalı? ben bi çözünürlük bilirim bi boyut? geri kalanı hakkında hiç bir fikrim yok? hangi markaya yönelelim? en az kaç hz olsun falan? başlangıç için bir iki tüyo verebilecek olan var mı ?
(1) 

yaw bi film vardı yeni

syozkn #1020449 
bi eleman var lisede okuyor. hatta filmi onun ağzından anlatarak devam ettiriyor yönetmen. kitaptan uyarlamaydı sanırım. eleman çocukluk arkadaşıyla kısa filmler falan çekiyor. sonra okulundan bi kızın lösemi olduğu ortaya çıkıyor, bu kızla arkadaşlıkları gelişiyor falan. hafif komik duygusal bi filmdi. neydi lan o?
film yeniydi sanki. bu senenin filmi olabilir.
(15) 

steam indirimlerini naptınız gençler?

syozkn #1019790 
enpara hesabıma 50 lira yükledim ve indirimlerden oyun alma limitimi 50 tl olarak belirledim. siz olsanız ne yapardınız? bu survival tarzı oyunları seviyorum ama karar da veremiyorum. cs go left 4 dead 2 falan mı alsam? dying light diye bir şey var ama bilemedim. ark survival'a da kafam gidiyor? who's the fuckin justin bieber?
(2) 

steam indirimleri

syozkn #1019670 
şimdi nasıl oluyor bu olay? her gün farklı oyunlar mı indirime girecek? ne kadar süreyle? biri bana hafiften bi anlatsa ya? acele etmemiz gerekiyor mu yani oyun almak için?
(4) 

spikersiz maç linki

syozkn #1018484 
nasıl oluyor lan bu? veya niye böyle yapıyorlar?
(3) 

budapeşte-viyana

syozkn #1017215 
şimdi bu nisan ayında bir nevi honey moon tadında bir budapeşte yapalım dedik. süremiz 1 hafta, maalesef uzatamıyoruz.


soru şu; budapeşte cepte olarak düşünürsek bu şehire 1 hafta fazla mı? viyana ya da gidelim mi? yapacağımız ekstra masrafa değer mi? yani 1 haftada budapeşte bayar mı? sıkıntıdan bayılırsınız diyorsanız viyanya hangi yolla gidelim? trenler varmış galiba ama 2 ay önceden alınıyor biletleri. tam olarak ne kadar sürüyor iki şehir arası? 1 haftalık bir tatilde ihmal edilebilecek boyutlarda mı? yer vs. sıkıntısı olur mu? buna güvenip uçak biletlerini patlatayım mı şimdiden? yoksa karayoluyla falan mı ulaşalım? budapeşte de 1 hafta yapılacak şey var derseniz viyanayı sonraki prag-bratislava turuna katmayı düşünüyoruz.

so what can i do sometimes?
(1) 

su kesintisi fatih

syozkn #1014818 
cerrahpaşa tarafında su yok 2 gündür. bu amına koduğmun su kesintisi ne zaman hallolacak bilen var mı? ya da nereden bakılıyor bir kaynak falan var mı?
(4) 

booking.com veya kredi kartı sorusu

syozkn #1012866 
başlık ne kadar saçma oldu lan.


booking.com'dan rezervasyon yapınca, kredi kartımdan parayı çekiyorlar mı yoksa provizyonda bekletiyorlar mı?

ikinci soru ise şu: hesabıma o kadar bloke koyuyorlarsa benim o borcum bu ayın ekstresinde mi ödenmeye başlar yoksa rezervasyon tamamlandığında mı? yani sorum şu: booking.com dan rezervasyon yaptım gelecek yaz için. ücretsiz iptal seçenekli. ödemeye şimdi mi başlarım yoksa o ay geldiğinde parayı gerçekten çektiklerinde mi ödeme yaparım?
(1) 

tarım dışı istihdam verileri vs. fed faiz olayı

syozkn #1012417 
beklenenden yüksek geldiğine göre faiz arttırımı olayının olasılığı arttı mı azaldı mı şimdi? nedir bu olayın mantığı tam olarak? olasılık arttıysa neden arttı?
(3) 

müziğin imdb'si

syozkn #1010914 
var mı böyle site? ne bileyim top 250 falan. salt popüler kültürden olmayan bir şeyden bahsediyorum ama. tamam imdb'nin top 250 listesi de tartışılabilir ama genel geçer bir liste olduğu düşünülebilir diyorum ben.

mobil görünümden çık